Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-27, 20:45   #1861
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dostalam mejla od nestle pt. "Gotowa na rodzicielstwo?"
yyyy, o czyms nie wiem?
Też dostałam tego mejla i pomyślałam "Ale żeście szybcy"

Ja mam na dwór krem bambino ochronny. Uważam że się idealnie nadaje,bardzo go lubie nawet sama stosować,fortuny nie kosztuje a jest naprawdę świetny.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:51   #1862
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Super probujecie prawda ?
Tak

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Nawijko oo no to super! To teraz zaczynasz szukac pracy ? Stawiam, ze znajdziesz szybciej niz ja
No, nie mam wyjscia :P
Tzn od jakiegos czasu juz sie za to zabieram, ale ciagle znajdowalam wymowke, zeby nie szukac.
A teraz mam motywacje.

Na pewno nie! U mnie wchodzi tylko w gre praca max do godz 16 :/

Cytat:
Deli to teraz trzeba sprawdzac zawsze drzwi :P Pamietam jak jeszcze za dzieciaka ktos nam wszedl do mieszkania, nie zamykalismy bo czesto odwiedzal nas wujek mieszkajacy pare pieter nizej. Siedzimy sobie przed tv a tu obcy facet! Szok szok od tego czasu wszedzie zamykam drzwi :P

Ojej wspolczuje bardzo Podziele sie tynkiem z naszych scian razem moze byc smaczniejszy
Jejku, ja sobie nie wyobrazam nie zamykac!
Nawet u t.sprawdzam czy maja zamkniete co jakis czas :p

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Też dostałam tego mejla i pomyślałam "Ale żeście szybcy"

Ja mam na dwór krem bambino ochronny. Uważam że się idealnie nadaje,bardzo go lubie nawet sama stosować,fortuny nie kosztuje a jest naprawdę świetny.
Heheh nestle juz wie, ze w drodze nastepne

DELI, padlabym!! Dobrze, ze byl TZ!!

EWULKO, jak Ania?

FEWCIU, witaj ponownie! Zostan juz z nami!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:51   #1863
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Silver jak Daria się czuje?

Ewulka ja bym pojechała na ip pod kroplówkę. bo Ci się biedactwo odwodni

Moje małe ma chyba początek zapalenia spojówek
Ewulka, zgadzam się z Fewcia. Ja bym też pojechała na ip. Coś za długo u Was to się już ciągnie.
Fewciu, dziękuję , że pytasz. Z Darią lepiej. Miała dziś apetyt. Dalej stosuję u niej dietę lekkostrawną w razie czego. Była dziś qpka ale taka już bardziej normalna. Wymiotów i gorączki nie było. Uffff

Biedna Blanka, a po czym poznajesz że to zapalenie spojówek??
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Dziś pierwszy raz odbierałam chłopców z przedszkola i wylegitymowai mnie także jestem pozytywnie zaskoczona. A z mniej przyjemnych rzeczy -u tz w pracy Zwolnili wszystkich kierowców. Jesteśmy w czarnej dupie. Od grudnia nie mamy z czego żyć jestem załamana. Spłakałam się jak dziecko.
O kurde współczuję

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-10-27 o 20:53
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:53   #1864
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nawijko super, że Kuba się dostał

neti o kurde:/ tak po prostu zwolnili ludzi? nie było nic wiadomo?

Hania dzisiaj nadrabia zaległości z jedzenia, szok ile taki mały brzuszek może zmieścić
Moj niejadek dzis tez chyba pobił swój rekord ale przez 2 tyg malo jadł przez zeby i nadrabia

Neti o kurcze ale swinie a dostanie chociaz odprawe , a jak wam idzie nfirma piorąca sa jskies zyski?

Ezzo moze czas o l4 pomyslec wiem ze ze swoja działalnością to raczej niewykonalne ale trochę bys odpoczela
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:53   #1865
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ze z buta, ale wlasnie do mnie dzwonili, ze zwolnilo sie miejsce w zlobku z doplata (350zl zamiast 900!)
I od 3 listopada moge przyprowadzic Kube
brawo!

Cytat:
Dziewczyny. Dziś pierwszy raz odbierałam chłopców z przedszkola i wylegitymowai mnie także jestem pozytywnie zaskoczona. A z mniej przyjemnych rzeczy -u tz w pracy Zwolnili wszystkich kierowców. Jesteśmy w czarnej dupie. Od grudnia nie mamy z czego żyć jestem załamana. Spłakałam się jak dziecko.
oż cholera :/ kciuki za nową pracę dla tżta!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 20:54   #1866
nafiyqa
Zakorzenienie

NETI, ale kiepsko :/
Jak TZ ma doswiadczenie to na pewno szybko cos znajdzie!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 21:13   #1867
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dzięki dziewczyny za dobre słowo.
MIKA firma piorące nie idzie wogóle w wakacje było trochę prania. ..a teraz już miesiąc nic..i tak jest ze w jednym tygodniu jest każdy dzień zajęty a potem miesiąc. .. dwa cisza.
A co do odprawy dostanie dwu i pół miesięczna. A że kiepsko zarabia to nie będą to kokosy.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 21:41   #1868
elllmi
Zakorzenienie

hej

chwaliłam się już, że w czwartek z mojego zrudziałego blondu przefarbowałam się na ciemny brąz? choć wg fryzjerki jest to jeden z jasniejszych brązów, taaa jasne nie mam zdjęcia, od razu uprzedzam

Cytat:
Mała chodzi do żłobka. Bardzo dużo mówi. A pamiętam jak bardzo się martwiłam.

Jeszcze chciałam pochwalić się Mała. Pięknie tańczy. Nagrałam płytę z piosenkami dziecięcymi żebyśmy słuchały w drodze do żłobka. I jak puszczam w domu to zna cały układ do krasnoludków i do boogie woogie. Dodam tylko ze my nie oglądamy teledysków. Nauczyła się w żłobku tak ładnie tańczyć. Ale wiecie, ma tak fajne poczucie rytmu.

wrzuć jakiś filmik śliczne ma włoski

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ja tylko napiszę, że u nas ciąg dalszy masakry - wczoraj do godziny 16 było, o ile zdążyłam dobrze naliczyć - ok 15 wodnistych i śluzowatych kup. Wtedy też minęła gorączka, więc myśleliśmy, że to już koniec...

Ale ok 22 wymioty nastąpiły, cała noc cisza i dziś od 5 rano znów biegunka... już nie mam sił
ojej, długo Was męczy

Cytat:
kciuki!
ja wczoraj wlasnie kupilam ten nivea ale z tego co pamietam to on sie ciezko rozmarowywuje ciekawe czy jest Mustela na zime? ten byl swietny!
jakie kremy macie na zime?Deli - ma
my mamy Mustele właśnie

Cytat:
dostalam mejla od nestle pt. "Gotowa na rodzicielstwo?"
yyyy, o czyms nie wiem?

Cytat:
Wybaczcie, ze z buta, ale wlasnie do mnie dzwonili, ze zwolnilo sie miejsce w zlobku z doplata (350zl zamiast 900!)

pewnie już się stresować zaczęłaś ale fajnie, ze się udało

Cytat:
przykro mi ale Neti, TŻ na pewno ogarnie coś nowego, przecież nie będzie siedział w domu i czekał, także na razie spokojnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 21:48   #1869
ewulkaaa
Wtajemniczenie

o kurdeee, NETI, co to za wiadomość : masakra!! tak mi przykro ale odprawa wam się będzie należała???

dziękuję wam dziewczyny, za wszystki rady, komentarze, to takie miłe że o nas myślicie

dzisiejszy dzień był duuużo lepszy niż wczorajszy, wczoraj jej się po prostu woda z pupci non stop (do 16) lała, dziś dalej kupy wodniste, ale tylko 5 i to do godziny 13 30. Ale nie mówię hop, czekam na noc bo to u nas najgorsze ostatnio.

Byłyśmy u lekarza, stwierdziła że to na bank jakiś zmutowany wirus, dała jakiś lek na powstzrymanie biegunki , zaleciła probiotyki i jeśli ania będzie chciała wypiś to orsalit (ale nie chciała :P). Za to pochwaliła Anie? mnie? za picie, że mimo tak długiego stanu chorobowego dziecko nie jest odwodnione, powiedziała, żeby jechać na IP jeśli ania w przeciągu 10h nie przyjmie żadnego płynu. Ale tak jak pisałam - z tym nie mamy większego problemu, o dziwo wchodzi jej lepiej ciepła gorzka herbata, więc jej zmieniałam co godzinę kubek żeby zawsze miała świeżą. No i przed snem dostawała wodniste pleko zagęszczone kleikiem ryżowym.

Wieczorem już nawet skubęła drobiowej wędlinki ze sklepu eko, mam nadzieję, że będzie już lepiej

oczywiście mamy narazie szlaban na żłobek, w środę mamy iść na kontrolę (bo do żłobka potrzebuję po chorobie zaświadczenie że już zdrowa ), najwyżej zostaniemy do końca tygodnia w domu,. Chociaż egoistyczna matka na koniec bezrobocia zafundowała sobie w czwartek masaż gorącymi kamieniami, a w piątek hybrydy na dłonie - no trudno, najwyżej zrezygnuję.

i tak "szczęscie w nieszczęściu" że to się dzieje w tym tygodniu, bo przecież w przyszłym ja do pracy idę

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-27, 22:07   #1870
s i l v e r
Zakorzenienie

Ewulka, to dobrze , że Ania chce pić trzymam kciuki aby się poprawiło. Ja też kupiłam Darii orsalit i też nie chciała wypić

Na polsacie leci "avatar". Uwielbiam ten film
Stary 2014-10-27, 22:12   #1871
sarah67
Zadomowienie

Meneq

To mniamniusnie bedzie

Neti
Tak mi przykro
Trzymam kciuki zacszybkie znalezienie pracy
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 06:02   #1872
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Witam !

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ewulka, zgadzam się z Fewcia. Ja bym też pojechała na ip. Coś za długo u Was to się już ciągnie.
Fewciu, dziękuję , że pytasz. Z Darią lepiej. Miała dziś apetyt. Dalej stosuję u niej dietę lekkostrawną w razie czego. Była dziś qpka ale taka już bardziej normalna. Wymiotów i gorączki nie było. Uffff

Biedna Blanka, a po czym poznajesz że to zapalenie spojówek??

O kurde współczuję
Jak dobrze że już jest lepiej!

po czym poznaje? Wypływa jej ropka z oczka,taka przezroczysta,malutkie kulki ma w kącikach oczka. Ma to po mnie. Każda choroba zaczyna sie u mnie tym ;/

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

chwaliłam się już, że w czwartek z mojego zrudziałego blondu przefarbowałam się na ciemny brąz? choć wg fryzjerki jest to jeden z jasniejszych brązów, taaa jasne nie mam zdjęcia, od razu uprzedzam

wrzuć jakiś filmik śliczne ma włoski

ojej, długo Was męczy

my mamy Mustele właśnie

pewnie już się stresować zaczęłaś ale fajnie, ze się udało

przykro mi ale Neti, TŻ na pewno ogarnie coś nowego, przecież nie będzie siedział w domu i czekał, także na razie spokojnie
Próbuje ją nagrać od miesiąca. jak tylko widzi telefon czy aparat to od razu zastyga. Poproszę może panie w żłobku.

No właśnie, mowa była o legitymowaniu. U nas każdego z dowodu legitymują. Kiedyś moja mama odbierała Blanke A zapomniałam Ją wpisać do upoważnienia, to nie chcieli jej dać Małej. Dostałam wtedy telefon od Pan z informacja co się dzieje.
A furtka u nas jest zamknięta, na domofon. Także nikt nie wchodzi kto kodu nie zna.

Dziewczyny jak mnie gardło boli Flikam strasznie. Boję się że Mała zarazę

Jeszcze miałam powiedzieć że moje dziecko wstaje przed 5
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 06:41   #1873
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spania - u nas tez rozgardiasz. Nie wychodzimy juz tyle na dwor i zdaza sie drzemka o dziwnej porze, dzis od 17 do 18 jak autobusem jechalismy.
Zasnal przed sekunda...

My rozpoczeslismy sezon rajstopkowy wczoraj jak byly 2 stopnie na dworze, brrrrr.
My wczoraj też; szczerze to nawet Tż nie przygotowałam bo myślałam że nie będzie tak źle ale potem dzwoniłam i kazałam ubrać. I co z tego że rajstopy ubrał jak na body założył tylko cienki sweterek.
Cytat:
I niech ktoś mi powie że telepatia nie istnieje Wchodzę tu dzisiaj po ogromnej przerwie, a tu plotki o mnie krążą
Witam Was!
Tak, powiększyła nam się rodzina. Przyznam szczerze że nikt z nas nie wiedział że mamy ciężarna w domu siedzę sobie ze znajomym a tu Lusia zaczyna rodzić Fajne zwierzaki. Wiecie, jak cudowny jest instynkt macierzyński zwierząt. Urodziło się pierwsze, matka ściągnęła z dziecka śluz, małe przyssało się do piersi, zjadło. Dopiero jak skończyło to matka zaczęła rodzić drugie. Chroniła je tak mocno, tuliła, że nie mogłam klatki sprzątnąć po tym porodzie. Piękne to było!

Co u nas. Mariusz drugi tydzień w delegacji. Nawijko pilnuj Go tam, bo jest w Gdańsku Przechodzilismy wszyscy wirusa,każdy po dwa razy. Aż w końcu wszystko czego używany na codzień poprałam I, odpukac, jest chyba lepiej.
Mała chodzi do żłobka. Bardzo dużo mówi. A pamiętam jak bardzo się martwiłam.
Ostatnio wyrzuciła jeden smoczek do śmieci mówiąc że jest be .
Ja mam gorsze dni psychicznie, ale jakoś daje radę. Nie mam na nic czasu. Irytuje mnie to że ciągle trzeba gonić za pieniędzmi

Przyznaje bez bicia ze nie wiem co u Was. Przeczytałam tylko dwie strony.
Debrah my mamy spodnie jeansowe z hm z tamtego roku, ocieplane polarem. Super się sprawdzają, na wszystko mogę je założyć.
Silver mam nadzieję że mieliście spokojna noc

Smarujecie buzie dzieciom? Udało mi się trafić w aptece na promocję Emolium na wiatr i mróz i już zaczęłam smarowac buzie małej. Żałuję że nie kupiłam drugiego do żłobka.
A jeszcze miałam pytać, balsamujecie dzieci??? I stosujecie jakiś krem do rąk?

Jeszcze chciałam pochwalić się Mała. Pięknie tańczy. Nagrałam płytę z piosenkami dziecięcymi żebyśmy słuchały w drodze do żłobka. I jak puszczam w domu to zna cały układ do krasnoludków i do boogie woogie. Dodam tylko ze my nie oglądamy teledysków. Nauczyła się w żłobku tak ładnie tańczyć. Ale wiecie, ma tak fajne poczucie rytmu.

Pstryczku powodzenia na lekcji!

Śniło mi się że Marsi urodziła

Zaczęłam myśleć o wakacjach i nie wiem. Postanowiłam odkładać już po parę groszy aby móc gdzieś wyjechać. I zastanawiamy się między jakimś ciepłym krajem - Grecja czy Cypr albo wylot do Anglii. I tu też zastanawiam się czy Blackpool-tam pracowałam długo, czy Londyn, czy może Birmingham. Bo co by nie było to przydałoby się bilety już kupić póki ceny znosne.

MMam bardzo ciężki tydzień w pracy. Codziennie jakieś szkolenia, w tym dwa do 21. Ale nie mam co z Blanka zrobić więc będę się urywac ok. 18.

Ściskam Was mocno i przepraszam za elaborat

Załączam zdjęcia Małej.

Buziaki!
Ale się Wam rodzinka powiększyła.
Ja też powoli odkładam na wakcje bo w przyszłym roku już na 100% jedziemy.
Blanka słodka, Olwika dopiero teraz zaczyna coś pupką kręcić.
Co do kremu to miaąłam emolium tak normalny na suche policzki i właśnie teraz się rozglądnę za takim na zimę.
Cytat:
Super
Cytat:
Uuuuu, współczuję, ale nie poddawajcie się, szukajcie, może sie coś trafi.
Cytat:
Moje dziecko już doszło do perfekcji. .. chociaż on mi daje uśmiech na twarzy
Wow
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

dzisiejszy dzień był duuużo lepszy niż wczorajszy, wczoraj jej się po prostu woda z pupci non stop (do 16) lała, dziś dalej kupy wodniste, ale tylko 5 i to do godziny 13 30. Ale nie mówię hop, czekam na noc bo to u nas najgorsze ostatnio.

Byłyśmy u lekarza, stwierdziła że to na bank jakiś zmutowany wirus, dała jakiś lek na powstzrymanie biegunki , zaleciła probiotyki i jeśli ania będzie chciała wypiś to orsalit (ale nie chciała :P). Za to pochwaliła Anie? mnie? za picie, że mimo tak długiego stanu chorobowego dziecko nie jest odwodnione, powiedziała, żeby jechać na IP jeśli ania w przeciągu 10h nie przyjmie żadnego płynu. Ale tak jak pisałam - z tym nie mamy większego problemu, o dziwo wchodzi jej lepiej ciepła gorzka herbata, więc jej zmieniałam co godzinę kubek żeby zawsze miała świeżą. No i przed snem dostawała wodniste pleko zagęszczone kleikiem ryżowym.

Wieczorem już nawet skubęła drobiowej wędlinki ze sklepu eko, mam nadzieję, że będzie już lepiej

oczywiście mamy narazie szlaban na żłobek, w środę mamy iść na kontrolę (bo do żłobka potrzebuję po chorobie zaświadczenie że już zdrowa ), najwyżej zostaniemy do końca tygodnia w domu,. Chociaż egoistyczna matka na koniec bezrobocia zafundowała sobie w czwartek masaż gorącymi kamieniami, a w piątek hybrydy na dłonie - no trudno, najwyżej zrezygnuję.

i tak "szczęscie w nieszczęściu" że to się dzieje w tym tygodniu, bo przecież w przyszłym ja do pracy idę
Dobrze że jest poprawa. Zdrówka

Jakoś ostatnio nie moge się wbić. Inna sprawa że kompletnie nie mam czasu. Teraz jak Tż ma II zmiany mama nie przyjeżdża ale jakoś sobie radzimy. Tylko że chodzę spać o północy a wstaję 4:30 No i tak katar mnie dopadł że masakra, wszystko mnie od niego boli, i tylko się modlę żeby Oli nie zarazić bo na razie daje radę.
Wreszcie doczekałam sie że moje dziecko samo pije mleko na noc
(wiem Wasze robią to od miliona lat), z piciem nie było problemu a to mleko jakoś nie szło. Ale jakoś od tygodnia bierze sobie z komody i sama pije .
Wczoraj zakupiłam w biedronce taką lampkę dla dzieci led taką krówkę, nie jest to co prawda Bokehowy królik ale jaka frajda, brała, przytulała, świeciła po zabawkach, a na koniec odłożyła na komodę i poszła spać.

A i jeszcze robię wiązanki na groby no bo przecież ja to muszę sama zrobić, a jakoś nie uznajemy z mamą chryzantem, zresztą przy tej pogodzie nie wiem czy dobę by wytrzymały.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 07:22   #1874
pstryczek84
Zakorzenienie

no! w koncu udalo mi sie zalogowac!
witam sie z -3 na termomentrze

Cytat:

Próbuje ją nagrać od miesiąca. jak tylko widzi telefon czy aparat to od razu zastyga. Poproszę może panie w żłobku.

Dziewczyny jak mnie gardło boli Flikam strasznie. Boję się że Mała zarazę
zdrowka! ja tylko czekam na przeziebienie u nas w szkole taka piz.dziawa ze wczoraj calusienki dzien w kurce przesiedzialam

co do nagrywania przez panie - ja bym jednak nie prosila bo mozesz narobic im nieprzyjemnosci. jakby ktos to zauwazyl to by mialy jednym slowem &*^%$#%**^

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Blanka słodka, Olwika dopiero teraz zaczyna coś pupką kręcić.

Wczoraj zakupiłam w biedronce taką lampkę dla dzieci led taką krówkę, nie jest to co prawda Bokehowy królik ale jaka frajda, brała, przytulała, świeciła po zabawkach, a na koniec odłożyła na komodę i poszła spać.
.
u nas mlody nie tanczy, tzn tanczy ale jego "taniec" polega na dostawianiu nozki do nozki po rodzicach taki zdolny

tez wczoraj kupilismy ta lampke, tez krowke i tez jest SZAL!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
my mamy Mustele właśnie
jaka, jaka? to jest typowy krem na mroz?

Cytat:
. A z mniej przyjemnych rzeczy -u tz w pracy Zwolnili wszystkich kierowców. Jesteśmy w czarnej dupie. Od grudnia nie mamy z czego żyć jestem załamana. Spłakałam się jak dziecko.
o kurcze trzymam kciuki za szybkie znalezienie nowej pracy!

Cytat:
Podziele sie tynkiem z naszych scian razem moze byc smaczniejszy
przepraszam, ale

-----------
bylismy wczoraj na zakupach. kupilam w koncu jednak plaszczyk i buty. i malz kupil mi sweterek na imieniny takze jest czad!

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

ewulka, co u Was? jak nocka?

nawijko - ale fart z tym zlobkiem!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 07:22   #1875
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pstryczku a nie ppomyślałam o tym
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 07:31   #1876
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Wiecie co do dupy ciezarowka jestem, zagladam na poczekalnie a tak laski juz kupuja wyprawki łóżeczka wozki a ja nic nawet nie myślę nie mam czasu i jakoś tak nie emocjonuje sie ciąża jak z Julkiem nawet dobrze nie pamiętam kiedy mam wizyte , teraz polowkowe to moze plec poznam i cos rusze z wyprawka
Stary 2014-10-28, 08:07   #1877
marsi11
Zakorzenienie

mika kochanie nie martw sie ja tez wyprawke dopiero pod koniec zaczelam kompletowac i juz bez takich emocji jak piprzednie hihi
pstryku my tez mustele do buzki uzywamy zwykly nawilzajacy jest jrszcze mocniej nawilzajacy z cold cream alr ja go nie lubie

neti o kurde to kciuki jak tz nic nie znajdzke to Ty wracasz do roboty??

meneq tez jestem ciekawa tych pieluszek ale cena powala leos juz nie ma takiej dupki wymagajacej ja probowalam pieluch w kilku krajach europy mialam tez jakies tureckie i z usa i wszystko takie samo

mam pytanie techniczne pisalyscie kiedys ze papierkiem lakmusowym(?) mozna sprawdzic czy to wody plodowe kurde normalnie mam wrazenie ze sie sacza gacie mam non stop mokre ale to nie zaden sluz
tzn ja wogole ostatnio poce sie jak swinia az mi wstyd ale cipka raczej nie....
bylam wczoraj na spkotkaniu sluzbowym czulam ze jestem cala mokra pozylam rece ba stole patrze a tam mokre slady.niezla siara hehe

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:17   #1878
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mika kochanie nie martw sie ja tez wyprawke dopiero pod koniec zaczelam kompletowac i juz bez takich emocji jak piprzednie hihi
pstryku my tez mustele do buzki uzywamy zwykly nawilzajacy jest jrszcze mocniej nawilzajacy z cold cream alr ja go nie lubie

meneq tez jestem ciekawa tych pieluszek ale cena powala leos juz nie ma takiej dupki wymagajacej ja probowalam pieluch w kilku krajach europy mialam tez jakies tureckie i z usa i wszystko takie samo

mam pytanie techniczne pisalyscie kiedys ze papierkiem lakmusowym(?) mozna sprawdzic czy to wody plodowe kurde normalnie mam wrazenie ze sie sacza gacie mam non stop mokre ale to nie zaden sluz
bylam wczoraj na spkotkaniu sluzbowym czulam ze jestem cala mokra pozylam rece ba stole patrze a tam mokre slady.niezla siara hehe

Poza tym, ze sa miekkie, to jeszcze idealnie dopasowane i co najwazniejsze bardzo chlonne. W zasadzie dwie pieluchomajtki obojetne pampersa, dada czy babydream to jedna moony, wiec az tak nie powinno bic po kieszeni.
Do lekarza dzwonilas? Na kiedy masz termin?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:35   #1879
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale zimnooooo. W kominku napalone.
Chcę już zmienić mieszkanieeeee mam nadzieję że to ostatnia zima na tym mieszkaniu.

U nas nocka ładna
Ewulka , a jak u Was???
Stary 2014-10-28, 08:45   #1880
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Tż musi znaleźć robotę-bo ja nie zarobię u siebie na nas. No wiadomo gdyby naprawdę nic się nie udało to tak. Ale ja wiem , że on by sie tak nie pogodził że nie może zarabiac na rodzinę. Choćby miał isć rowy kopać to by poszedł. Zobaczymy...Trzeba szukać. Jestem starsznie podłamana.

właśnie miałam pytać o Ciebie- jak się czujesz? Może wstawisz nam swojego bebzonka do k.... proszę

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:05   #1881
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
no! w koncu udalo mi sie zalogowac!
witam sie z -3 na termomentrze

zdrowka! ja tylko czekam na przeziebienie u nas w szkole taka piz.dziawa ze wczoraj calusienki dzien w kurce przesiedzialam

co do nagrywania przez panie - ja bym jednak nie prosila bo mozesz narobic im nieprzyjemnosci. jakby ktos to zauwazyl to by mialy jednym slowem &*^%$#%**^

u nas mlody nie tanczy, tzn tanczy ale jego "taniec" polega na dostawianiu nozki do nozki po rodzicach taki zdolny

tez wczoraj kupilismy ta lampke, tez krowke i tez jest SZAL!

jaka, jaka? to jest typowy krem na mroz?

o kurcze trzymam kciuki za szybkie znalezienie nowej pracy!

przepraszam, ale

-----------
bylismy wczoraj na zakupach. kupilam w koncu jednak plaszczyk i buty. i malz kupil mi sweterek na imieniny takze jest czad!

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

ewulka, co u Was? jak nocka?

nawijko - ale fart z tym zlobkiem!
Poka plaszczyk

U nas w zlobku kazali podpisac zgody na nagrywanie dzieci itp, panie bardzo sie zdziwily jak spytalam a gdzie moge zaznaczyc, ze nie wyrazam zgody

Cytat:

Marsi podjedz moze do lekarza niech sprawdzi U Ciebie to juz nie przelewki, warto sprawdzic dla wlasnego spokoju.

U nas tez piz.dzi! 1 stopien! Dobrze, ze kupilam malej te przejsciowke w pepco, akurat na taka pogode. Ja sama mialam dzis ubrana puchowke :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:26   #1882
marsi11
Zakorzenienie

meneq terin cc mam na 17-19 zobaczymy w poniedziałek co gin powie bo wtedy mam wizytę

nie wiem czytam niby ze taka mokrzyca w gaciach to normalka nic po nogach na szczescie nie cieknie

wczoraj moj Leos miał przygodę, bidulek
bawilismy sie wieczorem z TZ i malym w stary niedzwiedz mocno spi i Leos siedział po zabawie na dupce a nozki mial tak wywiniete do zewnatrz i wstał i zaczal okropnie plakac, nie moglismy go uspokoic, plakał mamisia boli ałaaa masowalismy calowalismy a ten biedny trzymał nozkę podgiętą w kolanie, nie wiem czy cos mu przeskoczyło czy co usypial ze strasznym płaczem, łzy jak grochy lały sie po policzkach a ja nie umiałm bidulkowi pomóc, obudził się w nocy jeszcze płakał na nozke, mieliśmy jechać na IP ale usnął, rano wstał i fikał jak kózka, nie mam pojęcia co to było
Stary 2014-10-28, 09:34   #1883
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
meneq terin cc mam na 17-19 zobaczymy w poniedziałek co gin powie bo wtedy mam wizytę

nie wiem czytam niby ze taka mokrzyca w gaciach to normalka nic po nogach na szczescie nie cieknie

wczoraj moj Leos miał przygodę, bidulek
bawilismy sie wieczorem z TZ i malym w stary niedzwiedz mocno spi i Leos siedział po zabawie na dupce a nozki mial tak wywiniete do zewnatrz i wstał i zaczal okropnie plakac, nie moglismy go uspokoic, plakał mamisia boli ałaaa masowalismy calowalismy a ten biedny trzymał nozkę podgiętą w kolanie, nie wiem czy cos mu przeskoczyło czy co usypial ze strasznym płaczem, łzy jak grochy lały sie po policzkach a ja nie umiałm bidulkowi pomóc, obudził się w nocy jeszcze płakał na nozke, mieliśmy jechać na IP ale usnął, rano wstał i fikał jak kózka, nie mam pojęcia co to było
Moze mu nóżka scierpla od takiego siedzenia

Julo śpi nie wiem kiedy przestawi sie na nowy czas wstaje po 5 i właśnie ok 9,30 zasypia na drzemke a nie o 12 a od jutra reha na 10 ciekawe jak bedzie funkcjonionowal
Stary 2014-10-28, 09:37   #1884
meneq
Zakorzenienie

marsi ciaza juz donoszona?
mika wystaw go rano na slonce. Uwierz mi, ze z przestawieniem o 7h tym sposobem nie mialam najmniejszego problemu z Yae
Stary 2014-10-28, 09:39   #1885
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
marsi ciaza juz donoszona?
mika wystaw go rano na slonce. Uwierz mi, ze z przestawieniem o 7h tym sposobem nie mialam najmniejszego problemu z Yae
Jutro spróbuję bo sniadanku na slonce wyjsc bo po 9 to juz musimy wyjezdzac
Stary 2014-10-28, 09:46   #1886
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

u nas dzisiaj -3

ellmi pokaż swoją metamorfozę
ja od roku chcę się ściąć na krótko ale się boję

ewulko jak Ania?

pstryczku super zakupy

marsi może Leosiowi nóżka ścierpła?

Hania dostała od babci książeczkę, gdzie jest 400 naklejek. od 8 siedzimy i naklejamy całe mieszkanie mam już oblepione

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:47   #1887
marsi11
Zakorzenienie

meneq jeszcze nie dopiero za 3 dni bedzie 36 t skonczony

Stary 2014-10-28, 09:58   #1888
gojka24
Zakorzenienie

Hej dziewczyny,
Wybaczycie mi, że tak nagle przestałam się odzywć?? Przepraszam, ale skończył mi się internet, telefon znowu w naprawie (będzie wojna z pusem chyba) no i nie miałam jak się odezwać do Was.

U nas wszystko ok, poza tym, ze Paula ostatnio popada ze skrajnowści w skrajność. Jednego dnia mega bunt, rzucanie się po podłodze itp a drugiego tylko się przytula i buziaki daje. Pomomo wszystko kocham ją nad życie. Nadal nie wiele mówi, zdrowa

Odczytałam też przed chwilą maila, że oczywiście nie dostałam pracy na pkp, ale są mną zainteresowani i jak tylko będą mieli wolny etat na stanowisko na które się nadaję to się ze mną skontaktują. Powinnam się cieszyć? Bo chyba w to nie wierzę. Choć kilka razy już wysyłałam do nich cv i zawsze dostawlałam maila, że rekrutacja się skończyła i że mnie nie chcę.

To chyba tyle ode mnie. Jestem bardzo ciekawa co u naszych mam w staie błogosławionym?? Może jakieś streszczenie?? Tymczasem lecę nadrabiać
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 10:39   #1889
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro spróbuję bo sniadanku na slonce wyjsc bo po 9 to juz musimy wyjezdzac

Wystaw go na pierwsze promienie. Inaczej nie ma to sensu

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
meneq jeszcze nie dopiero za 3 dni bedzie 36 t skonczony

To wypadaloby jeszcze te kilka ni poczekac
Stary 2014-10-28, 11:02   #1890
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Wiecie co do dupy ciezarowka jestem, zagladam na poczekalnie a tak laski juz kupuja wyprawki łóżeczka wozki a ja nic nawet nie myślę nie mam czasu i jakoś tak nie emocjonuje sie ciąża jak z Julkiem nawet dobrze nie pamiętam kiedy mam wizyte , teraz polowkowe to moze plec poznam i cos rusze z wyprawka

Przestań !!!!
Masz jeszcze dużo czasu. Poza tym te najważniejsze rzeczy masz.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości