|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
pewnie myślała ze przesadzam ale jak powiedziałam ze zmieniam podpaski co 2 h i tamponow nie mogę nosić bo mnie boli to odrazu kazała mi się rozebrać i zrobiła badanie Ale na szczęście w środku wszystko dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Rozeznanie
|
kupowalyscie kiedys cos przez olx.pl ? bo znalazlam fajne ogloszenie co do tych zabawek z Lamaze i sie zastanawiam
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
#4113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tz czesto kupuje ale tylko z naszego miasta. Jesli z innego miejsca to prosi o aukcje na allegro i placi przez PayU. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 wlasnie mi chodzi o to zeby wyslali :d i zastanawialam sie czy ktos to sprawdza i kpntroluje zeby nie bylo przekretow :d
![]() |
#4115 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma zadnej wiecej kontroli w sumie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas wyzyna sie pierwszy zab
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo to fajnie ![]() ![]() Każdy kto spogląda na moją małą mówi, że ma jakieś 4mce. A ledwo 2 skończyła. Na szczęście ma już 63cm więc grubaskiem nie jest ![]() Hania w nocy śpi jak aniołek, kładę ją ok 20, budzi sie ok 3 na karmienie i dalej śpi do 7,8. Za to w dzień ma 45 drzemki ale jedziemy wg "Łatwego planu" czyli jedzenie, zabawa, spanko więc miescimy sie w czasie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Rozeznanie
|
slodziutka witamy
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- dobrze ze poszlas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Raczkowanie
|
ufff... skończyłam nadrabiac watek - ale macie tempo dziewczyny!
Gdzie Wy znajdujecie czas na forum przy Waszych maluszkach ![]() mój Łukaszek skończył w niedzielę 3 miesiące i tylko czekam aż przejda kolki ![]() jeszcze się wypowiem co do pieluch Babydream z Rosmanna - mi sie spodobała gumka na pleckach w trojkach... z pampersow nam zawsze wyplywala kupa na plecki, a w babydream przez to marszczenie na pleckach robi sie taka kieszonka i sie zatrzymuje ![]() mamy Babydream fun&fit ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Gatita Czas edycji: 2014-10-29 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
* Ania ma już dzisiaj 3 porządną drzemkę! Przed południem spałą ponad 2,5 godz, potem przewijanie, mleko, chwila zabawy, masaż ćwiczenia (w sumie około godzinki trwała jej aktywność od obudzenia się) i zasnęła na kolejne prawie 2,5 godz. Potem znowu przewijanie, mleko, zabawa, ulanie, przebieranie, masaż, leżenie na brzuszku) i po 2 godz znowu poszła spać! Śpi już jakieś 20 min. Nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić ![]() * wczoraj w przychodni widziałam 3kg noworodka i nie mogłam uwierzyć, że moja Ania była jeszcze mniejsza niż tamto dziecko, jak się urodziła. Aż mi się łezka w oku zakręciła. Też tak macie, że nie pamiętacie, jakie Wasze dzieci były małe?? ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Chciałam dzisiaj przy przebieraniu założyć Ani śpiochy, które akurat były pod ręką. Półtora tygodnia temu były dobre, a dzisiaj zapięcie szelek nie sięgnęło nawet połowy klatki piersiowej! Jestem przerażona, że ona rośnie w takim tempie! Nosi rozmiar 68. Muszę w trybie szybkim zaopatrzyć się w brakujące ubrania na 74.
![]() |
#4123 |
Zadomowienie
|
Ja dlatego zestawiam body lub koszulkę i spodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Rozeznanie
|
nasza często jest w śpiochach, ale tylko w domu, jak się nikogo nie spodziewamy. Ubieram jej zamiast dresu
![]()
#4126 |
Zadomowienie
|
ja do spania czasem zakłdam, ale głównie pajace do spania
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
My też nie gustujemy w śpiochach. Nie wiem czy znacie ten blog ale bardzo polecam, szczególnie recenzje art. dziecięcych. Z humorem, fajnie się czyta ![]() http://dzieciowo.pl/category/oceniamy/oc6 Co do pieluch na noc zakładam małej Bambo Nature. Bardzo nam pasują ale są niestety drogie - złotowka za pieluszkę. Dlatego tylko na noc - nie przeciekają, nie są tak chemiczne jak inne jednorazowe pieluszki, nic z pupka małej się nie dzieje mimo, że czasem nie przewijam jej przez calą noc. Na dzień zakładamy dady - ekonomia, kupujemy te wersje " w domku" - 156 pieluch '2' za 49zł. Ale coś czuję, że będziemy szybciutko wskakiwać w 3 jeśli będzie w takim tempie rosła. Kilka dni temu byłam z Hanią u pediatry bo pojawiła się jej na całym ciałku wysypka - taka kaszka manna, która szybko zniknęła ale została na głowie, uszkach i karku. Pani dr wykluczyła skazę, ciemieniuchę, stwierdziła że nie wie z czego to się wzięło, przepisała jakis płyn. Wykupiłam w aptece i dopiero po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się, że to oczywiście sterydy. Wkurzyłam się, bo sama od dziecka mam alergię kontaktową na nikiel i wiem jak to jest masakrować skórę sterydami. A Hania ma dopiero 2 mce. Poszłam do sklepu ze zdrową żywnością, doradzono mi żebym kapała małą w krochmalu, siemieniu lnianym lub platkach owsianych. I powiem Wam szczerze - jesteśmy po 3 kąpielach - 2 x w krochmalu, raz w siemieniu - nie ma śladu po wysypce, skórka gładziutka - jednak "babcine" sposoby niezawodne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Raczkowanie
|
Wczoraj narzekałam, że moje dziecko nie spi w dzien, to dzisiaj zrobiło mi niespodzianke i oprócz 3 godzinnego spaceru, spała w domu 2 razy po 40 min
![]() Piszecie o zabawkach, kupiłam Milence mate i dużą zawieszke motylka z firmy PLAYGRO i polecam, naprawde fajne wykonanie, materiały i kolory. Milenka zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musze isc z synkiem do gastroenterologa. Dzwonie do przychodni - terminy na czerwiec i..grudzien 2015r ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zadomowienie
|
Mój tż miał problemy z komunikacją z Tymkiem. Zasadniczo, przez to, że wiecznie siedzi w robocie i jedyny kontakt z młodym miał podczas wieczornego usypiania, nie umie się nim obsługiwać. Tymek u niego na rękach i kolanach dużo płacze, krzyczy i jest ogólnie niezadowolony.
Tż siedział dzisiaj całe popołudnie i obserwował. Pierwszy wniosek, który wysunął to to, że ja bez przerwy do tego dziecka gadam jakieś bzdury. ![]() ![]() Teraz słyszę jak w łazience opowiada młodemu co robił dzisiaj cały dzień w pracy a synu mu odpowiada aaaa i eeee. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogole jestem przewrazliwiona na punkcie tego malego szkrabika- jak zaczyna miec biegunke albo cokolwiek to jestem przerazona i zaczynam plakac ze nie chce znow do szpitala ![]() ![]() ![]() Mam pytanie o spacery - jak jestem na dworze i maly ma cieplutki kark a zimny nos to chyba jest ok przy tych temperaturach czy nie? ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() takiego lekarza od problemow z brzuszkiem, cos jak gastrolog dzieciecy Na nfz wizyta za rok ale zeby prywatnie czekac 2-3miesiace na wizyte to szokkkkk ![]() ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-10-29 o 18:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do spacerów, u mnie niezmiennie 1,5-2 godziny, z tym, że u mnie wczoraj było 13 stopni a dzisiaj 10 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Zuken i UmiZumi która z Was testowała chusteczki ostatnio? Bo wyleciało mi z głowy z kim gadałam o niveach. Lepsze jasne czy ciemne? Ja używałam jasne i byłam zachwycona ale ostatnio w moim rossmanie nie było i wzięłam ciemne a jeszcze wykańczam huggiesy. Wiecie, że na opakowaniu huggiesów jest różowa dupa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Montują się moje blaty
![]() Za to dziecko mi się cofnęło w rozwoju, od wczoraj jest mega problem z usypianiem i w dzień i wieczorem a na noc już tak pięknie usypiała sama :-(
#4139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4140 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.