|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W świetnej formie przez cały rok, bo z Mel B wylewamy pot! Część IV
Nie chce mi się juz ćwiczyć nie wiem dlaczego ale brak chęci wole posiedzieć bezczynnie niż ruszyć tyłek .. Jedyne na co mnie stać to boczki tiff ...
Wrrrrr jestem leniem chyba ta pogoda jesień/zima mnie dobija. Emilka miałam pytać jak twij suplement diety który bierzesz pomaga ci schudlas coś przez te tabletki ??
|
#3692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. W tej chwili jestem na takim etapie, że spokojnie mogę powiedzieć, że uzależniła mnie jakakolwiek aktywność fizyczna (czy to bieganie, czy tabaty, czy z rodzaju siłowych) ale jednak coś w tygodniu muszę porobić. Źle się czuję jak nic nie poćwiczę (wyrzuty sumienia również ), po wysiłku fizycznym mam zupełnie inną energię. Ale wiadomo nie zawsze... Bywają takie dni, gdzie wszystko jest do bani i nie ma sensu... Na całe szczęście dla mnie to mija ![]() Cytat:
![]() Wczorajszy trening: -rozgrzewka Mel - tabata burpees - 2 min. plank - tabata pajacyki (ostatnio miałam nieziemskie zakwasy po tym )-rozciąganie |
||
|
|
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hej dziewczyny mamuska - a daj spokój na początku byłam tak pobudzona jak bym wypiła kawę z 10 łyżek , potem czułam się ciągle głodna i stwierdziłam że czas odstawić to świństwo ... po odstawieniu dwa tygodnie walczyłam z bólem żołądka :-/ tak że ja nie polecam TL 40 + a i jeszcze jedno ...też mnie się cholernie nie chce ćwiczyć :-/
BYŁO 80 kg. JEST 60 kg. ![]() - TATO ? A dlaczego cukierki są owijane w takie papierki co szeleszczą gdy się je rozwija ? - żebyśmy słyszeli jak mamusia się odchudza Edytowane przez emilcia0209 Czas edycji: 2014-10-28 o 19:11 |
|
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dajcie jakiegoś kopa w tyłek, bo normalnie nawet rozgrzewki nie chce mi się zrobić a co dopiero reszta. Jestem ciągle senna i jak mam czas poćwiczyć to wolę spać
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a teraz DO ROBOTY!Wczoraj przebiegnięte 7 km w 47 min. Już nie czułam się tak bosko jak po 6 km bo wczoraj biegłam z mężem (wysoki, długie nogi...) to i tempo musiałam mieć inne ale niekoniecznie przyjemniejsze dla mnie ![]() Sama nie wiem jak to pogodzić. Wolę biegać w towarzystwie (mniejszy strach o wszystko co się w krzakach poruszy ) ale jednak tempo wolę ciut wolniejsze (czyt. jak biegnę sama )Babie faktycznie nie dogodzi
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj rozgrzewka, abs, pośladki rozciąganie. No i dodatkowo 50przysiadów za karę dostałam od trenera mojego syna i musiałam robić na sali, gdy inni ćwiczyli haha jak widać skupienie i cisza na treningu obowiązuje nie tylko samych ćwiczących
|
|
#3697 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dzisiaj wypada dzień ćwiczeń, ale jak na złość coś wlazło mi w plecy i nie chce wyjść
Już przedwczoraj podczas treningu czułam, że coś nie gra, ale olałam sprawę i teraz mam. Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na rozciąganie?
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
ja po zumbie...
|
#3699 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z motywacją jest czasem bardzo ciężko. Jeśli to nie wynika z głębi duszy, to tak naprawdę można mówić co się chce: "Pomyśl o swoim zdrowiu, wyglądzie, ustal sobie cel, nie poddawaj się" a i tak wyjdzie na to samo. Pierwsza rzecz, to znaleźć motywację w sobie. |
|
|
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam mało czasu to zrobiłam:
- rozgrzewka Mel - tabata burpees - 2'10" plank - tabata pajacyki - rozciąganie |
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
ćwiczę! Mniej lub bardziej regularnie
ostatnio jakoś się nie chce. Lenistwo Wy widzę się ociągacie i jakoś zniknęlyście z forum ...
|
|
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem, tylko pilnie ćwiczę
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero jak nie mam zajęć to wchodzę, ale podglądam was i jestem na bieżąco
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to już tylko sporadycznie coś napiszę.
|
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
Muszę niestety kilka dni przerwy zrobić.
Zapalenie zatok i gardła.
|
|
|
|
#3706 |
|
Rozeznanie
|
zdrowiej szybko Magda.
Nie wiem jak wy, ale ja dziś wstałam i przez tą ponurą mgłę za oknem i może jeszcze przez fakt, że mama do mnie napisała w sprawie Bożego Narodzenia poczułam zimę. Na oknie zapaliłam dwie świeczki za moich bliskich. Złapałam taki zimowy nastrój... najchętniej zawinęłabym się kocem, wzięła grzańca do ręki i usiadłabym przy oknie. Dopadła mnie melancholia... I zmęczenie. za godzinę trening
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Przyłączam się do wątku od dzisiaj zaczęłam ćwiczyć z MEL B Chcę cwiczyc po pol godziny dziennie zaczynajac od rozgrzewki, konczac na cwiczeniach rozciągających, a w środek wkomponować ćwiczenia w zależności od nastroju np. posladki i nogi a nastepny dzien plecy i brzuch Nie chce schudnąć, chce poprawić jędrność swojego ciała, samopoczucie, kondycję i ogólnie formę. Kiedyś chodziłam przez rok czasu na aerobik i moja figura była super wszystko się podniosło do góry, a teraz trochę zflaczałam
|
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowiej szybciutko ![]() Cytat:
Ze względu na prezenty jakie mam kupić Nie wiem jak u Was, ale u mnie wczoraj pogoda była do południa cudowna, potem się zepsuło... ![]() Witamy A tak poza tym: skończyłam Insanity Co do pomiarów po całości (po 9 tygodniach): - waga: -1 kg - brzuch: bez zmian - biodra: -2 cm - uda: -1 cm. W sumie dobre i to Jutro zaczynam własne wyzwanie, kolejne pomiary w Sylwestra
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Dziołchy!! Pół roku mnie nie było, obijałam się jak piłka kauczukowa...
Spodziewałam się dwóch nowych wątków, super lasek, i w ogóle MEL B NIE DO POZNANIA A tu.... Tylko tyle?
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
cześć! ćwiczyłam przez pół roku z Mel B (głównie tyłek + brzuch) + bieganie. czułam się zdecydowanie lepiej miałam więcej energii
potem przyszedł czas na pisanie pracy magisterskiej i jakoś przestałam ćwiczyć.. teraz już finiszuję i chcę wrócić do ćwiczeń. w przeciągu tego pół roku ćwiczeń dość sporo schudłam (chociaż niespecjalnie musiałam, tak już mam, że wagę tracę dość szybko).teraz chciałabym się bardziej ujędrnić niż chudnąć. tyłek w górę, ładniejsze plecy, a nie, takam jakaś sflaczała.. pojawił się celulit pod pośladkami i chyba ta partia jest najtrudniejsza dla mnie. jakośmam wrażenie, że pracują mięśnie ud i tyłek się ujędrnia, ale to miejsce dokłądnie tuż pod pośladkami stoi w miejscu! przy ćwiczeniach z Mel B na tyłek (np. podnoszenie ugiętej nogi w górę) mam cały czas wrażenie, że ta partia nie pracuje u mnie jakoś.. co mogę robić źle? z przysiadami tak samo. mięśnie ud z tyłu pracują, ale tylko na środku, a wyżej nie. druga sprawa to próba nabrania odrobiny mięśni (zamiast tylko tracić tłuszcz). czy przy ćwiczeniach na pośladki mogę zastosować jakieś obciążenia? boję się, że mi "gula" z tyłu na udach wyrośnie, wiecie.. ten mięsień nad kolanem i tyle . nie stać mnie teraz na karnet na siłownię i muszę sobie sama chyba coś wyczarować będę wdzięczna za odpowiedzi. pozdrawiam i życzę sukcesów i motywacji do działania !
|
|
#3711 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj robiłam trening mięśni nóg z Mel B
Oszalałam dała mi taki wycisk... jeszcze później wsiadłam na rower i dzisiaj nie mogę się ruszać A trzeba ćwiczyć dzisiaj też...co robicie jak macie zakwasy? Dzień przerwy czy ćwiczycie bez względu na ból. Ja nie mogę dzisiaj kucnąć, usiąść normalnie
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Cytat:
na początku trochę boli, ale potem z górki
|
|
#3713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także zakwasy trzeba rozbić tak jak pisze ceciii
Maluję paznokcie ![]() Edytowane przez NightwishLove Czas edycji: 2014-11-04 o 16:19 |
||
|
|
|
#3714 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Dwa tygodnie temu zaczelam swoja przygode z mel b i chcialabym dolaczyc do was, robilam rozgrzewkę, trening pośladków, brzucha i cardio Po czym znalazlam wyzwanie 30 dni i zaczelam robic rowno od poniedzialku tydz temu dziś skonczylam 9/30 i jest mi z tym dobrze to tego dolaczylam tiffany na boczki 2-3 razy w tyg tylko ze dostaje mocnej kolki po tym. Moje pytanie jest takie: obecnie waze 57,5kg chciałabym schudnąc 5-6kg przy tych cwiczeniach i utrzymac ladny plaski brzuch. Problem jest taki ze nie robie zadnej diety, jem normalnie co do tej pory czyli 3-5 posilkow na dzien w zaleznosci od czasu (w tym warzywa, owoce, 1,5l wody, obiady z typowej kuchni polskiej), slodycze sporadycznie strasznie mi zbrzydły 1-2 razy na mc, fast food 1 raz na 2 tyg, alkohol szczegolnie piwo na weekend. Czy bez diety przy normalnym jedzeniu da sie spalic tkanke tluszczowa? I jaki jest efekt bez diety? Pozdrawiam
|
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za troskę
Już jest lepiej z zatokami ale jeszcze się boję, że przefikam sobie... Chociaż wczoraj wieczorkiem było tak pięknie, że stwierdziłam że nic złego stać się nie może przy takiej temperaturze i pobiegałam (nawet przez te choróbska za ciepło się ubrałam). Przebiegnięte 4,8 km- 35 min. |
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie dziewczyny obijam , dwa tygodnie jakoś będzie. dzisiaj mam ochotę na boczki i pupę zobaczymy czy spodoba mi sie powrót do ćwiczeń.
Muszę luknac jak tam moje cm sie maja bo waga 58/59.
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym dodać do ćwiczeń z Mel B obciążenia (nie licząc tych już wskazanych w filmikach: abs, czy trening całego ciała). Nie wiem jak się za to zabrać, tzn. - na przykład do zestawu na nogi obciążenie po 1,5kg na nogę coś da, czy lepiej więcej?
Robię praktycznie wszystkie jej zestawy i na pewno któraś z Was stosuje obciążenie, czy takie osoby mogłyby się wypowiedzieć na ten temat? Byłabym bardzo wdzięczna!
|
|
|
|
#3718 |
|
Raczkowanie
|
1,5 kg już na pewno da wiele, więc myślę, że powinnaś od tego zacząć, a za jakiś czas ewentualnie to obciążenie zwiększyć.
|
|
|
|
#3719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do cm i kg to już chyba pół roku nie sprawdzałam i ciągle się boję ![]() Natomiast jeśli chodzi o ćwiczenia to chęci są ale czasu brak. Zbliżają się urodzinki mojej córci i praktycznie cały weekend mam gości... A co za tym idzie już zaczął się kocioł w domu
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie może jak się nazywają jakieś obciążenia na nogi, żebym wiedziała przynajmniej o co w sklepie zapytać.Jeszcze jedno pytanie - jak obciążyć brzuch
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

). Szukam motywacji, bo ostatnio przestałam widzieć sens w tym co robię i ciężko mi zwlec tyłek.
I też dopadły mnie jakieś jesienne nerwki, ech.
. W tej chwili jestem na takim etapie, że spokojnie mogę powiedzieć, że uzależniła mnie jakakolwiek aktywność fizyczna (czy to bieganie, czy tabaty, czy z rodzaju siłowych) ale jednak coś w tygodniu muszę porobić. Źle się czuję jak nic nie poćwiczę (wyrzuty sumienia również
), po wysiłku fizycznym mam zupełnie inną energię. Ale wiadomo nie zawsze... Bywają takie dni, gdzie wszystko jest do bani i nie ma sensu... Na całe szczęście dla mnie to mija
i stwierdziłam że czas odstawić to świństwo ... po odstawieniu dwa tygodnie walczyłam z bólem żołądka :-/ tak że ja nie polecam TL 40 + 
Już przedwczoraj podczas treningu czułam, że coś nie gra, ale olałam sprawę i teraz mam. Macie jakieś sprawdzone ćwiczenia na rozciąganie?

Dopiero jak nie mam zajęć to wchodzę, ale podglądam was i jestem na bieżąco