Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 09:09   #4171
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Berbie tak, ale to takie trochę przerywane wolne. Można powiedzieć, że nie chodzę normalnie do pracy, ale np. mam pewne zadania do zrobienia w domu i od 12 listopada przychodzę już na kilka godzin dziennie do oddziału, żeby poukładać wszystko przed otwarciem no i stąd wczoraj to szkolenie. Ale dzięki temu nie muszę brać urlopu bezpłatnego, tylko swój wypoczynkowy i resztę godzin będę miała rozliczoną już jakbym była w pracy.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:30   #4172
Kubek29
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Hej!

Jestesmy juz w domu
Wyjazd super, wesele tez. Tymon spisał sie na medal. Zero problemu na weselu. Slub przespał, wyjechaliśmy o 14 od mamy, slub był o 15. Kończył sie 16:30 a Tymek ten cały czas przespał w samochodzie,,,, był z nim TZ. Czekał az sie obudzi a On nic.... Jakies rekordy drzemkowe bił. Kolejne pol godziny jechaliśmy npdo restauracji. Spokojnie sonie siedział w foteliku, az w szoku byłam...
Pozniej jadł przy stole z nami obiad, ze słoiczka plus kluski śląskie raczkami
Dzieci miały swoje krzesełka. Pozniej tańczył ze mna, z TZ, z babcia itd.
Pozniej kolacja. I poszliśmy do pokoju,,. Zasnął w 20 min, zmienialiśmy sie przy nim co godzine razem z TZ, moja maja, tymka chrzestna. Kazdy kto do niego szedł to z nim te godzine, półtorej sam przysypiał, także nawet nie odczuliśmy ciężaru "dziecka na weselu"

Rena, taaaak sie ciesze!!!!!
Kibicuje Wam mocno
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:54   #4173
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
rena :kciuki za wizytę!

filusiek może ta powyższa informacja Ci się przyda?

a ty nie miałaś mieć wolnych 4 tygodni?

ja dziś wstałam przeziębiona. mam ochotę zadusić tż za przyniesienie choroby do domu. Krzyś też zasmarkany.

Luna dzięki za radę, może to od suchego powietrza, nie zaszkodzi spróbować.

dziewczyny możecie polecić mi jakiś nawilżać powietrza? bo ciągle pożyczamy od teściów i mam dość tych wędrówek.

pani jak Michaś?

Kundzia jak Tosia?

zeberka jak tam Kasia? u dziadków?

agatko jeszcze w 1 kawałku jesteś? czy jesteś w szpitalu?

wadeka jak wczorajsze ważenie?

my dziś Krzysia zważyliśmy... i jest 8 kg
oooo to już słuszna wagaKp mu służy
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Hej!

Jestesmy juz w domu
Wyjazd super, wesele tez. Tymon spisał sie na medal. Zero problemu na weselu. Slub przespał, wyjechaliśmy o 14 od mamy, slub był o 15. Kończył sie 16:30 a Tymek ten cały czas przespał w samochodzie,,,, był z nim TZ. Czekał az sie obudzi a On nic.... Jakies rekordy drzemkowe bił. Kolejne pol godziny jechaliśmy npdo restauracji. Spokojnie sonie siedział w foteliku, az w szoku byłam...
Pozniej kolacja. I poszliśmy do pokoju,,. Zasnął w 20 min, zmienialiśmy sie przy nim co godzine razem z TZ, moja maja, tymka chrzestna. Kazdy kto do niego szedł to z nim te godzine, półtorej sam przysypiał, także nawet nie odczuliśmy ciężaru "dziecka na weselu"

Rena, taaaak sie ciesze!!!!!
Kibicuje Wam mocno
Ale fajnie że zabawa udana

Rena na którą wizyta?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 11:52   #4174
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Zeberko
Jak dieta?

Dziś S. był u logopedy z TŻtem. Dostaje czas do lutego na rozgadanie się, jak nie to intensywne ćwiczenia. Stwierdziła, że będzie mu trudniej w szkole, bo jest straszny nerwus, chciała żeby pobawił się układanką, a ten samochodu nie chciał oddać, a potem podstawiła mu pudło z zabawkami i je kopnął
No i nakaz odstawienie butelki
fiol- chyba jednak też pójdę z Kasią (moja kuzynka jest po logopedii chociaż nie pracuje w zawodzie i mówiła abym na razie czekała bo postępy są, pediatra podobnie- wręcz mnie wyśmiała...)
to mamy małe "rozrabiaki" ale podejrzewam, że Kasia na pierwszej wizycie u logopedy siedziałaby zawstydzona, z głową spuszczoną w dół...ona w nowym otoczeniu jest bardzo "grzeczna", zresztą ostatnio jest bardzo "fajna", jeżeli ktoś skupia na niej całą swoją uwagę wiec ewidentnie nie radzi sobie z zazdrością i walczy o pozycję a u dziadków nie musi...
Kasia też z butelką i ze smoczkiem usypiaczem- płacz jest jak próbuję odebrać...jak schowałam jej cumel to zabrała Tosi....
co do diety chciałabym zacząć jeść regularnie + dużo warzyw i owoców bo służyło mi to - ale oczywiście trudno wystartować...
iza- wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu
wika- jestem pod wrażeniem zdolności małej artystki
anitka, Perse- współczuję nocnych imprez waszych dzieciaków, Tosia niby "niewymagająca" ale i tak ciągle chodzę nieprzytomna a dojazdy na rehabilitację dodatkowo mnie wykańczają
Toffi w nocy nie chce jeść...jak je to tylko chwilę, przytula się i zasypia
ale często wstaję do niej aby ją przebierać bo kuponów u nas bardzo dużo i pupa odparzona...
pani- Tz-etowi właśnie od buraków miałam ochotę następnego dnia wynazywać, ale skończyło się na tym, że zrobił się czerwony jak burak gdy mu powiedziałam, że razem dzieci płodziliśmy, razem na nie czekaliśmy i cieszyliśmy się z ich przyjścia to i oczywiste jest dla mnie, ze razem się nimi opiekujemy i razem je wychowujemy
co faktu nie zmienia, że spokojnie mnie o to mm zapytał- czy nie trzeba Tosi tego mleka dać
zapewniłam go, że jeszcze się mm dość na karmi jak do pracy wrócę
chciałabym na kp wytrwać do stycznia - przy Kasi trudniej szło to może teraz będzie inaczej,
względy ekonomiczne też ważne chociaż po przeprowadzka=koniec remontu i w końcu trochę inne możliwości finansowe
tak się domyślałam, że podróż jednak będzie Cię "odstraszać"
rena- bardzo, bardzo się cieszę z Twojej pięknej bety (chociaż wyobrażam sobie jaki to musi być stres dla Ciebie, każde takie kolejne badanie)
Gryzia- tylko się nie przemęczaj
Kubek- ale super, zabieraj Tymka częściej na takie imprezy rozrywkowy chłopak Ci rośnie
BERBIE- Kasia znowu u dziadków- od wczoraj do jutra, potem już przez 2 dni będzie jeździć z nami na rehablitację, tak nam dziwnie było wczoraj jak ją odwoziliśmy- baliśmy się, że będzie płakać, że odjeżdżamy - nie praktykujemy "ucieczki" tylko się żegnamy i mówimy, że przyjedziemy jak się wyśpi 2 razy z ciocią albo babcią
nasze dziecko nam pomachało i pobiegło karmić Dziadkowi króliki

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-10-28 o 11:56
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 11:58   #4175
anitaxas
Zadomowienie

Hej

Agatko gdzieś Ty kochana??? dom, szpital????

Rena ogromnie się cieszę niech będą nawet trojaczki kciuki za dzisiejszą wizytę!

Mlebidakin i jak wczorajszy chlebek? podszedł? Synuś buszuje w brzuszku już regularnie?

Hope co u Ciebie?

Pani jak Michaś? lepiej już? jak Ty ogarniasz to że masz leżeć + opiekę nad M???

Maga a jak Oluś? kaszle nadal?

Kubek super, że wyjazd udany i ze Tymek tak pięknie się zachowywał Jakieś plany macie już na roczek?

Jojla dla mnie jesteś niesamowita z tym chodzeniem do pracy i w ogóle podziwiam Twoją aktywność!!! A jak Wasze przygotowania dla Malutkiej? robicie pokoik, czy będzie z Wami w sypialni? Ubranka już są jakieś?

Izka jak Twoje samopoczucie? wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu świętowaliście ?

Cytat:
dziewczyny możecie polecić mi jakiś nawilżać powietrza?
Barbi z Krzysia niezły pakerek - idzie w masę okruszek ale pewnie już to odczuwają Twoje ramiona. Zdrówka dla Was. Czym odciągasz katar u Krzysia?
Co do nawilzacza to my mamy Eldom NU5 - cenowo ok, działa bez zarzutu, pracuje w miarę cicho (tak że da się przy nim spokojnie zasnąć i spać), nie robi kałuży dookoła, no i ma ładny design.

Dziewczyny kiedy można zwiększyć dawkę produktów z glutenem?
E. od 4 tygodni dostaje po 1,2 łyzeczeki kaszki manny, nie widzę nic niepokojącego, więc czy mogę dać jej więcej takiej kaszki??
No i czy macie coś sprawdzonego na ząbkowanie??? bo moje dziecko cierpi bardzo...
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:03   #4176
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Anita - ja jakos krocej robilam ekspozycje na gluten. Po niecalych 2 m-cach J. dostawal porcje kaszy glutenowej jako samodzielny posilek (na mleku albo na wodzie i z owocami).

Na zabkowanie doraznie dentinox, na dluzej viburcol w czopkach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-10-28 o 12:04
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:09   #4177
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Hej

Agatko gdzieś Ty kochana??? dom, szpital????

Rena ogromnie się cieszę niech będą nawet trojaczki kciuki za dzisiejszą wizytę!

Mlebidakin i jak wczorajszy chlebek? podszedł? Synuś buszuje w brzuszku już regularnie?

Hope co u Ciebie?

Pani jak Michaś? lepiej już? jak Ty ogarniasz to że masz leżeć + opiekę nad M???

Maga a jak Oluś? kaszle nadal?

Kubek super, że wyjazd udany i ze Tymek tak pięknie się zachowywał Jakieś plany macie już na roczek?

Jojla dla mnie jesteś niesamowita z tym chodzeniem do pracy i w ogóle podziwiam Twoją aktywność!!! A jak Wasze przygotowania dla Malutkiej? robicie pokoik, czy będzie z Wami w sypialni? Ubranka już są jakieś?

Izka jak Twoje samopoczucie? wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu świętowaliście ?

Barbi z Krzysia niezły pakerek - idzie w masę okruszek ale pewnie już to odczuwają Twoje ramiona. Zdrówka dla Was. Czym odciągasz katar u Krzysia?
Co do nawilzacza to my mamy Eldom NU5 - cenowo ok, działa bez zarzutu, pracuje w miarę cicho (tak że da się przy nim spokojnie zasnąć i spać), nie robi kałuży dookoła, no i ma ładny design.

Dziewczyny kiedy można zwiększyć dawkę produktów z glutenem?
E. od 4 tygodni dostaje po 1,2 łyzeczeki kaszki manny, nie widzę nic niepokojącego, więc czy mogę dać jej więcej takiej kaszki??
No i czy macie coś sprawdzonego na ząbkowanie??? bo moje dziecko cierpi bardzo...
W dalszym ciągu deprecha.

Nie świętowaliśmy,nie było czasu..Zresztą chyba nie było co świętować

Ja polecam doraznie dentinox i ibum w syropie.

Stary 2014-10-28, 12:15   #4178
201704210903
Konto usunięte

Dziś nowy chleb testuje. W domu mamy piekarnie :p tz stara się kończyć chleby po mnie i trochę też zamroziłam

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:23   #4179
zebrawpaski
Zakorzenienie

u nas też dentinox się sprawdzał na ząbki

moja mała "kobieta" rozmawia ze mną przez tel- potok niezrozumiałych słów wypowiadanych z wielka euforią, z których wyłapuję dwa - "pam" i "buti" i już wiem, że pan kurier przywiózł na mój dawny adres paczkę z butami dla Kasi, a Babcia otworzyła bo prosiłam ją o to i mierzą

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Mlebidakin- smacznego

czy agatka pojechała po Igora? Agata- gdzie Ty?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

dla zainteresowanych Mam na fb
Konferencja online dla aktywnych Mam 3 - 9.11 2014
dostałam zaproszenie od znajomej- wydaje mi się, że ciekawa sprawa ale na razie nie mam czasu bliżej się temu przyjrzeć
Program Konferencji:
3.11 (poniedziałek) 21.30 – „Jak zdążyć ze wszystkim? Praktyczne pomysły na sprytne ogarnięcie codzienności”,
Volha Kusmierska z Mamclub.
4.11 (wtorek) 21.30 – „Życie z dziećmi, a nie mimo dzieci”, aktywna mama Maria Block
blog Mama na puszczy
5.11 (środa) 21.30 – „Ekoetykiety – wszystko co musisz o nich wiedzieć”, ekomama Iwona Sławek
z Ekotropiciela
6.11 (czwartek) 21.30 - „Aktywny poród”, położna Karolina Urban, pracuje w szkole rodzenia i pisze bloga UrbanStory
7.11 (piątek)21.30 - „Rola partnera przy porodzie”, doula Emilia Jaworska z
Rozkwit Centrum naturalnego Rodzicielstwa
8.11 (sobota) 11.00 – „Jak założyć Klub Rodzica w swojej okolicy” aktywna mama Magdalena Bil z Fundacji Rozwoju Rodziny „rodzicdziecko.pl
21.45 – „Jak mądrze wspierać kobiety karmiące”, jedyna taka))) Magda Karpienia z
La Leche League
9.11 ( niedziela) 21.30 „Handmade dla dzieci”, twórcza mama Agnieszka Placha z Plachaart

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-10-28, 12:32   #4180
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tz poszedl z J. na spacer. Po drugiej stronie ulicy zza bloku wychodza przedszkolaki i pani sie zachwyca: ach jakie piekne sloneczko swieci, itp itd a J. na to: ajajaaaajjjjjjj.

Z rana nie mialam w co sie ubrac bo brzuch zaczal mi wystawac i tz do J. synku, ty rozumiesz kobiety? TAK!

Stary 2014-10-28, 12:34   #4181
BERBIE
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48701902]Berbie tak, ale to takie trochę przerywane wolne. Można powiedzieć, że nie chodzę normalnie do pracy, ale np. mam pewne zadania do zrobienia w domu i od 12 listopada przychodzę już na kilka godzin dziennie do oddziału, żeby poukładać wszystko przed otwarciem no i stąd wczoraj to szkolenie. Ale dzięki temu nie muszę brać urlopu bezpłatnego, tylko swój wypoczynkowy i resztę godzin będę miała rozliczoną już jakbym była w pracy.[/QUOTE]
uważaj na siebie bi.
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Toffi w nocy nie chce jeść...jak je to tylko chwilę, przytula się i zasypia
ale często wstaję do niej aby ją przebierać bo kuponów u nas bardzo dużo i pupa odparzona...
u nas cały lipiec odparzona. Krzyś tylko w nocy i na spacerze był w pampersie, tak tetra. ale w nocy koop nie robił i nie ro
Cytat:
dziękuję za polecenie nawilżacza, pod koniec miesiąca otwierają u nas nowy sklep z rtv i agd i liczę na promocje więc wtedy zakupię
a co do wagi Krzysia to ostatnio doszłam do wniosku, że bardziej odczuwają ją moje kolana. ostatnio ma problem ze wstawaniem jak dłużej posiedzę lub jak wstaję rano z łóżka. dosłownie się pode mną uginają
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Nie świętowaliśmy,nie było czasu..Zresztą chyba nie było co świętować
nie układa się wam? może spróbujcie się jakoś odnaleźć. wiem, że aktualna sytuacja nie wprowadza dobrej atmosfery, ale właśnie w takich momentach powinniście być razem bliżej.
Stary 2014-10-28, 12:38   #4182
Konto usunięte

Berbie uważam, dziękuję a Krzysiu już kawał chłopa pięknie rośnie

Kupiłam 2 nowe staniki bo mój jeden z czasu jak byłam troszkę większa już mi nie wystarczy - jest tylko jeden i mam 80e, a jak schudłam to było 75c tylko ja kupuję staniki na bazarku u takiej jednej babki zawsze, są całkiem porządnie wykonane i całkiem wytrzymałe, więc za 2 zapłaciłam 35 zł to mogę i co miesiąc wymieniać jak będzie trzeba

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:41   #4183
pani22ka
Zakorzenienie

Renia, yoouupiii!!!!!!!
Berbie, ostatnio był u nas w odwiedzinach 8 kg 14 miesięczniak dajecie radę

Cytat:
Tymon spisał sie na medal.
imprezy mu się chciało

Cytat:
nasze dziecko nam pomachało i pobiegło karmić Dziadkowi króliki

Cytat:
lepiej.
nie ogarniam

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:44   #4184
zebrawpaski
Zakorzenienie

BERBIE- u nas praktycznie ile pampersów tyle kup (chociaż powinnam raczej napisać kupek)...dzisiaj po nocy od 23-9 miałam 7sztuk....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-10-28, 12:45   #4185
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Agatka nie pojechala, dzisiaj wizytuje jesli ja wcisna w kolejke, i dowie sie co dalej...

Anitko, u mnie wszystko ok, dziekuje, ze pytasz :-* malenstwo czuje, mam nadzieje ze cala reszta tez ok. Ja siedze w domu calymi dniami, wiekszosc czasu sama wiec nie powiem, lapie lekka depresje, bo i nawet geby nie ma do kogo otworzyc wiec dziecko moj glos to tylko wieczorami i to jesli jest o czym gadac. Ale nie ma co zamulac czekam... Az maz wroci. Na jutro, bo maz wyjdzie wczesniej i pojedziemy ogladac blachy... Heh czekam na swieta. czekam na luty...
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:48   #4186
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie ogarniam
wierzę-to bardzo trudne biorąc pod uwagę wiek Michała

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
. Heh czekam na swieta. czekam na luty...
my z Tobą

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-10-28, 12:51   #4187
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
wierzę-to bardzo trudne biorąc pod uwagę wiek Michała

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

my z Tobą
Ja sobie tego nie wyobrażam.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Pani dużo siły

Stary 2014-10-28, 13:03   #4188
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tz poszedl z J. na spacer. Po drugiej stronie ulicy zza bloku wychodza przedszkolaki i pani sie zachwyca: ach jakie piekne sloneczko swieci, itp itd a J. na to: ajajaaaajjjjjjj.

Z rana nie mialam w co sie ubrac bo brzuch zaczal mi wystawac i tz do J. synku, ty rozumiesz kobiety? TAK!

Cytat:
uważaj na siebie bi.

u nas cały lipiec odparzona. Krzyś tylko w nocy i na spacerze był w pampersie, tak tetra. ale w nocy koop nie robił i nie ro

dziękuję za polecenie nawilżacza, pod koniec miesiąca otwierają u nas nowy sklep z rtv i agd i liczę na promocje więc wtedy zakupię
a co do wagi Krzysia to ostatnio doszłam do wniosku, że bardziej odczuwają ją moje kolana. ostatnio ma problem ze wstawaniem jak dłużej posiedzę lub jak wstaję rano z łóżka. dosłownie się pode mną uginają

nie układa się wam? może spróbujcie się jakoś odnaleźć. wiem, że aktualna sytuacja nie wprowadza dobrej atmosfery, ale właśnie w takich momentach powinniście być razem bliżej.
Teoretycznie to wiem.Ale kłótnie o codzienne sprawy+pieniądze oddalają nas coraz bardziej.Nie wiem czy to się da jeszcze naprawić.
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48705025]Berbie uważam, dziękuję a Krzysiu już kawał chłopa pięknie rośnie

Kupiłam 2 nowe staniki bo mój jeden z czasu jak byłam troszkę większa już mi nie wystarczy - jest tylko jeden i mam 80e, a jak schudłam to było 75c tylko ja kupuję staniki na bazarku u takiej jednej babki zawsze, są całkiem porządnie wykonane i całkiem wytrzymałe, więc za 2 zapłaciłam 35 zł to mogę i co miesiąc wymieniać jak będzie trzeba

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ale łowyk laski:

Stary 2014-10-28, 13:08   #4189
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie wow ale waga
Dzisiaj szczepienie to się dowiem ile M ,ale będzie dobrze jak będzie 7kg.

Pani wierzę że jest Ci bardzo ciężko
kiedy małego do żłobka znów poślesz?
A ten 14 miesięczniak to zdrowy...?

Iza Źle między Wami czy nastroju nie mieliście?

Hope zobaczysz jak to zleci do lutego

Rena piękna beta. Który to dzień po owu?
U mnie przy becie 20900 był sam pęcherzyk. 6 dni później 9mm Maks

Dzisiaj szczepienie. Prozę o kciuki
Posiew moczu dodatni Ale nie ma w moczu leukocytów więc obstawiam zanieczyszczenie próbki. Ciekawe co dr powie.
Śluz w kupie (wiązałam to z rozszerzeniem diety ale odstawiłam marchewkę w sobotę a kupa dalej brzydka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:15   #4190
jojla
Zakorzenienie

Berbie zdrówka dla Was Krzyś pięknie rośnie!

Cytat:
Jestesmy juz w domu
super, że impreza udana mały imprezowicz rośnie

Cytat:
nie ma co podziwiać - cieszę się bardzo, że czuję się tak dobrze i mogę sobie na to pozwolić - jestem zmęczona ale psychicznie dużo mi to daje, po prostu lepiej się czuję nie mam czasu rozmyślać o głupotach Myślę, że po obronie trochę bardziej na tyłku usiądę

Mała będzie spała z nami w sypialni, nawet TŻ w weekend rozłożył już łóżeczko bo musieliśmy rozważyć różne opcje przemeblowywania Trochę ubranek mam od przyjaciółki, kilka rzeczy sama kupiłam i za tydzień mama z siostrą mi przywiozą to co już nakupiły (szaleją ostro z tego co wiem ) i będę wtedy prać

Cytat:

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48705025]
Kupiłam 2 nowe staniki bo mój jeden z czasu jak byłam troszkę większa już mi nie wystarczy - jest tylko jeden i mam 80e, a jak schudłam to było 75c tylko ja kupuję staniki na bazarku u takiej jednej babki zawsze, są całkiem porządnie wykonane i całkiem wytrzymałe, więc za 2 zapłaciłam 35 zł to mogę i co miesiąc wymieniać jak będzie trzeba [/QUOTE]

fajne zakupy

Cytat:
lepiej.
nie ogarniam
cieszę się, że Torresik lepiej i przytulam

Cytat:
Anitko, u mnie wszystko ok, dziekuje, ze pytasz :-* malenstwo czuje, mam nadzieje ze cala reszta tez ok. Ja siedze w domu calymi dniami, wiekszosc czasu sama wiec nie powiem, lapie lekka depresje, bo i nawet geby nie ma do kogo otworzyc wiec dziecko moj glos to tylko wieczorami i to jesli jest o czym gadac. Ale nie ma co zamulac czekam... Az maz wroci. Na jutro, bo maz wyjdzie wczesniej i pojedziemy ogladac blachy... Heh czekam na swieta. czekam na luty...
do synka gadaj

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Teoretycznie to wiem.Ale kłótnie o codzienne sprawy+pieniądze oddalają nas coraz bardziej.Nie wiem czy to się da jeszcze naprawić.
kurcze Iza, powalczcie - o was, dla samych siebie i dla Domisia. Sytuacja jest trudna ale po to siebie macie, żeby się wspierać, razem dawać radę.
Trzymam za Was kciuki

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:16   #4191
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mój mając 14 m-cy też nie ważył nawet 9...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:28   #4192
Alfahelisa
Zakorzenienie

Phi moj 27mcy nadal do 11kg nie dobil (akurat to nie jest powod do dumy)

Wiki ostatnio ma faze "o ty niedobji" wchodze i widze rozwiniety papier toaletowy mowoe do mlodego a co tu sie stalo a on "o nieee ajajaj" mowie noooo a kto to zrobil "ti" (czyli Wiki bo miesza ja z ty) u nie czekajac mowi "o ti niedobji"

Dzis w foteliku przed zlobkiem odkryl ze ma wlosy na nogach, siedzi z podciagnieta nogawka i krzyczy "o nieee,wosy, ajajaj niedobje wosy"

Ma jeszcze milosc do ksiezyca i jak ksiezyc w czasie jazdy sie chowa to mowo "onie kciezyc ucieka, niedobji kcienzyc"
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:30   #4193
Konto usunięte

Alfa cudny jest

W ogóle jak tak czytam o Waszych maluchach to nie mogę się doczekać kiedy moje będzie tak gadać. A to jeszcze tyyyyle czasu

Stary 2014-10-28, 13:34   #4194
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zaraz sie okaze ze ponad 12 kg J. to grubasek Ale schudl w pasie, wiekszosc spodni z niego spada i tez jest problem :/

Stary 2014-10-28, 13:40   #4195
201704210903
Konto usunięte

Iza mam nadzieję że to tylko chwilowe problemy i wkrótce się ułoży.

Stary 2014-10-28, 13:47   #4196
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
mowie noooo a kto to zrobil "ti" (czyli Wiki bo miesza ja z ty)
przesłodki czas- Mówię "idę do sklepu" a Kasia pokazuje na siebie i mówi "ty, ty"
nie umie mówić "ja też", długo mówiła ładnie "ja" gdy chciała coś z kimś w parze działać ale wszyscy odzwierciedlali "Tak, Ty też" i się jej pomieszało ale ostatnio znowu zaczyna "łapać" o co chodzi

u nas wagowo podobnie- od czerwca 10,8 bez zmian

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-10-28, 13:51   #4197
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

To po pierwszym półroczu chyba waga juz dużo mniej rośnie?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:29   #4198
BERBIE
Zakorzenienie

jak was czytam to wychodzi na to, że Krzyś to grubasek a wcale tak nie wygląda. chyba po prostu zbity jest
Stary 2014-10-28, 14:56   #4199
anitaxas
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za rady stosuję dentinox od początku. Co do tych czopków Viburcol, to one są homeopatyczne, tak? ja jakoś nie bardzo w nią wierzę..

Cytat:

Fajnie z tym brzuchem trzeba wyciągnąć z szafy ciuchy z poprzedniej ciąży i będzie po problemie. J. słodki

Cytat:
nie ogarniam
się nie dziwię.. trudna, bardzo trudna sytuacja..

Cytat:
Ja siedze w domu calymi dniami, wiekszosc czasu sama wiec nie powiem, lapie lekka depresje, bo i nawet geby nie ma do kogo otworzyc wiec dziecko moj glos to tylko wieczorami i to jesli jest o czym gadac. Ale nie ma co zamulac czekam... Az maz wroci. Na jutro, bo maz wyjdzie wczesniej i pojedziemy ogladac blachy... Heh czekam na swieta. czekam na luty...
Hope calusieńką ciążę przesiedziałam sama w domu, chłop był tylko wieczorami, wiec wiem jak to jest. Czasami człowiek nie wie co ze sobą zrobić.. ale jest na co czekać, a raczej na kogo teraz to już byle do Bożego Narodzenia a potem to już z górki i się nie obejrzysz i będzie luty i Twoja kinder niespodzianka

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Mała będzie spała z nami w sypialni, nawet TŻ w weekend rozłożył już łóżeczko bo musieliśmy rozważyć różne opcje przemeblowywania Trochę ubranek mam od przyjaciółki, kilka rzeczy sama kupiłam i za tydzień mama z siostrą mi przywiozą to co już nakupiły (szaleją ostro z tego co wiem ) i będę wtedy prać
Czyli się dzieje super, że babcia i ciocia takie zaangażowane To będzie pierwsza wnuczka?

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Wiki ostatnio ma faze "o ty niedobji" wchodze i widze rozwiniety papier toaletowy mowoe do mlodego a co tu sie stalo a on "o nieee ajajaj" mowie noooo a kto to zrobil "ti" (czyli Wiki bo miesza ja z ty) u nie czekajac mowi "o ti niedobji"

Dzis w foteliku przed zlobkiem odkryl ze ma wlosy na nogach, siedzi z podciagnieta nogawka i krzyczy "o nieee,wosy, ajajaj niedobje wosy"

Ma jeszcze milosc do ksiezyca i jak ksiezyc w czasie jazdy sie chowa to mowo "onie kciezyc ucieka, niedobji kcienzyc"
o matkoo jakie to urocze jest!!! A włosy na nogach są faktycznie "niedobje" przecież

Cytat:
jak was czytam to wychodzi na to, że Krzyś to grubasek a wcale tak nie wygląda. chyba po prostu zbity jest
A miałaś możliwość porównać Krzysia wizualnie z innymi dziećmi w jego wieku?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:59   #4200
kooocur
Zakorzenienie

Hej,

ależ tu się dzieje...

Poczytuje codziennie jak zwykle, ale nie mam czasu pisać.

Dziś byliśmy z M u okulisty i wszystko ok. 2 lekarki Go na siłę badały, a On biedy krzyczał "MAMA"

Serce mało mi nie pękło, ale lepsze to niż narkoza.

Na szczęście wszystko jest ok.

Marcel tez waży 10.800 i ma jakieś 80 cm. Czyli raczej kruszynka z Niego

Co do gadania to jest wszystko mama tator (traktor), mama bambol (balon), mama tato (auto) itp. itd

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości