|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
bo poloznej nie ma, ona jest tylko raz w tygodniu AŻ.
Pytam czy tydzień później sa miejsca-tez nie ma. Nie wiem, nie uśmiecha mi się tluc busami z dzieciakiem, jak wczoraj poszłam tylko do pobliskiego sklepu i juz wracałam zgieta w pół.
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina a nie masz jakichś koleżanek?
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe masz możliwości zostawić z kimś dziecka?
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
mam, ale o 11rano sa w pracy, zresztą, wzięcie małego nie jest takim problemem jak ta podróż.Pojechalabym autem ale tam totalnie nie ma gdzie zaparkowac, jak juz tam jechałam - to jechalam busem.
Tak myślę te wizytę odwolac i isc pod jakimś pretekstem do GP, tak sie fatalnie czuję, ze nawet nie będzie problemem cos wymyślić. ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- nie, wszyscy w pracy jak już o 11 rano |
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie wizja takiej podróży jest odstraszająca...
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Kinqaa możesz skasować moja wizytę 6.11 a kiedy będę sie widziała z położną, tego nie wiem.
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
a ja proszę o dopisanie w wolnej chwili termin mojej wizyty 22.11. 9.20
|
|
|
|
#4090 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jak się wkurzyłam. Te baby w rejestracji to są jakieś niedorobione. Dzwoniłam rano do przychodni to baba w rej powiedziała mi zebym przyszła koło 12 i zapytała lekarki czy mnie przyjmie. No wiec o 11.45 miałam autobus, podjechałam i o 12 byłam pod gabinetem. Lekarki jeszcze nie było to na chwile usiadłam. Czekam, czekam, aż 15 po jak nikogo nie było to zeszłam do rej zapytać czy w ogóle dziś bedzie i dostałam info, że tak ale od 14
a od 12 to za tydzień i że mam przyjsc dziś ok15. No myślałam, ze mnie tam trafi na miejscu ehh. Więc doczłapałam się do domu i po obiedzie małż mnie zawiezie, bo nie chciało mi się tam siedzieć. Jeszcze do 13 bym poczekała, ale do 14 noł łej. ja ciut poniżej, w najszerszym miejscu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jestem trzepnięta. Poszłam do ptorbepco po torbe - kubek, obejrzałam małe ubranka i wyszłam zapominająć o torbie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() :kciuki Cytat:
![]() odpoczywa pewnie w taką pogode zjedz coś słodkiego to się ożywi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- kinqaa ja też poproszę na 14.11 ![]() katerina ehh widze, że służba zdrowia wszędzie tak samo chora
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poprosze o dopisanie 13.11 usg w 3trymestrze i 20.11 wizyta u lekarza |
|
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszunia - synek rośnie ładnie a jego mama niech wypoczywa
metoda porodu nie jest tak ważna jak posiadanie zdrowego dziecka, poza tym obrotu może dokonać nawet w ostatniej chwili
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
heeej.
ledwo żyję, od 3 do 9:30 byłam na ip z tżtem. żeby mi chociaż coś pomogli, ehhh. pojechałam bo znów problem z brzuchem byl, do tego w nocy spuchly i zsiniały mi rece + migrena ![]() a na ip 2 razy wymiotowałam. pozniej byłam na usg 3 trym, mam dziś 31t4d a wymiary małej odpowiadają 33t4d, 33t3d, więc jest dwa tyg do przodu, ale wszystko ok. szacunkowa waga 2167g, ktoś nas pobije ? ![]() lekarz powiedział tylko, że mała nie będzie :P ale ma po kim rosnąć. aa no i ułożenie podłużne główkowe, wiec ok. Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-10-30 o 14:02 |
|
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka, ale już lepiej pomogli Ci? No i gratulacje za usg. Prowadzisz w wadze :-D
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już myślałam że będę prowadzić w rankingu brzucholi, ale na szczęście mnie przebiłaś Bo reszta to skromnie ok 100 cm
|
|
#4097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Może spróbuj moją metodę na ruchy:
siadam na kanapie z nogami na płasko i jedną nogę zginam i podkulam-zawsze się buntuje Cytat:
Karolek duży ![]() Cytat:
Katerina-kombinuj z tym IP Ma.ko-grunt to informacja ale to nie ich stracony czas, więc kogo to obchodzi ja zapomniałam ostatnio w Pepco o małych wieszaczkach, ale dobrze się stało, bo w ten sam dzień dzwoni siostra i pyta, czy chcę od niej trochę małych wieszaczków, bo ma za dużo ![]() Cytat:
waga mega no a co robili z Tobą na IP? |
|||
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
co do ip to najpierw ktg, pozniej zaspany ginekolog mnie zbadal - wszystko ok i pobrali krew do badan.
wyniki badan byly juz o 4:30 i mialam czekac na gina znow - przyszedl po 7 wyspany i rzeski i powiedzial, ze wszystko ok, wyniki ok, a brzuch i puchniecie - norma w ciązy kazał mi czekac na neurologa, który od 7 nie miał ciaglę czasu, wiec o 9:30 powiedziałam, że wychodzę na własne żądanie, bo nie mam siły tu już kwitnąć, a czuję się w sumie gorzej niż lepiej, to nagle w 5 minut neurolog był. powiedział, że na migrenę przy przyjęciu powinni mi już podać sterydy (w ciąży ????) i że mam iść do neurologa po ciąży, a puchnięcie i brzuch to w sumie nie jego broszka. chcieli, żebym znow czekała na ginekologa, ale wzięłam papiery, podziękowałam i pojechałam, bo po 6,5h nie miałam już siły... a jak dostalam jakies zwykle tabletki przeciwbolowe i po 5 minutach je zwymiotowalam, i poszlam do poloznej, zeby mi dala nową, bo ta na pewno sie nie wchlonela, to powiedziala "no trudno, zdarza się" i mnie olała
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka Gratuluję! Wow jaka duża babka będzie
Jestem po glukozie. Wszystko cacy. Jesli cos wyjdzie dostane list do domu jeśli nie nie dostane Posluchalam serduszka bo się nie ruszal. Zmierzyla mi brzuch i rzeczywiście mam troche ponad norme ale to druga ciąża także. .. Dala mi tez jakas ulotke o klasie karmienia piersią
|
#4100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mamę bym się wkurzyła ale to ja ![]() Cytat:
Cytat:
też mnie muzyki słuchanie wkurza ostatnio myślałam że jakaś dziwna jestem. Cytat:
![]() ale przeżyć na ip nie zazdroszczę ![]() Cytat:
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak w ogóle to co Ty się tak nic nie odzywasz? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale to że Cię tak na IP potraktowali to szok poprostu! szok! Myszunia, za wizytę i leżymy leżymy ![]() ja też po wizycie: wszystko OK! szyjka ok, Mały się tak rusza dlatego że mam duzo wód płodowych i ma gdzie szaleć ![]() dostałam receptę na tardyferon fol mam brać raz dziennie i w następnym tygodniu iść znowu na morfo żeby zbadać czy coś ruszyło w górę ale sok z buraka nadal ma być obecny w mojej diecie acha i następna wizyta 20.11 a USG III trym 17.11 fashion, to jest taka mała lampeczka z oczkami i świńskim ryjkiem my tez będziemy mieć wspólny pokój dlatego taka wzięłam zaraz dodam fotki
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj w brzuszku cisza, a dziś mały nadrabia zaległości
Zjedliśmy obiadek i czekam na koleżankę, bo ma przyjechać na ploteczkiSmerfetka jak nie duży, to mały mężczyzna spędza sen z powiek, coś o tym wiem Ja problem z krwawieniem z nosa mam niemalże od początku ![]() Ma.ko mam nadzieję, że problem z wysypką szybko zostanie zażegnany Fashion i jak się czujesz? Szczeperka super, że wszystko ok ![]() Suszarka domowe sposoby i leżakowanie - w końcu przejdzie, chociaż ja już traciłam nadzieję na to, że wyzdrowieję to jakoś mi się udało Elvira ![]() Ma.ko no to poczyniłaś porządne zakupy! Allgood dokładnie, najmniejszy zakup, drobnostka dla maluszka wprawiają w dobry nastrój i uśmiech ![]() Myszunia Super, że chłopak zdrowo rośnie, a Ty odpoczywaj Kinga no no synek rośnie w siłę sądząc po wymiarach brzuszka aż z ciekawości się zmierzyłam i mamy dziś 100 cmEwka przy Twojej dzidzi to mój maluch jest miniaturką
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze waga Ewki Małej jest jak najbardziej ok na ten wiek ciazy wiec jakos w szoku nie jestem;p tyle juz dzieciaczki mogą ważyć po prostu
moja pewnie tez powyżej 2kg bedzie na najbliższej wizycie ważyła. Wole tak -przynajmniej wiem ze zdrowo sie rozwija jak rosnie,niżby miało byc mega chudziutkie ;p---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Smerfetka ale lekarz mierzył Ci poziom wod plodowych?czy po prostu tak sobie powiedział? |
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina, oj kochana głowa do góry
wiem że na pewno wam ciężko ale kaska może jakaś wpadnie? hmm?Dusiolka, lekarz tak powiedział, bo mi połozna mówiła że możliwe że mam ich za mało bo się tak rusza a to jest na odwrót
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niech ten młody jeszcze sie tak nie spieszy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Haha, dobre z ta torbą! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Smerfetka to wciąż strzelanie skoro nie zmierzył Ci poziomu wod..
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem juz w prawie 31tyg, a co ma zrobić taka w 39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

za wizyte
100 cm