|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Jest i denko! Zapraszam na nowy post.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Raczkowanie
|
Mój M czasami popiera aż za bardzo, ciągle pyta czy coś napisałam, kiedy recenzja czegośtam, ile mam odwiedzin...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja w sumie też z nim rozmawiam o jego ukochanym rowerze, pytam co chce sobie dokupić na sezon i tak dalej. O "inżynieryjnych" rzeczach i samochodach też rozmawiamy. Nawet na bieżąco czytam jego pracę inżynierską w trakcie tworzenia, chociaż słabo czaję o co chodzi :-P
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Haha, a mój TŻ ma zalajkowany FP na Facebooku i jak wrzucam notkę, to to widzi. Ale ogląda tylko kontrolne na koniec miesiąca post podsumowujący moje zakupy kosmetyczne
![]() ![]()
#4176 |
Zakorzenienie
|
Uff, wreszcie znalazlam jakis plus nieposiadania TŻ - nikt mnie nie kontroluje
![]()
#4177 |
Life is a drink ...
|
Mój TŻ nie wie o moim blogu więc mam święty spokój :P ale i tak widzi i narzeka, że mam dużo kosmetyków.
![]()
#4178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() mój wie co się w blogosferze dzieje, często o tym gadamy. Ale nie wtrącamy się do siebie wzajemnie i nie liczymy wydatków jedno drugiemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
mó marudził jak organizowałam spotkanie. Teraz to nawet ciekawy jak jakąś współpracę mam.
Ostatnio wymyślił że za 4 lata jak będę popularną blogerką ![]() ![]() niech w to wierzy dalej. Nie będę pozbawiać go złudzeń ![]()
#4181 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak się wycinam, ale może Wy wytłumaczycie mi na czym polega fenomen tego bloga http://agatamanosa.blogspot.com
90% to sponsorowane posty, oczywiście bez informacji o tym. Recenzje i makijaże to jakaś pomyłka, a jest na liście najpopularniejszych blogów.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Moderator
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4872665 1]wystarczy mieć zdrową relację z TŻtem, to nikt Cię nie będzie kontrolował
![]() haha bingo! Cytat:
Fenomen tego bloga polega na tym, że Agata kocha to co robi, ma rękę do zdjęć, luźne podejście bez spiny i nawet jeśli coś jest sponsorowane i nieopisane, to mi to szczerze mówiąc u niej nie przeszkadza. Nie potrzebuję opisów, wiem co się dzieje w blogosferze i wiem kto z kim współpracuje. Agata ma swoją pasję, dużo maluje. Nie wiem co w sumie chcesz od jej recenzji? Trochę nie bardzo rozumiem no ale nie wszystko muszę w końcu, nie? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie kwżdy czegoś nie rozumie i to raczej ty najeżdżają na mnie, ja po prostu zapytałam, bo jskoś tej pasji nie widzę, ale to chyba nie miejsce do takich rozważań. I nie wiem czym ciebie tak uraziłam, jako czytelnik blogów mam prawo mieć swoje zdanie, no chyba, że wy blogerki piszecie tylko dla swojego koła wzajemnej adoracji. A tak na marginesie to Twojego bloga bardzo cenię.
Mi akurat brak info o sponsoringu bardzo przeszkadza, cóż takie dziwadło ze mnie.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2014-10-29 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
pingwin2 w sumie to w ten sam sposób można by się zastanowić na czym polega fenomem blogerki X czy Y, a w sumie nigdy nie dojdzie się do jakiś wniosków
![]() A często widzę o wieeeellle gorsze blogi, które są super popularne ![]() No i skąd wiesz, że to posty sponsorowane skoro nie są oznaczone? Radar masz czy coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4187 |
Zadomowienie
|
Nie wiem. Ja byłam parę razy, ale nie wróciłam więcej. Może po prostu podobają się jej zdjęcia? - bo faktycznie ładne robi, makijaże?-właśnie dla kilku z nich zajrzałam, sposób pisania? - mnie np. dziwi popularność blogów niektórych szafiarek, które mają problem ze skleceniem jednego zdania. Z drugiej strony ich czytelnicy pewnie przychodzą popatrzeć na zdjęcia, a nie czytać eseje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Masz prawo mieć swoje zdanie - nie zabraniam, może troche uraziło mnie to bo Agatę znam od lat osobiście i wiem z jaką pasją bloguje, a do tego nadal pozostaje miłą i przesympatyczną osobą, otwartą na innych ludzi i zawsze pozytywnie nastawioną do nich. Wiesz, piszesz że cenisz mojego bloga co jest niezmiernie dla mnie miłe ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Masz racje może przesadziłam, w sumie to żałuje, że to napisałam. Po prostu czytanie jej recenzji nic mi nie daje, są zbyt mało treściwe. Zdjęcia rzeczywiście ładne.
Przepraszam za zamieszanie i znikam z waszego wątku. U ciebie brak wpisów o produktach ze współpracy mnie nie razi ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2014-10-29 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Miło mi, tak mam od początku, i tak raczej u mnie zostanie więc cieszę sie, że nie wszystkich to razi... Tym bardziej, że współprac nie mam dużo, i raczej to też się nie zmieni. Zawsze chciałam pisać głównie o tym, co sama kupuję i lubię. Współprace są miłym elementem blogowania ale tylko elementem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Klientka w krawacie
|
Żartujesz
![]() ![]() ![]()
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkurzają mnie też akcje typu ostatnio LPM. Wybrali tysiące blogerek, każdej wysłali dokładnie ten sam zestaw i prawie każda pisała o nim w tym samym czasie. Ile można czytać o tym samym? W mnie właśnie nowości kosmetyczne się pojawiły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilka perełek odkryłam - np. balsam Uroda Melisa. Gdybym nie dostała, nie wypróbowała to bym go sama nie kupiła. Dostałyście jakiś czas temu propozycję testowania nowości W? Po tym, jak odpisałam, ze chętnie, ale chciałabym mieć możliwość wyboru kolorów (bez sensu dla mnie testowanie np. zielonego cienia, jesli takich nie lubię, albo różowego podkładu, skoro mam żółty odcień skóry) i po zastrzeżeniu, że nie piszę pochwalnej recenzji, jeśli kosmetyk na to nei zasługuje nie odezwali się ponownie ![]()
![]() |
#4195 | |
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mało kto bierze pod uwagę, że to sporo czasu i zaangażowania wymaga. Mi na nerwy działają blogi gdzie są same współprace. Często sam są tam same achy i ochy... A jak widziałam post Kosmetycznej Hedonistki o domowej mikrodermabrazji to płakałam że śmiechu i złości
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. ![]() Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2014-10-30 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A macie jakieś negatywne doświadczenia? Ja mam dwa. Jedno gdzieś sprzed półtora roku, firma na B. Miałam wybrać sobie kosmetyk, podałam adres. Kosmetyku do tej pory nie dostałam. Przypomniałam się, niby mieli sprawdzić co się dzieje i cisza. Potem napisała do mnie jakaś babka, że chce mi coś wysłać. Już nie pamietam jaka firma. Mniej więcej rok temu. Dostała adres i wszystko. 2 miesiące i nic. Piszę do niej czy już wysłała (o ile mnie to interesowało bo się przeprowadzałam). To mi napisała, że jeszcze nie bo ma dużo roboty, ale wyśle. Do tej pory nic nie dostałam, ale wiem, ze babka już tam nie pracuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Rozeznanie
|
Ja zauważyłam, że producenci to sądzą że rzucą byle chłam za darmoszkę i w zamian dostaną masę pochlebnych recenzji. Ja wychodzę z założenia, że jeśli producent chce żeby recenzja była z zachwytami to powinien dać produkt przy którym nie ma się czego doczepić i jedyna recenzja jaką da się napisać jest pozytywna.
Za to patrząc na niektóre blogi, szczególnie te nastawione tylko na współpracę to czasami można przeczytać zachwyty nad produktami, które są złe, ewentualnie bardzo złe i to jest niefajne. Na spotkaniu blogowym dostałam szampon, który jest gorzej niż zły, fakt że go dostałam nie zmieni w żaden sposób mojego złego zdania o nim, a jedynie źle świadczy o producencie. To w jego interesie leży żebym dostała produkty nad którymi mogę jedynie kwiczeć z zachwytu ![]() Co do negatywnych doświadczeń - BS przysłało mi próbki i wymagało recenzji, nie miałam wtedy wystarczająco dużo jaj żeby kazać im spadać na drzewo. Edytowane przez DzikaWozkowa Czas edycji: 2014-10-30 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Albo byłam na spotkaniu gdzie Soraya wysłała krem 40 i 50+. Średnia wieku na spotkaniu 25 lat. ![]() Albo firma od magicznych ścierek do demakijażu wmawiała mi że ich ścierki są antybakteryjne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.