![]() |
#2521 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Ją się cieszę że jestem w polsce bo jak czytam o uk to pewno bym tam nie donosiła. Jednak nasza służba zdrowia nie jest taka zła
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Raczkowanie
|
pod tym względem na pewno nie jest taka zła! nawet USG na NFZ są trzy tak? a tutaj tylko w 12 i 20 tygodniu ciąży, a potem nic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
To fakt, tu mozemy isc nawet prywatnie z chwili na chwile gdzies sie dostaniemy...
a w uk to ponoc takie ceny prywatnych wizyt ,ze olaboga :/ Ja polezalam , bole przeszly ![]() mlody sie wierci <3 w piekarniku lazania ![]() O 15 musze dzwonic sie zapisac na to usg 4d do polecanej doktorki ![]() Moze udaloby sie w przyszlym tyg juz isc ....byloby super ![]() ![]()
#2524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też myślałam o 4 albo 3 d i chyba tez się zapiszę. A będziesz rozmawiała o tym z lekarzem, który Cię prowadzi? Bo ja nie wiem czy rozmawiać czy nie, może poczuje się , że chcę go sprawdzać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Asia - nie martw się. Pierwszy moment diety, to szok. Szczerze mówiąc: wyć się chce. Po kilku dniach jednak człowiek zaczyna doceniać pewne zalety diety i już nie jest tak źle. Po następnych to sobie nawet myśli: jak można się było wcześniej tak źle odżywiać
![]() ![]() Duszona - fajnie, że mąż trzyma Twoją stronę. Tzn., że pokazuje swojej mamie, że w razie konfliktu będzie Cię wspierał ![]() Ja dzisiaj jadę do tego diabetologa. Aż ciekawa jestem, co mi powie. Boję się tylko, że nie zdążę, bo to jest ponad godzinka drogi, a mąż jeszcze w trasie z delegacji. No nic - najwyżej mnie Tata zawiezie. Co do lekarzy i położnych u nas i w UK - też wolę tutejszą sytuację, mimo, że jednak zwykle dość mocno daje po kieszeni. Z drugiej strony często sobie myślę, jakim super wynalazkiem jest internet! Wiem, że czasem czytając różne rzeczy można spanikować, ale też bardzo często uspokaja: dużo śluzu w nosie - norma, krew z nosa - norma itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Wtajemniczenie
|
No to jestem laseczki
![]() Z maluszkiem moim wszystko w porządku, wód jest odpowiednia ilość, u szyjka w porządku, łożysko też ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w badaniach coś mi tam wyszło nie tak i się mnie pyta czy nie byłam przeziębiona jak je robiłam (nie przyznałam się że to wczoraj robione, a że wydruk z neta to bez daty wyszło) więc ja mu na to, że nic mi nie wiadomo, bo katar mam cały czas, więc nie odróżniam tego hormonalnego od zwykłego. A temperatury też nie mierzę bez przyczyny.. więc ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz zabieram się za obiad a na 16 jadę z moimi kociarami do weta... ciekawe jak te moje potworki to zniosą... ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- A no i muszę was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Rozeznanie
|
Ja mam dzisiaj spaghetti, które wczoraj przygotował tz...też lubię robić, ale skoro on twierdzi, że to jego działka, to się nie kłócę - przynajmniej raz na jakiś czas mogę odpocząć od gotowania (choć uwielbiam gotować, ale w ostatnich tygodniach ciągle albo o czymś zapomnę, albo coś przesolę...ta skleroza ciążowa
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Aluś cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku...a tymi naszymi badaniami tak już jest, teraz coraz częściej różne odchylenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
Alunia, mój lekarz tez się spóźnia. Tylko, że on dojeżdża (80 km) , to już może inaczej. Fajnie, ze z szyjką , łozyskiem i dzidzią jest ok. Zobaczymy jak Tobie cukry wyjdą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ala - super, ze z dzidzia wszystko ok, to najwazniejsze- nfzowskie wizyty to jest istny mlyn, sie nasiedzialas troche ![]() ![]()
![]() |
#2531 |
Wtajemniczenie
|
Ala najważniejsze, że z Małą wszystko ok
![]() ![]() Incognito dziękuję za radę ![]() ![]() Idę się ogarniać, bo dzisiaj kolejne zajęcia w SR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
tez chce juz chodzic na SR
![]() ![]()
#2533 |
Zakorzenienie
|
Alunia super, ze dzidziunia zdrowa i pieknie rośnie
![]() Ja na moje NFZ-owskie wizyty czekam po 3 h dosłownie. Tyle babek w ciazy ma moja lekarka. Koleżanka mi mówiła, ze teraz ma zacząć przyjmować dwa razy w tygodniu to moze bedzie lepiej.
#2534 |
Wtajemniczenie
|
Alunia super że lekarz zachował się normalnie. To dziś 4 wizytujące
![]() A ja jadłam chleb smażony w jajku. Fajny obiad co? ![]() Ale już od dawna miałam na niego ochotę a takie jedzenie przyjmuje tylko w porze obiadowej to zrobiłam. Muszę na zakupy dziś jechać. Jutro będzie sajgon w sklepach więc tego chcę uniknąć. M dzwonił i już zapowiedział że wraca w kiepskiej formie. Znowu izolatka w domu, najbardziej nie lubię jak M choruje ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Dobrze ze ten dupek co ja do niego na NFZ chodziłam nie miał kolejek, 1 max 2 osoby przede mną były raz ciach i już, a najczęściej od razu wchodziłam tyle dobrego.
#2535 |
Zakorzenienie
|
Paulina ja też kocham chleb w jajku
![]() ![]() ![]() Szkoda, że Twój M chory :/ ja tego sie najbardziej boje i opatulam juz mojego meza wieczorami jak idzie z psem jak na zime ![]()
#2536 |
Wtajemniczenie
|
Maciejka na którą masz wizytę? Nie 17 z hakiem?
Podkusiło mnie zeby sprawdzić i nie mam na 19:15 tylko 17 aaaa Ale bym przypał zaliczyła a gin mi w kartę ciąży wpisał ale wstyd by był.
#2537 |
Konto usunięte
|
Ala fajnie że wszystko w porządku
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Wtajemniczenie
|
Zaczyna mnie męczyć już to roztargnienie
![]()
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż zawsze na waleta spał, a teraz koszuleczka, majtki, skarpetki ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Asia współczuje cukrów... będziesz teraz pewnie z nami mierzyła po posiłku.
![]() Vexi cieszę się, że napisałaś i że u Ciebie wszystko w porządku ![]() Maciejka powodzenia na wizycie Alunia cieszę się, że z Niunią wszystko dobrze... to najważniejsze ![]() A moja kuzynka już pojechała... ja wzięłam wcześniej nospe na ten mój ból kłująco ciągnący... i yyy nic nie pomogło :/ więc nie wiem o co chodzi i co to za ból ![]()
#2541 |
Zakorzenienie
|
Paulina, takie uroki ciąży
![]() Madzia, a do swojego lekarza nie chcesz zadzwonić ? Powiedzieć, że ten ból męczy Cię już od kilku dni ?Albo umówić sie wcześniej na wizytę? Zobaczysz czy wszystko jest ok Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-10-30 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Olcia byłam na wizycie równy tydzień temu
![]() Nie opłaca mi się do niego dzwonić, bo on i tak nie odbierze, bo jest taki zajęty.. na smsa odpisze po kilku/kilkunastu godzinach i jeszcze pewnie odpisze, żebym leżała i odpoczywała albo coś :/ Tak samo jak było z moją infekcją to miałam sobie coś kupić, a jak miałam plamienia to z góry zakładał, że na pewno od polipa. Ani razu nie napisał, żebym od razu przyjechała. Więc się chyba nie chce denerwować jeszcze bardziej ![]()
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------ A z tym moim jedzeniem wczoraj, to było tak, że miałam ochotę i na to i na to, ale nie potrafiłam się zdecydować i w końcu stwierdziłam, a c mi tam w końcu jestem w ciąży więc mi wolno, nkt się dziwił nie będzie ",a wcześniej tak mi jakoś głupio było ale się przełamałam i zjadłam...mniami ![]() ![]() Tutti ![]() ![]() Przeklęte mój w ogóle nie bada mnie z wziernikiem już od początku ciąży można by powiedzieć "nie miałam go w sobie".. jak głupio by to nie brzmiało ![]() Mala super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lui no to mąż na wypasie ![]() ![]() ![]() Zielona skóra się rozciąga ![]() ![]() ![]() Ewccik widzisz skorzystasz przynajmniej ![]() ![]() Logoasia jak tylko masz jakieś nie[pokojące objawy to leć kochana nie czekaj nie wiadomo na co. Lepiej, żeby lekarz postukał się po czole, powiedział, że to w ciązy normalne i uspokoił niż siedzieć w domu i zabijać się myślami. A i miałam wam napisać, że przybyło mi 2 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
No niby najlepszy ten Accu-chek...
#2547 |
Zadomowienie
|
Alunia - super że z małą ok
![]() Paulina- też uwielbiam , ale teraz w ciąży nie mogę ![]() ![]() To nie roztargnienie to kalafior ![]() Aga a teraz coś dla ciebie, zobacz jaka mi sówka wyszła ![]() WP_20141030_001.jpg WP_20141030_002.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Alunia gratuluje udanej wizyty ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png ![]() ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2014-10-30 o 14:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Wtajemniczenie
|
emdziczku a ty nie myślałaś o tym by u jakiegoś innego gina takie awaryjne wizyty przeprowadzać? często się martwisz biedna, a brak wsparcia od gina w takich sytuacjach to jednak też niekomfortowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zadomowienie
|
Asia - ja też byłam zielona. Przetestowałam 3: Xido (zawyżał), One Touch Select (zaniżał na czczo), zdecydowałam się na Accu Check. Najpewniej jednak dostaniesz glukometr w poradni diabetologicznej. Umów się już na wizytę, bo to się zwykle trochę czeka na pierwszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.