|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
hej hej
![]() myślałam że jak mąż będzie miał nocki to się bardziej wyśpię a tu ![]() dziś o 5 się obudziłam a tu krew z nosa leci nie wiem czemu tak się stało ![]() ma.ko, kurcze nie wiem co z tymi torbami z Pepco u mnie było jeszcze kilka sztuk ale z tego co widziałam to już dawno były w gazetce więc pewnie mają je cały czas a ta torba będzie i dla mnie, a dla maluszka coś mniejszego bo do szpitala mam tylko kilka rzeczy wziąć z tego co czytałam na stronie ![]() Karoloo, pepa, Montanka, przypiłuj męża i niech się weźmie do roboty ![]() fashion, nie uwierzysz ale mi dziś też tak dziwnie po żołądku "jeździ" ![]() idę zaraz do fryzjera ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Kinqa, a Ty uważaj na ta swoją chałupę kalafiorku
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Eirene - jak Cie śmieszyła świecenie latarką to znalazłam coś lepszego " Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut"
![]() pepa, dusiołka - dzięki za rady, będę próbować. Co do porodu z osobą towarzyszącą to nie ma żadnych opłat - przynajmniej u mnie w w szpitalu w Wawie, nawet zgadzają się aby partner był przy cesarskim cięciu. Co do cesarskiego cięcia - mi powiedzieli, że gdy młody nie przekręci się do 36 tyg. mam iść na wizytę do lekarza do szpitala w którym będę rodzić i z nim ustalić jak działamy. Nawet gdybym dostała zaświadczenie o cc od mojej lekarz prowadzącej to i tak muszę iść na wizytę do lekarza ze szpitala w którym zamierzam rodzić - co szpital to inne reguły. |
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ide poki co, przeczekuje. Od lat mam problemy z zoladkiem i na poczatku ciazy rozmawialismy, ze moze to byc problem:/ teraz sie bardziej przestraszylam bo jadlam wczoraj kurcxaka i jak mi bylo w nocy tak zle to sie balam bardzo ze sie zatrulam. Teraz bol to juz staly wrog, wiec jestem spokojniejsza. Tylko lekow ktore dawniej zazywalam nue moge zazywac i musi samo przejsc:/
Chce juz byc po popoludniowej wizycie u lekarza:/ ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Trzymam.kciuki zeby Cie lekarz przyjal
|
|
#4024 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero wstałam, ale chyba jest ok. Jak będzie twardniał to znów leżakowanie.Cytat:
Może wypij wapno. Do dentysty też muszę się umówić, na bank znajdę jakąś dziurkę, żeby tą dobrą plombą za darmo zaleczyć ![]() Cytat:
![]() Jakbym miała cesarkę to bardzo bym chciała,żeby tż był. Mam bardzo złe wspomnienia z ostatniej operacji, myślałam że umieram i teraz jak pomyślę o cc to panika. Cytat:
A ja wczoraj obcięłam sobie grzywkę. Nie wiem jak mogłam zakładać, że tym razem mi wyjdzie... Dobrze, że szybko odrasta
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Tommorow- kurde ten bol przy wstawaniu przy przetrzymaniu moczu jest okropny. Zawsze duzo sikalam ale teraz w ciazy to jest katorga i ten bol jak sie chce siusii pojawia sie barfzo szybko... a potem ide a tam nieduzo:/
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Zoladek pewnie jest mocno uciskany przez malenstwa i trudniej mu trawic czy cos:/ Duza zmiane planujesz u fryzjera czy rutynowa poprawa fryzury?
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejo
syn dalej kaszle i siedzi w domu ;/ jutro mamy wizytę u alergologa to dobrze się składa zobaczymy co nam znów powie. może uda mi się ją namówić na testy pokarmowe a nie tylko wziewne. Cytat:
oby cię przyjęła ![]() ciekawe co to kurcze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
ja chyba dzisiaj przesadziłam ze spaniem czuję się przespana![]() fashion ja nie chodzę na SR, ale u mnie w szpitalu mąż może być przy porodzie, od początku, a słyszałam opinie, że tylko przy jednej fazie może być, ale szwagierka rodziła w maju i mąż był ciągle z nią. Ale bezsens, że mąż nie może być przy porodzie...to powinno być dozwolone WSZĘDZIE, a jak chodzi na SR to nagle jakiś doświadczony czy co ![]() mam nadzieję, że wszystko jest ok i przejdą Ci bóle ![]() justyna ale masz atrakcje heh ![]() Kinqaa przynajmniej daliście zarobić chińczykowi ![]() ma.ko ja też wcześniej goliłam się dość często, bo nie cierpię mieć owłosionej Bożeny, a teraz to mi się nie chce nooo... ![]() paulineczka ![]() Eirene zdrówka dla synka
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Po wizycie - bez usg
![]() Szyjka zamknięta, na skurcze mam brać magnez i kategorycznie nie dotykać wtedy brzucha bo to je nasila. Zdrowa i wszystkie wyniki dobre, serduszko biło a nóżki skopały lekarza podczas badania I to w momencie pytania czy ruchy są? [/COLOR]
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
fashion spróbuj napić się coli/pepsi prosto z butelki. ALbo chociaż herbatę miętową
![]() powinien być jakiś przepis w konstytucji, że ciężąrne są przyjmowane nawet bez numerków i przepuszczane w kolejkach. Kto by nie przestrzegał, to na ścięcie mam tak samo z sikaniem. Ból taki, że pęcherz rozwala, a sikne tylko troche. pepa daj spokój. Jak dzwoniłam tam kilka dni temu (zeby zarejestrowac tate) to powiedzieli, ze rejestracja na II połowe listopada po 5 listopada. A dziś powiedzieli, ze do konca roku juz nie ![]() hehe wesołą noc mieliście ![]() tommorow ja też nie mam wyników on line i albo tego samego dnia po 15, albo następnego od 8 rano, więc witaj w klubie. O to dobry pomysł, w niedziele wieczorem nie bede już nic piła i jak sie obudze o 4 np to schowam siuski do lodówki, bo lab. od 7.15 ![]() smerfetka jak mój mąż poszedł do pracy (5.40) to przeniosłam się na drugą strone łóżka, ale nic to nie dało. Poleżałam do 6 i wstałam. qrcze dziwne z tą krwią ![]() pojde dziś do lekarza to na powrocie zahaczę o pepco ![]() allgood to nie przemęczaj się dziś ![]() Wapno pije ze względu na to, ze nie moge brac moich leków na alergie i ratuje sie wapnem Tak zrobie wejde z kims, pokaze brzuch i zapytam czy mnie przyjmie zrobie oczy jak kot ze shreka heheeirene jestem atopikiem, więc co jakiś czas wracają mi rózne wysypki, alergie i uczulenia w ciązy to już drugi raz. Raz było troszke i zeszło samo po wizycie u dermatologa (nie zdazyłam nawet maści wykupic hehe). A teraz mocniej wysypało i swedzi ![]() Ale u nas to rodzinne, tato idzie do niej za tydzień, bo też mu alergia wróciła. Ostatnio miał to samo jakoś styczeń-marzen. dobra ide zjesc II śniadanie, bo burczy mi w brzuchu. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- szczeperka dzięki, mam nadzieje. pojde z początku przyjmowania to moze nie bedzie ejscze humorzasta zmęczeniem heh za wizyte ![]() Ja nawet gdzies wyczytałam, ze jak są twardnienia brzucha, to nie powinno sie smarować niczym bo masaze i głaskanie jescze wzmagają.
|
#4031 |
|
Buc
|
cześć dziewczyny, dopadło mnie ostre przeziębienie.
![]() co plus tantum verde i wody morskiej do nosa polecacie?
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
Mako - na pewno Cie przyjmą na wizytę " ciężarnych się boją " miałam, podobną sytuację bo też musiałam udać się do dermatologa i byłam w szoku jak wszystko się odbyło - zostałam przez Panią rejestratorkę poproszona do rejestracji bez kolejki, tego samego dnia zostałam przyjęta do lekarza bez kolejki i zostałam umówiona na zabieg tydz. później.
|
|
|
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak już ci jakąś przepisze
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze zci szybko przejdzie![]() Ja na gardlo i do nosa zazywalam leki z serii prenatal. Ale jesli chodzi o nos to ten preparat wzmagal dmuchanie, chyba podobnie jak woda morska.
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w 3 trymestrze
|
|
|
|
#4036 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Smerf, co i Ty sie nie pochorujesz
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero mama w domu mi wyjaśniła o co mu chodziło.
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
suszarka oj, zdrowiej kochana
ja z doświadczenia Polecam Prenalen syrop - pomógł mi 2 razy. MIałam tez spray do nosa Prenalen i katar przeszedł po 3 dniach, a zawsze mecze sie ponad tydzień,.paulineczka mam nadzieje, bo jak nei to ich hehelwira ![]() właśnie mi przypomnialaś, że u mnie dziś początek 8 miesiąca montanka ![]() Zjadłam płatki z mlekiem, bo nic innego nie ma, a nie chce mi sie leciec do sklepu przed lekarzem, bo poxniej trzeba sie wgramolic do domu na 4 pietro hehe. Jak bede jechała do zajde do piekarni i kupie precelka ![]() dziewczyny mam granat, jaki deser polecacie?
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
![]() Allgood, oby dziś Ci tak ten brzuch nie szalał. Może wyleż to jeszcze?
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Mam glukoze za 4h
Czas wstawac
|
#4041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie jakis bardzo mocny skyrcz brzucha w nocy obudzil i meczylam sie pol nocy:/ |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
pepa pytałaś co zamawiam na all, to już mówie.
Zamawiam u dwóch sprzedawców, bo nie każdy z nich ma wszystko co chce, wiec musze pomieszać. Tylko jeszcze musze wybrać co sie bardziej opłaca z tego co mają oboje i wybrać ![]() Zamawiam u r_p77 i HealthWord Oto ogólna lista: Podkłądy do przewijania na łóżko, pieluchy tetrowe, czapeczki takie po kąpieli, ochraniacz na materac pod prześcieradło, szczoteczkę do zębów i masażu dziąseł BabyOno, Smoczki ortodontyczne uspokajacze Avent 0-6m, przewijak na komode 50x70, prześcieradło na przewijak, woreczki na zużyte pieluchy BabyOno, bezpieczny komplet do paznokci, Miękka szczoteczka+grzebyk BabyOno, Prześcieradła frotte z gumką do łóżeczka, higieniczne nakładki na deske sedesową 100szt, Avent butelka antykolkowa + smoczek 0+ 125ml, ---||---- 260ml, johnson's baby wkładki laktacyjne, spray do noska NoseFrida, Avent silikonowe osłonki na sutki, Avent woreczki do przechowywania/mrożenia pokarmu, Kocyk bawełniany dwustronny BabyOno, poduszka klin 36x60, prześcieradło do wózka/kołyski, aspirator katarek (do odkurzacza), podgrzewacz BabyOno, torba-termoopakowanie Avent, termometr do wody. Oprócz tego Nianie Avent SCD 501, chyba ze nie dostaniemy monitora, to wtedy monitor oddechu z nianią Angelcare. I jeszcze odłoże kase na laktator elektr. medela (mamusie polecały). Pewnie jeszcze o czymś zapomniałam, ale to przy skłądaniu zamówienia pomysle
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-10-30 o 10:21 |
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
qrcze dziewczyny chyba coraz częściej bedziemy odczuwały dyskomfort i różne dolegliwości brzucha.
|
#4045 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie odebrałam paczkę z all. Jezu nie wiedziałam, że nawet nożyczki do paznokci dla dzidziusia mogą tak cieszyć
![]() Dodatkowo wygrałam aukcję 2 ochraniaczy na łóżeczko i też właśnie je dostałam. heffitka84 nie miałam cc (to moja pierwsza dzidzia), nie mogłam ruszać się i oddychać po narkozie przy zwykłej, krótkiej operacji i strasznie to przeżyłam. Wiem, że na cc się nie "śpi", ale samo słowo operacja już mnie przeraża.
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Allgood ja spalam na cc
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
fajny jest![]() Cytat:
gratulacje![]() Cytat:
![]() kuruj się Zmierzyłam z ciekawośći dziś obwód brzucha...mój brzuch rośnie tak do przodu a po bokach nic, śmiesznie to wygląda ....mam 102 cm....a to dopiero 28 tc. Chyba za wcześnie kupiłąm zimową kurtkę, do stycznia pewnie się nie zapnę.
Edytowane przez AsiaW** Czas edycji: 2014-10-30 o 11:04 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

nie wiem czemu tak się stało 

(chyba juz to dzis pisałam hehe).

czuję się przespana

za wizyte