|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() Ale my nadal mamy fale, pielêgnujemy je, ale nie musimy ugniataæ, mo¿na je robiæ w³a¶nie tak "na prosto", a potem np. w co¶ zawijaæ, jak ja ![]() Czê¶ciej teraz mogê u¿yæ czego¶ z silikonami, co w przypadku jesienno-zimowej pogody jest u mnie wrêcz po¿±dane, a przy stylizacji od razu klapa³y mi w³osy po silikonach. Nie zrozumcie mnie ¼le, ja absolutnie nie negujê ¿eli i osób, które ich u¿ywaj±, sama latami to robi³am, ale teraz po prostu siê z nimi nie dogadujê, tak samo z glutkiem i piankami, a takie w³osy robione na prosto, a potem w co¶ zawijane (koczek ¶limak z ¿abkami, pêtelka, 2 pêtelki czy zwyk³y kucyk) i np. po godzince rozwiniête trzymaj± mi siê spokojnie 2 dni w dobrym stanie ![]() Joanku - u mnie wygl±da to tak, ¿e myjê sobie normalnie w³osy, nak³adam maskê/od¿ywkê d/s (przewa¿nie wzbogacam olejem, ¿eby mieæ doci±¿one w³osy), potem zmywam, odciskam nadmiar wody rêkami, prostujê siê, rozczesujê w³osy grzebieniem albo palcami, nak³adam kapkê od¿ywki b/s rozwodnionej (ostatnio w tej roli balsam green pharmacy z arganem i granatem, ma lekkie silikony), czasem kapkê jedwabiu gp albo i nie. Odciskam nadmiar wody ¶ciereczk± z mikrofibry z biedronki i suszê suszark±, najpierw chwilkê z ciep³ym nawiewem, potem ch³odnym. W czasie suszenia czasem przeczesujê w³osy palcami, czasem nie. Tu¿ po suszeniu (do koñca suszê) s± spuszone, nie jako¶ tragicznie, ale s±, zawijam je wtedy w co¶ na jak±¶ godzinkê-dwie i mam delikatn± falê. Na noc te¿ zawijam, rano rozwijam, co¶ tam rêkami delikatnie poprawiam i jest ok. W ci±gu dnia przeczesujê palcami i jest ok, bez puchu ![]() Ale wiêcej emolientów teraz u¿ywam, ¿eby by³o bardziej g³adko, bo jednak po proteinkach jest tak sztywniej, a tutaj "na prosto" nie jest to a¿ tak po¿±dane ![]() No to siê rozpisa³am
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
W falach na pewno mam wiêksz± objêto¶æ. Na prosto s± trochê oklapniête. Przynajmniej jak na mój gust.
![]() Cytat:
Po ¿elu jest ró¿nie - czasem przyjemnie, ale na drugi dzieñ zwykle s± str±czki. Wtedy rozczesujê szczotk±, robi mi siê taka falowana tafla i jakie¶ przyjemniejsze te w³osy s±. Mo¿e ¿el siê wyczesuje. Jak skoñczê Joannê mro¿±c±, chyba kupiê jak±¶ leciutk± taniznê, co¶ w stylu tych rossmannowych ¿eli w du¿ych opakowaniach. Mo¿e siê lepiej spisze taki. |
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Moja znajoma (ta co kiedy¶ pisa³am, ¿e ma skrêt 2B/2C) by³a dzi¶ u Mysi na ciêciu i jest zachwycona. Zazwyczaj mia³a fale lub delikatne loki, Mysia jej podkre¶li³a skrêt.
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
Ja siê muszê wybraæ do fryzjera po zimie tak my¶lê czy zmieniaæ tego co mam czy szukaæ co¶ dalej. Ale chyba mi siê nie chce. Ostatnio w ogóle ma³o mi siê chce i chodzê w koku bo moje w³osy nie nadaj± siê do pokazania publicznie. |
|
|
|
|
#815 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Mi w³osy oddaj± nawil¿enie do powietrza jako¶, nie wiem czemu.. emolienty niewiele daj± tak w³a¶ciwie, po humektantach fajnie ale maks 2 dni i znowu sucho. My¶lê, ¿e po czasie te w³osy wróc± do normy i w ogóle bêdzie fajniej co jest kwesti± kilku miesiêcy, baby hair ³adnie rosn± i wypadanie chyba mniejsze. Krêca siê ju¿ od jakiego¶ czasu, mama mi dzi¶ ty³ ciachnê³a bo ju¿ du¿o uros³y, a w porównaniu z gór± du¿a ró¿nica i g³upio wygl±da³o.
Odrost jest równie¿ ciemniejszy, tylko te jasne w³oski nieco zas³aniaj±, ale mogê ¶mia³o powiedzieæ ¿e nie jest to ju¿ taki brzydki br±z tylko ciemny, mo¿e co¶ ko³o czerni. Bardzo siê cieszê z tych ma³ych zmian, mi³o to widzieæ. Przy okazji uda³o mi siê bud¿et na w³osy znacznie zmniejszyæ, mam ju¿ swoje tanie i dobre kosmetyki.. szukam jeszcze jedynie idea³u emolientowego. Denkujê teraz i my¶lê, ¿e spróbujê oleo repair
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
Cytat:
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
A ja testuje dzi¶ lniany.tak porzadnie wyolejowalam je pasmo po pa¶mie ogl±daj±c serial.
Klaudenc mam to samo. One sa wiecznie suche mimo emolientow, humekantow i dbania o proporcje. 1 dzieñ super a potem malaria
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 245
|
Cytat:
![]() Akurat wtedy jak sie widzialysmy to wygladaly wyjatkowo beznadziejnie wiec nawet nie mow nic, bo przy Twoich pieknych kreciolach, rownomiernych, regularnych to wygladaly jakbym w zyciu o nie nie dbala
|
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 471
|
Cytat:
a te 40 minutek d³u¿szego spania jest piêkne![]() Cytat:
Cytat:
i czekam na przyrost - bejbików na grzywce mnóstwo ale chyba tylko tu jako¶ moje w³osy lubi± byæ krótkie i za cholibke nie chc± rosn±æ
|
|
|
#820 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Nie wytrzyma³am i wczoraj umy³am g³owê bo mnie swêdzia³a,w³osy by³y takie paskudne sztywne bo mia³am myte kilka razy szapomnem oczyszczaj±cym,¿eby wszystko wyp³ukaæ...
.No i jest ¿le .Za du¿o ¶ciê³am .Jak siê pokrêci³y to siê podnios³y i normalnie mam dwa razy krótksze ni¿ mia³am.To dla mnie mega szok.Nawet ma³¿ powiedzia³,¿e jako¶ tak ma³o tych w³osów mam teraz .Czujê siê jakbym straci³a co¶ ukochanego.Co ja zrobi³am najlepszego przecie¿ krêcone w³osy d³ugo rosn±![]() .Nie robiê zdjêcia ,jeszcze nie jestem gotowa na taki szok.Powa¿nie,jestem wsciek³a na siebie bo tyle chcia³am sci±æ.Jak mia³am piêkne w³osy w lipcu to cudowa³am i chcia³am co¶ poprawiaæ no i poprawi³am.Najpierw sciêciem u tamtego fryzjera i prostowaniem a teraz za du¿ym sciêciem a mog³am delikatnie poprawiæ tylko .Za ³adne mia³am w³osy i teraz to widzê ale za pó¿no..Tearaz mogê czekac az odrosn± i liczyæ siê z ka¿dym cm jak bêdê scina³a i nie prostowaæ.Sprzedajê prostownicê.Jak nie prostowa³am wcale mia³am naj³adniejsze loki.No i widzê,¿e moje w³osy s± z tych co im d³u¿sze tym bardziej siê krêc±,wiec mam dodatowy ból. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-10-30 o 09:20 |
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te¿ stara i g³upia jestem Teraz pozostaje nauczyæ siê uk³adaæ takie króciaki, przyzwyczaiæ siê i czekaæ cierpliwie
|
|
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Wkurza mnie to i tak ³yso jak spojrze w lustro,wiec unikam lustra od wczoraj .Po umyciu i dyfuzorze mam w³osy o po³owê krótsze ni¿ mia³am.
|
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyzwyczaisz siê
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te¿ ¶ciê³am i uprzedzi³am fryzjerkê ¿eby uwa¿a³a bo w³osy mi uciekn± do góry i bêd± krótsze ni¿ na mokro jest
Uwzglêdni³a to i mam fajne po ramiona Jedyne co mnie wkurza to to ¿e mam wycieniowane i we wszystkie strony sobie stoj± rano hahaha Przyzwyczaisz siê do krótkich a po zimie ju¿ bêd± d³u¿sze
|
|
|
|
#825 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 123
|
Curly odrosn±
Wstawia³a¶ gdzie¶ zdjêcie? Bo nie widzia³am.Ja teraz do fryzjera chodzê raz na rok. W 2013 by³am w kwietniu, w tym roku te¿ w kwietniu. W 2015 jak bêd± mocno koñcówki p³akaæ to te¿ pójdê w kwietniu. Teraz jak wyci±gnê pasmo ta prosto to mo¿e 3 cm brakuje do talii, a krêcone takie krótkie. Tylko jako¶ ostatnio moja pielêgnacja ogranicza siê do mycia i chwili z od¿ywk±. Dawno ju¿ nie mia³am maski na ciep³o, czasem dodajê olej do od¿ywki i tyle. Nawet nie chce mi siê suszyæ dyfuzorem (na ¿adnym poprawieniu skrêtu i tak mi nie zale¿y). Zastanawiam siê czy w Hebe nie kupiæ Waxa, bêd± za 15 z³. Tylko nie wiem któr± wersjê, kiedy¶ mia³am do suchych i zniszczonych, teraz nie wiem któr±. I od razu zaopatrzê siê w nowego kallosa, dobrze mi siê na nim w³osy czesze. Wezmê albo bananowego albo czekoladowego. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-10-30 o 10:32 |
|
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Kqq,nie wstawia³am i nie wstawiê dopóki nie dojdê do siebie;
.Nie mam ochoty dokumentowaæ ich teraz .Omijam lustro dopóki mi nie przejdzie z³o¶æ na siebie sam± .
|
|
|
|
#827 |
|
Moderator
|
Nie rozpaczajmy dziewczyny, w³osy nie rêka, odrosn± na szczê¶cie hehe
Mi tylko mama ty³ podcina, ¿eby zrównaæ. My¶lê, ¿e do ¶wi±t jaki¶ bob bêdzie.¦migam dzisiaj na ma³e zakupy bo zdenkowa³am aika, organics i t± lidlow± nied³ugo i gliss kur ¿ó³ty, a mam ochotê na co¶ nowego. Chyba kupiê oleo garnier i alberto balsam maseczkê miodow±. Obydwa produkty mia³am po 2 razy ju¿ i jestem ciekawa jak teraz bêdzie, a na zimê chcê co¶ z silikonami. Niech ten sza³ na halloween wreszcie przejdzie, ja siê horrorów bojê i ich nie ogl±dam bo ¶ni± mi siê potem jakie¶ straszne paszcze, a gdzie na blogi nie wlezê to jakie¶ makija¿e typu wyciêta rana albo inne paskudztwo : ( nie wiem co w tym fajnego. |
|
|
|
#828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Te¿ nie ogl±dam horrorów,te¿ siê bojê i te¿ potem mam koszmary:/.
|
|
|
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wcieraj cos na porost, pij skrzypokrzywe i wcinaj siemie lniane , moze beda rosly troche szybciej Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-10-30 o 12:26 |
||
|
|
|
#830 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Curly, ja mam "problem" z krótkimi lokasami przy twarzy. Gdy chcê wyj¶æ w rozpuszczonych, to dwa takie pasemka z jednej i drugiej strony spinam ma³± spink± - ¿abk± po bokach i nic po twarzy nie lata
![]() Judyta, ja teraz skoñczy³am u¿ywaæ naftê (pó³ buteleczki, które mi zosta³o) i tak jak Wizazanka nak³ada³am (przed myciem, co 2 dni, ale na 15 minut). Widzê nowe w³osy na linii czo³a, nie przet³uszcza³y siê szybciej, ³atwo zmywalne (ja my³am ³agodnym szamponem dla dzieci Dulgon). Wydaje mi siê, ¿e warto wypróbowaæ, bo jest i tania, i ³atwo dostêpna. |
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trochê odpocznê od rycynowego
|
|
|
#832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno! Ty masz skarb na g³owie, mocny skrêt, sprê¿ysty, nie namêczysz siê tyle co niejedna z nas, i 14 cm w obwodzie!!! Teraz jest krócej i bol a za parê miesiêcy bêdziesz mia³a co¶, czego ja np nigdy ![]() Wiem ¿e krócej, wiem ze smutno ale bêd± ros³y piêknie, fajnie i o ile zdrowsze! Oto ja dzi¶: Umylam podsuszylam skalp i poszlam siê zdrzemnac xD Oto efekt. Skrêt luzniejszy, raczej fala i spad³o objêto¶ci ale i tak jestem zadowolona bo jak hormony wysypalo to moglam isc spaæ i budzilam siê na prosto. Im nic tak nie s³u¿y jak samoistne schniecie kiedy sobie le¿± i bez zadnego ugniatania czy suszarki dosychaja do swojego kszta³tu. Jedyny minus, to czas. Czy dyfuzor czy suszenie 'rozdmuchiwane' zajmuje tyle samo.. ![]()
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-10-30 o 18:58 |
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Awww
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Curly, bêdziemy siê wzajemnie wspieraæ w zapuszczaniu.
![]() Ja sobie z pó³ roku temu sama zrobi³am krzywdê no¿yczkami, nadal bardzo tego ¿a³ujê i równie¿ cierpiê mêki, czekaj±c a¿ moje tragiczne dzie³o odro¶nie. Ale odro¶nie! I Twoje loki te¿ odrosn±! |
|
|
|
#836 |
|
Moderator
|
Dorwa³am serum na koñcówki wreszcie i tego oleo
jestem ciekawa efektów. A jak to serum piêknie pachnie <3Wiecie co, mia³am dzi¶ sen ¿e mia³am d³ugie czarne w³osy takie jak kiedy¶. A¿ smutno rano z takimi króciakami siê by³o budziæ, ale jednocze¶nie fajnie bo dawno ju¿ mia³am d³ugie. Mo¿e znowu takie ³adne bêd±, niby tylko sen a jak nastrój poprawia. Chocia¿ ze 2 lata do d³ugich jeszcze brakuje, huhu.. |
|
|
|
#837 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
W temacie zbyt krótkich w³osów: grzywkê zza której nic ju¿ nie widzia³am, przerobi³am w³a¶nie na tak± do po³owy czo³a, bo stale mi siê krzywo ciê³o i tak poprawia³am po milimetrze
![]() Joanku: twoje w³osy nadaj± sens mojej pielêgnacji, ³udzê siê jeszcze, ¿e kiedy¶ tak idealne osi±gne
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-10-30 o 20:45 |
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
TheUnlikeu, z³oty jak sie cz³owiek mêczy i ma dosyæ bo takie w³osy ni w 5 ni w 10
I sam juz nie wie co poradziæ i powoli odpuszcza a dla Ciebie nawet takie odpuszczone to idea³... no miód na serce.
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziêki dziewczyny za pocieszenie
.Joanku,piêkne masz w³osy |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

a te 40 minutek d³u¿szego spania jest piêkne
i czekam na przyrost - bejbików na grzywce mnóstwo ale chyba tylko tu
.No i jest ¿le
.Za du¿o ¶ciê³am
.Jak siê pokrêci³y to siê podnios³y i normalnie mam dwa razy krótksze ni¿ mia³am.To dla mnie mega szok.Nawet ma³¿ powiedzia³,¿e jako¶ tak ma³o tych w³osów mam teraz