|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
jest taki "inny" no i uniwersalny
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-28 o 12:56 |
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeśli się zdecyduję na nówkę i będę znała czas realizacji to kupię dopiero w grudniu szkoda żeby od dzisiaj leciała gwarancja na wózek który i tak będzie nieużywany ![]() Oczywiście wcześniej będę się orientować który model itd. |
|
|
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
No niby tak, ale gwarancja to gwarancja... a zapewne po gwarancji dopiero będą się cuda działy
jak z pralkami Chciałabym do połowy grudnia wózek mieć w domku i torbę spakowaną, wszystko poprane, poprasowane...
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga to ładnie miesiac przed
ja to w połowie grudnia chce jeszcze pojechać ostatni raz przed nadejściem Małej do rodzicow :d wycieczka w jedna str ok.400km;d
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Hej Hej
![]() Ellyunia ja biorę witaminki ![]() Dusiolka wydaje mi się, że całkiem sporo tych ubranek się uzbierało ![]() Simonee no to niezłe zapasy, u mnie też ich całe mnóstwo, bo co chwilę coś dostajemy, ale nawet nie liczę tego ![]() Ellyunia skoro Twoja córcia ma nie być za duża to myślę ze 56 Ci trochę posłuży. Moja chrześnica jak się urodziła miała jakoś 51 cm i najpierw nosiła 50, potem dość długo 56 zanim przeskoczyła na 62 ![]() Kinqaa ja też nie spotkałam się z rozgraniczanie co dziecku ubierać na noc, a co w dzień. Myślę żę cieńsze pajacyki będą na noc, a te grubsze, ładniejsze jak najbardziej na dzień albo właśnie body plus półśpiochy, ale zdecydowanie mam więcej pajacyków, rampersów niż takich łączonych zestawów i myślę, że fajnie będą się sprawdzać. Bajlaga moje dzieciątko średnio raz dziennie tak rytmicznie podskakuje, też myślę, że to czkawka i jakoś zawsze wywołuje to u mnie uśmiech Eirene ooo to czekamy na relację i reakcję synka na widok braciszka w brzuszku niezła ta animacja i wszystko jasne Lilijka co się dzieje? Dusiolka co do oddychania, ja łapię się na tym, że oddycham bardzo szybko i tak ciężko, jak mała lokomotywa Co do prezentów to już część mam zaplanowane i zamówię przez internet, chętnie pojechałabym na zakupy, ale już nie wyobrażam sobie chodzenia po sklepach ![]() Bajlaga u mnie w najbliższej rodzinie jest 5 małych dzieciaczków i umówiliśmy się w ten sposób, że to rodzice robią prezenty na mikołaja, a na święta chrzestni i dziadkowie. Tym sposobem zamiast rozdrabniać się na te 2 okazje maluchy dostają droższe "wymarzone" prezenty. Ma.ko super, że udało Ci się kupić kurtkę, i że jesteś zadowolona
|
#3576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ta jest z śliskiego materiały do kórego nic nie przylega, wiec nawet jak córcia postanowi sobie ulać na mamusię nie będzie dużego kłopotu Dusiolka crystal graphic Cytat:
u nas to samo...rodzice, po jednej sztuce rodzeństwa ![]() Z tymi prezentami zawsze problem
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-10-28 o 13:17 |
||
|
|
|
#3577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chociaż tyle Cytat:
chciałam synka nauczyć że na mikołaja skromnie - jakieś słodycze a pod choinkę konkretniej. ale w tamtym roku na mikołaja dostał mega prezenty od moich rodziców i rodziców tżta za to od nas pod choinkę także miał 2 razy święto teraz też tak pewnie będzie :0 ale ja się szykuję pod choinkę z prezentami
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na Święta już będziemy niezłymi, spuchnietymi słonikami a czas pomięzy Świetami a Sylwesterem... wątpię, że będzie chciało mi sie coś robić, więc jednak połowa grudnia brzmi okej ![]() akrolowa u mnie też czkawka wywołuje uśmiech na twarzy, bo wiem, że Młody tam jest i łapczywie pije wody i dlatego mu się czka
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-28 o 13:18 |
|
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3580 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej, hej!
My wczoraj mieliśmy wizytę. Synek waży ok 1140g, szyjka bez zmian, pessaru brak, leżenie poskutkowało. To tak w skrócie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy do szpitala będziecie pisać plan porodu?
U mnie jest to mile widziane
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Ellyunia ja dla swojej mamy nigdy problemu je mam bo ona uwielbia wszelkie kremy, serum itp itd wiec jak cos kupie z vichy,lierac to bedzie zadowolona
jeszcze w grę wchodzi ten pierdek do bransoletki pandory;d Dla taty zawsze większy problem;p ostatnio dostał pare książek Cejrowskiego i Pod kark taka poduszkę jakby do samolotu bo duzo podróżuje to był wniebowzięty;p a teściom kupiliśmy mikrofale 😄 ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Ja sobie daruje i tak pewnie nikt tego respektować nie bedzie ;p |
|
|
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale oczywiście ciągnie mnie do żarełka Przemawiam do Młodego czesto, by poczekał do stycznia no chyba, że chce iść wcześniej do szkoły i być rok starszy ![]() Montanka super, że wszystko ok!!! ![]() ja jakoś nie kumam co to jest ten plan porodu i zapewne nie wiedziałabym co tam napisać, bo skąd mam wiedzieć co się tam w ogóle dzieje na porodówce |
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Plan porodu traktowany jest jak dokument
i obawiam się ze jak pojadę na porodowke to będą chciały plan
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga w sieci wszystko jest napisane.
Najgorsze jest to że jeśli ma się coś napisane na planie nie można tego zmienić w pewnym stopniu plan porodu jest dupochronem dla personelu.
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak beda chcieli to na poczekaniu im napisze ze chce by wyciągnęli ze mnie dziecko tak by sie nikomu nic nie stało:d ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Wiem ze temat jeszcze odległy ale myslalyscie kiedy chcecie ochrzcić dziecko? |
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
jak oglądałam porody babka wypełniała taki plan porodu - nie chciała aby jej dziecko kłaść na brzuchu zaraz po urodzeniu. chciała dostać czyste. a położna i tak jej położyła... także chyba nijak ma się ten plan do rzeczywistości
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Ale powymyślali ...
![]() w praniu wszystko wyjdzie, teraz sobie mogę gadać, co chcę, a potem zmienię zdanie i tak napisałabym tylko tyle, że chcę urodzić zdrowe dziecko i zjeść potem rosółdusiolka ja nie wiem kiedy chrzcić, wolałabym w sumie jak najszybciej, by mieć to z głowy
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-28 o 13:39 |
|
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja stwierdziłam, że nie szybciej niż "się ogarnę" po porodzie, czyli może to być nawet czerwiec. Ja jestem z lutego i miałam chrzest w czerwcu, dlatego tak sobie kombinuję. Na pewno nie na święta wielkanocne co mi jedna osoba już sugerowała |
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba wydrukuje z sieci taki plan wypełnienie go, ale może warto zabrać tez taki "awaryjny" . Nie chce zajmować się takimi bzdurami jak zacznę rodzic i będę obolała a tu zawołaja plan
|
#3593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mają mi dziecko wyciągnąć i wszystko ma być ok Nie będę nic wcześniej pisać bo skąd mam wiedzieć co chcę skoro jeszcze nigdy nie rodziłam? ![]() Co do chrztu to na wiosnę - kwiecień/maj jak będzie cieplej. No chyba że wiosna nie przyjdzie w przyszłym roku
|
|
|
#3594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno i tak w trakcie cos trzeba wypełnić, np odp kim jestes z zawodu hahaha i maz rownież ,nie wiem szczerze co ich to interesuje ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Kurcze a ja wlasnie chciałam szybko chrzest np w lutym/marcu byle nie na swieta. Mozna w czasie postu robic? |
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rodziłam a i tak nie wiadomo jak się drugi poród potoczy :0 dlatego bez sensu taki plan porodu ![]() mój plan dokłądnie taki sam : przyjeżdżam rodzę bez komplikacji i wsio
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka może tez pytają o rozmiar buta
A tak serio tabelkę wypełniałam w SR na potrzeby NFZ tam były pytania o zawód czy to pierwsza ciąża itp
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
ja też pamiętam odpowiadałam na głupie pytania tzn większość mąż za mnie mówił
chyba w kazdym szpitalu to jest papierkologia... najlepsze jak się ze skurczami siedzi wytrzymać się nie może a oni pytają : pesel, która ciąża, kiedy pierwsze ruchy itp itd
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Serio są pytania o zawód?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

jest taki "inny"
no i uniwersalny

liczę na to, ze zamówimy w końcu wózek w połowie listopada
szkoda żeby od dzisiaj leciała gwarancja na wózek który i tak będzie nieużywany
jak z pralkami 

brzuch, plecy tak napierniczają dziś, że masakra