![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 2
Cytat:
![]() Ja odkąd mam te niepohamowane wymioty to w ogóle boję się jeść, jak wymiotuję płynem to jest jeszcze w miarę ok, ale jedzenie leci nosem, potem bez przerwy czujesz zapach tego wszystkiego bleeee, od niedzieli jadę praktycznie na świeżo wyciskanych sokach i jajecznicy na parze ![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() widzę, że na tapecie temat porodu a ja wam powiem, że chętnie bym posłuchała jak to wygląda ale od strony takich szczegółów że czujesz że się zaczyna przychodzisz do szpitala i co? - idziesz na recepcję mówisz że chyba rodzisz? - przebierasz się sama? - po porodzie zabierają dziecko? - jak ojciec nie jest przy porodzie to kiedy mu pokażą dziecko? - i czy mnie umyją po porodzie ![]() a ja ostatnio w kiepskim nastroju od 3 dni nie mam żadnych objawów a dziś dodatkowo mam ochotę na kawę na którą nie mogłam patrzeć od kąd jestem w ciąży ![]() naprawdę się martwię, że coś jest nie tak brzuch też jakiś taki płaski się zrobił mam nadzieję, że sobie tylko wmawiam jakieś głupoty ale do wtorku do wizyty chyba nie będę sobą ![]() już nie zanudzam miłego dnia wam życzę ![]() pani pierożkowa fajne to pierożątko ![]()
Kruszynek Edytowane przez Lily ofthe Valley Czas edycji: 2014-10-31 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Jakieś przeziębienie mnie chwyta, gardło boli :banghead: Psikam Tantum Verde i staram się pić wodę. Odebrałam wyniki. Jeszcze nie mam wyniku grupy krwi, odbiorę w poniedziałek pewnie. Z morfologii wychodzi chyba lekka niedokrwistość. I TSH mnie zaskoczył - mam teraz 0,32, mam nadzieję, że nie wpadnę w polekową nadczynność ![]() Tak piszecie, że nie chcecie czytać o szczegółach porodu - zgadzam się z Wami, choć sama pewnie coś chlapnę ![]() Z takich praktycznych rad jedynie - koniecznie weźcie wodę i najlepiej jakiś sztyft do ust, bo bardzo się wysuszają ![]() Nic mi się nie chce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Raczkowanie
|
Hej,
z jednaj strony was rozumiem z drugiej trochę mi szkoda, bo byłyście łaskawe ocenić mnie i moje podejście na podstawie własnych domysłów... nie życzę żadnej z was takiego porodu jaki przeżyłam... nie będę wam dawać dobrych rad co do porodu i nie wynika to z mojej dobrej/złej woli, ale z jego przebiegu i nie napiszę wam dlaczego (może jak już się wszystkie rozpakujecie...) Ale nie ukrywam, że zrobiło mi się przykro, że tak mnie oceniłyście... Nie chcę kontynuować tej dyskusji dlatego zamilnę już w tym temacie, ale na przyszłość: skupianie się tylko i wyłącznie na własnym strachu i własnych potrzebach skutkuje, że inym osobom nie wpisującym się w wasze oczekiwania przypisujecie cechy dla nich krzywdzące... Tak więc na koniec życzę wam najszybszych w historii porodów, pozbawionych bólu, podczas których będziecie mogły płakać jedynie ze wzruszenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej, nie martw się, mnie też jakoś w środę przestały boleć piersi i jakby mdłości miałam mniejsze, ale dzisiaj już standardowo rzyganie.... więc mogę moje martwienie się wsadzić między bajki ![]() Na pewno Dziecię się odezwie ![]() Cytat:
![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
Hej Za bardzo nie nadrobie bo strasznie mnie brzuch boli. Poza tym maly ma katar i od dziś kaszel więc latam co chwila odciągać. Wczoraj dał mi popalić przez noc. Spał po max 30 min i wrzask. Rano byłam nieprzytomna. Dobrze ze maż był to zdrzemnęłam się godz i przeszło.
A po badaniu oki maleństwo zdrowe czekam jeszce na wyniki z krwi. Zdjecie w klubie. Bardzo urosło tydzien temy 4,1cm a teraz 5,8cm. Jeste dzień strasze wiec termin zostaje. Spało sobie słodko wiec lekarz spokojnie mógł pomierzyc wszytko i pozaglądać. Wszytkie paramenry oki. Wynik dkładny z karta dla lekarza prowadzącego dostane razem z krwią. Miłe bylo moje zaskoczenie bo byłam na NFZ i połozna i lekarz bardzo mili. Sprzęt naprawdę super wiec sporo mozna bylo zobaczyć. A i poznaliśmy płec ale nic nie pisze bo przy starszaku w 12 wyszło źle wiec za 3 tygodnie może już bedzie cos pewniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę Cię jedynie o to byś nas nie straszyła i pozwoliła snuć swoje plany, które nam życie zweryfikuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-idę do recepcji i się drze proszę Pana rodzę na co pielęgniarz proszę poczekać ![]() ![]() Na co Pan przerażony chwyta za wózek i mówi Pani siada i jedziemy a mąz zostaje i załatwia formalności na co ja przecież proszę Pana ja zajdę na co Pan chyba Pani żartuje wsiadać i na górę mnie zawiózł. - mąż przyszedł na górę i pomógł mi się przebrać - po porodzie dali mi dziecko na dwie godziny i leżało ze mną i mąż siedział obok nas na sali poporodowej -ojciec dziecka był podczas porodu więc nie wiem - po porodzie zawieźli mnie po 2 godzinach na moją salę i zabrałam rzeczy żeby się umyć. Sama się myłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Konto usunięte
|
Widzę że się burza rozpetała tu. Nikt nie chciał nikogo urazić, tylko chodzi o to, że my i bez Waszych opowieści się boimy porodu, a jak coś planujemy to któraś zaraz żeby nie planować, bo nic nie wiadomo i może być tak że nam będzie wszystko jedno itp.. No nie o takim porodzie marzę. Być może i będą ciężkie porody, ale wolę do końca wierzyć, że przetrwam i że nie będzie tak tragicznie. A jednak opowieści pełne grozy potrafią jak to któraś ujeła podciac skrzydła. Po prostu może stanmy na tym, że każda przeżyje poród po swojemu, nie straszmy sie nawzajem. Właściwie te które nie mają najmilszych wspomnień z porodu, spójrzcie z tej strony, może tym razem pójdzie lepiej? Tego Wam życzę z całego serca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
BAN stały
|
Kurde dziewczyny, to tylko porod.
Tryliony milionow babek rodzilo i pozniej znow chcialy zajsc w ciaze. Gdybysmy nie byly stworzone do rodzenia to bysmy w ciaze nie zachodzily. Ja rodze za niecale 4 miechy i jeszcze ani razu w majtki ze strachu nie sikalam. Bedzie dobrze!! To ze inne mialy gorszy porod nie znaczy przeciez ze kazda z Nas bedzie miec tak samo |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- Przebierasz się sama, idziesz na badanie, posłuchać tętna, usg, położna mierzy miednicę - tu pewnie w zależności od szpitala, jak mówią, że poród to na porodówkę i tam ewentualna lewatywa jeśli sobie życzysz - Po porodzie nie powinni zabierać zdrowego noworodka o ile mama ma siłę się nim zająć - Zależy od szpitala być może już na sali poporodowej albo dopiero na oddziale, zależy gdzie on w tym momencie będzie ![]() - U mnie było tak, że po dwóch godzinach przywieźli nas na oddział i położna mówiła, że jak będę chciała do łazienki to mam wołać, pójdzie ze mną, wołałam od razu i poszłyśmy pod prysznic (pierwsze siku też najlepiej tam) ![]() ![]() Dziewczyny przepraszam i obiecuję, że ugryzę się z język, może dlatego tak wszystko piszę bo mnie to w pierwszej ciąży nie ruszało ![]() ![]() ![]() A co do jedzenia na porodówce to ja miałam banany i batony, w moim szpitalu można jeść ![]() ![]()
![]() Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2014-10-31 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Znowu mnie nie było, ale byłam w szpitalu, znowu zaczełam krwawić do tego ciągłe wymioty wiec byłam totalnie osłabiona i mnie zatrzymali, dziś wyszłam... ehhhh kiedy wreszcie bedzie wszystko oki? Już czasem mi się wydaje, że dopiero po porodzie ![]() Nie nadrobiłam, postaram się to zrobić w najbliższych dniach |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
BAN stały
|
Bylam dzisiaj w Pepco.Szkoda ze wczesniej nie wiedzialam o przecenach bo juz wszystko przebrane ;/
Ale jakie ekstra leginsy widzialam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Konto usunięte
|
Damy radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
BAN stały
|
Nawet w to nie watpie.
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ale chyba nie po przecenie.. A moze bedziemy sobie dawac info o promocjach dzieciaczkowych?? Bo w necie nie zawsze pisze a tak bedzie mozna cos upolowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Uwielbiam rzeczy z lupilu z lidla. Mają zawsze coś na wyprzedaży teraz były body i dresy niemowlęce ale nie pamiętam po ile. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
życzę wam miłego dnia, a ja sobie zrobię wolne od tego wszystkiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Bo ja sie zawsze obawialam ze sa do niczego i nie skusilam sie zeby kupic ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() Obstawiam ze dziewczyna :P ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Aural, cos nie tak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A piżamy pierwsza klasa teraz czatuję na piżamę z weluru dla małej. Tu masz rzeczy z lupilu http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-3-dz-1021 wyprzedają tą kolekcje http://fanlidla.pl/gazetka/2014.10.06.duza.gazetka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trudno.W lidlu maja chyba co jakies 2 - 3 tyg takie dzieciece ciuszki to bede polowac. Teraz na zime to moze jakis kombinezon fajny sie trafi ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Powiedzcie mi jeszcze... Kombinezon zaraz po urodzeniu.Tak na wyjscie ze szpitala i te pierwsze dni.. W jakim rozmiarze kupic?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
Może kogoś to zdziwi, ale ja przed drugim porodem bałam się tak samo jak przed pierwszym
![]() ![]() To co mi pomogło uspokoić się w ostatniej fazie porodu i skupić zadaniowo to psychiczne nastawienie, że to co mnie czeka niewiele się różni technicznie od zrobienia baaardzo dużej kupy ![]() ![]() Moja koleżanka właśnie bardzo się oburzyła, gdy na porodówce poprosiła, że ona musi na chwilkę do łazienki, bo jej strasznie chce się kupę. Położne w śmiech, że rodzimy, a ta upierała się, że ona tylko na sekundkę, bo nie wytrzyma i jakie rodzimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
BAN stały
|
Cytat:
Takie historie czasem duzo pomagaja |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.