|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
sasia nie no nie odebralam tak tego , tylko mi sie przypomnialo jak to bylo ze mna , ale skoro mowisz ze juz masz rozstepy to znaczy ze masz juz do tego predyspozycje , i musisz szczegolnie dbac o skore wiec nie inwestuj w palmersy tylko od razu kup bio oil spory wydatek ale sie oplaca bo potrafi nawet niwelowac stare
|
|
#1862 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak dziewczyny to tak za darmo,szpital państwowy a nie prywatny
może nie SA to jakieś mega hiper zabiegi ale naprawdę pomaga na poprawę humoru ![]() Oprócz tego schudlam !! Przez ta biegunkę i wymioty... Ale lekarz kazał się tym kompletnie nie przejmować bo wyniki dobre i malej nic nie brakuje Hej Aleksandra
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
Aleksandro witamy chcialam Ci powiedziec ze imie dla coreczki po prostu bajka
![]() nie wiem dlaczego na nie nie wpadlam jak szukalam imienia dla corki 8 lat temu teraz szukam imienia dla synka i pustka w glowie, czarna dziura
|
|
#1864 |
|
Rozeznanie
|
A no mam
jedyne pocieszenie jest takie, że są bardzo jasne i cienkie więc widać je tylko z bliska (mój tz nie widzi ) Smaruję się palmersem i mamamil. zobaczymy a Ty smarujesz sie tym bio oil? rozejrzę się za jakimś małym opakowaniem, moze w bootsie mają (wydaje mi się, że też kiedyś w primarku widziałam takie małe? po kilka e, ale nie jestem pewna)
|
|
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia wlasnie wyszly mi one ostatnio w przeciagu ostatnich dwoch tygodni. Mam jakies probki kremow na rozstepy i tym smaruje. Ale poprawy nie widze
|
|
#1867 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj wyskoczyłam na kawę i doprawiłam jeszcze twisterem z kfc i bardzo mi dobrze
![]() w metrze unikam schodów bo wchodzić już mi ciężko, a w godzinach szczytu jest tak dużo ludzi że nawet zejść ciężko bez szturchania... wsiadłam więc i dziś do windy i trafiła się babcia która stwierdziła że coraz więcej młodych w windzie...a że jechała z nami jeszcze jedna ciężarna to mówimy że gdyby nie to że ludzie nie patrzą to my chętnie schodkami...babcia się roześmiała że absolutnie nas rozumie i nie chciała urazić. i że lepiej windą bo bezpieczniej dla bobasów. generalnie miło.... wsiadam do metra i mało o nos młodego faceta nie zaryłam brzuchem bo tak ciasno-ale gdzie tam-głowa w drugą stronę... myślę sobie trochę go poszturcham narobię siary ale jakiś starszy pan zareagował i poprosił żeby mi miejsca ktoś ustąpił... na co towarzyszka owego szturchanego pana stwierdziła (myślała że nie słyszę....)że jak można wszystko widzieć jak się siedzi tyłem...dobrze że nie rozkręciła z tego większej dyskusji bo bym jej powiedziała to i owo. twister mnie chyba trochę zmiękczył też:P ale gdyby ktoś mi odparował że mi się w ciąży w dupie poprzewracało....uuuu.... .trzeba było odparować!to że ktoś jest starszy nie znaczy że nie można zwrócić uwagi... Bimbunia-ty masz naprawdę mózg w mózgu żebym to ja pamiętała że to ty mówisz o tych materacach i co....moje bąbelki tylko radośnie skaczą po czaszce i nie zawierają niczego![]() Mysza...przykro mi słyszeć takie wieści... co do lekarza...niektórzy stosują technike lepsza straszna prawda i najszczersza rozmowa na ten temat niż unikanie tego... jeśli ci to przeszkadza to mu o tym powiedz...może myśli że jeśli będzie ci wszystkim mówić to nie posądzisz go o olewnictwo... mimo wszystko wciąż i nie zmiennie wierze że finał okaże się dla was lepszy niż aktualne rokowania! |
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
Co do rozstępów to ja predyspozycje do nich niestety też mam. Pojawily się na cycorkach
juz na poczatku ciąży i od tamego momentu smarujemy się co drugi dzień maścią, którą dostałam od dermatologa na brzuch (od poczatku na brzuchu miałam wysypke od tych wszystkich żeli wiec myje się tylko w emolium i mydle glicerynowym i ta maść była docelowo na brzuch ale używam tez na piersi aa i dodatkowy atut tej masci to cena 8,50 zawsze dostaje ja na refundację) na dzień używam oliwki bio oil i oliwki hipp. I stwierdzam, ze z tym zestawem moje świeże rozstepy są jasniejsze i mniejsze. Aa i na dupeczke i uda robie raz w tygodniu piling. Ogolnie to mam prawie wszystkie t-shirty poplamione oliwka bo nie zawsze sie wszystko extra wchłonie. Mam do Was pytanie czy któraś była lub ma zamiar być na warsztatach Bezpieczny Maluch? Macie jakies opinie? Warto iść?
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Saśka-peeling! póki są jasne to je ścieraj. i tak jak mówi Agata kremy na już istniejące stosuj
Aleksandra-ja byłam na tych warsztatach i sobie chwalę-istotna wiedza! widzę że masz warszawę w opisie-13.11 są w madalińskim bo widziałam plakat ![]() Inka ty nam tu nie ściemniaj że program państwowy tylko gadaj z jakiej okazji ci TŻ spa fundnął:P ciesze się że trochę was przystopowali....nawet mój TŻ się zestresował że masz skurcze |
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
a no wiem ze zostaną już na zawsze
|
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
ambroziak z tvn mówił otatnio, że roztępom dobrze robi pomarowanie grubo kremem i kłucie
czyli taki wałek do masażu z kolcami koajżycie?taki mały w rece sie go trzyma i jeździ po dupce np. że super pomaga na rozstepy - no wiec zakupiłam i robie, bo na tyłku sie pojawiły, ale pewnie niemalże znikną, jak te z 1szej ciązy ![]() a ja znowu mam biegunke |
|
|
|
#1874 |
|
Rozeznanie
|
Ja się wybieram do Płocka 6.11 - a Ty bardziej Gostynin czy Warszawa teraz?
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba wolę gorzką prawdę i usiąść i myśleć jak działać, niż żyć w błogiej nieświadomości i denerwować się czy to źle czy dobrze i czy nie zaszkodzę. Lubię konkrety.
A co do ustępowania itd... to kiedyś jeden dziadek przepuścił do busa wszystkie "Panie" (staruszki) z zakupami, choć super wiele nie miały, a mnie nie bo stwierdził, że ja mam lekko.... no cóż....
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------
[/COLOR] Od 11 listopada w Gostynine. Gdzie kochana rodzisz w Plocku?
|
#1877 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
ale ale co z Inką? bo nie nadrobiłam jeszcze a widzę że coś się u niej działo! zdajcie mi relację proszę bimbunia miałam amnio więc nifty chyba już nie koniecznie... |
|
|
|
#1878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wygaduj się ile potrzebujesz, dobrze czasem podzielić się tym co trapi, łatwiej wtedy sobie z tym radzić.Cytat:
Ale Ci się z tym SPA trafiło ![]() Cytat:
![]() Co do dziadka to pomyślałby kto, że z niego taki gentelman albo się jest gentelmanem albo nie i tu pokazał jednak brak klasy
|
|
#1879 |
|
Rozeznanie
|
Hej
przez cały dzień nie miałam internetu i teraz Was nadrabiamRoksape - współczuje kuzynki, jeśli miała ochotę na ciasto to sama mogła zrobić lub iść i kupić i przywieść do Ciebie, zwłaszcza że masz dzieci które by się z tego ucieszyły Trusiulandia - dawanie prezentów to nie obowiązek tylko dobra wola. A już nie wypada dopominać się o prezent, zwłaszcza, że Wy macie aktualnie duże wydatki na wyprawkę. A co do porównywania, nie jesteśmy klonami, każdy z nas jest inny, inny ma styl życia, inne upodobania więc wiadomo że każde dziecko będzie inaczej wyglądało na takim samym etapie ciąży. Ja bardzo nie lubię porównywania, zwłaszcza że sama tego doświadczyłam związku ze ślubem, więc nie cała rodzina wie że jestem w ciąży bo od razu by porównywali mnie do kuzynki co we wrześniu urodziła córeczkę. Jeśli chodzi o materac to ja mam piankę kokos grykę, nie mam zamiaru go teraz zmieniać. Jak Młodemu nie spasuje albo będzie się coś dziać z materacem to wtedy wymienię, nie dajmy się zwariować. Każda rzecz ma swoje wady i zalety i my byśmy musieli żyć w kokonie bezpieczeństwa aby się nic nie stało. Sweet Olcia- ale koleżanka, ciekawe skąd te teksty wzięła, chyba z kosmosu Miskowa - Gratuluje wizyty No to już nie długo odpoczniesz Podziwiam że do tej pory miałaś siłę pracowaćMysza -szpital może zdołować, ale już w domku jesteś i będzie dobrze. Popłacz sobie, wyrzuć to wszystko z siebie i się prześpisz, a zobaczysz że jutro już będziesz patrzyć na wszystko bardziej optymistycznie Hasiap - widzę że babcia bardzo przejęła się swoją rolą Może następnym razem powiedz jej że poduszka fajna ale bardziej by mi się przydało to lub to...Justyssia -współczuję teściowa zamiast pomóc to zostawiła Was na lodzie. Zwłaszcza że chcesz tylko pomocy na czas porodu. Przykre to![]() Inka - dobre wieści Dobrze że szybko trafiłaś do lekarza. Fajnie z tą kosmetyczką i fizykoterapeutką wrócisz do domu wymasowana i wypielęgnowana A wiadomo jak długo zostaniesz w szpitalu? Antosia - gratuluje wizyty ![]() Aleksandra - Witamy |
|
|
|
#1880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Baska a zeby mi się tak chciało tą pupkę trzec
A teraz macie przerąbane, bo jadę zaraz z tz do tesco i bede mu kazac kupic ten bio oil. Jak zapyta GDZIE o tym wyczytałam, to powiem, że TU kiedys sie wkurzy i przyjdzie Wam nawrzucac |
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
Co do porownywania od dziecka nie nawidzialam jak ktos mowil ze ona/on robi cos lepiej albo tak a ty nie. Piana mi z ust leci dalej na porownywania. U mnie sie zacznie bo kuzynka drugie dziecko bedzie miala i tez dziewczynke wiec beda dwie dziewczynki i to miesiac po miesiacu. Wiec w rodzinie najblizeszej napewno bedzie porownanie.
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
Odebrałam wyniki wymazu i znowu ten cholerny gronkowiec
Poszłam do rodzinnego (tak mi gin kazała) i trafiłam na lekarza z powołania. Chyba ze 20 minut wertował książki i internet i cały czas mi wszystko tłumaczył. Jakie leki w ciąży można, a jakich nie, jak gronkowiec wpływa na dziecko po porodzie, jak się do tego podchodzi w Polsce a jak na zachodzie i wogóle traktował mnie jak partnera do rozmowy a nie jak przewrażliwioną babę w ciąży. Poczułam się zaopiekowana do granic możliwości. Dostałam duomox, bo "mój" gronkowiec jest wrażliwy na amoxycylinę, lactovaginal i zalecenie na dużo jogurtu I kilka razy mi powtarzał, że gronkowiec wcale nie jest taki straszny jak go w Polsce malują. Mam nadzieję, że tym razem uda się go wykurzyć. Do mojej gin miałam pełne zaufanie, ale do tej pory w sumie nie miałam poważniejszych problemów niż bakterie w moczu. Wyniki książkowe więc ciąża sama "się prowadziła", a ona tylko sprawdzała czy mi się nic nie skraca i nie otwiera. Teraz już nie będę zmieniała lekarza prowadzącego, ale trochę mniej jej ufam.
|
|
|
|
#1884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpieluszkowe zapalenie mózgu na plotkarskim bodajże jest wątek. Ogólnie chodzi o matki, które są najmądrzejsze, najlepsze, ich dzieci są naj... , ogólnie, nie obrażając, żyją w innym świecie Cytat:
może dla pewności poszukaj jakieś opiekunki, nie masz jakiejś dobrej koleżanki,kuzynki żeby mogła się nim zająć ? przykra sprawa, że wśród najbliższych nie można liczyć na odrobinę wsparcia w tak ważnych sprawach. Cytat:
Yanca kurczak no :/ nie dobrze, ale fajnie że trafiłaś na jakiegoś mądrego lekarza, który się zajął Tobą jak należy. Jestem PO WIZYCIE: ![]() A więc tak: szyjka na szczęście w normie, zamknięta szczelnie, długa, więc nie rodzę jeszcze :P co do wskazania do CC, to się wszystko okaże jak będzie się miała ta morfo. powiedziałam mu, że wolałabym naturalnie, ale mówi, że no wszystko będzie zależne od wyników. Bo on sam byłby skłonny do cc tak jak napisała ta doktorka na hematologii, ale czas pokaże. pomierzył dziecko, ale szybko, mówi, że tak 1,700-1,800kg. no nie wiem czy dokładnie, ale ok. tak to po za tym wszystko dobrze. Wód odpowiednia ilość, z dzidzią ok, tak więc to najważniejsze. tak naprawdę czas pokaże co dalej... po niedzieli robię morfologię, bo lekarka kazała sprawdzać co 4 tyg. ale w obecnej sytuacji to duża rozbieżność czasowa, więc będę robić co 2 tyg żeby mieć lepszy podgląd i mój gin to samo powiedział.
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja po wizycie
![]() Teściowa mnie wiozła na wizytę, a mąż do nas dojechał. Zaproponowałam wejście do środka, nie chciała pokazać tego po sobie ale była w siódmym niebie Widziała wnusię na monitorku Mała wazy już 3138g więc mały klocek Do porodu 3500g jak nic Pozwiedzaliśmy z mężem salę operacyjną i salę poporodową Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i mam już ustaloną godzinę cięcia będzie to godzina 18 Po cc oczywiście obolała będę (podobno) spała i rano pionizacja, prysznic itp Wyjście w pt o 10 Dziewczyny cieszę się, że wasze wizyty też odbyły się bez większych epizodów
|
#1886 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na wyjazdy stać... Poza tym powinna pomóc przy dziecku kiedy będziesz na porodówce. Wiadomo, że wtedy pomoc jest potrzebna, a skoro ona jest babcią i matką Twojego męża to kurcze powinna! W końcu to dzieci jej syna ! Kiedyś będzie chciała się wnukami pochwalić to jej się głupio zrobi jak pokażą, że mają ją w nosie, bo im tyle uwagi poświęca, o! tak to sobie tłumaczę ( i tu akurat nie chodzi o sponsoring tylko o to, że ich olewa) Cytat:
Cytat:
Co do kosmetyczki itd... Też chcę, mój szpital jest 100 lat za murzynami w porównaniu do Waszych Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nigdy nie byłam w KFC ! U mnie nie ma czegoś takiego :P Ale bym zjadła takiego twistera ![]() Fajnie, że babcia taka ok i wyrozumiała się trafiła ![]() a co do dziadka to szkoda słów ![]() Cytat:
:P Co do pogrubionego to mnie rozwaliłaś
|
|
|
#1887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to idealnie pasuje do mojej bratowej
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Wcięło mi posta
![]() Witam się z rana. Wczoraj miałam zabiegany dzień, padłam na twarz. Myślałam, ze będę mieć spokojną noc a tu zonk. Budziłam się co chwila, a przewrót na drugi bok to wyczyn niczym zdobycie Mount Everest Ogółem to wczorajszego dnia z mężem zdecydowaliśmy się w ostatniej chwili na kupno wózka więc w samochód i w drogę. Dziś ma być fotelik także większy wydatek za mną.
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała nie taka mała ![]() Cytat:
dalej Ci spadają te płytki?Miłego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

może nie SA to jakieś mega hiper zabiegi ale naprawdę pomaga na poprawę humoru

jedyne pocieszenie jest takie, że są bardzo jasne i cienkie więc widać je tylko z bliska (mój tz nie widzi
) 

teściowa zamiast pomóc to zostawiła Was na lodzie. Zwłaszcza że chcesz tylko pomocy na czas porodu. Przykre to
ja nigdy nie byłam w KFC ! U mnie nie ma czegoś takiego :P Ale bym zjadła takiego twistera