Starania o maleństwo od jesieni 2014 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-25, 23:54   #751
MilkaJestem
Zakorzenienie

Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Witaj

U nas predyspozycje sa od strony meza i nawet bym chciala blizniaki.

Zapisalam sie na usg na poniedzialek aoe chyba odmowie bo mi jakos nie zalezy na ogladaniu pechezyka chyba poczekam i zrobie jak nie dostane @.
Bianeczka to trzymam kciuki, żeby było podwójne szczęście
Co tam dziewczynki? Coś ucichło na wątku a ja dalej próbuje nadrobić
MilkaJestem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 11:18   #752
Fantasmagori
Zakorzenienie

U mnie nie wiadomo nic na razie. Mam dziwne pobolewania w dole brzucha, jak się śmieję albo kaszlę Wyjaśni się 3 listopada bo powinnam wtedy dostać @ chociaż u mnie to różnie bywa Jak nie będzie @ to zrobię test, który czeka już w szufladzie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 14:34   #753
Jesienno Barwna
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,

Jestem mężatką od kilku miesięcy i wraz z mężem podjęliśmy decyzję, że będziemy się starać się o dziecko. Ten cykl jest pierwszym w którym się nie zabezpieczaliśmy. Za mną badania ginekologiczne, badania krwi, wizyta u internisty, również odwiedziłam stomatologa . Biorę kwas foliowy, staram się zdrowo odżywiać, ale wszystko oczywiście z głową. Podczas tego cyklu robiłam testy owulacyjne, według których owulację miałam około 17-18 października. Ograniczyłam też kawę i alkohol - tylko ewentualnie do lampki czerwonego wina 1-2 razy w tygodniu. No i tutaj pojawia się moje pytanie. Wczoraj, wypiłam 3 lampki wina... i zdaję sobie sprawę, że nie jest to rozsądne, wręcz nieodpowiedzialne z mojej strony. @ spodziewam się za tydzień (1 listopada), czy uważacie, że jakbym była w ciąży (pierwszy tydzień) to tymi 3 lampkami mogłabym zaszkodzić płodowi? Wiem, że po zapłodnieniu mija kilka dni kiedy zarodek się zagnieździ w macicy, ale nie wiem czy taka dawka alkoholu nie szkodzi już od zapłodnienia.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

Edytowane przez Jesienno Barwna
Czas edycji: 2014-10-26 o 14:36
Jesienno Barwna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 14:55   #754
shanonnowa
Rozeznanie

JesiennoBarwna myślę, że te trzy lampki wina nie zaskodzą ani Tobie ani dzidziusiowi, poniewaz zarodek w pierwszych fazach odzywia sie substancjami które zawiera komorka jajowa. Myslę, że powinnaś być spokojna, mnóstwo kobiet nie orientuje się, że są juz w ciazy a pią, czy palą, takze bądz spokojna

Dziewczyny i ja chcialabym dołączyć
Jesteśmy z mężem ponad miesiąc po ślubie, ja mam 22 lata, mąż 29
Od okolo 3 miesięcy zażywam kwas foliowy, zmniejszylam ilość picia kawy parzonej i gonie męża za papierosy
poprzedni cykl był pierwszym cyklem, w którym rozpoczęlisy działania o dzidzię, przestaliśmy stosować antykoncepcję, chociaż ja nigdy w zyciu nie stosowałam tabletek anty
okres powinna mieć dwa dni temu, ale nie pojawił się, testu jeszcze nie robiłam, dzis pojawilo się plamienie, ale to nie przypomina okresu. Mam powiększone sporo piersi, denerwuje mnie dym papierosowy, pobolewa mnie brzuch i okolice jajników, wieczorem kupuje test,a jutro robię
chociaz mąż mówi, ze chyba byłoby za łatwo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Dziewczyny, a Wy odkąd podjęliście z mężem/partnerem decyzję o dzidziusiu, udaliście się do ginekologa w celu zrobienia badań i sprawdzenia czy wszystko ok?
Czy same bez konsultacji z lekarze zaczelyscie sie starac??

Jako narzeczona 19-09-2013r

Jako żona 20-09-2014r

1+1=2

Jako kierowca 19-02-2015r
shanonnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 16:46   #755
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shanonnowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a Wy odkąd podjęliście z mężem/partnerem decyzję o dzidziusiu, udaliście się do ginekologa w celu zrobienia badań i sprawdzenia czy wszystko ok?
U mnie było tak że w sierpniu byłam na zwykłej kontrolnej wizycie, z cytologią, usg dopochwowym i usg piersi włącznie. Wszystko było w porządku więc teraz mamy pierwszy cykl starań i nie szłam na przedstaraniową wizytę. Chociaż w sierpniu jeszcze nie wiedziałam że już w październiku zaczniemy starania więc nie mówiłam o tym lekarzowi ale powiedział że pod względem ginekologicznym jestem całkowicie zdrowa więc chyba jest ok

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 17:45   #756
Jesienno Barwna
Raczkowanie

Cytat:
JesiennoBarwna myślę, że te trzy lampki wina nie zaskodzą ani Tobie ani dzidziusiowi, poniewaz zarodek w pierwszych fazach odzywia sie substancjami które zawiera komorka jajowa. Myslę, że powinnaś być spokojna, mnóstwo kobiet nie orientuje się, że są juz w ciazy a pią, czy palą, takze bądz spokojna

Dziewczyny i ja chcialabym dołączyć
Jesteśmy z mężem ponad miesiąc po ślubie, ja mam 22 lata, mąż 29
Od okolo 3 miesięcy zażywam kwas foliowy, zmniejszylam ilość picia kawy parzonej i gonie męża za papierosy
poprzedni cykl był pierwszym cyklem, w którym rozpoczęlisy działania o dzidzię, przestaliśmy stosować antykoncepcję, chociaż ja nigdy w zyciu nie stosowałam tabletek anty
okres powinna mieć dwa dni temu, ale nie pojawił się, testu jeszcze nie robiłam, dzis pojawilo się plamienie, ale to nie przypomina okresu. Mam powiększone sporo piersi, denerwuje mnie dym papierosowy, pobolewa mnie brzuch i okolice jajników, wieczorem kupuje test,a jutro robię
chociaz mąż mówi, ze chyba byłoby za łatwo

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Ja też przez jakiś czas czułam jakieś specyficzne odczucie na dole brzucha, nawet nie tyle ból, ale taki dyskomfort i ciężko mi tak naprawdę stwierdzić czy są to jajniki, ale możliwe, że tak.

A Ty jak dokładnie czujesz ten ból jajników? Mi też coś dzieje się z piersiami, no ale za 5-6 dni powinnam dostać @.

Ja jak podjęliśmy decyzję o staraniu się o dziecko to poszłam do ginekologa (cytologia, badanie USG dopochwowe), internista, badania krwi, dentysta. Niestety do tej pory nie byłam zbyt systematyczna jeśli chodzi o badania więc musiałam to zmienić .
Stary 2014-10-26, 19:10   #757
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jesienno Barwna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Jestem mężatką od kilku miesięcy i wraz z mężem podjęliśmy decyzję, że będziemy się starać się o dziecko. Ten cykl jest pierwszym w którym się nie zabezpieczaliśmy. Za mną badania ginekologiczne, badania krwi, wizyta u internisty, również odwiedziłam stomatologa . Biorę kwas foliowy, staram się zdrowo odżywiać, ale wszystko oczywiście z głową. Podczas tego cyklu robiłam testy owulacyjne, według których owulację miałam około 17-18 października. Ograniczyłam też kawę i alkohol - tylko ewentualnie do lampki czerwonego wina 1-2 razy w tygodniu. No i tutaj pojawia się moje pytanie. Wczoraj, wypiłam 3 lampki wina... i zdaję sobie sprawę, że nie jest to rozsądne, wręcz nieodpowiedzialne z mojej strony. @ spodziewam się za tydzień (1 listopada), czy uważacie, że jakbym była w ciąży (pierwszy tydzień) to tymi 3 lampkami mogłabym zaszkodzić płodowi? Wiem, że po zapłodnieniu mija kilka dni kiedy zarodek się zagnieździ w macicy, ale nie wiem czy taka dawka alkoholu nie szkodzi już od zapłodnienia.

pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
Moim zdaniem nie zaszkodzi

Właśnie mój plan poszedł do lamusa Z codziennych zabaw wyszło jedno wielkie G. Mój mąż mi dzisiaj oznajmił, że jedzie na wieś bo ma tam robote No i wróciłam od razu wcześniej do domu z zajęć, zeby się z nim jeszcze "spotkać " ale to i tak za wcześnie :/ Dzisiaj dopiero pierwszy kalendarzowy dzień płody, czyli zero szans. Dostał nakaz zjazdu na noc w środę. Owu ma niby wypadać w czwartek. Zła jestem Bo co to jest, jedna noc :/ Jak się zdenerwuję, to do niego pojadę :P To tylko 60 km

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:15   #758
rudaska
Zakorzenienie

Ja robię badania krwi co rok (zbyt dużo chorób w mojej rodzinie było za późno wykrytych). Stomatolog zaliczony, ginekolog też, teraz idę na RTG pleców i został mi jeszcze ortopeda, bo niestety mam problemy z kręgosłupem i muszę to sprawdzić. Trochę się boję o ten mój krzyż, bo nawet lekarz rodzinny mi powiedział, że ginekolog powinien to prześwietlenie zobaczyć :/
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 19:40   #759
shanonnowa
Rozeznanie

JesiennoBarwna
mój brzuch i jajniki są w jakimś dziwnym dyskomforcie, zresztą tak dziwnie, bo często chodze do lazienki wyprozniac sie, tzn czesciej niz zawssze i czuje wzdety brzuch, po prostu dyskomfort, ból jajników taki ciągnący, nie bolący płynnie tylko co jakis czas, ale w miedzy czasie jakos tak go odczuwam dziwnie
jesli chodiz o brzuch, to w noc/przed dzien okresu tak mnie boli, że jak tylko zaczyna kłuc(juz znam ten ból) od razu 3 ibupromy i mam z głowy na cały dzień, ale teraz to zupelnie coś innego
i te plamienie? czytałam, ze to czasem plamienie jak zagniezdza się zarodek, no i u mnie to nie jest okres tylko jakies takie plamienie
a piersi mam tak olbrzymie i pożyłkowane, że mąż sprawdzał, czy mu zonę nie podmienili
a codziennie od tygodnia chodze spać o 20, gdzie zawsze zasypialam okolo połnocy:rolleye s:

Jako narzeczona 19-09-2013r

Jako żona 20-09-2014r

1+1=2

Jako kierowca 19-02-2015r
shanonnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 20:34   #760
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Ja ostatnio @ jak w zegarku miałam, dzisiaj powinien być, a tu nie ma . Ciekawe czy to przez stres ostatnio w pracy czy się udało. W sumie to mieliśmy starania od przyszłego cyklu zaczynać, ale nas trochę poniosło ostatnio , więc nic nie wiadomo ... Trzymajcie kciuki
FK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-26, 21:54   #761
MilkaJestem
Zakorzenienie

Hej kobietki I witam nowe Panie, sama jestem świeżą "staraczką" i żałuję, że w tym cyklu nie postaraliśmy się, taka mnie chęć macierzyństwa naszła:P

powiedzcie mi, czy któraś z Was stosowała test owulacyjny w formie mikroskopu Afrodyta albo FertilControl? Działa to w ogóle? Czy może jakieś inne testy polecacie?
Stary 2014-10-27, 06:33   #762
Jesienno Barwna
Raczkowanie

Dziewczyny, to ja też już tak oficjalnie chciałabym dołączyć do wątku. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie .
W lipcu braliśmy ślub i przez bardzo długo czas byłam pewna, że dopiero 2 lata po ślubie zaczniemy się starać. Po jakimś czasie coś zaczęło się we mnie budzić i stwierdziłam, że po roku, aż tu nagle w ciągu kilku dni poczułam i podjęliśmy decyzję, że ten czas właśnie nadszedł .

Moje @ są w miarę regularne, ale nie jest to zawsze 28 dni, zazwyczaj cykl trwa 27-29 i lekarz potwierdził, że są to cykle regularne. Ostatnio @ spóźnił mi się o około 7 dni, ale wtedy się jeszcze nie staraliśmy. Spóźnienie to mogło być spowodowane zawodami biegowymi w jakich brałam udział, ale pewna oczywiście nie jestem.

Ja w tym cyklu dwa testy już zrobiłam co tylko potwierdza, że jestem dość niecierpliwa. Przemyślałam to sobie i stwierdziłam, że do tematu trzeba podejść naprawdę cierpliwie i zdroworozsądkowo. Teraz w koszyczku czeka na mnie jeden test i zrobię go najprawdopodobniej 3 listopada o ile @ nie nadejdzie dwa dni wcześniej.

shanonnowa, ja niestety mam problem w drugą stronę bo mam ostatnio problem z zaparciami i też mam wzdęty brzuch (albo coś nie tak z dietą, albo może żelazo, które ostatnio łykam). Z tego powodu ciężko mi czasami stwierdzić czy dyskomfort to sprawa jajników czy może jelit .
Stary 2014-10-27, 07:03   #763
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jesienno Barwna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to ja też już tak oficjalnie chciałabym dołączyć do wątku. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie .
W lipcu braliśmy ślub i przez bardzo długo czas byłam pewna, że dopiero 2 lata po ślubie zaczniemy się starać. Po jakimś czasie coś zaczęło się we mnie budzić i stwierdziłam, że po roku, aż tu nagle w ciągu kilku dni poczułam i podjęliśmy decyzję, że ten czas właśnie nadszedł .

Moje @ są w miarę regularne, ale nie jest to zawsze 28 dni, zazwyczaj cykl trwa 27-29 i lekarz potwierdził, że są to cykle regularne. Ostatnio @ spóźnił mi się o około 7 dni, ale wtedy się jeszcze nie staraliśmy. Spóźnienie to mogło być spowodowane zawodami biegowymi w jakich brałam udział, ale pewna oczywiście nie jestem.

Ja w tym cyklu dwa testy już zrobiłam co tylko potwierdza, że jestem dość niecierpliwa. Przemyślałam to sobie i stwierdziłam, że do tematu trzeba podejść naprawdę cierpliwie i zdroworozsądkowo. Teraz w koszyczku czeka na mnie jeden test i zrobię go najprawdopodobniej 3 listopada o ile @ nie nadejdzie dwa dni wcześniej.

shanonnowa, ja niestety mam problem w drugą stronę bo mam ostatnio problem z zaparciami i też mam wzdęty brzuch (albo coś nie tak z dietą, albo może żelazo, które ostatnio łykam). Z tego powodu ciężko mi czasami stwierdzić czy dyskomfort to sprawa jajników czy może jelit .
U nas też dzidzia miała być dopiero za jakieś 2 lata, czyli 3 lata po ślubie, może się okazać, że nie uda się od razu, i w efekcie może faktycznie dojść do tych 3 lat, ale postanowiliśmy się zacząć starać już teraz Na co dzień widzimy takie rzeczy, że stwierdziliśmy, że nie ma co czekać tak długo... No i najważniejsze martwimy się o rodziców, nie są pierwszej młodości, ostatnie niemiłe wydarzenia utwierdziły nas w przekonaniu, że trzeba jak najszybciej sprawić im wnuka, żeby mieli jeszcze siłę się nim nacieszyć
Stary 2014-10-27, 08:54   #764
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MilkaJestem Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, czy któraś z Was stosowała test owulacyjny w formie mikroskopu Afrodyta albo FertilControl? Działa to w ogóle? Czy może jakieś inne testy polecacie?
ja to mam i niestety nie działa mam Fertil Control owulacja była potwierdzona na dwóch usg trans... a na "mikroskopie" nic generalnie jak dla mnie - do wyrzucenia przez okno ten sprzęt...
u mnie dzisiaj już 32 dc... a @ jak nie było tak nie ma..... wczoraj test zrobiłam i wyszedł negatywny echhh ciekawe więc kiedy się okres pojawi..... mam od tego cyklu zacząć brać luteinę po owulacji i mam cichą nadzieję, że to pomoże...ale kurcze @ wcale nie chce przyjść.....
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 09:22   #765
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
ja to mam i niestety nie działa mam Fertil Control owulacja była potwierdzona na dwóch usg trans... a na "mikroskopie" nic generalnie jak dla mnie - do wyrzucenia przez okno ten sprzęt...
u mnie dzisiaj już 32 dc... a @ jak nie było tak nie ma..... wczoraj test zrobiłam i wyszedł negatywny echhh ciekawe więc kiedy się okres pojawi..... mam od tego cyklu zacząć brać luteinę po owulacji i mam cichą nadzieję, że to pomoże...ale kurcze @ wcale nie chce przyjść.....
A widzisz... dzięki za info a te sikane testy też do bani są?

BBG: R1 Week 2

Stary 2014-10-27, 09:56   #766
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz... dzięki za info a te sikane testy też do bani są?
te sikańce mogą być.. chociaż mi na pare dni przed owulacją wychodzily dwie kreski ale jedna znich była bledsza. Natomiast był jeden dzień gdzie od razu wyszly dwie mocne i to się pokryło z tym co wyszło na usg. Tak więc lepiej już zainwestować w te testy.. bo na tym mikroskopie to mi nic a nic wyjść nie chciało.. nawet jak dostałam informację od lekarza, że w przeciągu kilku godzin powinno dojść do owulacji to mi nic nie wyszlo.. no chyba ze ja jakos źle to obsługuję....... no ale wątpie w to
Stary 2014-10-27, 10:44   #767
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
te sikańce mogą być.. chociaż mi na pare dni przed owulacją wychodzily dwie kreski ale jedna znich była bledsza. Natomiast był jeden dzień gdzie od razu wyszly dwie mocne i to się pokryło z tym co wyszło na usg. Tak więc lepiej już zainwestować w te testy.. bo na tym mikroskopie to mi nic a nic wyjść nie chciało.. nawet jak dostałam informację od lekarza, że w przeciągu kilku godzin powinno dojść do owulacji to mi nic nie wyszlo.. no chyba ze ja jakos źle to obsługuję....... no ale wątpie w to
Oki dziękuję Ci bardzo za informacje Na razie jestem na etapie czytania, szukania, zadawania pytań, a kogo lepiej spytać jak nie kogoś kto już miał z tym do czynienia Dzięki!

Stary 2014-10-27, 14:25   #768
isabel89
Raczkowanie

Przyszła @ w sobote więc u mnie lipa 3mam za was kciuki Kobitki
isabel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 17:27   #769
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
JesiennoBarwna
mój brzuch i jajniki są w jakimś dziwnym dyskomforcie, zresztą tak dziwnie, bo często chodze do lazienki wyprozniac sie, tzn czesciej niz zawssze i czuje wzdety brzuch, po prostu dyskomfort, ból jajników taki ciągnący, nie bolący płynnie tylko co jakis czas, ale w miedzy czasie jakos tak go odczuwam dziwnie
jesli chodiz o brzuch, to w noc/przed dzien okresu tak mnie boli, że jak tylko zaczyna kłuc(juz znam ten ból) od razu 3 ibupromy i mam z głowy na cały dzień, ale teraz to zupelnie coś innego
i te plamienie? czytałam, ze to czasem plamienie jak zagniezdza się zarodek, no i u mnie to nie jest okres tylko jakies takie plamienie
a piersi mam tak olbrzymie i pożyłkowane, że mąż sprawdzał, czy mu zonę nie podmienili
a codziennie od tygodnia chodze spać o 20, gdzie zawsze zasypialam okolo połnocy:rolleye s:
Pamiętaj, aby nie brać ibuprofenu nawet jeśli masz masz najdrobniejsze podejrzenia ciąży, może bardzo zaszkodzić.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-27, 21:58   #770
lovelygizmo
Raczkowanie

Czesc kochane
Chcialabym do was dolaczyc!! Sledze was juz jakis czas i mam wrazenie jakbym was znala od zawsze
Zaczelismy z mezem starania o bejbusia, ciesze sie ale i zarazem mam glowe pelna obaw. Trzymam za was i za siebie kciuki. Dobrej nocki
lovelygizmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 23:39   #771
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelygizmo Pokaż wiadomość
Czesc kochane
Chcialabym do was dolaczyc!! Sledze was juz jakis czas i mam wrazenie jakbym was znala od zawsze
Zaczelismy z mezem starania o bejbusia, ciesze sie ale i zarazem mam glowe pelna obaw. Trzymam za was i za siebie kciuki. Dobrej nocki
Witamy

Też dopiero dołączyłam, więc myślę, że nam nowym staraczkom będzie raźniej w kupie

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Acha, i kupiłam dziś w aptece test owulacyjny w którym jest 5 pasków, za 15zeta, nie wiem czy to drogo, czy też tanio innego nie mieli, a chciałam zapolować na taki wielokrotnego użytku sikacza

Stary 2014-10-28, 07:09   #772
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

U mnie wynik negatywny, a @ nadal brak...
Podbrzusze boli, że nie mogę spać na brzuchu jak zawsze.

Chyba ostatnie stresy dały mi w kość i to wszystko stąd
Stary 2014-10-28, 08:41   #773
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FK Pokaż wiadomość
U mnie wynik negatywny, a @ nadal brak...
Podbrzusze boli, że nie mogę spać na brzuchu jak zawsze.

Chyba ostatnie stresy dały mi w kość i to wszystko stąd
Kurcze wiesz, u mnie dzisiaj 33 dc.. i dalej nie ma @!!!!
Już się wkurzam.. zrobiłam juz dwa testy.......
Milka co to za "wielokrotnego użytku" sikacz? Jest coś takiego? wklej linka, please... Co do tych zwykłych testów to mysle ze cena taka normalna dość.. wiadomo ze mozna cos taniej upolować np. w rossmannie.. Ja mam tez takie zamówione ze sklepu internetowego - chyba 30 sztuk ale słyszałam ze one są dość słabe.
Jejku ale mnie wkurza ten mój długi cykl...............
Stary 2014-10-28, 09:19   #774
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:
Milka co to za "wielokrotnego użytku" sikacz? Jest coś takiego? wklej linka, please... Co do tych zwykłych testów to mysle ze cena taka normalna dość.. wiadomo ze mozna cos taniej upolować np. w rossmannie.. Ja mam tez takie zamówione ze sklepu internetowego - chyba 30 sztuk ale słyszałam ze one są dość słabe.
To tak jak u mnie :-(
Jechalam teraz skm-ką i musiałam wysiąść, żeby skorzystać z toalety (swoją drogą to kto wymyślił pociągi bez WC?!), bo czułam, że chyba coś się dzieje, a tu nic. Tylko biała wydzielina
...

Wysłane z mojego Huawei honor 3c przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-10-28, 09:40   #775
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co rzuciło mi się w oczy to http://www.apo-discounter.pl/clearbl...n-p-57935.html

i myślałam, że to wielokrotnego użytku a tu też jest kilka pasków niedoinformowałam się :P

Stary 2014-10-28, 10:09   #776
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co rzuciło mi się w oczy to http://www.apo-discounter.pl/clearbl...n-p-57935.html

i myślałam, że to wielokrotnego użytku a tu też jest kilka pasków niedoinformowałam się :P
Ja się już tak nacięłam na tym mikroskopie owulacyjnym, że nie będę szukać kolejnych bubli
Stary 2014-10-28, 10:22   #777
MilkaJestem
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się już tak nacięłam na tym mikroskopie owulacyjnym, że nie będę szukać kolejnych bubli
15złotych na zwykłe paski na miesiąc to nie jest duża cena, jeśli to ma mi pomóc w zajściu a faktycznie nie ma co się kusić na takie gadżety

Stary 2014-10-28, 14:03   #778
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovelygizmo Pokaż wiadomość
Czesc kochane
Witaj i powodzenia

Cytat:
Witamy

Też dopiero dołączyłam, więc myślę, że nam nowym staraczkom będzie raźniej w kupie

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Acha, i kupiłam dziś w aptece test owulacyjny w którym jest 5 pasków, za 15zeta, nie wiem czy to drogo, czy też tanio innego nie mieli, a chciałam zapolować na taki wielokrotnego użytku sikacza
Drogo, za 30 zł to na all możesz kupić zestaw na parę miesiecy plus gratis ok 5 testów ciażowych, a czy słabe? Podobno są używane przy in vitro, wiec chyba nie do końca tak jest.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2014-10-28, 14:15   #779
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
a czy słabe? Podobno są używane przy in vitro, wiec chyba nie do końca tak jest.
Nie wiem... ja też mam takie za 1 zł za sztukę i właśnie tak gdzieś wyczytałam, że różnie to z nimi bywa.... ale oczywiście nie wiem czy to prawda
Dziewczyny, a bierzecie jakieś wspomagacze? Albo wasi TŻci coś łykają? Teraz tak polecany jest taki preparat Inofolic... zastanawiam sie czy sobie nie kupić.......
Stary 2014-10-28, 14:56   #780
meryy82
Zakorzenienie

Hej
Trochę mam zaległości, więc czytam i nadrabiam

Cytat:
Dziewczyny, nie przejmujcie się. Zazwyczaj zachodzi się w momentach, gdy sięw ogóle człowiek tego nie spodziewa. Grypa jelitowa, zwykła, brak czasy itp, wtedy to prawie zawsze się udaje Nadmiar czasu nie jest dobry, bo człowiek się nakręca, kombinuje, siedzi i liczy, wyszukuje każdego znaku że jest owu, nasze wewnętrzne JA czuje się jak w Big Braderze
Od kiedy po raz pierwszy od 3 lat nie przykleiłam plastra antykoncepcynego, to staram się nie nakręcić. Z tż mamy takie prace, że często się mijamy, albo jesteśmy tak zmęczeni, że zasypiamy na kanapie.
Ale po ostatnich dwóch cyklach widzę, że teoretyczny czas płodny w moim organizmie chyba jest przestawiony.
Wiem też, że w grudniu będziemy więcej razem więc w tym cyklu tabelka i postaram się bardziej obserwować.

Cytat:
Witam wszystkich Postanowiłam do Was dołączyć, gdyż zaczynamy z mężem starać się o no może nie o trójeczkę od razu hehe, ale jednak o dzidziusia Trochę minie zanim nadrobię Wasz wątek, ale mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie

Pozdrawiam
Witaj
Mój, tż coś ostatnio wymyślił, że chciałby 3dzieci. Ciekawe z kim

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Cześć Ja się czasami zastanawiam co by było jakby nam się trafiły bliźniaki Uwielbiam takie dwa cudeńka w wózeczkach podwójnych
Uwielbiam 2 synów mojej koleżanki, ale wolałbym nie trafiać tyle szczęścia na raz

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co Wy gadacie?????? Haha ja drżę o to, żeby na wizycie nie usłyszeć, że są dwa serduszka. A Wy byście chciały????! SZOK
No jak by było no, to trudno. Ale chcieć, to nie zabardzo

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ja też bym chciała bliźniaki. Jedna ciąża, jedna cesarka a masz dwójkę, a mi się marzy dwójka dzieci. Fakt, że na początku nie byłoby łatwo, ale i tak bym się bardzo cieszyła. Ale u mnie ani u TŻ w rodzinie sie nie trafiły niestety. Ale za to teściowa ma siostrę młodszą o 11 miesięcy (ona jest ze stycznia a siostra z grudnia - to jest dopiero hardcore )
To już wolę rok po roku, (ja mam brata starszego o rok i dwa miesiące)
Ale przy twins'ach to w ciąży trzeba bardziej uważać, często rodzą się wcześniej. Do tego wielki wózek potrzebny, a ja nie mam na taki miejsce.
No i dziadkom łatwiej podrzucić jedno dziecię niż dwa do opieki
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości