|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Dusiolka nic mi nie mow o kebabie
Z resztą więcej rzeczy w PL dodaja do tych kebabow.
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
My po wizycie. Serduszko bije, ok. 150 ud, szybko, po mamusi
Dostaliśmy kartę ruchów płodu wg Cardiff i zaczynamy od poniedziałku liczyć. Młodego nie widziałam na usg, nie wiem ile przybrał na wadze. Za to ja ważę 70 kg, czyli 11kg+ przebije mnie któraś? a ja mam brać Aspargin i Calciumewka dzięki za kciuki ![]() ma.ko ja ostatnimi czasy golę się wyłącznie przed wizytami a teraz wizyty będą coraz częstsze...Kinqaa koszula elegancka no i rozmiar super, z początku to zapewne i tak nie będziemy ubierały naszych małych mężczyzn w te niewygodne koszule![]() mmgi na próbkach też widziałam ten kolor i 195 230 wydaje mi się, że na białym stelażu będzie wyglądać elegancko, a z kolei na czarnym stelażu lepiej 195 uwielbiam szarości. Kiedy macie wózek do odbioru? kleo ja kupiłam Lovelę, ale to dlatego, że raz była niezła promocja heffitka ja uwielbiałam "Gotowe na wszystko", 3 razy oglądałam od początku do końca kiedyś tam poleciły mi tutejsze mamuśki"Dawno, dawno temu", wciągnęło, właśnie muszę poczytać czy kolejny sezon będzie albo czy już jest ale już nie pamiętam co tam się działo, bo ostatni sezon nie był już tak wciągający jak pierwszy
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga super, że ok
wszystko. Ja wagi unikam jak ognia.. tutaj nie ważą, ale mam w domu i nie staję juz na niej trochę ![]() Ostatnio mloda stanęła waży prawie 18 kg
|
#3876 |
|
Buc
|
a co teraz oglądacie?
![]() heffitka wymienię to co oglądam/oglądałam bez priorytetyzowania i śmiało polecam grey's anatomy, revenge, homeland, pretty little liars, suits, american horror story, dexter, house of cards, orange is the new black, 2 broke girls, house, being human us, the killing us.
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga szkoda ze nie robił usg ! Ja lubie wiedziec ile Młoda wazy i w ogole co tam u Niej
Najwazniejsze ze wszystko dobrze mi ginka ostatnio nie kazała liczyc ruchów mówiła ze pozniej sie to robi..kazdy inaczej jak widac
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Co do seriali zagranicznych bardzo lubię "Bones"
|
#3879 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj byłam wymienić ta moja M-ke na S-ke, i powiem szczerze ze nadal wydaje sie duza troszkę. Nawet zaczęłam przymierzać inne ale były jednak za cienkie. No i wzielam ta S-ke jednak. W sumie jeszcze brzuch duzo urośnie.
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupu
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Kinqaa
wagi w domu też nie posiadam ![]() a Nelka to już niezła laseczka!!! uhuhu, 18 kg![]() Cytat:
chciałabym mieć USG codziennie a z tym liczeniem to widzę, że każdy lekarz ma inne metody i zalecenia, a ta metoda Cardiff mi się podoba, 10. ruch należy zaznaczyć, tylko czy ja to zapamiętam |
|
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
No i właśnie to mnie zastanawia... z ta rozmiarowka. Bo bede musiala zamówić a później musze odeslac czy mogę do sklepu zawieźć?
|
#3883 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj byłam na wizycie. 28t0d waga z pierwszego pomiaru 1400g a z drugiego 1150g mierzył dwa razy bo się za bardzo wiercilo i wolał sprawdzić dwa razy ale teraz nie wiem któremu pomiarowi wierzyć bardziej
serduszko bije prawidłowo ale nie pamiętam ile, reszta też ok z maluszkiem g,orzej wyszła krzywa cukrowa. Dostałam skierowanie do diabetologa do poznania. Już tam dzwoniłam żeby się umówić, babka była tak niemiła że aż mnie skręcalo podczas rozmowy z nią. Jak zaczęłam pytać jak będzie wyglądała wizyta to westchnęła i perfidnie się rozłączyła bez do widzenia ani nawet pocałuj mnie w du**
|
#3884 |
|
Zadomowienie
|
heffitka84 - musisz podać rodzaj jaki lubisz
Ja np. mam telewizor ale nie mam kablówki i oglądam wszystko to co ściągnę a tego jest bardzo dużo z moich ulubionych mogę wymienić : The Good Wife, American Horror Story, Masters of Sex, True Detective, House of Cards, Orange is the new black, The Killing, Game of Throne, Breaking Bad,Black Mirror - i jeszcze pewnie długo bym wymieniała. Też wczoraj miałam wizytę u lekarza - wszystko jest w porządku ale moje dziecko od samego początku leży w położeniu poprzeczno miednicowym właśnie szukam metod jak małego przymusić do zmiany położenia na główkowe bo jak się nie obróci czeka mnie cesarka.
Edytowane przez paulineczka182 Czas edycji: 2014-10-29 o 16:27 |
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a baba faktycznie niezła franca ![]() paulineczka kurcze... może jeszcze się obróci, jeszcze chyba ma czas? wiecie co, chyba dziś będę musiała zjeść kebaba
|
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek powinien być początkiem przyszłego tygodnia, mają do nas dzwonić. A Wy też chcecie ten wózek? |
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę![]() Ja też lubię gotowe na wszystko, już kilka razy oglądałam ![]() W ogóle to ja oglądam prawie 50 amerykańskich seriali, część niestety się pokończyła jak "gotowe..."
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prywatnie masz isc czy na NFZ? Co za zachowanie.. |
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
mmgi
mam 2 typy, w Pascalu podobają mi się właśnie te 2 kolory ciekawi mnie ten materiał na żywo, bo nie miałam okazji zobaczyć, czy to jak w Luce czy nieco grubszy, lepszy?Zdaj relację jak przyjdzie wózek ![]() My w połowie listopada będziemy zamawiać wózek i sama nie wiem który to w końcu będzie fashion ![]() a jak mi było smutno, gdy "Gotowe..." się skończyły oglądałam też "Przyjaciół" i po wszystkich sezonach nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-29 o 16:40 |
|
|
|
#3890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj w stains i dosc duzo ich maja wiec moze warto pojechać? |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
bajlaga - w piątek rozpocznę 31 tydz. więc już czasu nie jest za dużo, z tego co się dowiedziałam to tż-ta tata chciał tak wychodzić, tak samo tż - kiedyś to przy porodzie lekarz wsadzał rękę do środka i przekręcał teraz to cesarka. Najgorsze jest to, że od tyg. brzuch mnie boli po prawej stronie - tam gdzie młody ma główkę.
Edytowane przez paulineczka182 Czas edycji: 2014-10-29 o 16:44 |
|
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co wymienily to prawie wszystkie seriale znam :-D jeszcze od siebie dodam the walking dead :-D
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierze w sklepie a jak będzie tańsza na necie to zamówie
|
|
#3894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak Młody się przekręci i dlatego Cię tam boli, bo chciałby zmienić pozycję ![]() A jak nie to trudno, jakoś dasz radę heffitka a polski serial, "Czas honoru" oglądałaś? ostatnio sezonu sama już nie oglądałam, tego powstania, ale tak to bardzo mi się serial podobał Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-10-29 o 16:47 |
|
|
|
|
#3895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozbierzność spora. Mógł trzeci raz, żeby było coś pewniej. Jakby nie było, to nawet waga 1150 na 28 tc jest prawidłowa. A u tego diabetologa, to na bogato!
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-10-29 o 16:49 |
||
|
|
|
#3896 | |
|
Buc
|
Cytat:
eh jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy - dam znać.
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
bajlaga - a mi się wydaje, że po prostu młody duży się robi i gniecie moje wnętrzności. Jak na razie ze sposobów na przekręcenie dziecka znalazłam: poduszka pod pupę, świecenie latarką w spojenie łonowe i puszczanie muzyki przy spojeniu łonowym - zobaczymy jak efekty.
heffitka84 - widzę, że serialoholik jesteś jak ja mogę dodać jeszcze: Black Box, The Wire, How I Met Your Mother, z historycznych które lubie: Rome, The Borgias, The Tudors |
|
|
|
#3898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hellou
![]() ależ mam nadrabiania ![]() kurcze tyle miliśmy dzisiaj jazdy że szok mąż kupił sobie kurkę ciepłą na rower, ja torbe do szpitala w Pepco potem zakupy jedzeniowe i jeszcze zahaczyliśmy o szpital i dobrze że ta pojechaliśmy bo chyba bym nerwicy dostała zanim byśmy na IP dotarli a też mamy przyjechać w 2 albo 4 sobotę miesiąca i są dni otwarte więc się też przejdziemy Cytat:
Cytat:
![]() zrobiłam łososia i był ![]() a mężowi jak smakował to szok tylko ugotowałam ziemniaki do tego i nie bardzo pasowały w Twojej przychodni powinno się dać zapisać tylko na początku zobacz która jest fajna Cytat:
![]() no a listopadówki jak lecą z koksem ![]() niedługo u nas się zacznie ![]() Cytat:
i super że zadowolona jesteś ![]() Cytat:
a to cały dzień masz te ruchy liczyć?? martusia, co za frania! kleo, nie wiem czy widziałaś ale pisałam ze na zgagę bardzo dobre są też migdały tylko nie płatki a te całe, może spróbuj? heffitka, nie mów mi nawet o The walking dead
|
|
#3900 |
|
Rozeznanie
|
Do gin chodzę prywatnie ale jak dał skierowanie i ma umowę z nfz to chyba wizyta będzie na nfz ? Sama nie wiem, gin zapomniałam zapytać więc chciałam się dowiedzieć tego przy rejestracji no ale nie zdążyłam. Do wizyty jeszcze trochę czasu więc albo zadzwonię do gin zapytać albo po prostu wezmę pieniądze w razie czego i jak będę miała zapłacić tozapłacę i tyle. Jakoś mi teraz bez różnicy bo jestem troch wystraszona tym co lekarz mówił i myślę tylko o tym.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

plus krem z brokul
kebaba też bym zjadła
Dostaliśmy kartę ruchów płodu wg Cardiff i zaczynamy od poniedziałku liczyć. Młodego nie widziałam na usg, nie wiem ile przybrał na wadze. Za to ja ważę 70 kg, czyli 11kg+
przebije mnie któraś?
właśnie szukam metod jak małego przymusić do zmiany położenia na główkowe bo jak się nie obróci czeka mnie cesarka.

za wizytę