Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy! - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 11:14   #1411
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620225 to był ten wątek o wcześniakach.

Swoją drogą , przypomniały mi się laski z np. Wielkiej Brytanii, które nie pozostawiły suchej nitki nad ich opieką położniczą właśnie z tego względu, że tam nie utrzymuje się ciąży waląc leki na podtrzymanie od samego początku. Są zwolennikami bardziej naturalnego podejścia, co może w tym aspekcie sprawy takie głupie nie jest.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:16   #1412
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.21 Plus offtopy, bo tak chcemy!

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620225 to był ten wątek o wcześniakach.

Swoją drogą , przypomniały mi się laski z np. Wielkiej Brytanii, które nie pozostawiły suchej nitki nad ich opieką położniczą właśnie z tego względu, że tam nie utrzymuje się ciąży waląc leki na podtrzymanie od samego początku. Są zwolennikami bardziej naturalnego podejścia, co może w tym aspekcie sprawy takie głupie nie jest.
bo widzisz jakie w polsce jest podejście. obecne 20-30 latki które właśnie są na etapie rodzenia to już pokolenie zakazanej aborcji które wyrosły w duchu kultu płodu.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:22   #1413
WhiteCherry
Zakorzenienie

nie zdziwiłabym się, gdyby ta matka od początku ciąży się upijała, dziecko urodziłoby się z ciężkim FAS, a to poronienie mógł wywołać właśnie alkohol
Cytat:
  • II trymestr ciąży, alkohol zagraża poronieniem, osłabia rozwój mózgu, uszkodzone mogą zostać komórki mięśni, skóry, gruczołów, kości.
ale po co cięli nożyczkami, w ogóle wtf, nie ogarniam tej sprawy

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:23
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:25   #1414
201604181004
Konto usunięte

no tak było pewnie skoro miała 5 promili

5... promili o_o
Stary 2014-10-29, 11:27   #1415
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
bo widzisz jakie w polsce jest podejście. obecne 20-30 latki które właśnie są na etapie rodzenia to już pokolenie zakazanej aborcji które wyrosły w duchu kultu płodu.
No i potem jest płacz, zgrzytanie zębów i ulotki przy kasach, które jak się przeczyta to się słabo robi. Dofinansuj Piotrusia, bo urodził się w połowie ciąży, nie widzi, nie słyszy, trzy linijki pod rząd dolegliwości których powtórzyć nie jestem w stanie.
Koszty kompletnie kosmiczne.

Dziwne, ja mam jeszcze poglądy jak z komuny wzięte ale to może dlatego że moja mama i babcia nie owijały nigdy w bawełnę o tym jak bylo dawniej i dlaczego o dziwo w niektórych sprawach lepiej - np w kwestii przeżywalności wcześniaków i innych ciężko chorych dzieci. Poza tym podstawówkę i liceum miałam taką, co przegapiły zmianę systemu i odebrałam dość solidne podstawy na temat "życia w rodzinie". Żadnych "Pierwszych Krzyków" (czy innych tego typu filmików) nie widziałam. Wdzięczna jestem bardzo rodzicom i szkole
Stary 2014-10-29, 11:28   #1416
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
nie zdziwiłabym się, gdyby ta matka od początku ciąży się upijała, dziecko urodziłoby się z ciężkim FAS, a to poronienie mógł wywołać właśnie alkohol
Według tego co dacn napisała w 26 tygodniu ciąży nie ma poronienia.

Moim zdaniem w tym przypadku rozważanie kwestii podtrzymywania ciąży jest bez sensu. Widać, że ta "rodzina" podtrzymywać nie chciała.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:32
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:31   #1417
201604181004
Konto usunięte

ja też mam poglądy na ten temat rodem z komuny :p

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

i rzygać mi się chce jak wchodzę na fejsbuka i widzę polityczną propagande. dzisiaj kuzyn udostępnił zdjecie cejrowskiego z wyskrobanym płodem, a wujek z kolei jakieś szczątki. serio, ja nie chodzę i nie klikam i nie udostępniam linków pt "usunęła dziecko, wygrała życie" i nie kumam po wafla ludzie udostępniają krwawe szczątki płodów.
ale to nic, u mnie kuzyn ostatnio u cioci na imieninach wyjął tablet i pokazał wszystkim wyskrobany płód ciśnieniując się strasznie.

nigdy nie pojmę takich ludzi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 11:32   #1418
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
No i potem jest płacz, zgrzytanie zębów i ulotki przy kasach, które jak się przeczyta to się słabo robi. Dofinansuj Piotrusia, bo urodził się w połowie ciąży, nie widzi, nie słyszy, trzy linijki pod rząd dolegliwości których powtórzyć nie jestem w stanie.
Koszty kompletnie kosmiczne.

Dziwne, ja mam jeszcze poglądy jak z komuny wzięte ale to może dlatego że moja mama i babcia nie owijały nigdy w bawełnę o tym jak bylo dawniej i dlaczego o dziwo w niektórych sprawach lepiej - np w kwestii przeżywalności wcześniaków i innych ciężko chorych dzieci. Poza tym podstawówkę i liceum miałam taką, co przegapiły zmianę systemu i odebrałam dość solidne podstawy na temat "życia w rodzinie". Żadnych "Pierwszych Krzyków" (czy innych tego typu filmików) nie widziałam. Wdzięczna jestem bardzo rodzicom i szkole
Ma m takie samo zdanie na ten temat. Nie raz dziwiłam takimi słowami ludzi czy własną matkę. Nie wzruszają mnie spoty gdzie trzeba leczyć ledwo żyjące, powyginane na wszystkie strony dziecko.
Choć kto wie jakbym się zachowała sama takie rodząc? Nie wiem, ja mam nadzieję, że w takim wypadku mogłabym przejść aborcję, ale czy w tym kraju?

Zgaduję, że właśnie znienawidziło mnie sporo wizażanek.

PS
Jak wyglądały twoje zajęcia "życia w rodzinie"? Moje nie wyglądały.

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:34
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:42   #1419
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
ale to nic, u mnie kuzyn ostatnio u cioci na imieninach wyjął tablet i pokazał wszystkim wyskrobany płód ciśnieniując się strasznie.

nigdy nie pojmę takich ludzi
Wat? Chyba wyjęłabym telefon i zaczęła pokazywać wszystkim ludzkie flaki, wycięte guzy, wyrostki, kończyny...

Swoją drogą trzeba przeprowadzić mini akcję typu "Przerwała ciążę, stać ją na jedzenie dla pierwszego dziecka".
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:43   #1420
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Choć kto wie jakbym się zachowała sama takie rodząc? Nie wiem, ja mam nadzieję, że w takim wypadku mogłabym przejść aborcję, ale czy w tym kraju?

Zgaduję, że właśnie znienawidziło mnie sporo wizażanek.

PS
Jak wyglądały twoje zajęcia "życia w rodzinie"? Moje nie wyglądały.
Na pewno nie w Polsce - potwierdzają to niedawne wydarzenia (prof. Chazan itp.).

A odnośnie "wychowania do życia w rodzinie" to u mnie było dziwne. W piątek klasie podstawówki prowadzący puszczał nam "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie" nagrane na discovery - wg mnie zdecydowanie nie na ten wiek takie filmy ;]
O aborcji mówili tylko tyle, że to wielkie zło.

Edytowane przez Azmika88
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:46
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:44   #1421
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Według tego co dacn napisała w 26 tygodniu ciąży nie ma poronienia.
eee jak nie ma jak jest.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:45
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:45   #1422
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Ja mam w tej kwestii podobne zdanie co moja mama, która pracuje w szpitalu i wg niej nie ma sensu utrzymywanie przy życiu "roślinek".

Jednak ten przypadek jest bardziej skomplikowany. Matka od początku prowadziła się tak, że dziecko miało małe szanse, by urodzić się zdrowe. Nie wiadomo jakie miałoby wady. A matka pewnie nawet się nie badała, więc teoretycznie wydziabała z siebie zdrowe dziecko.

Stary 2014-10-29, 11:48   #1423
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Kolo mnie ostatnio sarenka sie położyła. Za miastem widzialam żubry na wolnosci kiedyś, nie bylam pewna czy sa bezpieczne.
U nas dziki są na porządku dziennym w niektórych dzielnicach. Dużo jest też lisów, raz widziałam nawet borsuka, niedaleko centrum (nie wiedziałam, że są takie duże :P)
Często widzi się też sarny.
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:48   #1424
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
eee jak nie ma jak jest.
No jak dobrze rozumiem, od 22 tygodnia to się nazywa przedwczesny poród.

Stary 2014-10-29, 11:55   #1425
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Tak sobie myślę że moje to były modelowe wręcz.

W piątej klasie mieliśmy jako dziewczynki z higienistką szkolną godzinne zajęcia gdzie pani nam wytłumaczyła DOKŁADNIE jak to będzie kiedy okresu dostaniemy. Do tej pory pamiętam, że krwi ubywa około pół szklanki (tu pani wzięła szklankę po kawie z koszyczkiem i pokazała nam ile to jest ), że jak brzuch nas będzie bolał to żeby przyjść do gabinetu bo ona ma leki, nie brać nic samemu. Wiem że podpaski były sponsorowane przez Olłejsa :P bo dostałyśmy kilka, pokazała nam jak je do majtek przyklejać. Super rzecz.

Wiem, że ta pani w ósmej klasie prowadziła zajęcia z antykoncepcji, no ale się tam nie załapałam.

W liceum mieliśmy biologię. Mieliśmy jej dwie godziny tygodniowo, w tym jedną godzinę wspólnie całą klasą a jedną osobno chłopcy i osobno dziewczynki. Jako klasa matematyczna, to pani nam nie tłukła rozmnażania paprotek (pobieżnie przeleciała) ale całą drugą klasę to był człowiek, układ hormonalny, do nauczenia się cyklu miesięcznego zmusiła też chłopców (będziesz wiedział kiedy zamoczyć możesz a kiedy nie!, kobita była z takim jajem że hej), było dużo o antykoncepcji, chorobach wenerycznych.
Ba, nawet pamiętam CAŁĄ lekcję z panią pegadog na temat profilaktyki raka piersi. Przyniosła fantom z groszkiem w środku, uczyła całą klasę wyszukiwania tego (wcale nie tak łatwo..!), lekcja była na poważne tematy, ale z żartem - dziewczyny, od pokazywania cycków w ciążę się nie zachodzi! Lekarzowi można.

I wiecie co? W moim roczniku w liceum wpadły może dwie/trzy laski, wyjątkowo głupie (na siedem 30osobowych klas!). A czasami się słyszy, że w każdej klasie są po dwie, trzy dziewczyny w ciąży i żłobek by się przydał
Stary 2014-10-29, 12:00   #1426
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Wat? Chyba wyjęłabym telefon i zaczęła pokazywać wszystkim ludzkie flaki, wycięte guzy, wyrostki, kończyny...

Swoją drogą trzeba przeprowadzić mini akcję typu "Przerwała ciążę, stać ją na jedzenie dla pierwszego dziecka".
ja powiedziałam
"aha. [pauza] mamo, tankowaliście na bp? bo znowu mi dali kartę payback"
Stary 2014-10-29, 12:03   #1427
aer
O RLY?

Cytat:
eee jak nie ma jak jest.
Od 22 tygodnia liczy się jako poród przedwczesny, nie poronienie.

U mnie na WDŻ nie było nic o aborcji - a mieliśmy z katechetką.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:06   #1428
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Tak sobie myślę że moje to były modelowe wręcz.

W piątej klasie mieliśmy jako dziewczynki z higienistką szkolną godzinne zajęcia gdzie pani nam wytłumaczyła DOKŁADNIE jak to będzie kiedy okresu dostaniemy. Do tej pory pamiętam, że krwi ubywa około pół szklanki (tu pani wzięła szklankę po kawie z koszyczkiem i pokazała nam ile to jest ), że jak brzuch nas będzie bolał to żeby przyjść do gabinetu bo ona ma leki, nie brać nic samemu. Wiem że podpaski były sponsorowane przez Olłejsa :P bo dostałyśmy kilka, pokazała nam jak je do majtek przyklejać. Super rzecz.

Wiem, że ta pani w ósmej klasie prowadziła zajęcia z antykoncepcji, no ale się tam nie załapałam.

W liceum mieliśmy biologię. Mieliśmy jej dwie godziny tygodniowo, w tym jedną godzinę wspólnie całą klasą a jedną osobno chłopcy i osobno dziewczynki. Jako klasa matematyczna, to pani nam nie tłukła rozmnażania paprotek (pobieżnie przeleciała) ale całą drugą klasę to był człowiek, układ hormonalny, do nauczenia się cyklu miesięcznego zmusiła też chłopców (będziesz wiedział kiedy zamoczyć możesz a kiedy nie!, kobita była z takim jajem że hej), było dużo o antykoncepcji, chorobach wenerycznych.
Ba, nawet pamiętam CAŁĄ lekcję z panią pegadog na temat profilaktyki raka piersi. Przyniosła fantom z groszkiem w środku, uczyła całą klasę wyszukiwania tego (wcale nie tak łatwo..!), lekcja była na poważne tematy, ale z żartem - dziewczyny, od pokazywania cycków w ciążę się nie zachodzi! Lekarzowi można.

I wiecie co? W moim roczniku w liceum wpadły może dwie/trzy laski, wyjątkowo głupie (na siedem 30osobowych klas!). A czasami się słyszy, że w każdej klasie są po dwie, trzy dziewczyny w ciąży i żłobek by się przydał
jak już wspominałam, w mojej pracy dziwne jest jak któraś uczennica nie jest w ciąży lub nie posiada dziecka
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:08   #1429
Luba
Zakorzenienie

Ja tam nie umiem takich stanowczych sadow wydawac, bo znam osobiscie dzieci, ktore urodzily sie przedwczesnie i teraz zyja i maja sie dobrze.
Poza tym sama w pierwszej ciazy bylam na podtrzymaniu i dziecko urodzilo sie zdrowe nad wyraz. Druga ciaza prawidlowa a dziecko urodzilo sie chore. A obecnie mam meza na wozku i jego leczenie pochlania olbrzymie koszty, takze podatnikow.
Ale tez wiem ile opieka i walka o zdrowie dziecka czy innego czlonka rodziny, kosztuje psychicznie i fizycznie opiekunow. Ile kosztuje samego chorego, to sa niewyobrazalne sprawy dla osob, ktore tego nie przezyly. Ba, nawet ja, jako zona osoby, ktora obudzila sie nagle sparalizowana, nie do konca wiem, jaki koszmar musial przejsc i ile sil i samozaprcia musi w to wszytsko wlozyc. Zeby slowo powiedziec, wstac, noge zgiac.
Sa dwie strony medalu.
Bo tez to, ze w ogole moj maz jest, zyje i mozemy sie z nim porozumiec, to jest dla nas niewyobrazalne szczescie. I podejrzewam, ze sa tez rodzice, dla ktorych takim szczesciem jest to, ze dziecko jest, ze mu sie poprawia, ze sie usmiechnie (i naprawde nie ma czego wysmiewac, kurcze, jak moj maz sie do mnie usmiechnal po raz pierwszy swiadomie to myslam, ze zwariuje z radochy).

Dlatego nie wiem, nie umiem, nawet nie chce wypowiadac sie stanowczo czy czyjes zycie jest warte "podtrzymywania". Czy z chorego "cos bedzie". To sa takie indywidualne, delikatne sprawy, ze nie moge ogolnie stwierdzic co mysle o sprawie.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-10-29 o 12:12
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 12:10   #1430
201604181004
Konto usunięte

mjos chodź mi pomóż w klubie
Stary 2014-10-29, 12:10   #1431
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
jak już wspominałam, w mojej pracy dziwne jest jak któraś uczennica nie jest w ciąży lub nie posiada dziecka
Uczysz w czymś w rodzaju zawodówki czy policealnej?

Stary 2014-10-29, 12:12   #1432
201604190934
Konto usunięte

pewnie się narażę, bo ja jestem przeciw aborcji na zasadzie-obojętne mi co robią inni, ale ja bym się nie poddała

ale

niesamowicie wkurzają mnie porozrywane płody na fb
wkurzają
smucą
szokują

zawsze zgłaszam do fb i zawsze odpisują, że nie łamią regulaminu...

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Uczysz w czymś w rodzaju zawodówki czy policealnej?
technikum i zawodówka
Stary 2014-10-29, 12:22   #1433
201604181004
Konto usunięte

spaliłam naleśniki :/ jak żyć. to mnie dziwi.
Stary 2014-10-29, 12:25   #1434
201604190934
Konto usunięte

dobrze żeś napisała, bom temat zabiła
Stary 2014-10-29, 12:27   #1435
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Dziwi mnie to. Aczkolwiek chyba znam przyczynę - zagapienie się na forum

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Dziewczyny, mam gooopi problem. Wczóraj w nocy rozsyłałam te piehdolone siwi i pomyliłam treść maila z kontaktem. To znaczy wysłałam maila z oficjalną formułką, że "I'm interested in working at Z... please coś tam" na adres firmy X.

Wysyłać poraz kolejny tego samego maila tylko zamienić Z na X? Przeprosić? Co robić, to akurat tam to miałam szansę dlaczego taki omyłkowy mail nie wysłał się do jakiejś bznadziejnej firmy, tylko tam gdzie mi zależy
Zacytuję samą siebie bo nikt mi nie pomógł. Co zrobić?
Stary 2014-10-29, 12:27   #1436
201604181004
Konto usunięte

jakie forum, nie na forum, na samą siebie. wybierałam idealne selfie xD
Stary 2014-10-29, 12:29   #1437
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Dziwi mnie to. Aczkolwiek chyba znam przyczynę - zagapienie się na forum

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Zacytuję samą siebie bo nikt mi nie pomógł. Co zrobić?
ja czytałam i nie wiedziałam co doradzić...chyba najłatwiej zadzwonić i powiedzieć o pomyłce

edytujeę, bo możesz też wysłać poprawnie i udawać, że nic nie wiesz o pomyłce na zasadzie: jestem przekonana, że do wszystkich firm poprawnie wysłałam i nic nie wiem, że dostaliście cv adresowane do innej firmy

Edytowane przez 201604190934
Czas edycji: 2014-10-29 o 12:30
Stary 2014-10-29, 12:30   #1438
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
usmazyc nowe

Mikia ja nie do konca rozumiem co zrobilas zle

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:32   #1439
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziwi mnie, jakie makijaże wizaż uważa za łatwe i do zrobienia w 5-15 minut. Jak dla mnie to tylko jeden z nich się łapie.

O tym, że link z obrazków na dole nie działa, to już nawet nie mówię. Za to na fb wrzucili poprawny.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:33   #1440
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
usmazyc nowe

Mikia ja nie do konca rozumiem co zrobilas zle
Wysyłam hurtowo siwi. Mailem. I zrobiłam tak - na adres jednej firmy wysłałam maila, który w treści miał wpisaną zupełnie inną firmę. Bo ogólnie to wszędzie jest podobna formułka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości