|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część III
Cytat:
![]() Ale teraz nie mozna nie miec wrazenia, ze z czlowieka na kazdym kroku zdzieraja Nie dosc, ze w Polsce zarobki minimalne w porownaiu z Zachodem, to jeszcze horrendalne ceny.Ostatnio jak zobaczylam,ze 100 ml Addicta kosztuje 500 zl, a wczoraj kupujac sweterek w Simple w wyprzedazy za 80 zl( i tak przeplacilam,ale baaaardzo mi sie podobal) ekspedientka podkreslala moj swietny wybor tym,ze sweterek jest wart 400 zl w taki sposob,ze w szczegolnosci,ze wg metki sweterek jest uszyty z tak drogocennego materialu jak bawelna Chyba jestem chora....![]() Dziewczyny, ma ktoras blyszczyk UCR Natural Glow ?
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówienie od klientek mam już na aż 7,90 zł !
|
#3423 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaqwsze jest wyjście z problemu - tzreba tylko umieć go poszukać - a to nie wielka sztuka. Nie lubie też jak ktoś robi z siebie pokrzywdzoną osobę - nikt do niczego Cię nie zmusza. Co do Twoich zarobków - nie musisz tu mi ich pisać - sczerze to mnie one nie obchodzą. Chciałąm tylko pomóc - nie musisz od razu ironizować. Cytat:
Nmzc Lamoorka Ciesze się, że się podoba i Tobie i Twojemu TŻ'owi. W końcu wręczając mu je powiedziałąm że mam nadzieję że spodoba się i jemu i dziewczynie
|
||||
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ptaszyko mogę się spytac, co to znaczy wg Ciebie jarzeniówka?? Bo tak opisałaś maseczke do włosów z kiwi na KWC ???![]() Bo moja skojarzenia były z żarówka |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak sie zastanawialam czy to bedzie zrozumiale dla wszystkich okreslenie ![]() Dobrze skojarzylo Ci sie, ta maseczka ma taki kolor jak zarowka-jarzeniowka---czyli niezle daje po oczach ![]() Skojarzyla mi sie tez z ciuchami w tych tandetnych jaskrawych kolorach---jasna zielen, plasitkowy roz i ten pomarancz
|
|
#3428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A swoją drogą czemu uważasz że nie chroni? Że tego nie zauważyłaś? Przecież nie da sie zauważyc jakiegoś hełmu chroniącego. To dopieor po dłuższym czasie myślę będzie widoczne. No i spóźniłam sie z odpowiedzią. |
|
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapytałaś, czy nie jest mi głupio ciągnąć kasę od rodziny. Odpowiedziałam na Twoje pytanie, sądzę, że wyczerpująco. Nie doszukuj się w moich postach tego, czego tam nie ma, czytaj zamiast zmyślać. Twój długi wywód jest zupełnie niepotrzebny, nie pouczaj mnie bardzo Cię proszę. Otrzymałaś odpowiedź na swoje pytanie - po prostu. Jeśli nie chcesz otrzymać odpowiedzi - nie pytaj. Po co te nerwy??? |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, moze sie myle.
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
niestety, okazalo sie ze ta babeczka dostala informacje ze jej kolezanka nie zajmuje sie juz Avonem, wiec nici z zakupow. Najprawdopodobniej bede szukala na wlasna reke konsultantki, zeby miec bezposredni kontakt, napisalam juz do kilku, bo ode mnie bedzie chetnych na zakupy okolo 25 osob wiec koszty przesylki beda znikome. Ale poki co niestety nie wypalilo
![]() jak już będę pewna, to wtedy dam Wam znać bo nie chcę robić zbędnego zamieszania pozdrawiam ciepło
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
oj...
a ja właśnie nadrobilam zalelosci od wczoraj - 6 stronek i juz sie napalilam na tą akcje USA wlasnie mialam przegladnac ich katalog i cos wybrac... no ale trudno
|
#3433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do pouczania to nie taki był mój cel - chciałam tylko pomóc, podsunąć pomysł. Źle? To z problemamy gdzie indziej. A co do ironizowania jescze to tutaj nikt nie ma ochoty znosić Twoich humorków i czytać to na co Ty masz akurat ochotę - takie coś świadczy jedynie o wychowaniu, i to nie moim ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę szukała i tak konsultantki i już bezpośrednio z nią załatwiała a nie przez osoby trzecie nie poddam się :P bo się uparłam
|
|
#3435 |
|
Konto usunięte
|
uwielbiam ta maseczke.
|
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Skoro tak dużo osób zamawia to zarobek dziewczyny będzie naprawdę spory. Może od razu podpytać o jakiś rabat? Na zasadzie "zamówimy jak będzie rabat", sądzę, że powinno takiej konsultantce zależeć, a choćby mały rabat to dla Was już spory zysk na pokrycie kosztów pocztowych.
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie każdy chce się bawić w wysyłanie tak daleko. Myślę, że jak już będzie wiadomo co kto zamawia, i wszystko ustalone zapytam o rabacik
|
|
#3438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Odpowiadałam WYŁĄCZNIE na zadane przez Ciebie pytanie: czy mi nie głupio ciągnąć kasę od rodziny. Tak ono brzmiało - sprawdź sobie. 2. Nie od mamy a od teściowej. Ponownie proszę o dokładne czytanie. 3. Problem z teściową nie ma tu NIC do rzeczy. Uraziło mnie Twoje stwierdzenie, że "ciągnę kasę od rodziny", więc Ci wyjaśniłam jak to wygląda. 4. Nigdzie nie pokazałam żadnych "humorków", nigdzie nie robiłam z siebie "pokrzywdzonej" - wyjaśniałam tylko (wg mnie żartobliwie), a Ty - jak już mówiłam - doszukujesz się i nadinterpretujesz. 5. Nie obrażaj mnie, nie używaj epitetów, nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich, bo to świadczy właśnie o Twoim wychowaniu. Ponownie proszę, żebyś się nie gorączkowała, nie lubię kłótni, a jeśli chcesz podyskutować to chętnie ale na odpowiednim poziomie, bez obrażania kogokolwiek, epitetów i piany na ustach. Jeśli coś jeszcze z mojej wypowiedzi mogę Ci wyjaśnić to służę (żeby nie było - to nie jest ironia)
|
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
ja mam juz na ponad 50 zl i to od jednej kolezanki
![]() a dojda [mam nadzieje] od dziewczyn z pracy mojego TŻ. ludze się że w końcu coś się ruszy w zamówieniach bo nie mam zamiaru co kampanię zamawiać za 300 zł dla siebie :| kiedy ja na to zarobię?
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
aa i rozpisałyście się o amerykańskim katalogu, czy ja wiem czy mają takie cuda? raczej badziewia, w senie nie ważne co byle było i sprzedać. nie rozumiem avon to firma kosmetyczna a te buty, ubrania czy inne gadzety to juz przesada. mnie wkurza w polskim katalogu bizuteria i torebki bo nie dosc ze drogie to wcale nie rewelacja a jakbym miala jeszcze zajmowac sie sprzedaza butow czy innych tego typu ******* to chyba wolalabym zrezygnowac. tyle ode mnie
|
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra, nie ważne, serio mało mnie obchodzi to... A tak wogóle to zauważyłyście dziewczyny, że dawno już nie było do zamówienia Paczki Niespodzianki? Zamawiał to ktoś wogóle jak można było? Ja nigdy, szczerze to sie bałam
|
|
|
|
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale juz kosmetki jak najbardziej TAK No i pytam raz jescze: czy ktos widzial lub ma blyszczyk UCR Natural Glow?
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
hmm gdzies poruszane byly zarobki na rodzinie... kazdy robi oczywiscie jak uwaza, oczywiscie nikt nie ma obowiazku dawac znizek rodzinie i ja to rozumiem jednak ja mamie zawsze licze tak jaka ja place czyli minus upust i nigdxy nie bylo inaczej, no moze czasem zaokraglam jak wychodzi np 23.48 to mowie ze 23.50 albo 24. ale to sa drobiazgi. natomiast daleszej rodzienie [np kuzynce - chociaz juz kilka lat nie zamawiala nic] czasem dawalam taniej ale tak bym ja na tym zarobila ale ona sie cieszyla ze ma taniej]. uwazam ze to uczciwe i nie widze w tym nic zlego.
gdyby zamawiala u mnie np moja tesciowa [ktorej nie mam] to nie wiem co bym zrobila ale mysle ze napewno cos taniej by bylo. zreszta ja rozumiem dziewczyny ktore nie pracuja i jedyna szansa na zakup kosmetykow to jest wypracowany upust. ja akurat pracuje i zeby ktos u mie zamwial to jestem sklonna kazdemu sprzedawac po kosztach [czyli minus upust] bo cienko u mnie z zamowieniami i mam juz zapas chyba 5 odzywek i szamponow na najblizsze 3 miesiace jak nie lepiej bo nie mialam zamowienia a musialam zamowiec by miec upust lepszy i by dostac prezenty. kazdy orze jak moze hahah
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
no moze nie doczytalam wszystekigo dokladnie, raczej rzucilam okiem na ostatnie posty. hihi
|
|
#3445 |
|
Konto usunięte
|
jakie macie opinie o peelingu do ciała clearskin ?
|
|
|
|
#3446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uraziło mnie stwierdzenie że CIĄGNĘ KASĘ. Zauważ, że dla ułatwienia wypunktowałam. Punkty sumują się w całość, ale nie łączą w zdania. Twoja pomyłka mamy z teściową tylko obrazuje fakt, że nie czytasz dokładnie i wyciągasz mylne wnioski, w związku z czym oburzasz się zupełnie niesłusznie. Jeszcze jakieś pytania? Dodam jeszcze już nie do Ciebie ale ogólnie do tematu, że nawet gdyby ktoś zarabiał kokosy to nie uważam, żeby był automatycznie zobowiązany do udzielania rabatów komukolwiek. Jak ktoś chce to proszę bardzo, ale zupełnie nie rozumiem oburzenia i potępienia, gdyby tak nie było. W końcu sprzedaje się po cenach jakie widnieją, każdy wie ile może/chce zapłacić. Tak samo w sklepie. Widzę na metce i kupuję albo nie. Konsultantka nie narzuca swojej marży de facto tylko otrzymuje wynagrodzenie. Zresztą obojętnie, jak to wygląda, naprawdę nie rozumiem oburzenia, które widziałam również na innym forum. To tyle w temacie |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Illusija i JaMona dajcie sobie juz spokój dziewczyny. |
|
|
|
|
#3448 |
|
Konto usunięte
|
to jak z tym peelingiem?
|
|
|
|
#3449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie uważam że konsultantka ma obowiązek dawania rodzinie upustu ale jeśli kogoś z rodziny nie stać to można mu dać (i ominąć uczucie niezręczności przy płaceniu) a można mu też zaproponowac współpracę. Nie wiem czy ja tak skomplikowanie piszę....? No i o co te nerwy? To był mój ostatni post w tej sprawie. |
|
|
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I o ile możemy prowadzić rzeczową i spokojną dyskusję to będę wdzięczna za pomysły. Wspomniałam już, że teściowa jest osobą wybitnie honorową więc upustu nie przyjmie za Chiny Ludowe, jeszcze by się obraziła, że proponuję. Dlatego też wrzucam jej sporo próbek (jeszcze nie wie, że są płatne i chyba tylko dlatego je przyjmuje).A ona koleżanek żadnych nie ma bo jest już na emeryturze i z nikim się nie spotyka, więc nawet nie mogłaby "na siebie" zarobić, choć bardzo chce i strasznie zresztą się martwi tym, że nie może mi pomóc choć ja wcale tego nie oczekuję.Głupie w tej sytuacji jest więc to, że obie czujemy się głupio. Ona - bo chciałaby zamawiać ze względu na mnie (i za każdym razem mi się tłumaczy, że nie może zamówić, bo musi isć do dentysty na przykład) Ja - bo chcąc dobrze czuję się jak wyzyskiwacz. I zgadza się - jak jej przestanę dawać katalogi to pomyśli, że to dlatego, że nie zamawia, a jak będę jej dawać katalogi to ciągle będzie się czuła naciskana i tak źle i tak niedobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Podobnie robie, prawdziwe perfumy tylko ze strefy bezłcowej lub ktoś mi kupuje gdzieś 
w szczegolnosci,ze wg metki sweterek jest uszyty z tak drogocennego materialu jak bawelna

Poza tym sa to chyba jedyne perfumy z Avonu, które sie tak ślicznie rozwijaa, to jakby połaczenie always z today albo tomorrow ( niestety nie wiem, które sa tak fajne słodki i tez mi się podobaja). Baaa wyczuwam nawet te pomarańcze i nie drazni mnie ta nuta z alwaysu
Ciesze się, że się podoba i Tobie i Twojemu TŻ'owi. W końcu wręczając mu je powiedziałąm że mam nadzieję że spodoba się i jemu i dziewczynie 

i tak źle i tak niedobrze