Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 12:47   #1081
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Witaj trzymam kciuki, żeby minęły, bo jak mi się zaczęły od 6 tygodnia to trwały do 16, ale oby u Ciebie tak nie było
No u mnie już trwają jakieś 3 tygodnie,a przed mdłościami straszne migreny przez dwa tyg.(zapewne zaraz po zapłodnieniu).
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:48   #1082
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
mkluke, lesyeux u mnie jutro 21 tydzień i też nie czuję ruchów. Na pewno to nie jest spowodowane nadwagą, bo w ciąży jeszcze nic nie przytyłam i na wadze wciąż 60kg. Jutro mam połówkowe to podpytam gina, bo może jeszcze się nie denerwuję tym, ale robi mi się smutno jak pomyślę.

Pytanie do dziewczyn, które czują ruchy:
Można pomylić ruchy dziecka z jakimś przelewaniem się w jelitach? Tak się zastanawiam, może maluszek sobie pływa, a ja to zwalam na przelewanie w żółądku ? Możecie jakoś opisać co czujecie jak dziecko kopie?
Powiem Ci, że to przelewanie, takie pływanie pod skórą u mnie pojawiło się już w 16t, sądziłam, że to za wcześnie na Maluszka, ale wcześniej nie czułam tak jelit a już tydzień później kopniaki i wyczuwalne nawet przez TŻ) więc, kto wie czy u Ciebie to nie jest już Dzidzia
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:49   #1083
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Mnie trzymaly od rana do rana na niektore tematy nie moglam rozmawiac, bo reakcje mialam okropna niektore dzialy w sklepie omijalam TZ kazal czekac a on szedl np po jogurty czy sery i dalej szlismy razem Widzial ze nie wiele mi brakuje do katastrofy
Oj Ja mam tak,że jak pomyślę np. o makreli zaraz przypomina mi się jej zapach i wtedy jestem o krok od katastrofy haha
Stary 2014-10-28, 12:49   #1084
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
A ja bym tyle słodkości zjadła,ale od wszystkiego mnie odrzuca a mam taką ochotę na kinder niespodziankę
kup ja i zjedz nie zaluj wymiotowalam po wszystkim co zjadlam.... ale ten czas minal cale szczescie teraz rzadko mi sie zdarza.... z poczatku jadlam duzo kwasnego, tylko na to mialam chec do tej pory mam, ale teraz to moglabym zjesc cos slodkiego i cos kwasnego jednoczesnie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 12:51   #1085
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
No u mnie już trwają jakieś 3 tygodnie,a przed mdłościami straszne migreny przez dwa tyg.(zapewne zaraz po zapłodnieniu).
Mnie to mdłości i wymioty nieźle wymęczyły, ale dla tych Maleństw wszystko przetrzymamy Migreny też nic przyjemnego... ale pamiętaj z czasem będzie lepiej na szczęście dla większości drugi trymestr to tzw. miodowy czas w ciąży
Stary 2014-10-28, 12:53   #1086
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Ja mam tak,że jak pomyślę np. o makreli zaraz przypomina mi się jej zapach i wtedy jestem o krok od katastrofy haha
Pocieszajace jest to, ze w drugim trymestrze powinno Tobie przejsc
Stary 2014-10-28, 12:53   #1087
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Jestem w 7 tyg.
Cytat:
a ja tak miałam z łososiem, zresztą jak go sobie wyobrażę, to do teraz mam ciarki... ale spokojnie, zobaczysz, jak czas szybko leci i niedługo będziesz już brzuchata jak my
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 12:53   #1088
Lila_17
Rozeznanie

Ale piękne te literki chyba pogadam z Babcią ona ma zdolności do szycia, ale niestety nikt tego w genach nie odziedziczył, bo sama takich ładnych z pewnością nie zrobię i jeszcze materiał, żeby mi wszystko kolorystycznie pasowało;P
Gratulacje ruchówi córeczki niech się sypie ta płeć piękna, najlepiej jeszcze tydzień, bym i ja się załapała:P
Stary 2014-10-28, 12:56   #1089
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
kup ja i zjedz nie zaluj wymiotowalam po wszystkim co zjadlam.... ale ten czas minal cale szczescie teraz rzadko mi sie zdarza.... z poczatku jadlam duzo kwasnego, tylko na to mialam chec do tej pory mam, ale teraz to moglabym zjesc cos slodkiego i cos kwasnego jednoczesnie
Ja na szczęście nie wymiotuję Chociaż może jakbym to zrobiła raz a porządnie miałabym spokój. Makrelę to jadłam zaraz na początku jak jeszcze nie miałam "odrzutów" :P

Cytat:
Mnie to mdłości i wymioty nieźle wymęczyły, ale dla tych Maleństw wszystko przetrzymamy Migreny też nic przyjemnego... ale pamiętaj z czasem będzie lepiej na szczęście dla większości drugi trymestr to tzw. miodowy czas w ciąży
Ja tylko spałam i jadłam. Moja kochana Mama mnie zaopatrywała w lekko strawne jedzonko i ciepłą herbatkę Mam nadzieję,że przynajmniej do świąt się poprawi tyle smakołyków będzie

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Pocieszajace jest to, ze w drugim trymestrze powinno Tobie przejsc
Na to właśnie liczę

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a ja tak miałam z łososiem, zresztą jak go sobie wyobrażę, to do teraz mam ciarki... ale spokojnie, zobaczysz, jak czas szybko leci i niedługo będziesz już brzuchata jak my
Ja już przestałam mieścić się w spodnie
Stary 2014-10-28, 13:01   #1090
crystal25
Zakorzenienie

wlasnie sprawdzilam w kalendarz.... i w poniedzialek mam wizyte u ginekologa, niby kontrola, a usg pod koniec listopada, ale TZ poprosi zeby zrobil tego samego dnia, bo juz mowil w pracy, ze musi sie zwolnic wczesniej a bardzo chcialby byc podczas usg, wiec mam nadzieje ze sie uda bo inaczej wyjdzie ze po usg znow mam w kolejnym tygodniu kolejna kontrole
Stary 2014-10-28, 13:03   #1091
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Ja na szczęście nie wymiotuję Chociaż może jakbym to zrobiła raz a porządnie miałabym spokój. Makrelę to jadłam zaraz na początku jak jeszcze nie miałam "odrzutów" :P

Ja tylko spałam i jadłam. Moja kochana Mama mnie zaopatrywała w lekko strawne jedzonko i ciepłą herbatkę Mam nadzieję,że przynajmniej do świąt się poprawi tyle smakołyków będzie

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Na to właśnie liczę

Oj tam Mama, też korzystałam z jej pomocy w tych ciężkich początkach, ale niestety i tak to, co przywoziło za jakiś czas bądź od razu oddawałam, ale gotowała dalej:P

Ogląda któraś z Was serial PRZYJACIÓŁKI?? ale się spłakałam masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 13:05   #1092
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam Mama, też korzystałam z jej pomocy w tych ciężkich początkach, ale niestety i tak to, co przywoziło za jakiś czas bądź od razu oddawałam, ale gotowała dalej:P

To jest plus mieszkania z rodzicami
Oglądam,oglądam,ale jestem trochę do tyłu
Stary 2014-10-28, 13:05   #1093
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Na to właśnie liczę

Wczoraj przezylam szok.... zakladam spodnie, ktore nosilam czesto przed ciaza, wybieralismy sie z tz po chlebek wieczorem.... a tu mowie do TZ widzisz to za male hahahahaha..... i szybko do szafy po inne
Stary 2014-10-28, 13:07   #1094
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj przezylam szok.... zakladam spodnie, ktore nosilam czesto przed ciaza, wybieralismy sie z tz po chlebek wieczorem.... a tu mowie do TZ widzisz to za male hahahahaha..... i szybko do szafy po inne
Muszę się w coś jak najszybciej zaopatrzyć,bo zostałam z jednymi legginsami a tu zima idzie :P
Stary 2014-10-28, 13:09   #1095
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
To jest plus mieszkania z rodzicami
Oglądam,oglądam,ale jestem trochę do tyłu
Ja nie mieszkam, ale była u mnie codziennie po pracy
To nie będę Ci mówić, ja obejrzałam odcinek do przodu...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 13:12   #1096
ewka5891
Zakorzenienie

A ja czekam aż moj krem z dyni bedzie gotowy dzisiaj robiłam wg przepisu od znajomej z mleczkiem kokosowym i imbirem ciekawa jestem jak bedzie smakowalo

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:13   #1097
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
mam nadzieję, ze za niedługo to nastąpi....

Mojej siostry mała ma pół roku i zachwyca się bajką pszczółka maja oraz uwielbia reklamy oczywiście siedząc w takim leżaczko-bujaczku. dodatkowo jak jest opcja wibracja, to mała zawsze robiła kupsko i grzecznie siedziała :P hehehe

Śliczne buciki.
To zostałam OSTATNIA na wątku, która nie czuje ruchów

ogólnie dzisiaj nic mi się nie chce... mam doła jakiegoś. jeszcze siedzę w piżamie, w domu bałagan, aj....
nie martw się, jak znam życie, to u mnie była to jednorazowa akcja i mała znowu się obrazi

martunka88 ja właśnie codziennie czuje takie przelewanie, szczególnie wieczorem jak już poleżę w łóżku. Ale dopiero wczoraj na 100% byłam pewna, że to córka. A co do tego przelewania, delikatnego muśnięcia to zwalałam wszystko na pracę jelit

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
nouvelle2 zacne buciki, tym bardziej, że nie są białe ja na chrzciny szpile nałożyłam i to chyba będzie ostatnie wyjście, bo późniejszy spacer był dla mnie katorgą, chyba robie sie wygodnicką mamusią że najlepiej to w kapciuchach
ja mam sukienkę ecru, więc szukałam kremowych butów. A takie lakierowane to spokojnie potem do jeansów czy sukienki włożę

Cytat:
mam identyczne tylko firma napewno nie ta sama, bo moje 150 zl ok kosztowaly jak pamietam ale jak pisalam ostatnio nie kupowalam ich do slubu, a w normalnym sklepie.... sa bardzo wygodne wg mnie
ja miałam już zapisane na liście takie za 429 zł i miałam je w przyszłym tygodniu zamawiać. Ale tutaj u babci, przeszłam się po małych sklepikach w poszukiwaniu kozaków i znalazłam te.... za 180zł także dość sporo zaoszczędziłam, a są oczywiście całe ze skóry

cieszę się, że Wam się podobają mam nadzieję, że z sukienką będą super wyglądały

Ja też oglądam przyjaciółki, ale jestem jeden odcinek do tyłu, więc

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:16   #1098
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mieszkam, ale była u mnie codziennie po pracy
To nie będę Ci mówić, ja obejrzałam odcinek do przodu...
Ja będę dopiero oglądać ten gdzie Anka już siedzi także jestem chyba z 3 do tyłu :P
Stary 2014-10-28, 13:17   #1099
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
A ja czekam aż moj krem z dyni bedzie gotowy dzisiaj robiłam wg przepisu od znajomej z mleczkiem kokosowym i imbirem ciekawa jestem jak bedzie smakowalo
ojej, pewnie jest pyszna to takie moje smaki właśnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:21   #1100
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
nie martw się, jak znam życie, to u mnie była to jednorazowa akcja i mała znowu się obrazi

martunka88 ja właśnie codziennie czuje takie przelewanie, szczególnie wieczorem jak już poleżę w łóżku. Ale dopiero wczoraj na 100% byłam pewna, że to córka. A co do tego przelewania, delikatnego muśnięcia to zwalałam wszystko na pracę jelit

ja mam sukienkę ecru, więc szukałam kremowych butów. A takie lakierowane to spokojnie potem do jeansów czy sukienki włożę

ja miałam już zapisane na liście takie za 429 zł i miałam je w przyszłym tygodniu zamawiać. Ale tutaj u babci, przeszłam się po małych sklepikach w poszukiwaniu kozaków i znalazłam te.... za 180zł także dość sporo zaoszczędziłam, a są oczywiście całe ze skóry

cieszę się, że Wam się podobają mam nadzieję, że z sukienką będą super wyglądały

Ja też oglądam przyjaciółki, ale jestem jeden odcinek do tyłu, więc
Buty naprawdę fajne) Tak jest milczę, jak grób nic nie zdradzam

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Ja będę dopiero oglądać ten gdzie Anka już siedzi także jestem chyba z 3 do tyłu :P
Chyba jakoś tak będzie ja siedzę na L4, to i seriale zaczęłam oglądać, nawet do przodu he he:P
Stary 2014-10-28, 13:22   #1101
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć mamusie

my w końcu po połówkowym

będziemy mieć córeczkę
wszystko w porządku, zdrowa i rośnie.

Pani doktor powiedziała , że będzie mieć długie nogi

ależ się cieszymy ( u TŻ pierwsza dziewczynka od 3 pokoleń)
Gratuluję córeczki

Szkoda, że my się na l4 na opiekę nie załapiemy. Nie jesteśmy po ślubie, więc nie jesteśmy rodziną teraz się zastanawiamy od którego marca będzie najlepiej, żeby TŻ zaplanował urlop.

Cytat:
Napisane przez crystal25
ja dowiem się albpo za tydzień albo za miesiąc, jestem taka nie cierpliwa
No to jest nas dwie, bo ja dowiem się albo jutro, albo za miesiąc

Co do słodyczy to każdy robi jak uważa ja sama jestem niemal uzależniona od czekolady i nie chciałabym, żeby moje dziecko miało tak samo. Tym bardziej, że przez pierwszych kilka lat dziecku się krzywda z tego powodu nie stanie, że słodyczy jadło nie będzie. Bo co innego nie danie słodyczy 2-3latkowi, a co innego 7-10latkowi. Dlatego przez pierwsze 3lata słodycze nie dla mojegho malucha, a potem z umiarem.

[B]marcia45[\B], ja w tej ciąży prywatnie chodzę, ale poszłam kilka razy na nfz w poprzedniej. Jeden lekarz to nawet się nie zgodził, by TŻ wszedł ze mną do gabinetu drugi co prawda nic nie powiedział, ale usg robił za parawanem a TŻ miał czekać przy biurku i nic nie zobaczył a tak przy okazji to wstępnie gratuluję córeczki ciekawe czy na połowkowym się to potwierdzi

Połówkowe do 22tc? Ja mam umówione na 23tc, zresztą na zaleceniach z wizyty mam, żeby umówić połówkowe miedzy 19 a 23 tc

[B]78marta87[\B], niezłego masz tego siniaka piguła, któta Ci krew pobierała, to musiała być jakaś ''mistrzyni''... Ja miałam rok temu po poronieniu obie takie ręce, ale akurat nie mam pretensji do pielęgniarek, bo wcześniej miałam pobieraną krew, a potem jeszcze raz bo trzeba było jeszcze określić moją grupę krwi, w razie czego. A to był jeszcze sierpień, ciepło, ja potem chodziłam w krótkim rękawku. Czadersko to musiało wyglądać dla postronnych

[B]luzna25[\B], nie przejmuj się ja też nic nie dostałam. Wszystko kupujemy albo na allegro, albo w lumpeksach. Ew.teściowa coś dokupuje. Nie każdy coś dostaje od rodziny czy przyjaciół

[B]colds[\B], gratuluję córeczki również. Coś tych dziewczynek jest już sporo. Jak się wesele udało?

Nie słyszałam, żeeby pościel dla malucha miała być czarno biała. Ślyszałam, że wręcz przeciwnie, powinna być kolorowa, żeby dziecko się zainteresowało, wpatruwało sięi rozwijało zmysł wzroku. Ale jeśli chodzi o telewizję to się zgadzam. Tak małemu dziecku powinno się zapewnić inną rozrywkę, poświęcać mu czas, a nie sadzać przed telewizorem.

To ja chyba jako jedyna nie oglądam? Chyba jestem trochę uprzedzona do polskich produkcji a teraz i tak ciężko by było, bo nie przewieźliśmy jeszcze satelity z poprzedniego mieszkania, więc jedyne co możemy ooglądać to naszą kolekcję dvd
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:22   #1102
aneta_s13
Rozeznanie

Ale mnie wyczułyście właśnie oglądałam premierowy odcinek Przyjaciółek... a wcześniej byłam w tesco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10441102_947995558547540_390730418961856648_n.jpg (92,6 KB, 21 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:23   #1103
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

kochana ja po tym odcinku, który masz na myśli nie spałam pół nocy
Stary 2014-10-28, 13:26   #1104
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Ale mnie wyczułyście właśnie oglądałam premierowy odcinek Przyjaciółek... a wcześniej byłam w tesco
Jakie słodkości

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2014-10-28 o 13:31
Stary 2014-10-28, 13:26   #1105
EdithS
Zadomowienie

co do tej pościeli czarno białej, ja sama miałam mieszane odczucia, jak ta babeczka o tym tak namiętnie opowiadała. Może miała jakiegoś przesadzistego bzika Widzę, że reagujecie podobnie do mnie, tyle, że ja nie śmiałam jej tego powiedzieć, bo była tak wkręcona w temat, że zagadałby mnie swoimi argumentami na śmierć.
Stary 2014-10-28, 13:27   #1106
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba jakoś tak będzie ja siedzę na L4, to i seriale zaczęłam oglądać, nawet do przodu he he:P
No to masz czas na seriale. Ja dzisiaj akurat wolne,ale trochę ogarnęłam bałagan i się byczę :P
Stary 2014-10-28, 13:29   #1107
tout-petit-fille
Zadomowienie

Aaale zasuwacie dziewczyny Nie było mnie kilka godzin i już 3 strony do przeczytania

Dziś na 17 mam wizytę u ginekologa, znów zobaczę naszą maleńką Już nie mogę się doczekać, najchętniej bym wyszła, żeby akurat na 17 dojść

Cytat:
Witam! Można si dołączyć.? Co prawda ja nie marcowa mama,ale czerwcowa
Witaj! Gratulacje

Cytat:
Przez to co zrobil ze smiechu prawie sie rozplakalam Oni sie nie moga doczekac naszych brzuszkow duzych, ze widac ze my ciezarne i tam maluszki rosna... dzis TZ mi sprawdzal co mam pod koszulka hahahaha....brzuszek mowi ze urosl, ze ostatnio taki nie byl, no to jak juz moj TZ zauwaza takie rzeczy to znaczy ze urosl hihihihi.... a mial tylko sie przywitac z maluszkiem hiihihihihi
Mój też ma świra na punkcie brzuszka i mówi, że straszliwie słodko z nim wyglądam
Co to będzie jak urodzę - trzeba będzie przytyć, żeby słodko wyglądać

Cytat:
aaaaaa i zabijcie mnie: pożarłam batona i po nim zaraz wafelka, aż mi się uszy trzęsą do teraz
I bardzo dobrze - trzeba sobie dogadzać. Ja mam czasem takie dni, że mogłabym się wręcz kąpać w czekoladzie i wszelkim tym, co słodkie . A dziś np. odrzuca mnie od słodkości. Obym na glukozie miała ten słodki dzień

Cytat:
Fu ja też o łososiu nie mogę myśleć. Makrelę jeszcze z dwojga złego bym zjadła, ale łososia bym chyba ...

Cytat:
Uwielbiam krem z dyni! Teraz jest ten super okres, gdzie dynia jest mega tania i ostatnio bardzo dużo używam jej do wszelkiego jedzenia.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:34   #1108
ewka5891
Zakorzenienie

W Gdańsku na śmietniku znaleziono zwłoki noworodka nie ma dnia bez takich historii, czemu tak sie dzieje? Przecież mozna oddać takie malenstwo, zostawić w szpitalu i nie ma żadnego problemu.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 13:38   #1109
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
W Gdańsku na śmietniku znaleziono zwłoki noworodka nie ma dnia bez takich historii, czemu tak sie dzieje? Przecież mozna oddać takie malenstwo, zostawić w szpitalu i nie ma żadnego problemu.
Wczoraj ok. 20 w Limanowej (słyszałam w radio) matka urodziła dziecko,nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt,że była tak odurzona amfetaminą,że dziecko również urodziło się na mega haju
Stary 2014-10-28, 13:43   #1110
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
No to masz czas na seriale. Ja dzisiaj akurat wolne,ale trochę ogarnęłam bałagan i się byczę :P
O tak i do tego dwie sąsiadki siedzące na macierzyńskim, ale one już inaczej prosperują, ja korzystam póki mogę, a co
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości