|
|
#1981 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
btw zarzucisz linka do lokówki? ![]() Cytat:
yy nie :P tzn kiedyś się tym przejmowałam teraz nie zje to nie. Głoduje Ale nie powiem ogranicza mnie to. Bo np mam ochotę na coś co wiem że na 1000% nie zje to nie robię w ogóle. bo 1) musiałabym robić sobie osobno, jemu osobno 2) zrobiłabym dla nas dwojga, to jego musiałabym wyrzucić.Cytat:
)))
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
byla dzis u nas na chwilke szwagierka. z jednej strony fajnie bo Kubson ja uwielbia (a kogo on nie lubi
), ta jego tez, bawi sie z nim non stop itd... ja mam chwile wolnego, czyt.moge np. sprawdzic zeszyty/klasowki itd. ale zdrugiej strony Kubson przy niej zmienia sie o 360 stopni wyglupia sie, wyrzuca wszystkie zabawki, probuje wychodzic z lozeczka, gora oczywiscie i takie tam inne. ja nie jestem przyzwyczajona do takiego zachowania bo generalnie Kuba to zlote dziecko, zazwyczaj "grzeczne" choc ma czase swoje odchyly jak to dziecko ale mam wrazenie ze przy mnie jest zupelnie inny i przy "gosciach" tez inny. jak byla ciotka to nie sluchal nikogo, ciotka pojechala - bez problemu posprzatal ze mna zabawki itd. mam takie wrazenie ze mna jest taki bardziej hmm spokojny, normlany a jak ktos przyjedzie to popisy na calego normalne to? czy moze to ja popelniam gdzies blad nie dajac sie mu wyszalec i wtedy on nadrabia te braki z obcymi? tyle ze ja mu tego szalenstwa tak naprawde nawet ne zabraniam bo on ze mna takich cyrkow poprostu nie czywynia wiec o co chodzi? o chec popisania sie przed kims? bo juz zglupialam...---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zachowania, Hania ma identycznie jak jest z jakas siostra tż albo z moja jedna koleżanką, wariuje, świruje i co ino. Zresztą pisałam nie raz jak zachowuje się z siostrą tż Też mam na ten temat rozkminy. Głównie takie, że dziecko jest mną znudzone....
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie nie wiem z czego to wynika. ale fakt faktem daje do myslenia ![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- zostalysmy same na wizazu, wszystkie nas olaly to co, idziemy spaciu?
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze z godzinkę, zgaszę światło
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
spoko,
ja spylam, dobrej nocki!!! |
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie skadze, przeciez w momencie zrobienia, czuje. Do tego sa jeszcze majtki treningowe wspomagajace odpieluchowanie. |
|
|
|
|
#1988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.agito.pl/niania-elektroni...34-526295.html Cytat:
![]() Cytat:
Nie pisałam Wam ale kąpiele u nas poprawiły się bardzo znacząco, zn wygląda to teraz tak że większość czasu Oli stoi w wanie i układa na krawędzi zabawki, a od poniedziałku bierze pianę i myje się, komicznie to wygląda jak tak "szoruje" nózki, brzuszek itd. nie wiem skąd jej się to wzięło, ale podejrzewam ze z tego że asystuje mi w tym tyg jak teściową kąpię, i może tak przyuwazyła że tak mniej więcej ją myję. A wczoraj proszę: zanieś te rzeczy do babci do pokoju, wzięła i wyniosła Jedyny problem to to że wstaje teraz o 5:40, masakra, szkoda mi Tż bo idzie spac po północy i wstaje rano do małej. Z drugiej strony ja idę spać po 23 a wstaje o 4:40 i do tego w nocy tyle razy ile trzeba.
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka Blanka wstaje o 4.50-5.15. Nie ma litości.
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
hello
ale nocka byla super Leos przed 6 przyszedl do mnie wtulil sie i spi dalej ja cos nie moge za to patrze na moich slodko spiacych chlopakow i napatrzec sie nie moge Debrah hihi pamietam w drugiej ciazy moje zyczenie to zeby maluch ladnie jadl hihi i spelnilo sie! jak ja widze co.S wcina to rece zalamuje teraz z wiekiem to duzo je w sensie porcji ale tak ograniczona ilosc produktow ze na dobra sprawe w domu jest menu dla nas i dla S.Teraz owoce i warzywa wrec wmuszam w niego bo on bardzo intensywnie rosnie obecnie ma 176 cm wzrostu but 47 i wyszla mu niedoczynnosc tarczycy gonie go zeby jadl nabial i wlasnie warzywa owoce z kolei on by sie zywil makaronem, nalesnikami i suchym chlebem no jeszcze jajka lubi co do przedszkola to panie sa super cieple wczoraj jak przyszlam maly jeszcze spal pani wpuscila mnie do sali i powiedziala ze dzieciaczki tak slodko spia ze nie ma serca ich budzic i pocalowala malego w glowke sa naprawde bardzo czule w piatek dyzuruje psycholog dzieciecy i bede mogla skorzystac z porady dlaczego maly bije Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ulubione rzeczy no i owoce z reszta musze sie nagimnastykowac---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Zapomniałam napisac od soboty bawimy sie naklejkami mellisa wielorazowymi i sa swietne naprawde polecam, nie maja kleju tylko z takiej foli sa zrobione, Szaja zamowilam tez zamki fajne czekaja na Mikołaja, kupon z all wykorzystalam na 20 zl wiec trochę taniej
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny fajny?
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo heeej!
![]() Neti - na świeżo - dla mnie zbyt pstrokaty bałabym się, że mi jeszcze bardziej mój tłuszcz na brzuchu podkreśli
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, potrzebuję wsparcia doświadczeniem. Czy jeżeli u Oli pojawił się katar i kaszel mokry to powinnam lecieć do lekarza, czy np wstrzymać się do pt i samemu coś podawać, jeśli tak to co? Wiecie ja nie doswiadczona bo my raz w życiu chorowaliśmy
Ja biorę antybiotyk to może jednak ją też wziąć do lekarza??
|
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsi - ależ to słodkie
no i do innych dzieci też z czułością o ile to możliwe Nawijko - trzymam za was kciuki! będzie dobrze, najgorzej na początku. I Ania też sama nigdy nei zasypia, ale w żłobu jest tak zmęczona, że po prostu pada. Oni jednak tam mają zajęcia zorganiozwane, czas zajęty, pełno atrakcji, zabawek, dzieci, i Pani mówi że wszystkie tak padają, rzadko kiedy po 10minutach jakieś dziecko nie śpi raz pani mi opowiadała, że poszła Ani po smoczek i jej kocyk, przyszła a ta już spała bez smoczka moje dziecko zasnęło
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się!
Nadrobiłam, ufff ale nie cytowałam... miałam zawieźć dziś A. do żłobka, ale taki ma katar jeszcze podchodzący pod żółty, to nie zawoziłam, wczoraj też nie była, bo tzt był i był pan z serwisu(fajny gość;p) no i siedział 3h. Piec działa jak na razie bez zastrzeżeń wymienił wszystko. sterowniki, czujniki.. ale już sie baliśmy z tztem ze czeka nas wizyta u prawnika, bo ten serwisant mówił że nie ma opcji na nowy piec.. no ale jakbym się uparła...Pisałyście o obiadach,, ja nie mam głowy ostatnio w ogóle do obiadów... robie najczęsciej zupy typu kartoflanka itd. Amelka teraz je w żłobku obiady, tzta nie ma.. to nie chce mi sie dla siebie gotować. No i tak przytylo mi sie;] esz... Co tam jeszcze, Neti, a Ty masz daleko do Wawy? Marsii, Amelka też bije, ale mnie i tzta, w ogóle Amelka zrobila się taki podelec;p... tzt nie pozwala jej wchodzić na schody(przy mnie tego nie robi) i jak on jest patrzy Amelka na niego...wchodzi na schody, nadal sie patrzy i smieje i woła... BAM! No ale on mowi do niej, A. nie wolno! po czym sie smieje, to sie nie dziwie ze A. tak se jaja z niego robi. Amelka tak pięknie tańczy i śpiewa musze ja nagrać. W ogole w pon w żłobku już było ok
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-10-29 o 08:11 |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
DELI w sumie jak wyjdę z domu to po ponad 2 km mam tabliczkę WARSZAWA
![]() Czemu pytasz?
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() \\\ Ja się łączę z tynkami little nomnomnomnom
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz jeszcze do tego musze mieć z kim Antonia zostawić. Na razie skupiamy się na pracy tz. Juz się tak nie doluje bo to bez sensu. Jeszcze jest trochę czasu i może dlatego mi lepiej. Pewnie Blizej świąt będę się martwić. Chyba ze do tego czasu coś znajdziemy.
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Znowu mnie trochę nie było i nie ma szans, bym porządnie nadrobiła, ale stwierdziłam, że jeśli teraz nie "wejdę z buta", to znów wypadnę z forum na dobre. A nie chcę ![]() Poczytałam trochę, co u Was: Neti - kciuki za pracę tz Nawijko - fajnie, że się udało ze żłobkiem, kciuki! Deli - dobrze, że z piecem już ok No i o... nie pamiętam, co komu jeszcze miałam :/ U nas dobrze, Młodej idą piątki, jedna już się przebiła, teraz druga. Męczy się bidula, ale dzielna bardzo. Mówi trochę więcej, buduje zdania, ale wiadomo, że tylko z tych wyrazów, które zna, czyli np. wygląda to tak: "Baba! Mama dada" - co oznacza "Babcia! Mama poszła". Nie chce za bardzo powtarzać nowych słów, ale na pewno więcej mówi po swojemu. Naprawdę czekam z niecierpliwością, aż mi się Mycha rozgada. Szaleje oczywiście na całego - robi fikołki, stoi na 1 nodze, schody ma opanowane i wszędzie jej pełno. Generalnie boska jest Poza tym w pracy dużo się dzieje, trochę zmieniamy profil w związku z projektami, które mamy i mam nadzieję, że trochę więcej kasy wpadnie. Załatwiam papiery do kredytu, za 2 tygodnie składam wniosek i czekamy Z jednej strony cieszę się bardzo na ten dom, z drugiej nadal się boję i liczę, liczę, liczę. Ostatnio miałam nawet myśli, żeby zmienić samochody na jakieś mniejsze, co tz skwitował słowami, że zaczynam zachowywać się jak swój własny windykator ![]() Jeeeeej, rozpisałam się bardzo, przepraszam. Buziaki dla Was! |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi : daj znać co psycholog powie.
Deli : uff że z piecem i zlobkiem ok Dziecko moje pije, przerywa nagle i mówi "dobre, Madziu! ",pierwszy raz do mnie tak powiedziała, leżę ze śmiechu :d |
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym stolica daje naprawde spore mozliwosci z Twoim doswiadczrniem na pewno dasz sobie rade Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
a wiesz co mi dzisiaj przez mysl przeszlo? moja t i jej teksty: bo babcia nie bedzie kochac..... bo babcia bedzie dupke bic....... Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Debrah Leo tez ostatnio wszystkim po imieniu wali hihi Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Amelka mówi do tzta, tatuś albo ...eeeeeeeeeemil!
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wczoraj w końcu kupiłam sobie buty ![]() nawijko z warzyw zostawiam marchewkę bo Hania zje a resztę wyrzucam. albo sałatkę jarzynową robię ![]() Aga ciesze się, że wyniki w porządku Lady zdrówka ellmi poka te buty i gdzie czape kupiłaś? bo ja chciałam Hani w zarze kupić to nigdzie ich już nie ma:/ pstryczku bardzo ładny płaszczyk Ifwka super, że już lepiej z kąpielami ![]() Ultra oby te ząbki szybko wyszły! neti tez mi się ten płaszczyk podoba
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do T. to chyba logiczny wniosek... poza tym że to rozwojowe to twoja mama na pewno tekstami wzmacnia i niejako podpowiada rozwiązanie, przypomina - tak jak moja.W jakich sytuacjach ta agresja ? |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Little włącz Pytanie na Śniadanie!
|
|
|
|
#2007 | |||||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
U nas przed zlobkiem mala zasypiala wylacznie lezac na mnie lub tz. Wtulona. Poszla do zlobka, zaczela zasypiac SAMA na sofie. Nawet bez smoka! Nie martw sie na zapas, zobacz jak juz duzo dzieciaczkow dalo rade. Kuba nie da? Nasz James Dean ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak, z reszta jak dziecko wstaje wczesniej to w godzinach drzemki juz jest padniete Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taka anegdotka, nawet w sklepach mnie nie chca, wyslalam do polo, nawet do takich na umowe zlecenie Nalozylam farbe na wlosy w 20 minut. A mam do lopatek. Chyba minelam sie z powolaniem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Fewciu dopiero zobaczylam Twoj post, co bylo?
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Idziemy dzisiaj na rekord, moje dziecko nadal śpi
Co prawda mielismy dzisiaj 2 konkretne "imprezy" nocne, ale zeby spac do 11, tego jeszcze u nas nie bylo, czekam az ksiaze wstanie, bo musze do biura jechac. |
|
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, że moja zaraz się z drzemki obudzi, to równo wstaną U nas dziś pobudka o 5:00 więc o 10:00 moja mama Młodą na drzemkę położyła.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

btw zarzucisz linka do lokówki? 

klask i:
Ale nie powiem ogranicza mnie to. Bo np mam ochotę na coś co wiem że na 1000% nie zje to nie robię w ogóle. bo 1) musiałabym robić sobie osobno, jemu osobno 2) zrobiłabym dla nas dwojga, to jego musiałabym wyrzucić.
)))

), ta jego tez, bawi sie z nim non stop itd... ja mam chwile wolnego, czyt.moge np. sprawdzic zeszyty/klasowki itd.
ale zdrugiej strony Kubson przy niej zmienia sie o 360 stopni

22.05.2008
14.08.2011

bez smoczka moje dziecko zasnęło