![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaproszenie bez osoby towarzyszącej
A ja byłam na weselu koleżanki bez osoby towarzyszącej, mając 24 lata. I bawiłam się świetnie, oprócz mnie bez osób towarzyszących było zaproszonych z 8 osób. Tańczyliśmy w kółeczku. Bo czemu nie.
Tłumaczenie że para młoda nie ma problemów finansowych to chyba jakaś prowokacja. Mieć problemy finansowe a mieć 40 tys na zbyciu to trochę różnica. ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Miałam podobną sytuację na weselu mojej kuzynki. Zostałam zaproszona, jako pełnoletnia osoba bez osoby towarzyszącej. Mojego chłopaka już kuzynka znała, ale dostałam zaproszenie razem z rodzicami. Poszłam na wesele, bo to w końcu moja rodzina, chciałam złożyć życzenia. Bawiłam się średnio, ponieważ zostałam posadzona przy stole razem ze wszystkimi młodymi parami (na brzegu stołu
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
miałam podobnie... miałam 23 lat i mieszkałam z rodzicami, będąc już w związaku, jak to się mówi: miałam chłopaka od dłuższego czasu.
zostałam zaproszona na ślub kuzynki wraz z rodzicami. Mój kuzyn o 2 lata starszy ode mnie- tak samo dostał zaproszenie wraz ze swoimi rodzicami. ani ja ani mój kuzyn nie poszalismy na ślub ani wesele. Poszli tylko nasi rodzice. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ręce mi opadają ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
Cóż, ja się zgadzam z Blair. Nie chciałabym być zaproszona (i również nie poszłabym na takie wesele) na wesele sama mimo, że Młodzi doskonale by wiedzieli o moim chłopaku/narzeczonym, z którym nie jestem od wczoraj tylko kilka lat. I niech Młodzi mają na uwadze to, że taka dziewczyna/chłopak nie będzie dobrze bawić się na ich weselu. No bo z kim? Tańczyć w kółeczku? Czekać łaskawie aż ją ktoś do tańca porwie? Jakiś wujek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
14.02.2011 ![]() 04.10.2014 ![]() ![]() ![]() 09.09.2013 - Pajdka ![]() Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2014-10-20 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ich sprawa kogo zaproszą i jak kto to przyjmie. To ich impreza. Poza tym wesele to nie zawsze balanga na 200 osób, byłam kiedyś na weselu (właściwie obiedzie po ślubie) gdzie była tylko najbliższa rodzina, świadkowie i kilka najbliższych przyjaciół - bez osób towarzyszących (nawet jeżeli były to osoby zamężne). Tak państwo młodzi chcieli, nikt nie miał z tym problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie! Zgadzam się w 100%. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Na wesele wypada zapraszać pary. Czasy, gdy pannie czy kawalerowi niebędącym „po słowie” nie wypadało przyjść razem, bezpowrotnie minęły. Jeśli jednak nasz przyjaciel lub siostra nie mają partnera, nie zmuszajmy ich, by na siłę szukali sobie towarzystwa (asystowanie komuś podczas wesela uważane jest za poważne zobowiązanie). W takiej sytuacji zapewnienie odpowiedniego towarzystwa „singlowi” należy do osób układających listę gości. Natomiast nietaktem jest skierowanie zaproszenia do rozwiedzionego rodzica (zwykle ojca) z pominięciem aktualnej „połówki”, nawet jeśli nie partycypuje on w kosztach przyjęcia, a relacje między rozwiedzionymi rodzicami są napięte. To, czy oboje, czy tylko jedno z nich (i w jakim zakresie) skorzysta z zaproszenia, jest osobną sprawą."
14.02.2011 ![]() 04.10.2014 ![]() ![]() ![]() 09.09.2013 - Pajdka ![]() Ten, kto ratuje życie jednego człowieka, ratuje cały świat. Edytowane przez B l a i r Czas edycji: 2014-10-28 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
A co powiecie o zaproszeniu gdy nie ma wypisanych czlonkow rodziny tylko pisze ,,zapraszamy rodzine Nowakow,,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Dziwna sprawa, osoby pełnoletnie lub w związkach bez osoby towarzyszącej... Nie spotkałam się z tym do tej pory na żadnym weselu, zazwyczaj nawet 15-16letnie osoby dostawały zaproszenia z osobami towarzyszącymi (i wcale się nie dziwię, bo chyba lepiej bawić się z kimś kogo się zna i lubi, niż z 50letnim wujkiem dyszącym jak parowóz).
Ale już konkretniej- jeżeli para młoda wie że np. zapraszana kuzynka ma partnera, to zaproszenie jej samej jest według mnie baaardzo nietaktowne. Pomyślcie same- jakbyście się czuły w sytuacji gdzie to wasz partner dostaje takie zaproszenie i idzie się bawić na wesele bez nas? Nie wydaje mi się że to zbyt komfortowa sytuacja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Wg mnie jeśli nie stać kogoś na wesele to go nie robi, albo zaprasza taka liczbę gości na jaką go stać. Lepiej wtedy zorganizować obiad i można zaprosić tylko osoby bliskie nawet bez partnerów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Dostojna peema.
|
A dla mnie zaproszenie osoby dorosłej a nawet osoby 16+ bez osoby towarzyszącej, szczególnie wiedząc że ma chłopaka/dziewczynę to zwykły brak kultury ze strony młodych i tyle na ten temat. Fajna mi zabawa siedzieć samemu na weselu, bez swojej drugiej połówki. Jak kogoś nie stać na kilka dodatkowych osób, to niech nie robi wesela, proste.
![]() |
#48 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() No chyba że świadkiem jest pani z urzędu. Ale nie wyobrażam sobie, żeby świadkową była przyjaciółka albo siostra i żeby została poproszona o przyjście bez męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że każda Para Młoda chce, żeby ich goście dobrze wspominali ich wesele? Chyba, że ktoś jest tak egocentryczny, że skupia się tylko na swoich "widzimisię" i wymaganiach w stosunku do gości. Spotkałam się nawet z takimi osobami, które nie pozwoliły przyjść koleżance na ślub w chabrowej sukience bo nie lubią takiego koloru
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Ciekawe, czy zaprosiliby babcię bez dziadka, wujka bez cioci, mamę bez ojca, brata bez żony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę nie widzisz różnicy między 15- a 30-latkiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Ja nie widzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Nie. Na moim weselu mają takie samo prawo do dobrej zabawy i miłego spędzenia czasu - nie zapraszam gości tylko temu że wypada, ale dlatego żeby się bawili i cieszyli razem ze mną. Wiek 15 czy 16 lat to czas pierwszych zauroczeń, miłości, próbowania alkoholu i chodzenia na pierwsze zabawy. Gdy przypominam sobie jedno wesele na jakim byłam sama mając 15 lat, to doskonale pamiętam ze najgorsze były tańce ze starymi i spoconymi dziadami (tak, bo tak ich wtedy w większości spostrzegałam). Pozostały czas przesiedziałam przy stole i się zwyczajnie nudziłam- a nie chcę żeby taka sytuacja spotkała któregokolwiek z moich gości, bo zależy mi też na fajnych i miłych wspomnieniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
jakbym dostała zaproszenie bez os. towarzyszącej (nawet wtedy jakbym nie miała stałego partnera), to bym na takie wesele nie poszła i tyle. zabawy w kółeczku mnie nie kręcą
![]() sama jako pm nie będę robić wywiadu środowiskowego żeby sprawdzić czy ktoś ma faceta/dziewczynę od roku czy od miesiąca, po prostu zaproszę z osobą towarzyszącą. a czy ktoś mi przyprowadzi koleżankę, kuzynkę, konkubina czy kochanka to mi to serio wszystko jedno, grunt żeby gość miał się z kim bawić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
My mamy wymarzona sale maks.80 osob,na wesele zapraszac bedziemy 100,w tym 15 osob to os. tow.kuzynowstwa w wieku od 15 do 17 lat,Mamy cicha nadzieje ze nie wszyscy zabiora ze soba kolezanki czy kolegow bo wiem ze jak na razie nie maja partnerow.W kazdym razie pokoje noclegowe beda mieli dwuosobowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, przykro mi, takie mam zdanie. Wy nie widzicie różnicy miedzy 15 a 30-latkiem a ja i cale polskie prawo, tak. 15-latek to w rozumieniu prawa dziecko czy Wam się to podoba czy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.