Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 23:55   #1981
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
BOKEH, u nas to ja jestem tą, ktorej obiad musi podejsc
Dlatego jem zwykle to, co Kuba, a TZ co innego (zwykle niezdrowego :/).
Ale chyba juz kiedys byla tu o tym mowa
była była, mówiłam, że nie mogłabyś być moim tż btw zarzucisz linka do lokówki?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja mam videonianie po kubie, motorolke z b. duzym, kolorowym wyswietlaczem., tryb nocny!!! wszystko jest w porzadku poza bateria, niesttey musi byc caly czas pod pradem jesli Ci to nie przeszkadza to chetnie odsprzedam
https://www.google.pl/search?q=video...ml%3B500%3B500

blagam, powiedz ze zartujesz????

klask i:

bo male

yy nie :P tzn kiedyś się tym przejmowałam teraz nie zje to nie. Głoduje Ale nie powiem ogranicza mnie to. Bo np mam ochotę na coś co wiem że na 1000% nie zje to nie robię w ogóle. bo 1) musiałabym robić sobie osobno, jemu osobno 2) zrobiłabym dla nas dwojga, to jego musiałabym wyrzucić.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Chlonnoscia, miekkoscia, dopasowaniem, wygoda dla dziecka, przesikanie ich jest niemal niemozliwe, jest wskaznik wilgotnosci, po uzyciu mozna zwinac. Po obecnym kursie za 44szt place ok 50PLN. Cena w Pl owszem wysrubowana, ale pomysl sobie, ze zamiast dwoch pampersow czy dad uzywasz jednej japonskiej.
ciekawe z chęcią bym jedna przetestowała )))
Stary 2014-10-29, 00:09   #1982
pstryczek84
Zakorzenienie

byla dzis u nas na chwilke szwagierka. z jednej strony fajnie bo Kubson ja uwielbia (a kogo on nie lubi ), ta jego tez, bawi sie z nim non stop itd... ja mam chwile wolnego, czyt.moge np. sprawdzic zeszyty/klasowki itd. ale zdrugiej strony Kubson przy niej zmienia sie o 360 stopni wyglupia sie, wyrzuca wszystkie zabawki, probuje wychodzic z lozeczka, gora oczywiscie i takie tam inne. ja nie jestem przyzwyczajona do takiego zachowania bo generalnie Kuba to zlote dziecko, zazwyczaj "grzeczne" choc ma czase swoje odchyly jak to dziecko ale mam wrazenie ze przy mnie jest zupelnie inny i przy "gosciach" tez inny. jak byla ciotka to nie sluchal nikogo, ciotka pojechala - bez problemu posprzatal ze mna zabawki itd. mam takie wrazenie ze mna jest taki bardziej hmm spokojny, normlany a jak ktos przyjedzie to popisy na calego normalne to? czy moze to ja popelniam gdzies blad nie dajac sie mu wyszalec i wtedy on nadrabia te braki z obcymi? tyle ze ja mu tego szalenstwa tak naprawde nawet ne zabraniam bo on ze mna takich cyrkow poprostu nie czywynia wiec o co chodzi? o chec popisania sie przed kims? bo juz zglupialam...

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

yy nie :P tzn kiedyś się tym przejmowałam teraz nie zje to nie. Głoduje Ale nie powiem ogranicza mnie to. Bo np mam ochotę na coś co wiem że na 1000% nie zje to nie robię w ogóle. bo 1) musiałabym robić sobie osobno, jemu osobno 2) zrobiłabym dla nas dwojga, to jego musiałabym wyrzucić.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 00:19   #1983
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
byla dzis u nas na chwilke szwagierka. z jednej strony fajnie bo Kubson ja uwielbia (a kogo on nie lubi ), ta jego tez, bawi sie z nim non stop itd... ja mam chwile wolnego, czyt.moge np. sprawdzic zeszyty/klasowki itd. ale zdrugiej strony Kubson przy niej zmienia sie o 360 stopni wyglupia sie, wyrzuca wszystkie zabawki, probuje wychodzic z lozeczka, gora oczywiscie i takie tam inne. ja nie jestem przyzwyczajona do takiego zachowania bo generalnie Kuba to zlote dziecko, zazwyczaj "grzeczne" choc ma czase swoje odchyly jak to dziecko ale mam wrazenie ze przy mnie jest zupelnie inny i przy "gosciach" tez inny. jak byla ciotka to nie sluchal nikogo, ciotka pojechala - bez problemu posprzatal ze mna zabawki itd. mam takie wrazenie ze mna jest taki bardziej hmm spokojny, normlany a jak ktos przyjedzie to popisy na calego normalne to? czy moze to ja popelniam gdzies blad nie dajac sie mu wyszalec i wtedy on nadrabia te braki z obcymi? tyle ze ja mu tego szalenstwa tak naprawde nawet ne zabraniam bo on ze mna takich cyrkow poprostu nie czywynia wiec o co chodzi? o chec popisania sie przed kims? bo juz zglupialam...

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

przepraszam, że Cie poprawiam ale ja też kiedyś tak napisałam ktoś mnie poprawił i już tak nie mówię :P 180 stopni powinno być :P

A co do zachowania, Hania ma identycznie jak jest z jakas siostra tż albo z moja jedna koleżanką, wariuje, świruje i co ino. Zresztą pisałam nie raz jak zachowuje się z siostrą tż Też mam na ten temat rozkminy. Głównie takie, że dziecko jest mną znudzone....
Stary 2014-10-29, 00:25   #1984
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, że Cie poprawiam ale ja też kiedyś tak napisałam ktoś mnie poprawił i już tak nie mówię :P 180 stopni powinno być :P

A co do zachowania, Hania ma identycznie jak jest z jakas siostra tż albo z moja jedna koleżanką, wariuje, świruje i co ino. Zresztą pisałam nie raz jak zachowuje się z siostrą tż Też mam na ten temat rozkminy. Głównie takie, że dziecko jest mną znudzone....
wiem, wiem, dlatego po tym jest "minka"
no wlasnie nie wiem z czego to wynika. ale fakt faktem daje do myslenia

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

zostalysmy same na wizazu, wszystkie nas olaly to co, idziemy spaciu?

Stary 2014-10-29, 00:26   #1985
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, wiem, dlatego po tym jest "minka"
no wlasnie nie wiem z czego to wynika. ale fakt faktem daje do myslenia

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

zostalysmy same na wizazu, wszystkie nas olaly to co, idziemy spaciu?
o matko przepraszam nie zaczaiłam

ja jeszcze z godzinkę, zgaszę światło
Stary 2014-10-29, 00:31   #1986
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o matko przepraszam nie zaczaiłam

ja jeszcze z godzinkę, zgaszę światło
spoko,
ja spylam, dobrej nocki!!!

Stary 2014-10-29, 01:15   #1987
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
meneq to pewnie japonskim dzieciaczkom nie spieszy sie na nocnik skoro mają tak suchutko co?

Nafiqa, porozmawiaj z paniami jak wyglada usypianie, bedziesz spokojniesza, np z moim leosiem czasem pani sie kladzie (spi na materacyku) albo glaszcze go, tylko czasem zupelnie sam zasypia

Nie skadze, przeciez w momencie zrobienia, czuje. Do tego sa jeszcze majtki treningowe wspomagajace odpieluchowanie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:33   #1988
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Wzięłam się też za porządki i wyprzedaję swoje buty, które mi tylko zalegają w szafie, szpilki itd, w których nie chodzę, bo po ciąży zgrubła mi noga i nie wejdą, nówki sztuki w zasadzie
Kurcze u mnie to samo, mam takie piękne czerwone szpilki, ani razu nie założone bo kupione na początku ciązy a teraz nie dam rady założyć.
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Padl na drzemie 15 min temu podczas oglądania Boba Budowniczego (jedyna bajka która go interesuje) zapowiada się ciekawy wieczór.

Musze kupić elektroniczna nianię może któraś cos polecić.
Ja mam philipsa, zwykłą taką bez kamery czy innych bajerów, działą do 300 m, nigdy się nie zawiodłam.
http://www.agito.pl/niania-elektroni...34-526295.html
Cytat:
To ja mam glupie pytanie - co robicie z warzywami, na ktorych gotujecie bulion na zupe?
Wyrzucic glupio, a zjesc nie ma komu...
Moja mama robi sałatkę warzywną
Cytat:
Z TZ oczywiscie o tym nie pogadam, bo PRZESADZAM. dla niego zlobek to zaden problem, zawozisz dziecko i czesc.
Wrrrrrrrrr!!!!
O identyko mój Tż, tak samo jakby nianię trzeba było: moze być każdy i to od ręki :głupek:.

Nie pisałam Wam ale kąpiele u nas poprawiły się bardzo znacząco, zn wygląda to teraz tak że większość czasu Oli stoi w wanie i układa na krawędzi zabawki, a od poniedziałku bierze pianę i myje się, komicznie to wygląda jak tak "szoruje" nózki, brzuszek itd. nie wiem skąd jej się to wzięło, ale podejrzewam ze z tego że asystuje mi w tym tyg jak teściową kąpię, i może tak przyuwazyła że tak mniej więcej ją myję. A wczoraj proszę: zanieś te rzeczy do babci do pokoju, wzięła i wyniosła
Jedyny problem to to że wstaje teraz o 5:40, masakra, szkoda mi Tż bo idzie spac po północy i wstaje rano do małej. Z drugiej strony ja idę spać po 23 a wstaje o 4:40 i do tego w nocy tyle razy ile trzeba.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:37   #1989
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Iffonka Blanka wstaje o 4.50-5.15. Nie ma litości.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 06:39   #1990
marsi11
Zakorzenienie

hello
ale nocka byla super Leos przed 6 przyszedl do mnie wtulil sie i spi dalej ja cos nie moge za to patrze na moich slodko spiacych chlopakow i napatrzec sie nie moge

Debrah hihi pamietam w drugiej ciazy moje zyczenie to zeby maluch ladnie jadl hihi i spelnilo sie! jak ja widze co.S wcina to rece zalamuje teraz z wiekiem to duzo je w sensie porcji ale tak ograniczona ilosc produktow ze na dobra sprawe w domu jest menu dla nas i dla S.Teraz owoce i warzywa wrec wmuszam w niego bo on bardzo intensywnie rosnie obecnie ma 176 cm wzrostu but 47 i wyszla mu niedoczynnosc tarczycy gonie go zeby jadl nabial i wlasnie warzywa owoce z kolei on by sie zywil makaronem, nalesnikami i suchym chlebem no jeszcze jajka lubi

co do przedszkola to panie sa super cieple wczoraj jak przyszlam maly jeszcze spal pani wpuscila mnie do sali i powiedziala ze dzieciaczki tak slodko spia ze nie ma serca ich budzic i pocalowala malego w glowke sa naprawde bardzo czule
w piatek dyzuruje psycholog dzieciecy i bede mogla skorzystac z porady dlaczego maly bije

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:12   #1991
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
hello
ale nocka byla super Leos przed 6 przyszedl do mnie wtulil sie i spi dalej ja cos nie moge za to patrze na moich slodko spiacych chlopakow i napatrzec sie nie moge

Debrah hihi pamietam w drugiej ciazy moje zyczenie to zeby maluch ladnie jadl hihi i spelnilo sie! jak ja widze co.S wcina to rece zalamuje teraz z wiekiem to duzo je w sensie porcji ale tak ograniczona ilosc produktow ze na dobra sprawe w domu jest menu dla nas i dla S.Teraz owoce i warzywa wrec wmuszam w niego bo on bardzo intensywnie rosnie obecnie ma 176 cm wzrostu but 47 i wyszla mu niedoczynnosc tarczycy gonie go zeby jadl nabial i wlasnie warzywa owoce z kolei on by sie zywil makaronem, nalesnikami i suchym chlebem no jeszcze jajka lubi

co do przedszkola to panie sa super cieple wczoraj jak przyszlam maly jeszcze spal pani wpuscila mnie do sali i powiedziala ze dzieciaczki tak slodko spia ze nie ma serca ich budzic i pocalowala malego w glowke sa naprawde bardzo czule
w piatek dyzuruje psycholog dzieciecy i bede mogla skorzystac z porady dlaczego maly bije

To S. jada jak moj Julek jajo, kluchy zvmaselkiem , cheb z maselkiem ulubione rzeczy no i owoce z reszta musze sie nagimnastykowac

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Zapomniałam napisac od soboty bawimy sie naklejkami mellisa wielorazowymi i sa swietne naprawde polecam, nie maja kleju tylko z takiej foli sa zrobione,
Szaja zamowilam tez zamki fajne czekaja na Mikołaja, kupon z all wykorzystalam na 20 zl wiec trochę taniej
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 07:39   #1992
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
To S. jada jak moj Julek jajo, kluchy zvmaselkiem , cheb z maselkiem ulubione rzeczy no i owoce z reszta musze sie nagimnastykowac

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Zapomniałam napisac od soboty bawimy sie naklejkami mellisa wielorazowymi i sa swietne naprawde polecam, nie maja kleju tylko z takiej foli sa zrobione,
Szaja zamowilam tez zamki fajne czekaja na Mikołaja, kupon z all wykorzystalam na 20 zl wiec trochę taniej
Jakie zamki? Jakie naklejki...podlinkujcie?

Dziewczyny fajny?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414564757430.jpg (125,6 KB, 45 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:01   #1993
ewulkaaa
Wtajemniczenie

hejo heeej!

Neti - na świeżo - dla mnie zbyt pstrokaty bałabym się, że mi jeszcze bardziej mój tłuszcz na brzuchu podkreśli

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:03   #1994
treselle0
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, potrzebuję wsparcia doświadczeniem. Czy jeżeli u Oli pojawił się katar i kaszel mokry to powinnam lecieć do lekarza, czy np wstrzymać się do pt i samemu coś podawać, jeśli tak to co? Wiecie ja nie doswiadczona bo my raz w życiu chorowaliśmy Ja biorę antybiotyk to może jednak ją też wziąć do lekarza??
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:04   #1995
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Marsi - ależ to słodkie powiem wam, że ja jak wchodze do żłobka to też słyszę, jak Panie się zwracają do dzieci: do Ani najczęściej: żabulko, żabko, kochanie, mamusia przyszła!
no i do innych dzieci też z czułością o ile to możliwe

Nawijko - trzymam za was kciuki! będzie dobrze, najgorzej na początku.
I Ania też sama nigdy nei zasypia, ale w żłobu jest tak zmęczona, że po prostu pada. Oni jednak tam mają zajęcia zorganiozwane, czas zajęty, pełno atrakcji, zabawek, dzieci, i Pani mówi że wszystkie tak padają, rzadko kiedy po 10minutach jakieś dziecko nie śpi raz pani mi opowiadała, że poszła Ani po smoczek i jej kocyk, przyszła a ta już spała bez smoczka moje dziecko zasnęło

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-29, 08:07   #1996
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Jakie zamki? Jakie naklejki...podlinkujcie?

Dziewczyny fajny?
Podoba mi się!

Nadrobiłam, ufff ale nie cytowałam... miałam zawieźć dziś A. do żłobka, ale taki ma katar jeszcze podchodzący pod żółty, to nie zawoziłam, wczoraj też nie była, bo tzt był i był pan z serwisu(fajny gość;p) no i siedział 3h. Piec działa jak na razie bez zastrzeżeń wymienił wszystko. sterowniki, czujniki.. ale już sie baliśmy z tztem ze czeka nas wizyta u prawnika, bo ten serwisant mówił że nie ma opcji na nowy piec.. no ale jakbym się uparła...

Pisałyście o obiadach,, ja nie mam głowy ostatnio w ogóle do obiadów... robie najczęsciej zupy typu kartoflanka itd. Amelka teraz je w żłobku obiady, tzta nie ma.. to nie chce mi sie dla siebie gotować. No i tak przytylo mi sie;] esz...

Co tam jeszcze, Neti, a Ty masz daleko do Wawy?

Marsii, Amelka też bije, ale mnie i tzta, w ogóle Amelka zrobila się taki podelec;p... tzt nie pozwala jej wchodzić na schody(przy mnie tego nie robi) i jak on jest patrzy Amelka na niego...wchodzi na schody, nadal sie patrzy i smieje i woła... BAM! No ale on mowi do niej, A. nie wolno! po czym sie smieje, to sie nie dziwie ze A. tak se jaja z niego robi.

Amelka tak pięknie tańczy i śpiewa musze ja nagrać. W ogole w pon w żłobku już było ok

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-10-29 o 08:11
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 08:20   #1997
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

DELI w sumie jak wyjdę z domu to po ponad 2 km mam tabliczkę WARSZAWA
Czemu pytasz?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-10-29, 08:23   #1998
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
DELI w sumie jak wyjdę z domu to po ponad 2 km mam tabliczkę WARSZAWA
Czemu pytasz?
Chodzi mi o pracę, nie znalazłabyś serio nic? no bo np u mnie w Radomiu kupa ludzi codziennie dojezdza do wawy a to ok 100km i im sie jakoś no opłaca.. ;p Tak tylko myśle wiesz, zebys sie nie dołowała, na pewno coś byś znalazła no i tzt tez na pewno znajdzie i bedzie git
\\\
Ja się łączę z tynkami little nomnomnomnom

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-29, 08:29   #1999
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Wiesz jeszcze do tego musze mieć z kim Antonia zostawić. Na razie skupiamy się na pracy tz. Juz się tak nie doluje bo to bez sensu. Jeszcze jest trochę czasu i może dlatego mi lepiej. Pewnie Blizej świąt będę się martwić. Chyba ze do tego czasu coś znajdziemy.

Stary 2014-10-29, 09:19   #2000
Ultra81
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Znowu mnie trochę nie było i nie ma szans, bym porządnie nadrobiła, ale stwierdziłam, że jeśli teraz nie "wejdę z buta", to znów wypadnę z forum na dobre. A nie chcę

Poczytałam trochę, co u Was:
Neti - kciuki za pracę tz
Nawijko - fajnie, że się udało ze żłobkiem, kciuki!
Deli - dobrze, że z piecem już ok

No i o... nie pamiętam, co komu jeszcze miałam :/

U nas dobrze, Młodej idą piątki, jedna już się przebiła, teraz druga. Męczy się bidula, ale dzielna bardzo. Mówi trochę więcej, buduje zdania, ale wiadomo, że tylko z tych wyrazów, które zna, czyli np. wygląda to tak: "Baba! Mama dada" - co oznacza "Babcia! Mama poszła". Nie chce za bardzo powtarzać nowych słów, ale na pewno więcej mówi po swojemu. Naprawdę czekam z niecierpliwością, aż mi się Mycha rozgada.
Szaleje oczywiście na całego - robi fikołki, stoi na 1 nodze, schody ma opanowane i wszędzie jej pełno. Generalnie boska jest

Poza tym w pracy dużo się dzieje, trochę zmieniamy profil w związku z projektami, które mamy i mam nadzieję, że trochę więcej kasy wpadnie. Załatwiam papiery do kredytu, za 2 tygodnie składam wniosek i czekamy Z jednej strony cieszę się bardzo na ten dom, z drugiej nadal się boję i liczę, liczę, liczę. Ostatnio miałam nawet myśli, żeby zmienić samochody na jakieś mniejsze, co tz skwitował słowami, że zaczynam zachowywać się jak swój własny windykator

Jeeeeej, rozpisałam się bardzo, przepraszam.

Buziaki dla Was!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:23   #2001
Debrah
Zakorzenienie

Marsi : daj znać co psycholog powie.

Deli : uff że z piecem i zlobkiem ok

Dziecko moje pije, przerywa nagle i mówi "dobre, Madziu! ",pierwszy raz do mnie tak powiedziała, leżę ze śmiechu :d
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:29   #2002
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz jeszcze do tego musze mieć z kim Antonia zostawić. Na razie skupiamy się na pracy tz. Juz się tak nie doluje bo to bez sensu. Jeszcze jest trochę czasu i może dlatego mi lepiej. Pewnie Blizej świąt będę się martwić. Chyba ze do tego czasu coś znajdziemy.
neti ale deli ma racje zobacz na little stierdzila ze w skrajnym przypadku pojdzie do sklepu a wiesz ze tam dostaniesz wiecej niz w Twojej poprzedniej robocie wtedy na bank bedziesz miala na opieke dla Antonia a i tz poczuje sie pewniej ze nie wszystko tylko na nim spoczywa
poza tym stolica daje naprawde spore mozliwosci z Twoim doswiadczrniem na pewno dasz sobie rade

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Marsi : daj znać co psycholog powie.

Deli : uff że z piecem i zlobkiem ok

Dziecko moje pije, przerywa nagle i mówi "dobre, Madziu! ",pierwszy raz do mnie tak powiedziała, leżę ze śmiechu :d
wstepnie wiem ze pani podpytywala i ponoc ciaza moze miec zwiazek ale ja w to watpie bo u Leosia nic sie raczej nie zmienilo nadal poswiecamy mu mase uwagi ma nasze wsparcie i poczucie bezpieczenstwa
a wiesz co mi dzisiaj przez mysl przeszlo? moja t i jej teksty: bo babcia nie bedzie kochac..... bo babcia bedzie dupke bic.......

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Debrah Leo tez ostatnio wszystkim po imieniu wali hihi

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:44   #2003
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
neti ale deli ma racje zobacz na little stierdzila ze w skrajnym przypadku pojdzie do sklepu a wiesz ze tam dostaniesz wiecej niz w Twojej poprzedniej robocie wtedy na bank bedziesz miala na opieke dla Antonia a i tz poczuje sie pewniej ze nie wszystko tylko na nim spoczywa
poza tym stolica daje naprawde spore mozliwosci z Twoim doswiadczrniem na pewno dasz sobie rade

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Wlasnie o to mi chodzilo.

Moja Amelka mówi do tzta, tatuś albo ...eeeeeeeeeemil!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-10-29, 09:52   #2004
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

wczoraj w końcu kupiłam sobie buty i przy okazji Hani

nawijko z warzyw zostawiam marchewkę bo Hania zje a resztę wyrzucam. albo sałatkę jarzynową robię

Aga ciesze się, że wyniki w porządku

Lady zdrówka

ellmi poka te buty i gdzie czape kupiłaś?
bo ja chciałam Hani w zarze kupić to nigdzie ich już nie ma:/

pstryczku bardzo ładny płaszczyk

Ifwka super, że już lepiej z kąpielami

Ultra
oby te ząbki szybko wyszły!

neti tez mi się ten płaszczyk podoba

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 09:58   #2005
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

wstepnie wiem ze pani podpytywala i ponoc ciaza moze miec zwiazek ale ja w to watpie bo u Leosia nic sie raczej nie zmienilo nadal poswiecamy mu mase uwagi ma nasze wsparcie i poczucie bezpieczenstwa
a wiesz co mi dzisiaj przez mysl przeszlo? moja t i jej teksty: bo babcia nie bedzie kochac..... bo babcia bedzie dupke bic.......

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Śmiesznie to strasznie brzmi jak taki maluch jedzie po imieniu A co do T. to chyba logiczny wniosek... poza tym że to rozwojowe to twoja mama na pewno tekstami wzmacnia i niejako podpowiada rozwiązanie, przypomina - tak jak moja.
W jakich sytuacjach ta agresja ?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:11   #2006
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Little włącz Pytanie na Śniadanie!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:42   #2007
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Zawsze jak narzekam na brojenie Kuby, a Ty napiszesz o spaniu Ewy to czuje sie beznadziejnie, bo Wy macie o wiele trudniej od samego poczatku...

Ogarnely mnie zlobkowe watpliwosci.
Kuba teraz nie spi w dzien (wstajemy po 8 ). Ale jak bedziemy wstawac to zlobka wczesniej to przeciez na pewno bedzie zmeczony.
I jak on tam zasnie... na rekach nie zasypia od dawna, w lozeczku sam nie potrafi, musi sie przytulic...
Juz mam wizje jak daja mu sie wyplakac

Jutro tam jedziemy poogladac wszystko i porozmawiac.

Z TZ oczywiscie o tym nie pogadam, bo PRZESADZAM. dla niego zlobek to zaden problem, zawozisz dziecko i czesc.
Wrrrrrrrrr!!!!
Zasnie U nas przed zlobkiem mala zasypiala wylacznie lezac na mnie lub tz. Wtulona. Poszla do zlobka, zaczela zasypiac SAMA na sofie. Nawet bez smoka! Nie martw sie na zapas, zobacz jak juz duzo dzieciaczkow dalo rade. Kuba nie da? Nasz James Dean

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
aparat mały

2-daniowe obiady toz Wy skarby a nie dziewczyny

wiecie co dzwonil Mu ojciec piec mu nie dziala gazowy nie wiem czy cos z piecem czy ze strownikiem
i dostal pismo z biura emerytalnego ze urzad skarbowy wystapil o sciagniecie swiadczen dluznika i ma do zaplacenia 2700zł i bede sciagac mu z emerytury poo 600cos zlotych w pismie tylko znak sprawy i nic wiecej o co chodzi jakie zadluzenie

ojciec mysli ze moze cos z pitami ale przeciez jak pit cos nie tak to wtedy wzywaja przeciez do us na wyjasnienie albo zlozenie korekty
poza tym tylko odliczali zawsze ulge na dziecko to wszystko

teraz nie bede spala w nocy a jutro do szkoly
podalam jemu numery do biura emerytalnego i urzedu sjarbowego zeby zadzwonil ale wiecie pisalam Wam w klubie ze on chory, kurcze nooo cale zycie zyje czyimis problemami, najgorzej, ze nie ma mnie na miejscu
A ma tata jakies stare mandaty moze? Niech szybko sprawdzi, to jednak spora kwota z emerytury

Cytat:
dziecko mi zasnelo po 23 dopiero czyli na stary czas po polnocy, ojezuchrysteiwszyscyswiec i!!!!

ale nagrywanie w jakim sensie?
z drugiej strony (ze strony "szkoly") to takie jedno "nie wyrazam zgody" jest bardzo uciazliwe bo dajmy na to jest akademia/przedstawienie czy co tam jeszcze innego, panie chca nagrac, zrobic zdjecia chociazby na strone internetowa/na gazetke/do gabloty itp i niech sie trafi takie dziecko ktore nia ma zgody i doopa blada, zdjecia/filmiku juz nie da rady pozostalym zrobic

hmm, dziwne

wklajam swoj plaszczyk http://www.promod.pl/kobiety/plaszcz...40002799.html#
Wiesz co one w sumie nie powiedzaly ocb z tym nagrywaniem, po prostu daly karteczke. W szkole ok, masz przedstawienia, gale itp. Ale zlobek? U nas nie ma takich rzeczy, dzieci po prostu bawia sie w sali. Ja nie wyrazam zgody, bo dbam o prywatnosc dziecka, nie mam parcia na wystawianie jej na widok calemu swiatu. Jedyne jej zdjecia mozna znalezc na moim poblokowanym profilu na fb. Nie chcialabym znalezc jej zdjec na stronie zlobka, jakichs ulotkach czy cos w tym stylu.

Cytat:

U nas odwrotnie! Z nami szatan, jak ktos przychodzi lub kogos odwiedzamy to aniol i zawsze gadanie co wy chcecie, grzeczna jest! Wczoraj w autobusie rzucila w pania bidonem Za to moja mama zobaczyla do czego jest zdolna i wielce zdziwiona jaki diabel i zlosnica z niej :P

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Marsi - ależ to słodkie powiem wam, że ja jak wchodze do żłobka to też słyszę, jak Panie się zwracają do dzieci: do Ani najczęściej: żabulko, żabko, kochanie, mamusia przyszła!
no i do innych dzieci też z czułością o ile to możliwe

Nawijko - trzymam za was kciuki! będzie dobrze, najgorzej na początku.
I Ania też sama nigdy nei zasypia, ale w żłobu jest tak zmęczona, że po prostu pada. Oni jednak tam mają zajęcia zorganiozwane, czas zajęty, pełno atrakcji, zabawek, dzieci, i Pani mówi że wszystkie tak padają, rzadko kiedy po 10minutach jakieś dziecko nie śpi raz pani mi opowiadała, że poszła Ani po smoczek i jej kocyk, przyszła a ta już spała bez smoczka moje dziecko zasnęło

Tak, z reszta jak dziecko wstaje wczesniej to w godzinach drzemki juz jest padniete Mala w zlobku w ogole nie dostaje smoczka! Wisi sobie w szafce ale widze, ze go nie wyciagaja. Za to w domu steka i szuka go

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Chodzi mi o pracę, nie znalazłabyś serio nic? no bo np u mnie w Radomiu kupa ludzi codziennie dojezdza do wawy a to ok 100km i im sie jakoś no opłaca.. ;p Tak tylko myśle wiesz, zebys sie nie dołowała, na pewno coś byś znalazła no i tzt tez na pewno znajdzie i bedzie git
\\\
Ja się łączę z tynkami little nomnomnomnom
Polecam stare, dobre tynki Jak tak dalej bedzie, to nawet za podloge sie zabierzemy. Myslisz, ze taki drewniany parkiet bedzie zjadliwy z najtanszym keczupem z tesco?

Cytat:

Ta, powiedz jej, ze jak Ci dziecko tknie to sama jej dupke zbijesz

Taka anegdotka, nawet w sklepach mnie nie chca, wyslalam do polo, nawet do takich na umowe zlecenie I ciiiiszzzaaa

Nalozylam farbe na wlosy w 20 minut. A mam do lopatek. Chyba minelam sie z powolaniem

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Fewciu dopiero zobaczylam Twoj post, co bylo?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:55   #2008
ezzo
Zadomowienie

Idziemy dzisiaj na rekord, moje dziecko nadal śpi
Co prawda mielismy dzisiaj 2 konkretne "imprezy" nocne, ale zeby spac do 11, tego jeszcze u nas nie bylo, czekam az ksiaze wstanie, bo musze do biura jechac.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:16   #2009
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Co prawda mielismy dzisiaj 2 konkretne "imprezy" nocne, ale zeby spac do 11, tego jeszcze u nas nie bylo, czekam az ksiaze wstanie, bo musze do biura jechac.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-10-29, 11:27   #2010
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Wow!
Podejrzewam, że moja zaraz się z drzemki obudzi, to równo wstaną U nas dziś pobudka o 5:00 więc o 10:00 moja mama Młodą na drzemkę położyła.
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości