Styczniowe mamusie 2015, cz. VI - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 15:46   #3871
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI

Dusiolka nic mi nie mow o kebabie totalnie mi tego brakuje tutaj. W sensie kebab w bulce. .. bo tutaj masz placek...
Z resztą więcej rzeczy w PL dodaja do tych kebabow.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:51   #3872
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mmgi piers z kurczaka z przepisu ma.ko z makaronem,brokułem w sosie serowym plus krem z brokul
Ale pycha kebaba też bym zjadła
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:52   #3873
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Dusiolka nic mi nie mow o kebabie totalnie mi tego brakuje tutaj. W sensie kebab w bulce. .. bo tutaj masz placek...
Z resztą więcej rzeczy w PL dodaja do tych kebabow.

Wlasnie taki w bułce jadłam ;d mniam
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 15:53   #3874
bajlaga
Zadomowienie

My po wizycie. Serduszko bije, ok. 150 ud, szybko, po mamusi Dostaliśmy kartę ruchów płodu wg Cardiff i zaczynamy od poniedziałku liczyć. Młodego nie widziałam na usg, nie wiem ile przybrał na wadze. Za to ja ważę 70 kg, czyli 11kg+ przebije mnie któraś? a ja mam brać Aspargin i Calcium

ewka dzięki za kciuki

ma.ko ja ostatnimi czasy golę się wyłącznie przed wizytami a teraz wizyty będą coraz częstsze...

Kinqaa koszula elegancka no i rozmiar super, z początku to zapewne i tak nie będziemy ubierały naszych małych mężczyzn w te niewygodne koszule

mmgi na próbkach też widziałam ten kolor i 195 230 wydaje mi się, że na białym stelażu będzie wyglądać elegancko, a z kolei na czarnym stelażu lepiej 195 uwielbiam szarości. Kiedy macie wózek do odbioru?

kleo ja kupiłam Lovelę, ale to dlatego, że raz była niezła promocja

heffitka ja uwielbiałam "Gotowe na wszystko", 3 razy oglądałam od początku do końca
kiedyś tam poleciły mi tutejsze mamuśki"Dawno, dawno temu", wciągnęło, właśnie muszę poczytać czy kolejny sezon będzie albo czy już jest ale już nie pamiętam co tam się działo, bo ostatni sezon nie był już tak wciągający jak pierwszy
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:00   #3875
Kinqaa
Zakorzenienie

Bajlaga super, że ok wszystko.
Ja wagi unikam jak ognia.. tutaj nie ważą, ale mam w domu i nie staję juz na niej trochę
Ostatnio mloda stanęła waży prawie 18 kg

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 16:06   #3876
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
oo ja też jesteśmy serialomaniakami z tżtem
a co teraz oglądacie?

heffitka wymienię to co oglądam/oglądałam bez priorytetyzowania i śmiało polecam

grey's anatomy, revenge, homeland, pretty little liars, suits, american horror story, dexter, house of cards, orange is the new black, 2 broke girls, house, being human us, the killing us.
Stary 2014-10-29, 16:08   #3877
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga szkoda ze nie robił usg ! Ja lubie wiedziec ile Młoda wazy i w ogole co tam u Niej
Najwazniejsze ze wszystko dobrze mi ginka ostatnio nie kazała liczyc ruchów mówiła ze pozniej sie to robi..kazdy inaczej jak widac
Stary 2014-10-29, 16:08   #3878
Kinqaa
Zakorzenienie

Co do seriali zagranicznych bardzo lubię "Bones"

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 16:13   #3879
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Zieeew. Piszą, ze zima stulecia ma na wyspy zawitać
Takze nie ma bata - kurtka z H&M będzie mi potrzebna
Ja wczoraj byłam wymienić ta moja M-ke na S-ke, i powiem szczerze ze nadal wydaje sie duza troszkę. Nawet zaczęłam przymierzać inne ale były jednak za cienkie. No i wzielam ta S-ke jednak. W sumie jeszcze brzuch duzo urośnie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:14   #3880
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
obiecałam że zdma relacje jak przyjdzie śpiworek wełniany właśnie kurier przyniósł paczkę, jestem bardzo zadowolona ze śpiworka, jest świetny jakościowo, gruby, porządnie wykonany, zasuwany na zamek, posiada otwory na pasy bezpieczeństwa (5 punktowe), polecam, zamówiłam tez u tego sprzedającego kocyk poolarowy za 11 żł, bardzo fajny, warto
wygląda super
Fajnie, że jesteś zadowolona z zakupu
Stary 2014-10-29, 16:16   #3881
bajlaga
Zadomowienie

Kinqaa
wagi w domu też nie posiadam
a Nelka to już niezła laseczka!!! uhuhu, 18 kg

Cytat:
Bajlaga szkoda ze nie robił usg ! Ja lubie wiedziec ile Młoda wazy i w ogole co tam u Niej
Najwazniejsze ze wszystko dobrze mi ginka ostatnio nie kazała liczyc ruchów mówiła ze pozniej sie to robi..kazdy inaczej jak widac

chciałabym mieć USG codziennie
a z tym liczeniem to widzę, że każdy lekarz ma inne metody i zalecenia, a ta metoda Cardiff mi się podoba, 10. ruch należy zaznaczyć, tylko czy ja to zapamiętam nie no, będę na jakiejś kartce kreski robić każdego ruchu, bo przecież o 15:00 zapomnę ile już naliczyłam
Stary 2014-10-29, 16:21   #3882
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam wymienić ta moja M-ke na S-ke, i powiem szczerze ze nadal wydaje sie duza troszkę. Nawet zaczęłam przymierzać inne ale były jednak za cienkie. No i wzielam ta S-ke jednak. W sumie jeszcze brzuch duzo urośnie.
No i właśnie to mnie zastanawia... z ta rozmiarowka. Bo bede musiala zamówić a później musze odeslac czy mogę do sklepu zawieźć?

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 16:23   #3883
Martusia1499
Rozeznanie

Wczoraj byłam na wizycie. 28t0d waga z pierwszego pomiaru 1400g a z drugiego 1150g mierzył dwa razy bo się za bardzo wiercilo i wolał sprawdzić dwa razy ale teraz nie wiem któremu pomiarowi wierzyć bardziej serduszko bije prawidłowo ale nie pamiętam ile, reszta też ok z maluszkiem g,orzej wyszła krzywa cukrowa. Dostałam skierowanie do diabetologa do poznania. Już tam dzwoniłam żeby się umówić, babka była tak niemiła że aż mnie skręcalo podczas rozmowy z nią. Jak zaczęłam pytać jak będzie wyglądała wizyta to westchnęła i perfidnie się rozłączyła bez do widzenia ani nawet pocałuj mnie w du**
Stary 2014-10-29, 16:25   #3884
paulineczka182
Zadomowienie

heffitka84 - musisz podać rodzaj jaki lubisz Ja np. mam telewizor ale nie mam kablówki i oglądam wszystko to co ściągnę a tego jest bardzo dużo z moich ulubionych mogę wymienić : The Good Wife, American Horror Story, Masters of Sex, True Detective, House of Cards, Orange is the new black, The Killing,
Game of Throne, Breaking Bad,Black Mirror - i jeszcze pewnie długo bym wymieniała.

Też wczoraj miałam wizytę u lekarza - wszystko jest w porządku ale moje dziecko od samego początku leży w położeniu poprzeczno miednicowym właśnie szukam metod jak małego przymusić do zmiany położenia na główkowe bo jak się nie obróci czeka mnie cesarka.

Edytowane przez paulineczka182
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:27
paulineczka182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:32   #3885
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie. 28t0d waga z pierwszego pomiaru 1400g a z drugiego 1150g mierzył dwa razy bo się za bardzo wiercilo i wolał sprawdzić dwa razy ale teraz nie wiem któremu pomiarowi wierzyć bardziej serduszko bije prawidłowo ale nie pamiętam ile, reszta też ok z maluszkiem g,orzej wyszła krzywa cukrowa. Dostałam skierowanie do diabetologa do poznania. Już tam dzwoniłam żeby się umówić, babka była tak niemiła że aż mnie skręcalo podczas rozmowy z nią. Jak zaczęłam pytać jak będzie wyglądała wizyta to westchnęła i perfidnie się rozłączyła bez do widzenia ani nawet pocałuj mnie w du**
Super, że wszystko ok a baba faktycznie niezła franca

paulineczka kurcze... może jeszcze się obróci, jeszcze chyba ma czas?

wiecie co, chyba dziś będę musiała zjeść kebaba
Stary 2014-10-29, 16:32   #3886
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
mmgi na próbkach też widziałam ten kolor i 195 230 wydaje mi się, że na białym stelażu będzie wyglądać elegancko, a z kolei na czarnym stelażu lepiej 195 uwielbiam szarości. Kiedy macie wózek do odbioru?
Super, że z maleństwem ok

Wózek powinien być początkiem przyszłego tygodnia, mają do nas dzwonić. A Wy też chcecie ten wózek?
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:36   #3887
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie. Serduszko bije, ok. 150 ud, szybko, po mamusi Dostaliśmy kartę ruchów płodu wg Cardiff i zaczynamy od poniedziałku liczyć. Młodego nie widziałam na usg, nie wiem ile przybrał na wadze. Za to ja ważę 70 kg, czyli 11kg+ przebije mnie któraś? a ja mam brać Aspargin i Calcium

ewka dzięki za kciuki

ma.ko ja ostatnimi czasy golę się wyłącznie przed wizytami a teraz wizyty będą coraz częstsze...

Kinqaa koszula elegancka no i rozmiar super, z początku to zapewne i tak nie będziemy ubierały naszych małych mężczyzn w te niewygodne koszule

kleo ja kupiłam Lovelę, ale to dlatego, że raz była niezła promocja

heffitka ja uwielbiałam "Gotowe na wszystko", 3 razy oglądałam od początku do końca
kiedyś tam poleciły mi tutejsze mamuśki"Dawno, dawno temu", wciągnęło, właśnie muszę poczytać czy kolejny sezon będzie albo czy już jest ale już nie pamiętam co tam się działo, bo ostatni sezon nie był już tak wciągający jak pierwszy
za wizytę

Ja też lubię gotowe na wszystko, już kilka razy oglądałam
W ogóle to ja oglądam prawie 50 amerykańskich seriali, część niestety się pokończyła jak "gotowe..."
Stary 2014-10-29, 16:37   #3888
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

To prywatnie masz isc czy na NFZ? Co za zachowanie..
Stary 2014-10-29, 16:38   #3889
bajlaga
Zadomowienie

mmgi

mam 2 typy, w Pascalu podobają mi się właśnie te 2 kolory ciekawi mnie ten materiał na żywo, bo nie miałam okazji zobaczyć, czy to jak w Luce czy nieco grubszy, lepszy?

Zdaj relację jak przyjdzie wózek

My w połowie listopada będziemy zamawiać wózek i sama nie wiem który to w końcu będzie

fashion
a jak mi było smutno, gdy "Gotowe..." się skończyły oglądałam też "Przyjaciół" i po wszystkich sezonach nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:40
Stary 2014-10-29, 16:40   #3890
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
No i właśnie to mnie zastanawia... z ta rozmiarowka. Bo bede musiala zamówić a później musze odeslac czy mogę do sklepu zawieźć?
Możesz oddac do sklepu, z tym ze albo dadzą ci gift kartę albo możesz wymienić, kasy nie oddają.
Ja byłam wczoraj w stains i dosc duzo ich maja wiec moze warto pojechać?

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:43   #3891
paulineczka182
Zadomowienie

bajlaga - w piątek rozpocznę 31 tydz. więc już czasu nie jest za dużo, z tego co się dowiedziałam to tż-ta tata chciał tak wychodzić, tak samo tż - kiedyś to przy porodzie lekarz wsadzał rękę do środka i przekręcał teraz to cesarka. Najgorsze jest to, że od tyg. brzuch mnie boli po prawej stronie - tam gdzie młody ma główkę.

Edytowane przez paulineczka182
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:44
Stary 2014-10-29, 16:44   #3892
heffitka84
Zadomowienie

Dziewczyny co wymienily to prawie wszystkie seriale znam :-D jeszcze od siebie dodam the walking dead :-D
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:45   #3893
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Możesz oddac do sklepu, z tym ze albo dadzą ci gift kartę albo możesz wymienić, kasy nie oddają.
Ja byłam wczoraj w stains i dosc duzo ich maja wiec moze warto pojechać?
Może tak zrobię przymierze w sklepie a jak będzie tańsza na necie to zamówie

you have lost a diamond

Stary 2014-10-29, 16:46   #3894
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
bajlaga - w piątek rozpocznę 31 tydz. więc już czasu nie jest za dużo, z tego co się dowiedziałam to tż-ta tata chciał tak wychodzić, tak samo tż - kiedyś to przy porodzie lekarz wsadzał rękę do środka i przekręcał teraz to cesarka. Najgorsze jest to, że od tyg. brzuch mnie boli po prawej stronie - tam gdzie młody ma główkę.
O kurde, wyobraziłam sobie to przekręcanie...

Mam nadzieję, że jednak Młody się przekręci i dlatego Cię tam boli, bo chciałby zmienić pozycję

A jak nie to trudno, jakoś dasz radę

heffitka
a polski serial, "Czas honoru" oglądałaś? ostatnio sezonu sama już nie oglądałam, tego powstania, ale tak to bardzo mi się serial podobał

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:47
Stary 2014-10-29, 16:48   #3895
Montanka
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:

Rozbierzność spora. Mógł trzeci raz, żeby było coś pewniej. Jakby nie było, to nawet waga 1150 na 28 tc jest prawidłowa.
A u tego diabetologa, to na bogato!

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-10-29 o 16:49
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 16:49   #3896
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co wymienily to prawie wszystkie seriale znam :-D jeszcze od siebie dodam the walking dead :-D

eh jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy - dam znać.
Stary 2014-10-29, 16:56   #3897
paulineczka182
Zadomowienie

bajlaga - a mi się wydaje, że po prostu młody duży się robi i gniecie moje wnętrzności. Jak na razie ze sposobów na przekręcenie dziecka znalazłam: poduszka pod pupę, świecenie latarką w spojenie łonowe i puszczanie muzyki przy spojeniu łonowym - zobaczymy jak efekty.
heffitka84 - widzę, że serialoholik jesteś jak ja mogę dodać jeszcze: Black Box, The Wire, How I Met Your Mother, z historycznych które lubie: Rome, The Borgias, The Tudors

Stary 2014-10-29, 16:59   #3898
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulineczka182 Pokaż wiadomość
bajlaga - a mi się wydaje, że po prostu młody duży się robi i gniecie moje wnętrzności. Jak na razie ze sposobów na przekręcenie dziecka znalazłam: poduszka pod pupę, świecenie latarką w spojenie łonowe i puszczanie muzyki przy spojeniu łonowym - zobaczymy jak efekty.
heffitka84 - widzę, że serialoholik jesteś jak ja mogę dodać jeszcze: Black Box, The Wire, How I Met Your Mother, z historycznych które lubie: Rome, The Borgias, The Tudors

Dokładnie :-D jeszczs American Horror Story (cala seria)
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 17:02   #3899
smerfetka2808
Zakorzenienie

hellou
ależ mam nadrabiania
kurcze tyle miliśmy dzisiaj jazdy że szok
mąż kupił sobie kurkę ciepłą na rower, ja torbe do szpitala w Pepco potem zakupy jedzeniowe i jeszcze zahaczyliśmy o szpital i dobrze że ta pojechaliśmy bo chyba bym nerwicy dostała zanim byśmy na IP dotarli a też mamy przyjechać w 2 albo 4 sobotę miesiąca i są dni otwarte więc się też przejdziemy

Cytat:
Smerfetka,heffitka czy ja napisałam ze to złe ze ma kase z NFZ?napisalam tylko ze dlatego jej tak zalezy bo ma dodatkowo płacone,jakby miała to w ramach normalnej wypłaty to napewno nie ubiegalaby sie o dodatkowe zajęcie. Troche złe zrozumialyscie. Kazdy robi to co lubi,ja nie lubie takich akcji wiec nie korzystam,a te co Lubią jak dla mnie mogą nawet codziennie sie spotykać ;p
ale to nie chodzi o to czy jej zależy czy nie bo one mają już tyle ciężarnych że nie wyrabiają bo sa naprawdę fajne babki, dlatego ja wolałam sama ją wybrać niż miałaby mi do domu jakaś stara rura przychodzić i mnie tylko denerwować a wiem że ta co ją wybrałam pomoże mi w pierwszych dniach.

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
smerfetka mam tak samo. Płace całe zycie składki, więc korzystam na NFZ z czego sie da. Ja sie okazuje ze nie da się, albo lekarz kiepski, albo terminy dłuuugie, albo ja niezadowolona jestem, to wtedy ide prywatnie.
i bardzo dobrze
zrobiłam łososia i był
a mężowi jak smakował to szok
tylko ugotowałam ziemniaki do tego i nie bardzo pasowały następnym razem zrobie talarki

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość

a gdzie to można się zapisać?
w Twojej przychodni powinno się dać zapisać tylko na początku zobacz która jest fajna żebyś do jakiejś jędzy nie trafiła

Cytat:
Moze jestem dziwna ale nie chodze po lumpkach..Hm;d
Z października prawie wszystkie wypakowane..no to teraz listopad i grudzien;p
ja tez nie bo po pierwsze nie lubię a po drugie nie umiem a po trzecie mi tam śmierdzi
no a listopadówki jak lecą z koksem
niedługo u nas się zacznie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
obiecałam że zdma relacje jak przyjdzie śpiworek wełniany właśnie kurier przyniósł paczkę, jestem bardzo zadowolona ze śpiworka, jest świetny jakościowo, gruby, porządnie wykonany, zasuwany na zamek, posiada otwory na pasy bezpieczeństwa (5 punktowe), polecam, zamówiłam tez u tego sprzedającego kocyk poolarowy za 11 żł, bardzo fajny, warto
bardzo fajny!
i super że zadowolona jesteś

Cytat:

chciałabym mieć USG codziennie
a z tym liczeniem to widzę, że każdy lekarz ma inne metody i zalecenia, a ta metoda Cardiff mi się podoba, 10. ruch należy zaznaczyć, tylko czy ja to zapamiętam nie no, będę na jakiejś kartce kreski robić każdego ruchu, bo przecież o 15:00 zapomnę ile już naliczyłam
super że wszystko ok!
a to cały dzień masz te ruchy liczyć??

martusia, co za frania!

kleo, nie wiem czy widziałaś ale pisałam ze na zgagę bardzo dobre są też migdały tylko nie płatki a te całe, może spróbuj?

heffitka, nie mów mi nawet o The walking dead mój mąż to uwielbia
Stary 2014-10-29, 17:10   #3900
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
To prywatnie masz isc czy na NFZ? Co za zachowanie..
Do gin chodzę prywatnie ale jak dał skierowanie i ma umowę z nfz to chyba wizyta będzie na nfz ? Sama nie wiem, gin zapomniałam zapytać więc chciałam się dowiedzieć tego przy rejestracji no ale nie zdążyłam. Do wizyty jeszcze trochę czasu więc albo zadzwonię do gin zapytać albo po prostu wezmę pieniądze w razie czego i jak będę miała zapłacić tozapłacę i tyle. Jakoś mi teraz bez różnicy bo jestem troch wystraszona tym co lekarz mówił i myślę tylko o tym.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości