|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Buc
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do łososia to polecam jeszcze taki sos do niego - na patelnię suchą dajemy śmietanę 12% , dorzucamy do tego trochę soku z cytryny, posiekane kilka kaparów i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie innymi ziołami. w wersji mega kalorycznej można dorzucić pół serka topionego hochland ziołowego. super pasuje do łososia i frytek albo pieczonych ziemniaków. panie - co chodzą już na SR czy bierzecie ze sobą jakiś dres czy np jedziecie w jakiś wygodnych ciuchach i już się nie przebieracie?
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to się przekonałam... ale to twardnienie samo w sobie nie takie złe, najgorszy był straszny ból, takie kłucie w okolicy pepka i po bokach brzucha. mam nadzieję, że nie wróci a tż zaaferowany, ugadany z przełożonymi, że jak coś to jedzie i co 30 min mam sms "jak się czujesz?"
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis na obiad kopytka z miesiwem
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niżej cała odpowiedź
Edytowane przez Martusia1499 Czas edycji: 2014-10-29 o 11:21 |
|
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
ewka no to se wykrakałaś
ja kiedyś mówiłam:"a co to jest ta zgaga, nie miałam nigdy" a kilka dni potem tadaaaam, witaj zgago ![]() ja to czasami mam takie kłucie obok pępka, któro przechodzi samo [ale to i "bez ciąży" tak miałam] lub takie kłucie + skurcze na biegunkę czasami to są tak mocne skurcze, że się boję myśleć jak bolą skurcze porodowe...
|
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba ostatnia kupię wózek bo już nie wiem co chcę...
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fotki mojego ulubionego kocyka, wyprany i już wyprzytulany http://zmniejszacz.pl/zdjecie/184/1175156_DSC_0994.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/184/1175155_DSC_0998.JPG Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-29 o 11:35 |
|
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały mi się wczoraj chyba zaczął przewracac w brzuchu bo czułam go w zupełnie innych miejscach niż ostatnio...
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
Oficjalnie są, ale w praktyce jest tak, że jak mama zaraz po porodzie nie jest na siłach zeby zając się dzieckiem to położne je i tak zabierają
|
#3790 |
|
Zadomowienie
|
ewka Ty się może wreszcie wybierz do lekarza bo dopisujesz ciągle nowe dolegliwości i nic z tym nie robisz. A skoro po tabletce brzuch nadal jest twardy to jest to powód do niepokoju. Jaką tą tabletkę wzięłaś?
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzilam sie...
Ale i tak co chwile było " mamo jestem głodna" , "mamo a gdzie jest mój klucz hello kitty?!" , "mamo zjadlam! " , "mamo otworzysz mi wiaderko halloween?!" Myslalam ,ze zejde... nie ma co drzemka poranna jak wymarzona Na drugi raz taśmę chyba zastosuje Ma.ko dzięki! ![]() Karoloo no bo jak urodza przed to z jedzeniem wigilijnym trochę lipa aby wszystko jeść i piersią karmić ![]() Smerfetka sądzę, ze to bzdura z tą zimą stulecia co najwyżej śnieg 1-2cm spadnie na jeden góra dwa dni i to będzie po imprezie
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Rok temu to miała być zima stulecia też
a u nas ani razu śnieg nie utrzymał się chociażby przez jeden dzień, spokojnie dało radę objechać całą zimę na letnich oponach
|
|
|
|
#3793 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Heja!
Od wczoraj mam opryszczkę Byliśmy wczoraj na tym pasowaniu Dziś za to poszłam z synem do lekarza, bo mnie ten katar i podwyższona gorączka nie dawały spokoju. Lekarka pyta: Pewnie tak na połowe grudnia termin, co? Duży brzuszek pani juz ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spokojnie, leki sobie poradzą z tsh. Cytat:
![]() Szkoda, że synuś znów kaszle. Mój nie był 2 tyg. w pkolu, poszedł na 4 dni i od poniedziałku znów siedzi w domu. Dziś poprosiłam o pulmicort w razie w, jak by się "szczekanie" zaczęło i co? Nie ma podstaw, żeby wypisać ulgę, więc na 100% dostałam. ![]() Cytat:
Gratki!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Głośno zapytałam, co się tam dzieje, to przyszła i zaczęła dalej obsługiwać.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
Montanka współczuję opryszczki, znam to okropieństwo
któraś z Was pisała, że zamówiła/kupiła wózek Bebetto Pascal? mogę zapytać jaki kolor? ![]() mmgi to chyba Ty masz Pascala? który kolor wybraliście, ten 230 czy 195?
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-29 o 11:51 |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka te plastry compeed sa naprawdę super!
raz w życiu mialam i mi pomogły bardzo!
|
#3796 | |||||
|
Rozeznanie
|
uff przeczytalam..
gratuluje wszystkich wizyt Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...h/przepis.html albo penne z sosem z lososiem (pomiory rozdrobnione z puszki, podsmazony, pokrojony w paseczki losos wedzony, sol, pieprz, troche soku z cytryny) a na talerzu na sos pokrojona w kosteczke feta i troche startego parmezanu, mozna tez posypac posiekana bazylia- pyycha |
|||||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny. Wyszlam do sklepu po rzeczy do obiadu i akurat jak szlam na rondzie kolo mnie byl okropny wypadek
![]() Potracony pieszy. Wtargnal na droge. Okropne, az mnie zmrozilo. Kierowca tez ostro hamowal i tez mu sie cos stalo. Weszlam do sklepu i Dwie karetki zaraz przyjechaly, policja jak wychodzilam to kolo nich biegali ![]() Az mnie zmrozilo i chyba caly dzien bede otumaniona...
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
co do tej opryszczki to ja tez stosuje plasterki- najwazniejsze w nich dla mnie jest to, ze oprocz tego ze sie szybciej goi to zapobiegaja mi rozniesieniu tego cholerstwa na dalsza czesc ust
|
|
|
|
#3799 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dla.... (miałam jeszcze czyjeś 2 wizyty pocytowane i wcięło )Cytat:
dla mnie wybieranie rozmiaru czapki to kosmos Cytat:
no, lenie na L4 jesteśmy i tyle Cytat:
Cytat:
? Ja wstaję co 1 h, a przy dobrych wiatrach czasem uda się co 2 h ![]() Cytat:
ja mam endo i gin prywatnie, ale na szczęście mają umowę z nfz, więc leki na zniżkę mam |
||||||||
|
|
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka pewnie Twoi lekarze nie maja podpisanej umowy z NFZ dlatego na 100%.
Nie wiem dlaczego pulmicort i inne wziewy ze sterydami sa tak nadużywane u nas..byc moze to po prostu zwykły kaszel?osluchala go i czysto było? Bajlaga ja tam żadnej kawki i ciastek proponować nie bede :d co ona na wyżerkę ma przychodzić czy posprawdzać?;p dlatego u mnie długo nie posiedzi położna podczas swoich wizyt;d wlasnie o ten kocyk mi chodziło
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam ten plan porodu z linka
to mnie rozwaliło : "Proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków i/lub krzyku podczas porodu."
|
|
|
|
#3803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ ma 186 cm więc dla niego jest super, ja też nie narzekam ![]() o proszę czyli ilu użytkowników tyle opinii, wydawało mi się że może być za wysoki dla osób niskich/sredniego wzrostu. Cytat:
ja przychodzę już ubrana w jakies wygodne legginsy dłuższą bluzkę/tunikę, nie przebieram się specjalnie na zajęcia. Montanka - dziękuję
|
||
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam , ze szukają ciezarnych ,które rodzą do grudnia tego roku z Liverpoolu na nakręcenie porodu do One born Every minute
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahah chyba nie. Moje krzyki będą słyszeć nawet w Szkocji pewnie
a co dopiero jak telewidzowie mieli to oglądać
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Suszarka u mnie idziesz w normalnych ciuchach bo to ma forme wykladu… to ze moje normalne ciuchy to ostatnio dres to swoja droga.
Ale potem maja byc jakies jedne zajecia "cwiczeniowe", mysle ze powiedza jak sie trzeba bedzie przebrac. Kiedy ty idziesz na pierwsze zajecia? ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Teja super że zagadka rozwiązana
Twoja intuicja ma się dobrze ![]() super furka, b. podobają mi się te "kubełkowe" gondole ![]() Cytat:
3mam kciuki żebyś szybko się dowiedziała przyczynyCytat:
![]() Cytat:
musztardowo-miodowy mniammmm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W załączniku to co dziś mi wpadło do koszyka jak poszłam po chleb polarek krówka h&m z lumpka 5zł, zabawka 10zł ![]() Z ciekawości zajrzałam też do sklepu z meblami dla dzieci i kurczę czas oczekiwania na łóżeczko 4 tyg czas się za to zabrać. Już dzwoniłam do męża, że jutro akcja łożeczko i powoli już zaczynam pranie, własnie pierwsza pralka jedzie
|
||||||
|
|
|
#3810 | |||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() Cytat:
No też racja z tym jedzeniem chociaż może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
Co do opryszczki to mi ten plaster monique86 teraz powinno ładnie spadać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

czy bierzecie ze sobą jakiś dres czy np jedziecie w jakiś wygodnych ciuchach i już się nie przebieracie?

a u nas ani razu śnieg nie utrzymał się chociażby przez jeden dzień, spokojnie dało radę objechać całą zimę na letnich oponach

Głośno zapytałam, co się tam dzieje, to przyszła i zaczęła dalej obsługiwać.
czyżby sie zaczynało ? 
)
a co dopiero jak telewidzowie mieli to oglądać
3mam kciuki żebyś szybko się dowiedziała przyczyny
czas się za to zabrać. Już dzwoniłam do męża, że jutro akcja łożeczko