|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Wtajemniczenie
|
A ja zachęcona Waszymi opiniami o pampersach idę dzisiaj kupić dady. Zobaczymy jak u nas się sprawdzą
![]() Za nami dość spokojna nocka, już kolejna z takim samym schematem wstawania - o 2 i 6 ![]()
#4083 |
Zadomowienie
|
Zaczarowana zaszalalas z zakupami zabawek ale co ja sie odzywam...mamy caly karton juz i zabawki przestaly sie w nim miescic.
Lamaze polecam i ja - mamy osmiornice i ksiazeczke materialowa. Natek b. je lubi. Z zawieszek edukacjnych-przytulanek polecam tez firme Playgro. Super wykonanie, bardzo dopracowane zabawki ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Synkowi snil sie koszmar, krzyczal przerazony a ja nie moglam go dobudzic. Dopiero zmiana pieluchy dala rade i kojacy cyc. Usnal trzymajac mnie za reke a jak ja zabralam to obudzil sie i macal czy jestem blisko - tak sie bal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
A moje dziecię już od jakiś dwóch tygodni nie chce leżeć jak ją nosimy, głowa prosto i wychyla się do przodu... Także już od jakiego czasu nosimy się tak
![]() A no i mała uwielbia siedzieć mi na kolanach i klikać w klawiaeturę na komputerze a jak ją wezmę po 5 minutach bo boję się o jej oczy to jest wrzask ![]() Ogólnie najchętniej by oglądała tv cały czas tak ją interesuje ![]() Co do pieluch to ja mam zapas pampersów 3... Wydawało mi się jak każdy pytał co chcę dla małej, że pampersy będą ok a jednak nie jest to najlepszy prezent:/ teraz jak mi nie pasują to przecież i tak je zużyję jak mam kilka paczek bo szkoda... Pewnie te tescowe wypróbuję za jakiś ponad miesiąc dopiero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
Co do tych zabawek Lamaze to myślałam, że są droższe skoro takie popularne a teraz wchodzę na Allegro i jestem mile zaskoczona
![]() Muszę coś wybrać dla małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zadomowienie
|
Widzę, ze nowe mamuski na forum no i wiekszy ruch
![]() ![]() Ja mam teraz taki zapie*dziel, ze brak czasu na forum.wczoraj jak przed 8 wyjechalam z domu, tak po 17 wrocilam. I przez ostatnie dni tak jest zawsze. A ja tak tesknie za Wiki ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=anius_7;48716486]
Za nami dość spokojna nocka, już kolejna z takim samym schematem wstawania - o 2 i 6 QUOTE] my tez juz od jakichs 2 tyg mamy taki schemat pobudek nocnych moze to was zainteresuje. http://swiatmlodejmamy.blogspot.com/...-i-dada-3.html ktoras z Was pisala o chusteczkach fiti moim zdaniem sa rewelacyjne, dobrze nawilzone, zadne tak kupska nie zbieraly jak te. bylo o nich nawet na http://www.srokao.pl/2013/01/analiza...nawilzane.html. zapach pampersow mi nie przeszkadza nawet znosny, ja rozpakowuje cala paczke i polowe wkladam do koszyka w sypialni a druga na dole w salonie i po kilku dniach zapachu juz nie czuje. ![]() mam nadzieje ze to nic powaznego trzymam kciuki za dobre wiesci. Cytat:
bardzo sie ciesze ze wszystko wporzadku, ja mialam ta sama przypadlosc z najstarsza corka, po roku juz nie bylo slychac żadnych szmerow i usg to potwierdzilo. a dlugo by opowiadac, ogolnie mialam cukrzyce ciazowa, nadcisnienie pierwotne i na koniec malowodzie i chyba to wszytko przyczynilo sie do odklejanie sie lozyska i musieli mnie ciac (juz po raz 3 ![]() Tymek je co 3-4h zjada roznie miedzy 90 a 120ml. ja w planach mam pichcnie malemu ale mysle ze samo miesko bede kupowala w sloiczkach przynajmniej na poczatku ale do wprowadzanie stalych pokarmow to u nas jeszcze daleka droga, ale Wam zazdroszcze tych usmiechow i interesowanie sie zabawkami przez Wasze dzieciaczki, Tymek dopiero zaczyna gawozyc, czasem sie usmiecnie ale tak bardzo delikatnie, pokarmy stale mamy wprowadzac z duuuzym opoznieniem bo jego wiek korygowany rozni sie od urodzeniowego o 1,5 miesiaca, niby neonatolog uprzedzala ze bedzie pozniej sie rozwijal od dzieci urodzonych o czasie ale nie myslalam ze to bedzie az tak widoczne.
![]() |
#4089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeszcze pół paczki Pampersów 3 i całą paczkę Dady 3. Używamy teraz Pampersów 4 więc te 3 pójdą na straty niestety. Co do Dady to założyłam raz i młody miał pupę mokrą, stwierdziłam, że skoro przy Pampersach nic się nie dzieje (a mi ich zapach nie przeszkadza ![]() Mam koleżankę z dzieckiem, najwyżej jej oddam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Pewnie nikt mnie nie pamięta, była z Wami na początku później już się nie udzielałam ale przyznam szczerze - podczytuję Was regularnie - tak tu miło i fajnie, że aż chce się powracać ![]() Mam nadzieję, że mogę dołączyć ![]() Jestem mamą Hani, którą urodziłam sn 23 sierpnia ![]() ![]() Mała skończyła 2 mc, jak na razie wszystko jest ok i niech tak pozostanie ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie i Wasze dzieciaczki ![]() Mam nadzieję, że nas przyjmiecie do Waszego grona sierpnióweczek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio córce znajomych kupiłąm taką lalkę za 32 albo 34 zł http://allegro.pl/lamaze-lalka-emilk...652690640.html Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | ||
Konto usunięte
|
[QUOTE=basia_83;48717199]
Cytat:
Cytat:
Co do przygotowywania jedzponka to babcia oszalala na jego punkcie i narobiła domowych soczkow, pomrozila warzywna, a nawet chciała ostatnio nocnik kupić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam dużo przetworów dla Małego robionych przez ciocię z warzyw i owoców z własnego ogródka, niepryskanych, jabłuszka, marchew itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
ślicznotka
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- MrsDorota u nas ostatnio pobudki o 24, 3 i 6 ![]() ale mały usypia już o 17-18, pierwsza pobudka o 24. Kąpiemy go przeważnie koło 17, bo później nie można go dobudzić. Jak nie zdążymy do 18 to kąpany jest na śpiku, nawet oka mu się nie chce otworzyć.
![]() |
#4096 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które posiadają konika świecącego Fisher Price - Wasze maluszki są zadowolone z niego? Koleżanka mi doradziła kupno świecącej zabawki i zastanawiam się nad tym konikiem. Miłoszek bardzo lubi patrzeć na lampy wiec postanowiłam sprawić mu świecącą maskotkę
![]() Cytat:
![]() Też się zastanawiam kiedy zacząć wprowadzać pokarmy stałe ![]() Kiedyś myślałam że słoiczki to lenistwo rodziców i w ogóle, a teraz wiem, że jeśli nie ma się dostępu do ekologicznych warzyw i owoców to lepiej kupić słoiczki. Pomyślę o tych Hipp. Kosmetyki używamy tej właśnie firmy ![]()
![]() |
#4097 |
Raczkowanie
|
Ksandi to Twoja Hania urodziła się w ten sam dzień co mój Franek. Tylko, ze mój jest troszkę mniejszy 5600g waży, wczoraj była położna więc jestem na bieżąco z wagą
![]() ![]() No i musze się pochwalić ze pierwszy raz młody spał od 20 do 3, zjadł cyca i spał do 6, od 2 miesięcy się tak nie wyspałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zadomowienie
|
Od mojego syna można ustawiać zegarki. Codziennie punkt 10.30 robi taką wielką kupę, że cokolwiek ma na sobie leci do prania
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=basia_83;48717199] Cytat:
Cytat:
Za to moja córka uwielbia sikać jak zdejmie się pieluchę. Wczoraj wysikała się ledwo po włożeniu do wanienki, a dzisiaj np. przy przewijaniu nasikała mi na rękę jak podkładałam czystą Dadę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- moje dziecko mnie zaskakuje: ma drzemkę, która trwa już 2 godziny!!!!!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4102 | |||||
Zadomowienie
|
[QUOTE=basia_83;48717199]
Cytat:
Cytat:
U mnie rozpakowywanie pampersow do koszyczka mija sie z celem choc i tak to robie. Idzie nam ok 10-14sztuk pampkow na dobe. A jak to jest u was? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ksiazeczki po 43zl byly Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zadomowienie
|
Wasze dzieciaki tez maja takie mega dlugie rzesy? Moj ma dluzsze nawet od moich i mu zazdroszcze...
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zakorzenienie
|
Tak tak, ja też zazdroszczę ;-)
#4105 |
Zadomowienie
|
Hmm zrobilam szybki przeglad zabawek.
Lamaze mamy: osmiornice TAKA , ksiazeczke materialowa z lewkiem z przodu TAKA, krowe czy cos nie wiem co to jest, lalke Emilke TAKA(kliknelam nie ta aukcje i synek zamiast robota ma lalke ![]() Z tego wszystkiegotylko mata nie sprawdza sie w ogole. Synek nei lubi na niej lezec,a o lezaczku to w ogole mozna zapomniec. Moze pozniej sie mu spodoba. Opaski na rece i skarpetki tez nei sa jeszcze hitem ale dorosnie do nich. Pozostale zabawki to strzal w 10. FP - mamy gzrechotki,-gryzak elastyczny z metkami,gryzak zwyklyTAKI, klocki TAKIE mate i karuzele las tropikalny TAKA. Ciekawe, starnnie wykonane. Mata to nasz hit. Z zabawek z metkami mamy kocyk przytulanke TAKI, materialowa pileczke TAKA i ksiazeczke Ksiezniczka TAKA Taggies - rewelacja, maja wiele wzorow metek, rozne materialy i coraz bardziej go interesuja. Niestety kupione w ciazy jak miala byc dziewczynka wiec ksiazeczka jest rozowa... Bright Starts ma b dobrze wykonane zabawki, starannie, kolorki fajne i pasuja synkowi. Tez moge polecic z czystym sumieniem. Mata Tygrysek to nasz hit. Mamy tez kule grzechotke TAKA i materialowa ksiazeczke kucharska TAKA tez z okresu jak miala byc dziewczynka hahaha Super zabawki ma tez Tiny Love- mamy podrozna karuzele z odpinanymi pacynkami, taka do fotelika i dynie z niespodzianka TAKA. Dynia jest magnetyczna-dzieli sie na 4 kawalki i w srodku ma niespodzianke. Zabawki nie sa bardzo kolorowe w stosunku do porzednich firm ale Natus chetnie sie nimi bawi. Moim zdaniem mniej skomplikowane ale dziecku to odpowiada. Na koniec firma Snuggz- mamy pacynko-kocyko-maskotke do prxzytulania-zielona zabke z gryzaczkiem. Super sie pierze, nic nie blaknie,niepruje sie, sympatyczna rzecz. ELC Blossom Farm - mamy tylko pianinko do kopania i naciskania TAKIE. Synek je kocha ![]() Wszystkie zabawki juz pralam,mylam woda, czyscilam sr dezynfekcyjnym -uszkodzen brak po tych zabiegach wiec polecam ![]() Jedyne co bylo skucha to wrzucenie grzechotek do sterylizatora parowego nie przezyly ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-10-29 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Optymistka, zrobiłam to samo z grzechokami i gryzakami! Swoją drogą sterylizator parowy to coś, bez czego bym nie mogła żyć
![]() Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-10-29 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Byłam u ginekologa
Juz nie biore tabletek Ginka na początku nie wierzyła chyba że tak krwawie myślała ze plamie tylko Zrobiła mi badanie ginekologiczne i się zdziwiła ze tak bardzo krwawie Zaproponowała mi zastrzyk który się robi raz na 3 miesiące ale ja już podziękuję Jak coś to będziemy stosować prezerwatywy |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zadomowienie
|
Dorzucilam linki do posta o zabawkach zeby bylo wiadomo o czym mowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.