Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 19:35   #1201
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
właśnie dostałam kolejną siatkę ubrań dla małej nawet niebieskie buciki
oooo super
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:43   #1202
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
niunia_ona szkoda tego łóżeczka, bo było bardzo ładne Ale na pewno znajdziesz jeszcze fajniejsze i w jeszcze lepszej cenie
http://allegro.pl/lozeczko-kamil-mis...709353346.html
jak się wkurzę kupię nowe ;D bo chcę taki typ!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Znalazlam Was

My juz po weselu, ale latania nadal mamy sporo. Dzisiaj mam nadzieje zakonczymy ten maraton

No i.. Bedziemy miec corke
gratki

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
mkluke, lesyeux u mnie jutro 21 tydzień i też nie czuję ruchów. Na pewno to nie jest spowodowane nadwagą, bo w ciąży jeszcze nic nie przytyłam i na wadze wciąż 60kg. Jutro mam połówkowe to podpytam gina, bo może jeszcze się nie denerwuję tym, ale robi mi się smutno jak pomyślę.

Pytanie do dziewczyn, które czują ruchy:
Można pomylić ruchy dziecka z jakimś przelewaniem się w jelitach? Tak się zastanawiam, może maluszek sobie pływa, a ja to zwalam na przelewanie w żółądku ? Możecie jakoś opisać co czujecie jak dziecko kopie?
ja miałam na początku przelewanie i to były ruchy , lekarz potwierdził że to wrażenie jakby rybka pływała

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:47   #1203
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Colds- śliczna ta twoja córeczka

Co do seriali nie bardzo lubię polskie ale oglądałam kiedyś USTA USTA i Magda M, a teraz to tylko oglądam od czasu do czasu Lekarzy. Za to mam swój ukochany serial zagraniczny Grey's Anatomy Chirurdzy- kocham ten serial
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:48   #1204
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Colds - slodka niunia

Dziewczyny ale mnie mega boli glowa...
I znowumi mysza szaleje po pokoju a pies lata jak z wscieklizna po kanapie. Dziecko ma katar i jak mnie wnerwia jak wyciera gile o rekawy
i jeszcze cos... wiecie co moja mama wyszla drugi raz za maz. Jest szczesliwa. Facet jest ok. Moj ojciec nie byl dla niej dobry. I powinno byc super ale ja nie moge tego przeskoczyc nie daje rady... nie mam ochoty sie z nimi spotykac. Strasznie mi glupio jak sie przytulaja czy mowia czule slowka. Mam wrazenie, ze to nie moja mama. Mieszkaja w De wiec nie widzimy sie czesto a i tak za kazdym razem ssukam wymowki... nie potrafie sie wyluzowac przy nich, bez wina nie daje rqdy... stara baba ze mnie a sie jak dziecko zachowuje
daj sobie czas, nieważne ile mamy lat, jesteśmy ludźmi i na niektóre sprawy potrzebujemy czasu, by sobie te sprawy poukładać. Zobaczysz, na pewno z dnia na dzień będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po wizycie.
Wyniki krwi I moczu oki,szyjka oki,łożysko oki-dzidzia cudnie kopała -siusiak po raz kolejny potwierdzony Poprosilam o zwolnienie I DOSTAŁAM od jutra !!!!yUUUUUHUUU do szefa swojego z dobrymi wiadomościami,jakos nie był za bardzo przerażony I ze spokojem to przyjął hehehh luuuuuzzz
Pytałam sie lekarza skad ten ból brzucha I krocza-powiedział,ze to normalne I że tak to juz jest.Ale ciesze sie że tą szyjke zbadał bo się bałam że może coś nie tak pod tym względem jest. Jestem takaaaaaa szczęśliwa !!!!!
no i suuuuuper!

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
kochana mnie też dziś kośc ogonowa dała we znaki, ledwo z auta się wygrzebałam:/ ból krotki ale intensywny. Ja dziś po wizycie, dziec rośnie aja z nim, już 7 kg na plusie doktor kazał się ztym nie przejmowac, dorzucił większą dawkę magnezu i kazał cierpliwie czekac na grudzien na echo serca, powiedział, ze to i lepiej żeby mały trochę podrósł.
takze biorę się za czytanie
gratulacje

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A ja jestem po wizycie u ginekologa. Wszytko w jak najlepszym porządku, nasza córcia tak się ułożyła, że boku zrywać- nóżki zadarte nad głową, jakby chciała paluszkami u stóp dotknąć czoła gimnastyczka kochana.

Miednicą uciskała mi macicę, więc trzeba było się trochę postarać, żeby jeszcze dla pewności sprawdzić co jest między nóżkami, ale niiiiiiiiiiiiiiic tam nieee wiiiiisii
Pierwsza publiczna sweet focia małej:
Załącznik 5825530
gratulacje

Cytat:
jestem bez łóżeczka (
okazało się że ta miejscowość która znajduję się blisko nas to istnieje taka sama 50 km dalej , a to nam się nie opłaca jechać
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh
ehhh jeszcze znajdziesz lepsze!

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Pierwsze 8 zamówiłam na allegro Zobaczymy czy będą ciuszki zgodne z aukcją
A 2 ostatnie to kupiłam w smyku
śliczne!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:49   #1205
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyniki krwi I moczu oki,szyjka oki,łożysko oki-dzidzia cudnie kopała -siusiak po raz kolejny potwierdzony Poprosilam o zwolnienie I DOSTAŁAM od jutra !!!!yUUUUUHUUU do szefa swojego z dobrymi wiadomościami,jakos nie był za bardzo przerażony I ze spokojem to przyjął hehehh luuuuuzzz
Pytałam sie lekarza skad ten ból brzucha I krocza-powiedział,ze to normalne I że tak to juz jest.Ale ciesze sie że tą szyjke zbadał bo się bałam że może coś nie tak pod tym względem jest. Jestem takaaaaaa szczęśliwa !!!!!
Super że wszystko ok To teraz sobie odpoczniesz
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:51   #1206
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Pytanie czy bez ślubu należy się coś więcej niż 2tyg tacierzyńskiego. Wiedziałam, ale zapomniałam, ale mój TŻ z chęcią by na taki urlop dodatkowy poszedł
Roczny urlop należy się rodzicom, bez względu czy mają ślub czy nie. Można go podzielić jak się chcę miedzy sobą. Nie wiem czasem tylko czy pierwsze trzy miesiace nie musi iść mama dziecka.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:55   #1207
niunia_ona
Zakorzenienie

jutro lecę po buciki takie na 0-3 miesięcy wyczaiłam ^^

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 20:04   #1208
ojustyna
Zadomowienie

Kobietki szalejecie wy z tymi stronami, chwila moment a tyyyyle nadrabiania że aż czytaniem się zmęczyłam. Ogólnie chyba już moja godzina wybiła, zmykam pod kołderę, dobrej i wygodnej nocy bez wstawania na siku
Stary 2014-10-28, 20:05   #1209
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Roczny urlop należy się rodzicom, bez względu czy mają ślub czy nie. Można go podzielić jak się chcę miedzy sobą. Nie wiem czasem tylko czy pierwsze trzy miesiace nie musi iść mama dziecka.
Chyba pierwsze 14tyg musi wykorzystać matka dziecka, a następne może oddać ojcu dziecka. Mój TŻ z chęcią by to wykorzystał, ale nie wiem czy i jak się podzielimy, biorąc pod uwagę, że w planach jest wykorzystanie całego przysługującego płatnego urlopu poza tym jeśli mi nie przedłużą umowy w 2016 to to nie miałabym wtedy TŻtowi jak oddać tej częsci urlopu, bo jest on chyba związany ze stosunkiem pracy matki. Nie ma pracy, nie ma urlopu.

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-10-28 o 20:11
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:08   #1210
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Kobietki szalejecie wy z tymi stronami, chwila moment a tyyyyle nadrabiania że aż czytaniem się zmęczyłam. Ogólnie chyba już moja godzina wybiła, zmykam pod kołderę, dobrej i wygodnej nocy bez wstawania na siku
no ja muszę się męczyć do 23 bo jak za szybko idę spać to rano 6.00 obudzona
a ja tak lubię spać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 20:24   #1211
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
no ja muszę się męczyć do 23 bo jak za szybko idę spać to rano 6.00 obudzona
a ja tak lubię spać
Nie jesteś sama. Ja o 22 idę jeszcze na chwilę z psem, a potem idę się kąpać. O ile nie zajrzę jeszcze tutaj to potem dopiero pójde spać. A o 6 pobudka i na badania
Stary 2014-10-28, 20:26   #1212
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś sama. Ja o 22 idę jeszcze na chwilę z psem, a potem idę się kąpać. O ile nie zajrzę jeszcze tutaj to potem dopiero pójde spać. A o 6 pobudka i na badania
męczy mnie takie spanie , a budzę się z obolałym brzuchem ;/
jak leżę na bokach to czuć jak wstaję że moja niunia sobie jeżdziła z kąta w kąt

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 20:31   #1213
Michiru
Zakorzenienie

Ja ostatnio też budzę się z obolałym brzuchem. A jak ne brzuch to bolą mnie boki, ale ile można tak spać.

Na dodatek TŻ ma dziś nockę i jestem sama, nie licząc 2 futrzaków :/
Stary 2014-10-28, 20:32   #1214
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
kochana mnie też dziś kośc ogonowa dała we znaki, ledwo z auta się wygrzebałam:/ ból krotki ale intensywny. Ja dziś po wizycie, dziec rośnie aja z nim, już 7 kg na plusie doktor kazał się ztym nie przejmowac, dorzucił większą dawkę magnezu i kazał cierpliwie czekac na grudzien na echo serca, powiedział, ze to i lepiej żeby mały trochę podrósł.

takze biorę się za czytanie

Cytat:
yuuuuhuuu!super wieści. Idziemy łeb w łeb-ja też mam 7 na plusie tylko ,ze mi położna kazała uważać z wagą no ale co ja poradze jak dziecko moje chce eklerke....odmówić mam?

Ja tez juz 7kg kurde dużo jakoś ale moja dziewczynka tez duża podobno jest 600g ale będe uważać teraz nie chce przytyć nie wiadomo ile

A co do tv dla maluszka, nawet reklam jestem stanowczo na nie
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:35   #1215
tout-petit-fille
Zadomowienie

http://www.fronda.pl/a/niesamowita-h...ien,29273.html

poryczałam się

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 20:39   #1216
mon9
Zakorzenienie

A ja dodam ze od jakiegoś czasu przez pół dnia meczy mnie ból głowy, teraz znowu zaczęła mnie bolec. Czytałam artykuł ze zdarza sie to ciężarnym, hormony i te sprawy
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:39   #1217
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja tez juz 7kg kurde dużo jakoś ale moja dziewczynka tez duża podobno jest 600g ale będe uważać teraz nie chce przytyć nie wiadomo ile

A co do tv dla maluszka, nawet reklam jestem stanowczo na nie
ja pożeram właśnie jabłko, ja zauważyłam niestety wzrost apetytu , ale jak tu powiedzieć nie dziecku ?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 20:57   #1218
crystal25
Zakorzenienie

wrocilam od lekarza. Mam zapalenie oskrzeli i 3 opakowania antybiotykow plus syrop. a tabletki wielkie az przelknac nie idzie.... z tego wszystkiego zapomnialam spytac o te moje oslabienia, ale to nic w poniedzialek mam ginekologa to porozmawiam.... a czuje sie koszmarnie To nic, moj Tz dostal antybiotyki na dwa tygodnie, okazalo sie ze ma jakas bakterie na jezyku, i ma zakaz calowania sie ze mna

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
odpoczniesz w koncu, koniec ze stresami w pracy

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
A ja jestem po wizycie u ginekologa. Wszytko w jak najlepszym porządku, nasza córcia tak się ułożyła, że boku zrywać- nóżki zadarte nad głową, jakby chciała paluszkami u stóp dotknąć czoła gimnastyczka kochana.

Miednicą uciskała mi macicę, więc trzeba było się trochę postarać, żeby jeszcze dla pewności sprawdzić co jest między nóżkami, ale niiiiiiiiiiiiiiic tam nieee wiiiiisii
Pierwsza publiczna sweet focia małej:
Załącznik 5825530
za wizyte piekna

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
yuuuuhuuu!super wieści. Idziemy łeb w łeb-ja też mam 7 na plusie tylko ,ze mi położna kazała uważać z wagą no ale co ja poradze jak dziecko moje chce eklerke....odmówić mam?
Dzieciom sie nie odmawia

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
jestem bez łóżeczka (
okazało się że ta miejscowość która znajduję się blisko nas to istnieje taka sama 50 km dalej , a to nam się nie opłaca jechać
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Znajdzie sie takie samo napewno, nie martw sie Sprobuj wystawic ogloszenie ze poszukujesz takiego lozeczka w twoim miescie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a ja nieśmmiało melduję, że chyba coś mnie przed chwilą dwa razy puknęło ale nie wiem czy to jest to, bo było delikatniejsze niż wczoraj, więc czekam dalej i zaraz zjem coś słodkiego
To napewno maluszek czytalam ze szklanka mleka tez tak dziala

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Ktoś mnie okopuje od środka aż miło a ostatnio junior siedział cicho i myślałam, tak jak [B]crystal25[\B], że się obraził.

Czytałam gdzieś, że jak maluch kopie to można mu odpukiwać lekko, podobno prędko się nauczy odpukiwać spowrotem
Mojemu juz przeszlo po moim weekendzie , cale szczescie bo sie martwilam nie wiedzialam z tym pukaniem sprawdzimy Mojemu maluszkowi bardzo sie podoba jak opuszkami palcow jezdze sobie po brzuchu
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:59   #1219
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
to nie dla mnie ( boże , czemu to takie trudne wszystko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 21:01   #1220
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Colds - slodka niunia

Dziewczyny ale mnie mega boli glowa...
I znowumi mysza szaleje po pokoju a pies lata jak z wscieklizna po kanapie. Dziecko ma katar i jak mnie wnerwia jak wyciera gile o rekawy
i jeszcze cos... wiecie co moja mama wyszla drugi raz za maz. Jest szczesliwa. Facet jest ok. Moj ojciec nie byl dla niej dobry. I powinno byc super ale ja nie moge tego przeskoczyc nie daje rady... nie mam ochoty sie z nimi spotykac. Strasznie mi glupio jak sie przytulaja czy mowia czule slowka. Mam wrazenie, ze to nie moja mama. Mieszkaja w De wiec nie widzimy sie czesto a i tak za kazdym razem ssukam wymowki... nie potrafie sie wyluzowac przy nich, bez wina nie daje rqdy... stara baba ze mnie a sie jak dziecko zachowuje
Mam podobnie z moim Ojcem.... nigdy sie nie pogodze z tym ze odszedl od nas i nas zostawil, a wzial sobie kobiete ktora jest w wieku mojego TZ.... tylko wiesz, jestem szczesliwa jak wiem ze moja mama jest w koncu szczesliwa Albo to zaakceptujesz albo nie , na pewne rzeczy nie mamy wplywu, ja mam trudny kontakt z moim ojcem, najchetniej wolalabym go nie miec wcale.... raz u nas byl na wakacjach z zona i dzieckiem, codziennie sie sprzeczalismy.... nie potrafimy ze soba rozmawiac.... To sa nasze mamy, ale dla mnie liczy sie to ze jest szczesliwa, i ktos jej to szczescie daje, a nie odbiera.... Lzy i cierpienie to cos o wiele gorszego...
Stary 2014-10-28, 21:07   #1221
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wrocilam od lekarza. Mam zapalenie oskrzeli i 3 opakowania antybiotykow plus syrop. a tabletki wielkie az przelknac nie idzie.... z tego wszystkiego zapomnialam spytac o te moje oslabienia, ale to nic w poniedzialek mam ginekologa to porozmawiam.... a czuje sie koszmarnie To nic, moj Tz dostal antybiotyki na dwa tygodnie, okazalo sie ze ma jakas bakterie na jezyku, i ma zakaz calowania sie ze mna

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

odpoczniesz w koncu, koniec ze stresami w pracy

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

za wizyte piekna

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Dzieciom sie nie odmawia

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Znajdzie sie takie samo napewno, nie martw sie Sprobuj wystawic ogloszenie ze poszukujesz takiego lozeczka w twoim miescie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

To napewno maluszek czytalam ze szklanka mleka tez tak dziala

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Mojemu juz przeszlo po moim weekendzie , cale szczescie bo sie martwilam nie wiedzialam z tym pukaniem sprawdzimy Mojemu maluszkowi bardzo sie podoba jak opuszkami palcow jezdze sobie po brzuchu
kuruj się
zawsze coś musi być , ja systematycznie piję cytrynę z miodem i malinowym syropem , i paprykę surową czerwona co najmniej 2 na tydzień i jakoś się trzymam.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 21:12   #1222
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
smutne.....

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
kuruj się
zawsze coś musi być , ja systematycznie piję cytrynę z miodem i malinowym syropem , i paprykę surową czerwona co najmniej 2 na tydzień i jakoś się trzymam.
dziekuje Tylko zastanawiam sie skad i jak to zlapalam, ostatnio oprocz weekendu rzadko wychodzilam z domu, jem spora ilosc owocow, conajmniej jeden kazdego dnia, i pije duzo cieplej herbatki ehhhh
Stary 2014-10-28, 21:14   #1223
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
smutne.....

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

dziekuje Tylko zastanawiam sie skad i jak to zlapalam, ostatnio oprocz weekendu rzadko wychodzilam z domu, jem spora ilosc owocow, conajmniej jeden kazdego dnia, i pije duzo cieplej herbatki ehhhh
ja to jadam dużo owoców , dziś dwie mandarynki dwa jabłka
a czasem się zdarza że nawet trzy jabłka
czasem banany lubię to

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 21:19   #1224
meganka18
Rozeznanie

Hej dziewczyny ja dzis zaszalalam - chyba ostatni raz dla siebie )
Płaszczyk i dwie tuniki w happymum
ImageUploadedByWizaz Forum1414531095.584153.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414531113.109526.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414531132.242681.jpgImageUploadedByWizaz Forum1414531139.561928.jpg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:19   #1225
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja to jadam dużo owoców , dziś dwie mandarynki dwa jabłka
a czasem się zdarza że nawet trzy jabłka
czasem banany lubię to
ja wlasnie na ten tydzien kupilam truskawki, kiwi, banany, i 3 kg jablek , ale te jablka to na dluzej niz na tydzien hihihih Moj TZ lubi jesc banany, a za mna w ciazy chodzi kiwi i truskawki, zabilabym za nie a zjem sobie pewnie z budyniem truskawki Niby witamin duzo a ja chora
Stary 2014-10-28, 21:21   #1226
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
to nie dla mnie ( boże , czemu to takie trudne wszystko
Ciągle trzeba na siebie uważać i szanować ten dar, jaki mamy w brzuszku..

Cytat:
Mam podobnie z moim Ojcem.... nigdy sie nie pogodze z tym ze odszedl od nas i nas zostawil, a wzial sobie kobiete ktora jest w wieku mojego TZ.... tylko wiesz, jestem szczesliwa jak wiem ze moja mama jest w koncu szczesliwa Albo to zaakceptujesz albo nie , na pewne rzeczy nie mamy wplywu, ja mam trudny kontakt z moim ojcem, najchetniej wolalabym go nie miec wcale.... raz u nas byl na wakacjach z zona i dzieckiem, codziennie sie sprzeczalismy.... nie potrafimy ze soba rozmawiac.... To sa nasze mamy, ale dla mnie liczy sie to ze jest szczesliwa, i ktos jej to szczescie daje, a nie odbiera.... Lzy i cierpienie to cos o wiele gorszego...
Doobrze podchodzisz do sprawy. Wiele nieszczęśliwych matek nie chce rozstać się z mężem tylko dlatego, że "dziecko musi mieć ojca". A dziecko strasznie cierpi patrząc na kłótnie rodziców i brak tego ciepła rodzinnego. Czasem jest więc lepiej rozłączyć się i być wreszcie szczęśliwym. Nawte dziecko na początku może przeżyć szok, ale z czasem zrozumie, że to było najlepsze wyjście.

Cytat:
Bidulko gdzie się tak załatwiłaś? Tabletki rozgniataj, będzie łatwiej połknąć. Chyba że to takie w "plastikowej" otoczce.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 21:24   #1227
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Załącznik 5825766Załącznik 5825767Załącznik 5825768Załącznik 5825769

super zakupki Mnie TZ dzis skrzyczal ze kurtke potrzebuje, a ja bez sily narazie jestem, ale obiecalam ze jak wyzdrowieje to pojde poszukac i jakiegos sweterka albo tuniki bo moich szkoda rozciagna sie tylko a pozniej bede bez niczego
Stary 2014-10-28, 21:27   #1228
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie na ten tydzien kupilam truskawki, kiwi, banany, i 3 kg jablek , ale te jablka to na dluzej niz na tydzien hihihih Moj TZ lubi jesc banany, a za mna w ciazy chodzi kiwi i truskawki, zabilabym za nie a zjem sobie pewnie z budyniem truskawki Niby witamin duzo a ja chora
truskawki tutaj tą porą bym nie ryzykowała , bo to jednak sama chemia tą porą;/ czytałam o tym w miesięczniku mamo to ja.
kiwi właśnie ma też dużo wit C

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Załącznik 5825766Załącznik 5825767Załącznik 5825768Załącznik 5825769

szara bluzaaa
taką w lumpku widziałam za 25 zł , jak nowa czarna
chciałam dla siebie ale jakoś myślę wolę dziecku kupić coś

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 21:33   #1229
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ciągle trzeba na siebie uważać i szanować ten dar, jaki mamy w brzuszku..

Doobrze podchodzisz do sprawy. Wiele nieszczęśliwych matek nie chce rozstać się z mężem tylko dlatego, że "dziecko musi mieć ojca". A dziecko strasznie cierpi patrząc na kłótnie rodziców i brak tego ciepła rodzinnego. Czasem jest więc lepiej rozłączyć się i być wreszcie szczęśliwym. Nawte dziecko na początku może przeżyć szok, ale z czasem zrozumie, że to było najlepsze wyjście.

Bidulko gdzie się tak załatwiłaś? Tabletki rozgniataj, będzie łatwiej połknąć. Chyba że to takie w "plastikowej" otoczce.
rozgniatam ale to sa piguly mocy, a smierdza.... fuuuuuj syrop tez nie lepszy bez cukru
Tez sie zastanawialam gdzie .....wczoraj czulam sie bardzo dobrze, a o 4 rano mnie obudzil bol gardla i nie moge nic mowic, zimno mi, kaszel mnie meczy taki ze wypluje z siebie wszystkie wnetrznosci

Jesli chodzi o to, ze kobiety czesto zostaja z mezami dla swoich dzieci, to ja nie umiem tego zrozumiec.... wiele kobiet jest uzaleznionych od swoich mezow, zwlaszcza pod wzgledem finansowym, i dzieci..... przeciez dzieci tez odczuwaja brak milosci i nienawisc, jaka rodzice siebie nawzajem obdarzaja.... ja to odczuwalam z siostra, dlatego bylysmy szczesliwe, kiedy z mama zamieszkalysmy same.... mialysmy po ok 10 lat wtedy.... ciezko bylo na poczatku, ale bylo o wiele lepiej niz jakby rodzice byli razem dla nas i moja mama stracila swoich rodzicow jak byla dzieckiem.... wiec naprawde nie miala wsparcia i rodziny. A teraz nie potrafie sobie wyobrazic, moich rodzicow razem o nieeeeeeee

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
truskawki tutaj tą porą bym nie ryzykowała , bo to jednak sama chemia tą porą;/ czytałam o tym w miesięczniku mamo to ja.
kiwi właśnie ma też dużo wit C

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

szara bluzaaa
taką w lumpku widziałam za 25 zł , jak nowa czarna
chciałam dla siebie ale jakoś myślę wolę dziecku kupić coś
U mnie musza byc obowiazkowo, bo lapie mnie straszna chcica na truskawki..... hihihi , nie wazne skad, wazne ze truskawki i smakuja jak truskawki
Stary 2014-10-28, 21:33   #1230
niunia_ona
Zakorzenienie

idę spać obym lepiej spała tylko niż ostatnio. chyba zmiana czasu na mnie działa ;/
proszę boziu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości