Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 13:03   #4111
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Dobrze, ze poszłaś. Niestety telefoniczne konsultacje to czasem za mało... Swoją drogą niezła lekarka. Nie wierzyła... No sorry, chyba umiesz odróżnić plamienie od krwawienia.
Trochę się wkurzylam ech..
pewnie myślała ze przesadzam ale jak powiedziałam ze zmieniam podpaski co 2 h i tamponow nie mogę nosić bo mnie boli to odrazu kazała mi się rozebrać i zrobiła badanie
Ale na szczęście w środku wszystko dobrze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:09   #4112
damcilapke
Rozeznanie

kupowalyscie kiedys cos przez olx.pl ? bo znalazlam fajne ogloszenie co do tych zabawek z Lamaze i sie zastanawiam zaciekawily mnie te zakladane na raczki i nozki

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:21   #4113
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
kupowalyscie kiedys cos przez olx.pl ? bo znalazlam fajne ogloszenie co do tych zabawek z Lamaze i sie zastanawiam zaciekawily mnie te zakladane na raczki i nozki

Umawiasz sie gdzies po odbior i obejrzenie i juz.
Tz czesto kupuje ale tylko z naszego miasta. Jesli z innego miejsca to prosi o aukcje na allegro i placi przez PayU.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 13:50   #4114
damcilapke
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Umawiasz sie gdzies po odbior i obejrzenie i juz.
Tz czesto kupuje ale tylko z naszego miasta. Jesli z innego miejsca to prosi o aukcje na allegro i placi przez PayU.

wlasnie mi chodzi o to zeby wyslali :d i zastanawialam sie czy ktos to sprawdza i kpntroluje zeby nie bylo przekretow :d
damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:28   #4115
Ksandi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jaka śliczna królewna

Im nas więcej tym weselej
Witaj

dziękuję Twoja jest nie mniej słodka
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 14:31   #4116
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

wlasnie mi chodzi o to zeby wyslali :d i zastanawialam sie czy ktos to sprawdza i kpntroluje zeby nie bylo przekretow :d
Jesli nie allegro to jedyna mozliwosc to paczka za pobraniem i sprawdzasz zawartosc przy kurierze/listonoszu.
Nie ma zadnej wiecej kontroli w sumie.

Stary 2014-10-29, 14:33   #4117
zVenus
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas wyzyna sie pierwszy zab myslalam ze Iga po prostu sie tak bardzo slini...poki. wczoraj nie zobaczylam bialej kreseczki na dolnym dziasle...myslalam ze t afta ale dotknelam palcem a to ostre mamma mia, ona jeszcze 3 miesiecy nie skonczyla! Jak ja bede karmic...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 14:40   #4118
Ksandi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magie_mg Pokaż wiadomość
Ksandi to Twoja Hania urodziła się w ten sam dzień co mój Franek. Tylko, ze mój jest troszkę mniejszy 5600g waży, wczoraj była położna więc jestem na bieżąco z wagą Ale jak stwierdziła położna, niezły pucus z niego jest
No i musze się pochwalić ze pierwszy raz młody spał od 20 do 3, zjadł cyca i spał do 6, od 2 miesięcy się tak nie wyspałam

Ooo to fajnie Twój pucuś to co ja mam powiedzieć
Każdy kto spogląda na moją małą mówi, że ma jakieś 4mce. A ledwo 2 skończyła. Na szczęście ma już 63cm więc grubaskiem nie jest
Hania w nocy śpi jak aniołek, kładę ją ok 20, budzi sie ok 3 na karmienie i dalej śpi do 7,8. Za to w dzień ma 45 drzemki ale jedziemy wg "Łatwego planu" czyli jedzenie, zabawa, spanko więc miescimy sie w czasie
Stary 2014-10-29, 14:55   #4119
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas wyzyna sie pierwszy zab myslalam ze Iga po prostu sie tak bardzo slini...poki. wczoraj nie zobaczylam bialej kreseczki na dolnym dziasle...myslalam ze t afta ale dotknelam palcem a to ostre mamma mia, ona jeszcze 3 miesiecy nie skonczyla! Jak ja bede karmic...
o choroba
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:45   #4120
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
a proszę bardzo
slodziutka witamy

Cytat:
no co ty szybciutko

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Trochę się wkurzylam ech..
pewnie myślała ze przesadzam ale jak powiedziałam ze zmieniam podpaski co 2 h i tamponow nie mogę nosić bo mnie boli to odrazu kazała mi się rozebrać i zrobiła badanie
Ale na szczęście w środku wszystko dobrze
dobrze ze poszlas
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:16   #4121
Gatita
Raczkowanie

ufff... skończyłam nadrabiac watek - ale macie tempo dziewczyny!
Gdzie Wy znajdujecie czas na forum przy Waszych maluszkach

mój Łukaszek skończył w niedzielę 3 miesiące i tylko czekam aż przejda kolki

jeszcze się wypowiem co do pieluch Babydream z Rosmanna - mi sie spodobała gumka na pleckach w trojkach... z pampersow nam zawsze wyplywala kupa na plecki, a w babydream przez to marszczenie na pleckach robi sie taka kieszonka i sie zatrzymuje

mamy Babydream fun&fit

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:

ja namietnie kupuje... jak mam dobry kontakt z osoba wystawiajaca to robie przedplate przelewem, jak czasem cos mi sie nie podoba to rezygnuje albo biore za pobraniem, ale jeszcze nie zdazylo mi sie, zeby cos bylo nie tak

Edytowane przez Gatita
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:14
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 16:26   #4122
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
aaaaaaaaaa!!!!!!!!! :O to już?!!!

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
Ooo to fajnie Twój pucuś to co ja mam powiedzieć
Każdy kto spogląda na moją małą mówi, że ma jakieś 4mce. A ledwo 2 skończyła. Na szczęście ma już 63cm więc grubaskiem nie jest
Hania w nocy śpi jak aniołek, kładę ją ok 20, budzi sie ok 3 na karmienie i dalej śpi do 7,8. Za to w dzień ma 45 drzemki ale jedziemy wg "Łatwego planu" czyli jedzenie, zabawa, spanko więc miescimy sie w czasie
u nas wczoraj teściowa rzuciła tekstem, że Ania wygląda na 4 miesiące, a przecież jeszcze nie ma 3. Dla mnie i tak jest malutka!

* Ania ma już dzisiaj 3 porządną drzemkę! Przed południem spałą ponad 2,5 godz, potem przewijanie, mleko, chwila zabawy, masaż ćwiczenia (w sumie około godzinki trwała jej aktywność od obudzenia się) i zasnęła na kolejne prawie 2,5 godz. Potem znowu przewijanie, mleko, zabawa, ulanie, przebieranie, masaż, leżenie na brzuszku) i po 2 godz znowu poszła spać! Śpi już jakieś 20 min. Nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić Ciekawe co będzie w nocy...

* wczoraj w przychodni widziałam 3kg noworodka i nie mogłam uwierzyć, że moja Ania była jeszcze mniejsza niż tamto dziecko, jak się urodziła. Aż mi się łezka w oku zakręciła. Też tak macie, że nie pamiętacie, jakie Wasze dzieci były małe??

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Chciałam dzisiaj przy przebieraniu założyć Ani śpiochy, które akurat były pod ręką. Półtora tygodnia temu były dobre, a dzisiaj zapięcie szelek nie sięgnęło nawet połowy klatki piersiowej! Jestem przerażona, że ona rośnie w takim tempie! Nosi rozmiar 68. Muszę w trybie szybkim zaopatrzyć się w brakujące ubrania na 74.
Stary 2014-10-29, 16:35   #4123
h4linka
Zadomowienie

Ja dlatego zestawiam body lub koszulkę i spodnie w skarpecie nie widać że są przykrotkie
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:38   #4124
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja dlatego zestawiam body lub koszulkę i spodnie w skarpecie nie widać że są przykrotkie
Ja też Poza tym śpiochy dla mnie są beznadziejne i z wyglądu i z wygody, że tak powiem. Mamy jedne i raz założyłam do spania
Stary 2014-10-29, 16:48   #4125
UmiZumi
Rozeznanie

nasza często jest w śpiochach, ale tylko w domu, jak się nikogo nie spodziewamy. Ubieram jej zamiast dresu Nakupowałam tego sporo jeszcze jak byłam w ciązy, to teraz używamy. Jak wyrośnie z rozmiaru 68, to pajace i śpiochy będzie miała już tylko do spania w nocy jako piżamki.
Stary 2014-10-29, 16:51   #4126
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja też Poza tym śpiochy dla mnie są beznadziejne i z wyglądu i z wygody, że tak powiem. Mamy jedne i raz założyłam do spania
ja do spania czasem zakłdam, ale głównie pajace do spania
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 17:03   #4127
Ksandi
Raczkowanie

Cytat:

My też nie gustujemy w śpiochach. Nie wiem czy znacie ten blog ale bardzo polecam, szczególnie recenzje art. dziecięcych. Z humorem, fajnie się czyta

http://dzieciowo.pl/category/oceniamy/oc6

Co do pieluch na noc zakładam małej Bambo Nature. Bardzo nam pasują ale są niestety drogie - złotowka za pieluszkę. Dlatego tylko na noc - nie przeciekają, nie są tak chemiczne jak inne jednorazowe pieluszki, nic z pupka małej się nie dzieje mimo, że czasem nie przewijam jej przez calą noc. Na dzień zakładamy dady - ekonomia, kupujemy te wersje " w domku" - 156 pieluch '2' za 49zł. Ale coś czuję, że będziemy szybciutko wskakiwać w 3 jeśli będzie w takim tempie rosła.
Kilka dni temu byłam z Hanią u pediatry bo pojawiła się jej na całym ciałku wysypka - taka kaszka manna, która szybko zniknęła ale została na głowie, uszkach i karku. Pani dr wykluczyła skazę, ciemieniuchę, stwierdziła że nie wie z czego to się wzięło, przepisała jakis płyn. Wykupiłam w aptece i dopiero po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się, że to oczywiście sterydy. Wkurzyłam się, bo sama od dziecka mam alergię kontaktową na nikiel i wiem jak to jest masakrować skórę sterydami. A Hania ma dopiero 2 mce. Poszłam do sklepu ze zdrową żywnością, doradzono mi żebym kapała małą w krochmalu, siemieniu lnianym lub platkach owsianych. I powiem Wam szczerze - jesteśmy po 3 kąpielach - 2 x w krochmalu, raz w siemieniu - nie ma śladu po wysypce, skórka gładziutka - jednak "babcine" sposoby niezawodne.
Stary 2014-10-29, 18:06   #4128
motylek_555
Raczkowanie

Wczoraj narzekałam, że moje dziecko nie spi w dzien, to dzisiaj zrobiło mi niespodzianke i oprócz 3 godzinnego spaceru, spała w domu 2 razy po 40 min

Piszecie o zabawkach, kupiłam Milence mate i dużą zawieszke motylka z firmy PLAYGRO i polecam, naprawde fajne wykonanie, materiały i kolory. Milenka zadowolona Dzisiaj zamówiłam grzechotki na rączki i książeczke z LAMAZE, a teraz musze uciekać, bo znudziła jej się juz karuzelka BABYONO
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:23   #4129
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:

Musze isc z synkiem do gastroenterologa. Dzwonie do przychodni - terminy na czerwiec i..grudzien 2015r zaczynam sie smiac...Pytam o wizyte za kase...prywatnie wizyta jest mozliwa po d koniec grudnia 2014 lub styczen 2015 co jest?? ja potrzebuje na juz bo nie wiemy czy mozemy szczepic....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 18:26   #4130
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Musze isc z synkiem do gastroenterologa. Dzwonie do przychodni - terminy na czerwiec i..grudzien 2015r zaczynam sie smiac...Pytam o wizyte za kase...prywatnie wizyta jest mozliwa po d koniec grudnia 2014 lub styczen 2015 co jest?? ja potrzebuje na juz bo nie wiemy czy mozemy szczepic....
do kogo?
Stary 2014-10-29, 18:35   #4131
h4linka
Zadomowienie

Mój tż miał problemy z komunikacją z Tymkiem. Zasadniczo, przez to, że wiecznie siedzi w robocie i jedyny kontakt z młodym miał podczas wieczornego usypiania, nie umie się nim obsługiwać. Tymek u niego na rękach i kolanach dużo płacze, krzyczy i jest ogólnie niezadowolony.
Tż siedział dzisiaj całe popołudnie i obserwował. Pierwszy wniosek, który wysunął to to, że ja bez przerwy do tego dziecka gadam jakieś bzdury. I co lepsze, że to działa.

Teraz słyszę jak w łazience opowiada młodemu co robił dzisiaj cały dzień w pracy a synu mu odpowiada aaaa i eeee.
Stary 2014-10-29, 18:35   #4132
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
O fak!

Cytat:
Ja też nie lubię...wcale się w nich nie przewija wygodnie dziecka, bo mu się wciska pod plecy, wolę spdenki ściągnąć normalnie.

Cytat:

Ech nfz...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:47   #4133
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Wczoraj narzekałam, że moje dziecko nie spi w dzien, to dzisiaj zrobiło mi niespodzianke i oprócz 3 godzinnego spaceru, spała w domu 2 razy po 40 min

Piszecie o zabawkach, kupiłam Milence mate i dużą zawieszke motylka z firmy PLAYGRO i polecam, naprawde fajne wykonanie, materiały i kolory. Milenka zadowolona Dzisiaj zamówiłam grzechotki na rączki i książeczke z LAMAZE, a teraz musze uciekać, bo znudziła jej się juz karuzelka BABYONO
Oj dobra, dobra....juz bez takiego szyderstwa nic nie poradze na to ze mam hopla na punkcie zabawek dla malegoTo taka forma mojego odstresowania
W ogole jestem przewrazliwiona na punkcie tego malego szkrabika- jak zaczyna miec biegunke albo cokolwiek to jestem przerazona i zaczynam plakac ze nie chce znow do szpitala Oczywiscie po chwili sie zbieram w sobie,ale atak paniki jest Tak bardzo go kocham

Mam pytanie o spacery - jak jestem na dworze i maly ma cieplutki kark a zimny nos to chyba jest ok przy tych temperaturach czy nie? Jak dlugie sa teraz wasze spacery?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Mój tż miał problemy z komunikacją z Tymkiem. Zasadniczo, przez to, że wiecznie siedzi w robocie i jedyny kontakt z młodym miał podczas wieczornego usypiania, nie umie się nim obsługiwać. Tymek u niego na rękach i kolanach dużo płacze, krzyczy i jest ogólnie niezadowolony.
Tż siedział dzisiaj całe popołudnie i obserwował. Pierwszy wniosek, który wysunął to to, że ja bez przerwy do tego dziecka gadam jakieś bzdury. I co lepsze, że to działa.

Teraz słyszę jak w łazience opowiada młodemu co robił dzisiaj cały dzień w pracy a synu mu odpowiada aaaa i eeee.
meskie rozmowy
Cytat:
do kogo?
takiego lekarza od problemow z brzuszkiem, cos jak gastrolog dzieciecy
Na nfz wizyta za rok ale zeby prywatnie czekac 2-3miesiace na wizyte to szokkkkk Musze sprobowac stanac w kolejce"porannej" bo jest jeden-dwa wolne numerki we wtorki. Ciekawe czy od 5 czy od 3 rano trzeba bedzie stac rejestracja oczywiscie od 7mej...

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-10-29 o 18:49
Stary 2014-10-29, 18:50   #4134
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Oj dobra, dobra....juz bez takiego szyderstwa nic nie poradze na to ze mam hopla na punkcie zabawek dla malegoTo taka forma mojego odstresowania
W ogole jestem przewrazliwiona na punkcie tego malego szkrabika- jak zaczyna miec biegunke albo cokolwiek to jestem przerazona i zaczynam plakac ze nie chce znow do szpitala Oczywiscie po chwili sie zbieram w sobie,ale atak paniki jest Tak bardzo go kocham

Mam pytanie o spacery - jak jestem na dworze i maly ma cieplutki kark a zimny nos to chyba jest ok przy tych temperaturach czy nie? Jak dlugie sa teraz wasze spacery?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

meskie rozmowy

Na nfz wizyta za rok ale zeby prywatnie czekac 2-3miesiace na wizyte to szokkkkk Musze sprobowac stanac w kolejce"porannej" bo jest jeden-dwa wolne numerki we wtorki. Ciekawe czy od 5 czy od 3 rano trzeba bedzie stac rejestracja oczywiscie od 7mej...
Myślę, że zimny nos jest normalną sprawą, my też mamy zimne, bo niczym nienakryte, to nie znaczy, że nam zimno. Jak kark ciepły, to ok my spacerujemy 1,5-2 godziny, chyba, że pada, to wtedy godzinę.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:54   #4135
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Myślę, że zimny nos jest normalną sprawą, my też mamy zimne, bo niczym nienakryte, to nie znaczy, że nam zimno. Jak kark ciepły, to ok my spacerujemy 1,5-2 godziny, chyba, że pada, to wtedy godzinę.
tez mi sie tak wydaje ale wole pytac niz bladzic

Stary 2014-10-29, 19:00   #4136
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

powodzenia zatem!

Co do spacerów, u mnie niezmiennie 1,5-2 godziny, z tym, że u mnie wczoraj było 13 stopni a dzisiaj 10 ja się sugeruję karkiem, żeby był cieplutki no i chowam łapki pod kocyk. Póki co bardzo buźka nie marznie, potem im zimniej tym pewnie będę chodzić krócej i smarować zimowym kremem. Ale kark najważniejszy.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Zuken i UmiZumi która z Was testowała chusteczki ostatnio? Bo wyleciało mi z głowy z kim gadałam o niveach. Lepsze jasne czy ciemne? Ja używałam jasne i byłam zachwycona ale ostatnio w moim rossmanie nie było i wzięłam ciemne a jeszcze wykańczam huggiesy. Wiecie, że na opakowaniu huggiesów jest różowa dupa?
Stary 2014-10-29, 19:15   #4137
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Wiecie, że na opakowaniu huggiesów jest różowa dupa?
to ja więcej nie kupię
Stary 2014-10-29, 19:22   #4138
gosia3103
Zakorzenienie

Montują się moje blaty
Za to dziecko mi się cofnęło w rozwoju, od wczoraj jest mega problem z usypianiem i w dzień i wieczorem a na noc już tak pięknie usypiała sama :-(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1414610565504.jpg (81,4 KB, 30 załadowań)
Stary 2014-10-29, 19:27   #4139
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
powodzenia zatem!

Co do spacerów, u mnie niezmiennie 1,5-2 godziny, z tym, że u mnie wczoraj było 13 stopni a dzisiaj 10 ja się sugeruję karkiem, żeby był cieplutki no i chowam łapki pod kocyk. Póki co bardzo buźka nie marznie, potem im zimniej tym pewnie będę chodzić krócej i smarować zimowym kremem. Ale kark najważniejszy.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Zuken i UmiZumi która z Was testowała chusteczki ostatnio? Bo wyleciało mi z głowy z kim gadałam o niveach. Lepsze jasne czy ciemne? Ja używałam jasne i byłam zachwycona ale ostatnio w moim rossmanie nie było i wzięłam ciemne a jeszcze wykańczam huggiesy. Wiecie, że na opakowaniu huggiesów jest różowa dupa?
ze mną na ten temat nie rozmawiałaś nie miałam chusteczek z niveach
Stary 2014-10-29, 19:28   #4140
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Montują się moje blaty
Za to dziecko mi się cofnęło w rozwoju, od wczoraj jest mega problem z usypianiem i w dzień i wieczorem a na noc już tak pięknie usypiała sama :-(
to może skok?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości