|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
mika mam dokladnie takie same przemyslenia, glupio mi z tym, ze ta ciaza mnie tak nie emocjonuje, mam wspanialego tz, ale on tez nie zacolowuje mojego brzucha jak przy pietwszej ciazy. Tylko Tomcio pierwsze co robi rano po przebudzeniu to daje dzidzi buzi, wieczorem glaszcze mnie po brzuchu, dzidzi dake tez buziaka na dobranoc, lubi tez klasc glowke na brzuchu bo on chce lezec kolo dzidzi. A my z tz jakos tak na sucho, dziwnie glupio mi z tym.
Co do l4 to nie taka wlasnie prosta sprawa i tak swoje trzeba zrobic, ale mam ogromne wsparcie w tz. To on odwala za mnie wiekszosc czarnej roboty, ja nie siedze w pracy dlugich godzin, robie co trzeba i sie zawijam, czasem jest nerwowo i to dobija najbardziej. Witaj gojka
|
|
|
|
#1892 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
-------------- Dziewczyny ćwiczące jak tam? ja właśnie jestem po chodakowskiej. Coś ostatnio nie chce mi się ćwiczyć. Ale cza się zmusić ![]() Dziecie mi śpi już pół godzinki. Mam nadzieję że przynajmniej godzinkę pośpi.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-10-28 o 12:06 |
|||||||
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
dziś standardowa pobudka słowami: mama! sisi! w mojej głowie już @#%#$%%^%^ kiedy to się @$@#%#$^%$ skończy!!! szybko do łazienki na nocnik, siada, sika i...wstaje więc chyba powoli zmierzamy ku końcowi, choć dziś były 2 rzadkie kupy, no ale 2, i rzadkie, a nie woda! zaczęłam dezynfekcję domu, pościele już zmienione i w ogóle sypialnia wysprzątana, teraz Ania śpi a ja lecę myć łazienkę. Silver - ja nie ćwiczę i to mnie boli. co więcej - żrę jak świnia
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Silver - czyli moja zasnęła mniej więcej o tej samej godzinie co twoja.
Czekam na listonosza, może dziś przyjdzie moja paletka sleek. 30 zł to nie duży pieniądz za 12 cieni, kocham sleeka |
|
|
|
#1895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ifwka,Pstryczku-duże te lampki są? Wczoraj prosiłam męża żeby kupił ale nie widział ich nigdzie,jutro zobaczy w innej biedrze bo też chciałam dla Oskiego. Wstałam dziś z okropnym bólem głowy a moje dziecko w ponurym humorze ![]() Czego on dzisiaj nie wyczynia to głowa mała ![]() Muszę umyć podłogę,zapakować prezent dla męża i ogarnąć zabawki małego bo zrobił jedno wielkie wysypisko śmieci Nie wiem jak to wszystko zrobić z marudem przy nodze
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Taak, czekolady nie mam dziś, ale kawa jest i budyń był.
Troszkę już śpi wiec pewnie już niewiele zostało. Ami ma tak jak Daria, ze teraz lepiej (dłużej) drzemkuje niż za maluszka, wcześniej spała jak zając po 20 minut, a teraz ok 1.5 h, maksymalnie 2. Jedyna drzemka, ok 11:30 - 12.00 idzie spac ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Ewulka : ufff, dobrze, że już lepiej , ja bym już pewnie dawno na ip byla, panikara jestem. Wczoraj Ami pierwszy raz w życiu zjadła wafla ryżowego z dżemem łowicz 100%, w ogóle z jakimś dodatkiem, zawsze dla niej dzem był obrzydliwy. A potem spróbowała gotowanego kurczaka i kawałek zjadła, też 1 raz. Jakieś drobne postępy są są! |
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem panikara i też już dawno na ip bym była ![]() dla Ami za postępy w jedzeniu!
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kupilam dzis Nati czarne ocieplane legginsy i geterki ciemnoszare z czarnym, i badyle z lampkami led do wazonu |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i Kochana aby ciążowe mdłosci jak najszybciej ustąpiły ![]() nawijko super z tym żłobkiem neti współczuję zwolnienia ![]() silver ewulkaa zdrówka dla chorowitek biedne Maleństwa ![]() Debrah za jedzeniowe postępy Amelki ![]() Tyle zapamiętałam .Podczytywałam Was u teściów bo byliśmy na weekend.Wczoraj byliśmy u ortopedy (Kuba lekko koślawi stopę) i powiedział, że jest dużo lepiej niż 3 m-ce temu, mamy kupować odpowiednie buty i cały czas patrzeć, czy nic nowego nie dzieje się z nogami. W ogóle to wczoraj u lekarza Kuba mnie zszokował, cały dzień mu opowiadałam, że idziemy do lekarza pokazać stópki, mówiłam, co po kolei będziemy robić itd i wiecie, że obyło się bez płaczu, biegał ze swoim "iooo iooo, mu mu, łałą i Andim" (obowiązkowy zestaw Kuby przy wychodzeniu gdziekolwiek, milion razy musi się upewnić, czy wszystko aby na pewno zabrane ), jadł jabłko i w ogóle to najchętniej zostałby u tego lekarza .Od kilku dni Kuba chce, żeby mu czytać rano zaraz po przebudzeniu, wieczorem do spania, oczywiście jeszcze sto razy w ciągu dnia ![]() i zainteresował się "Jesienią na ulicy Czereśniowej", co prawda na każdej stronie szuka papugi ale to zawsze coś Co do kremów na zimę, my jeszcze musimy kupić,mieliśmy kiedyś z BD ale teraz chyba zmienimy na Mustelę (chociaż jeszcze się zastanawiam). Właśnie orientujecie się, jak to jest z kosmetykami, jaki one mają termin po otwarciu? Bo z tego, co wiem np filtr przeciwsłoneczny kupiony w tym roku, w przyszłym będzie już nieważny i nie będzie działał. Czy z tymi kosmetykami na zimę też tak jest? Dalej nie mamy kombinezonu na zimę Wzięłam się też za porządki i wyprzedaję swoje buty, które mi tylko zalegają w szafie, szpilki itd, w których nie chodzę, bo po ciąży zgrubła mi noga i nie wejdą, nówki sztuki w zasadzie
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Witam się ciągle przeziebiona i kompletnie bez sil dodatkowo Bartkowi tez zaczyna sie katar i zapowiada się dzien bez drzemki.
Jak wasze dzieci zasypiają na drzemki. ewullki super ze u Was już lepiej
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam Wam jeszcze napisać, że mnie niektórzy ludzie irytują :/ i chyba przez swoje siedzenie w domu zrobiłam się jakaś aspołeczna i w ogóle jakaś taka antyludzka :/
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ezzo moj TZ moze z 6 razy dotknął brzucha
wogóle się tym nie emocjonuje a ja mu nawet nie mam za złe, rano zawsze mnie całuje i mówi czesc dziewczyny, dba o nas ale nie podnieca sie jak w poprzednich ciazachCytat:
Cytat:
także sciskam mocno jak tam na finiszu sobie dajesz rade? spisz? |
||
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas drzemki wyglądają tak. Kładę się z Darią , miś musi być obowiązkowo. Daję jej wodę lub herbatkę. Trochę wypije , bierze smoczka i zasypia. Czekam chwilę i odkładam ją do łóżeczka ![]() Daria śpi już 2 h Debrah, a jak Ami? Obudziła się?
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
marsi nie mam czasu spać. Dopadł m ie strach przed porodem. Z Bartkiem nie wiedziałam co mnie czeka i zylam w spokoju a teraz trzese portykami.
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Tak , 15 minut temu
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a torbe spakowałaś? masz czarną krechę na brzuchu? bo mi w obu ciażach robiła się w ok 7 mcu a teraz ani widu ani słuchu, możliwe,że wogóle nie będę jej miała ![]() a co do mojego dziecia- to niestety bicie znowu na tapecie |
|
|
|
|
#1910 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Silver - twoje baty podziałały. jestem właśnie po chodakwoskiej
masakra, ćiwczyłam body express więc nic specjalnego, 25 minut bo więcej nie mam czasu - muszę się jeszcze wykąpać, a Ania śpi już 1h40min i sapie, i dysze, jestem calusieńka mokra ale czuję się lepiej, naprawdę, dzięki!!!
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Mają fajne bronzery i rozświetlacze-właśnie planuje zakupy
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Co macie na obiad? U nas zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi (krem) pierwszy raz robiłam wczoraj i pycha to. Młode mi właśnie grzanki wyjada same. Ale nie wiem co na 2gie
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kuby opcjonalnie kurczak z piekarnika w rękawie z ziemniakami
|
|
|
|
|
#1914 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może bóle wzrostowe? Cytat:
Cytat:
teraz jest ok, ale próbowanie nowych rzeczy to masakra, wczoraj padliśmy z P., Dorka siedzi i wyżera jakiś mix sałat, normalnie błogość na twarzy i zieleninę wciąga, a Agatka nawet 1 maleńkiej grzaneczki nie chciała spróbować (do zieleniny były) ![]() Cytat:
Dorotka tak kota na każdej szuka moje w zimówkach chodzą, rano 4 stopnie... teraz 9, ale koło 16 to będzie już chłodniej czapki jeszcze bawełniane nie zimoweale Agatka rękawiczki chce, bo marznie Cytat:
![]() Cytat:
ryż, piersi z kuraka pokrojone i sos słodko kwaśny z biedronki
|
||||||
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas byla zapiekanka z dynia: palce lizac. U nas drzemka najwczesniej od 14-15. A wstaje miedzy 6-7 |
|
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cebulowa- wooow kochana, dzięki za inspiracje, mi zostalo rosołu troszkę cebulowa na rosole bedzie idealna a na drugie mam salatkę z osmiornica, byly teraz dni wloskie w lidlu i zrobilam spory zapasik [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48706383]nie pozwalaj mu tak siadać, kolana się koślawią A może bóle wzrostowe? [/QUOTE] dzięki za rade- bołe wzrostowe to nie, mi się wydaje że ścięgno nadwyrężyl bo jak S go masował to pokazal mi konkretnie w ktorym miejscu boli Leosia ![]() zdretwienie raczej by sie pol nocy nie utrzymywało, Boze jak on biedny kulal i płakał na sama mysl mi sie plakac chce najwazniejsze ze juz jest ok a co do tego bicia to powiem Wam,ze juz jestem bezradna, był taki spokoj a teraz dzieci zaczynaja sie go bac, rozmowy nie pomagaja, tlumaczenie tez nie, wczoraj w przedszkolu siedział na krzeselku przemyslen i ponoc pani mowila,ze miala wrazenie,ze za drugim razem zrozumial, nie jestem zwolennikiem takich kar no ale tez jesli w przedszkolu byl poprawa to moze faktycznie lepiej isc jedna sciezka? ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
a pieczona dynia to wogóle poezja
|
||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero sie przekonuje do dyni, wlasnie dzieki pieczonej i smazonej na glebokim tluszczu |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
ale tak jak frytki? czy w jakieś panierce? brzmi interesująco
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja była na miesku i potem miałam taką mrozonke hortexu' zupa cebulowa " (bez przypraw to jest, włoszczyzna plus cebula więc zrobił się bulion) ,mięso wyjęłam potem dodałam do bulionu cebulę podduszona i skarmelizowana powoli na maselku z tymiankiem i zblendowalam na gładko. Jak ty robisz cebulowa? Szaja : no widzisz czyli ten typ dziecka tak po prostu ma? Dodam że nadal jest u nas bardzo ! dużo kp w dzień i to totalnie nie przekłada się na to ile zje jedzenia poza mlekiem Czytałaś może mój post jak pisałam o zagrywkach mamy? Poradzisz coś jak być matka asertywna Ale szanujaca granice innych też i przy tym nie będąca upominajacym policjantem ? |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

usypial ze strasznym płaczem, łzy jak grochy lały sie po policzkach a ja nie umiałm bidulkowi pomóc, obudził się w nocy jeszcze płakał na nozke, mieliśmy jechać na IP ale usnął, rano wstał i fikał jak kózka, nie mam pojęcia co to było 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008
14.08.2011
to jest typowy krem na mroz?
biedne Maleństwa 

a pieczona dynia to wogóle poezja