|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VI
Kleo, ale po mandarynkach nie powinnaś miec zgagi, albo zajedz je odrazu migdałami
![]() eirene, ja co 4 tygodnie miałam Kinqa, łoo matko tyle AŻ? ale chyba nie w 1 rozmiarze? fashion, super że po wizycie ok i jaka miła niespodzianka w tych sklepach charliss, ale chodzi mi o moją siatkówkę nie o wielkość wady
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) I UWAGA akurat w tym szpitalu osoba, która chce uczestniczyć przy porodzie musi kupić specjalny jednorazowy fartuszek koloru białego w cenie 100, albo 150 zł (już dokładnie nie pamiętam). Może towarzyszyć tylko pod warunkiem jeśli na sali jest jedna rodząca kobieta. Jeśli po jakimś czasie obok zacznie rodzić druga musi opuścić salę, a na pamiątke zostaje mu tylko fartuszek za tą kosmiczną cenę.Między innymi dlatego w tym szpitalu nie chcę rodzić, a tam gdzie planuję na całe szczęście osoba towarzysząca nie musi wnosić żadnych opłat
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
A miedzy rodzacymi jedynie parawan
Dlatego warto troche chociaz zorientowac sie w warunkach jakie sa w szpitalu, w ktorym planuje sie rodzic zeby zdziwienia nie bylo. Mnie w takim szpitalu przekonalby chyba tylko jakis swietny lekarz, do ktorego mialabym wielkie zaufanie i bym sie jego kurczowo trzymala. Traumatycznie sobie wyobrazam takie sale niestety, glownie dla psychiki.
|
#4145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kleo111 Czas edycji: 2014-10-30 o 20:13 |
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za stereo poród i fartuszek. ...
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka niee
od 0 do 9 miesięcy hmmm.
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka wlasnie w kółko słucham jej teraz;d
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fashionaddicted gratki wizyty
![]() no to wiadomo już skąd ten ból. a najlepsze że jak tylko ci napisałam że ja też tak miałam na drugi dzień zaczęło mnie kłuć i teraz kłuje. tak myślałam że to od przepony właśnie.z za uprzejmość w sklepach wielkie brawa dla tych osób ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój za fartuch płacił "tylko" 30zl taka niby cegiełka dla szpitala ;D
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
wieloosobowe sale porodowe
![]() ale na nastepnym spotkaniu Sr sie upewnie na 10000% ze takiego numeru nie ma u mnie w szpitalu. watpie ale musze miec pewnosc. |
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z prywatnoscia, godnością rodzącej, obcy facet (mąż tej drugiej) w takim wypadku też moze sobie zerknąć U nas chyba wszystkie sale sa pojedyncze, z łazienką i wanna, Tv, pamiętam jeszcze komputer był bo moja położna ciagle tam coś klikala. Jedynie ta salka po porodzie juz była na około 6 moze 7 łóżek, jak mnie tam umieścili to byłam sama do wieczora i później przyszła jakas Pakistanka, którą o 4 rano naszło na dyskusje przez fon, łóżka były odzielone kotarami. Nie wiem jak jest w Anglii, ale w moim szpitalu nie biorą dziecka od matki nawet na 5min, więc po calonocnym porodzie nawet nie miałam szans sie zdrzemnac i odpaczac, tylko położne kazały mi trzymać małego na klacie. Jak w nocy chciałam go odłożyć do kojca to sie rozplakal, przyszła położna i mnie opierniczyla, ze dziecko odkładam. Nie, lepiej było zasnąć z wymeczenia i dziecko upuścić 4 doby nie spalalam w ogóle
|
|
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą w moim mieście byłym wojewódzkim tez jest podobnie, jest tylko jedna sala pojedyczna do porodów rodzinnych. kleo111 - tak dziękuję, lepiej Pewnie już ciągle będe miałą jakieś problemy żołądkowe:/---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() A jak byłam w biedronce po wizycie, to totalnie o tym zapomniałam:P
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-10-30 o 20:39 |
||
|
|
|
#4155 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
za małą
a co do Twoich dolegliwości to może gdzie indziej powinnaś z tym pojechać?oj skubło się mamie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi nie pozwolił od początku ciąży chodzić na basen ginekolog. ale jak urodze to pakuję małego i idę z nim Jaka woda powinna być w basenie dla takiego maleństwa?Cytat:
u nas w szpitalu nie robią problemu z obecnością taty przy porodzie. mój sie boi więc pewnie będę z mamą...
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim mieście za cholerę nie chce rodzić bo jest tylko problemów, tyle złych opinii i tyle spieprzonych porodów że nigdy w życiu z wyboru tam nie pojadę W dwóch okolicznych miastach, oprócz tego wybranego przeze mnie, sprawa z salami wygląda tak samo. A tam przynajmniej mam mojego lekarza, któremu ufam w 100% i wszystkie kobiety, które tam rodzą lub leczą są 100% zadowolone. Także niestety - wyboru nie mam i nie zamierzam się tym martwić najbliższe 2 miesiące :P :/
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Kleo i to z głupoty po coś weszłam i znalazłam
te lampki też widziałam
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Myszunia ja chodziłam z córcią na basen, ale dopiero jak miała jakieś 3 miesiące i na zajęcia zorganizowane z instruktorką - polecam. Woda miała chyba 34 stopnie
|
|
|
|
#4159 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest szpital, w którym będziesz rodzić? Cytat:
![]() Cytat:
myślałam, że tylko ja taka boi-dupka, jeśli chodzi o tą kwestię, a tu kilka nas się uzbierało Cytat:
![]() mi przedwczoraj młody kolo zwolnił miejsce na ławce na przystanku Cytat:
![]() u mnie są 4 sale jednoosobowe, w tym 3 z łazienką (znając moje szczęście trafię na tą bez) |
|||||
|
|
|
#4160 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszunia - dla małych dzieci woda na basnie musi byc ozonowana a nie chlorowana. Także to musi być taki specjalny basen
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ze mną mąż będzie przez pierwszą fazę porodu i chyba jestem dziwna ale kwestia parawanów, wieloosobowych sal czy tłumu studentów mi podczas bólu nie sprawi różnicy. Ja się wtedy dystansuje od wszystkiego
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczeperka mi to szczerze wisiało kto tam był przy porodzie dlatego wieloosobowa sala mnie nie razi byleby mąż mógł być ze mną w pierwszej fazie do momentu parcia ![]() lecę spać paaaa
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-10-30 o 21:02 |
|
|
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Ja przy porodzie pozwalałam żeby mnie badała studentka (bo przecież jakoś się musi nauczyć) ale tylko do pewnego momentu. Jak już bardzo bolało to nie chciałam żeby mnie ktokolwiek dotykał
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina
to lipe mialas. Zalezy jak się trafi. Ja mialam tak,ze musiały mi podać dziecko bo byłam po cc... Jedna nawet wzięła ze sobą na ramię mloda i wypelnia dokumenty na kompie a mi dala spać.
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalazłam jak to wygląda w moim mieście- jedyny szpital
"Oddział dysponuje traktem porodowym podzielonym na 5 boksów i salą jednoosobową." - także jeszcze lepiej... 5 boksów... skoro jest jedna sala jednoosobowa to ciekawe jak tam wybierają kto tam trafia bo tutaj na 100% rodzi o wiele wiecej kobiet na raz:P Daleko nam do pełni cywilizowanych krajów:P
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pier... 5boksow... .jeszcze lepiej.
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow nie chciało mi sie szarpać. Drugiego konca poczekalni;p ale nie omieszkałam przy mężu skomentować tego😺
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Szczeperka, Alb hmmm czyli muszę sprawdzić gdzie u nas jest taki basen. Podejrzewam że dosyć daleko od mojego domu. Ale to może sama pójde a małego zostawie z babcią. jak mnie po karmieniu ze 2 h nie będzie to się chyba nic nie stanie
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie "nietykalni" lecą w tv, ze śmiechu zadławiłam się orzechami
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy widziałyście tą stronę:
http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj Ja tuta już kiedyś znalazłam kilka info o swoim szpitalu i właśnie okolicznych
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

ale chyba nie w 1 rozmiarze?
i jaka miła niespodzianka w tych sklepach 

) I UWAGA akurat w tym szpitalu osoba, która chce uczestniczyć przy porodzie musi kupić specjalny jednorazowy fartuszek koloru białego w cenie 100, albo 150 zł (już dokładnie nie pamiętam). Może towarzyszyć tylko pod warunkiem jeśli na sali jest jedna rodząca kobieta. Jeśli po jakimś czasie obok zacznie rodzić druga musi opuścić salę, a na pamiątke zostaje mu tylko fartuszek za tą kosmiczną cenę.

Pewnie już ciągle będe miałą jakieś problemy żołądkowe:/
a co do Twoich dolegliwości to może gdzie indziej powinnaś z tym pojechać?
) to zaopiekowała się mną, niczym mama
21. 04.2014
to lipe mialas.