|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
|
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zachęcona Waszymi opiniami o pampersach idę dzisiaj kupić dady. Zobaczymy jak u nas się sprawdzą
![]() Za nami dość spokojna nocka, już kolejna z takim samym schematem wstawania - o 2 i 6 Mała pofikała trochę w łóżeczku, pogadała z misiami z karuzeli i znów zasnęła, a ja mam czas na śniadanko. Miłego dnia dziewczyny!
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana zaszalalas z zakupami zabawek ale co ja sie odzywam...mamy caly karton juz i zabawki przestaly sie w nim miescic.
Lamaze polecam i ja - mamy osmiornice i ksiazeczke materialowa. Natek b. je lubi. Z zawieszek edukacjnych-przytulanek polecam tez firme Playgro. Super wykonanie, bardzo dopracowane zabawki ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Synkowi snil sie koszmar, krzyczal przerazony a ja nie moglam go dobudzic. Dopiero zmiana pieluchy dala rade i kojacy cyc. Usnal trzymajac mnie za reke a jak ja zabralam to obudzil sie i macal czy jestem blisko - tak sie bal
|
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecię już od jakiś dwóch tygodni nie chce leżeć jak ją nosimy, głowa prosto i wychyla się do przodu... Także już od jakiego czasu nosimy się tak
![]() A no i mała uwielbia siedzieć mi na kolanach i klikać w klawiaeturę na komputerze a jak ją wezmę po 5 minutach bo boję się o jej oczy to jest wrzask ![]() Ogólnie najchętniej by oglądała tv cały czas tak ją interesuje Co do pieluch to ja mam zapas pampersów 3... Wydawało mi się jak każdy pytał co chcę dla małej, że pampersy będą ok a jednak nie jest to najlepszy prezent:/ teraz jak mi nie pasują to przecież i tak je zużyję jak mam kilka paczek bo szkoda... Pewnie te tescowe wypróbuję za jakiś ponad miesiąc dopiero
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych zabawek Lamaze to myślałam, że są droższe skoro takie popularne a teraz wchodzę na Allegro i jestem mile zaskoczona
Muszę coś wybrać dla małej |
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, ze nowe mamuski na forum no i wiekszy ruch
czesc dziewczyny Ja mam teraz taki zapie*dziel, ze brak czasu na forum.wczoraj jak przed 8 wyjechalam z domu, tak po 17 wrocilam. I przez ostatnie dni tak jest zawsze. A ja tak tesknie za Wiki jak wracam do domu to ciagle ją nosze, caluje, tule...
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#4088 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=anius_7;48716486]
Za nami dość spokojna nocka, już kolejna z takim samym schematem wstawania - o 2 i 6 QUOTE] my tez juz od jakichs 2 tyg mamy taki schemat pobudek nocnych moze to was zainteresuje. http://swiatmlodejmamy.blogspot.com/...-i-dada-3.html ktoras z Was pisala o chusteczkach fiti moim zdaniem sa rewelacyjne, dobrze nawilzone, zadne tak kupska nie zbieraly jak te. bylo o nich nawet na http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html. zapach pampersow mi nie przeszkadza nawet znosny, ja rozpakowuje cala paczke i polowe wkladam do koszyka w sypialni a druga na dole w salonie i po kilku dniach zapachu juz nie czuje. ![]() mam nadzieje ze to nic powaznego trzymam kciuki za dobre wiesci. Cytat:
bardzo sie ciesze ze wszystko wporzadku, ja mialam ta sama przypadlosc z najstarsza corka, po roku juz nie bylo slychac żadnych szmerow i usg to potwierdzilo. a dlugo by opowiadac, ogolnie mialam cukrzyce ciazowa, nadcisnienie pierwotne i na koniec malowodzie i chyba to wszytko przyczynilo sie do odklejanie sie lozyska i musieli mnie ciac (juz po raz 3 )Tymek je co 3-4h zjada roznie miedzy 90 a 120ml. ja w planach mam pichcnie malemu ale mysle ze samo miesko bede kupowala w sloiczkach przynajmniej na poczatku ale do wprowadzanie stalych pokarmow to u nas jeszcze daleka droga, ale Wam zazdroszcze tych usmiechow i interesowanie sie zabawkami przez Wasze dzieciaczki, Tymek dopiero zaczyna gawozyc, czasem sie usmiecnie ale tak bardzo delikatnie, pokarmy stale mamy wprowadzac z duuuzym opoznieniem bo jego wiek korygowany rozni sie od urodzeniowego o 1,5 miesiaca, niby neonatolog uprzedzala ze bedzie pozniej sie rozwijal od dzieci urodzonych o czasie ale nie myslalam ze to bedzie az tak widoczne.
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeszcze pół paczki Pampersów 3 i całą paczkę Dady 3. Używamy teraz Pampersów 4 więc te 3 pójdą na straty niestety. Co do Dady to założyłam raz i młody miał pupę mokrą, stwierdziłam, że skoro przy Pampersach nic się nie dzieje (a mi ich zapach nie przeszkadza Mam koleżankę z dzieckiem, najwyżej jej oddam.
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Pewnie nikt mnie nie pamięta, była z Wami na początku później już się nie udzielałam ale przyznam szczerze - podczytuję Was regularnie - tak tu miło i fajnie, że aż chce się powracać Mam nadzieję, że mogę dołączyć Jestem mamą Hani, którą urodziłam sn 23 sierpnia ważyła 4100 długość 59cm. Kawał baby Mała skończyła 2 mc, jak na razie wszystko jest ok i niech tak pozostanie karmię niestety tylko mm bo przy jej apetycie nie dawałam rady na samym cycu. Obecnie waży ponad 6kg i już sie nie mieścimy w ubranka na 62cm Pozdrawiam wszystkie mamusie i Wasze dzieciaczki Mam nadzieję, że nas przyjmiecie do Waszego grona sierpnióweczek ![]()
|
|
|
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio córce znajomych kupiłąm taką lalkę za 32 albo 34 zł http://allegro.pl/lamaze-lalka-emilk...652690640.html Cytat:
pokaż Hanie
|
|
|
#4092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a proszę bardzo
|
|
|
|
|
#4093 | ||
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=basia_83;48717199]
Cytat:
Cytat:
Co do przygotowywania jedzponka to babcia oszalala na jego punkcie i narobiła domowych soczkow, pomrozila warzywna, a nawet chciała ostatnio nocnik kupić
|
||
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam dużo przetworów dla Małego robionych przez ciocię z warzyw i owoców z własnego ogródka, niepryskanych, jabłuszka, marchew itp.
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznotka
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- MrsDorota u nas ostatnio pobudki o 24, 3 i 6 ale mały usypia już o 17-18, pierwsza pobudka o 24. Kąpiemy go przeważnie koło 17, bo później nie można go dobudzić. Jak nie zdążymy do 18 to kąpany jest na śpiku, nawet oka mu się nie chce otworzyć.
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które posiadają konika świecącego Fisher Price - Wasze maluszki są zadowolone z niego? Koleżanka mi doradziła kupno świecącej zabawki i zastanawiam się nad tym konikiem. Miłoszek bardzo lubi patrzeć na lampy wiec postanowiłam sprawić mu świecącą maskotkę
![]() Cytat:
![]() Też się zastanawiam kiedy zacząć wprowadzać pokarmy stałe .Kiedyś myślałam że słoiczki to lenistwo rodziców i w ogóle, a teraz wiem, że jeśli nie ma się dostępu do ekologicznych warzyw i owoców to lepiej kupić słoiczki. Pomyślę o tych Hipp. Kosmetyki używamy tej właśnie firmy
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Ksandi to Twoja Hania urodziła się w ten sam dzień co mój Franek. Tylko, ze mój jest troszkę mniejszy 5600g waży, wczoraj była położna więc jestem na bieżąco z wagą
Ale jak stwierdziła położna, niezły pucus z niego jest No i musze się pochwalić ze pierwszy raz młody spał od 20 do 3, zjadł cyca i spał do 6, od 2 miesięcy się tak nie wyspałam
|
|
|
|
#4098 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba że babcia zacznie nas żywić. Nasze obiady też robię na szybcika, byle coś było
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Od mojego syna można ustawiać zegarki. Codziennie punkt 10.30 robi taką wielką kupę, że cokolwiek ma na sobie leci do prania
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4101 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w pozycji poziomej na rękach jest marudzenie bądź płacz. Tą pozycję, którą pokazujesz na zdjęciach zaleciła nam pani neurolog, a potem tez rehabilitant na problemy z napięciem mięśniowym Ani. Pokazywali nam jeszcze jeden sposób noszenia poziomo - praktycznie tak jak przy trzymaniu poziomo, tylko dziecko ułożone nieco wyżej na rękach.[QUOTE=basia_83;48717199] Cytat:
Cytat:
Za to moja córka uwielbia sikać jak zdejmie się pieluchę. Wczoraj wysikała się ledwo po włożeniu do wanienki, a dzisiaj np. przy przewijaniu nasikała mi na rękę jak podkładałam czystą Dadę ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- moje dziecko mnie zaskakuje: ma drzemkę, która trwa już 2 godziny!!!!!!! coś jej się odmieniło, że dłużej śpi![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
jedzenie w dzień co 3 godziny z zegarkiem w ręku. Nie ważne, czy jesteśmy w domu, czy nie, śpi, czy nie... Co trzy godziny i kropka.---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
jedzenie w dzień co 3 godziny z zegarkiem w ręku. Nie ważne, czy jesteśmy w domu, czy nie, śpi, czy nie... Co trzy godziny i kropka.
|
|
#4102 | |||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=basia_83;48717199]
Cytat:
Cytat:
U mnie rozpakowywanie pampersow do koszyczka mija sie z celem choc i tak to robie. Idzie nam ok 10-14sztuk pampkow na dobe. A jak to jest u was? Cytat:
Cytat:
ksiazeczki po 43zl byly Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Wasze dzieciaki tez maja takie mega dlugie rzesy? Moj ma dluzsze nawet od moich i mu zazdroszcze...
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, ja też zazdroszczę ;-)
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
Hmm zrobilam szybki przeglad zabawek.
Lamaze mamy: osmiornice TAKA , ksiazeczke materialowa z lewkiem z przodu TAKA, krowe czy cos nie wiem co to jest, lalke Emilke TAKA(kliknelam nie ta aukcje i synek zamiast robota ma lalke Z tego wszystkiegotylko mata nie sprawdza sie w ogole. Synek nei lubi na niej lezec,a o lezaczku to w ogole mozna zapomniec. Moze pozniej sie mu spodoba. Opaski na rece i skarpetki tez nei sa jeszcze hitem ale dorosnie do nich. Pozostale zabawki to strzal w 10. FP - mamy gzrechotki,-gryzak elastyczny z metkami,gryzak zwyklyTAKI, klocki TAKIE mate i karuzele las tropikalny TAKA. Ciekawe, starnnie wykonane. Mata to nasz hit. Z zabawek z metkami mamy kocyk przytulanke TAKI, materialowa pileczke TAKA i ksiazeczke Ksiezniczka TAKA Taggies - rewelacja, maja wiele wzorow metek, rozne materialy i coraz bardziej go interesuja. Niestety kupione w ciazy jak miala byc dziewczynka wiec ksiazeczka jest rozowa... Bright Starts ma b dobrze wykonane zabawki, starannie, kolorki fajne i pasuja synkowi. Tez moge polecic z czystym sumieniem. Mata Tygrysek to nasz hit. Mamy tez kule grzechotke TAKA i materialowa ksiazeczke kucharska TAKA tez z okresu jak miala byc dziewczynka hahaha Super zabawki ma tez Tiny Love- mamy podrozna karuzele z odpinanymi pacynkami, taka do fotelika i dynie z niespodzianka TAKA. Dynia jest magnetyczna-dzieli sie na 4 kawalki i w srodku ma niespodzianke. Zabawki nie sa bardzo kolorowe w stosunku do porzednich firm ale Natus chetnie sie nimi bawi. Moim zdaniem mniej skomplikowane ale dziecku to odpowiada. Na koniec firma Snuggz- mamy pacynko-kocyko-maskotke do prxzytulania-zielona zabke z gryzaczkiem. Super sie pierze, nic nie blaknie,niepruje sie, sympatyczna rzecz. ELC Blossom Farm - mamy tylko pianinko do kopania i naciskania TAKIE. Synek je kocha Wklad materialowy z gabka pierze sie super.PolecamWszystkie zabawki juz pralam,mylam woda, czyscilam sr dezynfekcyjnym -uszkodzen brak po tych zabiegach wiec polecam Jedyne co bylo skucha to wrzucenie grzechotek do sterylizatora parowego nie przezyly
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-10-29 o 13:23 |
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka, zrobiłam to samo z grzechokami i gryzakami! Swoją drogą sterylizator parowy to coś, bez czego bym nie mogła żyć
ech gdybym uważniej czytała twojego posta, to bym nie zaliczyłatej wpadki z pieluchami z rossmana. Pamiętałam, że jedne chwalił, a drugie krytykowałaś, ale nie pamiętałam, które, wiec kupiłam te droższe... najgorsze.
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-10-29 o 13:11 |
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u ginekologa
Juz nie biore tabletek Ginka na początku nie wierzyła chyba że tak krwawie myślała ze plamie tylko Zrobiła mi badanie ginekologiczne i się zdziwiła ze tak bardzo krwawie Zaproponowała mi zastrzyk który się robi raz na 3 miesiące ale ja już podziękuję Jak coś to będziemy stosować prezerwatywy |
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
Dorzucilam linki do posta o zabawkach zeby bylo wiadomo o czym mowie.
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

jak wracam do domu to ciagle ją nosze, caluje, tule...
28.06 

coś jej się odmieniło, że dłużej śpi