|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Ją się cieszę że jestem w polsce bo jak czytam o uk to pewno bym tam nie donosiła. Jednak nasza służba zdrowia nie jest taka zła
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
pod tym względem na pewno nie jest taka zła! nawet USG na NFZ są trzy tak? a tutaj tylko w 12 i 20 tygodniu ciąży, a potem nic...
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt, tu mozemy isc nawet prywatnie z chwili na chwile gdzies sie dostaniemy...
a w uk to ponoc takie ceny prywatnych wizyt ,ze olaboga :/ Ja polezalam , bole przeszly ![]() mlody sie wierci <3 w piekarniku lazania ![]() O 15 musze dzwonic sie zapisac na to usg 4d do polecanej doktorki ![]() Moze udaloby sie w przyszlym tyg juz isc ....byloby super 24t i ktorys dzien to powinno byc cos ladnie widac
|
|
#2524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja mam dziś makaron z brokułem i sosem śmietanowym.Ja też myślałam o 4 albo 3 d i chyba tez się zapiszę. A będziesz rozmawiała o tym z lekarzem, który Cię prowadzi? Bo ja nie wiem czy rozmawiać czy nie, może poczuje się , że chcę go sprawdzać
|
|||
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Zadomowienie
|
Asia - nie martw się. Pierwszy moment diety, to szok. Szczerze mówiąc: wyć się chce. Po kilku dniach jednak człowiek zaczyna doceniać pewne zalety diety i już nie jest tak źle. Po następnych to sobie nawet myśli: jak można się było wcześniej tak źle odżywiać
Dodatkowo, wtedy już mniej więcej wiadomo, co szkodzi a na co sobie można pozwolić i jest już lżej Warto tylko mieć dobrego diabetologa lub dietetyka - zależy jak tam u Ciebie w mieście to wygląda, który wytłumaczy dietę, tak, żeby się nie katować i nie chudnąć, bo pierwszy odruch to jest taki: przestanę jeść węglowodany, a to może mocno zaszkodzić.Duszona - fajnie, że mąż trzyma Twoją stronę. Tzn., że pokazuje swojej mamie, że w razie konfliktu będzie Cię wspierał ![]() Ja dzisiaj jadę do tego diabetologa. Aż ciekawa jestem, co mi powie. Boję się tylko, że nie zdążę, bo to jest ponad godzinka drogi, a mąż jeszcze w trasie z delegacji. No nic - najwyżej mnie Tata zawiezie. Co do lekarzy i położnych u nas i w UK - też wolę tutejszą sytuację, mimo, że jednak zwykle dość mocno daje po kieszeni. Z drugiej strony często sobie myślę, jakim super wynalazkiem jest internet! Wiem, że czasem czytając różne rzeczy można spanikować, ale też bardzo często uspokaja: dużo śluzu w nosie - norma, krew z nosa - norma itd. |
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem laseczki
Z maluszkiem moim wszystko w porządku, wód jest odpowiednia ilość, u szyjka w porządku, łożysko też Niuni nie mierzył, wpisał te wymiary z prenatalnych, bo mówi że to nie ma sensu tak co chwile mierzyć, jak widać, że jest wszystko ok. No i teraz wiem jak wyglądają wizyty na NFZ ![]() i to jest podobno normalne więc nie rozumiem po co rejestrują od 8 i mówią że przyjmuje od 8. nie wiedziałam o co chodzi bo wyszła za nimi pielęgniarka i zaczęła do gościa wywody, że to pani przychodzi na wizytę a nie pan, że pan ma zostać na zewnątrz itp. itd. (gościu taki lekko burakowaty) zapytał pielęgniarki dla czego to mu powiedziała że to rozprasza i lekarza i ją..hmmm.... :co nfused: co by tam miało rozpraszać nie mam pojęcia ale ok, skoro takie mają życzenie... Od razu pomyślałam (dobrze że mój mąż ze mną nie przyszedł bo jakby jego wyrzucili ![]() ). Ale sytuacja się wyjaśniła jak ja weszłam do gabinetu. Tam nie mają USG, tak tylko przyjmują pacjentki do badania, nic poza tym więc w sumie racja, po co tam facet. A USG musiałam mieć zrobione, więc kazał mi przejść do innego gabinetu "oddziałowego" na ginekologii ale musiałam czekać (nie tylko ja) godzinę na to usg, bo on przechodzi do tego drugiego gabinetu dopiero jak skończy wszystkie pacjentki przyjmować tu.Więc kolejna godzina czekania (dobrze, że wzięłam sobie książkęA w badaniach coś mi tam wyszło nie tak i się mnie pyta czy nie byłam przeziębiona jak je robiłam (nie przyznałam się że to wczoraj robione, a że wydruk z neta to bez daty wyszło) więc ja mu na to, że nic mi nie wiadomo, bo katar mam cały czas, więc nie odróżniam tego hormonalnego od zwykłego. A temperatury też nie mierzę bez przyczyny.. więc No to kazał mi w przyszłym tyg, zrobić crp i zobaczy co tam się dzieje, ajk dalej będzie nie tak to jakiś antybiotyk mi da. no i dostałam skierowanie na krzywą cukrową... mam zrobić za 2 tyg. i kolejna wizyta za 3 tyg.(teraz już częściej). Ale na szczęście nie ma różnicy w jego zachowaniu i podejściu do pacjenta porównując prywatne i na nfz, także nie zmieniam lekarza Teraz zabieram się za obiad a na 16 jadę z moimi kociarami do weta... ciekawe jak te moje potworki to zniosą... ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A no i muszę was nadrobić |
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dzisiaj spaghetti, które wczoraj przygotował tz...też lubię robić, ale skoro on twierdzi, że to jego działka, to się nie kłócę - przynajmniej raz na jakiś czas mogę odpocząć od gotowania (choć uwielbiam gotować, ale w ostatnich tygodniach ciągle albo o czymś zapomnę, albo coś przesolę...ta skleroza ciążowa
)---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Aluś cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku...a tymi naszymi badaniami tak już jest, teraz coraz częściej różne odchylenia dobrze, że w brzuszku jest ok
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia, mój lekarz tez się spóźnia. Tylko, że on dojeżdża (80 km) , to już może inaczej. Fajnie, ze z szyjką , łozyskiem i dzidzią jest ok. Zobaczymy jak Tobie cukry wyjdą.
Mi niestety, skierowania na glukozę jeszcze nie dał, a też juz bym chciała mieć to za sobą.
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lepiej bedzie mu sie zylo jak bedzie mniej wiedzial Ala - super, ze z dzidzia wszystko ok, to najwazniejsze- nfzowskie wizyty to jest istny mlyn, sie nasiedzialas troche Dobrze, ze podejscie lekarza nie zmienia sie wraz z gruboscia portfela po wizycie
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ala najważniejsze, że z Małą wszystko ok
Czekamy na zdjęcie ![]() Incognito dziękuję za radę ![]() Idę się ogarniać, bo dzisiaj kolejne zajęcia w SR
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
tez chce juz chodzic na SR
mam nadzieje,ze 1 grudnia to ruszy na pewno, a ja jeszcze bede miala sily
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia super, ze dzidziunia zdrowa i pieknie rośnie
Ja na moje NFZ-owskie wizyty czekam po 3 h dosłownie. Tyle babek w ciazy ma moja lekarka. Koleżanka mi mówiła, ze teraz ma zacząć przyjmować dwa razy w tygodniu to moze bedzie lepiej.
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia super że lekarz zachował się normalnie. To dziś 4 wizytujące
Ja ostatnia. A ja jadłam chleb smażony w jajku. Fajny obiad co? ![]() Ale już od dawna miałam na niego ochotę a takie jedzenie przyjmuje tylko w porze obiadowej to zrobiłam. Muszę na zakupy dziś jechać. Jutro będzie sajgon w sklepach więc tego chcę uniknąć. M dzwonił i już zapowiedział że wraca w kiepskiej formie. Znowu izolatka w domu, najbardziej nie lubię jak M choruje A mieliśmy jutro na cmentarz jechać do M babci i w domu zostaniemy.---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dobrze ze ten dupek co ja do niego na NFZ chodziłam nie miał kolejek, 1 max 2 osoby przede mną były raz ciach i już, a najczęściej od razu wchodziłam tyle dobrego.
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina ja też kocham chleb w jajku
Aktualnie odpoczywam po lazani, aleeee narobilas mi takiego smaka, ze za 3-4godz wyciagne jedno jajko, ze dwie kromeczki i sobie zrobie Tak na ząb ![]() Szkoda, że Twój M chory :/ ja tego sie najbardziej boje i opatulam juz mojego meza wieczorami jak idzie z psem jak na zime
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka na którą masz wizytę? Nie 17 z hakiem?
Podkusiło mnie zeby sprawdzić i nie mam na 19:15 tylko 17 aaaa Ale bym przypał zaliczyła a gin mi w kartę ciąży wpisał ale wstyd by był.
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
Ala fajnie że wszystko w porządku
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczyna mnie męczyć już to roztargnienie
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż zawsze na waleta spał, a teraz koszuleczka, majtki, skarpetki |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Asia współczuje cukrów... będziesz teraz pewnie z nami mierzyła po posiłku.
![]() Vexi cieszę się, że napisałaś i że u Ciebie wszystko w porządku ![]() Maciejka powodzenia na wizycie Alunia cieszę się, że z Niunią wszystko dobrze... to najważniejsze ![]() A moja kuzynka już pojechała... ja wzięłam wcześniej nospe na ten mój ból kłująco ciągnący... i yyy nic nie pomogło :/ więc nie wiem o co chodzi i co to za ból
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, takie uroki ciąży
. Powodzenia na wizycie !Madzia, a do swojego lekarza nie chcesz zadzwonić ? Powiedzieć, że ten ból męczy Cię już od kilku dni ?Albo umówić sie wcześniej na wizytę? Zobaczysz czy wszystko jest ok Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-30 o 14:50 |
|
|
|
#2542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego ja nie chodzę na bfz do ginekologa... bo u nas na nfz to nawet na godziny nie umawiają iczeka się normslnie w kolejkach po 3 godziny.
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia byłam na wizycie równy tydzień temu
wtedy nic się nie działo.Nie opłaca mi się do niego dzwonić, bo on i tak nie odbierze, bo jest taki zajęty.. na smsa odpisze po kilku/kilkunastu godzinach i jeszcze pewnie odpisze, żebym leżała i odpoczywała albo coś :/ Tak samo jak było z moją infekcją to miałam sobie coś kupić, a jak miałam plamienia to z góry zakładał, że na pewno od polipa. Ani razu nie napisał, żebym od razu przyjechała. Więc się chyba nie chce denerwować jeszcze bardziej
|
#2544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki polecicie glukometr? Bo ja to nigdy nie miałam styczności z cukrzykiem i zielona jestem w tym temacie
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------ A z tym moim jedzeniem wczoraj, to było tak, że miałam ochotę i na to i na to, ale nie potrafiłam się zdecydować i w końcu stwierdziłam, a c mi tam w końcu jestem w ciąży więc mi wolno, nkt się dziwił nie będzie ",a wcześniej tak mi jakoś głupio było ale się przełamałam i zjadłam...mniami ![]() Tutti Przeklęte mój w ogóle nie bada mnie z wziernikiem już od początku ciąży można by powiedzieć "nie miałam go w sobie".. jak głupio by to nie brzmiało Mala super A marudź... a i z 7 miesiąc ![]() Lui no to mąż na wypasie cieszy mnie to, że nie mam takiego straszliwego parcia na coś czego obecnie w sklepach nie ma.![]() Zielona skóra się rozciąga Ewccik widzisz skorzystasz przynajmniej Fajne jest to badanie, tak długo się widzi dzidzirka ![]() Logoasia jak tylko masz jakieś nie[pokojące objawy to leć kochana nie czekaj nie wiadomo na co. Lepiej, żeby lekarz postukał się po czole, powiedział, że to w ciązy normalne i uspokoił niż siedzieć w domu i zabijać się myślami. A i miałam wam napisać, że przybyło mi 2 kg jestem zadowolona, bo myślałam, że więcej..Wszystko przez ten brzuszek, że tak mi go wywaliło...
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
No niby najlepszy ten Accu-chek...
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Alunia - super że z małą ok
Paulina- też uwielbiam , ale teraz w ciąży nie mogę To nie roztargnienie to kalafior , ja też umówiłam sie z moim ginem na kontrolę a przecież jutro piątek i mam wizytę u cukrzyka w Warszawie Aga a teraz coś dla ciebie, zobacz jaka mi sówka wyszła - tylko takie sobie zdjęcie bo z telefonuWP_20141030_001.jpg WP_20141030_002.jpg |
|
|
|
#2548 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo widzę, że wy chętnie je zajadacie Fajna koszulka mam podobną zostały mi dwie po pierwszej ciąży i trzecia nowa jeszcze nie otwierana więc nie muszę juz koszuli dla siebie do szpitala kupować ![]() Cytat:
Cytat:
Masz sprawdzonego dostawcę a propo pościeli do łóżeczka bo ja planuję zamówić w przyszłym tygodniu. Jak coś to podeślij mi linka.Cytat:
![]() Cytat:
Alunia gratuluje udanej wizyty fajnie że z dzidzią wszystko ok
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2014-10-30 o 15:02 |
|||||
|
|
|
#2549 |
|
Wtajemniczenie
|
emdziczku a ty nie myślałaś o tym by u jakiegoś innego gina takie awaryjne wizyty przeprowadzać? często się martwisz biedna, a brak wsparcia od gina w takich sytuacjach to jednak też niekomfortowe.
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Asia - ja też byłam zielona. Przetestowałam 3: Xido (zawyżał), One Touch Select (zaniżał na czczo), zdecydowałam się na Accu Check. Najpewniej jednak dostaniesz glukometr w poradni diabetologicznej. Umów się już na wizytę, bo to się zwykle trochę czeka na pierwszą.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a ja mam dziś makaron z brokułem i sosem śmietanowym.

nie wiedziałam o co chodzi bo wyszła za nimi pielęgniarka i zaczęła do gościa wywody, że to pani przychodzi na wizytę a nie pan, że pan ma zostać na zewnątrz itp. itd. (gościu taki lekko burakowaty) zapytał pielęgniarki dla czego to mu powiedziała że to rozprasza i lekarza i ją..hmmm....
:co nfused: co by tam miało rozpraszać nie mam pojęcia ale ok, skoro takie mają życzenie... Od razu pomyślałam (dobrze że mój mąż ze mną nie przyszedł bo jakby jego wyrzucili
No to kazał mi w przyszłym tyg, zrobić crp i zobaczy co tam się dzieje, ajk dalej będzie nie tak to jakiś antybiotyk mi da. no i dostałam skierowanie na krzywą cukrową... mam zrobić za 2 tyg. i kolejna wizyta za 3 tyg.(teraz już częściej). Ale na szczęście nie ma różnicy w jego zachowaniu i podejściu do pacjenta porównując prywatne i na nfz, także nie zmieniam lekarza 

Mi niestety, skierowania na glukozę jeszcze nie dał, a też juz bym chciała mieć to za sobą.

dlatego ja nie chodzę na bfz do ginekologa... bo u nas na nfz to nawet na godziny nie umawiają iczeka się normslnie w kolejkach po 3 godziny.

ślub 28.04.2012