|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Meneq
Raczej nie bo rosjanka z ktorej synem nati jest w grupie pow mi zebym sie nie przejmowala, ze tutejsze niemki bardzo zadzieraja nosa no i dzis w mini clubie tez sie o tym przekonalam niestety taki urok malego miasta i wiochy widocznie |
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klocki fajne , pierwsze bardziej mi sie podobają
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi-podlinkujesz te traperki?
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, przyszły mi właśnie te buty na sanki, ale będę je oddawać; fajnie wyglądają na nodze i ciepłe są, ale takie miękkie jakieś, nie mają sztywniejszego zapiętka i w ogóle nogi nie trzymają
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- a co powiecie na takie buty na sanki? http://www. mivokids. pl/product-pol-11971-Sniegowce-Granatowe-Granatowe-Nylonowe-Sniegowce-Dzieciece-193004-11.html?rec=101805101 (usunąć dwie spacje) jakoś dziwnie wygląda ten dół, jak takie kalosze, ale nie powinny przemakać nie mam pojęcia jakie będą najlepsze na sanki
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2014-10-29 o 18:19 |
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my dziś za śniegowce daliśmy 100zł ![]() Ale kozaki też kupiliśmy, bo musi mieć na już. A śniegowce wzięliśmy z myślą tylko o śniegu. |
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Oklaski dla mnie. Od soboty robilam se koczka na srodku łepetyny, więc tylko zgarniałam se włosy co by nic nie wystawalo. Nie musze wspominać teraz o tym że rozczesanie ich...zajmie.... kupe nerwów;]
|
|
#2047 |
|
Lurker ;)
|
Halo halo Mala mamy te pierwsze tylko w odcieniu camel
Wklejalam ostatnio nawet
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elllmi-no to lipa trochę :/ Dobrze że napisałaś to je sobie odpuszcze. Chyba ciężko dostać dobre śniegowce w niskiej cenie. Te co pokazałaś wydają się być dobre na śniegi
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
oooo, te bym chciała http://allegro.pl/granatowe-sniegowc...718408604.html
cena
|
#2050 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Ja tez obczajam sniegowce, ale chcialabym takie do 50 zl Widzialam na all takie fajne czerwono-czarne z myszka minnie(aktualnie szal na nia!) ale kurcze patrze i juz nie ma ich ;/Mala ja je wzielam tak na teraz, bo u mnie stacjonarnie kosztuja tylko 40 zl! Za te kase super, w srodku futerko, fajnie sie zaklada( mala ma wysokie podbicie), dobrze jej sie chodzi, nie koslawi nozek. Ale zdecydowanie nie sa to buty na sniegi
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Ręce i moje małe cycki mi opadły... znowu lipa z piecem, qrwa!
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
o kurdę, Deli, ale jazda..
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Dzizas, nooooooooo nie mam już siły... przez pierwsze 2-3 tyg to piec chodził bajka, rozpalałam w nim w 30 sekund, teraz się męczę pół h... nie no qrwa przeciez wymienione jest w kij, juz nie wiem...
Mialam prasować, ale tak się wkurzyłam że głowa mała... ide leżeć do góry du.pą. ;/
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-10-29 o 20:38 |
|
|
|
#2054 | ||||
|
Konto usunięte
|
prawda?
![]() no to na pocieszenie - Agatka jest bardzo fajną, ogólnie ugodową dziewczynką, ogrom rzeczy da się wytłumaczyć, pójść na kompromis i z jedzeniem jest teraz w miarę normalnie Cytat:
drugie już za proste ![]() Cytat:
http://dwujezycznosc.blogspot.com/se...na%20emigracji Cytat:
ojjj ja sobie tak zrobiłam afro za pomocą wałków cieniutkich... masakra ![]() Cytat:
żartujesz??? :/ Dziewczyny, zamówiłam wczoraj od babci wózek na BN dla Dorki, przecież awantury są z Agatą o agatkowy taki:http://allegro.pl/doris-wozek-dla-la...702350634.html wzięłam ten jasny róż i grafit, w groszki teraz szukam czegoś od nas, chyba z Hello Kitty, bo jak wiecie ona kotkowa ogromnie i aż się trzęsie jak widzi |
||||
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
kurde
współczuję
|
#2056 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta ja jestem wybredna jesli chodzi o jadlospis TZ (mielone, schabowe, parowki, jakies gulasze itp - nie lubie...), a on jesli chodzi o moj, bardziej bezmiesny ![]() Lokowka: http://www.aliexpress.com/store/prod...054315410.html Mi sie nie podoba Cytat:
Wlasnie zastanawiam sie na ile jest to kwestia zmeczenia, atrakcji, a na ile hmm musztry? Dyscypliny? ![]() To mnie chyba najbardziej boli... Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem czy wspominalam, ale na TZ tez tak mowili :P U tez tak odwrotnie - w domu diabel, w gosciach aniol! Cytat:
Cytat:
Sama zupa sie nie najem. U nas dzis na obiad kalafiorowa z wczoraj, a na drugie pelnoziarniste penne z kurczakiem i sosem brokulowym. Kuba oczywiscie nie tknal :/ Wiec zrobilam mu awaryjne placki z burakiem i cukinia. Zjadl cale 3... Widze, ze chcecie co nieco pozamawiac na allegro. Nie wiem czy wiecie, ale przy platnosci karta Visa jest przesylka za darmo (max do 25zl). Tu wiecej szczegolow: https://kupony.allegro.pl/visa/ Ja juz ostrze pazury!! Nadrabiam dalej. |
||||||
|
|
|
#2057 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ee weź nie są ładne :p tzn jak na tą cene. Mi sie w crocs podobaja ciut tańsze (209) ale mamy z hello kitty dzięki Ani nie mam takich na zime zwyczajną, jedne mi się z mrugały podobały ale dużo kosztują ![]() Moje dziecko było dziś diabłem wcielonym. Rozpędzała się i rzucałą na mnie, skakała mi po brzuchu, okładała po głowie, a za chwilkę robiła moja moja i całowała, żeby za sekundę znów mnie walnąć kryłam się dziś przed nią
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l: chyba jutro zrobie
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja wkleiłaś wózeczek, Hanie w ogóle nie interesują lalki, ona ma tego swojego króliczka, dziś ubierała mu spodnie i przykrywała kocykiem
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie Amelka jest przekochaana, tak dziś spojrzałam na nią, bo stanęła na krześle i woła.. mamuś.. a ja tak patrze na nią i wspominam jaka była niedawno malutka... nie miała ząbka żadnego.. ech wzruszające to macierzyństwo. No ale wspominki nie były długie, bo musiałam szybko lecieć żeby nie spadła ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Moja ma ukochaną lale "amelka" haha.. całuje ją, próbuje przebierać, karmi, wysadza na nocnik, dziś przyniosłam fotelik samochodowy i ją zapinała;p w ogóle tzt mnie zabije, bo porysowałam szybe jak skrobalam szron..a ze nie mialam skrobaczki............... ............. ;] ..jutro jadę do pana od polerki.. bo jak zobaczy to tzt...
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Deli z kotłem lipa straszna niestety nikogo w sasie nie mam szkoda ze nie u nas kupiluscie mialabys serwis u jak trzeba
![]() Myśle tak moze zwpytam mojego szefa jest tez kierownikiem serwisu czy to napewno kociol musiałbyś mi opisac co sie dzieje dokladnie Dwa z reklamacja róbcie tak napisz reklamacje oficjalnie do firmy na piśmie i wyślij na zarzad zeby nie utknelo w serwisie i powolaj się na dobre opinie, imie firmy i uzasadni tym zakup a teraz rzeczywistość inna i rzadaj nowego kotla opisz ze male dziecko w domu wielokrotne wizyty serwisu bezskuteczne j ak do tej pory, wysli mailem i na piśmie, lub próbuj dodzwonic sie na sekretariat i proś z prezesem , u nas bywały takie sytuacje i zawsze osoby dzwoniące cos ugraly choc były nazwane upierdliwymi babami ale co ci zalezy ![]() Jakbys miala problemy z napisaniem reklamacji to udaj się do rzecznika praw konsumenta pomoze ci i popilotuje sprawe
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja : podrzucaj linki z "kotkowymi" prezentami, bo u nas szal na kotki też.
Ktoś pytał o naklejki : waham się między tymi : 1. http://allegro.pl/zestaw-bizuteria-t...661574844.html ale tu pewnie sporo naklejek to malutka biżu? albo te co ma Bokeh (przyszły wam już? bardzo to się do palców lepi?) 2. http://allegro.pl/naklejki-wielokrot...689353802.html |
|
|
|
#2063 |
|
Konto usunięte
|
Deli, a jak rozpalasz i jak jest na dworze? i co się dzieje jak rozpalasz? my mamy piec CO
może pomogę.
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48727217]
Dziewczyny, zamówiłam wczoraj od babci wózek na BN dla Dorki, przecież awantury są z Agatą o agatkowy taki:http://allegro.pl/doris-wozek-dla-la...702350634.html wzięłam ten jasny róż i grafit, w groszki teraz szukam czegoś od nas, chyba z Hello Kitty, bo jak wiecie ona kotkowa ogromnie i aż się trzęsie jak widzi[/QUOTE] Fajny ten wózeczek. Daria ma taki zwykły - spacerowy. Bardzo go lubi Cytat:
Bokeh, co do wózków, przypomniało mi sie jak Daria weszła do tego Waszego drewnianego wózeczka
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Esz, szkoda ze nie wiedzialam, bo tylko sas i wlasnie ten wchodzil w gre kupna. Buuuu
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi odnosnie zlobka.
Po raz kolejny jestescie niezawodne ![]() ![]() Wiem, ze najgorszy bedzie poczatek ![]() Do rzeczy. Bedzie troszke dlugo, nie pogniewam sie jak nie doczytacie ![]() Jak juz pisalam. Bylismy dzis "na ogledzinach". Panie chcialy, zebysmy przyjechali w porze drzemki, bo wtedy maja wiecej czasu na rozmowy. Ogolem zlobek baaardzo kameralny, jedna sala zabaw, sypialnia, lazienka, miejsce do przebrania sie i tyle. Jedna grupa 17 dzieci i... tylko 2 opiekunki i hmm pomoc? salowa? Cos takiego. Z tego, co czytalam w necie to malo... Jest to zlobek dla mam powracajacych na rynek pracy, oni dzialaja na zasadzie projektu unijnego, dlatego placi sie tylko te 350zl, a nie ok 1000zl jak w innych prywatnych. Dla mnie jest to ogroomny argument, gdyz niestety nie kalkuluje mi sie zupelnie, zeby placic tego tysiaka skoro sama na poczatek pewnie niewiele wiecej bede zarabiac :/ Co do spania - panie mowily, ze wiekszosc dzieci potrzebuje jednak przytulenia, poglaskania, zeby usnac. Tylko jedno zasypia samodzielnie. Nie ma zadnego dziecka, ktore nie spi w dzien... Chociaz wydaje mi sie, ze jak bedziemy wstawac o 6-7 to Kuba bedzie jednak zmeczony i na drzemke pojdzie. Pytanie tylko jak zasnie... Martwi mnie jedzenie Panie mowily, ze wszystkie dzieci w Kuby wieku jedza samodzielnie (czasem panie im pomagaja jak nakarmia juz mlodsze).Kuba owszem probuje, ale szybko sie nudzi i chce, zeby jednak go karmic. Zreszta wiecie, ze on niewiele teraz je to i jesc samodzielnie ciezko go nauczyc ![]() Jak wspomnialam, ze Kubus jest niejadkiem i nie zawsze je to, co mu dam to uslyszalam "u nas bedzie musial" (pierwszy zgrzyt :/:/:/). I to, co najbardziej mi sie nie podoba: nie ma dlugich pozegnan. Po rozebraniu panie "zabieraja" dzieci, a jak dziecko placze, nie chce, itp to nie pocieszaja, bo jak to ujely "i tak w koncu sie przyzwyczai" :/:/:/ Wszystkie starsze dzieci (mniej wiecej poltoraroczne) sa wysadzane na nocnik i wiekszosc naprawde wola. Kuba siada na nocnik, mowi "sisi". Czyli wie do czego sluzy, ale nie robi nic. W zwiazku z tym zastanawiam sie czy moje dziecko jest gotowe na ten zlobek ![]() Sam nie zje calego posilku, nocnik sluzy do zabawy, ze spaniem jedna wielka niewiadoma... Wiem, ze z czasem bedzie lepiej, podpatrzy inne dzieci, itp no ale... Pewnie gdybym miala wsparcie TZ to inaczej podchodzilabym do sprawy, a on... ehh same zobaczcie. Po powrocie opowiadam TZ jak bylo (w pracy byl, nie mogl jechac z nami). Mowie mu o tym, ze jak dzieci placza po wyjsciu rodzicow to panie nie uspokajaja, tylko czekaja az sie przyzwyczai do sytuacji. Na co on: a nie mowilem Ci, ze Ty masz jakies dziwne metody wychowawcze??? Jak opiekunka tak zareagowala to teraz ma wsparcie autorytetu i juz calkiem bede na straconej pozycji. Sytuacja nr 2: przykladowe menu zlobkowe. Z tego, co widzialam Kuba nie zje zadnego sniadania (kroluja kanapki, parowki, szyneczka, ser zolty, itp - Kuba od razu kreci glowa jak to widzi...pisalam ostatnio, ze akceptuje tylko kasze). Na co TZ: a nie mowilem Ci, zebys dawala mu cos innego do jedzenia??? Przeciez probuje od tak dawna!!! Ale co ja poradze, ze Kuba nie chce nawet wziac tego do buzi? Nienawidze takiej krytyki w sytuacji, gdy sam nie zrobil NIC, zeby cokolwiek zmienic!!! Zadnego wsparcia, mam wrazenie, ze stoimy po dwoch roznych stronach... Generanie zlobek wydaje sie byc taki "typowy" (poza tymi dwoma badz co badz waznymi zgrzytami :/). Ale tak, jak mowilam - nie stac nas, zeby poslac Kube do zlobka "zgodnego z moimi przekonaniami" ![]() Po powrocie przeryczalam Kuby drzemke (zasnal w autobusie) ![]() ![]() I zaraz zaczelo sie biczowanie w stylu "co ze mnie za matka, ze chce oddac tam dziecko..." itp. No nie moge przezyc tego "przyzwyczajania sie" - przymknelabym oko na inne sprawy gdyby nie to!!! Jeszcze nie zaczelismy tam chodzic, a juz tyle nerwow zjadlam... Co bedzie dalej. Nie sadzilam, ze bedzie to takie trudne
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-29 o 21:20 |
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, wydaje mi sie ze z jedzeniem bedzie ok, Amelka też niejadek, a w zlobku jadla ladnie. Na pewno..dzieci bardzo naśladują, jak zobaczy ze jedzą inne to tak samo bedzie robił, to samo z drzemką ja nie wierzyłąm, a jednak! a Ty bedziesz wozić Kube na która? do któej bedzie zostawał? bo wiadomo na początku to na mniej h, a tak normalnie? ja staram sie zostawiac A. od 8.-16 maxxxxxxxx ale najczesciej 14-15Bedzie dobrze, szkoda ze kasa tak ogranicza to wszystko...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Wklejalam ostatnio nawet

bez smoczka moje dziecko zasnęło