Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 16:52   #1591
lejdi_aga13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a to wszytsko za 27,50 zł
ekstra!! ja nie umiem sie przegrsc i dla noworodka chce wszystkie ubranka nowe- po pol roku zaczne uzywane-tak jak z synkiem

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
TŻ wrócił z pracy i robi w kuchni spaghetti carbonara... no i jak tu nie tyć w ciąży???

korzystaj

co do tej poscieli-piekna ale ja nie jestem przekonana do poduszek w wofrmie ochraniacza bo 3 miesieczne dziecko a nawet mniejsze umie sie juz przesuwac- bałabym sie ,ze odwroci sie i za blisko poduszki bedzie i sie moze udusic-taka jakas wizja czarna nie wiem czemu. Dlatego ja sie zdecdje na pewno na tradcyjny ochraniacz. Ale posciel dopiero gdzies za miesiac,lozeczko grudzien, wozek dopiero luty-po co ma stac i sie kurzyc? Wiekszosc ubranek mam,kosmetyki mam,laktator mam takze przewijak i kilka ☠☠☠☠☠☠☠ek a pozniej juz z gorki...

Ja dzis kupiłam za 3f taka bluzeczke

Mam ptanie, macie tak,ze czujecie 1 dnia ruchy a 2 praktycznie nic? Ja tak własnie mam ale detektorem słysze serduszko-jutro na szczescie USG połowkowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a1.jpg (16,1 KB, 7 załadowań)
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:18   #1592
smv
Zakorzenienie

Ja tak mialam 2 dni temu zero ruchów a dziś już znowu

Szkrabeniek kochana bardzo ci współczuję nawet nie umiem sobie wyobrazić co mogłaś czuć.. 27tyg przecież już malutki człowieczek kurcze.. Ajjj a w stanach takie malutkie dziesiątka się ratuje i na yt można sobie pooglądać całe filmiki.. Ake najlepiej nic nie oglądać bo się można naprawdę zdolowac. Ja ogladnelam wszystkie i nie mogłam sobie z tym poradzić ;/

Zgadzam się z lejdi_aga że wózek to najlepiej końcem lutego bo faktycznie na stać i zagracax chałupie
Stary 2014-10-30, 17:26   #1593
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja tak mialam 2 dni temu zero ruchów a dziś już znowu

Szkrabeniek kochana bardzo ci współczuję nawet nie umiem sobie wyobrazić co mogłaś czuć.. 27tyg przecież już malutki człowieczek kurcze.. Ajjj a w stanach takie malutkie dziesiątka się ratuje i na yt można sobie pooglądać całe filmiki.. Ake najlepiej nic nie oglądać bo się można naprawdę zdolowac. Ja ogladnelam wszystkie i nie mogłam sobie z tym poradzić ;/

Zgadzam się z lejdi_aga że wózek to najlepiej końcem lutego bo faktycznie na stać i zagracax chałupie
U nas też ratują takie maleństwa. Mojego TŻ'ta siostra po porodzie małej była na patologii noworodków z nią i mi opowiadała, że tam na prawdę malusie dzieciątka się rodziły z różnymi wadami i były ratowane. Że jak szła zobaczyć swoją córcię, z przerażenia płakała. Ale wiadomo, że to zależy od wielu rzeczy czy maleństwo przeżyje. Dla mnie to jest nie do pojęcia stracić tak zaawansowaną ciążę. A niestety jak się okazuje jest mnóstwo dziewczyn wkoło nas, którym to nieszczęście się przytrafia.

A wózek chciałabym w styczniu kupić. Mam pusty strych, więc trzeba go czymś zagracić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:30   #1594
ewka5891
Zakorzenienie

Lesyeux posciel śliczna ale wg mnie niektóre elementy są zbędne, jak pisze LejdiAga nie do końca bezpieczne to jest. No i rozmiar pościeli jest duży synek dopiero w wieku 2 lat dostał taką koldre, maluszka balabym sie przykryc taką dużą koldrą.

Smv kilka razy oglądałam filmik aby wyłapać ruch fajna pamiątka. Ja mam taki filmik z 8 miesiąca jak młody sie rozpycha po brzuchu.

Szkarbiniek kochana

Super zakupy dziecięce macie ja chodzę po lumpeksach ale bardziej z myślą o sobie i swetrach na zimę. Moze po usg w przyszłym tygodniu zacznę patrzeć bardziej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 17:37   #1595
smv
Zakorzenienie

No na pewno takie maluszki też są ratowane ale wydaje mi się że nie w takich malutkich szpitalach.. Może w dużych miastach bo są ku temu odpowiednie warunki.
Aj nie mówmy o tym cieszmy się dzieciorkami
Stary 2014-10-30, 17:43   #1596
asiulek8
Wtajemniczenie

Tak to na pewno, ja mam zamiar rodzić w szpitalu powiatowym. Nie mają super sprzętu jak w wielkim szpitalu. Ale pani położna jak któregoś razu wylądowałam u nich powiedziała, że po 16 tygodniu jak coś złego będzie się działo, nie jechać do nich tylko do jakiejś kliniki (szpitala). Bo oni nie dysponują tak dokładnym sprzętem. A i wtedy nie marnuje się czasu na przewożenie ciężarnej ze szpitala do szpitala.

Co do filmików mam już kilka, udało się złapać jak młoda się rozpycha Czasami mam taką jakby kulkę z jednej strony, a jak jej dotknę zaraz znika, wstydzioch mały

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 18:03   #1597
Tepsa
Zakorzenienie

dziewczyny jakie macie doświadczenie z legginsami z gatty?Są na allegro w cenie ok.14 zł ale boję sie, ze na pupie będą prześwitywać, ktoś coś wie?
http://allegro.pl/leginsy-gatta-body...744330060.html wklejam link
Stary 2014-10-30, 18:07   #1598
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie macie doświadczenie z legginsami z gatty?Są na allegro w cenie ok.14 zł ale boję sie, ze na pupie będą prześwitywać, ktoś coś wie?
Ja 100 den kupuje rajstopy i dobrze kryją ale leginsy wolałabym mimo wszystko jeszcze bardziej kryjace.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 18:19   #1599
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja 100 den kupuje rajstopy i dobrze kryją ale leginsy wolałabym mimo wszystko jeszcze bardziej kryjace.
no właśnie tak myślałam, że będą średnio majtasy kryć:/ no nic szukam czegoś z h&m mama
Stary 2014-10-30, 18:24   #1600
smv
Zakorzenienie

Mi to już w legginsach zimno szczególnie rano i wieczorem...

Dzidek mnie znów kopie i widać na brzuchu
Stary 2014-10-30, 18:26   #1601
lesyeux
Zadomowienie

Wiadome opinie różne, ale ja jestem pewna zakupu wg mnie wszystkie elementy poscieli beda mi przydatne. A jej rozmiar 135x100 mi nie przeszkadza, bo jest tez i ta mniejsza opcja, ale wolę wiekszą. Siostra swojej małej taką samą kupiła i nadmiar zwija w nóżkach a tak to okrywa córcie normalnie a zawsze to ekonomiczniej pózniej bedzie i poszwa odrazu i kołderka.
Buzki

A co do tych nieszczesliwych poronien itp. To ja od razu przerywam czytanie nie potrafie tego ogarnąć...... nie piszmy o tym, bo ja sie tym schizuje

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-10-30 o 18:29
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 18:48   #1602
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mi to już w legginsach zimno szczególnie rano i wieczorem...

Dzidek mnie znów kopie i widać na brzuchu
mój tez tak szaleje ze widac na brzuchu strzały
Stary 2014-10-30, 18:54   #1603
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

Ja kupiłam z gatty rajstopy z tej serii, moze jutro juz przyjdą to dam znać
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:02   #1604
crystal25
Zakorzenienie

O matkoo... w domu jaki burdel mam No nie mam energii posprzatac, tyle co naczynia pomyje, bo to mnie drazni jak one sa....
My juz po kolacji, zjedlismy salatke grecka a pozatym dzis zjadlam 4 batoniki kinder no nie moge przestac jesc czekolade... a jak maluszka czuje po slodkim ohhh.....
Czy ktos mi powie co to sa za bole, pojawiaja sie od czasu do czasu na kilka sekund, w okolicy gdzie zaczyna sie podbrzusze, i to z lewej strony to odczuwam.... zwlaszcza rano jak musze wstac z lozka..... Tak tylko sie zastanawiam bo sa one juz od kilku dni....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 19:50   #1605
ojustyna
Zadomowienie

Leniwy wieczorek przed tv, polecam film 'nietykalni' własnie się zaczął na tvp2
Stary 2014-10-30, 20:05   #1606
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej już wróciłam od lekarza, niestety córka ma anginę i musi brać antybiotyk 7 dni, pani doktor mnie pocieszyła że przyszłam w samą porę i jutro już powinno być lepiej. Mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie lepsza, zaraz dzwonię do teściowej żeby powiedzieć że nas nie będzie jak mi coś powie to będzie wojna.
Biedna niunia

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A mam pytanie, czy któraś była kiedyś w F&F, bo widzę na stronie takie ładne rzeczy dla dzieci. A pojechałabym pomacać jak to wygląda gatunkowo.

Ja dzis bylam i macalam ale jeszcze nic nie kupilam ale lubię, starszy synek ma kilka ciuszkow szczególnie 5 paki body kupowalam

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Mamusie.... Natknelam sie przypadkowo na profil, na facebooku... pewnej dziewczyny.... Ma tam zdiecie swojego synka.... I tak mnie zaciekawily te zdiecia ze ogladnelam caly album, a malo ich nie bylo... i sie rozplakalam
Widac ze mieli ciezka dluga droge przed soba, bo urodzila synka duzo duzo przed terminem.... na innym zdieciu cieszyla sie ze niedlugo wychodza do domu... a na ostatnim zdieciu, napisala ze jest juz aniolkiem... i juz go nie ma... Glupia ja...
Nie oglądaj i nie stresuj sie trzeba byc dobrej mysli , ja niestety widuje chore dzieciaczki codziennie moj synek wymaga rehabilitacji i wloczymy się po ośrodkach ale dla dobra maluszka staram się myslec pozytywnie

Dzis zaczelam 20 tc wiec z tej okazji kupilam pierwsze ciuszki bo z wyprawka jestem daleko za wami
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:12   #1607
aneta_s13
Rozeznanie

I ja po wizycie maluch ma 400g około i rozwija się prawidłowo więcej nic mi do szczęścia nie potrzeba ale kupiłam jeszcze body i spodenki w Kappahlu za 20zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374047_949291371751292_6948278377495583024_n.jpg (65,7 KB, 11 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:19   #1608
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Biedna niunia

Ja dzis bylam i macalam ale jeszcze nic nie kupilam ale lubię, starszy synek ma kilka ciuszkow szczególnie 5 paki body kupowalam

Nie oglądaj i nie stresuj sie trzeba byc dobrej mysli , ja niestety widuje chore dzieciaczki codziennie moj synek wymaga rehabilitacji i wloczymy się po ośrodkach ale dla dobra maluszka staram się myslec pozytywnie

Dzis zaczelam 20 tc wiec z tej okazji kupilam pierwsze ciuszki bo z wyprawka jestem daleko za wami
staram sie nie stresowac, ale kiedy widze bol i cierpienie, to chce mi sie plakac
Pochwal sie ubrankami Juz polowa za toba

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
I ja po wizycie maluch ma 400g około i rozwija się prawidłowo więcej nic mi do szczęścia nie potrzeba ale kupiłam jeszcze body i spodenki w Kappahlu za 20zł
Za wizyte A komplecik super
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:22   #1609
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Podczytałam kilka ostatnich stron. Kiedy ja będę całkiem na bieżąco? Chyba dopiero na odchowalni jak dobrze pójdzie...
Jelitówka mi przeszła, ale strasznie męczą mnie bóle głowy, apap nie pomaga i ogólnie nie wiem, skąd one. A poza tym od jutra robię próbę noszenia pończoch uciskowych. Lekarz mi kazał nosić do końca ciąży i trudno mi sobie to wyobrazić, ale jak trzeba, to trzeba. A dzidziol już tak kopie mocno, że czuć przez brzuch i wreszcie tż też może poczuć

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam wizyte z usg i potwierdziły sie moje przypuszczenia, bede miała synka mąz cieszy sie niesamowicie
Gratuluję synka
Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ale jaja tzn nie ma jajek - bedzie córcia ! pól dnia wczoraj płakałam ze szczescia w 15 tyg dr mowiła ze możliwe ze chłopak ale pewnsci nie było, testy z obraczką i sodą wskazywały na chłopca, wszyscy tez mowili ze wyglądam na chłopaka wiec wydawało mi sie ze innej mozliwości nie ma, a mi się tak dziewczynka marzyła i spełniło sie moje marzenie popłakałam sie w gabincie ze szczescia jak powiedziała ze bedziemy mieli coreczkę
Gratuluję córeczki Fajnie się czyta o twoim szczęściu

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Nareeeszcie po taakiej długiej przerwie zobaczyliśmy naszą Bubcie wszystko u niej dobrze, wszystkie parametry prawidłowe a tak się martwiłam jeszcze ten stresik przed wejściem aaa pan doktor zagląda do dzidzi a ta co? śpi, ale jak słodziutko i taki fajniusi okrąglusi brzusio oooj ja już bym bejbusia wyprzytulała i wycałowała i coo? Na 90% to DZIEWCZYNKA !! ja jestem przeszczęśliwa, TŻ też się cieszy, chociaż pewnie w głębi duszy liczy na te 10%, bo jak to nie syn? haha alee sypcio nasza Olga <3

Musiałam się pochwalić, a tak wogle to dzień dobry
Gratuluję córci
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej już wróciłam od lekarza, niestety córka ma anginę i musi brać antybiotyk 7 dni, pani doktor mnie pocieszyła że przyszłam w samą porę i jutro już powinno być lepiej. Mam nadzieję że dzisiejsza noc będzie lepsza, zaraz dzwonię do teściowej żeby powiedzieć że nas nie będzie jak mi coś powie to będzie wojna.
Zdrówka dla Martynki, oby szybko przeszło
Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

ciekawa jestem kiedy nasze pępki ujrzą świat ( czyli wydostaną się z otworka bo chyba każdej z nas wyjdą takie pępuszki na zewnątrz

--------------------------------------------------------------------------
a ja dziewczyny tak szperałam po allegro i zakochałam się w zestawie pościeli !!!! cenowo moim zdaniem OK.
nie ma tam tylko prześcieradła, a ogólnie MÓJ GUST! zakochałam się w tym!!!
i decyduję się na kołderkę większa 135x100 zawsze to na dłużej posłuży
na 100000% to kupuję
dylemat mam pomiędzy różem a fioletem
Mi pępek chyba nie wyjdzie, bo ostatnio nie wyszedł, a raczej znikał i teraz widzę tą samą tendencję. Co do pościeli, to zamierzamy z małżem kupić w końcu pościel dla Oli, ale nie możemy się zebrać od kilku tygodni a dla noworodka chyba pościel niepotrzebna?
Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Myślę , że bardzo dużo kobiet przechodzi takie tragedie. Ja straciłam synka w 27 tc kiedy w życiu bym nie przypuszczała, że coś może się Mu stać. Wraz z Mężem pochowaliśmy Tymusia. Po tej tragedii wiele koleżanek pisało żebym się nie załamywała - przytaczając historie ze swojego życia , że również straciły dziecko- nie zdawałam sobie sprawy, że jest ich aż tak dużo. Oczywiście gdy dziecko jest na świecie strata może wydawać się większa gdy Go zabraknie. Niemniej jednak strata dziecka to zawsze tragedia w życiu kobiety, która Go pragnęła, kochała...

To zawsze są ciężkie tematy - ale nie myśl o tym i ciesz się swoim maleństwem
Bardzo ci współczuję takich przejść
Cytat:
Super, że wizyta udana

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:32   #1610
smv
Zakorzenienie

Halo ja po basenie i teraz czas na rewolucje gesslerki dobranoc
Stary 2014-10-30, 20:45   #1611
Alunia79
Wtajemniczenie

W życiu was nie nadrobię Spróbuję jeszcze jutro. Dziś już mam dość i idę lulu. Tak po krótce jestem po wizycie i jest wszystko w porządku. Nie była zbyt wnikliwa bo niedawno miałam tą amnio i prenatalne. Ilość wód prawidłowa szczegółowo jutro opiszę, a jest co bo to była moja pierwsza wizyta na nfz
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 20:57   #1612
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny jestem po wizycie, wszystko jest ok Iga pozostaje Igą i ma już 471 g. Usg trwało ok 30 minut, więc Pani doktor obejrzała ją dokładnie z każdej strony.
Teraz mogę już na pewno zacząć zakupowe szaleństwo

dobranoc!
aaakarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:03   #1613
Uliczkaz
Raczkowanie

Ja też nie dam rady doczytać

Cieszę się, że coraz więcej z nas czuje już swoje Maluszki, dziś mój A. też poczuł solidnego kopniaka, akurat, kiedy oglądaliśmy mecz
Niestety z imieniem mamy poważny problem Dla dziewczynki byłoby duużo łatwiej wybrać

Papalinko Mnie też głowa znów mocniej boli. Byłam nawet u neurologa, ale stwierdził, że i tak nic teraz mi nie pomoże... Także musimy się męczyć dalej :/ Ale dobrze, że przynajmniej żołądkowe problemy przeszły

Spokojnej nocy
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:09   #1614
mon9
Zakorzenienie

Co to moze być za wozek? ImageUploadedByWizaz Forum1414703366.884521.jpg
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:11   #1615
smv
Zakorzenienie

A propo imienia trochę TŻ przycisnelam i stwierdziliśmy że podoba się nam imię Oskar A dla dziolchy w razie wu to nie wiemy heh
Stary 2014-10-30, 21:15   #1616
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
gratuluję

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytałam kilka ostatnich stron. Kiedy ja będę całkiem na bieżąco? Chyba dopiero na odchowalni jak dobrze pójdzie...
Jelitówka mi przeszła, ale strasznie męczą mnie bóle głowy, apap nie pomaga i ogólnie nie wiem, skąd one. A poza tym od jutra robię próbę noszenia pończoch uciskowych. Lekarz mi kazał nosić do końca ciąży i trudno mi sobie to wyobrazić, ale jak trzeba, to trzeba. A dzidziol już tak kopie mocno, że czuć przez brzuch i wreszcie tż też może poczuć

, a raczej znikał i teraz widzę tą samą tendencję. Co do pościeli, to zamierzamy z małżem kupić w końcu pościel dla Oli, ale nie możemy się zebrać od kilku tygodni a dla noworodka chyba pościel niepotrzebna?

Bardzo ci współczuję takich przejść

Super, że wizyta udana
a czemu kazał Ci nosić takie pończochy? Jeśli mogę spytać

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
W życiu was nie nadrobię Spróbuję jeszcze jutro. Dziś już mam dość i idę lulu. Tak po krótce jestem po wizycie i jest wszystko w porządku. Nie była zbyt wnikliwa bo niedawno miałam tą amnio i prenatalne. Ilość wód prawidłowa szczegółowo jutro opiszę, a jest co bo to była moja pierwsza wizyta na nfz
gratuluję

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem po wizycie, wszystko jest ok Iga pozostaje Igą i ma już 471 g. Usg trwało ok 30 minut, więc Pani doktor obejrzała ją dokładnie z każdej strony.

dobranoc!
no i kolejne gratulacje
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:32   #1617
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

dobranoc!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:40   #1618
anyolek
Zadomowienie

Hej mamusie
Dziś przeglądając internet trafiłam na taki oto wózek:
http://www.preciouslittleone.com/pro...shchair-(red)/
Nigdy nie słyszałam o tej marce, mało tez opinii krąży po necie, ale wszystkie są pozytywne Jakościowo wygląda ok, ale jak to jest ze zdjęciami- każda z nas wie :/ Wolałabym go zobaczyć na żywo, a nie widzę żeby można go było dostać stacjonarnie. W każdym razie narazie jest moim numerem jeden, bo i cena ok, ale póki co po sklepach się nie rozglądaliśmy jeszcze, więc to się może zmienić
A co do imienia- to dla dziewczynki mamy już chyba wybrane: będzie Alexandra Tylko co do chłopca nie możemy się zgodzić ze sobą- no ale już we wtorek mamy nadzieję rozwiać wątpliwości dotczące płci!
Anetas13, Alunia79 i aaakarolina- super, gratuluję

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-10-30 o 21:43
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:00   #1619
martunka88
Rozeznanie

witam się późna porą

polecam wszystkim warsztaty BEZPIECZNY MALUCH. Wróciłam naładowana informacjami. Jakiś miesiąc wcześniej wybrałam się na warsztaty Mamo to ja i mam porównanie. Dzisiaj praktycznie nie było reklam, wciskania konkretnych produktów. Zajęcia miały trwać 3h, a trwały prawie 4h. Upominków dostałam mniej niż na wcześniejszych warsztatach, ale ilość wiedzy jest ogromna. Był ktoś z Maxi Cosi, ale zamiast w kółko zachwalać swój produkt, zwracał uwagę jak dobrze zapiąć fotelik i dlaczego jest to tak ważne. Ten sam producent tworzy też tańszą markę i już za 250zł można mieć fotelik z 4gwiazdkami. Mówił o wielu praktycznych sprawach. Pierwsza pomoc mamie i niemowlakowi tez pokazana świetnie. Już się nie boję, że maluszek się zakrztusi, bo dość łatwo można mu pomóc, no i najważniejsze to zachować spokój

Widziałam adaptery do pasów bezpieczeństwa. Faktycznie, gdy brzuszek już jest naprawdę duży zwiększają komfort. Jednak zostało podkreślone, że nie każda kobieta tego potrzebuje. Ważne jednak, by nie rezygnować z pasów i zapinać je prawidłowo.

Crystal, sprawdź koniecznie morfologię. Zawroty głowy możesz mieć również przez niedokrwistość. Ja mam jeszcze trochę obniżone wyniki i stąd moje osłabnięcia, czy niemożliwość stania. I dowiedziałam się o tym dzisiaj na warsztatach od ratownika medycznego
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:05   #1620
papalinka83
Zakorzenienie

Laski ale ja się dzisiaj wyspałam Ola spała do 5:30 i w nocy miałyśmy tylko 2 pobudki, już nie pamiętam takiej dobrej nocy
Cytat:

dobranoc!

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Ja też nie dam rady doczytać

Papalinko Mnie też głowa znów mocniej boli. Byłam nawet u neurologa, ale stwierdził, że i tak nic teraz mi nie pomoże... Także musimy się męczyć dalej :/ Ale dobrze, że przynajmniej żołądkowe problemy przeszły

Spokojnej nocy
Mnie ginka też wysyła do neurologa, ale właśnie tak mi się wydawało, że bez sensu, bo ani rtg nie zrobi ani leków nie można
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a czemu kazał Ci nosić takie pończochy? Jeśli mogę spytać
:
Bo coraz bardziej mi żyły wychodzą na wierzch i pajączki mi się robią w błyskawicznym tempie. W poprzedniej ciąży mi wyszło tylko trochę na sam koniec,a tu dopiero połowa, a już kiepsko to wygląda

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości