![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() Na pocz±tku chudniêcia (3 lata temu) co dzieñ mog³am zje¶æ malutki kawa³ek ciasta, czy czekoladkê i chud³am. Ale to nie by³a dobra dieta. Wieczne za³amania i powroty do diety rozwali³y ca³y mój metabolizm. Chê go przywróciæ na dobre tory ![]() Uwa¿am, ¿e raz w miesi±cu to dobry pomys³. Sczególnie ¿e mogê przesuwaæ (a to ¶wieta a urodziny ,wizyta u babci) a reszta ca³y czas dietowo ![]() Do tej pizzy nie dawa³am dodatkowego t³uszczu. Ju¿ od d³u¿szego czasu u¿ywam do ciast papieru (taki ¿ó³ty) i nie smarowa³am papieru. Czasem siê przyklei³o, ale tragizmu nie by³o. tutaj nie do¶æ ¿e papier do ciasta to jeszcze do blachy. W sklepie wziê³am najtañszy papier i by³o dobrze. no có¿. ten bêdzie do pakowania kanapek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
czyta³am o papierze, mnie te¿ delikatnie przywar³a Cytat:
Cytat:
dobry dzieñ dzi¶, kolejna bu¼ka do kolekcji ![]()
![]() |
#4803 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Przykro mi kochana nie da³o siê, jedynie du¿y kês chudego miêsa od mê¿a wziê³am, bo sobie kupi³ w Inter M. gotow±.
![]() A tak w ogóle to proszê mi wpisaæ wagê 72,5 dzi¶ musia³am siê zwa¿yæ bo jutro mamy wolne (nie wa¿y³am siê na czczo dlatego pewnie wysz³o to samo co tydzieñ temu). ![]() PS. Choróbsko nie przechodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Schudn±æ 20 - 30 kg
Co racja to racja ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Dziewczyny wczoraj da³am w palnik na rowerze, 45 minut je¼dzi³am interwa³owo i dzisiaj nareszcie czujê ¿e mam miê¶nie!! ![]() ![]() ![]() Dzisiaj przerwa i regeneracja ![]() W³a¶nie zajadam owsiankê na mleku z ¿urawin± i p³atkami migda³ów. Doda³am te¿ miodu ale jako¶ strasznie mi s³odko, czy¿by cukrowy detoks? Na dzi¶ jeszcze mam w planie upiec owsiane ciasteczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
U mnie to samo, bo kupujemy zdrowe ale s³odycze, chipsy inny badziew i gotowce te¿, bo on chudzinek siê ob¿era :P Mówisz po 1,5 roku jeste¶ dzikuska? Ja siedzê w domu ju¿ od 3 lat, obecnie drugi raz na macierzyñskim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziêki za kciuki. i gratulujê udanego dnia. oby tak dalej! Cytat:
![]() dziêkujê za kciuki wszystkim, których nie cytowa³am ![]() Miss - 3 lata chyba nie da³abym rady bez pracy. kiedy¶ my¶la³am ¿e w³a¶nie bêdê zawodow± kur± domow± ale teraz widzê ¿e potrzebujê odskoczni. praca w domu jest dla mnie zbyt ciê¿ka psychicznie. z jednej strony szkoda mi synka, bo drugi raz ju¿ nie bêdzie taki ma³y, ale chyba zwariuje jak nie bêdê pracowaæ. do tego chcieliby¶my od³o¿yæ na wiêksze mieszkanie a bez mojej pensji by³oby nam bardzo ciê¿ko. ![]()
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-30 o 08:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
![]() Nie mam nic do kobiet które, jak to siê te¿ teraz mówi, "robi± karierê". Tym bardziej ¿e s± takie czasy, ¿e wiêkszo¶æ kobiet po prostu nie ma wyboru bo nie da siê utrzymaæ rodziny z jednej pensji. Wiêkszo¶æ moich kole¿anek mówi ¿e zwariowa³o by siedz±c tak w domu, ale jednocze¶nie nie dziwi± siê, ¿e ja tak chcê bo mówi± ¿e ja jestem taka rodzinna :-P a ja praktycznie od zawsze marzê o du¿ej rodzinie, domku jednorodzinnym, posiadaniu ogrodu z kwiatami które bêdê pielêgnowaæ, bêdê hodowaæ w³asne warzywa, gotowaæ obiady, robiæ przetwory, odbieraæ dzieci ze szko³y <3 Ale mój ch³opak nie chce tego zaakceptowaæ :-( wiadomo ¿e w ¿yciu bywa ró¿nie i mo¿e siê okazaæ, ¿e jak za³o¿ymy rodzinê to bêdê musia³a pracowaæ na pe³en etat, ale on by siê nie zgodzi³ nawet jakby sytuacja tego nie wymaga³a. Najpierw jak siê zgadali¶my na ten temat to by³ bardzo zdziwiony bo u niego w rodzinie wszystkie kobiety pracuj± i on sobie tego nie móg³ wyobraziæ. Mówi³ ¿e nie chce ¿eby jego ¿ona siedzia³a w domu bo bêdzie siê nudziæ itp. Jak mu wtedy wyt³umaczy³am wszystko i pokaza³am przyk³ady kobiet które tak ¿yj± (w moim otoczeniu jest kilka) no to zacz±³ byæ bardziej przychylny. Ale potem jak siê znowu za jaki¶ czas o tym zgadali¶my to mówi³ ¿e wola³by ¿ebym jednak przynosi³a jakie¶ pieni±dze do domu, za innym razem znowu marudzi³ o emeryturze. Wiêc wiem ¿e tego nie chce :-( A ja nie mam tak ¿e chcê w ogóle nie pracowaæ, ale mam taki zawód (w sumie ci±gle studiuje), ¿e mogê pracowaæ w domu w niepe³nym wymiarze godzin i sama sobie ustalaæ kiedy i ile pracujê. Mo¿e kokosów na tym nie zrobiê ale zawsze co¶. Chcê pracowaæ chocia¿ trochê g³ównie ze wzglêdu na to ¿eby siê nie wybiæ z rytmu. W razie gdyby kiedy¶ mojemu mê¿owi siê co¶ sta³o i nie móg³by pracowaæ to ¿ebym nie zosta³a z niczym : 10 czy 15 lat po studiach i ¿adnego do¶wiadczenia. Ale siê wygada³am, w dodatku nie na temat. Ale jest to rzecz która mnie chyba najbardziej boli w zwi±zku. Bo ogólnie mam cudownego ch³opaka a tego nie potrafi zrozumieæ.... Ja wiem, ¿e on mi nie mo¿e teraz nic obiecaæ bo jeszcze oboje studiujemy, ale on nie dopuszcza takiej mo¿liwo¶ci nawet jakby¶my miêli takie "predyspozycje"
![]() |
#4807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja nie mia³abym nic przeciwko pracowaniu w domu. Chcia³abym prowadziæ ogródek, swoje kurki i robiæ w³asne przetwory i mro¿onki ![]() ![]() ![]() My¶la³y¶cie o za³o¿eniu firmy?
Edytowane przez pannaatopowa Czas edycji: 2014-10-30 o 09:44 Powód: polska jêzyka trudna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
Ja nie mówiê o zwyk³ym jedzeniu i jedzeniu "na wynos" bo to wiadomo, zawsze fast foody i inne gotowe posi³ki bêd± dro¿sze. Chodzi³o o rzeczy takie zwyk³e co dziennego spo¿ywania jak: chleb zwyk³y do chleba ¿ytniego wieloziarnistego pasztetowa do szyneczki z indyka parówki do twarogu naturalnego Porównajcie same ¶redni± cenê koszyka zakupów do którego w³o¿ycie: chleb zwyk³y, pasztetow±, parówki, ogórek A tej samej wagi produktów koszyk zape³niony: warto¶ciowym dobrym chlebem, szlachetn± szyneczk±, dobrym serem, rzodkiewkami, pomidorami i ogórkami.
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
@Malinko: Ja pisa³am o tym. Moja rodzina je bia³y chleb (im tañ¶zy tym lepszy), sosy ze s³oików, czy torebek, gotowe zupy. Taniej kupiæ sos boloñski ni¿ pomidor, przyprawy, czosnek, paprykê, marchew... Do tego najtañszy makaron.. Warzyw czy owoców niewiele i tylko w sezonie. Pasztety, albo swojski smalec by³y u nas co dzieñ. Wydawali¶my na ca³± rodzinê 20-30 z³otych dziennie. Teraz kupuj±c w tym samych sklepach tyle wydajê na dwie osoby na zdrow± ¿ywno¶æ.
![]() |
#4811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co prawda zawsze kupowali¶my raczej dobre wêdliny i sery (nie produkty miêso- czy seropodobne) ale jak nie chcia³o mi siê gotowaæ to kupowa³am gotówce w s³oiku np. go³±bki, dwa s³oiki to ok. 7 z³ w biedrze. teraz jeden obiad kosztuje mnie trochê wiêcej. pannaatopowa - ja my¶la³am o za³o¿eniu firmy i w³a¶ciwie ca³y czas o tym my¶lê ale nie mam ¿adnego konkretnego pomys³u. gdybym mia³a wiêcej pieniêdzy to otworzy³abym ma³e prywatne przedszkole albo chocia¿ klub malucha. ale to bardzo odleg³e plany, które póki co zostaj± w sferze marzeñ niestety.
![]() |
#4812 | ||
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na swojej diecie te¿ oszczêdzam. Wcze¶niej nie mia³am problemu by w przyp³ywie wielkiej ochoty wej¶æ do delikatesów pod blokiem i zrobiæ zakupy za 50 z³, a w koszyku jakie¶ chrupki, cola, piwko i s³odko¶ci, co oczywi¶cie w konsekwencji oznacza, ¿e w lodówce nadal zostaje mi tylko ¶wiat³o. ![]() ![]() Ja my¶lê o tym bardzo czêsto i najpewniej tak siê stanie, je¶li praca ¶ci¶le powi±zana z wykszta³ceniem siê nie powiedzie. Pracowa³am ju¿ w wielu miejscach. By³y to ma³e kancelarie, korporacje miêdzynarodowe, ale zawsze na koñcu g³owy mia³am t± my¶l, ¿e pracujê dla kogo¶ i dawa³abym z siebie 150% normy dopiero, gdyby to by³o co¶ mojego. A tak na serio to najchêtniej rzuci³abym to wszystko i podró¿owa³a po ¶wiecie, ale ju¿ siê przyzwyczai³am, ¿e moje podej¶cie oderwane od rzeczywisto¶ci czêsto jest ... ![]() W ogóle to CZE¦Æ Dziewczyny. Wczoraj zupe³nie nie mia³am czasu, ¿eby wpa¶æ- ca³y dzieñ poza domem. Dopiero dzisiaj nadrobi³am all. Najgorsze, ¿e bardzo ma³o zjad³am. Zapomnia³am wzi±æ jedzenia ze sob±, a przecie¿ nie bêdê siê sto³owaæ w fast foodach. No ale dzisiaj ju¿ lepiej. Od rana ¶niadanko, nied³ugo na si³kê ![]() ![]()
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Ja tak¿e jak dojdê do formy jak± chcê my¶lê o treningu personalnym. Skoro mi sie uda, to mam obowi±zek innych motywowaæ
![]() ![]()
![]() |
#4814 |
Zadomowienie
|
Dla odwa¿nych polecam ksi±¿kê "szko³a ¿on" Magdaleny Witkiewicz.
Do mnie najbardziej przemawia³a jedna z bohaterek Marta, która z rozmiaru 50 koñczy na 40 - tym.
#4815 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
ale mam ochotê na wêgle.... masakra.
Macie jakie¶ sprawdzone sposoby, ¿eby z tym walczyæ? Marzê o czym¶ s³odkim O.o
#4816 |
Zakorzenienie
|
Polecam owoce
![]() Choæ najlepiej to przeczekaæ. Ja kiedy¶ zwalcza³am ochotê na s³odkie szklank± niskot³uszczowego mleka (s±dzê ¿e mia³o wiêcej cukrów mlecznych. Z warzyw: marchew, rzodkiewka, cukinia mi pomaga³o ![]()
![]() |
#4817 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4818 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam kiedy przychodzi fala chciejstwa, ide do lustra i robieram koszulkê... Od rêki przechodzi ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Moja imienniczka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Wtajemniczenie
|
dobre z tym rozbieraniem siê przed lustrem, muszê spróbowaæ jak najdzie mnie ochota na kolejny grzech.
![]() u mnie menu kiepsko. rozmowa wypada³a mniej wiêcej w porze obiadowej i po rozmowie by³am taka g³odna ¿e zjad³am kebaba :/:/ nie wierzê ¿e jestem taka s³aba.
#4820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uwa¿am, ¿e nie ma nic z³ego w siedzeniu w domu, pod warunkiem ¿e kiedy¶ tam zamierza siê jednak ci¶ robiæ... Widzisz, bez Twojej pensji by³oby ciê¿ko - widocznie nie¼le zarabiasz czego gratulujê. Moja pensja to 1300 z czego 400 sz³o na dojazdy... Pomijaj±c to ¿e ¿³obkom nie ufam, oddawanie dziecka gdziekolwiek czy zatrudnianie niani kompletnie nam siê nie op³aca. Babcie niestety pracuj±. Z drugiej strony bardzo siê z tego cieszê ¿e mogê spêdzaæ z nimi ten czas, to ogromne wyzwanie ![]() Zamiast 'kura domowa' mówiê 'domestic goddes' to lepiej do mnie pasuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4822 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Witajcie
![]() Choroba odpuszcza, jest o niebo lepiej. Nawet po menu to widaæ ![]() ¦niadanie - kromka chleba z du¿± ilo¶ci± bia³ego sera II ¶niadanie - dwie kromki chleba z tym samym serem Obiad - kubek barszczu ukraiñskiego + 6 ma³ych pyz z miêsem Obiad II - ma³a bu³eczka z wêdlin± i ogórkiem Kolacja - dwa ziemniaki, ryba i surówka z kiszonej kapusty Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 366
|
Cytat:
Jak mnie ci±gnie do s³odkiego to siêgam po rodzynki/orzechy/pestki Cytat:
![]() o losie, jakie praktyki ![]() ![]() A kebab no zdarza siê. Mówi siê trudno, zjad³o siê i nie ma co do tego wracaæ. Wa¿ne, ¿eby do koñca dnia siê trzymaæ, a nie przekre¶laæ wszystkiego ![]() ja mia³am ruchu dzi¶ ¿e hoho, w dzieñ zrobi³am pure cardio z insanity, a wieczorem godzinê przerzuca³am naczepê drzewa do kot³owni. Ju¿ czujê te jutrzejsze zakwasy ![]() jedzenie: ¦ owsianka szarlotkowa II¶, grahamka z kremem czeko z awokado O. makaron z kurczakiem w sosie szpinakowym, 2 jab³ka P. pól grahamki, kawa³ek kie³basy wiejskiej chudej, sa³atka z pomidora, ogórka z cebul± i oliw± - to by³o po tym znoszeniu drzewa, g³odna jak wilk by³am ![]() K. jajo sadzone z papryk± i kolejna bu¼ka do kolekcji ![]()
![]() |
#4824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4825 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() Posz³o w dó³! Nie wierzê! Bosko! Oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Z t± prac± tak to jest, pamiêtam jak kiedy¶ szuka³am... 3 razy jecha³am do ró¿nych biur jednaj i taj samej firmy z trzech ró¿nych og³oszeñ. Zawsze pisali ¿e biurowa a chodzi³o o sprzedawanie perfum na ulicy... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Wtajemniczenie
|
zadrêczaæ siê nie bêdê, jestem po prostu z³a. mog³am pokombinowaæ i wybraæ co¶ lepszego, no ale trudno
![]()
#4827 |
Zadomowienie
|
66 kg
#4828 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
77,5
![]() Dzisiaj ju¿ ostatecznie wyprowadzamy siê z mieszkania, a¿ trochê mi smutno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Bojê siê, ¿e nawet jak bêdzie nam dobrze sz³o to i tak mi powie ¿e pieniêdzy ma³o bo chce wybudowaæ dom (a chce), czy mieæ lepszy samochód i tak dalej i tak dalej. I bêdzie mi kaza³ i¶æ do pracy na pe³en etat. Tragedii by nie by³o, gdyby nie to, ¿e bojê siê ¿e bêdê mia³a do niego ¿al o to. Jak na przyk³ad nie bêdê mog³a byæ przy dziecku w jakim¶ wa¿nym momencie, co¶ mnie ominie.... Itp. No ja bym musia³a za³o¿yæ firmê jakbym chcia³a pracowaæ w domu w niepe³nym wymiarze godzin ;-) a tak dok³adnie to biuro rachunkowe bo w tym kierunku siê kszta³cê Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, ale wydaje mi siê, ¿e mamy szanse ¿eby siê uda³o.... ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Brawo brawo brawo!!!!!! PIEKNIE!
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Dzi¶ jadê na weekend to T¯. Nie przepadam za jego rodzicami, ale mu zalezy ¿eby czasem ja do niego przyjecha³a a nie on do mnie. Wczoraj robi³am zupê meksykañsk± na s³odko, mam jeszcze gulasz z soczewicy w s³oiku (chcia³ aby mu zostawiæ) i jadê do królestwa super t³ustej i przetworzonej kuchni.
Tak sobie pomy¶la³am o o tym, o czym pisa³y¶my niedawno. O dawnym gotowaniu. Zupa pomidorowa w wykonaniu moich rodziców: Masê kostek roso³owych, przecier pomidorowy i czasem marchewka. Koniec. Oczywi¶cie do tego ry¿ albo makaron. Wagi nie bêdzie bo zapomnia³am jak zwykle. T¿ ma wagê to mo¿e tam siê zwa¿ê. Muszê u siebie chyba wymieniæ wagê. Mam specjaln±, która dobrze dzia³a zarówno na p³askich powierzchniach, krzywych jak i dywanach. Czasem miêdzy pod³og± a dywanem by³ 0,1 kg ró¿nicy. To nie jest tragedia, ale teraz pokazuje kilogram i nawet wiêcej. Wiêc teraz nie wiem ile wa¿ê. T¿ ma równiutkie panele, wiêc siê dowiem ![]() A jak u was dzieweczki?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.