Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-29, 09:01   #4171
mycha9393
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI

oby był dobry!
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 10:10   #4172
Miss Saeki
Zakorzenienie

Jest i denko! Zapraszam na nowy post.
Stary 2014-10-29, 10:52   #4173
Asprit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Nie miałam komu się pochwalić, mąż nie popiera mojego "hobby"
Mój M czasami popiera aż za bardzo, ciągle pyta czy coś napisałam, kiedy recenzja czegośtam, ile mam odwiedzin...
Stary 2014-10-29, 11:13   #4174
Bella2212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asprit Pokaż wiadomość
Mój M czasami popiera aż za bardzo, ciągle pyta czy coś napisałam, kiedy recenzja czegośtam, ile mam odwiedzin...
Mój ma to samo :-D pyta czy notkę dodałam, jak mówię że tak to wypytuje o czym tak samo jak idę do drogerii to mnie pyta czy sobie coś kupiłam, na co to jest itp.
Ale ja w sumie też z nim rozmawiam o jego ukochanym rowerze, pytam co chce sobie dokupić na sezon i tak dalej. O "inżynieryjnych" rzeczach i samochodach też rozmawiamy. Nawet na bieżąco czytam jego pracę inżynierską w trakcie tworzenia, chociaż słabo czaję o co chodzi :-P
Stary 2014-10-29, 12:42   #4175
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Haha, a mój TŻ ma zalajkowany FP na Facebooku i jak wrzucam notkę, to to widzi. Ale ogląda tylko kontrolne na koniec miesiąca post podsumowujący moje zakupy kosmetyczne Nie wiem czy to dobrze, ale mam z tego ubaw
Stary 2014-10-29, 16:24   #4176
GlamKitty
Zakorzenienie

Uff, wreszcie znalazlam jakis plus nieposiadania TŻ - nikt mnie nie kontroluje
Stary 2014-10-29, 16:26   #4177
Selfish Girl
Life is a drink ...

Mój TŻ nie wie o moim blogu więc mam święty spokój :P ale i tak widzi i narzeka, że mam dużo kosmetyków.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-29, 17:07   #4178
Kle_oo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
Z miłą chęciom, ale jak???

Dziękuje, że zaglądasz
Ten blog mi jest bardzo potrzebny, w mojej sytuacji życiowej jest oderwaniem od rzeczywistości. Bo moje życie nie jest takie kolorowe jak te makijaże....

Miss Saeki o widzisz, tylko nie mój jest taki złośliwy:P

JossStone co racja to racja
Nie wiem niestety jak zmienić weryfikację, może ktoś inny pomoże.
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 17:13   #4179
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Haha, a mój TŻ ma zalajkowany FP na Facebooku i jak wrzucam notkę, to to widzi. Ale ogląda tylko kontrolne na koniec miesiąca post podsumowujący moje zakupy kosmetyczne Nie wiem czy to dobrze, ale mam z tego ubaw
haha
mój wie co się w blogosferze dzieje, często o tym gadamy. Ale nie wtrącamy się do siebie wzajemnie i nie liczymy wydatków jedno drugiemu.

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 18:56   #4180
mycha9393
Zakorzenienie

mó marudził jak organizowałam spotkanie. Teraz to nawet ciekawy jak jakąś współpracę mam.
Ostatnio wymyślił że za 4 lata jak będę popularną blogerką mieszkanie zostanie zasypane kosmetykami
niech w to wierzy dalej. Nie będę pozbawiać go złudzeń
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Stary 2014-10-29, 18:58   #4181
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GlamKitty Pokaż wiadomość
Uff, wreszcie znalazlam jakis plus nieposiadania TŻ - nikt mnie nie kontroluje
wystarczy mieć zdrową relację z TŻtem, to nikt Cię nie będzie kontrolował
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 19:01   #4182
pingwin2
Zakorzenienie

Przepraszam, że tak się wycinam, ale może Wy wytłumaczycie mi na czym polega fenomen tego bloga http://agatamanosa.blogspot.com
90% to sponsorowane posty, oczywiście bez informacji o tym. Recenzje i makijaże to jakaś pomyłka, a jest na liście najpopularniejszych blogów.

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 19:14   #4183
kasiaj85
Moderator

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4872665 1]wystarczy mieć zdrową relację z TŻtem, to nikt Cię nie będzie kontrolował [/QUOTE]
haha bingo!
Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak się wycinam, ale może Wy wytłumaczycie mi na czym polega fenomen tego bloga http://agatamanosa.blogspot.com
90% to sponsorowane posty, oczywiście bez informacji o tym. Recenzje i makijaże to jakaś pomyłka, a jest na liście najpopularniejszych blogów.
nie bardzo rozumiem przyznam szczerze, przychodzisz tutaj tylko po to żeby najechać na Agatę?
Fenomen tego bloga polega na tym, że Agata kocha to co robi, ma rękę do zdjęć, luźne podejście bez spiny i nawet jeśli coś jest sponsorowane i nieopisane, to mi to szczerze mówiąc u niej nie przeszkadza. Nie potrzebuję opisów, wiem co się dzieje w blogosferze i wiem kto z kim współpracuje. Agata ma swoją pasję, dużo maluje. Nie wiem co w sumie chcesz od jej recenzji? Trochę nie bardzo rozumiem no ale nie wszystko muszę w końcu, nie?

Mój beauty blog
Stary 2014-10-29, 19:26   #4184
pingwin2
Zakorzenienie

Dokładnie kwżdy czegoś nie rozumie i to raczej ty najeżdżają na mnie, ja po prostu zapytałam, bo jskoś tej pasji nie widzę, ale to chyba nie miejsce do takich rozważań. I nie wiem czym ciebie tak uraziłam, jako czytelnik blogów mam prawo mieć swoje zdanie, no chyba, że wy blogerki piszecie tylko dla swojego koła wzajemnej adoracji. A tak na marginesie to Twojego bloga bardzo cenię.
Mi akurat brak info o sponsoringu bardzo przeszkadza, cóż takie dziwadło ze mnie.

Edytowane przez pingwin2
Czas edycji: 2014-10-29 o 19:29
Stary 2014-10-29, 19:36   #4185
JossStone
Zakorzenienie

pingwin2 w sumie to w ten sam sposób można by się zastanowić na czym polega fenomem blogerki X czy Y, a w sumie nigdy nie dojdzie się do jakiś wniosków Po prostu komuś się podoba, a komuś innemu nie i tyle. Nie wchodzę na bloga Agaty, byłam tam może z dwa razy, bo mnie nie interesuje i nie mam ochoty go czytać, a dla kogoś innego to najlepsza blogerka na świecie, bo każdy ma inne gusta.
A często widzę o wieeeellle gorsze blogi, które są super popularne
No i skąd wiesz, że to posty sponsorowane skoro nie są oznaczone? Radar masz czy coś?
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 21:00   #4186
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem Kiedyś czytałam, ale od jakiegoś czasu już nie, bo mnie nie interesuje

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 21:22   #4187
Kle_oo
Zadomowienie

Nie wiem. Ja byłam parę razy, ale nie wróciłam więcej. Może po prostu podobają się jej zdjęcia? - bo faktycznie ładne robi, makijaże?-właśnie dla kilku z nich zajrzałam, sposób pisania? - mnie np. dziwi popularność blogów niektórych szafiarek, które mają problem ze skleceniem jednego zdania. Z drugiej strony ich czytelnicy pewnie przychodzą popatrzeć na zdjęcia, a nie czytać eseje
Kle_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-29, 21:43   #4188
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Dokładnie kwżdy czegoś nie rozumie i to raczej ty najeżdżają na mnie, ja po prostu zapytałam, bo jskoś tej pasji nie widzę, ale to chyba nie miejsce do takich rozważań. I nie wiem czym ciebie tak uraziłam, jako czytelnik blogów mam prawo mieć swoje zdanie, no chyba, że wy blogerki piszecie tylko dla swojego koła wzajemnej adoracji. A tak na marginesie to Twojego bloga bardzo cenię.
Mi akurat brak info o sponsoringu bardzo przeszkadza, cóż takie dziwadło ze mnie.
Pingwinek, lekko za ostro może zareagowałam... tylko zdziwiło mnie to no i trochę jednak nie tylko zapytałaś ale no w moim odczuciu ostro wyraziłaś - pisząc że recenzje i makijaże to jakaś pomyłka... nie wiem, to wszystko w blogosferze jest bardzo subiektywne... A nazywać kogoś / czyjąś pracę pomyłką to chyba na dzień dobry mocne słowa...
Masz prawo mieć swoje zdanie - nie zabraniam, może troche uraziło mnie to bo Agatę znam od lat osobiście i wiem z jaką pasją bloguje, a do tego nadal pozostaje miłą i przesympatyczną osobą, otwartą na innych ludzi i zawsze pozytywnie nastawioną do nich.
Wiesz, piszesz że cenisz mojego bloga co jest niezmiernie dla mnie miłe ale ja też nie oznaczam postów sponsorowanych bo nie czuję takiej potrzeby. Ci, co mnie regularnie czytają wiedzą z kim współpracuję, jeśli współpracuję to i tak nie zmienia to mojego myślenia o tym jak powinna wyglądać dobra recenzja i tyle.

Cytat:
Napisane przez Kle_oo Pokaż wiadomość
Nie wiem. Ja byłam parę razy, ale nie wróciłam więcej. Może po prostu podobają się jej zdjęcia? - bo faktycznie ładne robi, makijaże?-właśnie dla kilku z nich zajrzałam, sposób pisania? - mnie np. dziwi popularność blogów niektórych szafiarek, które mają problem ze skleceniem jednego zdania. Z drugiej strony ich czytelnicy pewnie przychodzą popatrzeć na zdjęcia, a nie czytać eseje
Ale Agaty sposobu pisania nie można moim zdaniem się przyczepić - nie tworzy postów-tasiemców jak ja ale ma bardzo lekki styl i przyjemnie się ją czyta (nie tworzy zdań tak wielokrotnie złożonych że na końcu już się nie pamięta od czego się zaczęło - jak ja). Ogólnie w blogosferze chyba o to chodzi, żeby każdy miał swój wybór, własne blogi do czytania na których czuje sie dobrze. Widocznie Agata ma sporo takich osób u siebie.

Mój beauty blog
Stary 2014-10-29, 21:57   #4189
pingwin2
Zakorzenienie

Masz racje może przesadziłam, w sumie to żałuje, że to napisałam. Po prostu czytanie jej recenzji nic mi nie daje, są zbyt mało treściwe. Zdjęcia rzeczywiście ładne.
Przepraszam za zamieszanie i znikam z waszego wątku.
U ciebie brak wpisów o produktach ze współpracy mnie nie razi.

Edytowane przez pingwin2
Czas edycji: 2014-10-29 o 22:04
Stary 2014-10-29, 22:06   #4190
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Masz racje może przesadziłam, w sumie to żałuje, że to napisałam. Po prostu czytanie jej recenzji nic mi nie daje, są zbyt mało treściwe.
Przepraszam za zamieszanie i znikam z waszego wątku.
U ciebie brak wpisów o produktach ze współpracy mnie nie razi.
nie ma co żałować... gdybyś to napisała od razu - że są mało treściwe i nic Ci to nie daje - przynajmniej byłoby wiadomo o co chodzi i byłyby to konkrety do których można się odnieść. Bo argument, że coś jest "pomyłką" to mało konkretny a trochę no nie wiem złośliwy argument... A może ja to opacznie zrozumiałam...
Miło mi, tak mam od początku, i tak raczej u mnie zostanie więc cieszę sie, że nie wszystkich to razi... Tym bardziej, że współprac nie mam dużo, i raczej to też się nie zmieni. Zawsze chciałam pisać głównie o tym, co sama kupuję i lubię. Współprace są miłym elementem blogowania ale tylko elementem.

Mój beauty blog
Stary 2014-10-29, 22:13   #4191
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo lubię tego bloga, choć nie wchodze na niego ze względu na recenzje, niewiele mi dają, no chyba że kolorówki, czy perfum. Za to Agata pisze świetnie, lekko, na luzie, i jest w tym bardzo prawdziwa.
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:13   #4192
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Współprace są miłym elementem blogowania ale tylko elementem.
Żartujesz ?! Biorąc pod uwagę głosy przewijające się od jakiegoś czasu na wątku, to mam wrażenie, że współprace i popularność są dla niektórych sensem blogowania .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:21   #4193
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Żartujesz ?! Biorąc pod uwagę głosy przewijające się od jakiegoś czasu na wątku, to mam wrażenie, że współprace i popularność są dla niektórych sensem blogowania .
Ja nie lubię czytać takich blogów gdzie wszystko jest ze współprac. Współprace powinny być dodatkiem. Ja mojego bloga mam już 2 lata i do tej pory miałam 4 może 5 notek współpracowych

Wkurzają mnie też akcje typu ostatnio LPM. Wybrali tysiące blogerek, każdej wysłali dokładnie ten sam zestaw i prawie każda pisała o nim w tym samym czasie. Ile można czytać o tym samym?

W mnie właśnie nowości kosmetyczne się pojawiły
Stary 2014-10-30, 09:05   #4194
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam lubię dostawać kosmetyki Nie biorę wszystkiego jak leci, bo bym się już całkiem zakopała w kosmetykach.

Kilka perełek odkryłam - np. balsam Uroda Melisa. Gdybym nie dostała, nie wypróbowała to bym go sama nie kupiła.

Dostałyście jakiś czas temu propozycję testowania nowości W?
Po tym, jak odpisałam, ze chętnie, ale chciałabym mieć możliwość wyboru kolorów (bez sensu dla mnie testowanie np. zielonego cienia, jesli takich nie lubię, albo różowego podkładu, skoro mam żółty odcień skóry) i po zastrzeżeniu, że nie piszę pochwalnej recenzji, jeśli kosmetyk na to nei zasługuje nie odezwali się ponownie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:12   #4195
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja tam lubię dostawać kosmetyki Nie biorę wszystkiego jak leci, bo bym się już całkiem zakopała w kosmetykach.

Kilka perełek odkryłam - np. balsam Uroda Melisa. Gdybym nie dostała, nie wypróbowała to bym go sama nie kupiła.

Po tym, jak odpisałam, ze chętnie, ale chciałabym mieć możliwość wyboru kolorów (bez sensu dla mnie testowanie np. zielonego cienia, jesli takich nie lubię, albo różowego podkładu, skoro mam żółty odcień skóry) i po zastrzeżeniu, że nie piszę pochwalnej recenzji, jeśli kosmetyk na to nei zasługuje nie odezwali się ponownie
Ależ ja nie twierdzę, że to coś złego. Byłabym ciężką hipokrytką . Tylko żartobliwie nawiązałam do ostatnich głosów na wątku, dla których współprace okazały się na tyle istotnym elementem, że trzeba było rozwałkowywać temat co rusz od nowa .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:12   #4196
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

U mnie nic takiego. Ale w sumie na blogu mam mało kolorówki, więc pewnie nie atrakcyjny pod tym kątem
Stary 2014-10-30, 09:52   #4197
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja nie twierdzę, że to coś złego. Byłabym ciężką hipokrytką . Tylko żartobliwie nawiązałam do ostatnich głosów na wątku, dla których współprace okazały się na tyle istotnym elementem, że trzeba było rozwałkowywać temat co rusz od nowa .
Bo każdy sobie wyobraża, że założy bloga i gifty będą leciały stumieniami. I później widać te skomlące wpisy na funpage-ach firm na FB z prośbą o współpracę
Mało kto bierze pod uwagę, że to sporo czasu i zaangażowania wymaga.
Mi na nerwy działają blogi gdzie są same współprace. Często sam są tam same achy i ochy... A jak widziałam post Kosmetycznej Hedonistki o domowej mikrodermabrazji to płakałam że śmiechu i złości
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Edytowane przez mycha9393
Czas edycji: 2014-10-30 o 09:53

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 10:07   #4198
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Bo każdy sobie wyobraża, że założy bloga i gifty będą leciały stumieniami. I później widać te skomlące wpisy na funpage-ach firm na FB z prośbą o współpracę
Mało kto bierze pod uwagę, że to sporo czasu i zaangażowania wymaga.
Mi na nerwy działają blogi gdzie są same współprace. Często sam są tam same achy i ochy... A jak widziałam post Kosmetycznej Hedonistki o domowej mikrodermabrazji to płakałam że śmiechu i złości
Chyba nie czytałam o tej dermabrazji, poszukam sobie

A macie jakieś negatywne doświadczenia?
Ja mam dwa.
Jedno gdzieś sprzed półtora roku, firma na B.
Miałam wybrać sobie kosmetyk, podałam adres. Kosmetyku do tej pory nie dostałam. Przypomniałam się, niby mieli sprawdzić co się dzieje i cisza.

Potem napisała do mnie jakaś babka, że chce mi coś wysłać. Już nie pamietam jaka firma. Mniej więcej rok temu. Dostała adres i wszystko. 2 miesiące i nic. Piszę do niej czy już wysłała (o ile mnie to interesowało bo się przeprowadzałam). To mi napisała, że jeszcze nie bo ma dużo roboty, ale wyśle.
Do tej pory nic nie dostałam, ale wiem, ze babka już tam nie pracuje.
Stary 2014-10-30, 10:24   #4199
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Ja zauważyłam, że producenci to sądzą że rzucą byle chłam za darmoszkę i w zamian dostaną masę pochlebnych recenzji. Ja wychodzę z założenia, że jeśli producent chce żeby recenzja była z zachwytami to powinien dać produkt przy którym nie ma się czego doczepić i jedyna recenzja jaką da się napisać jest pozytywna.
Za to patrząc na niektóre blogi, szczególnie te nastawione tylko na współpracę to czasami można przeczytać zachwyty nad produktami, które są złe, ewentualnie bardzo złe i to jest niefajne.

Na spotkaniu blogowym dostałam szampon, który jest gorzej niż zły, fakt że go dostałam nie zmieni w żaden sposób mojego złego zdania o nim, a jedynie źle świadczy o producencie. To w jego interesie leży żebym dostała produkty nad którymi mogę jedynie kwiczeć z zachwytu

Co do negatywnych doświadczeń - BS przysłało mi próbki i wymagało recenzji, nie miałam wtedy wystarczająco dużo jaj żeby kazać im spadać na drzewo.

Edytowane przez DzikaWozkowa
Czas edycji: 2014-10-30 o 10:25
DzikaWozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:33   #4200
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Chyba nie czytałam o tej dermabrazji, poszukam sobie

A macie jakieś negatywne doświadczenia?
Ja mam dwa.
Jedno gdzieś sprzed półtora roku, firma na B.
Miałam wybrać sobie kosmetyk, podałam adres. Kosmetyku do tej pory nie dostałam. Przypomniałam się, niby mieli sprawdzić co się dzieje i cisza.

Potem napisała do mnie jakaś babka, że chce mi coś wysłać. Już nie pamietam jaka firma. Mniej więcej rok temu. Dostała adres i wszystko. 2 miesiące i nic. Piszę do niej czy już wysłała (o ile mnie to interesowało bo się przeprowadzałam). To mi napisała, że jeszcze nie bo ma dużo roboty, ale wyśle.
Do tej pory nic nie dostałam, ale wiem, ze babka już tam nie pracuje.
bodetkolash? już od paru osób to słyszałam

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez DzikaWozkowa Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że producenci to sądzą że rzucą byle chłam za darmoszkę i w zamian dostaną masę pochlebnych recenzji. Ja wychodzę z założenia, że jeśli producent chce żeby recenzja była z zachwytami to powinien dać produkt przy którym nie ma się czego doczepić i jedyna recenzja jaką da się napisać jest pozytywna.
Za to patrząc na niektóre blogi, szczególnie te nastawione tylko na współpracę to czasami można przeczytać zachwyty nad produktami, które są złe, ewentualnie bardzo złe i to jest niefajne.

Na spotkaniu blogowym dostałam szampon, który jest gorzej niż zły, fakt że go dostałam nie zmieni w żaden sposób mojego złego zdania o nim, a jedynie źle świadczy o producencie. To w jego interesie leży żebym dostała produkty nad którymi mogę jedynie kwiczeć z zachwytu

Co do negatywnych doświadczeń - BS przysłało mi próbki i wymagało recenzji, nie miałam wtedy wystarczająco dużo jaj żeby kazać im spadać na drzewo.
otóż to! Albo organizowałam spotkanie. Zakres wiekowy dziewczyn znają. Większość poniżej 30. A co dostajemy? Kosmetyki 30+.
Albo byłam na spotkaniu gdzie Soraya wysłała krem 40 i 50+. Średnia wieku na spotkaniu 25 lat.
Albo firma od magicznych ścierek do demakijażu wmawiała mi że ich ścierki są antybakteryjne i mówią to babie która z mikrobiologi miała niezłą ocenę.
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości