Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 11:10   #3781
suszarka
Buc

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
strasznie mnie brzuch boli.
pierwszy raz tak w ciąży.
nie wiem, czy to bardziej żołądkowe czy nie.
ale w sumie strasznie twardy mam ten brzuch i jakoś w kroczu mnie też dziwnie kłuje.
ehhhh
leć na ip.

Cytat:
ja to samo. jeszcze się przeziębiłam na domiar złego. wszystkie kostki mnie bolą, czuję się jak starowinka, dyszę jak lokomotywa i chodzę jak pingwin

pozostaje mi leżenie w łóżku i myślę, co by pooglądać, jaki nowy serial by zacząć, bo lekarzy i przyjaciółki mam do przodu, Czas Hoonoru oglądam z mężem ...może Prawo Agaty zacznę.

a na obiad gołąbki ze słoiczka taki leń
jak lubisz zagraniczne seriale to mogę spooooooooro polecić.

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

a właśnie mialam WAM wczoraj pisać że zapisujcie się do połóżnych środowiskowych bo każdej z nas się to nalezy! nieważne czy chodzicie do lekarza na NFZ czy prywatnie ale każda ma prawo do opieki podczas ciąży i po jej zakończeniu, wczoraj położna mówiła że dziwi się że tak mało dziewczyn w ciąży o tym wie, więc śmigajcie do przychodni
a gdzie to można się zapisać?

co do łososia to polecam jeszcze taki sos do niego - na patelnię suchą dajemy śmietanę 12% , dorzucamy do tego trochę soku z cytryny, posiekane kilka kaparów i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie innymi ziołami. w wersji mega kalorycznej można dorzucić pół serka topionego hochland ziołowego. super pasuje do łososia i frytek albo pieczonych ziemniaków.

panie - co chodzą już na SR czy bierzecie ze sobą jakiś dres czy np jedziecie w jakiś wygodnych ciuchach i już się nie przebieracie?
Stary 2014-10-29, 11:11   #3782
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
to jak Ty to zrobiłaś, że pasował? mi Tż robił zdjęcie z wózkiem, ktory miał kilka cm więcej niż chyba Luca i wyglądałam śmiesznie... jak z wózkiem widłowym

ewka a czy to nie Ty ostatnio mówiłaś, że nie wiesz co to twardnienie brzucha itp?
tak, to ja
to się przekonałam...
ale to twardnienie samo w sobie nie takie złe, najgorszy był straszny ból, takie kłucie w okolicy pepka i po bokach brzucha.

mam nadzieję, że nie wróci
a tż zaaferowany, ugadany z przełożonymi, że jak coś to jedzie i co 30 min mam sms "jak się czujesz?"
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:12   #3783
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
strasznie mnie brzuch boli.
pierwszy raz tak w ciąży.
nie wiem, czy to bardziej żołądkowe czy nie.
ale w sumie strasznie twardy mam ten brzuch i jakoś w kroczu mnie też dziwnie kłuje.
ehhhh
Nie dzis od rana tak bolal ale teraz przechodzi. Mala wczoraj skopala tż. Chyba w koncu sie przekonuje do ojca reki
Ja dzis na obiad kopytka z miesiwem

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:14   #3784
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Ellyunia,
myslalam ze wszystkie oddzialy poloznicze w PL sa rooming in? Moze chodzilo o jakas sale taka ze nie wiem tam sa dzieci jak mamy oddaly poloznym...
Oficjalnie

Niżej cała odpowiedź

Edytowane przez Martusia1499
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:21
Martusia1499 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:16   #3785
bajlaga
Zadomowienie

ewka no to se wykrakałaś ja kiedyś mówiłam:"a co to jest ta zgaga, nie miałam nigdy" a kilka dni potem tadaaaam, witaj zgago

ja to czasami mam takie kłucie obok pępka, któro przechodzi samo [ale to i "bez ciąży" tak miałam] lub takie kłucie + skurcze na biegunkę czasami to są tak mocne skurcze, że się boję myśleć jak bolą skurcze porodowe...
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:17   #3786
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
to jak Ty to zrobiłaś, że pasował? mi Tż robił zdjęcie z wózkiem, ktory miał kilka cm więcej niż chyba Luca i wyglądałam śmiesznie... jak z wózkiem widłowym
No nie wiem jak to zrobiłam ale wiesz ja lubię same duże rzeczy :-D i to byłjak na razie jedyny wózek który mi się najlepiej podbijało i prowadziło. Ale w sklepie na zakupach to musi mieć alejki tylko dla siebie bo jest duży :-P
Chyba ostatnia kupię wózek bo już nie wiem co chcę...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:18   #3787
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
No nie wiem jak to zrobiłam ale wiesz ja lubię same duże rzeczy :-D i to byłjak na razie jedyny wózek który mi się najlepiej podbijało i prowadziło. Ale w sklepie na zakupach to musi mieć alejki tylko dla siebie bo jest duży :-P
Chyba ostatnia kupię wózek bo już nie wiem co chcę...
Ja też nie wiem już co chcę ale wiem jedno: wózek nie może być dla mnie zbyt wysoki... bo się dziwnie wtedy czuję

fotki mojego ulubionego kocyka, wyprany i już wyprzytulany
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/184/1175156_DSC_0994.JPG
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/184/1175155_DSC_0998.JPG

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:35
Stary 2014-10-29, 11:19   #3788
Szczeperka
Wtajemniczenie

Mały mi się wczoraj chyba zaczął przewracac w brzuchu bo czułam go w zupełnie innych miejscach niż ostatnio...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:19   #3789
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Ellyunia,
myslalam ze wszystkie oddzialy poloznicze w PL sa rooming in? Moze chodzilo o jakas sale taka ze nie wiem tam sa dzieci jak mamy oddaly poloznym...
Oficjalnie są, ale w praktyce jest tak, że jak mama zaraz po porodzie nie jest na siłach zeby zając się dzieckiem to położne je i tak zabierają
Stary 2014-10-29, 11:20   #3790
alb
Zadomowienie

ewka Ty się może wreszcie wybierz do lekarza bo dopisujesz ciągle nowe dolegliwości i nic z tym nie robisz. A skoro po tabletce brzuch nadal jest twardy to jest to powód do niepokoju. Jaką tą tabletkę wzięłaś?
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:36   #3791
Kinqaa
Zakorzenienie

Obudzilam sie...
Ale i tak co chwile było " mamo jestem głodna" , "mamo a gdzie jest mój klucz hello kitty?!" , "mamo zjadlam! " , "mamo otworzysz mi wiaderko halloween?!"
Myslalam ,ze zejde... nie ma co drzemka poranna jak wymarzona
Na drugi raz taśmę chyba zastosuje

Ma.ko dzięki!
Karoloo no bo jak urodza przed to z jedzeniem wigilijnym trochę lipa aby wszystko jeść i piersią karmić
Smerfetka sądzę, ze to bzdura z tą zimą stulecia co najwyżej śnieg 1-2cm spadnie na jeden góra dwa dni i to będzie po imprezie

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 11:37   #3792
bajlaga
Zadomowienie

Rok temu to miała być zima stulecia też a u nas ani razu śnieg nie utrzymał się chociażby przez jeden dzień, spokojnie dało radę objechać całą zimę na letnich oponach
Stary 2014-10-29, 11:42   #3793
Montanka
Rozeznanie

Heja!
Od wczoraj mam opryszczkę Nałożyłam plaster compeed i nie wiem, czym ja jeszcze potraktować.

Byliśmy wczoraj na tym pasowaniu

Dziś za to poszłam z synem do lekarza, bo mnie ten katar i podwyższona gorączka nie dawały spokoju. Lekarka pyta: Pewnie tak na połowe grudnia termin, co? Duży brzuszek pani juz ma

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Zawód??? to chyba służba zdrowia w PL :P

a to tak w związku z magiczną 30
pięknie
Cytat:
Napisane przez monique86 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie.

Generalnie ciąża przebiega prawidłowo, szyjka w porządku itp. Malutka cały czas leży główką w dół i waży 1080 g a jej serducho bije jak dzwon Kolejna wizyta 25.11 a za tydzień idę tylko po l4 -nareszcie

Wyniki piątkowych badań wyszły też ok, za wyjątkiem TSH 1,5 miesiąca temu tak ładnie mi TSH spadło a tu dzisiaj patrze a tam 4,37 Wysłałam już maila z wynikami do mojej endokrynolog...jestem ciekawa co odpisze. Pewnie zwiększy mi dawkę euthyroxu
za wizytę Spokojnie, leki sobie poradzą z tsh.
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hejo
ja po wizycie
mały pozostał chłopakiem, jaja są wielkie
waży od 1300 do 1500 gram serduszko bije 133 na minutę, wszystkie wymiary w porządku akurat spał podczas usg
leży główką w dół
starszy brat zawiedziony bo nie było widać tak jak on by chciał haha ale i tak się chwalił że braciszka widział

Superowo Mój młody wczoraj nie był pierwszy raz z nami. Pomyślałam, że jak by mi zakładała pessar, to wolę, żeby mnie mąż za rękę trzymał, niż syna na rękach

Szkoda, że synuś znów kaszle. Mój nie był 2 tyg. w pkolu, poszedł na 4 dni i od poniedziałku znów siedzi w domu. Dziś poprosiłam o pulmicort w razie w, jak by się "szczekanie" zaczęło i co? Nie ma podstaw, żeby wypisać ulgę, więc na 100% dostałam.
Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
witam się wieczorową porą powiedzieć, że jesteśmy po usg maluszek jest jednak chłopcem i waży 920g
a nie mówiłam? Gratki!
Cytat:
dziewczyny gin na te nogi kazał mi magnez brać z b6. jaki wy bierzecie? taki zwykły czy jest jakiś specjalny dla kobiet w ciąży.
wiem że ten magnezin ale to węglan magnezu. co wy bierzecie
w sumie gin powiedział że mogę magne b6 - któraś bierze?
ja biorę teraz: 1xaspargin, 1xcitrimag z b6 i d3, 2x magnezin.
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
no niestety znalazło się kilkoro buraków

w zał. zdjęcia wózka

zdj, spacerówki ani fotelika nie wklejam, chyba że komuś zależy,a le z tego co pamiętam nikt więcej nie zdecydował się na ten wózek, fotelik maxi cosi citi.
ładniusi
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u lekarza.
mój klocuch waży już 1,5kg ma około 40cm. główką w dół, szyjkę mam 2,5cm zamknięta. miałam kiedyś toksoplazmozę. i to chyba tyle.

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Taaa, chciałam Was nadrobić, nawet 3 strony już miałam odpisane i internet mi się zawiesił, a później nie skopiowało mi tego co napisałam.

NIe mam już siły do moejgo lapka. nawet wczoraj nei mogłam sokowirówki zamówić, bo nie ładował strony. Próbowałam na 3 różnych przeglądarkach, aż w końcu G zamówił dzis w pracy.

Tak wiec poczytam Was zaraz na tel, ale pewnie nie odniose sie do postów, bo nie lubie pisać dużo z tel.

A ja wczoraj poszłam na spacer, bo musiałam odebrać mężowi zdjęcia do cv, ale po drodze musiałam przysiąść na chwile na ławce bo sie zmęczyłam heh. Póxniej odpoczełam u rodziców i mąż po mnie przyjehał. Zjedliśmy obiad u teściów i pojechaliśmy jeszzce do biedronki po owoce. W pewnym momencie w sklepie tak mi zaczęło serce walic i zrobiło mi się jakoś słabo, ze ledwo stałam w kolejce, ale oczywiście nikt nas nie przepuścił mimo, ze brzuch wywaliłam na wierzch no ale ok. A jak wsiadłam do auta, to normalnie siedziec nie mogłam musiałam sie podpierac z tyłu heh. Na szczęście jak wróciliśmy do domu i położyłam się, to po kilku minutach wszystko wróciło do normy.

Dzisiaj cały dzień odpoczywam
no i postanowiłąm zrobić liste co kupić do wyprawki z all, ale to na leżąco
Mako, my wczoraj staliśmy w kolejce w biedrze. Ciężko mis się już stało, gorąco robiło, a kasjerka na lajta, nie spieszyła się z obsługą, w dodatku przy kliencie przed nami poszła rozmieniać sobie pieniądze do innej kasy Głośno zapytałam, co się tam dzieje, to przyszła i zaczęła dalej obsługiwać.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
też nie korzystam z darmowych lekarzy, wolę zapłacić i czuć się "obsłużoną"
Ja bym chciała, bo już sie uzbierało u nas tego.. aktualnie chodzę do trzech lekarzy prywatnie: gin, endo i diabetolog. WSZYSTKIE leki, paski do glukometru, lancety itd mam na 100%
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Fashion waga małej nie masz co sie martwić, jak zauważyłas różni są ludzie (jeden ma 1,5 m w kapeluszu a drugi 2 m ) także wszystkie dzieci w 30tc nie beda ważyły 1,5 kg
Najważniejsze żeby małe systematycznie przybierało na wadze

Ja dzisiaj 2 razy w nocy wstawalam do łazienki czyżby sie zaczynało ?
Ja od początku ciąży nie przespałam ani jednej całej nocy. Do końca 2 trymestru wstawałam nawet i 5 razy. Od kilku dni jakoś sie uspokoiło, bo wstawałam tylko 2 razy.
Cytat:
tak, to ja
to się przekonałam...
ale to twardnienie samo w sobie nie takie złe, najgorszy był straszny ból, takie kłucie w okolicy pepka i po bokach brzucha.

mam nadzieję, że nie wróci
a tż zaaferowany, ugadany z przełożonymi, że jak coś to jedzie i co 30 min mam sms "jak się czujesz?"
Ewka, czasem nawet dla własnego spokoju warto podejść na ip.
Stary 2014-10-29, 11:49   #3794
bajlaga
Zadomowienie

Montanka współczuję opryszczki, znam to okropieństwo mi ginekolog mówił, że mam niczym nie smarować, akurat wtedy nie wychodziłam z domu więc goiło się naturalnie, najgorsze jest to swędzenie

któraś z Was pisała, że zamówiła/kupiła wózek Bebetto Pascal? mogę zapytać jaki kolor?
mmgi to chyba Ty masz Pascala? który kolor wybraliście, ten 230 czy 195?

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-29 o 11:51
Stary 2014-10-29, 11:53   #3795
Kinqaa
Zakorzenienie

Montanka te plastry compeed sa naprawdę super! raz w życiu mialam i mi pomogły bardzo!

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 12:03   #3796
pepa_
Rozeznanie

uff przeczytalam..

gratuluje wszystkich wizyt

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Ja ostatnio czułam takie pulsowanie bardzo nisko - tuż nad spojeniem łonowym. Jeżeli to dziecko to nie dziwię się że wszystko mnie tam boli, ale czy to możliwe żeby główka była aż tak nisko? Może pępowina się tak jakoś zawinęła
tez sie ostatnio dziwilam ze tak nisko czulam mala, ale jak bylam na usg to potwierdzil gin polozenie glowkowe i ta glowica faktycznie bardzo nisko "jezdzil", a odczucie takie jakby juz glowa na zewnatrz miala ochote sie pojawic..

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do szpitala będziecie pisać plan porodu?
U mnie jest to mile widziane
w sumie do planu porodu przekonalam sie na SR. polozna mowila, zeby to traktowac jako nasze zabezpieczenie w razie czego- bo wiadomo jak wszystko bedzie ok to nawet jak zrobia cos wbrew naszym zapisom to zazwyczaj kobiety odpuszczaja, ale jak cos bedzie nie tak to jest nasz jedyny dokument aby dochodzic jakis swoich praw. Tylko trzeba dobrze przemyslec kazdy zapis, bo w szpitalu potrafia byc zlosliwce, ktorzy wykorzystaja nasze wczesniejsze zapisy i np beda przedluzaly podanie srodkow przeciwbolowych jak co innego napisalysmy w planie. Podsumowujac ja jestem na tak przemyslanemu planowi

Cytat:
ja też pamiętam odpowiadałam na głupie pytania tzn większość mąż za mnie mówił chyba w kazdym szpitalu to jest papierkologia...
najlepsze jak się ze skurczami siedzi wytrzymać się nie może a oni pytają : pesel, która ciąża, kiedy pierwsze ruchy itp itd
My w razie czego ( jakbysmy np. dotarli do szpitala dopiero na mocnych skurczach) przygotujemy sobie na kartce niezbedne informacje, o ktore pytaja na izbie i niech sobie uzupelniaja, bo mysle ze przy ostrym bolu to moga imienia i nazwiska ze mnie nie wydusic.

Cytat:
leż i się nie przemęczaj sama w domu jesteś?

Kinqaa w pl się nie dzwoni jedziesz do szpitala którego chcesz i muszą przyjąć
musza przyjac jak porod jest zaawansowany, a jak nie to w razie braku miejsc jedziesz do innego szpitala- choc ja sie smieje ze jak nie beda chcieli mnie przyjac to bede przychodzila co godzine az bedzie takie rozwarcie ze mnie zostawią

Cytat:
a ja dziś na obiad zrobie łososia, bo tak za mną chodzi juz od tygodnia, tylko nie mam pomysłu jak go zrobić
zna którą fajny przepis?
co do lososia ja lubie ten przepis:
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...h/przepis.html

albo penne z sosem z lososiem (pomiory rozdrobnione z puszki, podsmazony, pokrojony w paseczki losos wedzony, sol, pieprz, troche soku z cytryny) a na talerzu na sos pokrojona w kosteczke feta i troche startego parmezanu, mozna tez posypac posiekana bazylia- pyycha jadlam tez ten sos z dodatkiem brokula
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:05   #3797
fashionaddicted
Zakorzenienie

Kurde dziewczyny. Wyszlam do sklepu po rzeczy do obiadu i akurat jak szlam na rondzie kolo mnie byl okropny wypadek
Potracony pieszy. Wtargnal na droge.
Okropne, az mnie zmrozilo. Kierowca tez ostro hamowal i tez mu sie cos stalo. Weszlam do sklepu i Dwie karetki zaraz przyjechaly, policja jak wychodzilam to kolo nich biegali
Az mnie zmrozilo i chyba caly dzien bede otumaniona...
Stary 2014-10-29, 12:06   #3798
pepa_
Rozeznanie

co do tej opryszczki to ja tez stosuje plasterki- najwazniejsze w nich dla mnie jest to, ze oprocz tego ze sie szybciej goi to zapobiegaja mi rozniesieniu tego cholerstwa na dalsza czesc ust
Stary 2014-10-29, 12:08   #3799
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
witam się wieczorową porą powiedzieć, że jesteśmy po usg maluszek jest jednak chłopcem i waży 920g
czyli i dla mnie jest nadzieja?
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Co do dziewczynki ze zabiera urodę to u mnie wszyscy mówią ze za dobrze wyglądam i pewnie chłopak;d sama gin stwierdziła ze ładnie mi w ciazy ;p tak nieskromnej pisząc ;p ja tam w te zabobony nie wierze i tyle.
dokładnie, siostra z małą wyglądała wspaniale
Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj u lekarza.
mój klocuch waży już 1,5kg ma około 40cm. główką w dół, szyjkę mam 2,5cm zamknięta.
i dla.... (miałam jeszcze czyjeś 2 wizyty pocytowane i wcięło )
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Przy okazji kupiłam dla małej taką czapeczkę http://www.hm.com/pl/product/28742?article=28742-A. Przepiękne są rzeczy w h&mie, tylko gdyby były o połowę tańsze
cudna jest
dla mnie wybieranie rozmiaru czapki to kosmos

Cytat:
o jak sie obruszył. zaczęła głośno z mamą komentować że kobieta w ciąży to i pół dnia moze tu stać bo czas ma przecież

no, lenie na L4 jesteśmy i tyle
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
mam 2 kombinezony na 68 cm, więc od razu będą za duże, ale i tak nie kupuję mniejszych. A jak w marcu będzie ciepło, to się dokupi coś lżejszego.
ja chciałam najpierw na 68, ale wzięłam ostatecznie 62, w sumie to do ok. 3-m-ca, to akurat zima będzie się kończyć
Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj 2 razy w nocy wstawalam do łazienki czyżby sie zaczynało ?
czy to żart ? Ja wstaję co 1 h, a przy dobrych wiatrach czasem uda się co 2 h
Cytat:
czyżby to był właśnie kocyk dusiolkowo-tejowy?
Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała, bo już sie uzbierało u nas tego.. aktualnie chodzę do trzech lekarzy prywatnie: gin, endo i diabetolog. WSZYSTKIE leki, paski do glukometru, lancety itd mam na 100%
ja mam endo i gin prywatnie, ale na szczęście mają umowę z nfz, więc leki na zniżkę mam
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:09   #3800
pepa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny. Wyszlam do sklepu po rzeczy do obiadu i akurat jak szlam na rondzie kolo mnie byl okropny wypadek
Potracony pieszy. Wtargnal na droge.
Okropne, az mnie zmrozilo. Kierowca tez ostro hamowal i tez mu sie cos stalo. Weszlam do sklepu i Dwie karetki zaraz przyjechaly, policja jak wychodzilam to kolo nich biegali
Az mnie zmrozilo i chyba caly dzien bede otumaniona...
na mnie takie widoki tez zle dzialaja. jak jakis czas temu zobaczylam wypadek to postanowilam nie ociagac sie juz z podstawowymi rzeczami do szpitala/ dla dziecka, bo w razie czego nie chcialabym pozostawiac mojemu TZ zakupow na glowie
Stary 2014-10-29, 12:10   #3801
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka pewnie Twoi lekarze nie maja podpisanej umowy z NFZ dlatego na 100%.
Nie wiem dlaczego pulmicort i inne wziewy ze sterydami sa tak nadużywane u nas..byc moze to po prostu zwykły kaszel?osluchala go i czysto było?

Bajlaga ja tam żadnej kawki i ciastek proponować nie bede :d co ona na wyżerkę ma przychodzić czy posprawdzać?;p dlatego u mnie długo nie posiedzi położna podczas swoich wizyt;d wlasnie o ten kocyk mi chodziło
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:12   #3802
TOMORROW
Zakorzenienie

przeczytałam ten plan porodu z linka
to mnie rozwaliło : "Proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków i/lub krzyku podczas porodu."
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:13   #3803
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
AsiaW a czyli jednak to prawda, ja niestety do osób wysokich ani średnich nie należę więc niestety ale te wózki w naszym przypadku odpadają, w sumie to w moim przypadku, bo Tż ma 188 cm więc jemu by pasował

ewka co tam ?! przestało boleć?

dziewczyny, a dlaczego post miałby przeszkadzać w chrzczeniu dziecka? to by była durnota, gdyby nie można było ochrzcić dziecka w post, chyba bym ksiedza wyśmiała.

mój TŻ ma 186 cm więc dla niego jest super, ja też nie narzekam

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Bajlaga - mi wózek AsiW pasował mimo że jestem niziutka :-P

o proszę czyli ilu użytkowników tyle opinii, wydawało mi się że może być za wysoki dla osób niskich/sredniego wzrostu.

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
leć na ip.

jak lubisz zagraniczne seriale to mogę spooooooooro polecić.

a gdzie to można się zapisać?

co do łososia to polecam jeszcze taki sos do niego - na patelnię suchą dajemy śmietanę 12% , dorzucamy do tego trochę soku z cytryny, posiekane kilka kaparów i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie innymi ziołami. w wersji mega kalorycznej można dorzucić pół serka topionego hochland ziołowego. super pasuje do łososia i frytek albo pieczonych ziemniaków.

panie - co chodzą już na SR czy bierzecie ze sobą jakiś dres czy np jedziecie w jakiś wygodnych ciuchach i już się nie przebieracie?

ja przychodzę już ubrana w jakies wygodne legginsy dłuższą bluzkę/tunikę, nie przebieram się specjalnie na zajęcia.

Montanka - dziękuję

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:23   #3804
Kinqaa
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam , ze szukają ciezarnych ,które rodzą do grudnia tego roku z Liverpoolu na nakręcenie porodu do One born Every minute

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 12:28   #3805
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam , ze szukają ciezarnych ,które rodzą do grudnia tego roku z Liverpoolu na nakręcenie porodu do One born Every minute
a moze styczniowe z londynu by tez chcieli?
Kinga nie chcialabys?
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:28   #3806
pepa_
Rozeznanie

Cytat:
u mnie zajecia w SR polegaja tylko na rozmowie/sluchaniu, wiec kazdy sie ubiera normalnie. a dla samych juz kobiet sa oddzielne zajecia jezeli ktos chce cwiczyc i tam juz spotowy stroj- jedne przyjezdzaja i cwicza w tym samym, ja wole sie przebrac, bo jednak troche sie mecze i mozna tez sie spocic, ale jak kto lubi
Stary 2014-10-29, 12:30   #3807
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
a moze styczniowe z londynu by tez chcieli?
Kinga nie chcialabys?
Hahahah chyba nie. Moje krzyki będą słyszeć nawet w Szkocji pewnie a co dopiero jak telewidzowie mieli to oglądać

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 12:32   #3808
charliss
Zadomowienie

Suszarka u mnie idziesz w normalnych ciuchach bo to ma forme wykladu… to ze moje normalne ciuchy to ostatnio dres to swoja droga.
Ale potem maja byc jakies jedne zajecia "cwiczeniowe", mysle ze powiedza jak sie trzeba bedzie przebrac.
Kiedy ty idziesz na pierwsze zajecia?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Hahahah chyba nie. Moje krzyki będą słyszeć nawet w Szkocji pewnie a co dopiero jak telewidzowie mieli to oglądać
ja bym poogladała
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:32   #3809
askaa02
Rozeznanie

Teja super że zagadka rozwiązana Twoja intuicja ma się dobrze

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
w zał. zdjęcia wózka
super furka, b. podobają mi się te "kubełkowe" gondole

Cytat:
Nie wiem o co chodzi ale pod wieczór mi jest mega słabo...maz juz kolejny dzien z rzędu robi mi sok z buraka a i jutro powiedział ze zawiesie mnie na badania (krew ,hormonu tarczycy-rutynowe) zebym sama nie jechała..
Cała chusteczka we krwi bo leciała z nosa przy okazji
ojj no to zdecydowanie jakieś osłabienie 3mam kciuki żebyś szybko się dowiedziała przyczyny

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Przy okazji kupiłam dla małej taką czapeczkę http://www.hm.com/pl/product/28742?article=28742-A. Przepiękne są rzeczy w h&mie, tylko gdyby były o połowę tańsze
No i będę musiała przez Ciebie pojechać do h&m :P tymbardziej, że mam w torebce jeden kupon na 25%

Cytat:
a ja dziś na obiad zrobie łososia, bo tak za mną chodzi juz od tygodnia, tylko nie mam pomysłu jak go zrobić
zna którą fajny przepis?
ja dziś mam też łososia, ale w zwykłej formie, usmażony na patelni z cytynką i sól+piperz, całość z sałatą lodową, papryką, pomidorek, jajko na twardo, awokado + sos musztardowo-miodowy mniammmm

Cytat:
AsiaW, sa takie ciepłe misie np w h&m to myślę że takie cos bedzie wystarczyło, oczywiście pod to bodziochy itp
no ja mam tego misia z zamiarem zakładania go na ciepła zimę/wiosnę

Cytat:
po prostu chodzę wygodnie legginsy+ cos luźnego na górę

Cytat:
Przesłodki

W załączniku to co dziś mi wpadło do koszyka jak poszłam po chleb polarek krówka h&m z lumpka 5zł, zabawka 10zł

Z ciekawości zajrzałam też do sklepu z meblami dla dzieci i kurczę czas oczekiwania na łóżeczko 4 tyg czas się za to zabrać. Już dzwoniłam do męża, że jutro akcja łożeczko i powoli już zaczynam pranie, własnie pierwsza pralka jedzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141029_105241 (640x591).jpg (72,5 KB, 27 załadowań)
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 12:33   #3810
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Fashion ja juz bede wkurzona faktem ze obca osoba wlazi do mojego mieszkania;/
Lepiej obca baba niż teściowa

Cytat:
Obudzilam sie...
Ale i tak co chwile było " mamo jestem głodna" , "mamo a gdzie jest mój klucz hello kitty?!" , "mamo zjadlam! " , "mamo otworzysz mi wiaderko halloween?!"
Myslalam ,ze zejde... nie ma co drzemka poranna jak wymarzona
Na drugi raz taśmę chyba zastosuje

Ma.ko dzięki!
Karoloo no bo jak urodza przed to z jedzeniem wigilijnym trochę lipa aby wszystko jeść i piersią karmić
Smerfetka sądzę, ze to bzdura z tą zimą stulecia co najwyżej śnieg 1-2cm spadnie na jeden góra dwa dni i to będzie po imprezie
Hahaha fajnie masz z małą

No też racja z tym jedzeniem chociaż może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Heja!
Od wczoraj mam opryszczkę Nałożyłam plaster compeed i nie wiem, czym ja jeszcze potraktować.

Byliśmy wczoraj na tym pasowaniu

Dziś za to poszłam z synem do lekarza, bo mnie ten katar i podwyższona gorączka nie dawały spokoju. Lekarka pyta: Pewnie tak na połowe grudnia termin, co? Duży brzuszek pani juz ma

pięknie

za wizytę Spokojnie, leki sobie poradzą z tsh.

Superowo Mój młody wczoraj nie był pierwszy raz z nami. Pomyślałam, że jak by mi zakładała pessar, to wolę, żeby mnie mąż za rękę trzymał, niż syna na rękach

Szkoda, że synuś znów kaszle. Mój nie był 2 tyg. w pkolu, poszedł na 4 dni i od poniedziałku znów siedzi w domu. Dziś poprosiłam o pulmicort w razie w, jak by się "szczekanie" zaczęło i co? Nie ma podstaw, żeby wypisać ulgę, więc na 100% dostałam.

a nie mówiłam? Gratki!

ja biorę teraz: 1xaspargin, 1xcitrimag z b6 i d3, 2x magnezin.

ładniusi

Mako, my wczoraj staliśmy w kolejce w biedrze. Ciężko mis się już stało, gorąco robiło, a kasjerka na lajta, nie spieszyła się z obsługą, w dodatku przy kliencie przed nami poszła rozmieniać sobie pieniądze do innej kasy Głośno zapytałam, co się tam dzieje, to przyszła i zaczęła dalej obsługiwać.

Ja od początku ciąży nie przespałam ani jednej całej nocy. Do końca 2 trymestru wstawałam nawet i 5 razy. Od kilku dni jakoś sie uspokoiło, bo wstawałam tylko 2 razy.

Ewka, czasem nawet dla własnego spokoju warto podejść na ip.
A nie masz możliwości np wykupienia jakiegoś pakietu w Luxmedzie, Medicover czy czymś podobnym?

Co do opryszczki to mi ten plaster dał

monique86 teraz powinno ładnie spadać

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości