Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 12:54   #3571
bajlaga
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mc mysle ze za tydzien zamówimy bo czas realizacji to 6tyg;/ graphic crystal albo taki brąz wlasnie sama do konca nie wiem hehe:d
Mi się bardziej graphic crystal podoba jest taki "inny" no i uniwersalny

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-28 o 12:56
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:01   #3572
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Wy już wszystkie zaraz będziecie miały wózki liczę na to, ze zamówimy w końcu wózek w połowie listopada
Ja nie mam jeszcze
jeśli się zdecyduję na nówkę i będę znała czas realizacji to kupię dopiero w grudniu szkoda żeby od dzisiaj leciała gwarancja na wózek który i tak będzie nieużywany
Oczywiście wcześniej będę się orientować który model itd.
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:05   #3573
bajlaga
Zadomowienie

No niby tak, ale gwarancja to gwarancja... a zapewne po gwarancji dopiero będą się cuda działy jak z pralkami

Chciałabym do połowy grudnia wózek mieć w domku i torbę spakowaną, wszystko poprane, poprasowane...
Stary 2014-10-28, 13:11   #3574
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga to ładnie miesiac przed ja to w połowie grudnia chce jeszcze pojechać ostatni raz przed nadejściem Małej do rodzicow :d wycieczka w jedna str ok.400km;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:12   #3575
akrolowa
Zadomowienie

Hej Hej wczoraj po południu pojechałam do siostry, zjechały się kuzynki i tak się złożyło, że wróciłam niedawno do domu zaserwowano mi taką dawkę śmiechu, że moje dziecko przeżyło istne "trzęsienie ziemi"

Ellyunia ja biorę witaminki
Dusiolka wydaje mi się, że całkiem sporo tych ubranek się uzbierało zwłaszcza, że malutka na pewno dostanie trochę prezentów. Wszystko jeszcze zależy od tego jak duża córcia się urodzi więc z kolejnymi zakupami można się wstrzymać
Simonee no to niezłe zapasy, u mnie też ich całe mnóstwo, bo co chwilę coś dostajemy, ale nawet nie liczę tego
Ellyunia skoro Twoja córcia ma nie być za duża to myślę ze 56 Ci trochę posłuży. Moja chrześnica jak się urodziła miała jakoś 51 cm i najpierw nosiła 50, potem dość długo 56 zanim przeskoczyła na 62
Kinqaa ja też nie spotkałam się z rozgraniczanie co dziecku ubierać na noc, a co w dzień. Myślę żę cieńsze pajacyki będą na noc, a te grubsze, ładniejsze jak najbardziej na dzień albo właśnie body plus półśpiochy, ale zdecydowanie mam więcej pajacyków, rampersów niż takich łączonych zestawów i myślę, że fajnie będą się sprawdzać.
Bajlaga moje dzieciątko średnio raz dziennie tak rytmicznie podskakuje, też myślę, że to czkawka i jakoś zawsze wywołuje to u mnie uśmiech
Eirene ooo to czekamy na relację i reakcję synka na widok braciszka w brzuszku niezła ta animacja i wszystko jasne
Lilijka co się dzieje?
Dusiolka co do oddychania, ja łapię się na tym, że oddycham bardzo szybko i tak ciężko, jak mała lokomotywa
Co do prezentów to już część mam zaplanowane i zamówię przez internet, chętnie pojechałabym na zakupy, ale już nie wyobrażam sobie chodzenia po sklepach
Bajlaga u mnie w najbliższej rodzinie jest 5 małych dzieciaczków i umówiliśmy się w ten sposób, że to rodzice robią prezenty na mikołaja, a na święta chrzestni i dziadkowie. Tym sposobem zamiast rozdrabniać się na te 2 okazje maluchy dostają droższe "wymarzone" prezenty.
Ma.ko super, że udało Ci się kupić kurtkę, i że jesteś zadowolona
Stary 2014-10-28, 13:14   #3576
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
mam podobną jesienną w którą do zeszłego tygodnia się mieściłam, teraz d....
na początku myślałam o tej czarnej, ale jest z materiału który wszystko "łapie" a w przypadku posiadania psa to nie jest za dobra opcja
A ta jest z śliskiego materiały do kórego nic nie przylega, wiec nawet jak córcia postanowi sobie ulać na mamusię nie będzie dużego kłopotu Uwielbiam długie kurtki z kapturem i futerkiem

Dusiolka
crystal graphic super kolor, ja biorę śpiworek do fotelika w tym kolorze

Cytat:
Ja nie mam ani siostrzeńców ani bratanic;d wiec problem z głowy;p kupuje tylko najbliższym czyli rodzice,dziadkowie,rodzeń stwo no i maz to samo plus chrześniakow

u nas to samo...rodzice, po jednej sztuce rodzeństwa i po jednej sztuce dziadka Żadnych dzieci i chrześniaków nasza kruszynka będzie pierwsza w rodzinie

Z tymi prezentami zawsze problem Co kupujecie np rodzicom?

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-10-28 o 13:17
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:16   #3577
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Eirene super to przesłałam TŻ i skomentował to tak "łał co on Ci robi z jelitami? dobrze że jelito grube zostawił w spokoju uff "
hehe no chociaż tyle

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie zawsze było tak, że na mikołajki są słodycze, a duże prezenty na wigilię
u mnie na odwrót zawsze na mikołaja dostawaliśmy zabawki a pod choinkę skromnie było.

chciałam synka nauczyć że na mikołaja skromnie - jakieś słodycze a pod choinkę konkretniej. ale w tamtym roku na mikołaja dostał mega prezenty od moich rodziców i rodziców tżta za to od nas pod choinkę także miał 2 razy święto teraz też tak pewnie będzie :0 ale ja się szykuję pod choinkę z prezentami

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:17   #3578
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga to ładnie miesiac przed ja to w połowie grudnia chce jeszcze pojechać ostatni raz przed nadejściem Małej do rodzicow :d wycieczka w jedna str ok.400km;d
Mi już jest ciężko, a co dopiero później na Święta już będziemy niezłymi, spuchnietymi słonikami a czas pomięzy Świetami a Sylwesterem... wątpię, że będzie chciało mi sie coś robić, więc jednak połowa grudnia brzmi okej

akrolowa u mnie też czkawka wywołuje uśmiech na twarzy, bo wiem, że Młody tam jest i łapczywie pije wody i dlatego mu się czka

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-28 o 13:18
Stary 2014-10-28, 13:20   #3579
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi już jest ciężko, a co dopiero później na Święta już będziemy niezłymi, spuchnietymi słonikami a czas pomięzy Świetami a Sylwesterem... wątpię, że będzie chciało mi sie coś robić, więc jednak połowa grudnia brzmi okej
jak sobie pomyślę o świątecznym jedzeniu to wolałabym urodzić przed wigilią i w końcu się zmniejszać a nie ciągle powiększać

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:20   #3580
Montanka
Rozeznanie

Hej, hej!
My wczoraj mieliśmy wizytę.
Synek waży ok 1140g, szyjka bez zmian, pessaru brak, leżenie poskutkowało. To tak w skrócie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Suszarka ja nie biorę witamin (przed zajściem w ciąże i na początku kwas foliowy) a jod sobie dozuje przynajmniej raz w tygodniu jak jestem nad morzem

Dusiolka torba jak torba raczej podoba mi sie wizualnie, jest bez żadnych "ozdobnikow".
Chyba ze znajdę jakaś inna która mi sie spodoba, ale ten zakup to raczej na grudzień sobie zostawię

A dla dzidzi warto mieć 10 zestawów (np. Body+pajac czy body+dresik )
Każda mama mówi żeby rozmiar 56 sobie darować
Ja też dlugo używałam rozmiaru 56.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Mogłaby któraś wrzucić link, z których zamawiałyście pościele, kocyki Minky co były takie popularne??

Czarna cieszę się, że mały rośnie a to, że będzie mniejszy, to nic;*

Ja się czuję tak do kitu, że nawet odzywać mi się nie chce brzuch, plecy tak napierniczają dziś, że masakra Małej też nie przechodzi, jutro jedziemy z nią na kontrol...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Dziewczyny, co do rozmiarówki to nie jest tak, że jak dzidzi będzie miało 56 cm to w 56 nie wejdzie. Nasza mała miała 52 cm a zakładaliśmy jej ubranka i na 50 i nie były ciasne. Wiadomo-co firma, to rozmiar i nie warto robić nie wiadomo jakich zapasów... z resztą z reguły jest tak, że we wszystko się nie zdąży ubrać.
Zdrówka i dobrego samopoczucia dla Was!
Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej ...do kitu noc. Ręce dalej nie dość ze mi puchna, to idąc do WC się przerazilam, bo jedna z rak zaczela mi siniec tak na wierzchu dloni i strasznie tez tam zyly powychodzily. Juz nie wiem co robić, mój lekarz rodzinny to idiota, z przeziębienia mnie nie potrafi wyleczyć, Polozna nie odbiera telefonów... a może panikuje i to normalne w ciąży? Bo juz nawet się pilnije żeby większość czasu na lewym boku spac , żeby czegoś tam nie uciskac i żeby dobrze krew doplywala. (((
Ewka, idż na prawde gdzieś do lekarza. Skoro rodzinny i gin są do bani, to idź jakiegoś gina nawet prywatnie. Mnie by to spokoju nie dawało
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
hej hej wczoraj jak zasypiałam to dzisiuś szalał jak nie wiem heh. ale trzymałam się za brzuch i czułam z boku takie miarowe, ok 1-sekundowe stuknięcia, hmmm nie wiem jak to nazwać. doliczyłam do 10 i się przekręciłam to ustało. jakby puls? dziwne.
zaraz wstaje i robię jajecznicę z warzymami

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

heh no jak stare babcie. w dodatku w nocy na siku ledwo z łóżka wychdzę.
Jestem przekonana, żee to czkawka
Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czułam takie pulsowanie bardzo nisko - tuż nad spojeniem łonowym. Jeżeli to dziecko to nie dziwię się że wszystko mnie tam boli, ale czy to możliwe żeby główka była aż tak nisko? Może pępowina się tak jakoś zawinęła
Mi babka jeździła sondą po wzgórku łonowym kiedy podglądaliśmy buźkę
Stary 2014-10-28, 13:21   #3581
simonee
Zakorzenienie

Dziewczyny czy do szpitala będziecie pisać plan porodu?
U mnie jest to mile widziane
Stary 2014-10-28, 13:22   #3582
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia ja dla swojej mamy nigdy problemu je mam bo ona uwielbia wszelkie kremy, serum itp itd wiec jak cos kupie z vichy,lierac to bedzie zadowolona jeszcze w grę wchodzi ten pierdek do bransoletki pandory;d

Dla taty zawsze większy problem;p ostatnio dostał pare książek Cejrowskiego i Pod kark taka poduszkę jakby do samolotu bo duzo podróżuje to był wniebowzięty;p a teściom kupiliśmy mikrofale 😄

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

Ja sobie daruje i tak pewnie nikt tego respektować nie bedzie ;p
Stary 2014-10-28, 13:23   #3583
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Synek waży ok 1140g, szyjka bez zmian, pessaru brak, leżenie poskutkowało. To tak w skrócie
super bardzo się cieszę

Cytat:
ja nie piszę... w sumie i tak mogę tam 500razy zdanie zmienić więc...

Stary 2014-10-28, 13:25   #3584
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
jak sobie pomyślę o świątecznym jedzeniu to wolałabym urodzić przed wigilią i w końcu się zmniejszać a nie ciągle powiększać
Ja to najchętniej Wigilię spędziłabym w domu ale oczywiście ciągnie mnie do żarełka
Przemawiam do Młodego czesto, by poczekał do stycznia no chyba, że chce iść wcześniej do szkoły i być rok starszy

Montanka super, że wszystko ok!!!

ja jakoś nie kumam co to jest ten plan porodu i zapewne nie wiedziałabym co tam napisać, bo skąd mam wiedzieć co się tam w ogóle dzieje na porodówce
Stary 2014-10-28, 13:26   #3585
simonee
Zakorzenienie

Plan porodu traktowany jest jak dokument i obawiam się ze jak pojadę na porodowke to będą chciały plan
Stary 2014-10-28, 13:27   #3586
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Plan porodu traktowany jest jak dokument i obawiam się ze jak pojadę na porodowke to będą chciały plan
Ale przecież nie każdy chce coś takiego wypełniać, spisywać jakieś przemyślenia
Stary 2014-10-28, 13:30   #3587
simonee
Zakorzenienie

Bajlaga w sieci wszystko jest napisane.

Najgorsze jest to że jeśli ma się coś napisane na planie nie można tego zmienić w pewnym stopniu plan porodu jest dupochronem dla personelu.
Stary 2014-10-28, 13:32   #3588
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież nie każdy chce coś takiego wypełniać, spisywać jakieś przemyślenia

Jak beda chcieli to na poczekaniu im napisze ze chce by wyciągnęli ze mnie dziecko tak by sie nikomu nic nie stało:d

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Wiem ze temat jeszcze odległy ale myslalyscie kiedy chcecie ochrzcić dziecko?
Stary 2014-10-28, 13:32   #3589
Eirene1987
Zakorzenienie

jak oglądałam porody babka wypełniała taki plan porodu - nie chciała aby jej dziecko kłaść na brzuchu zaraz po urodzeniu. chciała dostać czyste. a położna i tak jej położyła... także chyba nijak ma się ten plan do rzeczywistości

Stary 2014-10-28, 13:35   #3590
bajlaga
Zadomowienie

Ale powymyślali ...
w praniu wszystko wyjdzie, teraz sobie mogę gadać, co chcę, a potem zmienię zdanie i tak napisałabym tylko tyle, że chcę urodzić zdrowe dziecko i zjeść potem rosół

dusiolka ja nie wiem kiedy chrzcić, wolałabym w sumie jak najszybciej, by mieć to z głowy

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-28 o 13:39
Stary 2014-10-28, 13:38   #3591
askaa02
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Wiem ze temat jeszcze odległy ale myslalyscie kiedy chcecie ochrzcić dziecko?
Tak, myślelismy ja stwierdziłam, że nie szybciej niż "się ogarnę" po porodzie, czyli może to być nawet czerwiec. Ja jestem z lutego i miałam chrzest w czerwcu, dlatego tak sobie kombinuję. Na pewno nie na święta wielkanocne co mi jedna osoba już sugerowała
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:42   #3592
simonee
Zakorzenienie

Ja chyba wydrukuje z sieci taki plan wypełnienie go, ale może warto zabrać tez taki "awaryjny" . Nie chce zajmować się takimi bzdurami jak zacznę rodzic i będę obolała a tu zawołaja plan
Stary 2014-10-28, 13:44   #3593
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Jak beda chcieli to na poczekaniu im napisze ze chce by wyciągnęli ze mnie dziecko tak by sie nikomu nic nie stało:d

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Mój plan porodu wygląda podobnie jak Dusiolki Mają mi dziecko wyciągnąć i wszystko ma być ok
Nie będę nic wcześniej pisać bo skąd mam wiedzieć co chcę skoro jeszcze nigdy nie rodziłam?

Co do chrztu to na wiosnę - kwiecień/maj jak będzie cieplej. No chyba że wiosna nie przyjdzie w przyszłym roku

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:45   #3594
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:

Tak, na Wielkanoc
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:48   #3595
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba wydrukuje z sieci taki plan wypełnienie go, ale może warto zabrać tez taki "awaryjny" . Nie chce zajmować się takimi bzdurami jak zacznę rodzic i będę obolała a tu zawołaja plan

Podobno i tak w trakcie cos trzeba wypełnić, np odp kim jestes z zawodu hahaha i maz rownież ,nie wiem szczerze co ich to interesuje

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Kurcze a ja wlasnie chciałam szybko chrzest np w lutym/marcu byle nie na swieta. Mozna w czasie postu robic?
Stary 2014-10-28, 13:49   #3596
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Mój plan porodu wygląda podobnie jak Dusiolki Mają mi dziecko wyciągnąć i wszystko ma być ok
Nie będę nic wcześniej pisać bo skąd mam wiedzieć co chcę skoro jeszcze nigdy nie rodziłam?

Co do chrztu to na wiosnę - kwiecień/maj jak będzie cieplej. No chyba że wiosna nie przyjdzie w przyszłym roku

ja rodziłam a i tak nie wiadomo jak się drugi poród potoczy :0 dlatego bez sensu taki plan porodu

mój plan dokłądnie taki sam : przyjeżdżam rodzę bez komplikacji i wsio

Stary 2014-10-28, 13:54   #3597
simonee
Zakorzenienie

Dusiolka może tez pytają o rozmiar buta
A tak serio tabelkę wypełniałam w SR na potrzeby NFZ tam były pytania o zawód czy to pierwsza ciąża itp
Stary 2014-10-28, 13:57   #3598
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Dusiolka może tez pytają o rozmiar buta

A tak serio tabelkę wypełniałam w SR na potrzeby NFZ tam były pytania o zawód czy to pierwsza ciąża itp
Moze tez;d inwigilacja musi byc;p
Stary 2014-10-28, 14:03   #3599
Eirene1987
Zakorzenienie

ja też pamiętam odpowiadałam na głupie pytania tzn większość mąż za mnie mówił chyba w kazdym szpitalu to jest papierkologia...
najlepsze jak się ze skurczami siedzi wytrzymać się nie może a oni pytają : pesel, która ciąża, kiedy pierwsze ruchy itp itd

Stary 2014-10-28, 14:06   #3600
Szczeperka
Wtajemniczenie

Serio są pytania o zawód?

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości