|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi : ja ci tylko napisze że to co się działo po 'krzeselku przemyśleń " to raczej nie jest kwestia głębokiej refleksji i zrozumienia swojego zachowania
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kładę-przytula sie do swoich pluszaków-cos pogada i usypia. czasem wstanie- wieć przychodzę układam znów do spania i zasypia. kiedyś trwało to 5-10 minut. teraz czasem i ze 20..ale dzis 7,5 ![]() DEbrah- ja dzis upichciłam gołąbki i kilka mielonych na tłuszczu ziemniaczki + surówka z pora. ZUpa ulubiona Antonia- rosół of cors.![]() Mam trochę lepszy humor- to chyba lepiej niż się dołować, co??
|
|
#1924 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas nadal oglądanie i opowiadanie obrazków:/ co się chyba nie zalicza do czytania nie? Hania jest chyba zbyt niecierpliwa ![]() Cytat:
) i zapiekanka ziemniaczana
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pyszności jecie i robicie ciężarnej zachcianki
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
marsi tak torba spakowana, a krechy właśnie tez nie mam, ale za to pare rozstepow się pojawilo
U mnie dzisiaj rosol
|
#1927 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, nie wierzę, żę na 2latka działa krzesło PRZEMYŚLEŃ
obstawiam że zrozumiał tyle, że pani z jakiegoś powodu niezrozumiałego nie pozwala mu się bawić z dziećmi.
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja moja też właśnie tak koślawo siada.
upominam non stop. Co mogę jeszcze zrobić?U mnie dzisiaj na obiad kurczak pieczony. Iffoeka Blanke odkladam do lozeczka i spi. Siedzę na nudnym szkoleniu i szlag mnie trafia. |
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dziś barszcz po ukraińsku, tyle że bez fasoli ze względu na Anię of kors
a na drugie Ania ma mielone pieczone w piekarniu od babci, a ja...barszcz po ukraińsku
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48707418]Marsi, nie wierzę, żę na 2latka działa krzesło PRZEMYŚLEŃ
obstawiam że zrozumiał tyle, że pani z jakiegoś powodu niezrozumiałego nie pozwala mu się bawić z dziećmi.[/QUOTE]Otóż właśnie. A Szajka ty mi może Przypomnisz,.nie pamiętasz może kiedy się u dziecka rozwija refleksyjnosc? Bo skleroza mnie dopada i nie chce gafy strzelić |
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Padl na drzemie 15 min temu podczas oglądania Boba Budowniczego (jedyna bajka która go interesuje) zapowiada się ciekawy wieczór.
Musze kupić elektroniczna nianię może któraś cos polecić.
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Oskar już po pierwszym obiadku-brokułowa,a za chwilę my siadamy do kopytek więc to będzie Oskara drugie danie
![]() Także dziecko ma obiad dwudaniowy dziś a my skromnie ![]() Wiecie co? Cholera mnie dzisiaj weźmie z tym dzieckiem. Dziś jak i wczoraj odpuścił sobie drzemkę w związku z czym jest wszędzie i robi wszystko czego nie wolno. A ja mam już serdecznie dość jego wybryków.
|
#1933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się też nie chce coś ćwiczyć ale jak już jestem po ćwiczeniach to czuję się cudnie ! A co to za ćwiczenia o których piszesz- body express? Dasz linka?? Cytat:
Ja dziś miałam na obiad gołąbki bez zawijania. Tż wczoraj zrobił Daria też trochę zjadła ze mną.Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-10-28 o 16:47 |
||||
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ogolnie mam problem z obiadami. Bo nie dość ze Hani musi podejść to jeszcze tz.... MARSI ja często tak siedzę, tak mam z dzieciństwa chociaż juz mniej niż kiedyś. Czasem jest tak ze coś ptzeskoczy w kolanie przy sciegnie właśnie i nie da sie ruszyć ani nogi wyprostować. To niestety boli nie dawajcie mu tak siadać ja Hanie pilnuje
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa Domcia zasypia mi ostatnio o 22:30
|
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Takie gimnastyki i slowa w gore idziesz raz i dwa, chyba się nudzi
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze nie tylko u nas byl dzis ciezki dzien
![]() Moj diabel zaserwowal dzis caly repertuar swoich rozbojniczych mozliwosci, wszystko oczywiscie z duza dawka piskow i wrzaskow ![]() Poki co jest szal na rzucanie. Najbardziej gustuje w pilotach, telefonach. Wyciagalam dzis pilota z zupy... w zupie zagoscila tez polowka banana. Probowal rzucac talerzem z zupa, ale na szczescie zdazylam i skonczylo sie jedynie na wylaniu jej. Drzemki oczywiscie brak, ale padl 5min temu... Co na obiad? Prozaicznie ![]() Kalafiorowa i nalesniki z serem dla Kuby, dla nas spaghetti. Co do zupy cebulowej - zawsze mam ochote zrobic te z bialym winem, ale cos mnie cykor oblatuje
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-28 o 18:33 |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko-Ty przynajmniej już odpoczywasz a moje dziecko w chwili obecnej próbuje zrobić mi krzywdę w każdy możliwy sposób. Podrapał mi pysk aż szczypie. Aha i nie zamierza póki co spać mimo że mleko już wypił i jest w piżamie
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
debrah, nawijka ja wlasnie robie zupe z bialym winem cebule podsmazam z tymiankiem i dodaje ok pol kieliszka bialego wytrawnego i czekam az wyparuje no i na koniec dodalam bulionu domowej roboty.posypalam chedarem i podalam z grzanka czosnkowa
debrah co do postawy w stosunku do rodzicow/tesciow niestety ja jestem na pozycji przegranej do nich nogdy nie docieralo i i tak robili po swojemu teraz mam taka sytuacje ze calkowicie eliminujemy slodycze bo widze ze Leos lepiej sypia oczywiscie komentarze ze wymyslam bo wg nich dziecko szczesliwe to dzieckp ktore je slodycze i mu sie buzia cieszy i nic jak do sciany , jak zaczrli robic to po kryjomu to nawet awantura nie pomogla wczoraj Tz interweniowal i wiecie co? dziadek przyniosl malemu paluszki ..... jak sama wodzisz nie pomoge szaja, debrah co do krzeselka macie 100% racji nawet sama pani powiedziala, ze dwulatek nie zrozumie ale sprawa wyglada tak ze u malego nie ma podzialu na wiek, na krzeselku siedza starsze dzieci no i przy okazji jego bicia padlo gdzies haslo " krzeselko" na co maly dziarsko pomaszerowal hihi i tak pani poszla za ciosem ![]() bokeh- dokladnie zrozumialas o jaki bol mi chodzilo wlasnie ze cos pod kolankiem przeskoczylo mi tez sie to zdarzalo nie pozwole mu tak wiecej siadacEwik po przeczytaniu Twojego posta zrozumialam ze nam chyba daja popalic nasze dwulatki i widzimy ile roboty nas czeka stad brak entuzjazmu i lapiemy schiza, zauwazcie prawie wszystkie ciezarowki z naszego watku maja depreche przedporodowa, cos musi byc na rzeczy Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Neti, dobrze ze z Antosiem już lepiej ![]() A co do pracy, będzie dobrze, skoro odprawa na 2,5 miesiąca to macie tyle czasu na znalezienie pracy żeby Wasz budżet domowy nie ucierpial. Na pewno tż coś znajdzie ![]() Meneq, będę zamawiać te pieluszki, więc potwierdź mi: dla Julki kupić te: http://www.mioki.com/pl/1564-pieluch...111183500.html a dla bratanka, który będzie miał powiedzmy miesiąc jak się zobaczymy lepiej te: http://www.mioki.com/pl/1558-pielusz...111210596.html czy te już 4-8kg? Bo przy naszych pampersach ja zawsze przechodziłam na większy rozmiar zanim doszła do górnej granicy. A co ewentualnie myślisz o takim zestawie testowym? http://www.mioki.com/1570-probka-jap..._do_5_kg_9_szt Czy nie ma sensu bo tamte 2 pozostałe marki są wg Ciebie słabsze? Będę wdzięczna za radę ![]() A pieluchomajtek używałam w lecie trochę, Pampersów, byłam zadowolona choć oceniam że są mniej chłonne niż normalne pieluszki. I jeszcze mam prośbę o przepis na zapiekankę z dyni ![]() U mnie właśnie się piecze dynia na sałatkę z kozim serem i pomarańczami, pachnie w domu cudownie przyprawiona przyprawami korzennymi ![]() Co do zup, bo mowa była o cebulowej, ja z tego rodzaju smaków (jeśli chodzi o krem cebulowy) polecam zupę ziemniaczano-czosnkową, ostatnio robiłam z tego przepisu, idealna na takie dni jak teraz: http://www.mniammniam.com/Czosnkowo_...aw-15344p.html |
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli z obawami nie jestej sama to chyba dobrze ale ja teraz czasem nie ogarniam Jula a tu jeszcze maleństwo bedzie i jakos trzeba bedzie zorganizować wszystkie zajecia Jula i malucha chyba użyjemy mocno dziadkow tylko z nimi coraz gorzej, Cytat:
A w przepisie je st kumin to jest to samo co kminek ? Mam ochote zrobic w tym tygodniu
|
|
#1944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ze 2 lata z Agatką walczyłam o to z czego szkolenie? Cytat:
taka bardziej dorosła to dopiero mam wrazenie w wieku ok. 10 lat? taka na poziomie najprostszym to ok. 3rż, kiedy dziecko planowo zaczyna przedszkole Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Szkolenie z dostosowan egzaminów. No masakra. A że miałam dwa jednego dnia to podpisałam listę i poszłam na drugie
z OK. To było fajniejsze.Z Mała walczę już pół roku. I jak jej powiem "nóżki " albo "jak się siedzi " to od razu poprawia się. |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam za robienie 2 dań na obiad
![]() ![]() klask i:U mnie jest zawsze tylko jedno danie. Chyba, że gotuję rosól to 2 musi być obowiązkowo. Zuzki morfologia wyszła w porządku. Lekarz stwierdził, że taka jej uroda z tą bladością |
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez w sumie codziennie mam 2 dania, bo Kuba glownie zupy akceptuje... a ja sama zupa sie nie najem.
Tyle ze zupy robie na 2 dni, bo mi sie nie chce codziennie :P |
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Neti przykro mi z powodu pracy Tż, mam nadzieję, że szybko znajdzie coś lepszego! Nawijko super ze żłobkiem a co do warzyw (czy mięsa) takich z rosołu to ja zawsze robię jakieś pasztety albo pulpeto-placki z tego wrzucam różne przyprawy, jakąś kaszę, dużo ziół i zapiekam. Potem mamy np. do chleba, albo na drugi dzień dorabiam jakiś sos i obiad z głowy Dużo zdrówka dla chorowitków! I siły dla ciężarówek ![]() Przepraszam, że tylko tyle, ale Ewa mi szaleje i co chwilę coś naciska to muszę wyłączyć komputer. Poza tym pranie i zmywanie czeka ![]() Zazdroszczę Wam, że dzieci bez drzemek chodzą tak wcześnie spać. U mnie Ewa na pełnym chodzie bez drzemki pada ok. 22:00-22:30. Z drzemką odpowiednio później... |
|
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie siedzę i marznę, u nas jeszcze ogrzewania brak Ruszyłam w końcu dupsko, wczoraj pierwszy raz biegałam, trochę ponad 3 km (poszłam o 21.30 i się przeraziłam, taka mgła :P) dziś ok. 4 km ale nie wiem dokładnie bo tel mi padł. Normalnie jaram się ja z tych co to po 100 m dostają zawału także szok. Cytat:
teoretycznie w przyszłym tyg powinniśmy się przeprowadzać, a dalej nie wiem jak to będzie; musimy coś wynająć ale ceny powalają, trzeba będzie sobie odmawiać żeby móc wyrobić z kasą. Do tego wynajem, będziemy jeszcze bardziej nie u siebie. Z drugiej strony co nas czeka w tym mieszkaniu? Tu jest za dużo do zrobienia, nie będzie nas na to stać. Poza tym nie będziemy remontować t. mieszkania bo znając ich to nie ma sensu. Oni powiedzieli ze sobie będą remontować jak my się wyprowadzimy, więc na nich nie ma co liczyć. Nie wiem sama co zrobić ![]() Neti przykro mi z powodu pracy tż ![]()
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-10-28 o 20:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

ziemniaczki + surówka z pora. ZUpa ulubiona Antonia- rosół of cors.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

biedne Maleństwa 
za jedzeniowe postępy Amelki
bo byliśmy na weekend.
obstawiam że zrozumiał tyle, że pani z jakiegoś powodu niezrozumiałego nie pozwala mu się bawić z dziećmi.

masakra, ćiwczyłam body express więc nic specjalnego, 25 minut bo więcej nie mam czasu - muszę się jeszcze wykąpać, a Ania śpi już 1h40min
klask i: