|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- RACJA!!!
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Ejjj nie było mnie ponad godzine a tu tyle naskrobałyście
![]() Ale ładnei się zrobiło na dworze. LEdwo do domu doszłąm ze sklepu ![]() a teraz zjadłam II śniadanie - bułke z nutellą i jogurt, wstawiłam pranie i chyba zaraz zrobie pieczarki do krokietów.
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-10-29 o 12:52 |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko butella
hihi
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3816 |
|
Rozeznanie
|
moje zestawienie ciszkow jest jakies takie pokazne
body kr. 32 body dł. 18 śpiochy 4 półśpiochy 9 pajac 22 spodnie 22 czapka 7 sukienka 16 rampersy 2 spodenki kr. 5 bluzeczka kr. 5 bluzeczka dł.. 15 sweter/bluza 7 kombinezon 3 skarpetki 11 sliniak 1 opaska 1 rekawiczki 3 a moja panienka w 30 tc wazyla 1420g- 3,5 kg na końcówce przekroczyć nie powinna wiec uff tylko jakas taka chudzinka jest, bo wymiar brzuszka jest o tydzien mniejszy niz tc- ale lekarz mowil ze to w normie
Edytowane przez pepa_ Czas edycji: 2014-10-29 o 12:54 |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Pepa nieczytelne.. Przynajmniej dla mnie na Kom;p
|
|
|
|
#3818 | ||
|
Zakorzenienie
|
czepiasz się :P już poprawiłąm hehe
Cytat:
![]() ja kupiłam małą, bo jak ją zjem, to nie bedzie mi sie chciało kupować drugiej i tym sposobem zjem mniej Cytat:
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Pepa na jaki rozmiar taka kolekcja?
ja skarpetek nie liczę bo mam jakies ale zupełnie nie wiem jaki rozmiar na jaki miesiac;d
|
|
|
|
#3822 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z synem udało mi się dziś do dość dobrego lekarza na nfz dostać.. Pulmicort nie wiem, czy jest nadużywany. W naszym przypadku na pewno nie. My go do tej pory używaliśmy u syna raz, kiedy miał zapalenie krtani. Teraz poprosiłam o receptę, żeby leżała i czekała na swoją ewentualną kolej, gdyby coś z krtanią zaczęło się dziać i żeby szybko zareagować. Tym bardziej, że weekend idzie i ciężko będzie z lekarzami. nie, budżetówka, a u męża dopiero się zbierają.
|
|
|
#3823 |
|
Rozeznanie
|
Co do chrztu to ja bym wolała jak najszybciej póki dziecko dużo śpi
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a łóżeczko już wybraliście? Czy na razie orientacyjnie? Bo nasze od ręki było na szczęscie o matko, strasznie dużo ale wiesz, że to się nie wyklucza? Możesz sobie znaleźć takiego, co może wypisywać na NFZ mimo, że wizyta prywatna? |
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Pepa
![]() Szczeperka zaczęło sie w sensie ucisk na pecherz. Nie jestem przyzwyczajona do nocnego wstawiania A z wózkiem gorzej jak wysokie osoby idą z niskim wózkiem
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sukienki póki co np kupowałam tylko na lato 6-9miesiąc,dwie takie coeplejsze mam na 3-6 bo początkowo będę zakładać tylko takie ciuszki żeby było jej wygodnie
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam o tych Waszych kolekcjach ubranek i strasznie dużo tego macie
![]() ja mam po kilka rzeczy z danego rozmiaru i gatunku. I tak się zastanawiam może mam za mało? |
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
z tymi ubrankami to jak nie zrobilam zestawienia to mysalam ze nic nie mam, a tu jednak sie nazbieralo- ale ja to jestem lowca pomocji plus lubie po lumpkach pobuszowac i a jak cos wychacze ladnego za grosze to nie moge sie opanowc
lupmkowe rzeczy potem tylko porzadnie wyprac- mam jakis dezynfekujacy plyn do prania, potem zwykly plyn, a w grudniu jeszcze tak jak inne rzeczy dla pewnosci upiore w dzidziusiowym i poprasuje. najgorzej ze to zima bedzie i wole miec wiecej ubanek na zmiane, bo nie nadarza mi rzeczy schnac, a miejsca na dodatkowa suszarke do ubran nie znajde;/ |
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze tomorrow w kwestii lekarza mnie uprzedziła
dokładnie tak jak tomorrow napisała moze byc prywatny ale miec umowe z NFZ
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga
![]() oo ja też jesteśmy serialomaniakami z tżtem ![]() Cytat:
![]() Montanka współczuję opryszczki ja na szczęście miałam tylko raz na początku. bo pulmicort ze zniżką to tylko wtedy jak dziecko jest alergikiem/astmatykiem chyba. my mamy za 2zł niecałe. Cytat:
mój syn ma stwierdzoną astmę wczesnodziecięcą oskrzelową więc jak tylko kaszel się zaczyna muszę to zastosować bo tylko to działa. obywa się natomiast bez antybiotyków i innych leków. ale jak tak słyszę że ktoś tam podaje pulmicort na kaszel po prostu to się dziwię czy to taki popularny lek czy co? u nas już przestestowaliśmy że jak małemu zaczynał się kaszel i podawaliśmy syropy zawsze kończyło się na zapaleniu oskrzeli. więc teraz jak tylko jest mega kaszel to od razu działamy. choć zdaję sobie sprawę z tego czym są sterydy dla dziecka.
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jestem dziwna ale nie chodze po lumpkach..Hm;d
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Pulmicort mega czesto jest wypisywany i nebbud na przykład i to wlasnie dla dzieci, a to sa sterydy nie niewinny syropek z prawoslazem czy innym ustrojstwem;p Od sterydów juz łatwa droga do grzybicy na przykład..ale co ja bede pisać. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Z października prawie wszystkie wypakowane..no to teraz listopad i grudzien;p |
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj pożerałam chleb z nutellą
teraz mi smakuje bardziej niż kiedykolwiek, ale w sumie nie jadłam kilka lat nutelli to może też dlatego dobra, idę do gina, Bożenę ogoliłam, nieźle się zmęczyłam
|
|
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
Ellyunia moglabys mi zmierzyc centymetrem ile masz od podlogi do dna gondoli w Murze?
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- ja tez nigdy nie bylam w sh |
|
|
|
#3835 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja to rozumiem też kiedyś nie lubiłam.Usłyszałam w poniedziałek jak jedna babeczka urodziła w zeszłym tyg, a miała termin na 15.12, troszkę się przestraszyłam i dlatego od dziś piorę i biorę się za szykowanie torby do szpitala na poważnie Cytat:
a nutellę mam produkcji mojej mamuśki wmawiam sobie, że zdrowsza
|
|||
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość rzeczy mam z lumpka. Nie dość, że naprawdę za grosze(mnóstwo ciuszków mam kupionych za 1zł) to są oryginalne i śliczne. Wszystkie w stanie idealnym, dwa razy już wyprane - najpierw w normalnym proszku, potem w sensitive a w zimie chce wyprać w proszku dziecięcym ![]() Jak pomyśle ile bym wydała na te ciuchy w normalnym sklepie... nie byłoby szans w moim przypadku, musiałabym ubierać ją codziennie w to samo i codziennie prać - a na to też nie mam warunków przynajmniej w zimie :P ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
A bo rozpakowało sie pare
w połowie grudnia prwnie i nas ktos sie juz rozpakuje przynajmniej sa takie szanse ;p
|
|
|
|
#3838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a w ciąży jakoś niespecjalnie nawet książki czytam ..jakos mi się nie chce. Cytat:
ja przed chwilą też z Bożeną walczyłam ...taka gimnastyka lepszy niż nie jeden fitness ![]() nie wiem co mi bardziej zasłania, brzuch czy tzytzki Cytat:
![]() mam nadzieję, że ja nie będę tą pierwszą u nas :P alb
|
||||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości popatrzylam na mój zbiór ... :P
Body dl. 6 Body kr. 13 Kurteczki 4 Bluzy 2 Kombinezony 4 Zestaw bluza plus spodenki ze stopkami 1 Zestaw body dl. + spodenki + czapeczka 1 Czapeczki 3 Niedrapki 5 zest. Kaftaniki (dl. I kr.) 8 Pajacyki polarowe 4 Ogrodniczki 1 Spodenki 3 Rampersy 2 Śpiochy 2 Sweterki 2 ( w tym jeden na 6-9m) Ogolnie są rozmiary mieszane 50-56-62 Mało mam... ale jeszcze nadrobie
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
dusiolka z Tobą dobrze skonsultować leki itp, tak więc pisz, ja chętnie czytam
![]() bajlaga ja ostatnio tak się namęczyłam z Bożena, że stwierdziłam, ze tylko przed wizytami u gin bede goliła. Po porodzie wszystko wróci do normy, ale teraz jakaś masakra. aska koniecznie weż od mamy przepis i sie podziel ![]() fashion, dusiolka taaak, listopadowe się już rozpakowują i to tak na maxa hehe. Pranie powieszane, farsz do krokietów gotowy, ciasto naleśnikowe czeka zeby je usmazyć hehe, ale to po obiedzie chyba, bo na jutro, to mam czas
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

tylko jakas taka chudzinka jest, bo wymiar brzuszka jest o tydzien mniejszy niz tc- ale lekarz mowil ze to w normie

czas się za to zabrać. Już dzwoniłam do męża, że jutro akcja łożeczko

teraz mi smakuje bardziej niż kiedykolwiek, ale w sumie nie jadłam kilka lat nutelli to może też dlatego