|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VI :-)
Cytat:
![]() ej z tym L4 to chyba nie tak jest.... wiadomo, że te tp to tak pi razy oko, więc trochę niesprawiedliwe, żeby macierzyński zabierali, bez sensu Magdula 3mam kiuki ![]() Johny przespał całą noc, rano ok było, więc poszedł do przedszkola... ale z płaczem ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Indra
|
|
#4112 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Dziś wstałam z chandrą. Wszystko mnie irytuje. To już chyba zmęczenie materiału. Frau tryskasz energią jesteś stworzona do rodzeniaMagdula kciuki zaciśnięte z całych sił. Zadawaj relacje jak tylko będziesz mogła Czekoladko uparciuszka z córeczki ![]() Zanet dla coreczki. Już prawie 2tygodnie ma??? Ale ten czas zapiernicza!Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ! Ja mam jutro Gratuluję nowych tygodni ![]() To która dziś rodzi ??? ![]() Magdula się nie liczy bo planowane
|
#4113 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak to jest z goleniem po porodzie sn? ![]() bo wiadomo, włosy odrastają, a rana tam jest i co wtedy? zarastać czy golić jakoś? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wierzga przy przewijaniu hmm to już wiadomo skąd były te pagórki na Twoim brzuszku, jak jeszcze malutka w nim siedziała ![]() Cytat:
moja tak samo nie wierzyła, że się jeszcze spotkamy, a jednak...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4114 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina, jeszcze się wszystkie dziś nie zameldowały, wiec moz któraś urodziła albo jest w trakcie
Ela, mój TŻ to mnie właśnie zawsze tak podejdzie,jak mam go dość i mnie denerwuje, a Jaś niestety może mieć cięzko w tym roku, mój syn pierwszy rok w przedszkolu często chorował, najgorzej było w okresie styczeń-marzec, a w następnym roku poza ospą miał tylko pojedyncze dni opuszczone Niestety nastawiam sie, że to Lilka będzie najbardziej poszkodowana, jak jej starszy brat sprzeda jakieś choróbsko. Ja jadę zmienić opony, naprawić koło i zaliczyć cmentarz z TŻ, potem muszę wyczyścić leżaczek dla Lilki i dopakować torbę, a po wizycie mogę brać się za rodzenie, choć TŻ jest niezadowolony, za wcześnie dla niego, bo jak mówi, jest w czarnej pupie z robotą. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- mgds, raczej nie będziesz miała ochoty ani zaglądać, ani dotykać się tam, ani tym bardziej golić, jak nie natną to szybciej wszystko wróci do normy, ale jak bedą szwy, to moim skromnym zdaniem nie ma opcji golenia, ja już dokładie nie pamiętam, ale coś koło 10dni mnie wszystko bolało i golenie to była ostatnia rzecz,która mnie interesowała. Jeśli chodzi o golenie, to goło powinno być tam gdzie ewentualnie mogą być szwy, czyli dookoła ujścia pochwy, a reszta to już wasz wybór.
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie zglaszam na ochotnika do porodu ;P
nie wiem co sie dzieje ale boli ;p mam wrazenie ze moj kregoslup jest jak struny w gitarze i co jakis czas ktos szarpie za te struny i normalnie az mnie paralizuje i ciemno sie przed oczami robi, z bolu powieka skacze .... chyba musze czyms przekupic dziecia zeby wyszedl .... kasa ? słodycze ? zabawka ? albo zaczne jej grozic ze jak nie wyjdzie to nic nie dostanie tylko klapsa w dupe ? powaznie doszlam do momentu gdzie uwazam ze 9 miesiac ciazy jest tylko po to zeby kobieta juz sama chciala bez fobii urodzic ! Dziecko moje w brzuchu - WYŁAŹ !!!!
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że troszkę się już rozpakowało mam
Gratuluję wszystkim![]() U mnie nic się nie zapowiada na poród
|
#4117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak dotrzymam tez mam miec planowane przyjecie na cc to dzien wczesniej to zawalu pewnie dostane bo ja sie zawsze stresuje.
|
|
|
#4119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki sa!!!! psinki to kochane stworzenia, wiedza, ze cos się dzieje wokół nich Cytat:
hahaha! co Ty na to Indra? Cytat:
i jak ogolic tylko okolice krocza? ja to chyba przedpotopowa jestem Cytat:
po czym poznac, ze zrobil mi się zylak.hemoroid?
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa i mam informację, że urodziła Eclariss
Jak wróci ze szpitala to pewnie wszystko nam napisze
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porodowka pelna para nam sie zrobila na watku
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie myślałam o eclarisss wczoraj wieczorem, że coś ucichła!
Gratki!!! Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Idę jeść śniadanie...
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Eclariss gratulacje!
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Eclariss!!!! wlasnie 23go chyba miała wizyte i strasznie się czula wtedy! uffff, ale wszystko za nia już!
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4128 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taaaa, niczym rącza łania biegę przez sale i korytarz jak przez łąki ;-) Nie mam już ani drenu ani wenflona Cytat:
![]() Uściski |
|||
|
|
|
#4129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- - - Ja sobie z rana znów nerwów narobiłam, bo przypomniało mi się, że jak TŻta brata dziewczyna urodziła, to jego mama oczywiście strzelała tam mnóstwo zdjęć - i dziecka, i rodzącej, i jeszcze załapały się inne mamy w tle i powiem, że wpadnę do nich za parę dni o 4 i strzelę parę fotek niewyspanej, nieuczesanej, niepomalowanej pani w koszuli nocnej
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
Eclariss gratulacje!!!!!!!!!!!
|
#4132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kilkadziesiąt razy trwające od 40 min do 2,5 h Cytat:
Z tego, co ja wiem to po tp bardzo szybko w naszym brzuchu wszystko się starzeje, dzieci są często rodzone pomarszczone jak po długiej kąpieli i zdarzają się też zielone wody, także może i lepiej wywoływanie w dniu TP lub tuż przed niż np. w 42 tc jak to czasami robią ![]() Zanet - wowww juuż jej odpadł? Szybciutko! aaa widzę, że 12 dni już miała.. rany jak ten czas leci... martha - sądzę, że nie. Moim zdaniem ginekolog ma prawo wypisać takie skierowanie na kiedy mu się podoba, tak samo jak i może zadecydować o cc i dac na to skierowanie... Mój np. wcześniej mi mówił, że tez nie będę miała przenoszonej tak czy siak z uwagi na problem z nerką i to, że z tygodnia na tydzień coraz bardziej boli. szybkawolna haha to jesteś już trzecią osobą na forum z tym problemem (opryszczka) co do wyłażenia z brzucha - a uskuteczniasz jakieś popędzacze? Przysiady, sprzątanie, seks, chodzenie po schodach itp.?Monian - może lekarka przy okazji ktg weźmie Cię na fotel i przebada tak, że wkrótce urodzisz ![]() magdula - kciukasy mocne melleczka - zastój nie szkodzi dziecku Też mam, znaczny - "bomba" jak to mówi urolog. Ty zapewne masz zastój z przyczyn fizjologicznych, czyli z powodu ucisku macicy na nerkę Kasia - niezłe teksty mają Twoje dzieci ale za stodołę to chyba bym się obraziła albo dała mu po uszach Indra - niezły TŻ Eclariss gratulacje!!!! ![]() Futbolowa - jak nie chcesz żeby przychodzili, to jasno to powiedz To Ty będziesz po porodzie, a nie TŻ, będziesz zapewne zmęczona i w średnim stanie "wyglądowym", a pewnie także nieco obolała, także masz prawo odmówić takich wizyt, nie życzyć sobie tego, choćby i mieli się poobrażać. A już cykanie zdjęć na wszystkie strony uważam za totalny nietakt Dobrze, że u nas na sale może wejść tylko mąż ![]() Lola - jak chcesz bolesne badanie ginekologiczne, to u nas na oddziale jedna prof. takie robiła Czasami była nieco bardziej delikatna, ale z reguły ałaaa raz przez nią do końca dnia czułam krocze Co do golenia Bożeny, to ja nie wiem jak Wy się golicie jak nie na zero (no poza paseczkiem itp.) U mnie zawsze było i jest albo na zero albo jakiś paseczek Czy Was też tak bolą teraz cycki? |
||
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak Gonia i Olya
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
2,5 h KTG
Tak przeklinałam, no jak szewc.
|
|
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Kiara ;P poki co to sprzatanie i seks ;P ale chyba zaczne masowac brzuch ;P i sobie skakac na pilce gimnastycznej ;P i chyba zaczne sie cyckami bawic :P
czytam wlasnie na necie ktory sposob wyprobowaly kobitki i u nich akuat zadzialal i z tego co widze to najwieksze powodzenie w skutecznosci ma bawienie sie brodawkami przed snem i za kazdym razem jak sie obudzisz w nocy i no seks nie tylko dla samej spermy ale wtedy nasz mezczyzna PYRTKIEM wykonuje nam masaz szyjki ![]() no i czesto kobitki pisza ze jak juz sa skurcze to wtedy seksik tez moze bardzo przyspieszyc porod - w sensie ze nie bedzie trwal dluuuuuugo ;P bede robic testing
|
#4136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, bolą, najczęściej wieczorami
|
|
|
|
|
#4137 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
wchodzę ostatnio raz na dobę...i za każdym razem nowy bobasek SUPER gratuluję
![]() klask i:czy mi się wydaje, czy prawie wszystkie to porody w nocy zaczęły???? ja dziś ostatni dzień antybiotyki biorę i mi lepiej ..pomału wracam do żywych tak więc uważajcie na te przeziębienia, katary, temperatury... u mnie cytryny, miody, czosnek...nie pomogłomój mężulek dzielnie wszystkim się przez weekend zajął -wstawił 5 pralek:moich,swoich i synka...jakie zdziwienie miał że jedna pralka ciuszków dziecka zajmuje 3 razy więcej miejsca po rozwieszeniu niż jego rzeczy ![]() -obiad, zmywanie, zakupy.. wszystko sam porobił... a ja leżałam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i szczere aż do bólu Cytat:
u nie to w 40 by wywołali pewnie... spytali by o zgode i tyle.. Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
Frau, Eclariss ogromne gratulacje!!
U nas kikut odpadl w 13 dobie Ze mna lepiej, jestem okropnie oslabiona, temp z 39 spadla na 35 stan zapalny juz pomalu schodzi takze jest juz dobrze ![]() Trzymam kciuki za dzis wizytujace!
|
#4139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekamy na relacje! ![]() Cytat:
będzie w końcu ciąża donoszona. Mężowi nie dam żyć :P
|
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdula, powodzenia!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

i czuje się orangutan...

i powiem, że wpadnę do nich za parę dni o 4 i strzelę parę fotek niewyspanej, nieuczesanej, niepomalowanej pani w koszuli nocnej 

klask i:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)