Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 14:24   #4051
Mamamarta2010
Raczkowanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

moje dziecko spi juz bite 40 min wiec jsk na ostatnie czasy rekord...
My uzywamy pampersow 3 juz dlugo, w sumie jestem zadowolona, ba- darowanemu koniowi... (wujek mi przywozi te biale z norwegii-paczka mala kosztuje w przeliczeniu 5 zl!)
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
nam pediatra poleciła bebilon

zdrówka dla Frania,
mój Franio też miał zapalenie krtani, dzisiaj jedziemy na kontrole. Najpierw miał inhalacje z nebbudu, ale tak średnio pomógł. W piątek zmieniła nam na nebbud+berodual i praktycznie od razu przeszło. Chyba 3 razy zrobiliśmy inhalacje i kaszlu nie ma Zosi berodual też bardzo pomaga.

Mój mały uwielbia inhalacje.
Nie załamuj się, inhalacje to nic strasznego, a lepsze to niż antybiotyk.

Moja Zosia też 3 tydzień nie chodzi do przedszkola. Miała lekki katar i trochę kasłała. Zapytaj pediatrę o te inhalacje z berodualu, u nas na prawdę pomagają bardzo.
Dzieki Sara, moj starszy tez ma wrazliwa krtan ale to juz wieksze dziecko wiec zupelnie co innego.
Wiesz moj Szymek mial juz 2 atak z czego 1 skonczyl sie tygodniowym pobytem w szpitalu, dobrze ze karetke wezwalismy bo pulmicort nie zadzialal! bylo coraz gorzej.. a w szpitalu dostawal dozylnie steryd i antybiotyk wiec teraz boje sie juz nawet zasypiac
W pt ide na kontrole i zapytam o ten berodual, mam go w domu nawet ale na wlasna reke nie podam choc maly brzydko kaszle. Ma juz wpisdane krupowe zapalenie krtani :/

Przy 1 dziecku nie bylo takiego stresu, a teraz jestem u lekarza conajmniej 1 w tyg bo odkad skonczyl jakos miesiac to ma katar co chwile... Mnie to zalamuje
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
A ja nadal krwawie ja nie wiem czy to jest normalne
Ginekolog jak Tż dzwonił mówiła ze mam brać po 2 tabletki żeby krwawienie szybciej przeszło .
Wczoraj w kuchni było mi słabo
Czy to możliwe ze przez to ze krwawie juz tak długo ?
wg mnie to nienormalne i jak najbardziej powinnas isc z tym do lekarza!
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Buu dostalam okresu...a mialo byc tak pieknie przy czestym kp
Mialo po ciazy mniej bolec a tymczasem PMSa mialam najgorszego w zyciu, isc nie moglam tak bolalo
wspolczuje PMS ale moze to tylko teraz jak jajniki wracaja do funkcjonowania...:rolleye s:
Cytat:
Napisane przez cabonkaa Pokaż wiadomość
Kurcze, tak czytam i się zastanawiam czy wszystko ok, moja Lidia ur 4 sierpnia i jeszcze nie sięga do zabawek, nie próbuje chwytać, raczej jej nie interesują Jedynie jak trzymam jakąś grzechotkę w ręce i się wygłupiam to się do niej śmieje. Ae a tak to macha wszystkimi kończynami bardzo aktywnie
Moj sie urodzil 27.07 i tez nic takiego nie robi i nie smieje sie glosno jeszcze a ja tak czekam na to, ciekawa jestem jak to bedzie brzmialo ))

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:30   #4052
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

A Mela dzisiaj pierwszy raz obróciła się z pleców na brzuszek A jakie zdziwko przy tym

Teraz buja się w bujaczku i wcina palce A niedługo śmigamy na spacerek
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:34   #4053
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
My uzywamy pampersow 3 juz dlugo, w sumie jestem zadowolona, ba- darowanemu koniowi... (wujek mi przywozi te biale z norwegii-paczka mala kosztuje w przeliczeniu 5 zl!)

Dzieki Sara, moj starszy tez ma wrazliwa krtan ale to juz wieksze dziecko wiec zupelnie co innego.
Wiesz moj Szymek mial juz 2 atak z czego 1 skonczyl sie tygodniowym pobytem w szpitalu, dobrze ze karetke wezwalismy bo pulmicort nie zadzialal! bylo coraz gorzej.. a w szpitalu dostawal dozylnie steryd i antybiotyk wiec teraz boje sie juz nawet zasypiac
W pt ide na kontrole i zapytam o ten berodual, mam go w domu nawet ale na wlasna reke nie podam choc maly brzydko kaszle. Ma juz wpisdane krupowe zapalenie krtani :/

Przy 1 dziecku nie bylo takiego stresu, a teraz jestem u lekarza conajmniej 1 w tyg bo odkad skonczyl jakos miesiac to ma katar co chwile... Mnie to zalamuje

wspolczuje PMS ale moze to tylko teraz jak jajniki wracaja do funkcjonowania...:rolleye s:

Moj sie urodzil 27.07 i tez nic takiego nie robi i nie smieje sie glosno jeszcze a ja tak czekam na to, ciekawa jestem jak to bedzie brzmialo ))
Nasz póki co śmieje się w głos tylko kiedy tata go laskocze broda po stopkach
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:42   #4054
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
A Mela dzisiaj pierwszy raz obróciła się z pleców na brzuszek A jakie zdziwko przy tym
o rany jak szybko!!! gratulacje dla Meli )
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48706935]Nasz póki co śmieje się w głos tylko kiedy tata go laskocze broda po stopkach [/QUOTE]
.. to musi byc slodki widok

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:00   #4055
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ninka ostatnio nauczyła się trzymać zabawki i wkłada je do buzi Ale jak jej podam do ręki, sama nie potrafi wziąć
Odnośnie tych pampersów, ja też na początku miałam problem ze smrodem, ale zauważyłam, że każda paczka jest inna Pamiętam jak tu pisałyśmy, że jednej śmierdzą, innej nie. Może właśnie zależy od rzutu Ja zawsze mam sporą ilość wyciągniętą do koszyczka i one się wietrzą, a mimo to ostatnia paczka wali niemiłosiernie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:26   #4056
cabonkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim !
Widze, że pojawiają się nowe mamusie, wiec i ja postanowiłam się przzypomniec - po raz kolejny
Czytam Was w miare na bieżąco,podczas karmienia, ale moja córa jest tak "zajmująca", że nie mam jak pisać, a z telefonu nie cierpie, kiedyś probowałam, to o mało co telefonu nie upuściłam jej na głowe...

Czytam o Waszych dzieciaczkach i zazdroszę Wam tego, że śpią w dzień. Moja Mała w dzień w zasadzie nie śpi, chyba ze na spacerze, albo po poludniu ze zmeczenia kilka minut, ale tylko na ręcach (najlepiej moich). Próbuje wprowadzić ten 3-godzinny plan, o którym pisała h4linka i niby wszystko działa poza spaniem, zamiast spania jest od razu jedzenie. Milenka wytrzymuje bez jedzenia do 2 godzin (na spacerze dłuzej).

Byłam u swojego gina i przepisała mi tabletki Azalia czy jakos tak, jeszcze nie wykupiłam, bierze je któraś z Was?

Aaa, no i my uzywamy pampersow zielonych, poki co bardziej mi spasowaly niz dady
pocieszę Cię, u nas pobudka ok 8 i od tego czasu drzemka po 10 trwała 30 minut a druga o 13 po jedzeniu to aż 15 minut. Wyjątkowo na spacerze mała nie zasneła, może by wtedy ze 2 godziny pospała. Tak to sprzątamy, gotujemy itp. no i jemy co 2-3 godziny
Może teraz zaśnie na chwile a jak nie to kolejny spacer będzie
cabonkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:52   #4057
kasia_ruda
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48704385]Tylko nie wiem czy to by miało sens, bo nie wiem ile by kosztowała wysyłka całej paki...

Halinka a twój mały wytrzymuje tyle czasu aktywnie, bo mój po godzinie mega marudzi i dlatego mamy problem z tym planem dnia[/QUOTE]

A widzisz, nie pomyślałam o tym...

Cytat:
Sara my mamy zamiar dawac sloiczki bo nie mamy swoich warzyw ani owocow a tym kupionym nie do konca ufam

Kasia i co znalazlas te sloiczki od 4 miesiaca?
Co do pieluch to pampersy sa super ale wlasnie smierdza strasznie i ja tez bede szukac jakies alternatywy, niestety mam duzo jeszcze tych 3 bo podostawalismy w prezencie:/
Jak mi sie skoncza to bede probowac te tesco loves baby czy jakos tak Dziewczyny na lipcowkach polecaly

Aaaa i ja bardzo polecam chusteczki nawilzane z Biedronki te Fitti czy jakos tak Jedne z lepszych a wyprobowalam juz kilka firm

Zaczarowana to krwawienie na pewno nie jest normalne Ja juz dawno bylabym u lekarza!!

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Nie, ale na pewno dam znać, jak będę w jakimś markecie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:57   #4058
asix86
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny Pamiętacie mnie jeszcze?
Daaaawno się nie odzywałam... ale podczytywałam i nigdy nie mogłam Was dogonić tylko coraz bardziej się oddalałam więc postanowiłam przeskoczyć troszkę stron i jestem .

Witam nowe Mamusie .

Miłoszek skończył tydzień temu 3 miesiące, waży teraz ponad 7.5 kg i jesteśmy już na czwóreczkach + wielorazówki, które co jakiś czas przemakają.. staram się je rozgryźć kupując co jakiś czas innej firmy . Kupiłam również drugą pakę ekologicznych jednorazówek Bambo Nature z pieluszkarni. Miłoszek ma straaasznie wrażliwą pupę.. Pampersy są na pewno nie dla nas, Dada lepiej..

Chrzest mamy już za sobą, Miłoszek rozmawiał z księdzem i robił kupkę podczas ceremonii chrzczenia. Ksiądz chyba słyszał i czuł . Ale wymiatał w muszce nasz elegancik

Plan dnia.. coś takiego powiedzmy, że mamy, ale dopracowujemy .
Ostatnio mamy problem z samodzielnym zasypianiem ;(.

Leżaczek FP mamy i polecamy. Kochamy lewka . Mamy też matę Tiny Love i karuzelkę FP las tropikalny. Fajne te zabaweczki tylko drogie . Chciałabym jeszcze puzzle piankowe, ale takie z atestami. Któraś z Was wklejała link.. myślałam o Skip Hop albo Mały Geniusz. Ale to znów duży wydatek
Stary 2014-10-28, 18:24   #4059
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
mój mały wcześniej też tak jadł, ale starałam się go przetrzymać, żeby mniej więcej co 3-4 h jadł. Teraz już w miarę regularnie je

nie wiem właśnie która firma najlepsza

Gosia może ty orientujesz się, która firma najlepsza?
Tak, najlepsze są hippa, one są też trochę droższe niż inne, ale jeśli będę kupować słoiczki, to tylko te.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Daaaawno się nie odzywałam... ale podczytywałam i nigdy nie mogłam Was dogonić tylko coraz bardziej się oddalałam więc postanowiłam przeskoczyć troszkę stron i jestem .

Witam nowe Mamusie .

Miłoszek skończył tydzień temu 3 miesiące, waży teraz ponad 7.5 kg i jesteśmy już na czwóreczkach + wielorazówki, które co jakiś czas przemakają.. staram się je rozgryźć kupując co jakiś czas innej firmy . Kupiłam również drugą pakę ekologicznych jednorazówek Bambo Nature z pieluszkarni. Miłoszek ma straaasznie wrażliwą pupę.. Pampersy są na pewno nie dla nas, Dada lepiej..

Chrzest mamy już za sobą, Miłoszek rozmawiał z księdzem i robił kupkę podczas ceremonii chrzczenia. Ksiądz chyba słyszał i czuł . Ale wymiatał w muszce nasz elegancik

Leżaczek FP mamy i polecamy. Kochamy lewka . Mamy też matę Tiny Love i karuzelkę FP las tropikalny. Fajne te zabaweczki tylko drogie . Chciałabym jeszcze puzzle piankowe, ale takie z atestami. Któraś z Was wklejała link.. myślałam o Skip Hop albo Mały Geniusz. Ale to znów duży wydatek
Haha ciekawe co ksiądz sobie pomyślał ;-)
Miałam bambo nature w szpitalu, były super ale trochę droga ta impreza... Na wrażliwą pupę spróbuj pieluszek duńskich z pieluchy.net już kiedyś o nich pisałam, używam tylko tych. Są bez żadnych balsamów i nie bielone chlorem. Są w wersji zwykłej i nieprasowanej bardziej chłonnej, której używam na noc. I jak dobrze kojarzę to można zamówić próbkę chyba 5 sztuk, a mają u siebie też bambo nature (jak ja kupowałam to były u nich najtańsze) więc możesz to połączyć w jedno zamówienie, od chyba 70 zł jest wysyłka gratis.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

A ja się w końcu zabrałam i byłyśmy dziś odwiedzić moją ciężarną koleżankę, ma termin na początek grudnia. Adelka była mega grzeczna, ale przy tej ilości nowych wrażeń mało spała, więc jak w drodze powrotnej usnęła o 16:30, wracałyśmy godzinę a ona dalej śpi, zaraz ją wyciągnę z tego fotelika bo to już niezdrowe... I dostała w prezencie mega kostkę, zaraz wrzucę ja fb zdjęcie. Jest gigantyczna, dzięki czemu pięknie łapie za wszystkie elementy, jeszcze nie widziałam, żeby się czymś tak bawiła!
Stary 2014-10-28, 18:28   #4060
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Witam nowe Mamusie .

My też mamy problem z zasypianiem. Misiek był tak zmęczony i w efekcie na spacerze był mega płacz. W końcu wzięłam go na ręce i nioslam do domu. 5 minut na zawodnika rękach i spał jak zabity...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 18:34   #4061
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Gosia skad masz info ze sloiczki hippa najlepsze? I duzo drozej wychodza od innych firm?
I sa tez te pierwsze posilki typu sama marchewka albo jabluszko w nieduzych ilosciach?

U nas beda glownie sloiczki i to pewnie juz niedlugo takze bylabym wdzieczna za kazda informacje

Kasia myslalam, ze gdzies wyczailas w necie moze te sloiczki od 4 miesiaca... W marketach takich nie znajdziesz
Wszyatkie po 4 miesiacu

Stary 2014-10-28, 18:40   #4062
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia skad masz info ze sloiczki hippa najlepsze? I duzo drozej wychodza od innych firm?
I sa tez te pierwsze posilki typu sama marchewka albo jabluszko w nieduzych ilosciach?

U nas beda glownie sloiczki i to pewnie juz niedlugo takze bylabym wdzieczna za kazda informacje

Kasia myslalam, ze gdzies wyczailas w necie moze te sloiczki od 4 miesiaca... W marketach takich nie znajdziesz
Wszyatkie po 4 miesiacu

Dzis dwa w rossmanie widziałam.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 18:41   #4063
gosia3103
Zakorzenienie

Zuken, hipp jest bio, kiedyś czytałam u nich na stronie o tym ich jedzeniu. Mam koleżankę która ma dwie córki i kupuje hippa, nieraz też rozmawiałam o tym z dzieciatymi klientkami. Z tego co kojarzę to ok 30% drożej?
Stary 2014-10-28, 19:01   #4064
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dzis dwa w rossmanie widziałam.
Jakie?

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Zuken, hipp jest bio, kiedyś czytałam u nich na stronie o tym ich jedzeniu. Mam koleżankę która ma dwie córki i kupuje hippa, nieraz też rozmawiałam o tym z dzieciatymi klientkami. Z tego co kojarzę to ok 30% drożej?
No to w sumie dosyć drożej a to nie jest tak, że wszystkie te słoiczki są bio? Bo ja myślałam, że to wszystko takie eko

A powiedz mi jeszcze to ta sama firma co Hipp kosmetyczny?? Bo w sumie te kosmetyki z Hippa mają bardzo dobry skład też zawsze
No i Mela pije herbatki od nich właśnie
Stary 2014-10-28, 19:07   #4065
UmiZumi
Rozeznanie

byliśmy wczoraj u kardiologa z Anią. Na szczęście okazało się, że szmerek na serduszku, to szmerek niewinny, Taka uroda serduszka Ani. Lekarz powiedział,że serduszko jest zdrowe, żadnej wady nie ma!! Ostrzegał, że przy chorobach szmerek będzie bardziej słyszalny. Mamy przyjechać do kontroli za rok!

Młodą złapał katar w nocy z piątku na sobotę. Mieliśmy na dzisiaj termin szczepienia, ale będziemy się umawiać na nie jak Ania wyzdrowieje.
Stary 2014-10-28, 19:09   #4066
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie?

No to w sumie dosyć drożej a to nie jest tak, że wszystkie te słoiczki są bio? Bo ja myślałam, że to wszystko takie eko

A powiedz mi jeszcze to ta sama firma co Hipp kosmetyczny?? Bo w sumie te kosmetyki z Hippa mają bardzo dobry skład też zawsze
No i Mela pije herbatki od nich właśnie
Tak tak to ta sama firma. Poczytaj sobie na ich stronie
Stary 2014-10-28, 19:09   #4067
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Swoją drogą to ale ten czas zapiernicza... Dopiero co wszystkie nie mogłyśmy się doczekać porodów a teraz już rozmawiamy o pierwszych posiłkach i zębach
Stary 2014-10-28, 19:09   #4068
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Przyszły mi zabawki z lamaze
SA SUPER pięknie wykonane i piękne kolory

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:13   #4069
gosia3103
Zakorzenienie

Zaczarowana widzę ze ilość od razu hurtowa ;-)
Stary 2014-10-28, 19:37   #4070
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Zarejestrowałam się na stronie hippa Faktycznie u nich wszystko bio
Różnica w cenie jest bo od na przykład gerbara hipp droższy o 1 zł no ale na maluszku nie ma co oszczędzać

Gosia powiedz mi jeszcze wiesz może czy taki słoiczek można podać 2-3 dni z rzędu czy jak już się otworzy to po iluś godzinach jest do wyrzucenia?
Stary 2014-10-28, 19:43   #4071
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana widzę ze ilość od razu hurtowa ;-)
Bo nam się dużo podobalo
Poza tym mała nie ma żadnych zabawek wiec musieliśmy od czegoś zacząć

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:01   #4072
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

zaczarowanadlaniego niezłe zabaweczki mam nadzieję, że Olivce się będą podobały

My mamy mały problem, bo Ninka je coraz mniej Wcześniej zjadała po 120ml 6 razy dziennie, czasami nawet 150ml. Od kilku dni je max 100ml, ale to naprawdę cierpliwie w nia wlewam, nawet do 40minut. Tak jakby nie miała apetytu. Nie pomaga przetrzymanie, nic to nie zmienia Nie wiem o co chodzi i już się zaczynam martwić.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:06   #4073
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Różnica w cenie jest bo od na przykład gerbara hipp droższy o 1 zł no ale na maluszku nie ma co oszczędzać

Gosia powiedz mi jeszcze wiesz może czy taki słoiczek można podać 2-3 dni z rzędu czy jak już się otworzy to po iluś godzinach jest do wyrzucenia?
Coś mi świta że 48 godzin w lodówce. Tylko nie karmisz ze słoiczka, żeby się ślina nie dostała tylko w coś przekładasz.
Stary 2014-10-28, 20:16   #4074
cabonkaa
Raczkowanie

Cytat:

Z doświadczenia pisze że owocki i zupki podawaliśmy przy moich podopiecznych przez 2 dni. Taki maluch nie zje wszystkiego naraz najczęściej, dlatego leżakowało sobie w lodówce do dnia następnego.
cabonkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:16   #4075
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Coś mi świta że 48 godzin w lodówce. Tylko nie karmisz ze słoiczka, żeby się ślina nie dostała tylko w coś przekładasz.
dzięki
Stary 2014-10-28, 20:27   #4076
magie_mg
Raczkowanie

Cytat:

Fajna ta karuzela FP? Bo właśnie szukam jakiejś i zastanawiam się czy warto tyle płacić, ale widzę ze zabawki FP są na prawdę porządne, więc może warto zainwestować. ..
magie_mg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 23:12   #4077
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Magie mg ja tez mam karuzele z FP i u nas jest niezastapiona bo mala tylko przy niej sama zasnie w lozeczku Gasimy swiatlo, puszczamy muzyczke i tam sie jeszcze zapala taka lampka ze corcia wszystko widzi po kilku minutach zawsze odplywa
Z tym, ze ten projektor co jest do wyswietlania na scianach to u nas poki co zbedny bo mala i tak nie patrzy na te swiatelka a jak go uzywalismy to po 10 dniach musielismy zmieniac baterie a potrzebne sa 4 te wielkie grube
Takze teraz tego nie wlaczamy

Jakbym miala sama kupowac to celowalabym w cos wlasnie z takim swiatelkiem, zeby dziecko widzialo zabawki nawet przy zgaszonym swietle ale niekoniecznie z projektorem

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

A no i wez pod uwage to, ze producent zaleca uzywania karuzeli tylko do 5 miesiaca takze nie wiem czy jest sens jeszcze na te 2 miesiace inwestowac w cos mega drogiego

Stary 2014-10-28, 23:40   #4078
damcilapke
Rozeznanie

my mamy karuzelke z tiny love. Narazie to ja mam wieksza frajde z projektora niz maly nie mam kiedy mu tego pokazywac bo po kapieli i zaraz po jedzeniu zasypia sam wiec nie wlaczam a w dzien nie widac ale wszystko przed nami
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

my juz po chrzcinach- dostalismy chustawke, karuzele z projektorem, zabawki dla malego i zawieszki do maty i koperty takze jestem zadowolona a maly w kosciele orzespal nam cala msze

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 01:00   #4079
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Dziewczyny zamierzacie dawać obiadki i deserki ze słoiczków czy same będziecie gotowały?
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Przyszły mi zabawki z lamaze
SA SUPER pięknie wykonane i piękne kolory

widze ze macie naszego pana don flamingo
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:07   #4080
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
My dostaliśmy paczkę pieluch z babydream fun&fit i to jest jakaś porażka jak dla mnie jakieś takie krótkie i beznadziejne , używam tylko dlatego ,że szkoda wyrzucić ale już zostało niewiele na szczęście
zgadzam sie

Kasia ruda pisalam wczesniej ze z rossmanowych fun&fit to najgorsza wersja ich pieluch -dla mnie nie do nalozenia, ledwo paczke wykonczylam brr koszmarek.Polecam 3jki - Rossman premium dry sa mega cienkie ale chlonne, wysokie, trzymaja wilgoc. Z kolei w zwyklych Babydream midi maluch szybko czuje ze ma mokro.
Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość
Witam
czy można do Was dołączyć??
jestem mama Tymka ur 07.08 (w 34tc) przez cc.
(mam jeszcze 2 corki 10 i 6l ) ale czuje się tak niedoswiadczona mama i mam wrazenie ze wszystko dzieje się po raz pierwszy
podczytuje Was regularnie ale dopiero teraz nabrałam odwagi by się odezwać.

my z pieluch mamy 3 pampersa od tygodnia ale dziś w nocy maly się przesikal i nie wiem czy ona sa za duże czy ja zle zapielam,
witaj
czemu mialas cc w 34tc?
Cytat:
Mamusie butelkowe, po ile wam dzieciaczki zjadają?? Na opakowaniu bebilonu jest że 6 porcji po 120, trzymiecie się tego

Karmienie mieszane nie jest złe, ale od tego niestety krótka droga do całkowitego odstawienia. Przez 2 mies karmiłam wyłącznie piersią, ale mała kiepsko przybierała i wisiała na mnie co 1,5h i ewidentnie nie mogła się najeść choć mleko płynęło jak nacisnełam. Wprowadziłam butle,a po tygodniu odstawiłam całkowicie bo obie się męczyłyśmy. Teraz trochę żałuje bo mogłam ją karmić dłużej ale chyba zbyt wygodna jestem
witaj

Da sie laczyc kp z mm. My tak dlugo laczylismy - od 4tyg zycia synka gdy tracilam mleko ze stresu w szpitalu. Wrocilam do samego kp potem miesiac temu w kolejnym szpitalu kazali dawac troche mm na probl;emy brzuszkowe. Teraz od soboty samo kp bo nie widze roznicy w kupach Mlodego.

Cytat:
Dzięki za info, czasem je 120 co 3 h, a czasem zje 120 i krzyczy po 1,5h i znów zjada 90. Chyba nie umiem nakarmić dziecia nawet butelka
wydaje mi sie, ze dzieci na samym mm jedza stale porcje a karmione kp na zadanie potrafia jesc na kazdy posilek inna ilosc.
Cytat:
Jak mi sie skoncza to bede probowac te tesco loves baby czy jakos tak Dziewczyny na lipcowkach polecaly
o! wybiore sie do Tesco gdy skonczymy te z Rossmana tyle ze Biedra i Ross blisko sa na piechote a do Tesco kawal drogi autem-to tez wazne
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Na macie, na bujaku, na przewijaku, na kolanach, na rekach.
Na poczatku tez myslalam, ze on nie toleruje maty bo jak tylko go polozylam zaczynal plakac. Teraz wiem ze to bylo marudzenie. Chwile z nim siedze i gadam zeby zaczal sie smiac i interesowac zabawkami i jest luz ok 20-30 minut, w bujaku ustawiam mu zabawki w zasiegu reki i buzi, on je lapie raczkami i pcha do buzi i jest kolejne 20-30 minut, na przewijaku klade go na brzuchu i gadam zeby sie podnosil i cwiczyl, na kolanach pokazuje mu obrazki i wymasowuje bąki, w miedzyczasie na rekach chodze z nim po domu od lustra do lustra, czasem od okna do okna, tanczymy i gadamy. Troche tego czasu udaje mi sie zdobyc.

Ewentualnie jak nic nie skutkuje a ja musze cos zrobic bez niego to na te kilka minut wlaczam mu telewizor.
jak to robisz?ja nie umiem trzymac mlodego na kolanach
Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość

wow taniocha te pampki za granica

zdrowka dla was wystarczy juz tych zlych przygod! Biedna najadlas sie strachu i Szymek nameczyl.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ninka ostatnio nauczyła się trzymać zabawki i wkłada je do buzi Ale jak jej podam do ręki, sama nie potrafi wziąć
Odnośnie tych pampersów, ja też na początku miałam problem ze smrodem, ale zauważyłam, że każda paczka jest inna Pamiętam jak tu pisałyśmy, że jednej śmierdzą, innej nie. Może właśnie zależy od rzutu Ja zawsze mam sporą ilość wyciągniętą do koszyczka i one się wietrzą, a mimo to ostatnia paczka wali niemiłosiernie
mam tak samo ale szybko je zuzywamy wiec malo sie wietrza
Czytam ze zmieniacie dzieciom pampki co 7-10godzin yyyyy Niby mokre nie dotyka ciala ale paruje fuuuu W nocy zmieniam max co 6h bo sa pelne siku a w dzien co 2-3h przecietnie...
Uzywam Rossmanowe - Premium dry - polecam- cienkie chlonne wygodne.

Fun&fit oprocz smrodu ma same wady-grube, jakies krotsze, kiepsko chlonne. Midi cienkie fajne ale po sikaniu pielucha jest mokra na zewnatrz i synek plakal.
Pampki ida jak woda,wykladam do koszyczka na wietrzenie ale nie wim po co boleza tam 1, max 2dni. Zeby trzymac w wielorazowkach musialabym miec chyba ze 100sztuk bo nie nadazylabym suszyc tyle Nati sika.
Cytat:
Na wrażliwą pupę spróbuj pieluszek duńskich z pieluchy.net już kiedyś o nich pisałam, używam tylko tych. Są bez żadnych balsamów i nie bielone chlorem. Są w wersji zwykłej i nieprasowanej bardziej chłonnej, której używam na noc. I jak dobrze kojarzę to można zamówić próbkę chyba 5 sztuk, a mają u siebie też bambo nature (jak ja kupowałam to były u nich najtańsze) więc możesz to połączyć w jedno zamówienie, od chyba 70 zł jest wysyłka gratis.!
o! moze wyprobuje

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości