|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Bokeh, Nietykalni. Polecam!
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah te klocki fajne ja bym chciała ale cena a mikołaja nie umiem poprosic o konkrety
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojej Oli kupię chyba coś z tych:
http://allegro.pl/fajnebutki-demar-s...736564851.html http://allegro.pl/45-bardzo-cieple-s...743386951.html W ogóle Demar ma dużo fajnych śniegowców. U nas jest warunek, że one muszą mieć wysokie podbicie , a oni mają takich dużo. |
|
|
|
#2164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi akurat pasuje, ladna sumke dzieki niej zaoszczedze. Cytat:
![]() Cytat:
Przypomnialas mi o tym ![]() Nadrabiam dalej. |
|||
|
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Nawijko rozumiem Twoje obawy, po takim tekście też bym się bała czy opieka nad dziećmi nie jest tam zbyt "sucha", ale mam nadzieję, że tak nie jest. Ewulko nie wyrzucaj sobie, że wyszłaś z domu. Każdej z nas należy się chwila dla siebie. Marsi trafiłaś w sedno. Ciężko mi jest dlatego, że Domcia jest na tyle mała, że na świeżo mam w pamięci co się działo po jej urodzeniu. Te wszystkie nieprzespane noce, pobudki co 15 min, płacze, wiercenie się itp. Ciężko mi było bardzo i przytłacza mnie fakt, że znowu być może będzie podobnie + ciągła opieka nad Domcią. Czuję, że może to być zbyt wiele jak dla mnie i te moje pesymistyczne podejście uniemożliwia cieszenie się ciążą... Z drugiej strony próbuję się pocieszyć, że jestem już w tym transie wstawania w nocy, zmieniania pieluch, więc pociągnę jeszcze te kilka lat ![]() A w ogóle to byłam wczoraj na wizycie u gina - mała waży 2200 g. Za radą lekarza zrobię sobie chyba ekg, bo strasznie ciężko mi się oddycha. Termin cięcia ustaliliśmy na 8 grudnia... |
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób koniecznie ekg ! i nie zamartwiaj się, wszystko na pewno będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2169 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rece opadaja na teksty tego gamonia :/ Cytat:
![]() Ja tez czesto jem cos takiego na sniadanie TZ nie moze tego zrozumiec i wiecznie wierci mi dziure w brzuchu... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Swoja droga - bedziesz miala ja z kim zostawic jak zaczniesz pracowac, a ona bedzie chora? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48741843] Nawijko, uświadom mu, że są dzieci które do jedzenia muszą dojrzeć - popatrz na moją Agatkę. Poszła do oddziału żobkowego przy przedszkolu mając 2,4 roku, wszyscy mi mówili, że tam zacznie jeść i co? i tyle, że "rany boskie, przy niej dzieci PRZESTAJĄ jeść" zaczęło być w miarę ok po 3 urodzinach. Teraz ma 4,5 i jest ok. [/QUOTE] Aha Czyli moze sie tak zdarzyc... Kocham! Jest taki pozytywny i naturalny, Zasnelam z Kuba oczywiscie ![]() Ciezki dzien za nami. Nie zlicze ile ciosow dzis na siebie przyjelam, w tym dwie glowki w nos, ałaaaa. Jest faza na bicie, maly robi zamachy wszystkim, co trzyma w rece, bawi go to niezmiernie jak moze sobie tak porzucac czymkolwiek, Aaaa DELI, wygralas dzis z ta plyta cd ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-10-30 o 22:07 |
||||
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tłumaczę choć o statnio bardzo zmęczona jestem
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))))
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Nancy-chyba 22/23 ale jeszcze nie wiem. Jutro sprawdze na kompie bo teraz jestem na tel. Będę się sugerować dł wkładki oczywiście(jeżeli są na stronie takie info,bo tu nie widzę),a musimy mieć 14,5.
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
I raczej takie tylko ledwo za kostkę na duże śniegi i zaspy a tym bardziej na sanki i zabawy w śniegu się po prostu nie sprawdzą.Na śniegi najlepsze będą śniegowce,w nich zima nie groźna
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
szaja -
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- aaaaaaaaaa, i jesczze dzisiejszy njuz ![]() Kubson pierwsz raz zrobil siusiu do nocnika rozebraalam go do kapania, mowie Kubus, chodz usiadziesz na nocniczek i zrobimy siusiu. poszedl, zasiadl sie na tronie i zrobil co trzeba a jaki w szoku byl! ![]() i jak sie go teraz pytam jak bedzie wolal jak bedzie mu sie chcialo siusiu/kupke to mowi - mama, siusiu!/mama, kupka! nooo, takze my juz jestesmy odpieluchowani. sprawnie poszlo! |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny moje kochane, ja podczytuję ale za cholerę nie ogarniam, obiecuję że jak w końcu ogarnę zamówienie na koszulki moich biegaczy i będzie już po Halloween Party to wrócę, na razie mam mega wielki sajgon
![]() buźka
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Wtajemniczenie
|
PSTRYKU wymiatasz
NAWIJKO - tak, t. ma 18 dni urlopu, a tż 12, więc jakby Ania była chora to problemu większego być nie powinno. No i najwyżej TŻ weźmie chorobowe na nią, bo ja na takie "luksusy" nie będę się narażać w okresie próbnym. No i też tak będę miała, że jak wykorzystam więcej niż 5 dni l4 w miesiącu to nie należy mi się premia miesięczna stała, a jak nie dostanę w jakimś miesiącu premii stałej, to nie będzie mi się należeć pewnie premia kwartalna, więc... :/ ale z tymi premiami to nie wiem czy nie namieszałam, będę pracować w wynagrodzeniach to się pewnie dowiem dokłądnie w ogóle to już w poniedziałek!!! a jutro podpisanie umowy... aaaa stresior mnie dopada.CIĘŻARÓWECZKI ja to was podziwiam że wy przy takich maluchach dajecie radę z brzuchem chodzić, no i że w ogóle dacie radę z dwoma takimi maluchami. Ja czasem marzę, aby Ania już chociaż mówiła i nie była taka mamina (wiem, okropna jestem ) a gdzie tam jeszcze jedno takie maleństwo także szacun dziewczyny!!!
|
|
#2177 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48722633]
a temp. jest? jak nie, to nie ma potrzeby, a może być i tak, że infekcja dopiero się rozwija i dzisiaj pójdziesz, nic lekarz nie powie, a za 2 dni gardło będzie zawalone wapno flegaminę np. wykrztuśnie wg ulotki, jeśli w nocy b. męczy kaszel to przciwkaszlowy np. dexa pico, możesz TV psikać gardełko, do nosa... olej ew maść majerankowa pod nosek[/QUOTE]dziękuję, że chciało Ci się odpowiedzieć Niestety jest bez zmian więc zabiorę ją jutro do lekarza, może przez weekend postawimy sie na nogi
|
|
|
|
#2178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z Costnerem?
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki.... ja mam dzis wolne od szkoly bo reotorskie sa ; p.... mialam zalatwiac praktyki, napisac plan pracy mgr i d.paa bede pilnowac znowu serwisanta od pieca... daje mu ostatnia szanse. Jesli zgasnie piec tonudaje sie do rzevznika praw konsumenta no tak jak radzilyscie
ppza tym znowu jestem chora ; (
|
|
#2180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
u nas dzis skrocone lekcje a z racji tego ze w piatek mam tylko 1 godzine to koncze dzis prace o 9.05 ![]() wczorajszy dialog: -Kubus a jak sie nazywasz? -Kokowski ![]() po chwili... -mama Syndia tez kokowski.... i duzi tlaktor tez kokowski Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-10-31 o 07:24 |
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na tym etapie przeszkadza moja fizycznosc, czuje sie jak slon, w nocy obrot z lewej na prawa sprawia mi taka trudnosc ze wybudzam sie na dobre.Nie wiem jak kobiety chodza po 4-5 razy w ciazy Do tego komplementu typu ale Was duzo itp doprowadzaja mnie do szalu Ewik moja 2 tyg temu wazyla 2200 stresuje sie teraz w pn mam wizyte ciekawe ile urosla Pstryku Kubus agent☺ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dużo kg ci przybylo czy tylko brzuszek przeszkadza na zdjęciach z urlopu mialas tylko brzuszek
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
bokeh zmagam sie z podobnym problemem, ale i jakos daje sobie rade z Yae. Zasada nr 1: pozwolic biegac wolno, ile sie da. U nas dziala nie chodzenie a bieganie za reke i wszelkie zabawki do ciagniecia lub pchania na spacerze. |
|
|
|
#2185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś spałam u rodziców bo tż na szkolenie wczoraj pojechał , a dziś dopiero wraca. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48741843] to jak Dorka będzie najmłodsza w grupie linkę daję, możecie popatrzeć i poszukać mojej córy ![]() http://pm13bedzin.edupage.org/about/...e=4#gallery/65[/QUOTE] Widze Dorotkę Cytat:
ale ten czas leciCytat:
dla Kubusia za siusiu
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Postanowiłam w końcu zrobić coś dla siebie. W związku z tym siedzę u fryzjera z farbą na głowie. Tyle tylko ze mam już wyrzuty sumienia że Mała w żłobku a ja tu ![]() Bokeh moja jest też indywidualistka W związku z tym też biega swoimi drogami. Tam gdzie mogę to pozwalam biegać, trzymam się blisko ale dając oczywiście wolna przestrzeń. A tam gdzie mniej bezpiecznie to staram się nie chodzić. Jeśli jednak już muszę, to tłumaczę że jedzie samochód itp. U nas w miarę działa. Pstryku zamieszkaj ze mną! Przyjmę z całym inwentarzem Nie denerwuje Cię to że jeździsz na jedną godzinę do pracy? Daleko masz? Deli mam nadzieję że piec już będzie sprawny! I zdrówka! Szaja cudna Dorka!!! Mam zapalenie krtani co wiąże się z tym że mówię jak stary żul mała wczoraj tłumaczyła tatusiowi że mamę boli (pokazywała na szyję ) i żeby mówił szeptem. Ona tak pięknie z nami rozmawia! Normalnie mogłabym jej słuchać godzinami! Nawijko Nie martw się. W grupie lepiej smakuje więc Kuba może też się przekona.
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw Ewulka, a teraz Ty... Dziewczyny nie miejcie wyrzutów sumienia , że gdzieś wychodzicie bez dzieci. My też potrzebujemy chwili dla siebie ![]() Zdrówka dla Ciebie.
|
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak np jest niebezpieczne miejsjce i chcesz Yae wziąć za rękę lub na ręce to płacze jakoś reaguje? Fewciu ,dziekuję ja też tłumacze za każdym razem ze ulica ale średnio to pomaga
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nie odzywam się ostatnio bo jedyne o czym myślę to poród. Jestem przerażona. A glupio mi tak tutaj na ten temat pisać. Aktualnie jestem na etapie ze chce w tej ciąży chodzić jak najdluzej albo mieć cesarke ktorej jeszcze miesiąc temu tak bardzo nie chciałam. Możecie polecić do Bartusia jakis syrop na zatkany nos. Kompletnie nic mu się schodzi a slychac ze jest caly zatkany.
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Protestuje, owszem, ale zaraz zaczynam opowiadac o celu naszej wyprawy, szukamy ksiezyca, koparki, helikoptera czy traktoru (to sa ostatnie hity) i idzie na wspolprace. Tlumaczenie jeszcze nie daje rezulatow. W Pl caly czas przemieszczalysmy sie pieszo lub w nosidelku, jesli z gory wiedzialam, ze bedzie niebezpiecznie, to pakowalam do nosidla. Jesli w trakcie cos sie wydarzylo, to ustalalysmy czy idzie za reke czy u mnie na rekach i tez jakos dawalo rade. Teraz niebezpieczne miejsca niemal omijam i wszedzie jade samochodem. Wiesz, co dziala najlepiej? Moja pewnosc siebie, wtedy Yae slucha i stosuje sie do tego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

) A chociażby po Marsi ostatniej wypowiedzi widać że jak Panie są czułe i opiekuńcze to drobne sprzeczności z Twoimi poglądami można wybaczyć 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

moja teściowa: no co ty, ja ją uśpię, zajmę się nią, niczym się nie przejmuj. No i poszłam, przyszłąm o 14 a moje dziecko co? nie mogło zasnąć z babcią, histeria za histerią, a obiecali, że zadzwonią. 20 minut ją uspakajałam, aż mi w końcu zasnęła na rękach
ale przecież mogli zadzwonić 

a jutro podpisanie umowy... aaaa stresior mnie dopada.
) a gdzie tam jeszcze jedno takie maleństwo
22.05.2008
dla Kubusia za siusiu