|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
moje dziecko spi juz bite 40 min wiec jsk na ostatnie czasy rekord...
My uzywamy pampersow 3 juz dlugo, w sumie jestem zadowolona, ba- darowanemu koniowi... (wujek mi przywozi te biale z norwegii-paczka mala kosztuje w przeliczeniu 5 zl!) Cytat:
Wiesz moj Szymek mial juz 2 atak z czego 1 skonczyl sie tygodniowym pobytem w szpitalu, dobrze ze karetke wezwalismy bo pulmicort nie zadzialal! bylo coraz gorzej.. a w szpitalu dostawal dozylnie steryd i antybiotyk wiec teraz boje sie juz nawet zasypiac W pt ide na kontrole i zapytam o ten berodual, mam go w domu nawet ale na wlasna reke nie podam choc maly brzydko kaszle. Ma juz wpisdane krupowe zapalenie krtani :/ Przy 1 dziecku nie bylo takiego stresu, a teraz jestem u lekarza conajmniej 1 w tyg bo odkad skonczyl jakos miesiac to ma katar co chwile... Mnie to zalamuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
))
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
A Mela dzisiaj pierwszy raz obróciła się z pleców na brzuszek
A jakie zdziwko przy tym![]() Teraz buja się w bujaczku i wcina palce |
|
|
|
#4053 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE].. to musi byc slodki widok
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Ninka ostatnio nauczyła się trzymać zabawki i wkłada je do buzi
Odnośnie tych pampersów, ja też na początku miałam problem ze smrodem, ale zauważyłam, że każda paczka jest inna Pamiętam jak tu pisałyśmy, że jednej śmierdzą, innej nie. Może właśnie zależy od rzutu Ja zawsze mam sporą ilość wyciągniętą do koszyczka i one się wietrzą, a mimo to ostatnia paczka wali niemiłosiernie |
|
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może teraz zaśnie na chwile a jak nie to kolejny spacer będzie
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48704385]Tylko nie wiem czy to by miało sens, bo nie wiem ile by kosztowała wysyłka całej paki...
Halinka a twój mały wytrzymuje tyle czasu aktywnie, bo mój po godzinie mega marudzi i dlatego mamy problem z tym planem dnia[/QUOTE] A widzisz, nie pomyślałam o tym... Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczyny
Daaaawno się nie odzywałam... ale podczytywałam i nigdy nie mogłam Was dogonić tylko coraz bardziej się oddalałam ![]() ![]() i jestem .Witam nowe Mamusie Miłoszek skończył tydzień temu 3 miesiące, waży teraz ponad 7.5 kg i jesteśmy już na czwóreczkach + wielorazówki, które co jakiś czas przemakają.. staram się je rozgryźć kupując co jakiś czas innej firmy . Kupiłam również drugą pakę ekologicznych jednorazówek Bambo Nature z pieluszkarni. Miłoszek ma straaasznie wrażliwą pupę.. Pampersy są na pewno nie dla nas, Dada lepiej..Chrzest mamy już za sobą, Miłoszek rozmawiał z księdzem i robił kupkę podczas ceremonii chrzczenia. Ksiądz chyba słyszał i czuł . Ale wymiatał w muszce nasz elegancik ![]() Plan dnia.. coś takiego powiedzmy, że mamy, ale dopracowujemy .Ostatnio mamy problem z samodzielnym zasypianiem ;(. Leżaczek FP mamy i polecamy. Kochamy lewka . Mamy też matę Tiny Love i karuzelkę FP las tropikalny. Fajne te zabaweczki tylko drogie . Chciałabym jeszcze puzzle piankowe, ale takie z atestami. Któraś z Was wklejała link.. myślałam o Skip Hop albo Mały Geniusz. Ale to znów duży wydatek
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam bambo nature w szpitalu, były super ale trochę droga ta impreza... Na wrażliwą pupę spróbuj pieluszek duńskich z pieluchy.net już kiedyś o nich pisałam, używam tylko tych. Są bez żadnych balsamów i nie bielone chlorem. Są w wersji zwykłej i nieprasowanej bardziej chłonnej, której używam na noc. I jak dobrze kojarzę to można zamówić próbkę chyba 5 sztuk, a mają u siebie też bambo nature (jak ja kupowałam to były u nich najtańsze) więc możesz to połączyć w jedno zamówienie, od chyba 70 zł jest wysyłka gratis. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- A ja się w końcu zabrałam i byłyśmy dziś odwiedzić moją ciężarną koleżankę, ma termin na początek grudnia. Adelka była mega grzeczna, ale przy tej ilości nowych wrażeń mało spała, więc jak w drodze powrotnej usnęła o 16:30, wracałyśmy godzinę a ona dalej śpi, zaraz ją wyciągnę z tego fotelika bo to już niezdrowe... I dostała w prezencie mega kostkę, zaraz wrzucę ja fb zdjęcie. Jest gigantyczna, dzięki czemu pięknie łapie za wszystkie elementy, jeszcze nie widziałam, żeby się czymś tak bawiła!
|
|
#4060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia skad masz info ze sloiczki hippa najlepsze
? I duzo drozej wychodza od innych firm?I sa tez te pierwsze posilki typu sama marchewka albo jabluszko w nieduzych ilosciach? U nas beda glownie sloiczki i to pewnie juz niedlugo takze bylabym wdzieczna za kazda informacje ![]() Kasia myslalam, ze gdzies wyczailas w necie moze te sloiczki od 4 miesiaca... W marketach takich nie znajdziesz Wszyatkie po 4 miesiacu Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, hipp jest bio, kiedyś czytałam u nich na stronie o tym ich jedzeniu. Mam koleżankę która ma dwie córki i kupuje hippa, nieraz też rozmawiałam o tym z dzieciatymi klientkami. Z tego co kojarzę to ok 30% drożej?
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakie
?Cytat:
a to nie jest tak, że wszystkie te słoiczki są bio? Bo ja myślałam, że to wszystko takie eko![]() ![]() A powiedz mi jeszcze to ta sama firma co Hipp kosmetyczny?? Bo w sumie te kosmetyki z Hippa mają bardzo dobry skład też zawsze No i Mela pije herbatki od nich właśnie
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Rozeznanie
|
byliśmy wczoraj u kardiologa z Anią. Na szczęście okazało się, że szmerek na serduszku, to szmerek niewinny, Taka uroda serduszka Ani. Lekarz powiedział,że serduszko jest zdrowe, żadnej wady nie ma!! Ostrzegał, że przy chorobach szmerek będzie bardziej słyszalny. Mamy przyjechać do kontroli za rok!
Młodą złapał katar w nocy z piątku na sobotę. Mieliśmy na dzisiaj termin szczepienia, ale będziemy się umawiać na nie jak Ania wyzdrowieje.
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą to ale ten czas zapiernicza... Dopiero co wszystkie nie mogłyśmy się doczekać porodów a teraz już rozmawiamy o pierwszych posiłkach i zębach
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarowana widzę ze ilość od razu hurtowa ;-)
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Zarejestrowałam się na stronie hippa
Faktycznie u nich wszystko bioRóżnica w cenie jest bo od na przykład gerbara hipp droższy o 1 zł no ale na maluszku nie ma co oszczędzać ![]() Gosia powiedz mi jeszcze wiesz może czy taki słoiczek można podać 2-3 dni z rzędu czy jak już się otworzy to po iluś godzinach jest do wyrzucenia? |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nam się dużo podobalo
![]() Poza tym mała nie ma żadnych zabawek wiec musieliśmy od czegoś zacząć
|
|
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
zaczarowanadlaniego niezłe zabaweczki
![]() My mamy mały problem, bo Ninka je coraz mniej Wcześniej zjadała po 120ml 6 razy dziennie, czasami nawet 150ml. Od kilku dni je max 100ml, ale to naprawdę cierpliwie w nia wlewam, nawet do 40minut. Tak jakby nie miała apetytu. Nie pomaga przetrzymanie, nic to nie zmienia |
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Magie mg ja tez mam karuzele z FP i u nas jest niezastapiona bo mala tylko przy niej sama zasnie w lozeczku
po kilku minutach zawsze odplywa Z tym, ze ten projektor co jest do wyswietlania na scianach to u nas poki co zbedny bo mala i tak nie patrzy na te swiatelka Takze teraz tego nie wlaczamy Jakbym miala sama kupowac to celowalabym w cos wlasnie z takim swiatelkiem, zeby dziecko widzialo zabawki nawet przy zgaszonym swietle ale niekoniecznie z projektorem ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- A no i wez pod uwage to, ze producent zaleca uzywania karuzeli tylko do 5 miesiaca takze nie wiem czy jest sens jeszcze na te 2 miesiace inwestowac w cos mega drogiego ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4078 |
|
Rozeznanie
|
my mamy karuzelke z tiny love. Narazie to ja mam wieksza frajde z projektora niz maly
nie mam kiedy mu tego pokazywac bo po kapieli i zaraz po jedzeniu zasypia sam wiec nie wlaczam a w dzien nie widac ale wszystko przed nami Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- my juz po chrzcinach- dostalismy chustawke, karuzele z projektorem, zabawki dla malego i zawieszki do maty i koperty takze jestem zadowolona a maly w kosciele orzespal nam cala msze ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#4079 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
widze ze macie naszego pana don flamingo
|
|
|
#4080 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia ruda pisalam wczesniej ze z rossmanowych fun&fit to najgorsza wersja ich pieluch -dla mnie nie do nalozenia, ledwo paczke wykonczylam brr koszmarek.Polecam 3jki - Rossman premium dry Cytat:
czemu mialas cc w 34tc? Cytat:
Da sie laczyc kp z mm. My tak dlugo laczylismy - od 4tyg zycia synka gdy tracilam mleko ze stresu w szpitalu. Wrocilam do samego kp potem miesiac temu w kolejnym szpitalu kazali dawac troche mm na probl;emy brzuszkowe. Teraz od soboty samo kp bo nie widze roznicy w kupach Mlodego. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zdrowka dla was Cytat:
![]() Cytat:
Czytam ze zmieniacie dzieciom pampki co 7-10godzin yyyyy Niby mokre nie dotyka ciala ale paruje fuuuu W nocy zmieniam max co 6h bo sa pelne siku a w dzien co 2-3h przecietnie... Uzywam Rossmanowe - Premium dry - polecam- cienkie chlonne wygodne. Fun&fit oprocz smrodu ma same wady-grube, jakies krotsze, kiepsko chlonne. Midi cienkie fajne ale po sikaniu pielucha jest mokra na zewnatrz i synek plakal. Pampki ida jak woda,wykladam do koszyczka na wietrzenie ale nie wim po co boleza tam 1, max 2dni. Zeby trzymac w wielorazowkach musialabym miec chyba ze 100sztuk bo nie nadazylabym suszyc tyle Nati sika. Cytat:
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Zosi berodual też bardzo pomaga. 
Jedynie jak trzymam jakąś grzechotkę w ręce i się wygłupiam to się do niej śmieje. A

A jakie zdziwko przy tym
Ja zawsze mam sporą ilość wyciągniętą do koszyczka i one się wietrzą, a mimo to ostatnia paczka wali niemiłosiernie

.

?

Wcześniej zjadała po 120ml 6 razy dziennie, czasami nawet 150ml. Od kilku dni je max 100ml, ale to naprawdę cierpliwie w nia wlewam, nawet do 40minut. Tak jakby nie miała apetytu. Nie pomaga przetrzymanie, nic to nie zmienia
ale wszystko przed nami