|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o maleństwo od jesieni 2014
Cytat:
![]() Co tam dziewczynki? Coś ucichło na wątku a ja dalej próbuje nadrobić
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie wiadomo nic na razie. Mam dziwne pobolewania w dole brzucha, jak się śmieję albo kaszlę
Wyjaśni się 3 listopada bo powinnam wtedy dostać @ chociaż u mnie to różnie bywa Jak nie będzie @ to zrobię test, który czeka już w szufladzie
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Jestem mężatką od kilku miesięcy i wraz z mężem podjęliśmy decyzję, że będziemy się starać się o dziecko. Ten cykl jest pierwszym w którym się nie zabezpieczaliśmy. Za mną badania ginekologiczne, badania krwi, wizyta u internisty, również odwiedziłam stomatologa . Biorę kwas foliowy, staram się zdrowo odżywiać, ale wszystko oczywiście z głową. Podczas tego cyklu robiłam testy owulacyjne, według których owulację miałam około 17-18 października. Ograniczyłam też kawę i alkohol - tylko ewentualnie do lampki czerwonego wina 1-2 razy w tygodniu. No i tutaj pojawia się moje pytanie. Wczoraj, wypiłam 3 lampki wina... i zdaję sobie sprawę, że nie jest to rozsądne, wręcz nieodpowiedzialne z mojej strony. @ spodziewam się za tydzień (1 listopada), czy uważacie, że jakbym była w ciąży (pierwszy tydzień) to tymi 3 lampkami mogłabym zaszkodzić płodowi? Wiem, że po zapłodnieniu mija kilka dni kiedy zarodek się zagnieździ w macicy, ale nie wiem czy taka dawka alkoholu nie szkodzi już od zapłodnienia. pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc! Edytowane przez Jesienno Barwna Czas edycji: 2014-10-26 o 14:36 |
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
JesiennoBarwna myślę, że te trzy lampki wina nie zaskodzą ani Tobie ani dzidziusiowi, poniewaz zarodek w pierwszych fazach odzywia sie substancjami które zawiera komorka jajowa. Myslę, że powinnaś być spokojna, mnóstwo kobiet nie orientuje się, że są juz w ciazy a pią, czy palą, takze bądz spokojna
![]() Dziewczyny i ja chcialabym dołączyć ![]() Jesteśmy z mężem ponad miesiąc po ślubie, ja mam 22 lata, mąż 29 ![]() Od okolo 3 miesięcy zażywam kwas foliowy, zmniejszylam ilość picia kawy parzonej i gonie męża za papierosy ![]() poprzedni cykl był pierwszym cyklem, w którym rozpoczęlisy działania o dzidzię, przestaliśmy stosować antykoncepcję, chociaż ja nigdy w zyciu nie stosowałam tabletek anty okres powinna mieć dwa dni temu, ale nie pojawił się, testu jeszcze nie robiłam, dzis pojawilo się plamienie, ale to nie przypomina okresu. Mam powiększone sporo piersi, denerwuje mnie dym papierosowy, pobolewa mnie brzuch i okolice jajników, wieczorem kupuje test,a jutro robię ![]() chociaz mąż mówi, ze chyba byłoby za łatwo ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Dziewczyny, a Wy odkąd podjęliście z mężem/partnerem decyzję o dzidziusiu, udaliście się do ginekologa w celu zrobienia badań i sprawdzenia czy wszystko ok? Czy same bez konsultacji z lekarze zaczelyscie sie starac??
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizytę. Chociaż w sierpniu jeszcze nie wiedziałam że już w październiku zaczniemy starania więc nie mówiłam o tym lekarzowi ale powiedział że pod względem ginekologicznym jestem całkowicie zdrowa więc chyba jest ok
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty jak dokładnie czujesz ten ból jajników? Mi też coś dzieje się z piersiami, no ale za 5-6 dni powinnam dostać @. Ja jak podjęliśmy decyzję o staraniu się o dziecko to poszłam do ginekologa (cytologia, badanie USG dopochwowe), internista, badania krwi, dentysta. Niestety do tej pory nie byłam zbyt systematyczna jeśli chodzi o badania więc musiałam to zmienić .
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie mój plan poszedł do lamusa Z codziennych zabaw wyszło jedno wielkie G. Mój mąż mi dzisiaj oznajmił, że jedzie na wieś bo ma tam robote ale to i tak za wcześnie :/ Dzisiaj dopiero pierwszy kalendarzowy dzień płody, czyli zero szans. Dostał nakaz zjazdu na noc w środę. Owu ma niby wypadać w czwartek. Zła jestem Bo co to jest, jedna noc :/ Jak się zdenerwuję, to do niego pojadę :P To tylko 60 km
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię badania krwi co rok (zbyt dużo chorób w mojej rodzinie było za późno wykrytych). Stomatolog zaliczony, ginekolog też, teraz idę na RTG pleców i został mi jeszcze ortopeda, bo niestety mam problemy z kręgosłupem i muszę to sprawdzić. Trochę się boję o ten mój krzyż, bo nawet lekarz rodzinny mi powiedział, że ginekolog powinien to prześwietlenie zobaczyć :/
|
|
|
|
#759 |
|
Rozeznanie
|
JesiennoBarwna
mój brzuch i jajniki są w jakimś dziwnym dyskomforcie, zresztą tak dziwnie, bo często chodze do lazienki wyprozniac sie, tzn czesciej niz zawssze i czuje wzdety brzuch, po prostu dyskomfort, ból jajników taki ciągnący, nie bolący płynnie tylko co jakis czas, ale w miedzy czasie jakos tak go odczuwam dziwnie ![]() jesli chodiz o brzuch, to w noc/przed dzien okresu tak mnie boli, że jak tylko zaczyna kłuc(juz znam ten ból) od razu 3 ibupromy i mam z głowy na cały dzień, ale teraz to zupelnie coś innego i te plamienie? czytałam, ze to czasem plamienie jak zagniezdza się zarodek, no i u mnie to nie jest okres tylko jakies takie plamienie a piersi mam tak olbrzymie i pożyłkowane, że mąż sprawdzał, czy mu zonę nie podmienili ![]() a codziennie od tygodnia chodze spać o 20, gdzie zawsze zasypialam okolo połnocy :rolleye s:
|
|
#760 |
|
przyczajona tygrysica
|
Ja ostatnio @ jak w zegarku miałam, dzisiaj powinien być, a tu nie ma
. Ciekawe czy to przez stres ostatnio w pracy czy się udało. W sumie to mieliśmy starania od przyszłego cyklu zaczynać, ale nas trochę poniosło ostatnio , więc nic nie wiadomo |
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
I witam nowe Panie, sama jestem świeżą "staraczką" i żałuję, że w tym cyklu nie postaraliśmy się, taka mnie chęć macierzyństwa naszła:Ppowiedzcie mi, czy któraś z Was stosowała test owulacyjny w formie mikroskopu Afrodyta albo FertilControl? Działa to w ogóle? Czy może jakieś inne testy polecacie?
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, to ja też już tak oficjalnie
chciałabym dołączyć do wątku. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie . W lipcu braliśmy ślub i przez bardzo długo czas byłam pewna, że dopiero 2 lata po ślubie zaczniemy się starać. Po jakimś czasie coś zaczęło się we mnie budzić i stwierdziłam, że po roku, aż tu nagle w ciągu kilku dni poczułam i podjęliśmy decyzję, że ten czas właśnie nadszedł . Moje @ są w miarę regularne, ale nie jest to zawsze 28 dni, zazwyczaj cykl trwa 27-29 i lekarz potwierdził, że są to cykle regularne. Ostatnio @ spóźnił mi się o około 7 dni, ale wtedy się jeszcze nie staraliśmy. Spóźnienie to mogło być spowodowane zawodami biegowymi w jakich brałam udział, ale pewna oczywiście nie jestem. Ja w tym cyklu dwa testy już zrobiłam shanonnowa, ja niestety mam problem w drugą stronę bo mam ostatnio problem z zaparciami i też mam wzdęty brzuch (albo coś nie tak z dietą, albo może żelazo, które ostatnio łykam). Z tego powodu ciężko mi czasami stwierdzić czy dyskomfort to sprawa jajników czy może jelit .
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na co dzień widzimy takie rzeczy, że stwierdziliśmy, że nie ma co czekać tak długo... No i najważniejsze martwimy się o rodziców, nie są pierwszej młodości, ostatnie niemiłe wydarzenia utwierdziły nas w przekonaniu, że trzeba jak najszybciej sprawić im wnuka, żeby mieli jeszcze siłę się nim nacieszyć
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i niestety nie działa mam Fertil Control owulacja była potwierdzona na dwóch usg trans... a na "mikroskopie" nic generalnie jak dla mnie - do wyrzucenia przez okno ten sprzęt...u mnie dzisiaj już 32 dc... a @ jak nie było tak nie ma..... wczoraj test zrobiłam i wyszedł negatywny echhh ciekawe więc kiedy się okres pojawi..... mam od tego cyklu zacząć brać luteinę po owulacji i mam cichą nadzieję, że to pomoże...ale kurcze @ wcale nie chce przyjść..... |
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te sikane testy też do bani są?
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
te sikańce mogą być.. chociaż mi na pare dni przed owulacją wychodzily dwie kreski ale jedna znich była bledsza. Natomiast był jeden dzień gdzie od razu wyszly dwie mocne i to się pokryło z tym co wyszło na usg. Tak więc lepiej już zainwestować w te testy.. bo na tym mikroskopie to mi nic a nic wyjść nie chciało.. nawet jak dostałam informację od lekarza, że w przeciągu kilku godzin powinno dojść do owulacji to mi nic nie wyszlo.. no chyba ze ja jakos źle to obsługuję....... no ale wątpie w to
|
|
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jestem na etapie czytania, szukania, zadawania pytań, a kogo lepiej spytać jak nie kogoś kto już miał z tym do czynienia Dzięki!
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
Przyszła @ w sobote więc u mnie lipa
3mam za was kciuki Kobitki
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane
![]() Chcialabym do was dolaczyc!! Sledze was juz jakis czas i mam wrazenie jakbym was znala od zawsze ![]() Zaczelismy z mezem starania o bejbusia, ciesze sie ale i zarazem mam glowe pelna obaw. Trzymam za was i za siebie kciuki. Dobrej nocki |
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dopiero dołączyłam, więc myślę, że nam nowym staraczkom będzie raźniej w kupie ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Acha, i kupiłam dziś w aptece test owulacyjny w którym jest 5 pasków, za 15zeta, nie wiem czy to drogo, czy też tanio innego nie mieli, a chciałam zapolować na taki wielokrotnego użytku sikacza
|
|
#772 |
|
przyczajona tygrysica
|
U mnie wynik negatywny, a @ nadal brak...
Podbrzusze boli, że nie mogę spać na brzuchu jak zawsze. Chyba ostatnie stresy dały mi w kość i to wszystko stąd |
|
|
|
#773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już się wkurzam.. zrobiłam juz dwa testy....... Milka co to za "wielokrotnego użytku" sikacz? Jest coś takiego? wklej linka, please... Co do tych zwykłych testów to mysle ze cena taka normalna dość.. wiadomo ze mozna cos taniej upolować np. w rossmannie.. Ja mam tez takie zamówione ze sklepu internetowego - chyba 30 sztuk ale słyszałam ze one są dość słabe. Jejku ale mnie wkurza ten mój długi cykl............... |
|
|
|
|
#774 | |
|
przyczajona tygrysica
|
Cytat:
Jechalam teraz skm-ką i musiałam wysiąść, żeby skorzystać z toalety (swoją drogą to kto wymyślił pociągi bez WC?!), bo czułam, że chyba coś się dzieje, a tu nic. Tylko biała wydzielina ... Wysłane z mojego Huawei honor 3c przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i myślałam, że to wielokrotnego użytku a tu też jest kilka pasków niedoinformowałam się :P
|
|
#776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzeniaCytat:
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, a bierzecie jakieś wspomagacze? Albo wasi TŻci coś łykają? Teraz tak polecany jest taki preparat Inofolic... zastanawiam sie czy sobie nie kupić....... |
|
|
|
|
#780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Trochę mam zaległości, więc czytam i nadrabiam Cytat:
Ale po ostatnich dwóch cyklach widzę, że teoretyczny czas płodny w moim organizmie chyba jest przestawiony. Wiem też, że w grudniu będziemy więcej razem więc w tym cyklu tabelka i postaram się bardziej obserwować. Cytat:
Mój, tż coś ostatnio wymyślił, że chciałby 3dzieci. Ciekawe z kim ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale przy twins'ach to w ciąży trzeba bardziej uważać, często rodzą się wcześniej. Do tego wielki wózek potrzebny, a ja nie mam na taki miejsce. No i dziadkom łatwiej podrzucić jedno dziecię niż dwa do opieki |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Wyjaśni się 3 listopada bo powinnam wtedy dostać @ chociaż u mnie to różnie bywa
Jako żona 20-09-2014r
Jako kierowca 19-02-2015r
.
Z codziennych zabaw wyszło jedno wielkie G. Mój mąż mi dzisiaj oznajmił, że jedzie na wieś bo ma tam robote 

.
3mam za was kciuki Kobitki 
Haha ja drżę o to, żeby na wizycie nie usłyszeć, że są dwa serduszka. A Wy byście chciały????! SZOK
)