Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-10-29, 16:00   #811
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Haaa witaj w klubie siostro!

Ja sie poddaje i zaczynam próby innej stylizacji, koniec z walka o kazdy lok skoro rano one s± tak strasznie suche i postrakowane ze a¿ boli patrzeæ.

Uwa¿am ze przy tym po³amanym i brzydkim ba³aganie fale wygladaja ³adniej, 'doroslej' i glamour.
I tak bêdziemy siê bawiæ. Mam dosyæ przerywania w nierównej walce i zabaw w ma³ego alchemika, ¿e nawet od¿ywki nie mogê ¿adnej wypróbowaæ bo proporcje protein siê musz± zgadzaæ ¿eby to jako¶ wygl±da³o. ...
Martakoow dziêkujê za inspiracje.
He he, ja tak samo coraz rzadziej stylizujê, o ile wcze¶niej naprawdê po ¿elu wygl±da³y super spokojnie przez 2 dni, a i czasem na 3 dzieñ, tak teraz str±czkuj± siê ju¿ po kilku godzinach, o drugim dniu nie wspomnê

Ale my nadal mamy fale, pielêgnujemy je, ale nie musimy ugniataæ, mo¿na je robiæ w³a¶nie tak "na prosto", a potem np. w co¶ zawijaæ, jak ja

Czê¶ciej teraz mogê u¿yæ czego¶ z silikonami, co w przypadku jesienno-zimowej pogody jest u mnie wrêcz po¿±dane, a przy stylizacji od razu klapa³y mi w³osy po silikonach.

Nie zrozumcie mnie ¼le, ja absolutnie nie negujê ¿eli i osób, które ich u¿ywaj±, sama latami to robi³am, ale teraz po prostu siê z nimi nie dogadujê, tak samo z glutkiem i piankami, a takie w³osy robione na prosto, a potem w co¶ zawijane (koczek ¶limak z ¿abkami, pêtelka, 2 pêtelki czy zwyk³y kucyk) i np. po godzince rozwiniête trzymaj± mi siê spokojnie 2 dni w dobrym stanie

Joanku - u mnie wygl±da to tak, ¿e myjê sobie normalnie w³osy, nak³adam maskê/od¿ywkê d/s (przewa¿nie wzbogacam olejem, ¿eby mieæ doci±¿one w³osy), potem zmywam, odciskam nadmiar wody rêkami, prostujê siê, rozczesujê w³osy grzebieniem albo palcami, nak³adam kapkê od¿ywki b/s rozwodnionej (ostatnio w tej roli balsam green pharmacy z arganem i granatem, ma lekkie silikony), czasem kapkê jedwabiu gp albo i nie. Odciskam nadmiar wody ¶ciereczk± z mikrofibry z biedronki i suszê suszark±, najpierw chwilkê z ciep³ym nawiewem, potem ch³odnym. W czasie suszenia czasem przeczesujê w³osy palcami, czasem nie. Tu¿ po suszeniu (do koñca suszê) s± spuszone, nie jako¶ tragicznie, ale s±, zawijam je wtedy w co¶ na jak±¶ godzinkê-dwie i mam delikatn± falê. Na noc te¿ zawijam, rano rozwijam, co¶ tam rêkami delikatnie poprawiam i jest ok. W ci±gu dnia przeczesujê palcami i jest ok, bez puchu

Ale wiêcej emolientów teraz u¿ywam, ¿eby by³o bardziej g³adko, bo jednak po proteinkach jest tak sztywniej, a tutaj "na prosto" nie jest to a¿ tak po¿±dane

No to siê rozpisa³am
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:07   #812
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Prze¶licznie w obu wersach, nie wiem, w której ³adniej
W falach na pewno mam wiêksz± objêto¶æ. Na prosto s± trochê oklapniête. Przynajmniej jak na mój gust.

Cytat:
Martakoow dziêkujê za inspiracje.

Cytat:
He he, ja tak samo coraz rzadziej stylizujê, o ile wcze¶niej naprawdê po ¿elu wygl±da³y super spokojnie przez 2 dni, a i czasem na 3 dzieñ, tak teraz str±czkuj± siê ju¿ po kilku godzinach, o drugim dniu nie wspomnê

Ale my nadal mamy fale, pielêgnujemy je, ale nie musimy ugniataæ, mo¿na je robiæ w³a¶nie tak "na prosto", a potem np. w co¶ zawijaæ, jak ja

Czê¶ciej teraz mogê u¿yæ czego¶ z silikonami, co w przypadku jesienno-zimowej pogody jest u mnie wrêcz po¿±dane, a przy stylizacji od razu klapa³y mi w³osy po silikonach.

Nie zrozumcie mnie ¼le, ja absolutnie nie negujê ¿eli i osób, które ich u¿ywaj±, sama latami to robi³am, ale teraz po prostu siê z nimi nie dogadujê, tak samo z glutkiem i piankami, a takie w³osy robione na prosto, a potem w co¶ zawijane (koczek ¶limak z ¿abkami, pêtelka, 2 pêtelki czy zwyk³y kucyk) i np. po godzince rozwiniête trzymaj± mi siê spokojnie 2 dni w dobrym stanie

Joanku - u mnie wygl±da to tak, ¿e myjê sobie normalnie w³osy, nak³adam maskê/od¿ywkê d/s (przewa¿nie wzbogacam olejem, ¿eby mieæ doci±¿one w³osy), potem zmywam, odciskam nadmiar wody rêkami, prostujê siê, rozczesujê w³osy grzebieniem albo palcami, nak³adam kapkê od¿ywki b/s rozwodnionej (ostatnio w tej roli balsam green pharmacy z arganem i granatem, ma lekkie silikony), czasem kapkê jedwabiu gp albo i nie. Odciskam nadmiar wody ¶ciereczk± z mikrofibry z biedronki i suszê suszark±, najpierw chwilkê z ciep³ym nawiewem, potem ch³odnym. W czasie suszenia czasem przeczesujê w³osy palcami, czasem nie. Tu¿ po suszeniu (do koñca suszê) s± spuszone, nie jako¶ tragicznie, ale s±, zawijam je wtedy w co¶ na jak±¶ godzinkê-dwie i mam delikatn± falê. Na noc te¿ zawijam, rano rozwijam, co¶ tam rêkami delikatnie poprawiam i jest ok. W ci±gu dnia przeczesujê palcami i jest ok, bez puchu

Ale wiêcej emolientów teraz u¿ywam, ¿eby by³o bardziej g³adko, bo jednak po proteinkach jest tak sztywniej, a tutaj "na prosto" nie jest to a¿ tak po¿±dane

No to siê rozpisa³am
Ja co prawda dalej dajê piankê, ale tylko na ociekaj±ce wod± w³osy. Jak dam na odci¶niête, to ju¿ mi mo¿e trochê sztywno siê zrobiæ.
Po ¿elu jest ró¿nie - czasem przyjemnie, ale na drugi dzieñ zwykle s± str±czki. Wtedy rozczesujê szczotk±, robi mi siê taka falowana tafla i jakie¶ przyjemniejsze te w³osy s±. Mo¿e ¿el siê wyczesuje. Jak skoñczê Joannê mro¿±c±, chyba kupiê jak±¶ leciutk± taniznê, co¶ w stylu tych rossmannowych ¿eli w du¿ych opakowaniach. Mo¿e siê lepiej spisze taki.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 20:58   #813
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
czy mi siê wydaje czy przy tym byle jakim stylizowaniu masz drobnejsze loki?wygl±dasz jak.mulatka pisze o w³osach oczywi¶cie.super bajer elegancko
Dok³adnie tak jest. Jednocze¶nie w takiej formie s± do¶æ sztywne i fruwaj±ce, zamiast sprê¿yste. Wolê du¿e, grube, doci±¿one loki, wiêc stawiam na du¿± ilo¶æ ¿elu.

Moja znajoma (ta co kiedy¶ pisa³am, ¿e ma skrêt 2B/2C) by³a dzi¶ u Mysi na ciêciu i jest zachwycona. Zazwyczaj mia³a fale lub delikatne loki, Mysia jej podkre¶li³a skrêt.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 21:07   #814
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie tak jest. Jednocze¶nie w takiej formie s± do¶æ sztywne i fruwaj±ce, zamiast sprê¿yste. Wolê du¿e, grube, doci±¿one loki, wiêc stawiam na du¿± ilo¶æ ¿elu.

Moja znajoma (ta co kiedy¶ pisa³am, ¿e ma skrêt 2B/2C) by³a dzi¶ u Mysi na ciêciu i jest zachwycona. Zazwyczaj mia³a fale lub delikatne loki, Mysia jej podkre¶li³a skrêt.

Ja siê muszê wybraæ do fryzjera po zimie tak my¶lê czy zmieniaæ tego co mam czy szukaæ co¶ dalej. Ale chyba mi siê nie chce. Ostatnio w ogóle ma³o mi siê chce i chodzê w koku bo moje w³osy nie nadaj± siê do pokazania publicznie.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 21:26   #815
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Mi w³osy oddaj± nawil¿enie do powietrza jako¶, nie wiem czemu.. emolienty niewiele daj± tak w³a¶ciwie, po humektantach fajnie ale maks 2 dni i znowu sucho. My¶lê, ¿e po czasie te w³osy wróc± do normy i w ogóle bêdzie fajniej co jest kwesti± kilku miesiêcy, baby hair ³adnie rosn± i wypadanie chyba mniejsze. Krêca siê ju¿ od jakiego¶ czasu, mama mi dzi¶ ty³ ciachnê³a bo ju¿ du¿o uros³y, a w porównaniu z gór± du¿a ró¿nica i g³upio wygl±da³o.
Odrost jest równie¿ ciemniejszy, tylko te jasne w³oski nieco zas³aniaj±, ale mogê ¶mia³o powiedzieæ ¿e nie jest to ju¿ taki brzydki br±z tylko ciemny, mo¿e co¶ ko³o czerni. Bardzo siê cieszê z tych ma³ych zmian, mi³o to widzieæ.
Przy okazji uda³o mi siê bud¿et na w³osy znacznie zmniejszyæ, mam ju¿ swoje tanie i dobre kosmetyki.. szukam jeszcze jedynie idea³u emolientowego. Denkujê teraz i my¶lê, ¿e spróbujê oleo repair
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-29, 22:11   #816
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja juz jakis czas temu odpuscilam i zyje mi sie lepiej co prawda ostatnio wygladaja moje wlosy bardzo zle, wydaja sie byc bardzo suche i strakuja mimo minimum stylizatra. Jesien im nie sprzyja zdecydowanie. Wygladaja jak psu z gardla i nawet regularne olejowanie nic nie daje. Na plus
jest to, ze bejbiki po nafcie sa co raz bardziej widoczne i bardzo mnie to cieszy. Tylko nafta podraznia mi bardzo moje chore dlonie, a tz to mi to wciera tak, zeby miec ubaw, bo trze mi ten leb tak, ze wygladam jak wkurzony krol lew, ale nafty na skorze zostaje niewiele mam nadzieje, ze olej rycynowy podtrzyma ten efekt
Widzia³am na ¿ywo i siê nie zgadzam z tym pogrubionym stwierdzeniem
Stary 2014-10-29, 22:21   #817
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

A ja testuje dzi¶ lniany.tak porzadnie wyolejowalam je pasmo po pa¶mie ogl±daj±c serial.

Klaudenc mam to samo. One sa wiecznie suche mimo emolientow, humekantow i dbania o proporcje. 1 dzieñ super a potem malaria a jak dam za du¿o emolientow to przenawilzenie i jeszcze gorszu cyrk. Grrr.
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 00:16   #818
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 245

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Widzia³am na ¿ywo i siê nie zgadzam z tym pogrubionym stwierdzeniem
No tak, bo jakby byly psu z gardla wyjete to by byly w jednym wielkim klebku, a tak to wisza postraczkowane
Akurat wtedy jak sie widzialysmy to wygladaly wyjatkowo beznadziejnie wiec nawet nie mow nic, bo przy Twoich pieknych kreciolach, rownomiernych, regularnych to wygladaly jakbym w zyciu o nie nie dbala
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:24   #819
JudytaKas
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 471

Cytat:
Ja nie znoszê myæ rano, za d³ugo mi schodzi, wolê pospaæ sobie 40 minutek d³u¿ej, myjê wieczorem
Ja te¿ wolê wieczorem ale przy takl krótkich obawia³am siê, ¿e bêdzie pora¿a rano a te 40 minutek d³u¿szego spania jest piêkne
Cytat:
Wracam z wkupnym zdjêciem
Po dwóch hennach skrêtu u mnie prawie ¿e brak, suszê na prosto i suche zawijam w co¶ - tym razem w koczka ¶limaka na pó³ godziny, przypiêtego dwoma ¿abkami, takie cu¶ delikatnego mi wychodzi, ale spokojnie trzyma siê ³adnie i na drugi dzieñ

I zachwycam siê ostatnio olejem z nasion maku, piêknie wyg³adza, nab³yszcza i wzmacnia skrêt, o ile mój skrêt mo¿na nazwaæ skrêtem

Curly - czekam na zdjêcie loczków po Twojej stylizacji
ale¿ zdrowo wygl±daj±
Cytat:
Ja juz jakis czas temu odpuscilam i zyje mi sie lepiej co prawda ostatnio wygladaja moje wlosy bardzo zle, wydaja sie byc bardzo suche i strakuja mimo minimum stylizatra. Jesien im nie sprzyja zdecydowanie. Wygladaja jak psu z gardla i nawet regularne olejowanie nic nie daje. Na plus
jest to, ze bejbiki po nafcie sa co raz bardziej widoczne i bardzo mnie to cieszy. Tylko nafta podraznia mi bardzo moje chore dlonie, a tz to mi to wciera tak, zeby miec ubaw, bo trze mi ten leb tak, ze wygladam jak wkurzony krol lew, ale nafty na skorze zostaje niewiele mam nadzieje, ze olej rycynowy podtrzyma ten efekt
Nafte dajesz tylko na skórê g³owy? Koñczê w³a¶nie olej rycynowy, mo¿e trochê naft± siê pobawiê bo na d³ugo¶æ k³ad³am przez jaki¶ czas ale jako¶ sza³u nie by³o i odstawi³am. Jeszcze wcieram wodê brzozow± i czekam na przyrost - bejbików na grzywce mnóstwo ale chyba tylko tu jako¶ moje w³osy lubi± byæ krótkie i za cholibke nie chc± rosn±æ

"Spraw, aby ka¿dy dzieñ mia³
szansê staæ siê najpiêkniejszym
dniem twojego ¿ycia."
JudytaKas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:10   #820
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Nie wytrzyma³am i wczoraj umy³am g³owê bo mnie swêdzia³a,w³osy by³y takie paskudne sztywne bo mia³am myte kilka razy szapomnem oczyszczaj±cym,¿eby wszystko wyp³ukaæ....No i jest ¿le.Za du¿o ¶ciê³am.Jak siê pokrêci³y to siê podnios³y i normalnie mam dwa razy krótksze ni¿ mia³am.To dla mnie mega szok.Nawet ma³¿ powiedzia³,¿e jako¶ tak ma³o tych w³osów mam teraz.A sama powiedzia³am fryzjerce,¿eby sobie nie ¿a³owa³a i ciê³a no to ciê³a ale widzê,¿e jest mi z tym jednak ¿le,wiec zaczynam rozumieæ dziewczyny,kotre pisa³y wcze¶niej,¿e ¶ciê³ i wola³y d³u¿sze.Czujê siê jakbym straci³a co¶ ukochanego.Co ja zrobi³am najlepszego przecie¿ krêcone w³osy d³ugo rosn±.Zabijcie mnie za to narzekanie ale ¿ycie wszystkiego uczy.Stara i g³upia jestem.Juz zapomnia³am jak to jest za du¿o obci±æ a potem p³akaæ.Nie robiê zdjêcia ,jeszcze nie jestem gotowa na taki szok.Powa¿nie,jestem wsciek³a na siebie bo tyle chcia³am sci±æ.

Jak mia³am piêkne w³osy w lipcu to cudowa³am i chcia³am co¶ poprawiaæ no i poprawi³am.Najpierw sciêciem u tamtego fryzjera i prostowaniem a teraz za du¿ym sciêciem a mog³am delikatnie poprawiæ tylko.
Za ³adne mia³am w³osy i teraz to widzê ale za pó¿no..Tearaz mogê czekac az odrosn± i liczyæ siê z ka¿dym cm jak bêdê scina³a i nie prostowaæ.Sprzedajê prostownicê.Jak nie prostowa³am wcale mia³am naj³adniejsze loki.No i widzê,¿e moje w³osy s± z tych co im d³u¿sze tym bardziej siê krêc±,wiec mam dodatowy ból.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-10-30 o 09:20
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:24   #821
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wytrzyma³am i wczoraj umy³am g³owê bo mnie swêdzia³a,w³osy by³y takie paskudne sztywne bo mia³am myte kilka razy szapomnem oczyszczaj±cym,¿eby wszystko wyp³ukaæ....No i jest ¿le.Za du¿o ¶ciê³am.Jak siê pokrêci³y to siê podnios³y i normalnie mam dwa razy krótksze ni¿ mia³am.To dla mnie mega szok.Nawet ma³¿ powiedzia³,¿e jako¶ tak ma³o tych w³osów mam teraz.A sama powiedzia³am fryzjerce,¿eby sobie nie ¿a³owa³a i ciê³a no to ciê³a ale widzê,¿e jest mi z tym jednak ¿le,wiec zaczynam rozumieæ dziewczyny,kotre pisa³y wcze¶niej,¿e ¶ciê³ i wola³y d³u¿sze.Czujê siê jakbym straci³a co¶ ukochanego.Co ja zrobi³am najlepszego przecie¿ krêcone w³osy d³ugo rosn±.Zabijcie mnie za to narzekanie ale ¿ycie wszystkiego uczy.Stara i g³upia jestem.Juz zapomnia³am jak to jest za du¿o obci±æ a potem p³akaæ.Nie robiê zdjêcia ,jeszcze nie jestem gotowa na taki szok.Powa¿nie,jestem wsciek³a na siebie bo tyle chcia³am sci±æ.

Jak mia³am piêkne w³osy w lipcu to cudowa³am i chcia³am co¶ poprawiaæ no i poprawi³am.Najpierw sciêciem u tamtego fryzjera i prostowaniem a teraz za du¿ym sciêciem a mog³am delikatnie poprawiæ tylko.
Za ³adne mia³am w³osy i teraz to widzê ale za pó¿no..Tearaz mogê czekac az odrosn± i liczyæ siê z ka¿dym cm jak bêdê scina³a i nie prostowaæ.Sprzedajê prostowanicê.
Odrosn±, ja te¿ jak ju¿ mia³am d³u¿sze to kombinowa³am, chcia³am poprawiæ i ¶ciacha³am na krótko i ¿a³ujê te¿ stara i g³upia jestem Teraz pozostaje nauczyæ siê uk³adaæ takie króciaki, przyzwyczaiæ siê i czekaæ cierpliwie

dniem twojego ¿ycia."
Stary 2014-10-30, 09:33   #822
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
Odrosn±, ja te¿ jak ju¿ mia³am d³u¿sze to kombinowa³am, chcia³am poprawiæ i ¶ciacha³am na krótko i ¿a³ujê te¿ stara i g³upia jestem Teraz pozostaje nauczyæ siê uk³adaæ takie króciaki, przyzwyczaiæ siê i czekaæ cierpliwie
no w³a¶nie,teraz fruwaj± mi przy twarzy i nie umiem sobie z nimi poradziæ.Juz zapomnia³am jakie to upierdliwe jak takie loczki skacz± przed oczami.Wkurza mnie to i tak ³yso jak spojrze w lustro,wiec unikam lustra od wczoraj.Po umyciu i dyfuzorze mam w³osy o po³owê krótsze ni¿ mia³am.

Stary 2014-10-30, 09:41   #823
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
no w³a¶nie,teraz fruwaj± mi przy twarzy i nie umiem sobie z nimi poradziæ.Juz zapomnia³am jakie to upierdliwe jak takie loczki skacz± przed oczami.Wkurza mnie to i tak ³yso jak spojrze w lustro,wiec unikam lustra od wczoraj.Po umyciu i dyfuzorze mam w³osy o po³owê krótsze ni¿ mia³am.
Znam ten ból. Przy moim skrêcie te¿ strasznie idzie z d³ugo¶ci, takie uroki loków i zbyt krótkiego ciêcia Przyzwyczaisz siê no trochê siê na marudzisz wcze¶niej

dniem twojego ¿ycia."
Stary 2014-10-30, 10:03   #824
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Ja te¿ ¶ciê³am i uprzedzi³am fryzjerkê ¿eby uwa¿a³a bo w³osy mi uciekn± do góry i bêd± krótsze ni¿ na mokro jest Uwzglêdni³a to i mam fajne po ramiona Jedyne co mnie wkurza to to ¿e mam wycieniowane i we wszystkie strony sobie stoj± rano hahaha
Przyzwyczaisz siê do krótkich a po zimie ju¿ bêd± d³u¿sze
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:30   #825
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 123

Curly odrosn± Wstawia³a¶ gdzie¶ zdjêcie? Bo nie widzia³am.

Ja teraz do fryzjera chodzê raz na rok. W 2013 by³am w kwietniu, w tym roku te¿ w kwietniu. W 2015 jak bêd± mocno koñcówki p³akaæ to te¿ pójdê w kwietniu.
Teraz jak wyci±gnê pasmo ta prosto to mo¿e 3 cm brakuje do talii, a krêcone takie krótkie.

Tylko jako¶ ostatnio moja pielêgnacja ogranicza siê do mycia i chwili z od¿ywk±. Dawno ju¿ nie mia³am maski na ciep³o, czasem dodajê olej do od¿ywki i tyle. Nawet nie chce mi siê suszyæ dyfuzorem (na ¿adnym poprawieniu skrêtu i tak mi nie zale¿y).

Zastanawiam siê czy w Hebe nie kupiæ Waxa, bêd± za 15 z³. Tylko nie wiem któr± wersjê, kiedy¶ mia³am do suchych i zniszczonych, teraz nie wiem któr±.
I od razu zaopatrzê siê w nowego kallosa, dobrze mi siê na nim w³osy czesze. Wezmê albo bananowego albo czekoladowego.

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2014-10-30 o 10:32
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:56   #826
Curly81
Wtajemniczenie

Kqq,nie wstawia³am i nie wstawiê dopóki nie dojdê do siebie;.Nie mam ochoty dokumentowaæ ich teraz.Omijam lustro dopóki mi nie przejdzie z³o¶æ na siebie sam±.

Stary 2014-10-30, 11:51   #827
Klaudenc
Moderator

Nie rozpaczajmy dziewczyny, w³osy nie rêka, odrosn± na szczê¶cie hehe Mi tylko mama ty³ podcina, ¿eby zrównaæ. My¶lê, ¿e do ¶wi±t jaki¶ bob bêdzie.
¦migam dzisiaj na ma³e zakupy bo zdenkowa³am aika, organics i t± lidlow± nied³ugo i gliss kur ¿ó³ty, a mam ochotê na co¶ nowego. Chyba kupiê oleo garnier i alberto balsam maseczkê miodow±. Obydwa produkty mia³am po 2 razy ju¿ i jestem ciekawa jak teraz bêdzie, a na zimê chcê co¶ z silikonami.

Niech ten sza³ na halloween wreszcie przejdzie, ja siê horrorów bojê i ich nie ogl±dam bo ¶ni± mi siê potem jakie¶ straszne paszcze, a gdzie na blogi nie wlezê to jakie¶ makija¿e typu wyciêta rana albo inne paskudztwo : ( nie wiem co w tym fajnego.
Stary 2014-10-30, 11:56   #828
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Nie rozpaczajmy dziewczyny, w³osy nie rêka, odrosn± na szczê¶cie hehe Mi tylko mama ty³ podcina, ¿eby zrównaæ. My¶lê, ¿e do ¶wi±t jaki¶ bob bêdzie.
¦migam dzisiaj na ma³e zakupy bo zdenkowa³am aika, organics i t± lidlow± nied³ugo i gliss kur ¿ó³ty, a mam ochotê na co¶ nowego. Chyba kupiê oleo garnier i alberto balsam maseczkê miodow±. Obydwa produkty mia³am po 2 razy ju¿ i jestem ciekawa jak teraz bêdzie, a na zimê chcê co¶ z silikonami.

Niech ten sza³ na halloween wreszcie przejdzie, ja siê horrorów bojê i ich nie ogl±dam bo ¶ni± mi siê potem jakie¶ straszne paszcze, a gdzie na blogi nie wlezê to jakie¶ makija¿e typu wyciêta rana albo inne paskudztwo : ( nie wiem co w tym fajnego.
odrosn± ale mam imprezê za 2 mce,¶lub,chcia³am wygl±daæ lepiej a bêdzie gorzej.My¶lê,¿e minie tydzieñ i siê przyzwyczajê.Te¿ nie ogl±dam horrorów,te¿ siê bojê i te¿ potem mam koszmary:/.

Stary 2014-10-30, 12:23   #829
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ wolê wieczorem ale przy takl krótkich obawia³am siê, ¿e bêdzie pora¿a rano a te 40 minutek d³u¿szego spania jest piêkne

ale¿ zdrowo wygl±daj±

Nafte dajesz tylko na skórê g³owy? Koñczê w³a¶nie olej rycynowy, mo¿e trochê naft± siê pobawiê bo na d³ugo¶æ k³ad³am przez jaki¶ czas ale jako¶ sza³u nie by³o i odstawi³am. Jeszcze wcieram wodê brzozow± i czekam na przyrost - bejbików na grzywce mnóstwo ale chyba tylko tu jako¶ moje w³osy lubi± byæ krótkie i za cholibke nie chc± rosn±æ
Tak tylko na skore. Staralam sie przed kazdym myciem czyli co 2 dni tak na 30 min nakladac. wydaje mi sie, ze bejbiki na granicy z czolem sporo urosly i jest ich wiecej. W ogole w sumie zadowolona jestem z twj nafty, po myciu wlosy u nasady bardzo ladnie po niej blyszczaly. Gdyhy nie to, ze mi tak podraznia dlonie to na pewno kupilabym kokejna buteleczke i stosowala nadal jednak jest to duzo latwiejsze do nakladania niz olej rycynowy no i nie, trzeba tego trzymac dlugo
Cytat:

Za ³adne mia³am w³osy i teraz to widzê ale za pó¿no..Tearaz mogê czekac az odrosn± i liczyæ siê z ka¿dym cm jak bêdê scina³a i nie prostowaæ.Sprzedajê prostownicê.Jak nie prostowa³am wcale mia³am naj³adniejsze loki.No i widzê,¿e moje w³osy s± z tych co im d³u¿sze tym bardziej siê krêc±,wiec mam dodatowy ból.
Szkoda, ze tak zaszalalas z tym cieciem. Ja to im dluzsze mam tym bardziej mi szkoda ich podcinac i tym ostrozniej to robie, zeby tej dlugosci nie stracic. Na dniach musze znowu podciac bo takie smetne piorka na koncach, ale tylko odrobine.
Wcieraj cos na porost, pij skrzypokrzywe i wcinaj siemie lniane , moze beda rosly troche szybciej

Edytowane przez Wizazanka5000
Czas edycji: 2014-10-30 o 12:26
Stary 2014-10-30, 13:13   #830
jakisnick
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Curly, ja mam "problem" z krótkimi lokasami przy twarzy. Gdy chcê wyj¶æ w rozpuszczonych, to dwa takie pasemka z jednej i drugiej strony spinam ma³± spink± - ¿abk± po bokach i nic po twarzy nie lata

Judyta, ja teraz skoñczy³am u¿ywaæ naftê (pó³ buteleczki, które mi zosta³o) i tak jak Wizazanka nak³ada³am (przed myciem, co 2 dni, ale na 15 minut). Widzê nowe w³osy na linii czo³a, nie przet³uszcza³y siê szybciej, ³atwo zmywalne (ja my³am ³agodnym szamponem dla dzieci Dulgon). Wydaje mi siê, ¿e warto wypróbowaæ, bo jest i tania, i ³atwo dostêpna.
jakisnick jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 13:45   #831
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tylko na skore. Staralam sie przed kazdym myciem czyli co 2 dni tak na 30 min nakladac. wydaje mi sie, ze bejbiki na granicy z czolem sporo urosly i jest ich wiecej. W ogole w sumie zadowolona jestem z twj nafty, po myciu wlosy u nasady bardzo ladnie po niej blyszczaly. Gdyhy nie to, ze mi tak podraznia dlonie to na pewno kupilabym kokejna buteleczke i stosowala nadal jednak jest to duzo latwiejsze do nakladania niz olej rycynowy no i nie, trzeba tego trzymac dlugo
Cytat:
Napisane przez jakisnick Poka¿ wiadomo¶æ
Judyta, ja teraz skoñczy³am u¿ywaæ naftê (pó³ buteleczki, które mi zosta³o) i tak jak Wizazanka nak³ada³am (przed myciem, co 2 dni, ale na 15 minut). Widzê nowe w³osy na linii czo³a, nie przet³uszcza³y siê szybciej, ³atwo zmywalne (ja my³am ³agodnym szamponem dla dzieci Dulgon). Wydaje mi siê, ¿e warto wypróbowaæ, bo jest i tania, i ³atwo dostêpna.
Dziêki dziewczyny za info, mam to pou¿ywam trochê odpocznê od rycynowego

dniem twojego ¿ycia."
Stary 2014-10-30, 18:48   #832
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
.MAm du¿o krótsze ale ja jestem z tych co wol± mieæ krótsze ale ³adniejszy skrêt i kszta³t.
Pamiêtasz? I tak sobie mów!
Dziewczyno! Ty masz skarb na g³owie, mocny skrêt, sprê¿ysty, nie namêczysz siê tyle co niejedna z nas, i 14 cm w obwodzie!!! Teraz jest krócej i bol a za parê miesiêcy bêdziesz mia³a co¶, czego ja np nigdy
Wiem ¿e krócej, wiem ze smutno ale bêd± ros³y piêknie, fajnie i o ile zdrowsze!

Oto ja dzi¶:
Umylam podsuszylam skalp i poszlam siê zdrzemnac xD
Oto efekt. Skrêt luzniejszy, raczej fala i spad³o objêto¶ci ale i tak jestem zadowolona bo jak hormony wysypalo to moglam isc spaæ i budzilam siê na prosto.
Im nic tak nie s³u¿y jak samoistne schniecie kiedy sobie le¿± i bez zadnego ugniatania czy suszarki dosychaja do swojego kszta³tu.

Jedyny minus, to czas. Czy dyfuzor czy suszenie 'rozdmuchiwane' zajmuje tyle samo..

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-10-30 o 18:58
Stary 2014-10-30, 20:10   #833
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno! Ty masz skarb na g³owie, mocny skrêt, sprê¿ysty, nie namêczysz siê tyle co niejedna z nas, i 14 cm w obwodzie!!! Teraz jest krócej i bol a za parê miesiêcy bêdziesz mia³a co¶, czego ja np nigdy

Oto ja dzi¶:
Oto efekt. Skrêt luzniejszy, raczej fala i spad³o objêto¶ci ale i tak jestem zadowolona bo jak hormony wysypalo to moglam isc spaæ i budzilam siê na prosto.
Im nic tak nie s³u¿y jak samoistne schniecie kiedy sobie le¿± i bez zadnego ugniatania czy suszarki dosychaja do swojego kszta³tu.

Jedyny minus, to czas. Czy dyfuzor czy suszenie 'rozdmuchiwane' zajmuje tyle samo..

Na prawde wygladaja bardzo ladnie! I Ty tez powinnas sobie mowic, ze masz na glowie cos, czego niejedna z nas moze Ci tylko zazdroscic
Stary 2014-10-30, 20:14   #834
Joanku
Zadomowienie

Awww
Stary 2014-10-30, 20:24   #835
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Curly, bêdziemy siê wzajemnie wspieraæ w zapuszczaniu.
Ja sobie z pó³ roku temu sama zrobi³am krzywdê no¿yczkami, nadal bardzo tego ¿a³ujê i równie¿ cierpiê mêki, czekaj±c a¿ moje tragiczne dzie³o odro¶nie. Ale odro¶nie! I Twoje loki te¿ odrosn±!
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:41   #836
Klaudenc
Moderator

Dorwa³am serum na koñcówki wreszcie i tego oleo jestem ciekawa efektów. A jak to serum piêknie pachnie <3

Wiecie co, mia³am dzi¶ sen ¿e mia³am d³ugie czarne w³osy takie jak kiedy¶. A¿ smutno rano z takimi króciakami siê by³o budziæ, ale jednocze¶nie fajnie bo dawno ju¿ mia³am d³ugie. Mo¿e znowu takie ³adne bêd±, niby tylko sen a jak nastrój poprawia. Chocia¿ ze 2 lata do d³ugich jeszcze brakuje, huhu..
Stary 2014-10-30, 20:44   #837
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

W temacie zbyt krótkich w³osów: grzywkê zza której nic ju¿ nie widzia³am, przerobi³am w³a¶nie na tak± do po³owy czo³a, bo stale mi siê krzywo ciê³o i tak poprawia³am po milimetrze

Joanku: twoje w³osy nadaj± sens mojej pielêgnacji, ³udzê siê jeszcze, ¿e kiedy¶ tak idealne osi±gne

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-10-30 o 20:45
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:19   #838
Joanku
Zadomowienie

TheUnlikeu, z³oty jak sie cz³owiek mêczy i ma dosyæ bo takie w³osy ni w 5 ni w 10
I sam juz nie wie co poradziæ i powoli odpuszcza a dla Ciebie nawet takie odpuszczone to idea³... no miód na serce.
Stary 2014-10-31, 00:43   #839
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:

Oto ja dzi¶:

¦wietnie wygl±daj±! Moje za Chiny by siê same tak nie skrêci³y. Po naturalnym schniêciu mam jakie¶ g³upie wywijasy, mnóstwo puchu i przyklap.

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
W temacie zbyt krótkich w³osów: grzywkê zza której nic ju¿ nie widzia³am, przerobi³am w³a¶nie na tak± do po³owy czo³a, bo stale mi siê krzywo ciê³o i tak poprawia³am po milimetrze
Oj, znam ten ból. Pamiêtam, jak nosi³am grzywkê na prosto ¶ciêt± i chcia³am sobie podci±æ, bo ju¿ mi za brwi uros³a, to czêsto koñczy³o siê, ¿e tak j± wyrównywa³am, ¿e ostatecznie by³a do 2/3 czo³a albo i do po³owy, a w za³o¿eniu mia³a byæ z 0,5 cm nad brwi.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-31, 10:28   #840
Curly81
Wtajemniczenie

Dziêki dziewczyny za pocieszenie.Jest przykro.. Najbardziej boli fakt,ze nie by³y zniszczone,nie musia³am ¶cinaæ bo ciê¿ko jest zapu¶ciæ rozja¶niane i krêcone w³osy.Pozostaje mi zacz±æ robiæ wcierki i piæ siemiê.Wyczyta³am,¿e pobudza porost w³osów.To nie konieæ ¶wiata ale ka¿da krêconow³osa wie,¿e takie sytuacje umiej± popsuæ skutecznie nastrój,w po³±czeniu z okresem mieszanka wybuchowa.

Joanku,piêkne masz w³osy.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.