|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Myszunia fajny wózek wygląda na lekki
Tylko te przednie kółka są takie jakieś małe nie wiem jak by się sprawdzały na śniegu i błocie.
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też w chuście nie chciałam. nie umiałabym tego wiązać
![]() ale nosidełko miałam marsupi i bardzo wygodne i szybko sie zakłada Cytat:
uprzedzam że ten sezon też nie jest lotny bardzo ale ciekawie mi się go ogląda Cytat:
ja mam te popularne szare i jedną ciemno różową
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
kolezanka byla z niego bardzo zadowolona a mam go w swietnej cenie z pelnym wyposazeniem
|
#3964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja zamówiłam dziś sobie lekturę do czytania, książki Anny Ficner-Ogonowskiej. Do kompletu będzie mi brakowało tylko ostatniej części, najbardziej świątecznej czyli "Szczęście w cichą noc", ale dokupię sobie bliżej świąt ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- A skoro juz jesteśmy w temacie nosidełek, to mam pytanie: czy któraś z Was miała do czynienia z nosidełkami TULA? Są drogie niestety, ale też długo służą (chyba dla dzieci do 18 kg), no i mają wiele pozytywnych opinii. |
|||
|
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widziałyście w tv dzisiejszy wypadek tramwajowy w Warszawie? Gdyby nie zbieg okoliczności to byłabym w tym czasie w tramwaju na tej trasie. Być może nie w tym konkretnym, ale cieszę się, że nie muszę się przekonywać. Strasznie mi to w głowie siedzi Od kilku tygodni z większa obawą siadam za kierownicą, bo bardziej boję się idiotów na drogach, a teraz jeszcze będę mieć schizę z komunikacją miejską Najchętniej to bym nosa z domu nie wychyliła
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie porodu z mężem.
NIe wiem czy oprócz mnie jest jeszcze ktoś kto nie chodzi na SR, ale czy wiecie, że w szpitalu, który wybrałyście/chcecie rodzić warunkiem, żeby mąż był obecny przy porodzie jest wcześniejsze uczestnictwo w szkole rodzenia? Ja się dzisiaj dowiedziałam, że ponoć w moim szpitalu tak jest (od koleżanki, która rodziła tam 5 lat temu-ona się dowiedziała na porodówce, że mąż nie może wejść, z tym, że jej poród trwał 2 godziny łącznie z dojazdem :P), na ich stronie nie ma żadnej info,jutro się dopytam mojego lekarza). Ja nie chce chodzić, mój mąż nie bardzo ma czas nawet na te 8 spotkań. NO i szkoła kosztuje 185zł według cennika szpitala i nie powiem - szkoda mi bardzo tych pieniędzy... I nie wiem co mam robic, bo nie chce świadomie podjąć decyzji o odcięciu nam możliwości wspólnego porodu. Nie mam nawet pewności czy to mąz będzie mnie wiózł na porodówkę, czy zdąży dojechać w razie w, wszystko będzie zależało od tego kiedy poród się zacznie ![]() Na stronie szkoły wisi info o grupie lipcowej więc nawet nie aktualizują, wysłałam im trzy maile i wszystkie olali i póki co nie wiem czy grupa listopadowa będzie.
|
#3967 | |||
|
Zadomowienie
|
gratuluję mamusie dzisiejszych wizyt
![]() ja dziś prawie cały dzień leżę, brzuch co chwile twardnieje. Na szczęście nic nie boli. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-10-29 o 20:12 |
|||
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
fashion u mnie w szpitalu też tak jest że żeby partner był przy porodzie musi mieć zaświadczenie że uczestniczył w SR. U nas położna idzie nam na rękę i wypisuje takie zaświadczenie jak partner będzie chociaż na dwóch ważniejszych zajęciach
|
#3969 |
|
<3 <3 <3
|
Fashion z tego co wiem to kiedyś były takie wymogi żeby mąż/partner był przy porodzie para musiała mieć zaliczoną szkołę rodzenia. Dla mnie to strata kasy i nie tam się nie wybieram.
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
http://pl.lennylamb.com/ ja mam z tej strony upatrzoną chustę. a z racji sytuacji mojej zamierzam często korzystać z tego udogodnienia.
jestem strasznie zmęczona, ale opowiem wam jakie ja mam głupie szczęscie. jadę samochodem z pasażerem. ja prowadzę i rozmawiam przez telefon, pasażer też, umawiamy te dwie osoby ze sobą na spotkanie. nagle pasażer pokazuje mi a tam po prawej stronie lizaczek pan policjant. wyrwało mi się ☠☠☠☠a mać, gdzie pana w telefonie bardzo przepraszam, że mówię że policja a ja samochodem jadę, w tym samym czasie kończę rozmowę i otwieram okno. pan policjant do mnie p- dziękuję że skończyła pani rozmowę j- proszę bardzo, mam zjechać (staliśmy na czerwonym) p- jak ma się światło stopu to nie rzuca się torebki na nie i się go nie zasłania j- przepraszam, mam zjechać p- i używa pani wulgaryzmów, widziałem przez szybę jak pani przeklinała j- przepraszam, mam zjechać p- pani pasażer też rozmawia przez telefon j-przepraszam, mam zjechać p- widziałem też, że za wolno pani przejechała na poprzednim skrzyżowaniu j- przepraszam, mam zjechać p- i po co pani przeprasza j- przepraszam, mam zjechać zapala się zielone p- niech pani sobie jedzie i nie przeprasza myślałam, że się zsikam ze śmiechu. ale fakt udało mi się nie dostać mandatu za rozmowę przez telefon a sytuacji z wieczora, zaparkowałam samochód, pan mi go zastawił, widzi że do niego idę, macha na mnie ręką, myślę sobie już mnie na pewno zobaczył więc wracam do samochodu a on dalej stoi. więc idę do niego znowu, otwieram mu drzwi od kierowcy, on je zamyka, więc wyciągam telefon dzwonię po straż miejską, pan przestawia samochód, wysiada z niego i zaczyna krzyczeć p- bo ☠☠☠n panią na ziemię, pistolet do łba przyłożę, ☠☠☠ nę na ziemię i się skończy j- to proszę jak pan chcę mnie uderzyć p- nie będę bił tylko ☠☠☠nę na ziemię, nie będzie mi tu pani drzwi otwierać, ja z ochrony jestem, ☠☠☠n ę na ziemię j- proszę, śmiało pan wsiadł do samochodu, ludzie stojący na chodniku mieli taki ubaw, ja zresztą też. Dzwoniłam do Solid Security złożyć skargę, ale Pani powiedziała, że ona nie może przyjąć bo się tym nie może zająć i mam zadzwonić jutro między 8-18. |
|
|
|
#3971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
allgoodthings wg mnie kulkowac sie material nie powienien, za taka cene uwazam ze jakosciowo ok, ale ja nie spodziewalam sie jakiejs grubej mieciutkiej bawelny- zobaczymy jak po praniu sie zachowa
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion ja nie chodze ale nie słyszałam o takiej głupocie! Jak beda chcieli to zapłacę im te 200zl przy porodzie i niech spadają ;p
|
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
Pepa - mam taką koszulkę i śpię w niej na codzień. Piore normalnie i nic sie z nia nie dzieje
|
|
#3975 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia W-trochę Ci zazdroszczę tego śpiworka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
szkoda tylko tego stresu z cukremCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3976 |
|
<3 <3 <3
|
że co? To juz totalne przegięcie
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
No nic dziękuję dziewczyny
, już wiem, że to nie jest odgórny przepis:/Spytam jutro mojego lekarza, ale pewnie jest taki durnowaty wymóg... Opłata za poród rodzinny to już w ogóle szczyt Dobrze że nie ma wymogu, żeby kobieta miała szkołę rodzenia bo inaczej jej na poród nie przyjmą
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
bo to nasza ulubiona knajpka ![]() Cytat:
![]() fashion, ale jazda z tym porodem rodzinnym to my też się musimy dwiedzieć dokładnie co i jak
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion daj spokój to jest chore,masz sama kwitnąć tyle godzin w bólach?oszaleli
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
pepa, bardzo ładna ta koszula
![]() nie taka w pieski czy kotki
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
w niedziele jedziemy z TZem go oglądnąć
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
justyna, ale Ci się udało
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wiele sytuacji, w których para nie mogłaby brać udziału w szkole rodzenia ( nie ma w miejscowości zamieszkania a dojazd utrudniony, godziny pracy, godziny pracy partnera, partner np wyjechany przyjeżdza dopiero w okolicach porodu itp) i zabraniać mu obecności i pomocy partnerce bo nie widział jak ma oddychać np :| No sory, ale ja chce żeby była przy mnie bliska osoba, żeby mnie uspokajała, odwracałą uwagę od igieł, krwi, bólu, mówiła do mnie rzeczy, które tylko on wie, że mnie uspokoją/zmotywują itd. Nie ma mi tylko mówić jak mam oddychać bo i tak mogę go nie słuchać. I uważam, że ojciec po prostu ma/powinien mieć rawo byćprzy porodzie. I koniec. To też jego dziecko. Ehh Mąż mi teraz powiedział, że jego koleżanka chodziła do innej szkoły rodzenia(w budynku szkoły podstawowej 3 minuty od naszego mieszkania, rodziła coś 3 miesiące temu) i myślał, że ja o tej mówie. Jutro do niej rano zadzwoni i spróbuje się coś dowiedzieć o tej szkole.
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ale atrakcje
Policjant niesamowity
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie,niech nie przesadzają. Położna tez jest od tego zeby powiedziec jak oddychać,zreszta prwnie to przyjdzie tez instynktownie. Takie absurdy to tylko w Pl |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
no tak słyszałam właśnie będziemy się dowiadywać. noby to jest to że masz osobną salę i tż cały czas przy tobie itp itd a jak nie rodzinny to masz taką wspólną salę przedzieloną boksami. ja się dopytam bo jeśli mąż będzie mógł być na tej wspólnej to mi to wisi czy ktoś obok będzie rodził
nie będę płacić za osobną salę przegięcie przegięcie ale co zrobisz. poprzednio w sumie 300zł musiałam płacić za poród w wodzie z którego nie skorzystałam siedziałam w wannie pół godziny no ale "gratis" była dorzucona położna która była tylko ze mną i tylko dla mnie. i salę miałam jedną osobną dla siebie. teraz już bym nie płaciła za takie coś
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

21. 04.2014 

Od kilku tygodni z większa obawą siadam za kierownicą, bo bardziej boję się idiotów na drogach, a teraz jeszcze będę mieć schizę z komunikacją miejską
Najchętniej to bym nosa z domu nie wychyliła