Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 08:32   #3721
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Taaa, chciałam Was nadrobić, nawet 3 strony już miałam odpisane i internet mi się zawiesił, a później nie skopiowało mi tego co napisałam.

NIe mam już siły do moejgo lapka. nawet wczoraj nei mogłam sokowirówki zamówić, bo nie ładował strony. Próbowałam na 3 różnych przeglądarkach, aż w końcu G zamówił dzis w pracy.

Tak wiec poczytam Was zaraz na tel, ale pewnie nie odniose sie do postów, bo nie lubie pisać dużo z tel.

A ja wczoraj poszłam na spacer, bo musiałam odebrać mężowi zdjęcia do cv, ale po drodze musiałam przysiąść na chwile na ławce bo sie zmęczyłam heh. Póxniej odpoczełam u rodziców i mąż po mnie przyjehał. Zjedliśmy obiad u teściów i pojechaliśmy jeszzce do biedronki po owoce. W pewnym momencie w sklepie tak mi zaczęło serce walic i zrobiło mi się jakoś słabo, ze ledwo stałam w kolejce, ale oczywiście nikt nas nie przepuścił mimo, ze brzuch wywaliłam na wierzch no ale ok. A jak wsiadłam do auta, to normalnie siedziec nie mogłam musiałam sie podpierac z tyłu heh. Na szczęście jak wróciliśmy do domu i położyłam się, to po kilku minutach wszystko wróciło do normy.

Dzisiaj cały dzień odpoczywam
no i postanowiłąm zrobić liste co kupić do wyprawki z all, ale to na leżąco

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:40   #3722
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość

Zieeew. Piszą, ze zima stulecia ma na wyspy zawitać
Takze nie ma bata - kurtka z H&M będzie mi potrzebna
To u nas chyba Syberia będzie

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Ma.ko - w sklepach mam takie doświadczenie że jeśli sama nie poprosisz żeby Cie przepuscili to nikt tego nie zrobi... straszna jest ta znieczulica...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:00   #3723
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Coś tak mi sie jednak udało doczytać hehe. Czytam w tel, a pisze tutaj

montanka ciesze sie, ze wszystko dobrze u nas w 28/29 tyg waga była podobna jak u Was
simone pierwsze słysze o planie porodu
dusiolka ja już myślałam I pewnie chrzciny zrobimy po świętach wielkanocnych, żeby juz było ładnie i ciepło. I na pewno nie w niedziele. Pewnie w sobote. A po kościele obiad w restauracji - rodzice, dziadkowie, rodzeństwo (czyli chrzestni Leosia).
oczywiście moja teściowa twierdzi, ze trzeba ochrzcić w miesiąc-dwa po urodzeniu, ale w dupie mam to co ona chce. To moje dziecko i nie mam zamiaru robić pod jej dyktando.
eirene za wizyte
troche bez sensu, przecież daje im karte ciązy, a tak wszystko jest ja na porodówce mam pamiętać dokładną date pierwszych ruchów
Kinqaa na co chcesz przepis?
madziku jaki zgrabny malutki brzuszek
ewka "a za ile ksiądz tą łaskę zrobi"
fashion przeczytałam Twoja liste rzeczy na 0-3m i sie załamałam
robie dziś zamówienie na all hehe
monique za wizyte
mmgi nie każdy rossman ma wszystko. Ja chciałam kupić paste do zębów w promocji, to mi pani powiedziała, ze oni są małym sklepem nie nie mają wszystkiego co jest w gazetce
heffitka ja mam kreche, ale ciągle wyfaje mi sie ze to włosy chociaż po goleniu tez jest, wiec pewnie krecha
teja
Asia łądny wózek
justyna za wizyte
dusiolka mój Leoś miał w 29 tyg 1200g
szczeperka jak mam się później nasłuchać ludzi i widzieć te wredne spojrzenia, to chyba wole stać. Może jak padne, to ktos mnie kiedys przepuści hha. Jeden raz kobitka mnie przepuściła. Ona miała pełny koszyk, a ja dwie torebki sosu

Qrde na początku ciązy wyskoczyło mi uczulenie na prawej piersi. Takie małe krosteczki. Zeszły już dawno i teraz widze, ze na obu piersiach na dole znó wyskoczyły
posmaruje kilka dni kremem nivea sos i jak nie zejdzie to chyba trzeba bedzie isc do dermatologa a moze to od spania w staniku już dziś spałam bez na wszelki wypadek.

AAA ide zaraz po buraki, bo moze dziś bedzie moja sokowirówka
juz czuje ten pyszny soczek - marchew, burak jabłko hehe

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-29, 09:02   #3724
suszarka
Buc

hej, jestem dziś jakaś kompletnie nieprzytomna :/
Stary 2014-10-29, 09:09   #3725
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
hej, jestem dziś jakaś kompletnie nieprzytomna :/
ja to samo. jeszcze się przeziębiłam na domiar złego. wszystkie kostki mnie bolą, czuję się jak starowinka, dyszę jak lokomotywa i chodzę jak pingwin

pozostaje mi leżenie w łóżku i myślę, co by pooglądać, jaki nowy serial by zacząć, bo lekarzy i przyjaciółki mam do przodu, Czas Hoonoru oglądam z mężem ...może Prawo Agaty zacznę.

a na obiad gołąbki ze słoiczka taki leń
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:12   #3726
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

nawet mleko i espumisan nie pomaga? a jakiś lek na zgagę? mi ostatnio espumisan pomógł któraś tu poleciła.
któraś :brzyda l:
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:16   #3727
Kinqaa
Zakorzenienie

Ma.ko na ten makaron z kurczakiem i brokulami!

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:17   #3728
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ja to samo. jeszcze się przeziębiłam na domiar złego. wszystkie kostki mnie bolą, czuję się jak starowinka, dyszę jak lokomotywa i chodzę jak pingwin

pozostaje mi leżenie w łóżku i myślę, co by pooglądać, jaki nowy serial by zacząć, bo lekarzy i przyjaciółki mam do przodu, Czas Hoonoru oglądam z mężem ...może Prawo Agaty zacznę.

a na obiad gołąbki ze słoiczka taki leń
Polecam, fajny serial

Ja zaraz jadę do koleżanki, a też się tak średnio czuję w sumie. Koleżanka ma termin porodu pod koniec listopada, to będziemy miały o czym gadać W ogóle to mam fajnie, bo jedna bliska znajoma i przyjaciółka urodziły we wrześniu, a jeszcze jedna przyjaciółka ma termin na luty Zgadnijcie co jest tematem przewodnim podczas naszych spotkań
Jak wrócę to też będę leżeć i pewnie poczytam jakąś książkę, tym bardziej, że obiad mam od wczoraj

Chyba mamy już wszystko do wyprawki.
Potrzebuję jeszcze szlafroka i klapek do szpitala i to wszystko
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:24   #3729
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
ale się nie wyspałam nie mogę się do strony męża przyzwyczaić a tak dobrze mi się wstaje odrazu na podłogę...

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Ja i tak prywatnie wszystko robię
acha

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u lekarza.
mój klocuch waży już 1,5kg ma około 40cm. główką w dół, szyjkę mam 2,5cm zamknięta. miałam kiedyś toksoplazmozę. i to chyba tyle.
o kurcze duża panna z Małej jest! i super że juz waga wróciła"do normy"

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Przy okazji kupiłam dla małej taką czapeczkę http://www.hm.com/pl/product/28742?article=28742-A. Przepiękne są rzeczy w h&mie, tylko gdyby były o połowę tańsze
super ta czapusia

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdziłam wyniki swojej morfologii i jestem w ciężkim szoku bo wszystko mam w normie... mimo mojego przeziębienia ostatniego
no to nic tylko się cieszyć kochana

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Hej,
miałam dziś ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, dziś poruszaliśmy temat pielęgnacji maluszka. Szkoda, że już się skończyły, bo bardzo mi się podobały.

Weszłam do Was tylko na moment, bo tak się okropnie czuję (zgaga mnie tak męczy), że już nie wiem co ze sobą zrobić Wymiotować mi się chce, słabo mi, a w przełyku czuję takie uczucie gorąca, że Idę się położyć, bo normalnie nie mogę funkcjonować.

3majcie się Kochane
a próbowałaś jeść świeże migdały? chodzi mi o te całe a nie płatki?
mojej znajomej tylko to pomagało nic więcej

Lilijka, w końcu pójdziesz na to L4 i sobie odpoczniesz! bo oszalalaś w tej ciąży

Kinqa, oj to chyba nawet kombinezonik dla Małego Ci się przyda przypomnisz sobie jakie zimy były w PL

a właśnie mialam WAM wczoraj pisać że zapisujcie się do połóżnych środowiskowych bo każdej z nas się to nalezy! nieważne czy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie ale każda ma prawo do opieki podczas ciąży i po jej zakończeniu, wczoraj położna mówiła że dziwi się że tak mało dziewczyn w ciąży o tym wie, więc śmigajcie do przychodni
Stary 2014-10-29, 09:25   #3730
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Ma.ko na ten makaron z kurczakiem i brokulami!
Proszę bardzo

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2958

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-29, 09:26   #3731
smerfetka2808
Zakorzenienie

a ja dziś na obiad zrobie łososia, bo tak za mną chodzi juz od tygodnia, tylko nie mam pomysłu jak go zrobić
zna którą fajny przepis?
Stary 2014-10-29, 09:30   #3732
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

mmgi sliczna czapucha
my na pewno część kupimy w h&m mimo cen.
i na milion % kupimy w HM to http://www.hm.com/pl/product/05716?article=05716-A

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
a ja dziś na obiad zrobie łososia, bo tak za mną chodzi juz od tygodnia, tylko nie mam pomysłu jak go zrobić
zna którą fajny przepis?
Folie aluminiową posmaruj masłem/margaryna. na nią połóż umytego, osuszonego łososia. Pocyp solą, bazylią, oregano (albo ziołami prowansalskimi), zawiń w folie i na 20 minut do piekarnika nagrzanego na 200*. Na blaszcze obob garść frytek i niech sie pieką razem. Obiad w 20 minut

Albo ugotuj makaron. Wymieszaj go z pesto (obojętnie czy kupisz, czy zrobisz np pietruszkowe, bazyliowe czy jakie tam lubisz zielone), rybe usmaż albo upiecz jak wyżek i wyłóż porwaną na kawałki na makaron

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-10-29 o 09:34
Stary 2014-10-29, 09:34   #3733
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Folie aluminiową posmaruj masłem/margaryna. na nią połóż umytego, osuszonego łososia. Pocyp solą, bazylią, oregano (albo ziołami prowansalskimi), zawiń w folie i na 20 minut do piekarnika nagrzanego na 200*. Na blaszcze obob garść frytek i niech sie pieką razem. Obiad w 20 minut
jestes niesamowita!
dziękuję!
ale będę szamać

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-10-29 o 09:35
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:37   #3734
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka dla mnie najlepszy jest smażony normalnie sól,pieprz skropiony sokiem z cytryny i na masełku mozna dodać do Dania brokuły

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Jakos nie chce mi sie zapisywać do żadnej poloznej,jeszcze jej mi teraz tu brakuje;d one sa zdziwione i chca prwnie by ciężarne sie zapisywały bo dostają za to pieniążki dodatkowe;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:37   #3735
simonee
Zakorzenienie

Mako ja też nie wiedziałam o planie dopiero położna o tym zaczęła mówić jak byliśmy w szpitalu.

Smerfetka ja dziś tez jestem potluczona po nocy, obudziłam się zmęczona z zerowa energią. Za parę dni spanie po stronie męża będzie normalne
Stary 2014-10-29, 09:37   #3736
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzien dobry.
Znowu mi internet nie chodzi:/
Stary 2014-10-29, 09:38   #3737
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
śliczny
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
ładniutki
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

Asia fajny wózek
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Asia fajna fura
Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość
ładna ta sevilla my kupimy chyba carere-znajoma ma i bardzo chwali

dziękuję dziewczyny za miłe słowa

a ja tradycyjnie zaczęłam się zastanawiać w co będę ubierać dziecko zanim zacznie się ciepło i słonecznie, tzn np taki marzec temperatura ok 10-12 stopni, kombinezony ktore mam beda juz za male (dziecko ok 2-3 m-ce), to co wtedy kup[ujecie ? jakąs kurteczke?ale mam rozkminyz rana wiem, że czasu sporo jeszcze ale ja wlasciwie wszystko musze kupic, nic nie dostaniemy wiec zaczynam juz o tym myslec, zeby na te pierwsze m-ce miec garderobe dla malego zaplanowana

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2014-10-29 o 09:42
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:40   #3738
smerfetka2808
Zakorzenienie

a ja własnie nigdy nie robiłam i raz w życiu go jadłam i tak mnie naszło więc zbieram wszystkie pomysły

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

simonee, mam nadzieję bi mnie chyba trafi jak będę taka niedorobiona do końca ciąży

Dusiolkaa, moim zdaniem jak się należy to trzeba korzystać ale to moje zdanie :p
Stary 2014-10-29, 09:40   #3739
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

smerfetka bo sie zawstydze hihi
uwielbiam łososia, mogłabym go jeść i jeść a G woli dorsza, bo łosoś mu sie przejadł przeze mnie haha
dusiolka ja się zapisałam do położnej jak przychodnie zmieniałam. Babka w rej powiedziałą, ze mają jedną i podałą mi jej nazwisko, to wpisałam w deklaracji
simone aha, zobaczymy co moja powie, bo w porzyszłym tyg mam do niej dzwonić

Dostałam maila ze sklepu, ze moja sokowirówka bedzie jutro do odbioru. To jeszcze dzis sie soku nie napije.
A podacie mixy jakie robicie w sokowirówce?

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-29, 09:43   #3740
pepa_
Rozeznanie

hej

kilka dni mnie nie bylo a tu tyle stron do ogarniecia- a zastanawialam sie co ja bede robila do poludnia
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:44   #3741
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka nic do tego nie mam,mi po prostu by przeszkadzało jej przychodzenie przed porodem wiec i tak bede musiała wykazać sie duza cierpliwością by ja dzierżyć po porodzie
Stary 2014-10-29, 09:46   #3742
smerfetka2808
Zakorzenienie

ma.ko, oj tam oj tam
co do mixów to ja tylko burak + jabłko, pomarańcz + jabłko, jabłko + marchewka takie najprostsze bo boję się że inne mi nie podejdą
Stary 2014-10-29, 09:46   #3743
simonee
Zakorzenienie

Dusiolka, w SR musialam podpisac deklaracje o wyborze poloznej srodowiskowej (do dnia porodu) ogolnie byl to warunek aby chodzic do SR z NFZ. I jeszcze ciekawostka, swojego rodzinnego mam na osiedlu u moich rodziców. Tu gdzie mieszkam jest blisko przychodnia, byłam się zapytać o położna i owszem mają ale żeby po urodzeniu przyszła położna to musze przenieść moja kartę i się u nich zapisać!
Tak więc położna załatwię z mojej obecnej przychodni i pediatre hmmm chyba tez
Stary 2014-10-29, 09:47   #3744
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
mmgi sliczna czapucha
my na pewno część kupimy w h&m mimo cen.
i na milion % kupimy w HM to http://www.hm.com/pl/product/05716?article=05716-A [COLOR="Silver"]
Ale swietny ten elmo

Mialam.sie dsis troszke.ruszyc z domu ale maz pojechal na rozprawe do innego miasta i zabral mi samochod;/

Smialam.sie rano przez sen-maz wstal o swicie powtorzyc sobie mowe koncowa, za jakis czas wraca odwrocil sie tylkiem i wola zebym sie przytulila. No to przygniotlam brzuchol do jego plecow i on mowi: jeszcze 20minut moge polezec potem wstaje i do roboty. A wtedy Kryska zasadzila kopniaka i on: "no,Krysia zatwierdzila kopniakiem, to dobranoc."
Stary 2014-10-29, 09:47   #3745
Karoloo
<3 <3 <3

hej

Franka wczoraj obkupiłam w super marynarkę, płaszczyk i inne pierdołki Będzie z niego mały strojniś

O 9 miałam mieć wizyte ale... nie było szans żebym zdążyła- zadzwoniłam do gin i mogę przyjść później myślę, że pójdę ok 11

Cytat:
A no współczuję trochę tym co urodza przed Wigilia :P
A czemu

Cytat:
Policze ciuszki dopiero jak wezmę sie pewnie za pranie czyli za jakis miesiąc

Dołączam fotkę rodzeństwa
Śliczna ta Twoja mała

Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie.

Generalnie ciąża przebiega prawidłowo, szyjka w porządku itp. Malutka cały czas leży główką w dół i waży 1080 g a jej serducho bije jak dzwon Kolejna wizyta 25.11 a za tydzień idę tylko po l4 -nareszcie

Wyniki piątkowych badań wyszły też ok, za wyjątkiem TSH 1,5 miesiąca temu tak ładnie mi TSH spadło a tu dzisiaj patrze a tam 4,37 Wysłałam już maila z wynikami do mojej endokrynolog...jestem ciekawa co odpisze. Pewnie zwiększy mi dawkę euthyroxu
za wizytę
A TSH chyba jakieś jaja sobie robi ale spokojnie zwięszy dawkę i będzie OK A wcześniej jaki miałas wynik

Cytat:
hejo
ja po wizycie
mały pozostał chłopakiem, jaja są wielkie
waży od 1300 do 1500 gram serduszko bije 133 na minutę, wszystkie wymiary w porządku akurat spał podczas usg
leży główką w dół
starszy brat zawiedziony bo nie było widać tak jak on by chciał haha ale i tak się chwalił że braciszka widział

śliczności

mam nadzieję że to tsh to nic takiego

piękny brzuszek taki malusi
To najważniejsze
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a pojawila wam sie ciemniejsza linia od pępka w dół? Ja tego nie widzialam dopoki mąż nie zwrócił uwagi :-D
Mam ją praktycznie od samego początkui mam ją przez cały brzuch a nie tylko od pępka w dół

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
witam się wieczorową porą powiedzieć, że jesteśmy po usg maluszek jest jednak chłopcem i waży 920g
Super

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u lekarza.
mój klocuch waży już 1,5kg ma około 40cm. główką w dół, szyjkę mam 2,5cm zamknięta. miałam kiedyś toksoplazmozę. i to chyba tyle.
Fajna waga i super że wszystko OK

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:47   #3746
dusiolka
Zakorzenienie

Z lekarzy "darmowych" tez nie korzystam jak i z wszelkich badan..nie mam cierpliwości zeby siedziec pol dnia po skierowanie ,latać od jednego do drugiego;p wole pójść ,zapłacić i byc w mig "obsłużonym" ;p pierwszy raz skorzystam z tego co opłacam podczas porodu;p
Stary 2014-10-29, 09:49   #3747
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

fashion słodki poranek hehe.
Mnie ostatnio G przytulił i nagle się odsuwa i mówi "o chyba ktoś mnie kopnął w brzuch" hehe

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-10-29, 09:49   #3748
Karoloo
<3 <3 <3

A co do chrztu to chce jak najszybciej I pewnie to będzie 19 stycznia (do tego czasu powinnam już urodzić )

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:50   #3749
Eirene1987
Zakorzenienie

ubrałam syna do pkola wyjechałam z domu za wioskę i wróciliśmy. rano jak wstał troszkę kaszlał a w aucie to już co chwilę. znów pulmicort pójdzie w ruch... wolę go przetrzymać dziś to może do jutra przejdzie.

ja za to najchętniej bym się położyła a tu trzeba się bawić.... a dziś nie mam siły na to.

Mako mam nadzieję że dziś lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość

Ma.ko - w sklepach mam takie doświadczenie że jeśli sama nie poprosisz żeby Cie przepuscili to nikt tego nie zrobi... straszna jest ta znieczulica...
dokładnie. mało tego byłam ostatnio w biedronie i jakiś chłopak pyta się czy może z jedną rzeczą przede mnie. ja miałam cały koszyk mówię spoko nie ma sprawy. i za mną stała babka która przepuściła faceta starszego przed siebie a on idzie przede mnie ja mówię hola hola pan za mną ma stanąć. co to wszystkich będę przepuszczać? o jak sie obruszył. zaczęła głośno z mamą komentować że kobieta w ciąży to i pół dnia moze tu stać bo czas ma przecież

Cytat:
eirene za wizyte
troche bez sensu, przecież daje im karte ciązy, a tak wszystko jest ja na porodówce mam pamiętać dokładną date pierwszych ruchów

no ja też zdziwiona byłam. aż prawie pokłóciłam sie z lekarką pyta mnie jaki dzień pierwszych ruchów mówię do niej 16 tydzień a ona do mnie się drze: pytam o datę! ja jej odp. że nie wiem niech sobie policzy na kalendarzu a ta do mnie że ona już 30 lat po porodzie i dalej datę pamięta ruchów dziecka i jak ja tak mogę nie pamiętać.
pogratulowałam pamięci ale już nie miałam siły się kłócić.

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
któraś :brzyda l:
haha to ty no widzisz

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:50   #3750
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za miłe słowa

a ja tradycyjnie zaczęłam się zastanawiać w co będę ubierać dziecko zanim zacznie się ciepło i słonecznie, tzn np taki marzec temperatura ok 10-12 stopni, kombinezony ktore mam beda juz za male (dziecko ok 2-3 m-ce), to co wtedy kup[ujecie ? jakąs kurteczke?ale mam rozkminyz rana wiem, że czasu sporo jeszcze ale ja wlasciwie wszystko musze kupic, nic nie dostaniemy wiec zaczynam juz o tym myslec, zeby na te pierwsze m-ce miec garderobe dla malego zaplanowana

Ja mam nadzieje ze jeszcze cos takiego grubszego upoluje w lumpku.
Ten wiekszy Kombinezon, ktory mam trudno mi ocenic kiedy bedzie za maly... ale tez wydaje mi sie za gruby na takie temp jak piszesz.
Mam taki bardzo gruby pajac, spiochy i bluze- bawelniane wypchane w srodku czyms nie wiem czym, moze to plus jakas kurteczka czy polarek na gore. No nie wiem.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości