Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 09:53   #3751
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

strasznie mnie brzuch boli.
pierwszy raz tak w ciąży.
nie wiem, czy to bardziej żołądkowe czy nie.
ale w sumie strasznie twardy mam ten brzuch i jakoś w kroczu mnie też dziwnie kłuje.
ehhhh
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:53   #3752
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Smerfetka nic do tego nie mam,mi po prostu by przeszkadzało jej przychodzenie przed porodem wiec i tak bede musiała wykazać sie duza cierpliwością by ja dzierżyć po porodzie
Ja mam.to samo. Nie wiem czy z tych samych powodow, ale mimo ze jestem zielona w sprawsch dzieciowych to wole miec mame czy tesciowa do pomocy i nauki niz obca kobiete. Po prostu przypuszczam ze bede sie czula bardzo.skrepowana i zdenerwowana, ze obca kobieta patrzy mi na rece i poucza. Taki mam charakter...
Stary 2014-10-29, 09:55   #3753
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Z lekarzy "darmowych" tez nie korzystam jak i z wszelkich badan..nie mam cierpliwości zeby siedziec pol dnia po skierowanie ,latać od jednego do drugiego;p wole pójść ,zapłacić i byc w mig "obsłużonym" ;p pierwszy raz skorzystam z tego co opłacam podczas porodu;p
też nie korzystam z darmowych lekarzy, wolę zapłacić i czuć się "obsłużoną"

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:55   #3754
smerfetka2808
Zakorzenienie

ja tam jestem zdania że jak mi się należy to korzystam :p a na prywatnych lekarzy po prostu mnie nie stać co tu ukrywać :p

ma.ko, rewelacyjny ten Elmo jest
Stary 2014-10-29, 09:55   #3755
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość

a ja tradycyjnie zaczęłam się zastanawiać w co będę ubierać dziecko zanim zacznie się ciepło i słonecznie, tzn np taki marzec temperatura ok 10-12 stopni, kombinezony ktore mam beda juz za male (dziecko ok 2-3 m-ce), to co wtedy kup[ujecie ? jakąs kurteczke?ale mam rozkminyz rana wiem, że czasu sporo jeszcze ale ja wlasciwie wszystko musze kupic, nic nie dostaniemy wiec zaczynam juz o tym myslec, zeby na te pierwsze m-ce miec garderobe dla malego zaplanowana

nam starczy kombinezonik bo on dosyć duży jest a na potem na kwiecień mam bluzy ze dwie ciepłe polarkowe to w te bluzy i kocyk na to i do wózka i styknie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
To najważniejsze
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ale w sumie strasznie twardy mam ten brzuch i jakoś w kroczu mnie też dziwnie kłuje.
ehhhh
a długo to trwa? jeśli będzie cię tak długo męczyło i nie przechodziło po odpoczynku wzięłabym no-spę a jak nie przejdzie na ip

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:57   #3756
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion ja juz bede wkurzona faktem ze obca osoba wlazi do mojego mieszkania;/
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:58   #3757
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
fashion słodki poranek hehe.
Mnie ostatnio G przytulił i nagle się odsuwa i mówi "o chyba ktoś mnie kopnął w brzuch" hehe
Bedzie mi brakowalo takich milych cichych porankow z kopniaczkami

Wczoraj jak lezelismy wieczorem i pobudzilismy mala zeby troche tatys pokopala po rece:p to tak powiedzialam do niego, ze ja nie wiem jak to kobiety robia ze sa w stanie oddac dziecko. Po takim czasie noszenia dziecka w sobie, czuciu tych kopniakow, czkawek, kontaktu przez skore, wybrzuszonej skory... no nie wiem nie moge tego pojac...
Stary 2014-10-29, 09:59   #3758
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Smerfetka nic do tego nie mam,mi po prostu by przeszkadzało jej przychodzenie przed porodem wiec i tak bede musiała wykazać sie duza cierpliwością by ja dzierżyć po porodzie
Nie musi ona przychodzić do Ciebie jeśli nie chcesz. Ja będę do niej chodzić na spotkania, mam rozpiskę z ciekawymi tematami (oczywiście nie muszę na wszystko chodzić). Można chodzić indywidualnie lub (i) dodatkowo chodzić na jakieś warsztaty.
Dla mnie to taka SR z tym że nie ma tam tłumów, warsztaty są w max 6 osobowej grupie więc można moim zdaniem więcej się dowiedzieć.
Ja na pewno skorzystam, a to że ona dostaje pieniążki z NFZ to mi nic do tego
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:00   #3759
smerfetka2808
Zakorzenienie

AsiaW, sa takie ciepłe misie np w h&m to myślę że takie cos bedzie wystarczyło, oczywiście pod to bodziochy itp

ewka555, kurde dzwoń do lekarza! albo na ip się wybierz jak nie przejdzie.
Stary 2014-10-29, 10:00   #3760
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje ze jeszcze cos takiego grubszego upoluje w lumpku.
Ten wiekszy Kombinezon, ktory mam trudno mi ocenic kiedy bedzie za maly... ale tez wydaje mi sie za gruby na takie temp jak piszesz.
Mam taki bardzo gruby pajac, spiochy i bluze- bawelniane wypchane w srodku czyms nie wiem czym, moze to plus jakas kurteczka czy polarek na gore. No nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
nam starczy kombinezonik bo on dosyć duży jest a na potem na kwiecień mam bluzy ze dwie ciepłe polarkowe to w te bluzy i kocyk na to i do wózka i styknie

a długo to trwa? jeśli będzie cię tak długo męczyło i nie przechodziło po odpoczynku wzięłabym no-spę a jak nie przejdzie na ip
dzięki dziewczyny musze coś jeszcze upolować w sklepach

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:01   #3761
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

no ja też zdziwiona byłam. aż prawie pokłóciłam sie z lekarką pyta mnie jaki dzień pierwszych ruchów mówię do niej 16 tydzień a ona do mnie się drze: pytam o datę! ja jej odp. że nie wiem niech sobie policzy na kalendarzu a ta do mnie że ona już 30 lat po porodzie i dalej datę pamięta ruchów dziecka i jak ja tak mogę nie pamiętać.
pogratulowałam pamięci ale już nie miałam siły się kłócić.

haha to ty no widzisz
To o to tez pytaja?
Ja wiem co robilam i gdzie bylam jak poczulam pierwsze kopniecie, ale nie mam pojecia kiedy to bylo:|

Mam nadzieje, że synkowi szybko przejdzie.
Stary 2014-10-29, 10:02   #3762
smerfetka2808
Zakorzenienie

heffitka, mam takie samo zdanie
zresztą to jest jej praca więc na czymś musi zarobić :p
Stary 2014-10-29, 10:03   #3763
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ehhhh
Poloz sie. Moze Ci szybciutko przejdzie

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Fashion ja juz bede wkurzona faktem ze obca osoba wlazi do mojego mieszkania;/
No wlasnie. I wkurza mnie ze nie ma sie wyboru.
Co by bylo gdyby sie jej nie wpuscilo?:p
Stary 2014-10-29, 10:03   #3764
smerfetka2808
Zakorzenienie

eirene, kurcze ale ten Oli choruje oby mu przeszło szybko
Stary 2014-10-29, 10:05   #3765
Eirene1987
Zakorzenienie

co do położnych mi proponowała z przychodni spotkania - takie sr darmowe fajne takie akcje tylko mi się nie chce na to chodzić i nie mam czasu. bo one wieczorami się spotykają.
nie mówiła że do domu ma przychodzić.
po porodzie przyjechała do mnie tylko pediatra z pielęgniarką 3 dni po wyjściu ze szpitala jakoś. uprzednio zadzwoniły umówiły się. i tyle. żadnej położnej w domu nie miałam. nie wiem może się zmieniło teraz

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
To o to tez pytaja?
Ja wiem co robilam i gdzie bylam jak poczulam pierwsze kopniecie, ale nie mam pojecia kiedy to bylo:|

Mam nadzieje, że synkowi szybko przejdzie.
no ja też nie pamiętam. teraz też nie ale wtedy podałam jakąś datę orientacyjną to i teraz tak podam

Smerfetko to i tak super bo 2 tygodnie chodził do pkola sukces haha dopóki miał inhalacje było ok, w sobotę przestaliśmy i już kaszel. on jest alergikiem i masakrę mamy z tym.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:06   #3766
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
heffitka, mam takie samo zdanie
zresztą to jest jej praca więc na czymś musi zarobić :p
dokładnie
Poza tym ja od listopada będę na L4 więc naprawdę z wielką przyjemnością będę robić spacery do położnej aby się czegoś dowiedzieć
i wiem, że ona przychodzi do dziewczyn które mają leżące L4 lub zwyczajnie po prostu nie dają rady chodzić.
Poza tym, mam wrażenie że panuje taka opinia że wszystkie położne to wredne, starsze baby, które wszystko wiedzą najlepiej a wcale tak nie jest
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:06   #3767
monique86
Raczkowanie

Cytat:
hej
za wizytę
A TSH chyba jakieś jaja sobie robi ale spokojnie zwięszy dawkę i będzie OK A wcześniej jaki miałas wynik
6 tyg temu na kontrolnych badaniach tsh ładnie spadł z 4,75 na 1,4 a teraz znów mi wzrósł do ponad 4 ;/ Endokrynolog już mi odpisała że mam podnieść dawkę euthyroxu do 100 codziennie i za 4 tyg muszę znów skontrolować...oby pomogło

Ja położną wybrałam tą która prowadzi naszą SR-zapisałam się w chwili kiedy zapisywałam się na SK z NFZ.

Jeżeli chodzi o plan porodu to ten temat omawialiśmy na SK w zeszłym tyg. Położna wydrukowała nam punkty z tej strony

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-Porodu.html

i pokrótce omawiała każdy z nich. Generalnie położna mówiła że plan porodu sprawia że wiele pacjentek spokojniej przeżywa poród ale radziła też żeby każdy aspekt dokładnie przemyśleć bo są szpitale gdzie bardzo się do tego stosują i czasem może się to odwrócić przeciwko nam kiedy będziemy chciały w trakcie coś zmienić ale to pewnie też zależy od woli danego lekarza i położnej

Rozmawiałyście też o chrzcie....ja z moim TŻ planujemy ochrzcić w marcu lub w kwietniu ale na pewno nie w święta. No właśnie ale jeśli w marcu to co z wielkim postem-można chrzcić w wielki post ?? Chyba jednak zostanie 2 połowa kwietnia-może przynajmniej pogoda już będzie ładna :P

Edytowane przez monique86
Czas edycji: 2014-10-29 o 10:23
monique86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:15   #3768
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka,heffitka czy ja napisałam ze to złe ze ma kase z NFZ?napisalam tylko ze dlatego jej tak zalezy bo ma dodatkowo płacone,jakby miała to w ramach normalnej wypłaty to napewno nie ubiegalaby sie o dodatkowe zajęcie. Troche złe zrozumialyscie. Kazdy robi to co lubi,ja nie lubie takich akcji wiec nie korzystam,a te co Lubią jak dla mnie mogą nawet codziennie sie spotykać ;p

Fashion niby mozna sobie wybrać położna ta do bedzie przychodziła po porodzie..tylko musi miec umowe z NFZ podpisana,tyle ze ja w tej okolicy nawet żadnej nie znam wiec mi to obojętnie ktora,powiem jej pare slow jak mnie wkurzy i tyle;p

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Monique ja jutro jade robic tsh i cos mysle ze tez najlepiej nie bedzie..takie jakies przeczucie
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:17   #3769
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
A co do chrztu to chce jak najszybciej I pewnie to będzie 19 stycznia (do tego czasu powinnam już urodzić )
szalona

mam 2 kombinezony na 68 cm, więc od razu będą za duże, ale i tak nie kupuję mniejszych. A jak w marcu będzie ciepło, to się dokupi coś lżejszego.
Stary 2014-10-29, 10:20   #3770
akrolowa
Zadomowienie

Teja super że zagadka rozwiązana, wiedziałam że to chłopak
AsiaW super fura
Mmgi mam niemalże identyczną czapeczkę dla malucha, też z h&m tylko z jakiejś starszej kolekcji
Justyna mój maluch w 30/31 tc ważył 1360, także nie wydaje mi się, żeby Twoja córcia ważyła malutko
Smerfetka ja łososia zawsze robię w piekarniku w foli z czerwoną cebulką cytryną i ziołami, ale w ciąży jakoś mi przeszedł smaczek na niego, mimo że kiedyś jadałam bardzo często.
AsiaW ja mam jeden taki większy kombinezon jesienny więc myślę, że on będzie się sprawdzał
Stary 2014-10-29, 10:22   #3771
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

smerfetka mam tak samo. Płace całe zycie składki, więc korzystam na NFZ z czego sie da. Ja sie okazuje ze nie da się, albo lekarz kiepski, albo terminy dłuuugie, albo ja niezadowolona jestem, to wtedy ide prywatnie.
Elmo musi być u Leosia w pokoju. I jeszcze czerwone serducho z Ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/27470460/

nasmarowałam się kremem i czekam aż się wchłonie i ide po bułke na II sniadanie i pewnie krótki spacerek jeszcze zalicze, bo mimo ze zimno, to piękne słoneczko świeci

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:27   #3772
monique86
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Monique ja jutro jade robic tsh i cos mysle ze tez najlepiej nie bedzie..takie jakies przeczucie
Trzymam kciuki żeby wyniki były dobre bo wczoraj się sama na własnej skórze przekonałam jakie to straszne uczucie zobaczyć że coś jest nie tak...a stres nam w ogóle nie służy
Stary 2014-10-29, 10:32   #3773
bajlaga
Zadomowienie

Ahoj
my dziś mamy wizytę i będę atakować doktora pytaniami

Kinqaa urocze zdjęcie!

monique86 super, że u dzidziusia wszystko ok

Eirene no to gratuluję wielkich jaj dorodny chłopak no i braciszek dumny, pięknie

heffitka ja zauważyłam tę linię przez przypadek, rzadko zaglądam do lustra, ale raz przy smarowaniu brzucha chodziłam po domu, patrzę w lustro, a tu linia nie jest jeszcze jakaś bardzo intensywna, gorzej z tymi czarnymi włoskami

teja no to gratuluję chłopaka! jednak intuicja mamusi nie zawiodła super

dusiolka ja z kolei w ciąży wyglądam nieciekawie i widzę jak niektórzy chcieliby skomentować, że chyba jednak to dziewczynka + lubię ostatnio słodkości

AsiaW fajna furka, ja się zastanawiałam nad tym wózkiem, ale słyszałam, że one są "wysokie"
a nigdzie ich nie ma w pobliżu, by zobaczyć na żywo

justyna super, że wszystko ok

Ja korzystam z "darmowych" usług lekarskich chyba, że naprawdę coś mi dolega, a termin najbliższy jest na "za pół roku" to już wtedy muszę iść prywatnie, ale tak to korzystam, no i też w sumie dlatego, że jednak te pieniądze przydają NAM się na życie

dusiolka moja mama mówi, że najbardziej ją wkurzała właśnie ta położna co przychodziła po porodzie, oglądała jak dzieci ubrane, czy umyte, kawkę i ciasteczko wpierniczyła i dawała 'dobre rady', których moja mama nie lubiła
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:33   #3774
ellyunia
Wtajemniczenie

Fashion waga małej nie masz co sie martwić, jak zauważyłas różni są ludzie (jeden ma 1,5 m w kapeluszu a drugi 2 m ) także wszystkie dzieci w 30tc nie beda ważyły 1,5 kg
Najważniejsze żeby małe systematycznie przybierało na wadze

Ja dzisiaj 2 razy w nocy wstawalam do łazienki czyżby sie zaczynało ?

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:58   #3775
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Teja super że zagadka rozwiązana, wiedziałam że to chłopak
AsiaW super fura
Mmgi mam niemalże identyczną czapeczkę dla malucha, też z h&m tylko z jakiejś starszej kolekcji
Justyna mój maluch w 30/31 tc ważył 1360, także nie wydaje mi się, żeby Twoja córcia ważyła malutko
Smerfetka ja łososia zawsze robię w piekarniku w foli z czerwoną cebulką cytryną i ziołami, ale w ciąży jakoś mi przeszedł smaczek na niego, mimo że kiedyś jadałam bardzo często.
AsiaW ja mam jeden taki większy kombinezon jesienny więc myślę, że on będzie się sprawdzał
dziękuję

w takim razie muszę jeszcze się zaopatrzyć w jakiś cieńszy i większy kombinezon

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Ahoj
my dziś mamy wizytę i będę atakować doktora pytaniami

Kinqaa urocze zdjęcie!

monique86 super, że u dzidziusia wszystko ok

Eirene no to gratuluję wielkich jaj dorodny chłopak no i braciszek dumny, pięknie

heffitka ja zauważyłam tę linię przez przypadek, rzadko zaglądam do lustra, ale raz przy smarowaniu brzucha chodziłam po domu, patrzę w lustro, a tu linia nie jest jeszcze jakaś bardzo intensywna, gorzej z tymi czarnymi włoskami

teja no to gratuluję chłopaka! jednak intuicja mamusi nie zawiodła super

dusiolka ja z kolei w ciąży wyglądam nieciekawie i widzę jak niektórzy chcieliby skomentować, że chyba jednak to dziewczynka + lubię ostatnio słodkości

AsiaW fajna furka, ja się zastanawiałam nad tym wózkiem, ale słyszałam, że one są "wysokie"
a nigdzie ich nie ma w pobliżu, by zobaczyć na żywo

justyna super, że wszystko ok

Ja korzystam z "darmowych" usług lekarskich chyba, że naprawdę coś mi dolega, a termin najbliższy jest na "za pół roku" to już wtedy muszę iść prywatnie, ale tak to korzystam, no i też w sumie dlatego, że jednak te pieniądze przydają NAM się na życie

dusiolka moja mama mówi, że najbardziej ją wkurzała właśnie ta położna co przychodziła po porodzie, oglądała jak dzieci ubrane, czy umyte, kawkę i ciasteczko wpierniczyła i dawała 'dobre rady', których moja mama nie lubiła

to akurat prawda, na początku byłam w szoku że on jest tak wysoki, przy moim wzroście 170 cm jest taki w sam raz ale dla niższych osób może być za wysoki.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:59   #3776
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ellyunia - brzmi poważnie... myślisz że pierwsza urodzisz? :-P

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:01   #3777
bajlaga
Zadomowienie

AsiaW a czyli jednak to prawda, ja niestety do osób wysokich ani średnich nie należę więc niestety ale te wózki w naszym przypadku odpadają, w sumie to w moim przypadku, bo Tż ma 188 cm więc jemu by pasował

ewka co tam ?! przestało boleć?

dziewczyny, a dlaczego post miałby przeszkadzać w chrzczeniu dziecka? to by była durnota, gdyby nie można było ochrzcić dziecka w post, chyba bym ksiedza wyśmiała.

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:02
Stary 2014-10-29, 11:02   #3778
Szczeperka
Wtajemniczenie

Bajlaga - mi wózek AsiW pasował mimo że jestem niziutka :-P

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:04   #3779
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
AsiaW a czyli jednak to prawda, ja niestety do osób wysokich ani średnich nie należę więc niestety ale te wózki w naszym przypadku odpadają, w sumie to w moim przypadku, bo Tż ma 188 cm więc jemu by pasował

ewka co tam ?! przestało boleć?

dziewczyny, a dlaczego post miałby przeszkadzać w chrzczeniu dziecka? to by była durnota, gdyby nie można było ochrzcić dziecka w post, chyba bym ksiedza wyśmiała.
dzięki
po tabletce całe szczescie lepiej, co prawda brzuch dalej strasznie twardy, ale już tak nie boli, a był moment, że po tżta chciałam dzwonić, żeby przyjeżdżał i na ip mnie wiózł.

Ellyunia ja chodzę w nocy 2-4 razy do wc ;p
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:05   #3780
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Bajlaga - mi wózek AsiW pasował mimo że jestem niziutka :-P
to jak Ty to zrobiłaś, że pasował? mi Tż robił zdjęcie z wózkiem, ktory miał kilka cm więcej niż chyba Luca i wyglądałam śmiesznie... jak z wózkiem widłowym

ewka a czy to nie Ty ostatnio mówiłaś, że nie wiesz co to twardnienie brzucha itp?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości