Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 14:37   #1921
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale tak jak frytki? czy w jakieś panierce? brzmi interesująco

Tak jak frytki, tylko pokrojona w cienkie plasterki
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:40   #1922
Debrah
Zakorzenienie

Marsi : ja ci tylko napisze że to co się działo po 'krzeselku przemyśleń " to raczej nie jest kwestia głębokiej refleksji i zrozumienia swojego zachowania nie ten etap i wiek.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:45   #1923
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Witam się ciągle przeziebiona i kompletnie bez sil dodatkowo Bartkowi tez zaczyna sie katar i zapowiada się dzien bez drzemki.

Jak wasze dzieci zasypiają na drzemki.

ewullki super ze u Was już lepiej

kładę-przytula sie do swoich pluszaków-cos pogada i usypia. czasem wstanie- wieć przychodzę układam znów do spania i zasypia. kiedyś trwało to 5-10 minut. teraz czasem i ze 20..ale dzis 7,5

DEbrah- ja dzis upichciłam gołąbki i kilka mielonych na tłuszczu ziemniaczki + surówka z pora. ZUpa ulubiona Antonia- rosół of cors.
Mam trochę lepszy humor- to chyba lepiej niż się dołować, co??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:47   #1924
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny ćwiczące jak tam? ja właśnie jestem po chodakowskiej. Coś ostatnio nie chce mi się ćwiczyć. Ale cza się zmusić

Dziecie mi śpi już pół godzinki. Mam nadzieję że przynajmniej godzinkę pośpi.
ja nie ćwiczyłam od piątku
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

dziś standardowa pobudka słowami: mama! sisi! w mojej głowie już @#%#$%%^%^ kiedy to się @$@#%#$^%$ skończy!!!
szybko do łazienki na nocnik, siada, sika i...wstaje pytam się czy już skończyła, mówi że tak, to pytam czy nie chce kupy: nie mama! wciągnęła spodnie i do łóżka spowrotem, nawet na mnie nie czekała

więc chyba powoli zmierzamy ku końcowi, choć dziś były 2 rzadkie kupy, no ale 2, i rzadkie, a nie woda!

zaczęłam dezynfekcję domu, pościele już zmienione i w ogóle sypialnia wysprzątana, teraz Ania śpi a ja lecę myć łazienkę.

Silver - ja nie ćwiczę i to mnie boli. co więcej - żrę jak świnia
cieszę się, że już lepiej
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Taak, czekolady nie mam dziś, ale kawa jest i budyń był.
Troszkę już śpi wiec pewnie już niewiele zostało.
Ami ma tak jak Daria, ze teraz lepiej (dłużej) drzemkuje niż za maluszka, wcześniej spała jak zając po 20 minut, a teraz ok 1.5 h, maksymalnie 2. Jedyna drzemka, ok 11:30 - 12.00 idzie spac

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Ewulka : ufff, dobrze, że już lepiej , ja bym już pewnie dawno na ip byla, panikara jestem.

Wczoraj Ami pierwszy raz w życiu zjadła wafla ryżowego z dżemem łowicz 100%, w ogóle z jakimś dodatkiem, zawsze dla niej dzem był obrzydliwy. A potem spróbowała gotowanego kurczaka i kawałek zjadła, też 1 raz. Jakieś drobne postępy są są!
brawo za postepy!
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

i Kochana aby ciążowe mdłosci jak najszybciej ustąpiły

nawijko super z tym żłobkiem
neti współczuję zwolnienia oby Wam sie wszystko jakoś poukładało
silver ewulkaa zdrówka dla chorowitek biedne Maleństwa
Debrah za jedzeniowe postępy Amelki

Tyle zapamiętałam .
Podczytywałam Was u teściów bo byliśmy na weekend.
Wczoraj byliśmy u ortopedy (Kuba lekko koślawi stopę) i powiedział, że jest dużo lepiej niż 3 m-ce temu, mamy kupować odpowiednie buty i cały czas patrzeć, czy nic nowego nie dzieje się z nogami.
W ogóle to wczoraj u lekarza Kuba mnie zszokował, cały dzień mu opowiadałam, że idziemy do lekarza pokazać stópki, mówiłam, co po kolei będziemy robić itd i wiecie, że obyło się bez płaczu, biegał ze swoim "iooo iooo, mu mu, łałą i Andim" (obowiązkowy zestaw Kuby przy wychodzeniu gdziekolwiek, milion razy musi się upewnić, czy wszystko aby na pewno zabrane ), jadł jabłko i w ogóle to najchętniej zostałby u tego lekarza .

Od kilku dni Kuba chce, żeby mu czytać tak więc siedzimy i czytamy rano zaraz po przebudzeniu, wieczorem do spania, oczywiście jeszcze sto razy w ciągu dnia
i zainteresował się "Jesienią na ulicy Czereśniowej", co prawda na każdej stronie szuka papugi ale to zawsze coś a jak się cieszy, jak ją znajdzie

Co do kremów na zimę, my jeszcze musimy kupić,mieliśmy kiedyś z BD ale teraz chyba zmienimy na Mustelę (chociaż jeszcze się zastanawiam). Właśnie orientujecie się, jak to jest z kosmetykami, jaki one mają termin po otwarciu? Bo z tego, co wiem np filtr przeciwsłoneczny kupiony w tym roku, w przyszłym będzie już nieważny i nie będzie działał. Czy z tymi kosmetykami na zimę też tak jest?
Dalej nie mamy kombinezonu na zimę baaa nawet kurtki na teraz nie mamy :/ myślałam, że damy radę w tej jesiennej ale jest tak zimno, że ja chodzę w ciepłym płaszczu a kurtka Kuby jest zdecydowanie cieńsza :/

Wzięłam się też za porządki i wyprzedaję swoje buty, które mi tylko zalegają w szafie, szpilki itd, w których nie chodzę, bo po ciąży zgrubła mi noga i nie wejdą, nówki sztuki w zasadzie
super z tym czytaniem
u nas nadal oglądanie i opowiadanie obrazków:/ co się chyba nie zalicza do czytania nie? Hania jest chyba zbyt niecierpliwa
Cytat:
Co macie na obiad? U nas zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi (krem) pierwszy raz robiłam wczoraj i pycha to. Młode mi właśnie grzanki wyjada same. Ale nie wiem co na 2gie
u nas rosół (dla odmiany) i zapiekanka ziemniaczana

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:54   #1925
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ale pyszności jecie i robicie ciężarnej zachcianki
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 14:55   #1926
iffonka7
Zadomowienie

marsi tak torba spakowana, a krechy właśnie tez nie mam, ale za to pare rozstepow się pojawilo

U mnie dzisiaj rosol
Stary 2014-10-28, 15:06   #1927
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Marsi, nie wierzę, żę na 2latka działa krzesło PRZEMYŚLEŃ obstawiam że zrozumiał tyle, że pani z jakiegoś powodu niezrozumiałego nie pozwala mu się bawić z dziećmi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:11   #1928
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Szaja moja też właśnie tak koślawo siada. upominam non stop. Co mogę jeszcze zrobić?

U mnie dzisiaj na obiad kurczak pieczony.

Iffoeka Blanke odkladam do lozeczka i spi.

Siedzę na nudnym szkoleniu i szlag mnie trafia.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:17   #1929
ewulkaaa
Wtajemniczenie

u mnie dziś barszcz po ukraińsku, tyle że bez fasoli ze względu na Anię of kors a na drugie Ania ma mielone pieczone w piekarniu od babci, a ja...barszcz po ukraińsku TŻ na delegacji w Szczcinie, to nie miałam motywacji do gotowania

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 15:19   #1930
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48707418]Marsi, nie wierzę, żę na 2latka działa krzesło PRZEMYŚLEŃ obstawiam że zrozumiał tyle, że pani z jakiegoś powodu niezrozumiałego nie pozwala mu się bawić z dziećmi.[/QUOTE]
Otóż właśnie.
A Szajka ty mi może Przypomnisz,.nie pamiętasz może kiedy się u dziecka rozwija refleksyjnosc? Bo skleroza mnie dopada i nie chce gafy strzelić
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:02   #1931
iffonka7
Zadomowienie

Padl na drzemie 15 min temu podczas oglądania Boba Budowniczego (jedyna bajka która go interesuje) zapowiada się ciekawy wieczór.

Musze kupić elektroniczna nianię może któraś cos polecić.
Stary 2014-10-28, 16:18   #1932
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar już po pierwszym obiadku-brokułowa,a za chwilę my siadamy do kopytek więc to będzie Oskara drugie danie

Także dziecko ma obiad dwudaniowy dziś a my skromnie

Wiecie co? Cholera mnie dzisiaj weźmie z tym dzieckiem. Dziś jak i wczoraj odpuścił sobie drzemkę w związku z czym jest wszędzie i robi wszystko czego nie wolno.
A ja mam już serdecznie dość jego wybryków.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:45   #1933
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

a co do mojego dziecia- to niestety bicie znowu na tapecie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzięki Silver - twoje baty podziałały. jestem właśnie po chodakwoskiej masakra, ćiwczyłam body express więc nic specjalnego, 25 minut bo więcej nie mam czasu - muszę się jeszcze wykąpać, a Ania śpi już 1h40min i sapie, i dysze, jestem calusieńka mokra ale czuję się lepiej, naprawdę, dzięki!!!
No widzisz mi się też nie chce coś ćwiczyć ale jak już jestem po ćwiczeniach to czuję się cudnie !
A co to za ćwiczenia o których piszesz- body express? Dasz linka??
Cytat:
Co macie na obiad? U nas zupa cebulowa z grzankami czosnkowymi (krem) pierwszy raz robiłam wczoraj i pycha to. Młode mi właśnie grzanki wyjada same. Ale nie wiem co na 2gie
Daria jadła zupę marchewkową z ryżem.
Ja dziś miałam na obiad gołąbki bez zawijania. Tż wczoraj zrobił Daria też trochę zjadła ze mną.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
kładę-przytula sie do swoich pluszaków-cos pogada i usypia. czasem wstanie- wieć przychodzę układam znów do spania i zasypia. kiedyś trwało to 5-10 minut. teraz czasem i ze 20..ale dzis 7,5

DEbrah- ja dzis upichciłam gołąbki i kilka mielonych na tłuszczu ziemniaczki + surówka z pora. ZUpa ulubiona Antonia- rosół of cors.
Mam trochę lepszy humor- to chyba lepiej niż się dołować, co??
Dobrze, że już masz lepszy humor
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wiecie co? Cholera mnie dzisiaj weźmie z tym dzieckiem. Dziś jak i wczoraj odpuścił sobie drzemkę w związku z czym jest wszędzie i robi wszystko czego nie wolno.
A ja mam już serdecznie dość jego wybryków.
współczuję

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-10-28 o 16:47
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 16:49   #1934
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Padl na drzemie 15 min temu podczas oglądania Boba Budowniczego (jedyna bajka która go interesuje) zapowiada się ciekawy wieczór.

Musze kupić elektroniczna nianię może któraś cos polecić.
Moja dziś bez drzemki i staje na rzesach bo o 15 juz zasypiala mi na rękach, ale chyba kryzys zlagodzony

Cytat:
U nas zupa dyniowa dla Hani z makaronem dla mnie z przypieczona szynka parmenska.

Ale ogolnie mam problem z obiadami. Bo nie dość ze Hani musi podejść to jeszcze tz....

MARSI ja często tak siedzę, tak mam z dzieciństwa chociaż juz mniej niż kiedyś. Czasem jest tak ze coś ptzeskoczy w kolanie przy sciegnie właśnie i nie da sie ruszyć ani nogi wyprostować. To niestety boli nie dawajcie mu tak siadać ja Hanie pilnuje
Stary 2014-10-28, 17:07   #1935
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
mika mam dokladnie takie same przemyslenia, glupio mi z tym, ze ta ciaza mnie tak nie emocjonuje, mam wspanialego tz, ale on tez nie zacolowuje mojego brzucha jak przy pietwszej ciazy. Tylko Tomcio pierwsze co robi rano po przebudzeniu to daje dzidzi buzi, wieczorem glaszcze mnie po brzuchu, dzidzi dake tez buziaka na dobranoc, lubi tez klasc glowke na brzuchu bo on chce lezec kolo dzidzi. A my z tz jakos tak na sucho, dziwnie glupio mi z tym.
I ja mam podobnie. Nie podniecam się tak tą ciążą, jestem w 34 tygodniu, a nic nie mam, nic jeszcze nie przygotowałam. W ogóle to chciałabym, żeby ta ciąża już się skończyła. Męczy mnie bardzo i niestety też mam wyrzuty sumienia przez to.

Aaaa Domcia zasypia mi ostatnio o 22:30 Nie powiem jak zadowolona jestem? Ale nie jest jeszcze gotowa, żeby zrezygnować z drzemek w dzień, więc liczę, że któregoś dnia jej się odmieni i znowu zacznie zasypiać o 21

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 17:33   #1936
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Takie gimnastyki i slowa w gore idziesz raz i dwa, chyba się nudzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414514132754.jpg (81,8 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-10-28, 18:31   #1937
nafiyqa
Zakorzenienie

Widze, ze nie tylko u nas byl dzis ciezki dzien
Moj diabel zaserwowal dzis caly repertuar swoich rozbojniczych mozliwosci, wszystko oczywiscie z duza dawka piskow i wrzaskow

Poki co jest szal na rzucanie. Najbardziej gustuje w pilotach, telefonach. Wyciagalam dzis pilota z zupy... w zupie zagoscila tez polowka banana.
Probowal rzucac talerzem z zupa, ale na szczescie zdazylam i skonczylo sie jedynie na wylaniu jej.

Drzemki oczywiscie brak, ale padl 5min temu...

Co na obiad?
Prozaicznie
Kalafiorowa i nalesniki z serem dla Kuby, dla nas spaghetti.

Co do zupy cebulowej - zawsze mam ochote zrobic te z bialym winem, ale cos mnie cykor oblatuje

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-28 o 18:33
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 18:58   #1938
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-Ty przynajmniej już odpoczywasz a moje dziecko w chwili obecnej próbuje zrobić mi krzywdę w każdy możliwy sposób. Podrapał mi pysk aż szczypie. Aha i nie zamierza póki co spać mimo że mleko już wypił i jest w piżamie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:15   #1939
nafiyqa
Zakorzenienie

MALA, o tak, to prawda! Oby Oskara tez juz niedlugo zmorzyl sen!

Swoja droga ja tez dzis kilkanascie razy oberwalam :/

Stary 2014-10-28, 19:35   #1940
marsi11
Zakorzenienie

debrah, nawijka ja wlasnie robie zupe z bialym winem cebule podsmazam z tymiankiem i dodaje ok pol kieliszka bialego wytrawnego i czekam az wyparuje no i na koniec dodalam bulionu domowej roboty.posypalam chedarem i podalam z grzanka czosnkowa

debrah co do postawy w stosunku do rodzicow/tesciow niestety ja jestem na pozycji przegranej do nich nogdy nie docieralo i i tak robili po swojemu teraz mam taka sytuacje ze calkowicie eliminujemy slodycze bo widze ze Leos lepiej sypia oczywiscie komentarze ze wymyslam bo wg nich dziecko szczesliwe to dzieckp ktore je slodycze i mu sie buzia cieszy i nic jak do sciany , jak zaczrli robic to po kryjomu to nawet awantura nie pomogla wczoraj Tz interweniowal i wiecie co? dziadek przyniosl malemu paluszki ..... jak sama wodzisz nie pomoge

szaja, debrah co do krzeselka macie 100% racji nawet sama pani powiedziala, ze dwulatek nie zrozumie ale sprawa wyglada tak ze u malego nie ma podzialu na wiek, na krzeselku siedza starsze dzieci no i przy okazji jego bicia padlo gdzies haslo " krzeselko" na co maly dziarsko pomaszerowal hihi i tak pani poszla za ciosem

bokeh- dokladnie zrozumialas o jaki bol mi chodzilo wlasnie ze cos pod kolankiem przeskoczylo mi tez sie to zdarzalo nie pozwole mu tak wiecej siadac

Ewik po przeczytaniu Twojego posta zrozumialam ze nam chyba daja popalic nasze dwulatki i widzimy ile roboty nas czeka stad brak entuzjazmu i lapiemy schiza, zauwazcie prawie wszystkie ciezarowki z naszego watku maja depreche przedporodowa, cos musi byc na rzeczy

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:44   #1941
MaJulMi
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Hej

Neti, dobrze ze z Antosiem już lepiej
A co do pracy, będzie dobrze, skoro odprawa na 2,5 miesiąca to macie tyle czasu na znalezienie pracy żeby Wasz budżet domowy nie ucierpial. Na pewno tż coś znajdzie

Meneq, będę zamawiać te pieluszki, więc potwierdź mi: dla Julki kupić te:
http://www.mioki.com/pl/1564-pieluch...111183500.html
a dla bratanka, który będzie miał powiedzmy miesiąc jak się zobaczymy lepiej te:
http://www.mioki.com/pl/1558-pielusz...111210596.html
czy te już 4-8kg?
Bo przy naszych pampersach ja zawsze przechodziłam na większy rozmiar zanim doszła do górnej granicy.
A co ewentualnie myślisz o takim zestawie testowym?
http://www.mioki.com/1570-probka-jap..._do_5_kg_9_szt
Czy nie ma sensu bo tamte 2 pozostałe marki są wg Ciebie słabsze?
Będę wdzięczna za radę
A pieluchomajtek używałam w lecie trochę, Pampersów, byłam zadowolona choć oceniam że są mniej chłonne niż normalne pieluszki.

I jeszcze mam prośbę o przepis na zapiekankę z dyni
U mnie właśnie się piecze dynia na sałatkę z kozim serem i pomarańczami, pachnie w domu cudownie przyprawiona przyprawami korzennymi

Co do zup, bo mowa była o cebulowej, ja z tego rodzaju smaków (jeśli chodzi o krem cebulowy) polecam zupę ziemniaczano-czosnkową, ostatnio robiłam z tego przepisu, idealna na takie dni jak teraz:
http://www.mniammniam.com/Czosnkowo_...aw-15344p.html
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 19:52   #1942
nafiyqa
Zakorzenienie

To ja mam glupie pytanie - co robicie z warzywami, na ktorych gotujecie bulion na zupe?
Wyrzucic glupio, a zjesc nie ma komu...

Stary 2014-10-28, 20:04   #1943
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
debrah, nawijka ja wlasnie robie zupe z bialym winem cebule podsmazam z tymiankiem i dodaje ok pol kieliszka bialego wytrawnego i czekam az wyparuje no i na koniec dodalam bulionu domowej roboty.posypalam chedarem i podalam z grzanka czosnkowa

debrah co do postawy w stosunku do rodzicow/tesciow niestety ja jestem na pozycji przegranej do nich nogdy nie docieralo i i tak robili po swojemu teraz mam taka sytuacje ze calkowicie eliminujemy slodycze bo widze ze Leos lepiej sypia oczywiscie komentarze ze wymyslam bo wg nich dziecko szczesliwe to dzieckp ktore je slodycze i mu sie buzia cieszy i nic jak do sciany , jak zaczrli robic to po kryjomu to nawet awantura nie pomogla wczoraj Tz interweniowal i wiecie co? dziadek przyniosl malemu paluszki ..... jak sama wodzisz nie pomoge

szaja, debrah co do krzeselka macie 100% racji nawet sama pani powiedziala, ze dwulatek nie zrozumie ale sprawa wyglada tak ze u malego nie ma podzialu na wiek, na krzeselku siedza starsze dzieci no i przy okazji jego bicia padlo gdzies haslo " krzeselko" na co maly dziarsko pomaszerowal hihi i tak pani poszla za ciosem

bokeh- dokladnie zrozumialas o jaki bol mi chodzilo wlasnie ze cos pod kolankiem przeskoczylo mi tez sie to zdarzalo nie pozwole mu tak wiecej siadac

Ewik po przeczytaniu Twojego posta zrozumialam ze nam chyba daja popalic nasze dwulatki i widzimy ile roboty nas czeka stad brak entuzjazmu i lapiemy schiza, zauwazcie prawie wszystkie ciezarowki z naszego watku maja depreche przedporodowa, cos musi byc na rzeczy

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Czyli z obawami nie jestej sama to chyba dobrze ale ja teraz czasem nie ogarniam Jula a tu jeszcze maleństwo bedzie i jakos trzeba bedzie zorganizować wszystkie zajecia Jula i malucha chyba użyjemy mocno dziadkow tylko z nimi coraz gorzej,

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Hej

Neti, dobrze ze z Antosiem już lepiej
A co do pracy, będzie dobrze, skoro odprawa na 2,5 miesiąca to macie tyle czasu na znalezienie pracy żeby Wasz budżet domowy nie ucierpial. Na pewno tż coś znajdzie

Meneq, będę zamawiać te pieluszki, więc potwierdź mi: dla Julki kupić te:
http://www.mioki.com/pl/1564-pieluch...111183500.html
a dla bratanka, który będzie miał powiedzmy miesiąc jak się zobaczymy lepiej te:
http://www.mioki.com/pl/1558-pielusz...111210596.html
czy te już 4-8kg?
Bo przy naszych pampersach ja zawsze przechodziłam na większy rozmiar zanim doszła do górnej granicy.
A co ewentualnie myślisz o takim zestawie testowym?
http://www.mioki.com/1570-probka-jap..._do_5_kg_9_szt
Czy nie ma sensu bo tamte 2 pozostałe marki są wg Ciebie słabsze?
Będę wdzięczna za radę
A pieluchomajtek używałam w lecie trochę, Pampersów, byłam zadowolona choć oceniam że są mniej chłonne niż normalne pieluszki.

I jeszcze mam prośbę o przepis na zapiekankę z dyni
U mnie właśnie się piecze dynia na sałatkę z kozim serem i pomarańczami, pachnie w domu cudownie przyprawiona przyprawami korzennymi

Co do zup, bo mowa była o cebulowej, ja z tego rodzaju smaków (jeśli chodzi o krem cebulowy) polecam zupę ziemniaczano-czosnkową, ostatnio robiłam z tego przepisu, idealna na takie dni jak teraz:
http://www.mniammniam.com/Czosnkowo_...aw-15344p.html
Fajne te pieluszki ale cena chyba nie na nasza kieszeń
A w przepisie je st kumin to jest to samo co kminek ? Mam ochote zrobic w tym tygodniu
Stary 2014-10-28, 20:16   #1944
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Czyli z obawami nie jestej sama to chyba dobrze ale ja teraz czasem nie ogarniam Jula a tu jeszcze maleństwo bedzie i jakos trzeba bedzie zorganizować wszystkie zajecia Jula i malucha chyba użyjemy mocno dziadkow tylko z nimi coraz gorzej,

Fajne te pieluszki ale cena chyba nie na nasza kieszeń
A w przepisie je st kumin to jest to samo co kminek ? Mam ochote zrobic w tym tygodniu
Kumin to inaczej kmin rzymski, ja szczerze powiedziawszy kupowałam go do tej zupy po raz pierwszy, to jest trochę co innego niż kminek ale jak nie masz to myślę że możesz po prostu pominąć.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:16   #1945
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Szaja moja też właśnie tak koślawo siada. upominam non stop. Co mogę jeszcze zrobić?

U mnie dzisiaj na obiad kurczak pieczony.

Iffoeka Blanke odkladam do lozeczka i spi.

Siedzę na nudnym szkoleniu i szlag mnie trafia.
przekładać nogi jak powinny być i tyle
ze 2 lata z Agatką walczyłam o to
z czego szkolenie?

Cytat:
Otóż właśnie.
A Szajka ty mi może Przypomnisz,.nie pamiętasz może kiedy się u dziecka rozwija refleksyjnosc? Bo skleroza mnie dopada i nie chce gafy strzelić

taka bardziej dorosła to dopiero mam wrazenie w wieku ok. 10 lat?
taka na poziomie najprostszym to ok. 3rż, kiedy dziecko planowo zaczyna przedszkole

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Takie gimnastyki i slowa w gore idziesz raz i dwa, chyba się nudzi
boski

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
To ja mam glupie pytanie - co robicie z warzywami, na ktorych gotujecie bulion na zupe?
Wyrzucic glupio, a zjesc nie ma komu...
łatwiej było, gdy bąble małe były, można było zblendować i już
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:19   #1946
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Szkolenie z dostosowan egzaminów. No masakra. A że miałam dwa jednego dnia to podpisałam listę i poszłam na drugie z OK. To było fajniejsze.

Z Mała walczę już pół roku. I jak jej powiem "nóżki " albo "jak się siedzi " to od razu poprawia się.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:21   #1947
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Podziwiam za robienie 2 dań na obiad klask i:

U mnie jest zawsze tylko jedno danie. Chyba, że gotuję rosól to 2 musi być obowiązkowo.

Zuzki morfologia wyszła w porządku. Lekarz stwierdził, że taka jej uroda z tą bladością:jup i:
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:25   #1948
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja tez w sumie codziennie mam 2 dania, bo Kuba glownie zupy akceptuje... a ja sama zupa sie nie najem.
Tyle ze zupy robie na 2 dni, bo mi sie nie chce codziennie :P

Stary 2014-10-28, 20:25   #1949
szklanka19
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!

Neti przykro mi z powodu pracy Tż, mam nadzieję, że szybko znajdzie coś lepszego!

Nawijko super ze żłobkiem a co do warzyw (czy mięsa) takich z rosołu to ja zawsze robię jakieś pasztety albo pulpeto-placki z tego wrzucam różne przyprawy, jakąś kaszę, dużo ziół i zapiekam. Potem mamy np. do chleba, albo na drugi dzień dorabiam jakiś sos i obiad z głowy

Dużo zdrówka dla chorowitków! I siły dla ciężarówek

Przepraszam, że tylko tyle, ale Ewa mi szaleje i co chwilę coś naciska to muszę wyłączyć komputer. Poza tym pranie i zmywanie czeka

Zazdroszczę Wam, że dzieci bez drzemek chodzą tak wcześnie spać. U mnie Ewa na pełnym chodzie bez drzemki pada ok. 22:00-22:30. Z drzemką odpowiednio później...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 20:42   #1950
YellowSheep
Rozeznanie

Właśnie siedzę i marznę, u nas jeszcze ogrzewania brak

Ruszyłam w końcu dupsko, wczoraj pierwszy raz biegałam, trochę ponad 3 km (poszłam o 21.30 i się przeraziłam, taka mgła :P) dziś ok. 4 km ale nie wiem dokładnie bo tel mi padł. Normalnie jaram się ja z tych co to po 100 m dostają zawału także szok.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ale zimnooooo. W kominku napalone.
Chcę już zmienić mieszkanieeeee mam nadzieję że to ostatnia zima na tym mieszkaniu.

U nas nocka ładna
Ewulka , a jak u Was???
Ojj kochana, ja zeszłej zimy tez tak mówiłam, mam dość palenia w 3 piecach teoretycznie w przyszłym tyg powinniśmy się przeprowadzać, a dalej nie wiem jak to będzie; musimy coś wynająć ale ceny powalają, trzeba będzie sobie odmawiać żeby móc wyrobić z kasą. Do tego wynajem, będziemy jeszcze bardziej nie u siebie. Z drugiej strony co nas czeka w tym mieszkaniu? Tu jest za dużo do zrobienia, nie będzie nas na to stać. Poza tym nie będziemy remontować t. mieszkania bo znając ich to nie ma sensu. Oni powiedzieli ze sobie będą remontować jak my się wyprowadzimy, więc na nich nie ma co liczyć. Nie wiem sama co zrobić

Neti przykro mi z powodu pracy tż

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-10-28 o 20:44
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości