Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 19:45   #3961
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Myszunia fajny wózek wygląda na lekki
Tylko te przednie kółka są takie jakieś małe nie wiem jak by się sprawdzały na śniegu i błocie.
Stary 2014-10-29, 19:49   #3962
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
eirene, nosidełko OK ale w chuście bym sie bała
ja też w chuście nie chciałam. nie umiałabym tego wiązać
ale nosidełko miałam marsupi i bardzo wygodne i szybko sie zakłada

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Eirene no to pięknie, dwie big mamy z nas
już 6 odcinek nowego sezonu?z ciekawości obejrzę
w poprzedniej ciąży 16kilo przytyłam liczę że teraz też będzie coś koło tego

uprzedzam że ten sezon też nie jest lotny bardzo ale ciekawie mi się go ogląda

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
a ja mi przyszly z allegro 2 koszule do szpitala jak na cene 22zl calkiem ok
bardzo fajna taka inna niż te szare ja mam te popularne szare i jedną ciemno różową

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 19:50   #3963
Myszunia19
Zakorzenienie

kolezanka byla z niego bardzo zadowolona a mam go w swietnej cenie z pelnym wyposazeniem
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 19:54   #3964
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie. 28t0d waga z pierwszego pomiaru 1400g a z drugiego 1150g mierzył dwa razy bo się za bardzo wiercilo i wolał sprawdzić dwa razy ale teraz nie wiem któremu pomiarowi wierzyć bardziej serduszko bije prawidłowo ale nie pamiętam ile, reszta też ok z maluszkiem g,orzej wyszła krzywa cukrowa. Dostałam skierowanie do diabetologa do poznania. Już tam dzwoniłam żeby się umówić, babka była tak niemiła że aż mnie skręcalo podczas rozmowy z nią. Jak zaczęłam pytać jak będzie wyglądała wizyta to westchnęła i perfidnie się rozłączyła bez do widzenia ani nawet pocałuj mnie w du**
Co za wredne babsko

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
heffitka84 - musisz podać rodzaj jaki lubisz Ja np. mam telewizor ale nie mam kablówki i oglądam wszystko to co ściągnę a tego jest bardzo dużo z moich ulubionych mogę wymienić : The Good Wife, American Horror Story, Masters of Sex, True Detective, House of Cards, Orange is the new black, The Killing,
Game of Throne, Breaking Bad,Black Mirror - i jeszcze pewnie długo bym wymieniała.

Też wczoraj miałam wizytę u lekarza - wszystko jest w porządku ale moje dziecko od samego początku leży w położeniu poprzeczno miednicowym właśnie szukam metod jak małego przymusić do zmiany położenia na główkowe bo jak się nie obróci czeka mnie cesarka.
Ale czasem dzieciaczki obracają się w ostatniej chwili, więc jeszcze jest nadzieja. Nasz Malutki bardzo wcześnie się obrócił.

Cytat:
hellou
ależ mam nadrabiania
kurcze tyle miliśmy dzisiaj jazdy że szok
mąż kupił sobie kurkę ciepłą na rower, ja torbe do szpitala w Pepco potem zakupy jedzeniowe i jeszcze zahaczyliśmy o szpital i dobrze że ta pojechaliśmy bo chyba bym nerwicy dostała zanim byśmy na IP dotarli a też mamy przyjechać w 2 albo 4 sobotę miesiąca i są dni otwarte więc się też przejdziemy

ale to nie chodzi o to czy jej zależy czy nie bo one mają już tyle ciężarnych że nie wyrabiają bo sa naprawdę fajne babki, dlatego ja wolałam sama ją wybrać niż miałaby mi do domu jakaś stara rura przychodzić i mnie tylko denerwować a wiem że ta co ją wybrałam pomoże mi w pierwszych dniach.

i bardzo dobrze
zrobiłam łososia i był
a mężowi jak smakował to szok
tylko ugotowałam ziemniaki do tego i nie bardzo pasowały następnym razem zrobie talarki

w Twojej przychodni powinno się dać zapisać tylko na początku zobacz która jest fajna żebyś do jakiejś jędzy nie trafiła

ja tez nie bo po pierwsze nie lubię a po drugie nie umiem a po trzecie mi tam śmierdzi
no a listopadówki jak lecą z koksem
niedługo u nas się zacznie

bardzo fajny!
i super że zadowolona jesteś

super że wszystko ok!
a to cały dzień masz te ruchy liczyć??

martusia, co za frania!

kleo, nie wiem czy widziałaś ale pisałam ze na zgagę bardzo dobre są też migdały tylko nie płatki a te całe, może spróbuj?

heffitka, nie mów mi nawet o The walking dead mój mąż to uwielbia
Tak, Kochana widziałam i dziękuję Mąż mi kupił i właśnie je zajadam

A ja zamówiłam dziś sobie lekturę do czytania, książki Anny Ficner-Ogonowskiej. Do kompletu będzie mi brakowało tylko ostatniej części, najbardziej świątecznej czyli "Szczęście w cichą noc", ale dokupię sobie bliżej świąt

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

A skoro juz jesteśmy w temacie nosidełek, to mam pytanie: czy któraś z Was miała do czynienia z nosidełkami TULA? Są drogie niestety, ale też długo służą (chyba dla dzieci do 18 kg), no i mają wiele pozytywnych opinii.

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:07   #3965
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
dziewczyny szybkie pytanie: co myslicie o tym wózku:
http://www.abacusbaby.co.uk/alaska-3...t-pid1927.html
zupełnie nie w moim guście, ale pomyśl, jakie są Twoje główne oczekiwania wobec wózka (waga, zwrotność, amortyzacja itp.) i na tej podstawie go oceniaj, bo tutaj to ile osób tyle opinii

widziałyście w tv dzisiejszy wypadek tramwajowy w Warszawie? Gdyby nie zbieg okoliczności to byłabym w tym czasie w tramwaju na tej trasie. Być może nie w tym konkretnym, ale cieszę się, że nie muszę się przekonywać. Strasznie mi to w głowie siedzi Od kilku tygodni z większa obawą siadam za kierownicą, bo bardziej boję się idiotów na drogach, a teraz jeszcze będę mieć schizę z komunikacją miejską Najchętniej to bym nosa z domu nie wychyliła
Stary 2014-10-29, 20:08   #3966
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie porodu z mężem.

NIe wiem czy oprócz mnie jest jeszcze ktoś kto nie chodzi na SR, ale czy wiecie, że w szpitalu, który wybrałyście/chcecie rodzić warunkiem, żeby mąż był obecny przy porodzie jest wcześniejsze uczestnictwo w szkole rodzenia?
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że ponoć w moim szpitalu tak jest (od koleżanki, która rodziła tam 5 lat temu-ona się dowiedziała na porodówce, że mąż nie może wejść, z tym, że jej poród trwał 2 godziny łącznie z dojazdem :P), na ich stronie nie ma żadnej info,jutro się dopytam mojego lekarza).
Ja nie chce chodzić, mój mąż nie bardzo ma czas nawet na te 8 spotkań. NO i szkoła kosztuje 185zł według cennika szpitala i nie powiem - szkoda mi bardzo tych pieniędzy...
I nie wiem co mam robic, bo nie chce świadomie podjąć decyzji o odcięciu nam możliwości wspólnego porodu. Nie mam nawet pewności czy to mąz będzie mnie wiózł na porodówkę, czy zdąży dojechać w razie w, wszystko będzie zależało od tego kiedy poród się zacznie
Na stronie szkoły wisi info o grupie lipcowej więc nawet nie aktualizują, wysłałam im trzy maile i wszystkie olali i póki co nie wiem czy grupa listopadowa będzie.
Stary 2014-10-29, 20:14   #3967
allgoodthings
Zadomowienie

gratuluję mamusie dzisiejszych wizyt
ja dziś prawie cały dzień leżę, brzuch co chwile twardnieje. Na szczęście nic nie boli.
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Smerfetka pokaz torbę
Cieszę sie że smakowalo

Heffitka może sie jeszcze obróci?

My w sypialni mamy tak zimno, że oboje sie przykrywamy po usay ale jak jest ciepłej to nie potrafimy spac

Idę zrobic na kolację pomidory z mozarella i pieczywo czosnkowe

Aaa zrobilam listę zakupów z all i prawie 400zl a to nie koniec hehe.

Bajlaga hahaha niezły ogórek
jej co zamawiałaś?
Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
paulineczka182 polozna mowila, aby dziecko sie prawidlowo ustawialo nalezy siadac tak, aby kolana byly ponizej miednicy i byc lekko pochylonym do przodu a nie jak zazwyczaj siedzimy pochylonym do tyłu oraz bujanie sie na pilce takiej duzej do cwiczen moze pomoc

a ja mi przyszly z allegro 2 koszule do szpitala jak na cene 22zl calkiem ok

ehh i bede musiala poprosic Tz o przywiezenie kebaba
też patrzyłam na te koszule. Jak jakościowo? dobra bawełna czy te mikro coś tam co kulki się robią?

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

NIe wiem czy oprócz mnie jest jeszcze ktoś kto nie chodzi na SR, ale czy wiecie, że w szpitalu, który wybrałyście/chcecie rodzić warunkiem, żeby mąż był obecny przy porodzie jest wcześniejsze uczestnictwo w szkole rodzenia?
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że ponoć w moim szpitalu tak jest (od koleżanki, która rodziła tam 5 lat temu-ona się dowiedziała na porodówce, że mąż nie może wejść, z tym, że jej poród trwał 2 godziny łącznie z dojazdem :P), na ich stronie nie ma żadnej info,jutro się dopytam mojego lekarza).
Ja nie chce chodzić, mój mąż nie bardzo ma czas nawet na te 8 spotkań. NO i szkoła kosztuje 185zł według cennika szpitala i nie powiem - szkoda mi bardzo tych pieniędzy...
I nie wiem co mam robic, bo nie chce świadomie podjąć decyzji o odcięciu nam możliwości wspólnego porodu. Nie mam nawet pewności czy to mąz będzie mnie wiózł na porodówkę, czy zdąży dojechać w razie w, wszystko będzie zależało od tego kiedy poród się zacznie
Na stronie szkoły wisi info o grupie lipcowej więc nawet nie aktualizują, wysłałam im trzy maile i wszystkie olali i póki co nie wiem czy grupa listopadowa będzie.
nie martw się. Jutro się dowiesz, chociaż byłoby to idiotyczne ze strony szpitala. Ja nie chodzę na szkołę rodzenia, a tż może być przy porodzie. Tak samo było z moją szwagierką, a rodziła 2 razy w różnych miastach.

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-10-29 o 20:12
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:17   #3968
Martusia1499
Rozeznanie

fashion u mnie w szpitalu też tak jest że żeby partner był przy porodzie musi mieć zaświadczenie że uczestniczył w SR. U nas położna idzie nam na rękę i wypisuje takie zaświadczenie jak partner będzie chociaż na dwóch ważniejszych zajęciach
Stary 2014-10-29, 20:17   #3969
Karoloo
<3 <3 <3

Fashion z tego co wiem to kiedyś były takie wymogi żeby mąż/partner był przy porodzie para musiała mieć zaliczoną szkołę rodzenia. Dla mnie to strata kasy i nie tam się nie wybieram.

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:21   #3970
justynalyp
Zadomowienie

http://pl.lennylamb.com/ ja mam z tej strony upatrzoną chustę. a z racji sytuacji mojej zamierzam często korzystać z tego udogodnienia.
jestem strasznie zmęczona, ale opowiem wam jakie ja mam głupie szczęscie.
jadę samochodem z pasażerem. ja prowadzę i rozmawiam przez telefon, pasażer też, umawiamy te dwie osoby ze sobą na spotkanie. nagle pasażer pokazuje mi a tam po prawej stronie lizaczek pan policjant. wyrwało mi się ☠☠☠☠a mać, gdzie pana w telefonie bardzo przepraszam, że mówię że policja a ja samochodem jadę, w tym samym czasie kończę rozmowę i otwieram okno. pan policjant do mnie
p- dziękuję że skończyła pani rozmowę
j- proszę bardzo, mam zjechać (staliśmy na czerwonym)
p- jak ma się światło stopu to nie rzuca się torebki na nie i się go nie zasłania
j- przepraszam, mam zjechać
p- i używa pani wulgaryzmów, widziałem przez szybę jak pani przeklinała
p- pani pasażer też rozmawia przez telefon
j-przepraszam, mam zjechać
p- widziałem też, że za wolno pani przejechała na poprzednim skrzyżowaniu
p- i po co pani przeprasza
zapala się zielone
p- niech pani sobie jedzie i nie przeprasza
myślałam, że się zsikam ze śmiechu. ale fakt udało mi się nie dostać mandatu za rozmowę przez telefon

a sytuacji z wieczora, zaparkowałam samochód, pan mi go zastawił, widzi że do niego idę, macha na mnie ręką, myślę sobie już mnie na pewno zobaczył więc wracam do samochodu a on dalej stoi. więc idę do niego znowu, otwieram mu drzwi od kierowcy, on je zamyka, więc wyciągam telefon dzwonię po straż miejską, pan przestawia samochód, wysiada z niego i zaczyna krzyczeć
p- bo ☠☠☠n panią na ziemię, pistolet do łba przyłożę, ☠☠☠ nę na ziemię i się skończy
j- to proszę jak pan chcę mnie uderzyć
p- nie będę bił tylko ☠☠☠nę na ziemię, nie będzie mi tu pani drzwi otwierać, ja z ochrony jestem, ☠☠☠n ę na ziemię
j- proszę, śmiało
pan wsiadł do samochodu, ludzie stojący na chodniku mieli taki ubaw, ja zresztą też. Dzwoniłam do Solid Security złożyć skargę, ale Pani powiedziała, że ona nie może przyjąć bo się tym nie może zająć i mam zadzwonić jutro między 8-18.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:22   #3971
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
A skoro juz jesteśmy w temacie nosidełek, to mam pytanie: czy któraś z Was miała do czynienia z nosidełkami TULA? Są drogie niestety, ale też długo służą (chyba dla dzieci do 18 kg), no i mają wiele pozytywnych opinii.
ja chciałam kupić ale jednak kupiłam marsupi. teraz jakbym miała brać zastanawiałabym się nad tula bo jednak dłużej posłuży

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość

widziałyście w tv dzisiejszy wypadek tramwajowy w Warszawie? Gdyby nie zbieg okoliczności to byłabym w tym czasie w tramwaju na tej trasie. Być może nie w tym konkretnym, ale cieszę się, że nie muszę się przekonywać. Strasznie mi to w głowie siedzi Od kilku tygodni z większa obawą siadam za kierownicą, bo bardziej boję się idiotów na drogach, a teraz jeszcze będę mieć schizę z komunikacją miejską Najchętniej to bym nosa z domu nie wychyliła
straszne

Cytat:
u nas po prostu jest opłata za poród rodzinny

Stary 2014-10-29, 20:28   #3972
pepa_
Rozeznanie

allgoodthings wg mnie kulkowac sie material nie powienien, za taka cene uwazam ze jakosciowo ok, ale ja nie spodziewalam sie jakiejs grubej mieciutkiej bawelny- zobaczymy jak po praniu sie zachowa
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:30   #3973
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion ja nie chodze ale nie słyszałam o takiej głupocie! Jak beda chcieli to zapłacę im te 200zl przy porodzie i niech spadają ;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:30   #3974
Szczeperka
Wtajemniczenie

Pepa - mam taką koszulkę i śpię w niej na codzień. Piore normalnie i nic sie z nia nie dzieje

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:32   #3975
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy, zadzwoniłam i jest:
przepis na domową nutellę
1,5 kg śliwek (obrane, bez pestek)
0,5 kg cukru
1 cukier waniliowy
całość gotować 2 godziny mieszając, potem przestudzić i zmiksować
dodać 10 dag kakao
Mieszając zagotować do gęstej masy, uważać żeby się nie przypaliło
co WY macie z tą nutellą?
Asia W-trochę Ci zazdroszczę tego śpiworka

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Dziewuszki a mam jeszcze pytanie. Przepraszam, jesli temat byl niedawno omawiany. Jakie plyny/proszki polecacie dla Maluszkow? Bo musze kupic w listopadzie i poprac juz wszystkie ubranja, ale nie wiem kompletnie jaki.
ja porównywałam opinie na necie i wybrałam Dzidziusia
Cytat:
My po wizycie. Serduszko bije, ok. 150 ud, szybko, po mamusi Dostaliśmy kartę ruchów płodu wg Cardiff i zaczynamy od poniedziałku liczyć. Młodego nie widziałam na usg, nie wiem ile przybrał na wadze. Za to ja ważę 70 kg, czyli 11kg+ przebije mnie któraś? a ja mam brać Aspargin i Calcium

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
mi ginka ostatnio nie kazała liczyc ruchów mówiła ze pozniej sie to robi..kazdy inaczej jak widac
szybko coś, u mnie nadal milion ruchów

Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie. 28t0d waga z pierwszego pomiaru 1400g a z drugiego 1150g mierzył dwa razy bo się za bardzo wiercilo i wolał sprawdzić dwa razy ale teraz nie wiem któremu pomiarowi wierzyć bardziej serduszko bije prawidłowo ale nie pamiętam ile, reszta też ok z maluszkiem g,orzej wyszła krzywa cukrowa. Dostałam skierowanie do diabetologa do poznania.
szkoda tylko tego stresu z cukrem
Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
świecenie latarką w spojenie łonowe i puszczanie muzyki przy spojeniu łonowym
wabiki
Cytat:
heffitka, nie mów mi nawet o The walking dead mój mąż to uwielbia
mój też, a ja nie mogę zdzierżyć, w każdym odcinku to samo-umarlaki
Cytat:
teraz zamiast kopniaków to czuję takie przelewanie, z jednej strony na drugą,
to ja też głównie takie coś-aż mi się słabo robi, jak mi kończyną przejedzie przez pół brzucha przy skórze
Cytat:
montanka no pewnie zastosuje się do zaleceń i będzie ok ale jednak lekki stres mnie ogarnął
tylko nie jedz nutelli
Cytat:
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że ponoć w moim szpitalu tak jest
zadzwoń do rzecznika praw pacjenta i zapytaj, czy mają prawo takie coś robić
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:35   #3976
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

u nas po prostu jest opłata za poród rodzinny
że co? To juz totalne przegięcie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:36   #3977
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Tez tak uważam..
Stary 2014-10-29, 20:37   #3978
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
dziewczyny szybkie pytanie: co myslicie o tym wózku:
http://www.abacusbaby.co.uk/alaska-3...t-pid1927.html
Wydaje mi się, że materiał z którego jest wykonany jest taki ortalionowy.

Cytat:

My nie chodzimy na SR, ale wiem, że w szpitalu w którym będę rodzić można rodzić wspólnie bez żadnych zaświadczeń.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:50   #3979
fashionaddicted
Zakorzenienie

No nic dziękuję dziewczyny, już wiem, że to nie jest odgórny przepis:/
Spytam jutro mojego lekarza, ale pewnie jest taki durnowaty wymóg...

Opłata za poród rodzinny to już w ogóle szczyt
Dobrze że nie ma wymogu, żeby kobieta miała szkołę rodzenia bo inaczej jej na poród nie przyjmą
Stary 2014-10-29, 20:53   #3980
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Wiedzialam ze o el diablo wspomnisz :-D
bo to nasza ulubiona knajpka

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Bajlaga mi jeszcze bardzo ciepło po jedzeniu i w nocy

Smerfetka lookne te chusty to dam znać. Zapytam się czy dziecku nie jest w nich gorąco
oki to uważaj na wykładzie i przekaż nam wszystko co ważne

fashion, ale jazda z tym porodem rodzinnym to my też się musimy dwiedzieć dokładnie co i jak
Stary 2014-10-29, 20:53   #3981
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion daj spokój to jest chore,masz sama kwitnąć tyle godzin w bólach?oszaleli
Stary 2014-10-29, 20:54   #3982
smerfetka2808
Zakorzenienie

pepa, bardzo ładna ta koszula
nie taka w pieski czy kotki
Stary 2014-10-29, 20:55   #3983
Myszunia19
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny w niedziele jedziemy z TZem go oglądnąć
Stary 2014-10-29, 20:57   #3984
smerfetka2808
Zakorzenienie

justyna, ale Ci się udało
Stary 2014-10-29, 21:03   #3985
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
pepa, bardzo ładna ta koszula
nie taka w pieski czy kotki
te w zwierzaczki, bocianki itp są okropne. w dodatku to taki strasznie kiepski i sztuczny materiał. a pełno tego, że hej i jeszcze się cenią
Stary 2014-10-29, 21:05   #3986
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion daj spokój to jest chore,masz sama kwitnąć tyle godzin w bólach?oszaleli
Powiem Ci, że dla mnie jako nowicjuszki w kwestii porodów ta informacja była szokiem.
Jest wiele sytuacji, w których para nie mogłaby brać udziału w szkole rodzenia ( nie ma w miejscowości zamieszkania a dojazd utrudniony, godziny pracy, godziny pracy partnera, partner np wyjechany przyjeżdza dopiero w okolicach porodu itp) i zabraniać mu obecności i pomocy partnerce bo nie widział jak ma oddychać np :| No sory, ale ja chce żeby była przy mnie bliska osoba, żeby mnie uspokajała, odwracałą uwagę od igieł, krwi, bólu, mówiła do mnie rzeczy, które tylko on wie, że mnie uspokoją/zmotywują itd. Nie ma mi tylko mówić jak mam oddychać bo i tak mogę go nie słuchać.
I uważam, że ojciec po prostu ma/powinien mieć rawo byćprzy porodzie. I koniec. To też jego dziecko.
Ehh
Mąż mi teraz powiedział, że jego koleżanka chodziła do innej szkoły rodzenia(w budynku szkoły podstawowej 3 minuty od naszego mieszkania, rodziła coś 3 miesiące temu) i myślał, że ja o tej mówie. Jutro do niej rano zadzwoni i spróbuje się coś dowiedzieć o tej szkole.
Stary 2014-10-29, 21:07   #3987
Myszunia19
Zakorzenienie

Justyna ale atrakcje Policjant niesamowity
Stary 2014-10-29, 21:13   #3988
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że dla mnie jako nowicjuszki w kwestii porodów ta informacja była szokiem.

Jest wiele sytuacji, w których para nie mogłaby brać udziału w szkole rodzenia ( nie ma w miejscowości zamieszkania a dojazd utrudniony, godziny pracy, godziny pracy partnera, partner np wyjechany przyjeżdza dopiero w okolicach porodu itp) i zabraniać mu obecności i pomocy partnerce bo nie widział jak ma oddychać np :| No sory, ale ja chce żeby była przy mnie bliska osoba, żeby mnie uspokajała, odwracałą uwagę od igieł, krwi, bólu, mówiła do mnie rzeczy, które tylko on wie, że mnie uspokoją/zmotywują itd. Nie ma mi tylko mówić jak mam oddychać bo i tak mogę go nie słuchać.

I uważam, że ojciec po prostu ma/powinien mieć rawo byćprzy porodzie. I koniec. To też jego dziecko.

Ehh

Mąż mi teraz powiedział, że jego koleżanka chodziła do innej szkoły rodzenia(w budynku szkoły podstawowej 3 minuty od naszego mieszkania, rodziła coś 3 miesiące temu) i myślał, że ja o tej mówie. Jutro do niej rano zadzwoni i spróbuje się coś dowiedzieć o tej szkole.

Dokładnie,niech nie przesadzają. Położna tez jest od tego zeby powiedziec jak oddychać,zreszta prwnie to przyjdzie tez instynktownie. Takie absurdy to tylko w Pl
Stary 2014-10-29, 21:15   #3989
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
no tak słyszałam właśnie będziemy się dowiadywać. noby to jest to że masz osobną salę i tż cały czas przy tobie itp itd a jak nie rodzinny to masz taką wspólną salę przedzieloną boksami. ja się dopytam bo jeśli mąż będzie mógł być na tej wspólnej to mi to wisi czy ktoś obok będzie rodził nie będę płacić za osobną salę
przegięcie przegięcie ale co zrobisz. poprzednio w sumie 300zł musiałam płacić za poród w wodzie z którego nie skorzystałam siedziałam w wannie pół godziny no ale "gratis" była dorzucona położna która była tylko ze mną i tylko dla mnie. i salę miałam jedną osobną dla siebie.
teraz już bym nie płaciła za takie coś

Stary 2014-10-29, 21:15   #3990
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Ehh
trzeba się dowiedzieć jak to wygląda od strony praw pacjenta. tak jak przed chwilą było pisane, że przedzwonić do rzecznika. Może po prostu szpital znalazł sobie sposób "dorobienia", co nie jest całkiem prawe.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości