Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 11:21   #3361
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
któraś z dzewczyn pisała że laski przynosiły całe laurki, a zwykłe białe karteczki z hasłem mogły się schować.

nie. to takie 2 kołki wkręcane, które blokują zsunięcie się przewijaka... w smyku ceny straszne. idź do zwykłego sklepu dzieciowego, mi nie opłacało się z all zamawiać.
W mailu bylo tylko o skojarzeniu

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:26   #3362
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga ja mam przewijak drewniany z tym łóżeczkiem co mi znajoma podarowala

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:31   #3363
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Fotelik Recaro bedzie dzis do wygrania na warsztatach z "mamo to ja" tylko musze wymyslic skojarzenie do tego "MtJ"
Jak byłam na takich warsztatach to fotelik wygrała laska, która napisała jakiś esej Niektóre miały laurki, zdjęcia USG wklejone na bristol itd. Więc hasło może się schować

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam taką matę-przewijak z ikei z dmuchanymi bokami, nic wiecej nie planuje.

Jestem wodnik

Dobrze, że piszesz, też za kilka dni mam te warsztaty
Też jestem wodniczek

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:36   #3364
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Ja póki co najbezpieczniejszy fotelik-nosidełko znalazłam Recaro Privia z bazą isofix, ale kosztuje 1200zł tylko plusem jest to, że ta baza będzie się nadawała do następnego 9-18kg. Jak nie znajdę lepszej alternatywy to nie będzie wyjscia.
potwierdzam, bezpieczniejszego fotelika nie ma i o alternatywe ciezko. Jest jakis peg perego i besafe. Natomiast o tym nastepnym foteliku nie ma zadnych opinii testow itp.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:36   #3365
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Jak byłam na takich warsztatach to fotelik wygrała laska, która napisała jakiś esej Niektóre miały laurki, zdjęcia USG wklejone na bristol itd. Więc hasło może się schować

Też jestem wodniczek
Zawsze mozna zrobic awanti

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:37   #3366
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
mmgi ja jestem na 90% zdecydowana na Bebetto Silvia. Nie trafiłam jeszcze na jakąś super negatywną opinię o tym producencie. Wszystkie 3 wózki Bebetto zmacałam i mi koszyk w Silvii najbardziej podpasował
Faktycznie łatwiejszy dostęp do koszyka. Muszę jeszcze poczytać, jakie są różnice pomiędzy luca a silvia, bo luce widziałam na żywo i wydawała się dosyć solidna.

A jaki kolor bierzesz?

Pewnie też w ostateczności zdecydujemy się na któryś z tych wózków, gdyby nie to, że te klasyczne/retro tak bardzo mi się podobają już byśmy pewnie kupili bebetto, a tak to się waham. Już nawet w bezsenne noce tylko o wózkach rozmyślam :P
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:43   #3367
dusiolka
Zakorzenienie

Wlasnie sie dowiedziałam ze dostanę elektryczny laktator po kuzynce:d

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Faktycznie łatwiejszy dostęp do koszyka. Muszę jeszcze poczytać, jakie są różnice pomiędzy luca a silvia, bo luce widziałam na żywo i wydawała się dosyć solidna.

A jaki kolor bierzesz?

Pewnie też w ostateczności zdecydujemy się na któryś z tych wózków, gdyby nie to, że te klasyczne/retro tak bardzo mi się podobają już byśmy pewnie kupili bebetto, a tak to się waham. Już nawet w bezsenne noce tylko o wózkach rozmyślam :P

Jak dla mnie silvia to wlasnie wyglada jak nowoczesna wersja tych wozkow retro? tez na nia patrzyłam kiedyś
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:46   #3368
charliss
Zadomowienie

Dusiolka a nie mowilas ze nie chcesz uzywanego?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Suszarka ja widzialam na zywo i jeszcze raz musze sie wybrac, ale jakos tak na 100% to nie jestem zachwycona. Ale poki co moj jedyny wybor na ten moment.
Trzeba sie w koncu ruszyc z tymi sprawami, bo ja w sumie chce miec wsyztsko ograniete jak juz pojde rodzic. nie chce zeby mi biegal i kupowal bo wtedy to pozal sie boze co bedzie.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:48   #3369
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, mam coś przytkane ucho, ale nie boli i nie wiem o co chodzi
Rano wstałam, zapisałam do pediatry, bo nie mogę słuchać tego kaszlu . Dostała syrop, żel do nosa i tyle, zobaczymy co dalej. Jak nie będzie poprawy to w tygodniu jeszcze raz.

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
świetne te strzykawki są zawsze sobie nimi odmierzam

też kombinuję z przestawianiem nie chcę aby synek musiał gdzie indziej spać. jak będziemy w swoim domu chłopaki będą mieć swój pokój razem. a teraz nie wyobrażam sobie aby mały był z nami a starszy gdzie indziej.... dlatego tak kombinujemy aby się zmieścić - choć będzie ciężko
no mam nadzieję, że damy radę..... tym bardziej chyba miejsce małej nie pasuje, bo spała dzisiaj z dziadkiem i się nie posikałam, a rano mąż mówił, że jemu też tam się źle spało....
a strzykawki rządzą
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

Zaczynam mieć problem z butami ledwo wkładam sztyblety ktore mają ekspresy z dwóch stron i ogólne są jakieś takie obcisłe mimo że nie widzę bym miała spuchniete stopy
bo stopa nam się zmienia, tzn chodzimy w innej pozycji i stopa dostosowuje się do tego.
Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co sadzicie o x-lander x-move? Znajoma chce sprzedac bo jej dzidzia juz wyrosla i chce parasolke. Sprzedaje komplet wraz z fotelem maxi cosi i hmm juz zglupialam :-P ten model nie ma amortyzacji no i gondola nie taka duza hmm - brac czy nie?
Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dzieki :-D wiem ze mogę kupic cos nowego w tej cenie z tym ze to juz będzie gorszy wozek niz xlander i tyle ;-) stąd sie waham a nowy baby design lupo comfort plus nowy fotelik maxi cosi to wydatek 1600 zl razem tylko 200 zl wiecej ale to xlandery :-P kurcze, sama juz nie wiem :-(
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
X-lander nie jest jakimś mitycznym wózkiem o wspaniałych właściwościach, czytałam wiele opinii i uważam, że za jego cenę możesz kupić inny bardzo fajny, a jednak nowy wózek...

Dorzucę jeszcze jeden z rankingów:
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/x...kow-x-q-i-x-a/
Nie kupuj tego wózka, znajoma miała i przeklinała go, bo faktycznie gondola mała, brak amortyzacji to duży problem, bo mówiła, że na prostym chodniku jej dzieckiem telepało na prawo i lewo.... poza tym cena jest dość wysoka. Jak dziewczyny piszą, dołożysz niewiele i możesz kupić nowy wózek Tym bardziej, że chcesz dla kolejnego potomstwa.
Druga koleżanka kupiła używany wózek i też potem żałowała, że nie kupiła nowego, bo dla rodzeństwa on się już nie nadawał.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:49   #3370
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Dusiolka a nie mowilas ze nie chcesz uzywanego?

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Suszarka ja widzialam na zywo i jeszcze raz musze sie wybrac, ale jakos tak na 100% to nie jestem zachwycona. Ale poki co moj jedyny wybor na ten moment.

Trzeba sie w koncu ruszyc z tymi sprawami, bo ja w sumie chce miec wsyztsko ograniete jak juz pojde rodzic. nie chce zeby mi biegal i kupowal bo wtedy to pozal sie boze co bedzie.

Mówiłam ze uzywany tylko z rodziny bym wzięła a nie od zupełnie obcej osoby z Allegro czy innego miejsca.
Stary 2014-10-27, 11:50   #3371
akrolowa
Zadomowienie

Do szpitala mamy już wszystko, poza torbą/torbami, w które mogłabym się spakować, ale mam nadzieję, że ten problem szybko się rozwiąże

Ewka, Ellyunia, Mmgi, Aska Pięknie dziewczyny rośniecie!

AsiaW ja też śmigam głównie w legginsach, dresach, albo sukienkach, mimo że mam jeansy ciążowe to jednak i tak czuję się w nich jakoś skrępowana

Heffitka ja miałam bardzo nieregularne cykle, wg OM termin wypada na 3.01, a wg USG od samego początku po dzień dzisiejszy wypada na końcowe dni grudnia i to dla mnie bardziej wiarygodne.

Czarnadama Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!
Stary 2014-10-27, 11:54   #3372
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
potwierdzam, bezpieczniejszego fotelika nie ma i o alternatywe ciezko. Jest jakis peg perego i besafe. Natomiast o tym nastepnym foteliku nie ma zadnych opinii testow itp.
też planujesz jego zakup ? czy może go już widziałaś na zywo ?
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:57   #3373
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
czarnadama gratki za udaną wizytę.
dziewczyny a foteliki 0-18 kg? co o nich myślicie?
koleżanka zastanawiała się ostatnio nad fotelikiem o większym przekroju wagowym i tak natknęłam się na jakiś artykuł dot. fotelików i eksperci raczej odradzają bo mniejsze bezpieczeństwo.

Cytat:
A ja chce by urodzila sie wczesniej. Nie chce wodnika w domu
trzeba brać co dają najważniejsze żeby było zdrowe a nie jaki znak zodiaku

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o wygląd to navington caravel skradł moje serce, ale cały czas się zastanawiam, czy będzie funkcjonalny. W szczególności chodzi mi o spacerówkę, bo gondoli się nie obawiam. Zastanawiałam się już, czy nie kupić samej gondoli i później jakąś porządniejsza spacerówkę rozkładaną na płasko, ale nie wiem, czy to dobry pomysł.

Bebetto z wyglądu nie jest w moim stylu, ale spacerówka dużo lżejsza i pewnie przez to by się lepiej sprawowała.

Kompletnie nie wiem co robić
zawsze możesz rzucić monetą
czytałam opinie o navingtonach i ponoć po czasie robia się rozklekotane, ale nie wiem czy wszystkie mają taki urok czy jeden model

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-10-27 o 11:58
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 11:57   #3374
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

Jak dla mnie silvia to wlasnie wyglada jak nowoczesna wersja tych wozkow retro? tez na nia patrzyłam kiedyś
Zawsze to jakieś pocieszenie
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:05   #3375
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość

trzeba brać co dają najważniejsze żeby było zdrowe a nie jaki znak zodiaku :

Dokładnie!
Stary 2014-10-27, 12:14   #3376
Eirene1987
Zakorzenienie

a ja dziś też zaczęłam 31 tydzień mam 30t1d
jak nie pamiętam wystarczy że sprawdzam podpis Ellyuni bo ma to samo haha

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Eirene a to fajnie z tymi biletami, chyba poczytam więcej na ten temat oby Mały jeszcze był w brzuszku to się mama na Hobbicie odpręży
no warto warto i tak na nic innego tych punktów nie wydajemy to choć do kina sobie pójdziemy raz na jakiś czas
hobbita się doczekać nie mogę mam nadzieję że dzidzia pozwoli mamie pooglądać jeszcze

Ellyunia
słodki brzuszek pokaźny

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Witam w trzecim trymestrze! Dotrwałam!

Mmgi
super brzuszek

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Mały jest dalej mały i olbrzymem nie będzie, ale rośnie, więc wszystko w porządku. Rozwija się prawidłowo. Waży ok. 1400g i ma ok. 35cm. Jest mały, ale za to stópki ma duże . Miałam znów robione CTG i pobieraną krew. Szyjka też w porządku. Ważę już 63,1 (waga początkowa - 56,7) . Widzieliśmy nawet chwilkę buźkę małego w 3d .
Następna wizyta za dwa tygodnie, tj. 10.11

Cytat:
Nie jestes sama. Tez mam 25.01.14.
Moja mama sie "modli" by mloda nie wyszla wlasnie wtedy bo to niedziela. A niedzielne dzieciaczki ponoc strasznie leniwe
to ci powiem lepszy numer, ja jestem z niedzieli, mój mąż i nasz synek urodził się w niedzielę 3 lenie
nie powiedziałabym że jestem leniem. mój mąż owszem czasem ma zapędy, a syn to już w ogóle ciągle w ruchu ciągle coś robi będą jaja jak drugi też w niedzielę się urodzi fajnie by było

Aska02 super brzusio

Lilijka współczuję przytkanego ucha okropne uczucie.
oby małej się poprawiło też
a twoja młoda śpi sama w łóżku i wtedy sika? może faktycznie jest jej zimno samej...
mój jak śpi sam to ma nogi lodowate.

idę po te koszule na strych w końcu i torbę sobie zniosę schowam do szafy niech leży. potem w razie w nie będę po strychach latać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:20   #3377
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Fashion nie mam tajnego źrodła i zamówimy przez net bo wszelkie reklamacje itp to odbywają sie bezpośrednio z firma i nigdy problemów z nimi nie ma w razie co, a bardzo rzadko zdarzało sie zeby komuś cos nie pasowalo- mowa tu o modelu nc100. 105zl to bardzo dobra cena.[COLOR="Silver"]
Dziękuję

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie: czy któraś z Was ma przewijak lub będzie kupowała? A dokładniej taki na łóżeczko?

Ja chcę korzystać z funkcji wpinania fotelika w wózek, ale oczywiście nie za często i nie na całodniowych zakupach jak będę sama podróżowała, czy do lekarza czy szybko do sklepu zajechać to bardzo ulatwi Nam to życie
ja kupiłam przewijak na łóżko - tylko będę go używała na komodzie
A co tam?
Stary 2014-10-27, 12:20   #3378
TOMORROW
Zakorzenienie

hej, nadrobiłam po 3 dniach póki co połowę, resztę potem przeczytam

przywiozłam trochę ubranek od siostry, pogadałam z nią, czego na pewno nie będę mieć i muszę kupić i tak zakupiłam pierwsze ubranka sama, ale frajda!
a to tylko 1 body, półśpiochy, polarek i kombinezonik zimowy, a przeżywam, że hej

otworzyłam przed chwilą świeży dżem, niedawno kupiony a tam grzyb

Lilijka-jaki kupiłaś ochraniacz?-pod prześcieradło ?-ten http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...699597364.html
jeśli tak, to czy on ma ceratkę pod spodem czy po prostu jest nieprzemakalny? (sprzedawcy nawet nie pytam, już tydzień czekam na odp. na 1 pytanie...)
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:21   #3379
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Zawsze mozna zrobic awanti
Eee nic nie zrobisz :P

Cytat:
Wlasnie sie dowiedziałam ze dostanę elektryczny laktator po kuzynce:d

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

No to super

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:24   #3380
czarnadamaxd
Rozeznanie

Tak w ogóle to zamówiłam w końcu wózek dziś lub jutro powinien przyjść
Stary 2014-10-27, 12:26   #3381
bajlaga
Zadomowienie

tomorrow ja wzięłam 2 te ochraniacze, ale nie odpakowywałam ich i dziwne, że ten sprzedawca Ci nie odpisał, mi odpisał szybko i robiłam u niego zamówienie mejlowe, bo na allegro wyskakiwał mi błąd, że nie moge zamówić więcej rzeczy i ja jestem zadowolona

czarnadama mogę zapytać jaki wózek? chyba, że pisałaś to przepraszam

dusiolka fajnie, że Ci kuzynka podaruje

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-27 o 12:28
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:33   #3382
czarnadamaxd
Rozeznanie

Nic specjalnego, nie miałam jakichś wielkich wymagań - wózek przyda mi się tylko na spacery, a i drogi i chodniki u nas dobre wzięłam wózek Hauck Miami, granatowy
Stary 2014-10-27, 12:40   #3383
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Nic specjalnego, nie miałam jakichś wielkich wymagań - wózek przyda mi się tylko na spacery, a i drogi i chodniki u nas dobre wzięłam wózek Hauck Miami, granatowy
A to nie znam jak napisałaś o dobrych drogach i chodnikach musiałam spojrzeć na lokalizację
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:50   #3384
czarnadamaxd
Rozeznanie

Niemiecka firma. Ogólnie tu w okolicy nie mogłam nigdzie znaleźć jakiegoś sklepu z wózkami w normalnych, przystępnych cenach. Same jakieś po 700€ mieli, a takiego drogiego nie chciałam . Więc szukałam po internecie i z tych cenowo dla mnie odpowiednich tylko ten mi podpasował

No jak mieszkałam w PL, w mieście to na naszej ulicy nie było nawet drogi, tylko sam piach i chodnik po jednej stronie

Edytowane przez czarnadamaxd
Czas edycji: 2014-10-27 o 12:51
czarnadamaxd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:50   #3385
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Hejo.
Mloda od rana mi juz bzyczy nad uchem "mamusiu mamusiu" az mnie głowa rozbolala

Elvira dla mnie przesada jest tyle dać za krzesełko do karmienia ale to nie moja kasa
No i o wiele za wcześnie
Ja będę miała koszyczek czy leżaczek aby dziecko polezalo gdzieś blisko mnie np.jak będę robić obiad. Zobaczymy w praktyce
Nie uważam ze za wczesnie skoro jest od 0+. Pewnie normalnie kupilabym pozniej ale była dobra promo i mi sie spodobało. No i tak jak pisałam nie zamierzam w nim karmić na poczatku, tylko raczej zeby wlasnie było dziecko koło mnie jak cos robie, mam tez kosz i leżaczek ale myśle ze łatwiej bedzie mi sie jednak nie schylać non stop. Plecy podobno dają sie we znaki po porodzie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:53   #3386
ewka555
Zakorzenienie

dziewczyny, a powiedzcie mi proszę, jeśli się orientujecie jak to jest z wypłatą macierzyńskiego od zusu ?
na l4 jestem od 6.10 i będę na pewno do końca, pierwszy miesiąc płaci pracodawca, ale za listopad od zusu powinnam dostać w grudniu ? czy mają jakiś niestandardowy czas, żeby pieniądze za ten miesiąc wypłacic ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 12:56   #3387
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a powiedzcie mi proszę, jeśli się orientujecie jak to jest z wypłatą macierzyńskiego od zusu ?
na l4 jestem od 6.10 i będę na pewno do końca, pierwszy miesiąc płaci pracodawca, ale za listopad od zusu powinnam dostać w grudniu ? czy mają jakiś niestandardowy czas, żeby pieniądze za ten miesiąc wypłacic ?

Pierwszy miesiac pracodawca płaci,potem ZUS. U mnie to wyglada tak ze ZUS przesyła pracodawcy a ja dostaje wypłatę jak zwykle.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Nie uważam ze za wczesnie skoro jest od 0+. Pewnie normalnie kupilabym pozniej ale była dobra promo i mi sie spodobało. No i tak jak pisałam nie zamierzam w nim karmić na poczatku, tylko raczej zeby wlasnie było dziecko koło mnie jak cos robie, mam tez kosz i leżaczek ale myśle ze łatwiej bedzie mi sie jednak nie schylać non stop. Plecy podobno dają sie we znaki po porodzie.

Ale to chyba do pozycji leżącej to krzesełko sie rozkłada? Duzo tego sprzętu juz masz do leżakowania dziecka;p
Stary 2014-10-27, 13:00   #3388
simonee
Zakorzenienie

Lilijka masz rację bo ogólnie to mam wrażenie ze zaczynam chodzić jak kaczka albo pingwin nie dość że wolno i to bardzo to bujam się na boki
Stary 2014-10-27, 13:24   #3389
paulineczka182
Zadomowienie

ewka555-Mi płaci pracodawca zgodnie z harmonogramem wypłat, a później rozlicza się z ZUS-em, nie wiem jak to dokładnie działa, ale taką informacje dostałam od koleżanek z Płac. Teraz śpie spokojnie, bo wiem kiedy dokładnie jest wypłata. Warto się dowiedzieć u pracodawcy.
paulineczka182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 13:25   #3390
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny pomocy mąż mi dał zadanie: zamiennik słowa Burger
taki burger do jedzenia pomóżcie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości