Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 21:20   #2161
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Bokeh, Nietykalni. Polecam!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:25   #2162
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Sarah te klocki fajne ja bym chciała ale cena a mikołaja nie umiem poprosic o konkrety
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:32   #2163
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Ja mojej Oli kupię chyba coś z tych:

http://allegro.pl/fajnebutki-demar-s...736564851.html

http://allegro.pl/45-bardzo-cieple-s...743386951.html

W ogóle Demar ma dużo fajnych śniegowców. U nas jest warunek, że one muszą mieć wysokie podbicie , a oni mają takich dużo.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:40   #2164
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Widzę, że allegro zaczyna mieć jakiś interes w tej mobilności. Ludzi przyzwyczajają do zakupów mobilnie, zrobili zwolnienia grupowe po to by nowych pracowników zatrudnić specjalizujących się w mobilności.
Czyli powinnismy olac te akcje?
Mi akurat pasuje, ladna sumke dzieki niej zaoszczedze.

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Nawijko, to jeszcze jak będziesz faktycznie rozmawiała z dyrektorką to ja bym się umówiła w godzianach kiedy dzieci nie spią i poprosiła o możliwość poobserwowania co się dzieje na sali. Ja wiem że często są niechętne bo dzieci różnie reagują na obych i niektórych to wybija z rytmu (moja chociażby Malutka taka jest) ale powinna pozwolić np żeby zajrzeć trochę przez ledwo uchylone drzwi. Albo niech pozwoli Ci posiedzieć z Kubą jednego dnia w sali z dziećmi (u nas była taka możliwość). Chodzi o to żebyś trochę poobserwowała Panie w naturalnym zachowaniu do dzieci, wtedy będziesz widziała jak się odnoszą do nich czy są czułe czy oschłe. Wydaje mi się że wiele Twoich rozsterek jest spowodowana właśnie obawą czy Panie będą dostatecznie czułe i empatyczne wobec Kuby, może jakbyś zobaczyła jak się zachowują do innych dzieci to byś się przekonała (na tak lub nie ) A chociażby po Marsi ostatniej wypowiedzi widać że jak Panie są czułe i opiekuńcze to drobne sprzeczności z Twoimi poglądami można wybaczyć
A jak nie są to nawet odeologicznie zbieżne z Twoimi przekonaniani przedszkole nie będzie dobrym miejscem.
Chyba trafilas w sedno... dokladnie o to mi chodzi!!

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy któraś oprócz mnie jest jeszcze na tyle dziecinna żeby czytać Musierowicz? Bo jak tak to 6.11 jest premiera Wnuczki do orzechów
Jako dziecko lubilam jej ksiazki, zawsze sobie obiecuje, ze przeczytam kiedys cala Jezycjade.
Przypomnialas mi o tym

Nadrabiam dalej.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:47   #2165
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
widziałam, superowy )
Stary 2014-10-30, 21:51   #2166
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Fajny film na tvp 2 leci;]
Świetny film
Już z 10 razy go oglądałam. Nigdy się nie nudzi.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:52   #2167
Ewik86
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Nawijko rozumiem Twoje obawy, po takim tekście też bym się bała czy opieka nad dziećmi nie jest tam zbyt "sucha", ale mam nadzieję, że tak nie jest.

Ewulko nie wyrzucaj sobie, że wyszłaś z domu. Każdej z nas należy się chwila dla siebie.

Marsi trafiłaś w sedno. Ciężko mi jest dlatego, że Domcia jest na tyle mała, że na świeżo mam w pamięci co się działo po jej urodzeniu. Te wszystkie nieprzespane noce, pobudki co 15 min, płacze, wiercenie się itp. Ciężko mi było bardzo i przytłacza mnie fakt, że znowu być może będzie podobnie + ciągła opieka nad Domcią. Czuję, że może to być zbyt wiele jak dla mnie i te moje pesymistyczne podejście uniemożliwia cieszenie się ciążą... Z drugiej strony próbuję się pocieszyć, że jestem już w tym transie wstawania w nocy, zmieniania pieluch, więc pociągnę jeszcze te kilka lat

A w ogóle to byłam wczoraj na wizycie u gina - mała waży 2200 g. Za radą lekarza zrobię sobie chyba ekg, bo strasznie ciężko mi się oddycha. Termin cięcia ustaliliśmy na 8 grudnia...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 21:56   #2168
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam

Nawijko rozumiem Twoje obawy, po takim tekście też bym się bała czy opieka nad dziećmi nie jest tam zbyt "sucha", ale mam nadzieję, że tak nie jest.

Ewulko nie wyrzucaj sobie, że wyszłaś z domu. Każdej z nas należy się chwila dla siebie.

Marsi trafiłaś w sedno. Ciężko mi jest dlatego, że Domcia jest na tyle mała, że na świeżo mam w pamięci co się działo po jej urodzeniu. Te wszystkie nieprzespane noce, pobudki co 15 min, płacze, wiercenie się itp. Ciężko mi było bardzo i przytłacza mnie fakt, że znowu być może będzie podobnie + ciągła opieka nad Domcią. Czuję, że może to być zbyt wiele jak dla mnie i te moje pesymistyczne podejście uniemożliwia cieszenie się ciążą... Z drugiej strony próbuję się pocieszyć, że jestem już w tym transie wstawania w nocy, zmieniania pieluch, więc pociągnę jeszcze te kilka lat

A w ogóle to byłam wczoraj na wizycie u gina - mała waży 2200 g. Za radą lekarza zrobię sobie chyba ekg, bo strasznie ciężko mi się oddycha. Termin cięcia ustaliliśmy na 8 grudnia...
ale szybko
zrób koniecznie ekg !
i nie zamartwiaj się, wszystko na pewno będzie dobrze
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:05   #2169
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak mamy identyczne egzemplarze

Mój tż na szczęście rozumie że ja się staram żeby jadł różnorodnie ale to nie moja wina że mamy wybredne dziecko

co do argumentów twojego tż'ta-co ma piernik do wiatraka i gdzie tu twoja wina? O ile dobrze pamiętam kuba(przepraszam że z małej ale gdzieś mi uciekła opcja dużych liter ) jak był mniejszy zjadał zadziwiająco duże ilości i jadł wszystko co mu podałaś. I co? Wtedy było ok że fiksujesz ze zdrowym jedzeniem bo kuba jadł i nie było problemu,powstał problem (nie jedna z nas go teraz ma,widocznie taki etap) to automatycznie twoja wina? Ehh
Dokladnie tak bylo, ehhhh.

Rece opadaja na teksty tego gamonia :/

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
NAwijko, ale myślisz, że serio jest sens przestawiać Kubę na inne śniadania? Kaszę są fajne i duzo bardziej pożywne niż kanapki, więc super, że je je.
Ja mam to samo w domu, na śniadanie musi być kasza i nic innego nie przełknie, ewentualnie koktail mocno owocowy Za każdym razem jak gdzieś wyjeżdżamy to mamy bunt jedzeniowy i też kombinujemy co by tu pod nos podstawić, żeby szanownemu zasmakowało. W ubiegłym tygodniu byliśmy na mazurach i ta sama historia, to nie, tamto nie, nie walczyliśmy, nie chciał to nie, nadrabiał bananami albo jabłkami. To samo przez tydzien w Turcji, żywił się bananami, pamarańczami, pomidorami i makaronem, przeżył, wrócił do domu i jadł "normalnie". Mi się wydaję, że jeżeli nie stanowi to dla Ciebie dużego problemu to zanoś te kaszki do przedszkola, z pewnością wyjdzie mu to na zdrowie, a kanapek jeszcze się w życiu naje
Tzn kaszki to takir zbiorcze okreslenie dla wszelkiego rodzaju kasz, platkow, itp z owocami przeroznymi i bakaliami. Chodzi raczej o konsystencje takiej hmm mamałygi
Ja tez czesto jem cos takiego na sniadanie TZ nie moze tego zrozumiec i wiecznie wierci mi dziure w brzuchu...

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nafiqa a ja mysle,że co do jedzenia i spania to nie musisz się martwić, nasze dzieci naprawde dadzą sobie radę

u nas byl taki problem że Leos nie chciał wogole jesc kanapek i co? ja przed przedszkolem podawalam mu lekkie sniadanko np tarożek i teraz co? pani mowi,że piekne wcina kanapki a w domu wołą mama dawaj bułe

ze spaniem to jest tak,że w domu jak usypiam go JA to:
-mały zasypia strasznie dlugo, kręci sie i wierci a najlepiej żeby mama go lulała
-w przedszkolu zasypia pieknie sam, czasem pani mowi,że sie koło niego kladzie
-z TZ zasypia w sekunde- a wczoraj ja mialam wieczorem wychodne, TZ uspił go w taki sposob ze polozyl do lozeczka dal kaszke, przecytal bajke i wyszedł mały nie protestowal
- moj S ustpia go tak,ze szepce mu do ucha,raz,dwa,trzy,cztery i maly spi
zatem jakie wnioski? dzieci sie swietnie adoptuja do danej sytuacji
S dobry jest

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

powiem wam, że czuję się dziś jak wyrodna matka ostatnie dni bezrobocia postanowiłam spędzić na dbraniu o siebie, na dziś zmówiłam sobie masaż gorącymi kamieniami i mikrodermabrazję, a na jutro hybrydy i regulację brwi z henną. Tyle, że nie przewidziałąm, że moje dziecko będzie chore no dziś dylemat - odpuścić? a już opłacone moja teściowa: no co ty, ja ją uśpię, zajmę się nią, niczym się nie przejmuj. No i poszłam, przyszłąm o 14 a moje dziecko co? nie mogło zasnąć z babcią, histeria za histerią, a obiecali, że zadzwonią. 20 minut ją uspakajałam, aż mi w końcu zasnęła na rękach ale przecież mogli zadzwonić

Nawijko - u nas na śniadanie są zawsze 2 dania, że tak powiem na pierwsze zazwyczaj kasza jaglana, płatki owsiane, płatki jęczmienne, rzadko kukurydziane itp. a na drugie kanapki różnorakie.
Co Ania je? nie mam pojęcia coś tam zawsze sobie wybierze, bo umówiłam się z Paniami, że będą mnie informować jeśli tylko Ania nie zje któregoś z posiłków, więc jeśli takiej informacji mi nie dają to nie dopytuję. Powiedziałam tylko Paniom,że jak nie chce jeść to niech nie wmuszają, mogą zapytać raz lub dwa, ale jak nie to nie, bo nie chciałam żeby dziecko traumę dostało.

No i nie wiem co to znaczy, że dziecko się w końcu przyzwyczai, może dopytaj co?
bo u nas też takie hasła padały, ale to raczej nie było w złej intencji - bo widziałam i słyszałam, jak panie ją tulą mówią do niej, tłumaczą, siadają z nią przy innych dzieciach (ania się bała innych na początku). U nas Pani tak mówiła, ale wiem, że miała na myśli odzyskanie poczucia bezpieczeństwa.
Nawijko, ja wiem że jest ciężko, z resztą Ania przechodziła żłobek chyba najciężej z wszystkich wątkowych dzieciaczków, więc znam to uczucie
Przeciez Tobie tez sie cos nalezy! Nie moglas przewidziec, ze mala zachoruje.
Swoja droga - bedziesz miala ja z kim zostawic jak zaczniesz pracowac, a ona bedzie chora?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48741843]
Nawijko, uświadom mu, że są dzieci które do jedzenia muszą dojrzeć - popatrz na moją Agatkę. Poszła do oddziału żobkowego przy przedszkolu mając 2,4 roku, wszyscy mi mówili, że tam zacznie jeść i co? i tyle, że "rany boskie, przy niej dzieci PRZESTAJĄ jeść" zaczęło być w miarę ok po 3 urodzinach. Teraz ma 4,5 i jest ok.
[/QUOTE]
Aha
Czyli moze sie tak zdarzyc...

Cytat:
Kocham!
Jest taki pozytywny i naturalny,

Zasnelam z Kuba oczywiscie

Ciezki dzien za nami.
Nie zlicze ile ciosow dzis na siebie przyjelam, w tym dwie glowki w nos, ałaaaa.
Jest faza na bicie, maly robi zamachy wszystkim, co trzyma w rece, bawi go to niezmiernie jak moze sobie tak porzucac czymkolwiek,

Aaaa DELI, wygralas dzis z ta plyta cd

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-10-30 o 22:07
Stary 2014-10-30, 22:15   #2170
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam

A to juz niedługo damy rade musimy tak sobie ,
tłumaczę choć o statnio bardzo zmęczona jestem
Stary 2014-10-30, 22:17   #2171
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dokladnie tak bylo, ehhhh.

Rece opadaja na teksty tego gamonia :/

Tzn kaszki to takir zbiorcze okreslenie dla wszelkiego rodzaju kasz, platkow, itp z owocami przeroznymi i bakaliami. Chodzi raczej o konsystencje takiej hmm mamałygi
Ja tez czesto jem cos takiego na sniadanie TZ nie moze tego zrozumiec i wiecznie wierci mi dziure w brzuchu...

S dobry jest

Przeciez Tobie tez sie cos nalezy! Nie moglas przewidziec, ze mala zachoruje.
Swoja droga - bedziesz miala ja z kim zostawic jak zaczniesz pracowac, a ona bedzie chora?

Aha
Czyli moze sie tak zdarzyc...

Kocham!
Jest taki pozytywny i naturalny,

Zasnelam z Kuba oczywiscie

Ciezki dzien za nami.
Nie zlicze ile ciosow dzis na siebie przyjelam, w tym dwie glowki w nos, ałaaaa.
Jest faza na bicie, maly robi zamachy wszystkim, co trzyma w rece, bawi go to niezmiernie jak moze sobie tak porzucac czymkolwiek,

Aaaa DELI, wygralas dzis z ta plyta cd
u nas ten sam etap ))))
Stary 2014-10-30, 22:39   #2172
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-chyba 22/23 ale jeszcze nie wiem. Jutro sprawdze na kompie bo teraz jestem na tel. Będę się sugerować dł wkładki oczywiście(jeżeli są na stronie takie info,bo tu nie widzę),a musimy mieć 14,5.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale czemu tak?

byliśmy dziś oglądać zimowe buty dla Kuby i powiem Wam, że mam gorsze dylematy niż ze swoimi
oglądaliśmy w deichmanie o takie
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...=marki/cortina
i takie
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...=marki/cortina
Znacie taką markę? Dobre to to będzie na sanki? W ogóle czy oprócz tych kupować jeszcze jakieś inne ocieplane?
Buty ładne ale wyglądają na sztywne,wiem że gdybym kupiła takie Oskarowi to już na samym wejściu byłby klin I raczej takie tylko ledwo za kostkę na duże śniegi i zaspy a tym bardziej na sanki i zabawy w śniegu się po prostu nie sprawdzą.
Na śniegi najlepsze będą śniegowce,w nich zima nie groźna
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 22:46   #2173
pstryczek84
Zakorzenienie

szaja - widac ze Dorka dobrze sie tam czuje

Cytat:
ale Pan mnie pocieszył, że wczoraj była u niego babka z porysowaną szybą, skrobała końcówką od ołówka;> ale gumka się zdarła i zostało to ostre;] a jeszcze inna perfumami;p tak więc nie jets źle
pewnie nauczycielka

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

aaaaaaaaaa, i jesczze dzisiejszy njuz
Kubson pierwsz raz zrobil siusiu do nocnika
rozebraalam go do kapania, mowie Kubus, chodz usiadziesz na nocniczek i zrobimy siusiu. poszedl, zasiadl sie na tronie i zrobil co trzeba a jaki w szoku byl!
i jak sie go teraz pytam jak bedzie wolal jak bedzie mu sie chcialo siusiu/kupke to mowi - mama, siusiu!/mama, kupka!
nooo, takze my juz jestesmy odpieluchowani. sprawnie poszlo!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 23:06   #2174
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny moje kochane, ja podczytuję ale za cholerę nie ogarniam, obiecuję że jak w końcu ogarnę zamówienie na koszulki moich biegaczy i będzie już po Halloween Party to wrócę, na razie mam mega wielki sajgon
buźka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 23:18   #2175
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa, i jesczze dzisiejszy njuz
rozebraalam go do kapania, mowie Kubus, chodz usiadziesz na nocniczek i zrobimy siusiu. poszedl, zasiadl sie na tronie i zrobil co trzeba a jaki w szoku byl!
i jak sie go teraz pytam jak bedzie wolal jak bedzie mu sie chcialo siusiu/kupke to mowi - mama, siusiu!/mama, kupka!
Hahahha, uwielbiam Cie

Stary 2014-10-30, 23:35   #2176
ewulkaaa
Wtajemniczenie

PSTRYKU wymiatasz zarówno lego (tudzież cycki :P ), jak i odpieluchowanie położyło mnie na podłogę :P

NAWIJKO - tak, t. ma 18 dni urlopu, a tż 12, więc jakby Ania była chora to problemu większego być nie powinno. No i najwyżej TŻ weźmie chorobowe na nią, bo ja na takie "luksusy" nie będę się narażać w okresie próbnym. No i też tak będę miała, że jak wykorzystam więcej niż 5 dni l4 w miesiącu to nie należy mi się premia miesięczna stała, a jak nie dostanę w jakimś miesiącu premii stałej, to nie będzie mi się należeć pewnie premia kwartalna, więc... :/ ale z tymi premiami to nie wiem czy nie namieszałam, będę pracować w wynagrodzeniach to się pewnie dowiem dokłądnie w ogóle to już w poniedziałek!!! a jutro podpisanie umowy... aaaa stresior mnie dopada.

CIĘŻARÓWECZKI ja to was podziwiam że wy przy takich maluchach dajecie radę z brzuchem chodzić, no i że w ogóle dacie radę z dwoma takimi maluchami. Ja czasem marzę, aby Ania już chociaż mówiła i nie była taka mamina (wiem, okropna jestem ) a gdzie tam jeszcze jedno takie maleństwo także szacun dziewczyny!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 23:39   #2177
treselle0
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48722633]
a temp. jest?
jak nie, to nie ma potrzeby, a może być i tak, że infekcja dopiero się rozwija i dzisiaj pójdziesz, nic lekarz nie powie, a za 2 dni gardło będzie zawalone

wapno
flegaminę np. wykrztuśnie wg ulotki, jeśli w nocy b. męczy kaszel to przciwkaszlowy np. dexa pico, możesz TV psikać gardełko, do nosa... olej ew maść majerankowa pod nosek
[/QUOTE]dziękuję, że chciało Ci się odpowiedzieć
Niestety jest bez zmian więc zabiorę ją jutro do lekarza, może przez weekend postawimy sie na nogi
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:31   #2178
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
NAwijko, ale myślisz, że serio jest sens przestawiać Kubę na inne śniadania? Kaszę są fajne i duzo bardziej pożywne niż kanapki, więc super, że je je.
Ja mam to samo w domu, na śniadanie musi być kasza i nic innego nie przełknie, ewentualnie koktail mocno owocowy Za każdym razem jak gdzieś wyjeżdżamy to mamy bunt jedzeniowy i też kombinujemy co by tu pod nos podstawić, żeby szanownemu zasmakowało. W ubiegłym tygodniu byliśmy na mazurach i ta sama historia, to nie, tamto nie, nie walczyliśmy, nie chciał to nie, nadrabiał bananami albo jabłkami. To samo przez tydzien w Turcji, żywił się bananami, pamarańczami, pomidorami i makaronem, przeżył, wrócił do domu i jadł "normalnie". Mi się wydaję, że jeżeli nie stanowi to dla Ciebie dużego problemu to zanoś te kaszki do przedszkola, z pewnością wyjdzie mu to na zdrowie, a kanapek jeszcze się w życiu naje
U mnie co prawda nie mna problemu z kanapkiami, ale jak jest kasza albo płatki na śniadanie to widzę ze dużo zjada ale jak jest kanapka to tak mniej chętniej i zdecydowanie mniej. NDaj spokój, nie przestawiaj go, może akurat da sobie rade w przedzszkolu. Szkoda że Tż Cie nie wspiera w tym temacie.
Cytat:
ze spaniem to jest tak,że w domu jak usypiam go JA to:
-mały zasypia strasznie dlugo, kręci sie i wierci a najlepiej żeby mama go lulała
-w przedszkolu zasypia pieknie sam, czasem pani mowi,że sie koło niego kladzie
-z TZ zasypia w sekunde- a wczoraj ja mialam wieczorem wychodne, TZ uspił go w taki sposob ze polozyl do lozeczka dal kaszke, przecytal bajke i wyszedł mały nie protestowal
- moj S ustpia go tak,ze szepce mu do ucha,raz,dwa,trzy,cztery i maly spi
zatem jakie wnioski? dzieci sie swietnie adoptuja do danej sytuacji
Nieźle, ale w sumie u mnie podobnie; ja wisze nad łóżeczkiem i głasakm po plecach a Tż opowiada głośno jakieś pierdoły ( w jego mniemaniu bajki) i to tak głośno że w całym domu słychać i Oli przy tym bez problemu zasypia.
Cytat:
Z Costnerem?
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 06:33   #2179
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej kobietki.... ja mam dzis wolne od szkoly bo reotorskie sa ; p.... mialam zalatwiac praktyki, napisac plan pracy mgr i d.paa bede pilnowac znowu serwisanta od pieca... daje mu ostatnia szanse. Jesli zgasnie piec tonudaje sie do rzevznika praw konsumenta no tak jak radzilyscie ppza tym znowu jestem chora ; (

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:14   #2180
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
szaja - widac ze Dorka dobrze sie tam czuje

pewnie nauczycielka

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Hahav sprawnie poszło szkoda ze u nas jest tylko nie nie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
PSTRYKU wymiatasz zarówno lego (tudzież cycki :P ), jak i odpieluchowanie położyło mnie na podłogę :P

NAWIJKO - tak, t. ma 18 dni urlopu, a tż 12, więc jakby Ania była chora to problemu większego być nie powinno. No i najwyżej TŻ weźmie chorobowe na nią, bo ja na takie "luksusy" nie będę się narażać w okresie próbnym. No i też tak będę miała, że jak wykorzystam więcej niż 5 dni l4 w miesiącu to nie należy mi się premia miesięczna stała, a jak nie dostanę w jakimś miesiącu premii stałej, to nie będzie mi się należeć pewnie premia kwartalna, więc... :/ ale z tymi premiami to nie wiem czy nie namieszałam, będę pracować w wynagrodzeniach to się pewnie dowiem dokłądnie w ogóle to już w poniedziałek!!! a jutro podpisanie umowy... aaaa stresior mnie dopada.

CIĘŻARÓWECZKI ja to was podziwiam że wy przy takich maluchach dajecie radę z brzuchem chodzić, no i że w ogóle dacie radę z dwoma takimi maluchami. Ja czasem marzę, aby Ania już chociaż mówiła i nie była taka mamina (wiem, okropna jestem ) a gdzie tam jeszcze jedno takie maleństwo także szacun dziewczyny!!!
Czy damy rade to nie wiem okaże się, Julo tez bardzo maminy odkąd jestem w domu i to mnie martwi
Stary 2014-10-31, 07:14   #2181
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!

u nas dzis skrocone lekcje a z racji tego ze w piatek mam tylko 1 godzine to koncze dzis prace o 9.05

wczorajszy dialog:
-Kubus a jak sie nazywasz?
-Kokowski
po chwili...
-mama Syndia tez kokowski.... i duzi tlaktor tez kokowski

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-10-31 o 07:24
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:24   #2182
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam

Ewik dlatego regularnie czytam blog mataja.pl bo tam sie mozna podbudowac i w praktyce moze sie okazac,ze wcale zle nie bedzie

Mi na tym etapie przeszkadza moja fizycznosc, czuje sie jak slon, w nocy obrot z lewej na prawa sprawia mi taka trudnosc ze wybudzam sie na dobre.Nie wiem jak kobiety chodza po 4-5 razy w ciazy
Do tego komplementu typu ale Was duzo itp doprowadzaja mnie do szalu
Ewik moja 2 tyg temu wazyla 2200 stresuje sie teraz w pn mam wizyte ciekawe ile urosla

Pstryku Kubus agent☺

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 07:44   #2183
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik dlatego regularnie czytam blog mataja.pl bo tam sie mozna podbudowac i w praktyce moze sie okazac,ze wcale zle nie bedzie

Mi na tym etapie przeszkadza moja fizycznosc, czuje sie jak slon, w nocy obrot z lewej na prawa sprawia mi taka trudnosc ze wybudzam sie na dobre.Nie wiem jak kobiety chodza po 4-5 razy w ciazy
Do tego komplementu typu ale Was duzo itp doprowadzaja mnie do szalu
Ewik moja 2 tyg temu wazyla 2200 stresuje sie teraz w pn mam wizyte ciekawe ile urosla

Pstryku Kubus agent☺

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Napewno Marinka urosla ale to mala księżniczka wiec będzie drobniejsza niż chlopaki
A dużo kg ci przybylo czy tylko brzuszek przeszkadza na zdjęciach z urlopu mialas tylko brzuszek
Stary 2014-10-31, 08:16   #2184
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
bokeh zmagam sie z podobnym problemem, ale i jakos daje sobie rade z Yae. Zasada nr 1: pozwolic biegac wolno, ile sie da. U nas dziala nie chodzenie a bieganie za reke i wszelkie zabawki do ciagniecia lub pchania na spacerze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 08:44   #2185
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja dziś spałam u rodziców bo tż na szkolenie wczoraj pojechał , a dziś dopiero wraca.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48741843]
to jak Dorka będzie najmłodsza w grupie linkę daję, możecie popatrzeć i poszukać mojej córy

http://pm13bedzin.edupage.org/about/...e=4#gallery/65[/QUOTE]
Widze Dorotkę ale sobie radzi świetnie
Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz ale ten czas leci
Cytat:
Pstryku, aj law ju
dla Kubusia za siusiu
Stary 2014-10-31, 08:49   #2186
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cześć dziewczyny!

Postanowiłam w końcu zrobić coś dla siebie. W związku z tym siedzę u fryzjera z farbą na głowie. Tyle tylko ze mam już wyrzuty sumienia że Mała w żłobku a ja tu

Bokeh moja jest też indywidualistka W związku z tym też biega swoimi drogami. Tam gdzie mogę to pozwalam biegać, trzymam się blisko ale dając oczywiście wolna przestrzeń. A tam gdzie mniej bezpiecznie to staram się nie chodzić. Jeśli jednak już muszę, to tłumaczę że jedzie samochód itp. U nas w miarę działa.

Pstryku zamieszkaj ze mną! Przyjmę z całym inwentarzem
Nie denerwuje Cię to że jeździsz na jedną godzinę do pracy? Daleko masz?

Deli mam nadzieję że piec już będzie sprawny! I zdrówka!

Szaja cudna Dorka!!!

Mam zapalenie krtani co wiąże się z tym że mówię jak stary żul mała wczoraj tłumaczyła tatusiowi że mamę boli (pokazywała na szyję ) i żeby mówił szeptem. Ona tak pięknie z nami rozmawia! Normalnie mogłabym jej słuchać godzinami! A tak się bałam że nie mówi, a przyszedł i na nią czas

Nawijko Nie martw się. W grupie lepiej smakuje więc Kuba może też się przekona.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-31, 08:58   #2187
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Postanowiłam w końcu zrobić coś dla siebie. W związku z tym siedzę u fryzjera z farbą na głowie. Tyle tylko ze mam już wyrzuty sumienia że Mała w żłobku a ja tu

Bokeh moja jest też indywidualistka W związku z tym też biega swoimi drogami. Tam gdzie mogę to pozwalam biegać, trzymam się blisko ale dając oczywiście wolna przestrzeń. A tam gdzie mniej bezpiecznie to staram się nie chodzić. Jeśli jednak już muszę, to tłumaczę że jedzie samochód itp. U nas w miarę działa.

Pstryku zamieszkaj ze mną! Przyjmę z całym inwentarzem
Nie denerwuje Cię to że jeździsz na jedną godzinę do pracy? Daleko masz?

Deli mam nadzieję że piec już będzie sprawny! I zdrówka!

Szaja cudna Dorka!!!

Mam zapalenie krtani co wiąże się z tym że mówię jak stary żul mała wczoraj tłumaczyła tatusiowi że mamę boli (pokazywała na szyję ) i żeby mówił szeptem. Ona tak pięknie z nami rozmawia! Normalnie mogłabym jej słuchać godzinami! A tak się bałam że nie mówi, a przyszedł i na nią czas

Nawijko Nie martw się. W grupie lepiej smakuje więc Kuba może też się przekona.

najpierw Ewulka, a teraz Ty... Dziewczyny nie miejcie wyrzutów sumienia , że gdzieś wychodzicie bez dzieci. My też potrzebujemy chwili dla siebie

Zdrówka dla Ciebie.
Stary 2014-10-31, 09:03   #2188
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
bokeh zmagam sie z podobnym problemem, ale i jakos daje sobie rade z Yae. Zasada nr 1: pozwolic biegac wolno, ile sie da. U nas dziala nie chodzenie a bieganie za reke i wszelkie zabawki do ciagniecia lub pchania na spacerze.
Wiedziałam ze Ty mi coś napiszesz w tym temacie a jak np jest niebezpieczne miejsjce i chcesz Yae wziąć za rękę lub na ręce to płacze jakoś reaguje?

Fewciu ,dziekuję ja też tłumacze za każdym razem ze ulica ale średnio to pomaga
Stary 2014-10-31, 10:04   #2189
iffonka7
Zadomowienie

Hej

Nie odzywam się ostatnio bo jedyne o czym myślę to poród. Jestem przerażona. A glupio mi tak tutaj na ten temat pisać. Aktualnie jestem na etapie ze chce w tej ciąży chodzić jak najdluzej albo mieć cesarke ktorej jeszcze miesiąc temu tak bardzo nie chciałam.

Możecie polecić do Bartusia jakis syrop na zatkany nos. Kompletnie nic mu się schodzi a slychac ze jest caly zatkany.
Stary 2014-10-31, 10:21   #2190
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wiedziałam ze Ty mi coś napiszesz w tym temacie a jak np jest niebezpieczne miejsjce i chcesz Yae wziąć za rękę lub na ręce to płacze jakoś reaguje?

Fewciu ,dziekuję ja też tłumacze za każdym razem ze ulica ale średnio to pomaga

Protestuje, owszem, ale zaraz zaczynam opowiadac o celu naszej wyprawy, szukamy ksiezyca, koparki, helikoptera czy traktoru (to sa ostatnie hity) i idzie na wspolprace. Tlumaczenie jeszcze nie daje rezulatow. W Pl caly czas przemieszczalysmy sie pieszo lub w nosidelku, jesli z gory wiedzialam, ze bedzie niebezpiecznie, to pakowalam do nosidla. Jesli w trakcie cos sie wydarzylo, to ustalalysmy czy idzie za reke czy u mnie na rekach i tez jakos dawalo rade. Teraz niebezpieczne miejsca niemal omijam i wszedzie jade samochodem. Wiesz, co dziala najlepiej? Moja pewnosc siebie, wtedy Yae slucha i stosuje sie do tego.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości