Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 19:04   #1501
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV

Własnie ogladam tv. To jakis horror, pijana kobieta w 27tc urodziła dziecko w szpitalu, gdzie okazało sie, że to tylko część dziecka, a reszta była w domu, gdzie obcięto mu głowę :eee k: nie wierze, moze ja cos zle zrozumialam????
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:05   #1502
madziqqq
Rozeznanie

ale ja ostatnio leniwa się zrobiłam
czytam wszystko na bieżąco ale kompletnie nie mam weny żeby cokolwiek odpisać, jakoś nie dociera do mnie, ze za 1,5 miesiąca będę rodzić nie mam natchnienia żeby się pakować ani nic,
w ogóle jakiś pechowy dzień bo chciałam kupić wózek żeby znowu zachandlowac i na jednej aukcji przelicytowali mnie o całe 5zł a na drugiej o 2,5
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:08   #1503
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Własnie ogladam tv. To jakis horror, pijana kobieta w 27tc urodziła dziecko w szpitalu, gdzie okazało sie, że to tylko część dziecka, a reszta była w domu, gdzie obcięto mu głowę :eee k: nie wierze, moze ja cos zle zrozumialam????
Dobrze zrozumiałas

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ale ja ostatnio leniwa się zrobiłam
czytam wszystko na bieżąco ale kompletnie nie mam weny żeby cokolwiek odpisać, jakoś nie dociera do mnie, ze za 1,5 miesiąca będę rodzić nie mam natchnienia żeby się pakować ani nic,
w ogóle jakiś pechowy dzień bo chciałam kupić wózek żeby znowu zachandlowac i na jednej aukcji przelicytowali mnie o całe 5zł a na drugiej o 2,5
Mnie ostatnio przelicytowali o złotówkę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:09   #1504
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
to ta sama, co miała 4 promile alkoholu we krwi?

dzisiaj sobie zrobiłam leniwy dzień, wczoraj się trochę przeforsowałam, poodkurzałam samochód, dom, wymyłam podłogi. A dzisiaj tylko już leżałam na kanapie
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:13   #1505
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
to ta sama, co miała 4 promile alkoholu we krwi?

dzisiaj sobie zrobiłam leniwy dzień, wczoraj się trochę przeforsowałam, poodkurzałam samochód, dom, wymyłam podłogi. A dzisiaj tylko już leżałam na kanapie
Miała 5 promili i zaczęła rodzić w domu. Jej partner który miał 3 czy ponad 3 promile postanowił odebrać poród nożyczkami...

Stary 2014-10-26, 19:16   #1506
maczuma
Rozeznanie

Nie wiem, czy to ta zmiana czasu, ale o 17 wróciłam do domu i odruchowo przebralam się w pizamy. Leżę i czytam

Dłonie mi spuchły dziś...

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Strach włączyć tv
Stary 2014-10-26, 19:23   #1507
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Miała 5 promili i zaczęła rodzić w domu. Jej partner który miał 3 czy ponad 3 promile postanowił odebrać poród nożyczkami...
no to jeszcze lepiej... w głowie mi się to nie mieści.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:24   #1508
sasia25
Rozeznanie

masakra,

maczuma ja chyba przestane ogladac wiadomosci (kiedys nie oglądałam w ogole tv wiele miesięcy i miałam spokoj)
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:25   #1509
19Inka90
Wtajemniczenie

Powiem krótko dla takiej suki kara śmierci i niech mi nikt nie pieprzy o prawach człowieka....

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:33   #1510
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do wagi, to jak Was czytam to chyba najwięcej przytylam- już 17 przekroczone
kocham Cię
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:35   #1511
Justyssia87
Rozeznanie

co wy piszecie??? obcieli dziecku głowe??????? one zaczelo sie rodzic i odciał mu główke a reszta w ciele kobiety została??? mój boże... za☠☠☠ałabym takie zweirzeta!!!!! mam tylko nadzieje ze te dziecko już wtedy nie żyło i tego nie czuło....

kupiłam ten blistix oby pomógł. Ja zmoim dalej nie gadam a on dalej nie rozumi czemu. Przynajmniej posprzątał, ale to tzreba było sie obrazić żeby posprzatal?eh, ale mu wygarne jutro.

weszłam po coś, o coś chciałam spytac i nie pamiętam... i dupa, najwyzej potem znów tu zajrze :P
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:36   #1512
19Inka90
Wtajemniczenie

A Ja może zabrzmie nie logicznie ale żałuje ze za chuda jestem krzyż i kolana to mnie tak bola ze mam ochotę usiąść i płakać... Okazuje się ze to nie jest ani dobre abi fajne przytyc tylko w brzuchu....

Emilka
Stary 2014-10-26, 19:36   #1513
Hasiap
Rozeznanie

Jak tak można Ja się pytam jak tak można...
Stary 2014-10-26, 19:44   #1514
Suqub
Zakorzenienie

Kiedys nie oglądałam tv i jakas szczęśliwsza byłam.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
A Ja może zabrzmie nie logicznie ale żałuje ze za chuda jestem krzyż i kolana to mnie tak bola ze mam ochotę usiąść i płakać... Okazuje się ze to nie jest ani dobre abi fajne przytyc tylko w brzuchu....
Mnie dziś nieźle kręgosłup boli. Leżę i to ja raz masuje raz mąż aby palce odpoczely.

Stary 2014-10-26, 19:48   #1515
Ringo6
Zadomowienie

Masakra... dobrze, że lecą u mnie Pingwiny w Madagaskaru o tej porze, żeby mnie nie kusiły wiadomości.

Zadam pytanie za 200 punktów. Kto ma pierwszeństwo: kobieta w ciąży, czy osoba starsza? Bo jutro idę do gina do przychodni na 8,15 i zawsze jest dym... ja się nie kłócę, ale inni się kłócą za mnie.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:54   #1516
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
brakło mi słów, też oglądałam....

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Masakra... dobrze, że lecą u mnie Pingwiny w Madagaskaru o tej porze, żeby mnie nie kusiły wiadomości.

Zadam pytanie za 200 punktów. Kto ma pierwszeństwo: kobieta w ciąży, czy osoba starsza? Bo jutro idę do gina do przychodni na 8,15 i zawsze jest dym... ja się nie kłócę, ale inni się kłócą za mnie.
W przychodni, do której my chodzimy, jest tabliczka, że w pierwszej kolejności obsługiwani są kobiety z widoczną ciążą, kobiety z małymi dziećmi, osoby niepełnosprawne i inwalidzi wojenni. nic o osobach starszych. z czego ma się to tak do rzeczywistości jak nie powiem co. bo stojąc w kolejce do rejestracji przede mną trzy osoby. czasem pasowałoby na bezczelnego się wpychać i mówić, że chcesz skorzystać z prawa do pierwszeństwa.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 20:00   #1517
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Bimbunia chodzi chyba o obijanie, nie odbijanie?
no dobra jestem, głodnemu chłop na myśli Nie pamiętam czy Wam pisałam ale mnie przez kilka dni tak meczyło odbijanie że prawie straciłam głos i teraz mam traumę mimo że już ani śladu po dolegliwościach.
Stary 2014-10-26, 20:02   #1518
Basjenia
Zadomowienie

eee dziewczyny co wy gadacie takie horrory....aż weszłam na onet na tvn24 i nic o tym nie ma....
kiedyś była ustawa że ciężarne i kombatanci mają pierwszeństwo ale ją zniesiono. teraz to dobra wola ludzi z kolejki że cię przepuszczą chyba że jest kartka
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 20:03   #1519
Roksape
Zadomowienie

To ta kobieta o której pisałam, że taka pijana była ?
eeee... chyba bym im du... pourywała i te ich genitalia co se dziecko zrobili i tak załatwili...
Popier... się im całkiem w głowach tym ludziom ostatnio, a w naszym kochanym rządzie tylko gadają, że antykoncepcja jest zła itd. Powinna być bezpłatna tak jak w UK to może te debile by z niej korzystali i nie rodziły by się niechciane, bite czy gwałcone przez swoich podopiecznych dzieci, bo by zwyczajnie ich nie było i nie musiały by się męczyć.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 20:12   #1520
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Kupowała któraś z Was materac do łóżeczka w Ikei?? chcę dzisiaj pojechać i kupić, do tego jakieś prześcieradła, ale nie wiem jak z jakością?
ja kupiłam w Ikei materacyk taki za 130zł, jest sprężysty i mięsisty.
Stary 2014-10-26, 22:31   #1521
Chemisette
Rozeznanie

Odnośnie kolejki kto ma pierwszeństwo, to ja miałam ostatnio sytuacje że byłam z mężem w cerrfur, mieliśmy kilka rzeczy i poszliśmy do kolejki pierwszeństwa dla kobiet w ciąży, przy kasie stała młoda para z dużym wózkiem, kończyli wypakowywanie a kasjerka ich kasowała. Ja dochodzę do kasy a przede mnie wpycha się stara baba, trzymała się dobrze, żadnej laski i udaje że mnie nie widzi. A mój tż się aż zagotował i na cały głos że to ona nie ma pierwszeństwa i co to za kultura. Baba dalej udaje że nic nie widzi,ludzie się na nią patrzyli, no to poszliśmy do kasy obok bo się zwolniła, zostaliśmy szybko obsłużeni a ta baba dalej stała w kolejce, a kasjerka zaczęła wolniej kasować. Niestety starsi ludzie myślą że im wszystko wolno ( oczywiście nie wszyscy, są tacy co znają kulturę) i nie przepuszczą kobiety w ciąży.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Śliczny ten zestaw 11 elementów z łóżeczkiem i pościelą Zwłaszcza ta pościel mi się podoba i powiem że praktyczny ten ochraniacz na szczebelki, jeśli łóżeczko będzie stało przy ścianie to odgradza dzidziusia od zimnej ściany Przydało by mi się coś takiego bo akurat łóżeczko mam przy ścianie

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Idę spać

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 23:17   #1522
antosia5
Rozeznanie

Hello
Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar prać wózek wodą z płatkami mydlanymi na gąbce bo niestety nie mogę tego ściągnąć.
A potem bedzie to spłukiwać czy juz tak zostanie?
Bo w sumie zewnątrz wyczyszcze tym plyn do tapicerki, ale w srodki mam obite wszystko bawelnianym materialem i nie wiem jak to najlpiej przeprac/przeczyścic
Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Witam sie w 36 tc

naskrobałyście nieźle. Ja dziś mialam chodzący dzień, dopiero godzine temu usiadłam w ciagu calego dnia, nogi i krzyż wchodza mi do dupy, nawet obiad jadłam na stojaco w biegu..sajgon jakiś.
Ogolnie kiepski dzień dzis, pozarłam sie z mężem, nikt na całym świecie nie ejst w stanie mnie tak wkur**ć jak on ;(((((( nie chce mi sie teraz tego pisac ale dopiero niedawno sie uspokoiłam, oczy z płaczu mam opuchniete ledwo widze i dudni mi w głowie jakbym na rauszu była, niech ten dzien sie jzu konczy!

piszecie o tensach, aj wlansie dzis ogladalam byly w hebe za 69zł a osttanio w biedronce za 50zł ten sam...działa jak każdy tens, czytalam opinie to z eniby ok ze pomaga te mrowienie ze uśmieza bol i zastanwiam sie czy taki tani sobie kupic bo w moim szpitalu jest tylko zewnatrzoponowe - którego nie chce!! Co myslicie o takim tanim?

Mały po tej kłót ni sie w ogole nie rusza mam nadzije ze wszystko ok On akurat jest b. aktywny, ciagle sie rusza a teraz cisza.... mam nadzieje ze to nic złego
U mnie niestety w stresujacy/placzliwy dzień mały sie też nie rusza w ogole
Cytat:
Hej
A mi po wczorajszej nocy nikt nie wmowi ze nie istnieje cos takiego jak przeczucia ... TŻ miał wczoraj jechać po swoją mamę na lotnisko do Wrocławia i wszyscy się upierali żebym została w domu bo po co z brzuchem w środku nocy... Ale cały dzień miałam złe przeczucia i koniec końców powiedziałem ze albo jedziemy razem albo wcale....
Juz w drodze powrotnej zrobilysmy z jego mama takie zamieszanie w aucie ze prawie w ostatnim momencie zauważył wjazd na obwodnice i nie sprawdzając czy wolne chciał zjechać... Juz zaczynał skręcać gdy uslyszalam klakson i zauważyłam jadące prawie prosto na moje drzwi auto nie wiem jakim cudem udało im się wyminac ale serce to mi walilo jak oszalale nawet po powrocie do domu, nawet nie miałam siły się z nim o to poklocic... Ehh do porodu nie wsiadam do auta a mam nadzieje ze to co powiedział jego szef to prawda... W sensie ze facet ze swoim dzieckiem w aucie jeździ zupełnie inaczej niż przed jego urodzeniem...

Emilka nie przestawiła czasu na zimowy zwykle zaczyna szalec kolo 8 a dzisiaj przed 7 juz dawała popis
Oj, utwierdzam sie w przekonaniu ze istnieja, a co dziwniejsze teraz w ciąż jakoś wsyztskie mi sie spełniają Mąż żartuje ze powinnam totka puścić
Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Wystarczy, ze w aptece powiem, że chce wit a w tubce? Ciekawe Musze popróbowac, bo znów mam tak suche ze mam ranki aż :/

karooka- dobrze ze humor lepszy cieszem siem

Byłam wczoraj w sklepie ze zdrowa żywnoscią i kupiłam sobie olej rzepakowy tłoczony na zimno i zamierzam codziennie wypijać 2 łyzki-a jaki smaczny mm i suszoną aronie-zalewa sie woda normalnie i slodzi czym tam sie chce i herbatka, a jaka smaczna i zdrowa do tego kupiłam te liscie suszonych malin i zamierzam pić żeby macice wzmocić-tylko tam pisze ze ona jest troche na wypróżnianie sie lol :P

I tu moje pytanie... pijecie ta herbate zlisci? jakos mam obawy nie wiem czemu. Czytalam na tej stronce co polecilyscie naturalnie po cesarce i laska pisala ze to piła i jadła daktyle codziennie-one sa na szyjke chyba, tez je kupilam i codziennie sie zajadam teraz.

Aa zapomnialam, zamieszanie robie, pytanie do specjalistek naszych - ten olej po otwarciu ma byc w lodówce???? bo nic nie pisze a nie wiem.

ide na wojciechowską, miłego popołudnia
A o co chodzi z daktylami?
Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wy klutnie z tz a ja mam doscjak mowi "dobrze"lub "zaraz" odkurza i myje podloge od wczoraj. Pozamiatal tylko w jednym pokoju i slysze caly czas zaraz. Juz mam dosc proszenia. Jutro sama to zrobie najwyzej urodze mam to juz gdzies.
Heheh, nie wiesz ze jak facet powiedział ze zrobi to to zrobi, i nie trzeba mu co pol roku przypominać
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
kocham Cię
OJ, a ja siebie nie Mam nadzieje ze te kg beda spadac potem w szybszym tempie niz sie nabierały
Cytat:
Ja sama nie wiem gdzie przytylam prócz brzucha, ale kregosłup i stawy tez już u mnie nie wyrabiaja Choc powiem szczerze, ze ten 3 trzymesrt jakos najlpiej mi sie widzi- niby mial być najcieższy (z opowieści). No ale nie będę wywolywac wilka z lasu, bo jeszcze nie koniec

Co do ust to sama problemow nie mialam, ale wsyztscy w otoczeniu zachwalaniu Tisane w sloiczku
A jeszcze jeżeli chodzi o masla i oleje, to ja od paru lat kupuję w E-naturalne (bo akurat moge we wroclawiu odebrac), ale z blogow znam tez ze Biochemia Urody, Zrob sobie krem, Calaya itd też maja takie produkty Chyba podobnych sklepow online jest mnostwo

Szukam teraz jakichs naklejek na sciane i nic stacjonarnie znaleźc nie mogę, a chciałabym udekorowac jakos kącik dziecka- chyba poszukam czegos online- moze polecicie gdzie można znaleźć?
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 23:28   #1523
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Hello

A potem bedzie to spłukiwać czy juz tak zostanie?
Bo w sumie zewnątrz wyczyszcze tym plyn do tapicerki, ale w srodki mam obite wszystko bawelnianym materialem i nie wiem jak to najlpiej przeprac/przeczyścic

U mnie niestety w stresujacy/placzliwy dzień mały sie też nie rusza w ogole

Oj, utwierdzam sie w przekonaniu ze istnieja, a co dziwniejsze teraz w ciąż jakoś wsyztskie mi sie spełniają Mąż żartuje ze powinnam totka puścić

A o co chodzi z daktylami?

Heheh, nie wiesz ze jak facet powiedział ze zrobi to to zrobi, i nie trzeba mu co pol roku przypominać

OJ, a ja siebie nie Mam nadzieje ze te kg beda spadac potem w szybszym tempie niz sie nabierały

Ja sama nie wiem gdzie przytylam prócz brzucha, ale kregosłup i stawy tez już u mnie nie wyrabiaja Choc powiem szczerze, ze ten 3 trzymesrt jakos najlpiej mi sie widzi- niby mial być najcieższy (z opowieści). No ale nie będę wywolywac wilka z lasu, bo jeszcze nie koniec

Co do ust to sama problemow nie mialam, ale wsyztscy w otoczeniu zachwalaniu Tisane w sloiczku
A jeszcze jeżeli chodzi o masla i oleje, to ja od paru lat kupuję w E-naturalne (bo akurat moge we wroclawiu odebrac), ale z blogow znam tez ze Biochemia Urody, Zrob sobie krem, Calaya itd też maja takie produkty Chyba podobnych sklepow online jest mnostwo

Szukam teraz jakichs naklejek na sciane i nic stacjonarnie znaleźc nie mogę, a chciałabym udekorowac jakos kącik dziecka- chyba poszukam czegos online- moze polecicie gdzie można znaleźć?
Ja jedyne fajne naklejki 3D znalazłam w Kauflandzie. Online nie wiem jakie są.
Tisne też polecam! Zupełnie zapomniałam o tym.

Stary 2014-10-27, 00:18   #1524
BothSides
Rozeznanie

Przypomnialyscie mi ze musze popytac znajomych o kombinezon,bo nie mamy. Ja jeszcze mysle o dostawce do wozka- zeby starsza mogla tez jechac jak sie zmęczy. Poza tym nie wiem co jeszcze mam kupic...
Tez juz si nie moge doczekac
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:40   #1525
madziqqq
Rozeznanie

dzień doberek dziewczynki
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:46   #1526
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
dzień doberek dziewczynki
dobry
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 08:48   #1527
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Helooooł

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:02   #1528
Justyssia87
Rozeznanie

heloł.
Antosia- te daktyle to laska pisała że na szyjke są, ale nie pametam co hehe, zapamietałam tylko co brac i że dobrze robi Musze znow przeczytać to dam znać. To ejst na stronie http://naturalniepocesarce.pl/?cat=2 w historiach porodowych.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

dziewczyny zajrzyjcie do klubu.
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:27   #1529
19Inka90
Wtajemniczenie

Witamy się ze strasznie rozrabiajaca Emilka w 35tc

Emilka
Stary 2014-10-27, 09:29   #1530
87agata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
Mąż dziś łóżeczko wybrał i kupił <3
http://arus.pl/11-elem-zestaw-lozecz...ciel-haft.html Wreszcie ktoś podjął za mnie decyzję!

Hasiap ja kupiłam taki http://allegro.pl/x-lander-x-cosy-sp...654685968.html akurat do MC Mura 4 plus pasuje. KOmbinezony też mam a czy będę razem używać czy osobno to wyjdzie w praniu
no to mamy te same lozeczka wlasnie dzisiaj mi je kurier przywiezie to zdam relacje jak wyglada na zywo tylko ze ja je kupilam na e-bay na allegro tez jest od tego samego producenta

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości