Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 11:24   #1891
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

mika mam dokladnie takie same przemyslenia, glupio mi z tym, ze ta ciaza mnie tak nie emocjonuje, mam wspanialego tz, ale on tez nie zacolowuje mojego brzucha jak przy pietwszej ciazy. Tylko Tomcio pierwsze co robi rano po przebudzeniu to daje dzidzi buzi, wieczorem glaszcze mnie po brzuchu, dzidzi dake tez buziaka na dobranoc, lubi tez klasc glowke na brzuchu bo on chce lezec kolo dzidzi. A my z tz jakos tak na sucho, dziwnie glupio mi z tym.

Co do l4 to nie taka wlasnie prosta sprawa i tak swoje trzeba zrobic, ale mam ogromne wsparcie w tz. To on odwala za mnie wiekszosc czarnej roboty, ja nie siedze w pracy dlugich godzin, robie co trzeba i sie zawijam, czasem jest nerwowo i to dobija najbardziej.

Witaj gojka
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 11:49   #1892
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mnie gardło boli Flikam strasznie. Boję się że Mała zarazę

Jeszcze miałam powiedzieć że moje dziecko wstaje przed 5
Zdrówka! I współczuję tak wczesnego wstawania.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wreszcie doczekałam sie że moje dziecko samo pije mleko na noc
(wiem Wasze robią to od miliona lat), z piciem nie było problemu a to mleko jakoś nie szło. Ale jakoś od tygodnia bierze sobie z komody i sama pije .
brawo!
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wiecie co do dupy ciezarowka jestem, zagladam na poczekalnie a tak laski juz kupuja wyprawki łóżeczka wozki a ja nic nawet nie myślę nie mam czasu i jakoś tak nie emocjonuje sie ciąża jak z Julkiem nawet dobrze nie pamiętam kiedy mam wizyte , teraz polowkowe to moze plec poznam i cos rusze z wyprawka
ja myślę , że to normalne. Pierwsza ciąża to coś nowego, wszystko dopiero odkrywasz, cieszysz się niesamowicie. A z drugą ciążą już wiesz co i jak
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wczoraj moj Leos miał przygodę, bidulek
bawilismy sie wieczorem z TZ i malym w stary niedzwiedz mocno spi i Leos siedział po zabawie na dupce a nozki mial tak wywiniete do zewnatrz i wstał i zaczal okropnie plakac, nie moglismy go uspokoic, plakał mamisia boli ałaaa masowalismy calowalismy a ten biedny trzymał nozkę podgiętą w kolanie, nie wiem czy cos mu przeskoczyło czy co usypial ze strasznym płaczem, łzy jak grochy lały sie po policzkach a ja nie umiałm bidulkowi pomóc, obudził się w nocy jeszcze płakał na nozke, mieliśmy jechać na IP ale usnął, rano wstał i fikał jak kózka, nie mam pojęcia co to było
Bidulek. Myślę , że nóżka może mu zdrętwiała
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania dostała od babci książeczkę, gdzie jest 400 naklejek. od 8 siedzimy i naklejamy całe mieszkanie mam już oblepione

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Wybaczycie mi, że tak nagle przestałam się odzywć?? Przepraszam, ale skończył mi się internet, telefon znowu w naprawie (będzie wojna z pusem chyba) no i nie miałam jak się odezwać do Was.

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
mika mam dokladnie takie same przemyslenia, glupio mi z tym, ze ta ciaza mnie tak nie emocjonuje, mam wspanialego tz, ale on tez nie zacolowuje mojego brzucha jak przy pietwszej ciazy. Tylko Tomcio pierwsze co robi rano po przebudzeniu to daje dzidzi buzi, wieczorem glaszcze mnie po brzuchu, dzidzi dake tez buziaka na dobranoc, lubi tez klasc glowke na brzuchu bo on chce lezec kolo dzidzi.
)

--------------
Dziewczyny ćwiczące jak tam? ja właśnie jestem po chodakowskiej. Coś ostatnio nie chce mi się ćwiczyć. Ale cza się zmusić

Dziecie mi śpi już pół godzinki. Mam nadzieję że przynajmniej godzinkę pośpi.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-10-28 o 12:06
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:13   #1893
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

dziś standardowa pobudka słowami: mama! sisi! w mojej głowie już @#%#$%%^%^ kiedy to się @$@#%#$^%$ skończy!!!
szybko do łazienki na nocnik, siada, sika i...wstaje pytam się czy już skończyła, mówi że tak, to pytam czy nie chce kupy: nie mama! wciągnęła spodnie i do łóżka spowrotem, nawet na mnie nie czekała

więc chyba powoli zmierzamy ku końcowi, choć dziś były 2 rzadkie kupy, no ale 2, i rzadkie, a nie woda!

zaczęłam dezynfekcję domu, pościele już zmienione i w ogóle sypialnia wysprzątana, teraz Ania śpi a ja lecę myć łazienkę.

Silver - ja nie ćwiczę i to mnie boli. co więcej - żrę jak świnia

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:14   #1894
Debrah
Zakorzenienie

Silver - czyli moja zasnęła mniej więcej o tej samej godzinie co twoja.

Czekam na listonosza, może dziś przyjdzie moja paletka sleek. 30 zł to nie duży pieniądz za 12 cieni, kocham sleeka
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:18   #1895
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

dziś standardowa pobudka słowami: mama! sisi! w mojej głowie już @#%#$%%^%^ kiedy to się @$@#%#$^%$ skończy!!!
szybko do łazienki na nocnik, siada, sika i...wstaje pytam się czy już skończyła, mówi że tak, to pytam czy nie chce kupy: nie mama! wciągnęła spodnie i do łóżka spowrotem, nawet na mnie nie czekała

więc chyba powoli zmierzamy ku końcowi, choć dziś były 2 rzadkie kupy, no ale 2, i rzadkie, a nie woda!

zaczęłam dezynfekcję domu, pościele już zmienione i w ogóle sypialnia wysprzątana, teraz Ania śpi a ja lecę myć łazienkę.

Silver - ja nie ćwiczę i to mnie boli. co więcej - żrę jak świnia
Super , że z Anią lepiej. Oby tak dalej. A tak wogóle jestem pod wrażeniem , że Ania tak ładnie woła sisi
A dla Ciebie

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Wreszcie chwila dla siebie ,co?
Stary 2014-10-28, 12:21   #1896
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej.

Ifwka,Pstryczku-duże te lampki są? Wczoraj prosiłam męża żeby kupił ale nie widział ich nigdzie,jutro zobaczy w innej biedrze bo też chciałam dla Oskiego.

Wstałam dziś z okropnym bólem głowy a moje dziecko w ponurym humorze
Czego on dzisiaj nie wyczynia to głowa mała

Muszę umyć podłogę,zapakować prezent dla męża i ogarnąć zabawki małego bo zrobił jedno wielkie wysypisko śmieci Nie wiem jak to wszystko zrobić z marudem przy nodze
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:32   #1897
Debrah
Zakorzenienie

Taak, czekolady nie mam dziś, ale kawa jest i budyń był.
Troszkę już śpi wiec pewnie już niewiele zostało.
Ami ma tak jak Daria, ze teraz lepiej (dłużej) drzemkuje niż za maluszka, wcześniej spała jak zając po 20 minut, a teraz ok 1.5 h, maksymalnie 2. Jedyna drzemka, ok 11:30 - 12.00 idzie spac

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ewulka : ufff, dobrze, że już lepiej , ja bym już pewnie dawno na ip byla, panikara jestem.

Wczoraj Ami pierwszy raz w życiu zjadła wafla ryżowego z dżemem łowicz 100%, w ogóle z jakimś dodatkiem, zawsze dla niej dzem był obrzydliwy. A potem spróbowała gotowanego kurczaka i kawałek zjadła, też 1 raz. Jakieś drobne postępy są są!
Stary 2014-10-28, 12:38   #1898
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ami ma tak jak Daria, ze teraz lepiej (dłużej) drzemkuje niż za maluszka, wcześniej spała jak zając po 20 minut, a teraz ok 1.5 h, maksymalnie 2. Jedyna drzemka, ok 11:30 - 12.00 idzie spac

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ewulka : ufff, dobrze, że już lepiej , ja bym już pewnie dawno na ip byla, panikara jestem.

Wczoraj Ami pierwszy raz w życiu zjadła wafla ryżowego z dżemem łowicz 100%, w ogóle z jakimś dodatkiem, zawsze dla niej dzem był obrzydliwy. A potem spróbowała gotowanego kurczaka i kawałek zjadła, też 1 raz. Jakieś drobne postępy są są!
No u nas ze spaniem identycznie. Dziś rano się obudziła 0 6.30, dlatego zasnęła już o 11.30. Ale często śpi do 8 - 8.30 ,a wtedy drzemkę ma koło 14.

Ja też jestem panikara i też już dawno na ip bym była

dla Ami za postępy w jedzeniu!
Stary 2014-10-28, 12:40   #1899
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.

Ifwka,Pstryczku-duże te lampki są? Wczoraj prosiłam męża żeby kupił ale nie widział ich nigdzie,jutro zobaczy w innej biedrze bo też chciałam dla Oskiego.
A tak z 10 cm maja
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:56   #1900
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no! w koncu udalo mi sie zalogowac!
witam sie z -3 na termomentrze

zdrowka! ja tylko czekam na przeziebienie u nas w szkole taka piz.dziawa ze wczoraj calusienki dzien w kurce przesiedzialam

co do nagrywania przez panie - ja bym jednak nie prosila bo mozesz narobic im nieprzyjemnosci. jakby ktos to zauwazyl to by mialy jednym slowem &*^%$#%**^

u nas mlody nie tanczy, tzn tanczy ale jego "taniec" polega na dostawianiu nozki do nozki po rodzicach taki zdolny

tez wczoraj kupilismy ta lampke, tez krowke i tez jest SZAL!

jaka, jaka? to jest typowy krem na mroz?

o kurcze trzymam kciuki za szybkie znalezienie nowej pracy!

przepraszam, ale

-----------
bylismy wczoraj na zakupach. kupilam w koncu jednak plaszczyk i buty. i malz kupil mi sweterek na imieniny takze jest czad!

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

ewulka, co u Was? jak nocka?

nawijko - ale fart z tym zlobkiem!
a gdzie foty??

ja kupilam dzis Nati czarne ocieplane legginsy i geterki ciemnoszare z czarnym, i badyle z lampkami led do wazonu
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:02   #1901
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
mika mam dokladnie takie same przemyslenia, glupio mi z tym, ze ta ciaza mnie tak nie emocjonuje, mam wspanialego tz, ale on tez nie zacolowuje mojego brzucha jak przy pietwszej ciazy. Tylko Tomcio pierwsze co robi rano po przebudzeniu to daje dzidzi buzi, wieczorem glaszcze mnie po brzuchu, dzidzi dake tez buziaka na dobranoc, lubi tez klasc glowke na brzuchu bo on chce lezec kolo dzidzi. A my z tz jakos tak na sucho, dziwnie glupio mi z tym.

Co do l4 to nie taka wlasnie prosta sprawa i tak swoje trzeba zrobic, ale mam ogromne wsparcie w tz. To on odwala za mnie wiekszosc czarnej roboty, ja nie siedze w pracy dlugich godzin, robie co trzeba i sie zawijam, czasem jest nerwowo i to dobija najbardziej.

Witaj gojka

i Kochana aby ciążowe mdłosci jak najszybciej ustąpiły

nawijko super z tym żłobkiem
neti współczuję zwolnienia oby Wam sie wszystko jakoś poukładało
silver ewulkaa zdrówka dla chorowitek biedne Maleństwa
Debrah za jedzeniowe postępy Amelki

Tyle zapamiętałam .
Podczytywałam Was u teściów bo byliśmy na weekend.
Wczoraj byliśmy u ortopedy (Kuba lekko koślawi stopę) i powiedział, że jest dużo lepiej niż 3 m-ce temu, mamy kupować odpowiednie buty i cały czas patrzeć, czy nic nowego nie dzieje się z nogami.
W ogóle to wczoraj u lekarza Kuba mnie zszokował, cały dzień mu opowiadałam, że idziemy do lekarza pokazać stópki, mówiłam, co po kolei będziemy robić itd i wiecie, że obyło się bez płaczu, biegał ze swoim "iooo iooo, mu mu, łałą i Andim" (obowiązkowy zestaw Kuby przy wychodzeniu gdziekolwiek, milion razy musi się upewnić, czy wszystko aby na pewno zabrane ), jadł jabłko i w ogóle to najchętniej zostałby u tego lekarza .

Od kilku dni Kuba chce, żeby mu czytać tak więc siedzimy i czytamy rano zaraz po przebudzeniu, wieczorem do spania, oczywiście jeszcze sto razy w ciągu dnia
i zainteresował się "Jesienią na ulicy Czereśniowej", co prawda na każdej stronie szuka papugi ale to zawsze coś a jak się cieszy, jak ją znajdzie

Co do kremów na zimę, my jeszcze musimy kupić,mieliśmy kiedyś z BD ale teraz chyba zmienimy na Mustelę (chociaż jeszcze się zastanawiam). Właśnie orientujecie się, jak to jest z kosmetykami, jaki one mają termin po otwarciu? Bo z tego, co wiem np filtr przeciwsłoneczny kupiony w tym roku, w przyszłym będzie już nieważny i nie będzie działał. Czy z tymi kosmetykami na zimę też tak jest?
Dalej nie mamy kombinezonu na zimę baaa nawet kurtki na teraz nie mamy :/ myślałam, że damy radę w tej jesiennej ale jest tak zimno, że ja chodzę w ciepłym płaszczu a kurtka Kuby jest zdecydowanie cieńsza :/

Wzięłam się też za porządki i wyprzedaję swoje buty, które mi tylko zalegają w szafie, szpilki itd, w których nie chodzę, bo po ciąży zgrubła mi noga i nie wejdą, nówki sztuki w zasadzie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:04   #1902
iffonka7
Zadomowienie

Witam się ciągle przeziebiona i kompletnie bez sil dodatkowo Bartkowi tez zaczyna sie katar i zapowiada się dzien bez drzemki.

Jak wasze dzieci zasypiają na drzemki.

ewullki super ze u Was już lepiej
Stary 2014-10-28, 13:04   #1903
nancykenator
Zakorzenienie

Chciałam Wam jeszcze napisać, że mnie niektórzy ludzie irytują :/ i chyba przez swoje siedzenie w domu zrobiłam się jakaś aspołeczna i w ogóle jakaś taka antyludzka :/
Stary 2014-10-28, 13:16   #1904
marsi11
Zakorzenienie

Ezzo moj TZ moze z 6 razy dotknął brzucha wogóle się tym nie emocjonuje a ja mu nawet nie mam za złe, rano zawsze mnie całuje i mówi czesc dziewczyny, dba o nas ale nie podnieca sie jak w poprzednich ciazach
Cytat:

Czekam na listonosza, może dziś przyjdzie moja paletka sleek. 30 zł to nie duży pieniądz za 12 cieni, kocham sleeka
a ja choruje na te markę co ją Black rekomenduje- make up revolution, juz czytałam na kwc opinie i napalilam sie jak knur chyba na 6 rzeczy, ceny nizsze niz sleek

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Witam się ciągle przeziebiona i kompletnie bez sil dodatkowo Bartkowi tez zaczyna sie katar i zapowiada się dzien bez drzemki.

ja tez ostatnio wyszłam z Leosiem na spacer i mnie przewialo bo kurtke mialam rozpietą
także sciskam mocno
jak tam na finiszu sobie dajesz rade? spisz?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:24   #1905
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ezzo moj TZ moze z 6 razy dotknął brzucha wogóle się tym nie emocjonuje a ja mu nawet nie mam za złe, rano zawsze mnie całuje i mówi czesc dziewczyny, dba o nas ale nie podnieca sie jak w poprzednich ciazach

a ja choruje na te markę co ją Black rekomenduje- make up revolution, juz czytałam na kwc opinie i napalilam sie jak knur chyba na 6 rzeczy, ceny nizsze niz sleek

ja tez ostatnio wyszłam z Leosiem na spacer i mnie przewialo bo kurtke mialam rozpietą
także sciskam mocno
jak tam na finiszu sobie dajesz rade? spisz?
Nie znam tej marki w ogóle, muszę się zainteresować
Stary 2014-10-28, 13:26   #1906
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Ciebie.

U nas drzemki wyglądają tak. Kładę się z Darią , miś musi być obowiązkowo. Daję jej wodę lub herbatkę. Trochę wypije , bierze smoczka i zasypia. Czekam chwilę i odkładam ją do łóżeczka

Daria śpi już 2 h Debrah, a jak Ami? Obudziła się?
Stary 2014-10-28, 13:27   #1907
iffonka7
Zadomowienie

marsi nie mam czasu spać. Dopadł m ie strach przed porodem. Z Bartkiem nie wiedziałam co mnie czeka i zylam w spokoju a teraz trzese portykami.
Stary 2014-10-28, 13:28   #1908
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Ciebie.

U nas drzemki wyglądają tak. Kładę się z Darią , miś musi być obowiązkowo. Daję jej wodę lub herbatkę. Trochę wypije , bierze smoczka i zasypia. Czekam chwilę i odkładam ją do łóżeczka

Daria śpi już 2 h Debrah, a jak Ami? Obudziła się?
Tak , 15 minut temu
Stary 2014-10-28, 13:31   #1909
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
marsi nie mam czasu spać. Dopadł m ie strach przed porodem. Z Bartkiem nie wiedziałam co mnie czeka i zylam w spokoju a teraz trzese portykami.

a torbe spakowałaś?
masz czarną krechę na brzuchu? bo mi w obu ciażach robiła się w ok 7 mcu a teraz ani widu ani słuchu, możliwe,że wogóle nie będę jej miała

a co do mojego dziecia- to niestety bicie znowu na tapecie
Stary 2014-10-28, 13:43   #1910
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzięki Silver - twoje baty podziałały. jestem właśnie po chodakwoskiej masakra, ćiwczyłam body express więc nic specjalnego, 25 minut bo więcej nie mam czasu - muszę się jeszcze wykąpać, a Ania śpi już 1h40min i sapie, i dysze, jestem calusieńka mokra ale czuję się lepiej, naprawdę, dzięki!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:45   #1911
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam tej marki w ogóle, muszę się zainteresować
Mają fajne bronzery i rozświetlacze-właśnie planuje zakupy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:48   #1912
Debrah
Zakorzenienie

Co macie na obiad? U nas zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi (krem) pierwszy raz robiłam wczoraj i pycha to. Młode mi właśnie grzanki wyjada same. Ale nie wiem co na 2gie
Stary 2014-10-28, 13:59   #1913
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Co macie na obiad? U nas zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi (krem) pierwszy raz robiłam wczoraj i pycha to. Młode mi właśnie grzanki wyjada same. Ale nie wiem co na 2gie
krupnik i kurczaka z fasolą i pomidorami do kaszy lub makaronu dla Kuby opcjonalnie kurczak z piekarnika w rękawie z ziemniakami
Stary 2014-10-28, 14:01   #1914
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
meneq terin cc mam na 17-19 zobaczymy w poniedziałek co gin powie bo wtedy mam wizytę

nie wiem czytam niby ze taka mokrzyca w gaciach to normalka nic po nogach na szczescie nie cieknie

wczoraj moj Leos miał przygodę, bidulek
bawilismy sie wieczorem z TZ i malym w stary niedzwiedz mocno spi i Leos siedział po zabawie na dupce a nozki mial tak wywiniete do zewnatrz i wstał i zaczal okropnie plakac, nie moglismy go uspokoic, plakał mamisia boli ałaaa masowalismy calowalismy a ten biedny trzymał nozkę podgiętą w kolanie, nie wiem czy cos mu przeskoczyło czy co usypial ze strasznym płaczem, łzy jak grochy lały sie po policzkach a ja nie umiałm bidulkowi pomóc, obudził się w nocy jeszcze płakał na nozke, mieliśmy jechać na IP ale usnął, rano wstał i fikał jak kózka, nie mam pojęcia co to było
nie pozwalaj mu tak siadać, kolana się koślawią niestety w żłobkach i przedszkolach dzieciaki często nabierają tego nawyku, Agatka już sama się pilnuje, ale Dorkę trzeba gonić bardzo

A może bóle wzrostowe?

Cytat:

Witaj gojka
a gdzie pracujesz?

Cytat:

no wypisz, wymaluj moja Agatka teraz jest ok, ale próbowanie nowych rzeczy to masakra, wczoraj padliśmy z P., Dorka siedzi i wyżera jakiś mix sałat, normalnie błogość na twarzy i zieleninę wciąga, a Agatka nawet 1 maleńkiej grzaneczki nie chciała spróbować (do zieleniny były)

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

i Kochana aby ciążowe mdłosci jak najszybciej ustąpiły

nawijko super z tym żłobkiem
neti współczuję zwolnienia oby Wam sie wszystko jakoś poukładało
silver ewulkaa zdrówka dla chorowitek biedne Maleństwa
Debrah za jedzeniowe postępy Amelki

Tyle zapamiętałam .
Podczytywałam Was u teściów bo byliśmy na weekend.
Wczoraj byliśmy u ortopedy (Kuba lekko koślawi stopę) i powiedział, że jest dużo lepiej niż 3 m-ce temu, mamy kupować odpowiednie buty i cały czas patrzeć, czy nic nowego nie dzieje się z nogami.
W ogóle to wczoraj u lekarza Kuba mnie zszokował, cały dzień mu opowiadałam, że idziemy do lekarza pokazać stópki, mówiłam, co po kolei będziemy robić itd i wiecie, że obyło się bez płaczu, biegał ze swoim "iooo iooo, mu mu, łałą i Andim" (obowiązkowy zestaw Kuby przy wychodzeniu gdziekolwiek, milion razy musi się upewnić, czy wszystko aby na pewno zabrane ), jadł jabłko i w ogóle to najchętniej zostałby u tego lekarza .

Od kilku dni Kuba chce, żeby mu czytać tak więc siedzimy i czytamy rano zaraz po przebudzeniu, wieczorem do spania, oczywiście jeszcze sto razy w ciągu dnia
i zainteresował się "Jesienią na ulicy Czereśniowej", co prawda na każdej stronie szuka papugi ale to zawsze coś a jak się cieszy, jak ją znajdzie

Co do kremów na zimę, my jeszcze musimy kupić,mieliśmy kiedyś z BD ale teraz chyba zmienimy na Mustelę (chociaż jeszcze się zastanawiam). Właśnie orientujecie się, jak to jest z kosmetykami, jaki one mają termin po otwarciu? Bo z tego, co wiem np filtr przeciwsłoneczny kupiony w tym roku, w przyszłym będzie już nieważny i nie będzie działał. Czy z tymi kosmetykami na zimę też tak jest?
Dalej nie mamy kombinezonu na zimę baaa nawet kurtki na teraz nie mamy :/ myślałam, że damy radę w tej jesiennej ale jest tak zimno, że ja chodzę w ciepłym płaszczu a kurtka Kuby jest zdecydowanie cieńsza :/

Wzięłam się też za porządki i wyprzedaję swoje buty, które mi tylko zalegają w szafie, szpilki itd, w których nie chodzę, bo po ciąży zgrubła mi noga i nie wejdą, nówki sztuki w zasadzie

Dorotka tak kota na każdej szuka
moje w zimówkach chodzą, rano 4 stopnie... teraz 9, ale koło 16 to będzie już chłodniej

czapki jeszcze bawełniane nie zimowe
ale Agatka rękawiczki chce, bo marznie

Cytat:
chyba każda druga mama tak ma

Cytat:
mega nizdrowo i leniwie ryż, piersi z kuraka pokrojone i sos słodko kwaśny z biedronki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:02   #1915
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

U nas byla zapiekanka z dynia: palce lizac.
U nas drzemka najwczesniej od 14-15. A wstaje miedzy 6-7
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:12   #1916
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

cebulowa- wooow kochana, dzięki za inspiracje, mi zostalo rosołu troszkę cebulowa na rosole bedzie idealna
a na drugie mam salatkę z osmiornica, byly teraz dni wloskie w lidlu i zrobilam spory zapasik
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48706383]nie pozwalaj mu tak siadać, kolana się koślawią niestety w żłobkach i przedszkolach dzieciaki często nabierają tego nawyku, Agatka już sama się pilnuje, ale Dorkę trzeba gonić bardzo

A może bóle wzrostowe?

[/QUOTE]
dzięki za rade- bołe wzrostowe to nie, mi się wydaje że ścięgno nadwyrężyl bo jak S go masował to pokazal mi konkretnie w ktorym miejscu boli Leosia
zdretwienie raczej by sie pol nocy nie utrzymywało, Boze jak on biedny kulal i płakał na sama mysl mi sie plakac chce
najwazniejsze ze juz jest ok

a co do tego bicia to powiem Wam,ze juz jestem bezradna, był taki spokoj a teraz dzieci zaczynaja sie go bac, rozmowy nie pomagaja, tlumaczenie tez nie, wczoraj w przedszkolu siedział na krzeselku przemyslen i ponoc pani mowila,ze miala wrazenie,ze za drugim razem zrozumial, nie jestem zwolennikiem takich kar no ale tez jesli w przedszkolu byl poprawa to moze faktycznie lepiej isc jedna sciezka?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas byla zapiekanka z dynia: palce lizac.
U nas drzemka najwczesniej od 14-15. A wstaje miedzy 6-7
dynie też kocham a pieczona dynia to wogóle poezja
Stary 2014-10-28, 14:16   #1917
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
cebulowa- wooow kochana, dzięki za inspiracje, mi zostalo rosołu troszkę cebulowa na rosole bedzie idealna
a na drugie mam salatkę z osmiornica, byly teraz dni wloskie w lidlu i zrobilam spory zapasik

dzięki za rade- bołe wzrostowe to nie, mi się wydaje że ścięgno nadwyrężyl bo jak S go masował to pokazal mi konkretnie w ktorym miejscu boli Leosia
zdretwienie raczej by sie pol nocy nie utrzymywało, Boze jak on biedny kulal i płakał na sama mysl mi sie plakac chce

a co do tego bicia to powiem Wam,ze juz jestem bezradna, był taki spokoj a teraz dzieci zaczynaja sie go bac, rozmowy nie pomagaja, tlumaczenie tez nie, wczoraj w przedszkolu siedział na krzeselku przemyslen i ponoc pani mowila,ze miala wrazenie,ze za drugim razem zrozumial, nie jestem zwolennikiem takich kar no ale tez jesli w przedszkolu byl poprawa to moze faktycznie lepiej isc jedna sciezka?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Ja dopiero sie przekonuje do dyni, wlasnie dzieki pieczonej i smazonej na glebokim tluszczu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:29   #1918
marsi11
Zakorzenienie

ale tak jak frytki? czy w jakieś panierce? brzmi interesująco
Stary 2014-10-28, 14:32   #1919
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Co tam moja cebulowa jak ty ośmiornice robisz
Moja była na miesku i potem miałam taką mrozonke hortexu' zupa cebulowa " (bez przypraw to jest, włoszczyzna plus cebula więc zrobił się bulion) ,mięso wyjęłam potem dodałam do bulionu cebulę podduszona i skarmelizowana powoli na maselku z tymiankiem i zblendowalam na gładko. Jak ty robisz cebulowa?
Szaja : no widzisz czyli ten typ dziecka tak po prostu ma?
Dodam że nadal jest u nas bardzo ! dużo kp w dzień i to totalnie nie przekłada się na to ile zje jedzenia poza mlekiem

Czytałaś może mój post jak pisałam o zagrywkach mamy? Poradzisz coś jak być matka asertywna Ale szanujaca granice innych też i przy tym nie będąca upominajacym policjantem ?
Stary 2014-10-28, 14:33   #1920
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
az wstyd, zupke z proszku serowa, z Lidla Ale jak odbierzemy mala mam w planach nasmazyc racuchow drozdzowych z bananami. Cos nie mam glowy do obiadow...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości