|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Ja miałam zapowiedziane, że jak nie powyższe cukrów rano, to też będę musiała w nocy zmierzyć. W cukrzycy w ciąży jest to istotne, bo jak cukier za bardzo spada, to się głodzi dziecko.
|
|
|
|
#4262 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48731653]Ja miałam zapowiedziane, że jak nie powyższe cukrów rano, to też będę musiała w nocy zmierzyć. W cukrzycy w ciąży jest to istotne, bo jak cukier za bardzo spada, to się głodzi dziecko.[/QUOTE]
Dokładnie o głodzenie chodziło. Mam sprawdzać raz na jakiś czas czy poniżej 60 nie ma ale zastanawiałam się czy jest też górna granica. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera a monitor oddechu masz? To naprawdę ułatwia życia
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Melbi, Perse no to widzicie czlowiek sie uczy cale zycie
skoro kazali to mierz... Dziewczynki co na zatoki polecacie bo zaraz mnie cos trafi normalnie .... z nosa mi leci woda i mam juz dosc...
|
#4265 | ||
|
Zadomowienie
|
Niby normalne, a jakże inne, co
![]() Cytat:
Kciukam za kp!!! Do mokrych staników polecam wkładki laktacyjne - u mnie niezastąpiona rzecz od początku kp. to chyba normalny odruch, E. też wiecznie coś memła w buzi. Nigdy nie wiadomo. E. pierwszy ząb przebił się 3 dni po skończeniu 4 miesiąca. Z drugiej strony ślinić się może nawet przez najbliższe pół roku a zebów moze nie byc. Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- U nas dzisiaj noc cudów! znaczy od 21 do 1 było chyba 5 pobudek, ale od 1 do 6 rano Emilka spała teraz tylko pytanie czy to zasługa podanego czopka czy tego, że jak ją nakarmiłam o tej 1 to odłożyłam do nas do łóżka i spaliśmy w trójkę do rana w sumie to najważniejsze, że w koncu wszyscy trochę odpoczęli.
|
||
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Waderko świetnie sobie radzisz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka co za czopek dałaś? Viburcol?
Berbie M ma tak samo od długiego czasu i narazie zębów brak. Gryzie wszystko. Siebie najbardziej A jak u Was się sprawdza Żyrafka? Bo u nas bez szału Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Malo nas w tym roku na mikolajki. Kto jeszcze chetny?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatko- to polecałas jakiś dobry pokład matujący. Możesz jeszcze raz napisać bo nie mogę znaleźć?
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
kochany starszy brat
![]() nie jesteś dziwna ![]() kuzynka T., urodzona 13 VI, ma już dwa ![]() po to są paski ketonowe (jak sporadycznie wywala to wystarczy pić więcej wody)... jeśli cukier rano wychodzi zły - trzeba najpierw zmienić/kombinować z ostatnim posiłkiem (na bardziej tłusty, bardziej węglowy - każdemu coś innego pomaga), potem dopiero się robi pomiar "glikemii dobowej" (wpisz sobie w google). spokojnie. jesteś na początku swojej słodkiej drogi ![]()
|
|
#4271 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obym obstawiałam wspólne spanie, u nas Krzyś bardzo spokojnie i długo śpi jeśli śpi z nami u nas też, ale myślę, że dlatego, że Krzysiowi wypada z ręki jak wszystkie inne przedmioty. myślę, że będzie można ją ocenić gdy już będzie mu się lepiej trzymało dziewczyny po czym poznać, że idą zęby?
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka dziękuję, na mnie to nie bardzo działa....a przez to nie mam na nic siły...teraz musiało mnie dopaść wrr....
Dwakolory ja nie polecam ale na mnie dobrze działa ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...oundation.html idealnie mnie matowi i jak dla mnie rewelacja ale każdemu co innego spasuje, myślę że warto spróbować bo nie jest jakoś mega drogi (w promocji można kupic nawet za 12zł) a może akurat podpasuje Melbi a no właśnie a masz te paski też?? Spokojnie kombinuj sobie na każdego działa inaczej
|
#4274 |
|
Konto usunięte
|
Pani ma rację, jest chyba ekspertem cukrzycowym
![]() Ja jadłam na ostatni posiłek białą wielką bułę z serem Cały dzień na to czekałam...Ja w tym roku się na Mikołajki niestety nie piszę Nie dam rady ogarnąć logistycznie ani finansowo. Może w przyszłym Ale wszystkim polecam, bo to cudowna zabawa ![]() Moje pudełko na biżuterię od Ani ciągle mi służy
|
|
|
|
#4275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4276 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze tak mało nas w tym roku
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczyny,
Niestety i my z mężem straciliśmy dzidziusia, serduszko przestało bić w 9 t i 3 d ciązy. Dowiedzieliśmy się w połowie 10 tyg na wizycie kontrolnej, serduszko po prostu przestało bić Póki co jeszcze "ciepły" temat więc nie jestem w stanie mysleć jakoś racjonalnie, ale piszę właściwie ponieważ potrzebuje pomocy w kwestii ubezpieczenia. Wiele osób mi podpowiada by ubiegać się o odszkodowanie - moje wewnętrzne ja mówi mi, że za wcześnie na takie kroki ale z drugiej strony nie po to opłacam duże składki od wielu lat by w takich momentach po prostu nie ubiegać się o swoje, o to co się nam po prostu należy. Czy któraś z Was ubiegała się o wypłacenie odszkodowania z PZU? Ubezpieczenie mam grupowe w dużej firmie. Naczytałam się na różnych forach. Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda na dzień dzisiejszy w praktyce. Czy faktycznie potrzebne jest zaświadczenie o urodzeniu dziecka wydane ze szpitala? Byłabym przeogromnie wdzięczna jeśli którakolwiek z Was mi pomoże, doradzi, wypowie się.
|
#4279 |
|
Konto usunięte
|
Maartucha witaj
Co do ubezpieczenia to tak, faktycznie jest potrzebne zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka, jest to podstawa do otrzymania aktu urodzenia dziecka, a to z kolei jest podstawą do wypłaty odszkodowania... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana mojej uczennicy synowi zęby szły po 3 m-cach ![]() Cytat:
![]() no i za karmienie ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48738602]Maartucha witaj Co do ubezpieczenia to tak, faktycznie jest potrzebne zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka, jest to podstawa do otrzymania aktu urodzenia dziecka, a to z kolei jest podstawą do wypłaty odszkodowania...[/QUOTE] Maartucha dokładnie tak jak pisze Gryzia...najpierw zaświadczenie o urodzeniu martwego dziecka ze szpitala (wysyłają to do USC) - u mnie np. wiązało się to ze zgodą na pochówek - potem idziesz do USC rejestrujesz dziecko i dostajesz akt urodzenia z adnotacją 'dziecko martwo urodzone'. Z tym aktem idziesz do PZU i tam załatwiają sprawę bardzo szybko - mieliśmy pieniądze w ciągu 3-4 dni.
|
|
#4282 |
|
Konto usunięte
|
Rena super, że nie ma plamień dzisiaj
![]() ![]() Zostało mi tylko tło do zrobienia - co myślicie? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48738602]Maartucha witaj
Co do ubezpieczenia to tak, faktycznie jest potrzebne zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka, jest to podstawa do otrzymania aktu urodzenia dziecka, a to z kolei jest podstawą do wypłaty odszkodowania... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Chciałabym zapomnieć dzień w którym się dowiedzieliśmy i dzień zabiegu Jak sie przebudziłam to wpadłam w panike, płacz... na szczęscie mój TZ to Anioł, gdyby nie on nie poradziłabym sobie psychicznie ( Wiem, ze tylko czas leczy rany i nadzieja, ze jeszcze wszystko co piekne przed nami.Cieszylismy sie okropnie mocno, bo termin był wyznaczony na nasza 1 rocznice slubu no ale coz tak chyba być musialo.Gryzelda88 myslisz, ze w szpitalu mi wystawia takie zaswiadczenie? w sobotę mija 3 tyg od zabiegu. Nikt w szpitalu nas nie informował jakie mamy prawa, co nam przysługuje, że możemy zarejestrować dzieciątko w USC... jutro się przejde do PZU i szpitala, jednak idąc chciałabym zasięgnać jakieś wiedzy. Prześledziłam watek temu poswiecony na stronie www.poronienie.pl jednak tam on troszke ucichł, a ze z wizazem jestem od wielu wielu lat to licze na to, że ktos mi troszke cos podpowie.
|
#4284 |
|
Konto usunięte
|
Maartucha nie wiem czy po takim czasie wystawią. Ja straciłam moją Madzię na podobnym etapie co Ty, ale mi w szpitalu wszystko powiedzieli i przed wyjściem miałam zaświadczenie. Wpisali płeć domniemaną. U Reny konieczne było genetyczne ustalenie płci i dopiero zgodzili się na wystawienie zaświadczenia. Ale w jednym i drugim przypadku było to od razu...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas tak doglądała Maluszka jak Ty. Więc to normalne Może inhalacje? W ciązy są chyba bezpieczne. |
|
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48739625]Maartucha nie wiem czy po takim czasie wystawią. Ja straciłam moją Madzię na podobnym etapie co Ty, ale mi w szpitalu wszystko powiedzieli i przed wyjściem miałam zaświadczenie. Wpisali płeć domniemaną. U Reny konieczne było genetyczne ustalenie płci i dopiero zgodzili się na wystawienie zaświadczenia. Ale w jednym i drugim przypadku było to od razu...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Nie wiem jak się w ogole za to zabrac, czy mam podstawy zeby wymagać tego dokumentu w szpitalu powolujac sie na to ze nikt mi nie przedstawil ze mam takie prawo... nie wiem, licze ze w PZU jakos mnie nakieruja Ehh Teoretycznie jeszcze nie mam wyniku histopatologi wiec temat w szpitalu ze tak powiem nie jest zamkniety... wiec moze to mi w czyms "pomoze". Tak jeszcze mysle, czy w obowiązku szpitala jest przeslanie stosownych dokumentow do USC? Informujacych o narodzeniu martwego dziecka?
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2014-10-30 o 19:08 |
|
|
|
#4287 |
|
Konto usunięte
|
Maartucha urodzenie czy to martwe czy żywe zgłasza się samemu...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4288 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48739393]Rena super, że nie ma plamień dzisiaj
![]() ![]() Zostało mi tylko tło do zrobienia - co myślicie? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Piękna!!!!!!!!!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48739734]Maartucha urodzenie czy to martwe czy żywe zgłasza się samemu... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mi szpital sam zgłosił, ale moja ciąża miała 16 tygodni. Pani mi mówiła, że jest jakiś wiek ciąży, nie pamiętam dokładnie. Do tego wieku można ale nie trzeba zgłosić samemu, a powyżej tego wieku szpital zgłasza. Ale to dotyczy jakoś wyższych ciąż.
|
|
|
#4289 |
|
Konto usunięte
|
Marta witaj. Bardzo mi przykro.
Byłam dziś na wizycie. szew trzyma. Mam 4 tygodnie leżeć a potem jak będzie dobrze to będę mogła iść na spacer ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziękuję za szybką reakcję
![]() Jutro zatem ruszam do szpitala i zobaczymy co w tej kwestii zdziałamy z mężem.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

skoro kazali to mierz... 
i czasami wydaje mi się, że nie oddycha, wtedy muszę ją dotknąć
teraz tylko pytanie czy to zasługa podanego czopka czy tego, że jak ją nakarmiłam o tej 1 to odłożyłam do nas do łóżka i spaliśmy w trójkę do rana
w sumie to najważniejsze, że w koncu wszyscy trochę odpoczęli.

Cały dzień na to czekałam...