![]() |
#4501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
obrazkowe teraz najfajniejsze, bo dziecko uczy sie nowych slowek i lubi pokazywac, powtarzac
![]() ja nie wstawialam linkow do takich ksiazeczek, bo nie wiem, jakie sa w jezyku polskim, my mamy niemeickie (zdjecie) - M. uwielbia, sa ulubione, moze sa podobne w jezyku polskim. Cytat:
![]() ![]() M. wynosi smieci do kosza, zamyka po sobie wszystkie szuflady (i po mnie tez), jak cos powyciaga z pudelka/szafy to odlozy pozniej na miejsce ![]() Cytat:
![]() M. nie da sobie nic przeczytac ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-30 o 09:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc spokojna, wypite 2 kubki wody, rano apetyt mizerny, obudził sie zaczazł krzyczec am am i zaciągnął mnie do kuchni zjadł kilka kukurydzianych chrupków i 2 biszkopty, potem wypił mleko i nic juz więcej...nawet osłony do antybiotyku nie chciał...i była lużna kupa....zapisałam Go na 17 do rodzinnej, jak sie nie pogorszy to pojdziemy jak bedzie gorzej...znów IP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
jakie J. lubi? Cytat:
![]() u nas nie przejdzie (choć babcia mu naznosiła sterty, bo wszak lubi). tylko biedronkowa "Kropka" go zadawala ![]() ![]() do czasu ![]() T. od zawsze jest czytelnik, ale dłuższe fabuły dopiero od 3 tygodni wchodzą ![]() wierzę. dużo siły dla Ciebie i Juniora ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
hej!
moja Ewa jakaś dzisiaj marudna i niewyraźna.. boziuu mam nadzieję, że nic jej nie bierze ![]() Eluśka- Ty zawsze masz taki porządek na zdjęciach! jak Ty to robisz? mały ma swój pokój? bo u nas sruuu wszędzie.. odgruzowywanie.. a mnie jest głupio jak piszecie o książeczkach dla dzieci.. u nas zaledwie parę i wszystkie podarte ;/ czytam, pokazuje, oglądamy.. tłumaczę, że nie wolno i co.. i tak wszystko niszczy.. w zeszłym tygodniu kupiliśmy jej Peppe u doktora to na każdej stronie dorysowała jej język.. bo chora Peppa wyciąga język pokazać doktorowi.. a że nie na każdej stronie tak było to postanowiła to zmienić.. Moderna- muszę najpierw jakiś ładny materiał kupić ale wszystko drogie ;/ no ale kiedys może uszyję ![]() a miałam jeszcze pytać.. u Was też organizują noc św.Marcina- lampiony i takie tam? Demeter- dzięki ![]() jeszcze miesiąc.. oo matkoo ![]() Alliw- porządki muszą być ![]() ![]() a z ta pierwszą stroną ciekawe jak inne mamusie bo jakoś brak odzewu.. nie zmieniajcie tylko wieku bo mi się podoba ![]() Klementyna- kciuki wielkie za wizytę! obyście nie musieli tam wracać! daj znać Kwiatuszek- o jaka szkoda że nie mam tu Biedry hahha ale za to lubi moje ciążowe czasopisma.. ogląda dzidziusie i guga ![]() Pani- można wiedzieć w którym tygodniu ciąży jesteś? bo jakoś mi umknęło.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziś dokładnie połóweczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
klementyna trzymjacie sie!
![]() panika gratuluje polowinek ![]() ![]() JolanT Ewa z Peppe wymiata system ![]() ![]() tak, swieto St. Martin jest i u nas ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-30 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
oo ale sie wstrzeliłam ;P
![]() ![]() teraz juz z górki ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Dzis na FB w kwartalniku laktacyjnym przeczytalam:
Badania pokazują, że we Francji: - mniej niż 1/4 francuskich dzieci (23%) jest karmiona piersią (w ogóle) w szóstym miesiącu życia - procent dzieci które kiedykolwiek były karmione piersią (nawet przez jeden dzień) wynosi... 62 % (95% w Norwegii i 75% w USA i UK) - Francja jest krajem, w którym kobiety wybierają najcześciej "jak najkrótszy możliwy" czas karmienia piersią - z przebadanych prawie 3,500 matek połowa karmiła mniej niż trzy tygodnie Stad we Francji dzieci nie grymasza ![]() ciekawa jestem, jak wyglada to w Polsce lub w Niemczech. |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z tramwaju.
Powiem nie skromnie ze mialam dzis ochote "rozszarpac" moe dziecko ![]() Wrocilam ok 24.10 umylam sje wypilam herbate kalde sie - i co Emilian postanowil sie obudzic. Nawet dobrze glowy do poduszki nie przylozylam. I tak to trawalo prawie 1,5h kladzenie sie, wstawanie zabawa na dywanie, znowu kladzenie sie do lozka - nic a nic nie pomagalo. Chyba w koncu sie zmeczyl i usnol o 3.30. Nawet nje slyszalam jak wstal rano i mama go szykowala do przedszkola. Nie wiem dlaczego tak mu sie Odwidzjalo. Orzeciez zawsze tak ladnje spal. Az moja mam teraz mi wierzyc nje chce :-( Pani - ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Pani juz 20 t.c, alez leci...
Michal jak? Lepiej? Skonczyliscie antybiotyk? Dajesz rade lezakowac? Jola, Ewcia to dobry zawodnik, a jaka miala minke przy tym dorysowywaniu? Bo kazda minka ze zdjec czadowa. Wracam do domu juz, niby sloneczko sie przebija ale zimno jest, taka zdradliwa pogoda bardzo. Ech i dlatego wciaz mnie trzyma przeziebiemie.... Kasia, Milusia? No co Ty? Pomysl ze ta noc byla wyjatkowa, sa tacy co tak maja prawie na codxien. Jeszcze mialam zapytac. Emilii zrobila sie taka straszmie twarda skora na duzym palcu u stop, buty jej mie obtarly, nie wiem od czego. A ze ona w domu na bosaka to zaczela ta skora pekac? Czym smarowac, masc z wit A bedzie dobra? Cos innego polecicie?
#4511 |
Zakorzenienie
|
Despa
- nio wiem wiem ze inne maja tak na codzien. Ale dalej mnie nurtuje to dlaczego tak mu sie odwidzialo. Doslownie w dzien przylotu mamy - inne dziecko spanionowe mi sie zrobilo :-( Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
Karol śpi od 16 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas z rana tak zimno, że aż mi małego chusteczki nawilżone zamarzły w samochodzie ![]() o matko! trzymajcie się ![]() co rodzinny na to? Cytat:
![]() tylko K. jeszcze nie mówi "jest". stuka palcem i mówi "o tu" już 20t? ależ to leci. no i jak siusiak się jeszcze nie pokazał to musi być Ola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ciekawe czy będzie chciała pomagać dzidziusia kąpać ![]() zagniotłam ciasto na te ciacho z malinami. już się mrozi ![]() Kasia to na pewno jednorazowe! ![]() Cytat:
a boli to ją?
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie u pediatry- prawdopobonie przywleczona jelitówka ze szpitala...na szczescie łagodna-dzis bez wymiotów...dicoflor i obserwacja... Dr twierdzi,że dobrze,że na ip nie jechalismy bo nie ma potrzeby, a moglismy złapac jeszcze jakies bonusy.
Ze szpitalnych nowinek, to np,. 1)KAcper miał diete dla dzieci do 2rż- czyli...mielona i na 8 dni pobytu w szpitalu...7 razy były pulpety!! raz kopytka. i zawsze marchew (duszona, gotowana, smazona, w sosie, bez sosu)w róznych postaciach lub szpinak. Dietetyczka tłumaczyła, ze to mięso pod rózna postacia (raz z sosem raz bez, raz z warzywami raz bez, raz drób raz świnia) i ze kiedys były jeszcze potrawki z kuraka, ale jedno dziecko 1,5 roczne mało nie umarła tak sie zadławiło....Tak więc babcia nam donosiła fasolke, brokułki, kurczaczki, miesko pieczone i inne małmazyje, bo na te pulpety ja już nie mogłam patrzeć...W niedziele przyjechali tesciowie-oczywiście wałówa cała i teściowa: O matko!Zapomniałam KAcprowi pulpetów!! ![]() Ogólnie jedzenie fajne- 5 posiłków- najadał sie KAcper, ja i zostawało jeszcze, gdyby nie te pulpetry z marchewką ![]() 2)Jedna dobę lezelismy na sali z 18-to latkiem....Pielegniarki sie smiały, ze Rodzinka-mama, tata i synek;p Fajny chłopak, ale jak byłam sama to sie mogłam przebrac, czy bluzke zmienic, a tak to musiałam latać za kazdym razem do łazienki i Kacpra zostawiac w łózeczku... 3)przedostatniego dnia przyjechała matka z 4,5 roczna dziewczynka, która...mówila: nie, mama, nonono, i swoje imie(trzygloskowe). I mama nie zauwazyła wczesniej za bardzo nic niepokojącego, stwierdziła, ze jest "małomówna" po prostu ![]() ![]() to na razie tyle, na bieżąco bede pisac, co mi sie przypomni;p ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- nestelle- łer ar ju? |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wow ale zleciało Cytat:
![]()
![]() |
#4515 |
Zadomowienie
|
cześć!
Klementyna ciekawie mieliście w tym szpitalu! Dobrze, że jelitówka łagodna, oby szybko przeszło ![]() BYou jaki masz impregnat do butów? może ten w sprayu z ccc? popsikałam małego buty i jakieś plamki się porobiły ![]() a tak w ogóle to tego się tylko raz po zakupie używa? czy po każdym czyszczeniu, czy jak? oświeć mnie, bom zielona w tym temacie ![]() Karol spał do 4 ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ---------- nudzi mi się. chłopaki dosypiają a ja już nie mogę ![]()
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
Moderna chodzę z listą tych smoothie w torebce i nie mam kiedy przepisać bo zawsze na szybko (;
Klementyna zdrówka oby szybko przeszło. .. Pani wow 20 tydzień ale to leci... Ja miałam ostatnio schiza że tak powiem ciążowego ale na szczęście nie. Bo chyba dałabym się zamknąć w psychiatryku (; A. My mamy hm problem z J. Kompletnie nie slucha nikogo... nic sobie z nikogo nie robi. Wszelakie zakazy uroczo ignoruje. Ostatnio odkryła zgłaszanie i zapalnie lamp. I włączanie piekarnika. A ja biegam i wyłączam... zaczynam poważnie wątpić w swoje zdolności wychowawcze. Z pozytywnych rzeczy J nawija od rana do wieczora. No buzia jej się nie zamyka. Powtarza też praktycznie wszystko (: Moderna u nas też sw Marcina obchodzą (;
#4517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak codzienie teraz macie pobudki o tak wczesnej porze? Cytat:
![]() pulpety codziennie ![]() ![]() Dragusia jak w Niemczech? opowiadaj jak codzienne zycie - sasiedzi, zakupy, zwyczaje, urzedy? ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() super! to pewnie ta slynna eksplozja slownictwa - najczesciej nastepuje po opanowaniu ok. 50 slow ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Jakie wczoraj zrobilam fajne maselko do chleba - z pestek slonecznika ![]() ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-10-31 o 06:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |||||||
Rozeznanie
|
Miało być dobry wieczór ale zrobiło sie dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
Zapomniałam napisać dla Moderny, że dla mnie komin z sówkami ![]() ![]() ![]() W ogóle napaliłam się na te kominy i kupię Mimiemu też. Dużo zdrówka dla Was ![]() Foto świetne ![]() ![]() Cytat:
Bardzo spóźnione ![]() Pootwierałam sobie wszystkie Wasze polecane linki i będę przeglądać i zapisywać Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
1. ![]() ![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() 3. Uwielbiam takie akcje ![]() 4. Czekamy na opowieść o paluszku 5. O tak, szał na Biedronki jest ![]() ![]() Cytat:
1. ![]() 2. Mikołaj ma swój pokój a i tak wszystkie zabawki leżą w gościnnym ![]() 3. Mikołaj też niszczy książeczki. Depcze, je, rzuca itp 4. ![]() 5. ![]() O jaa ![]() ![]() Cytat:
![]() Szkoda tej dziewczynki ![]()
![]() |
#4519 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się po długiej przerwie, ciężko się wbić, napisać co kolwiek... czas goni jak szalony nie ma na nic czasu.
Czytam Was ale na bieżąco nie jestem w stanie być. Także tylko z ostatniej strony: Cytat:
![]() Cytat:
I muszę pochwalić mojego malucha mówi jak robi koń, osioł, żaba, mysz, krowa, kura, pies, kot i czym mnie ostatnio zaskoczył zapytałam jak robi trąbka, mama, pociąg tak z rozpędu jakoś a on próbował naśladować z Księgi Dzwięków, której nie czytaliśmy już chyba 2-3 miesiące. Także wczoraj wyciągnęłam ją na nowo mimo że jest w opłakanym stanie. jej ![]() Życzę równie szybkiej drugiej połówki ![]() Cytat:
![]() Kwiatuszku my kupiliśmy te śniegowce z Elefanten co pokazywałaś ale po przemyśleniu oddałam je kupiłam śniegowce z Biedronki a na zimę kupię jakieś zgrabniejsze, z Lasockiego mi się podobają. Od kilku dni F. strasznie się zmienił, gdy zniknę mu z oczu od razu wrzask nie samowity "mama, mama" do łazienki nie mogę wejść, czy nawet na korytarz. Wczoraj jak zadzwoniłam z pracy jak usłyszał, że dzwonię tak się rozpłakał, że nie mogli go uspokoić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Witam sie przedpokudniowo spod koldry
![]() Ciag dalszy "nocne harce Emiliana" Dzis pobudka o 3.30 ( to nic ze na 24.30 bylam w domu ) - do tego walnol mnie ( specjalnie ....!!! ) glowa w twarz - az krew z nosa mi poleciala - w az go mama musiala zabrac ode mnje bo samym wzrokiem "zabilajam". Jest mi tak strasznie wstyd/smutno ze sie na niego wydarlam o to - no ale poniosly mnie emocje. Naprawde nie wiem od czego taka zmiana - no doslownje Inne dziecko ...!!! :-(. No ale zmienilam mu w przedszkolu czas spania (drzmeki) z nieograniczonego na 1h45' moze to cos da. A ze dzis mam wolne - sprobuje go tez dluzej potrzymac - ogolnie odkad jest mama zasypia ok 19.30. No i plus taki ze moge za przedszkole zaplacic z wyplaty - wiec na zarcie mi nie braknje ![]() NESTELLE - SCARLLET - TROLLA Halllo Hallllo ...?? Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||
Zadomowienie
|
hej!
Cytat:
![]() może zapytaj w aptece.. jakaś a+e albo może wazeliną Cytat:
![]() osz Ty! robisz smaki ![]() ![]() ![]() a miałam robić tydzien temu i jakoś weny zabrakło.. noo ale weekend nadchodzi i robię kostkę cappuccino ![]() ![]() wypróbuj koniecznie- z przepisu Ewy Wachowicz (jest też wersja z wódką ![]() Cytat:
no ale juz teraz będzie tylko lepiej! zdrówka dla Kacperka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
u nas od wczorajszej poorannej kupy spokoj, apetyt wrócił...obym nie zapeszyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
JolanT podasz link do przepisu na ciacho ?
#4524 |
Zakorzenienie
|
a na Mikołaja planuje K. kupic to http://allegro.pl/madry-zamek-uklada...660515617.html
Wprawdzie od 3 lat, ale na razie mógłby sobie tylko wkładac w otwory wieże, a potem jest super sprawa układanka;") przedszkolaki uwielbiaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no to widze mamy podobnych czytelnikow ![]() brawa za slowa-dzwieki ![]() i widze, ze tez masz rannego ptaszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
http://www.ewawachowicz.pl/przepisy,380.html
UWAGA UZALEŻNIA!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wchodze w to i ryzykuje ![]() a dlugo sie go robi? ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Wlasnie otworzylam paczuszke z kominami dla M. - sa cudowne ![]() ohh i ahh normalnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Nalesniki usmazone, zabieram sie teraz za dwa zalegle odcinki Przyjaciolek - wczorajszy n a pewno bedzie skutny z powodu dziecka Zuzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Moderna- troszke jest z tym zabawy ale np biszkopt mozna zrobic dzien wczesniej czy np rano a pozniej reszte..
Ja tez nie ubijam na parze tak jak w przepisie tylko rozcieram tak jak na kogel mogel.. kawe daje cappucino waniliowe, dosc mocne.. i zelatyne wg przepisu na opak z 250ml i dopiero z tego 3,5lyzeczki.. moja mama wlala pol kubka i nie dalo sie jesc :/ wyszlo jak stsre ptasie mleczko.. takze trzeba uwazac zeby nie przesadzic.. i jeszcze ja daje serek mascarpone z lidla bo z homogenizowanymi nie bylo tak dobre.. nie daje wodki i ani kakao i na gore posypuje czekolada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.