|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Esti mi jak glut wypadł w pierwszej ciazy to urodzilam w ciagu doby... wkurza mnie to ze nie ma reguly
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ela - kochana trzymam zeby Cie wypuscili.
Cytat:
Jak ta kobita rodzi to ja juz urodzilam, brzuch jak glaz, sraczka i krwisty sluz.. Cytat:
2 do marynaty i nadziac a dwa wyluzowac z kosci i zawinac w roladeAle teraz juz leze i kontempluje moje bole i chyba sciagne apke na skurcze... Dziekuje za link i za opis porodu hardcore troche.....Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-10-31 o 11:43 |
||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Esti no ale u Ciebie cos sie dziac zaczyna, a u mnie cisza. Czasem cos zaboli, ale to czasem.
I kilka razy mialam to "pekanie babelkow" co juz tu kiedys ktoras opisywala. Zanet i ktos jeszcze chyba a co to jest to nie mam pojecia ![]() Ja mieszkanko ogarnelam. Zostalo odkurzanie i mopowanie. Zawsze to byla dzialka meza, ale chyba dzisiaj ja to zrobie ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- A ja sciagnelam ta apke i odinstalowalam, bo jej nie ogarnialam
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Kasia doba?
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
ochoty narobilyscie na te nalesniki wiec zrobilam gofry z dzemem sliwkowym- pozarlam juz 3 ;/ teraz najlepiej poszlabym spac...
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Esti no ja tez czytalam, ze ten podbarwiony krwia czesto zwiastuje porod w ciagu doby
zobaczymy na Twoim przypadku czy to prawda
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja we wtorek wydalilam wielki brazowo czerwony czop byl bardzo czerwony i bardzo brazowy... Akcji porodowej brak dzis mamy piatek ale Tobie zycze szybciutko chlopczyk tak?
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#370 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam ochote teraz na począki.. na Mc Donalds...grrrrr Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
manieczka jak to przeczytałam to dostałam jakiegos powera..wszystko lata,szmata,ciuchy,przepa kowuje torbe bo mi sie skaplo,ze wszystkie grube podkłady i podpasiory sobie spakowalam a co se wloze?
maly wali jak szalony OPEN THE DOOR ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
a jak ten czop odchodzi to robi sie wieksze rozwarcie czy jak?i teraz lepiej nie puff puff bo mo może doleciec do dziecia? nie ogarniam..
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Esti to poród coraz blizej
![]() U mnie czopa nie widać, tydzień temu cos podobnego glutowego troche było ale widocznie to nie to ![]() Ela wytrzymaj
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
5 dni..kupa czasu...nie ma reguły
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu o kromce chleba z twarożkiem, a te o takich wypasach opowiadają... Cytat:
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jak widac czop to zaden wyznacznik
ale kto wie jak u Ciebie bedzie esti
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
AAA esti mi poprzednio jak odszedł czop to potem się te wody saczyly
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
czekoladka ja ciagle licze na Twoje towarzystwo
czyli juz sie tam jakas szczelina zrobiła..a jak długo takie wody sie moga saczyc?do ndz jak podjade na te ktg wytrzymam?teraz ciagle chodze albo siedze to je troche blokuje jak dobrze rozumiem?manieczkaz jednej str chciałabym moc potwierdzic,ze to jakis konkretny objaw a z drugiej chyba mi zaczyna płaskim tyłkiem telepac..
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ja tez sie boje! Ale juz chcialabym aby sie zaczelo...obkicham sie w galotki, ale chcialabym juz tulic synka
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
9dni
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
własnie sloneczko, ile Ci zeszlo kg? Bo tez mialas sporo nie... |
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka ja też potwierdzam, że pierwsza i druga przenoszone...
![]() Manieczka Ty to w klubie pokazałaś facjatę??? Bo tak sobie teraz oglądałam i chyba Ciebie nie widać...?Idę zrobić coś pożytecznego ze sobą, bo zgniję...
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie pokazalam
ok, ok wstawie cos potem
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Od dwóch dni próbuję nadrobić chociaż nowy watek, ale nie ułatwiacie tego
![]() Dla mnie połóg to wakacje w porównaniu z ciążą, zresztą jakbym następną planowała to bardziej mnie ciąża przeraża niż sam poród. miałam jeszcze duzo napisać ale mała kwęka więc lecę... |
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
O rany, wszystko, tylko nie to
![]() Cytat:
Ja widuję raz na jakiś czas, ale nie ma co tu o Wiadomej Osobie w taki piękny dzień wspominać.Ostatnio na fejsie mi napisali, że jak kulka wyglądam, więc też już idę w górę jak dzika - chociaż przedwczoraj położna stwierdziła, że wciąż ważę 70kg, a to dziwne dla mnie, bo dwa tygodnie wcześniej byłam cieniutko ubrana, a teraz byłam w butach, które z pół kilo ważą Poza tym ja mogę sobie jeszcze przytyć, nie przeszkadza mi to - będzie co zrzucać, już nie mogę się tego doczekać
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Ela
Siobhan gratuluje Indra, Czekoladka zdrowka dla waszych starszych maluchow Za wizytujace dziewczyny trzymam kciuki ![]() Mi 1.11 nie przeszkadza, tutaj nie ma dnia Wszystkich Swietych, wiec dla malej to bedzie data jak kazda inna ![]() Polozna wlasnie sobie poszla, a ja ma sie wstawic do szpitala na 15.00, bo cosnienie znowu wysokie ![]() Na wywolywanie powinnam sie wstawic dopiero we wtorek, ale mowili mi, ze jesli cisnienie dzisaj bedzie wysokie moga wyowalc wczesniej Dlaczego ten len maly nie chce wyjsc sam z siebie ![]() A tak poza tym to dzisiaj tez mi czop odszedl i nawet sajakies bole w podbrzuszu, ale nie sadze, zeby to bylo to Jest dobra strona wizyty w szpitalu, moge zjesc wszystkie cukierki, bomi tak nas w domu nie bedzie ![]() A tak w ogole to te dzieci coraz cwansze sie robia i juz wczoraj chodzily, co dwie porcje cukierkow to nie jedna
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście zgrywam się, bo przypomniało mi się, jak młodszy rocznik polonistów ode mnie z wydziału zostawił taki liścik do największej profesorskiej zołzy: 'grupa wstawiła się w całości i nie dała rady dłużej czekać' - przeszło to do historii uczelni
|
|
#386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziałam dziś mężowi o mojej ochocie na pączki...ciekawe czy zadziała po pracy.. ![]() chyba jednak nie mam infekcji... tylko...ogoliłam bożene..tak dokładnie że przy sikaniu piecze jak diabli...jak wargi odchylę to już nie piecze..
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Ela trzymaj się tam w tym szpitalu i nie rozpakowuj sie jeszcze. Trzymam kciuki
Siobhan gratulacje córeczki. Dostała 9 pkt, więc wszystko będzie dobrze nim się obejrzysz to przybierze na wadze ![]() Anuszka, aż się poszłam zważyć tydzień po porodzie mam -8kg, ale czuje, że coś jeszcze zejdzie, bo celulit wodny jeszcze jest i obrączki też jeszcze nie daje rady założyć. Tłuszczyk niestety został, ale może mały wyciągnie coś jeszcze z mamusi.
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Esti gratuluję pożegnania z czopem. Oby teraz szybko poszło
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
No to będzie opis porodu może zdążę, chociaż mały się powinien zaraz obudzić.
No więc w czwartek 23.10 oglądałam sobie z mężem Kuchenne rewolucje, chyba miałam jakieś przeczucie, bo przed się wykąpałam i ogoliłam bożenę, zjadłam kolację i mówię obejrzę i się kładę spać. Jedliśmy z mężem granata i poszliśmy umyć ręce do łazienki i wtedy poczułam jakbym popuściła siusiu. Potem zaczęłoo mi już lecieć po nogach, więc wiedziałam, że to ten czas. Wzięłam sobie ręcznik i poszłam się ubierać. Wody pochłonęły mi 2 ręczniki i 2 podkłady, po drodze do szpitala już nie leciało. W szpitalu pani na izbie pospisywała wszystkie dane i co się dzieje i mówi, że sprawdzą, bo może tylko pękło i wcale nie rodzę i wogóle mi nie zaproponowała, że mam usiąść. Czekałam na badanie po badaniu było wiadomo, że jednak to poród, zabrałam męża i pojechaliśmy rodzić. Na górze kolejne badanie określenie wagi i rozwarcia, miałam wtedy te swoje 3 cm. Potem pełno papierologi i wpuścili nas na salę do porodów rodzinnych, podłączyli pod ktg i zostawili. Jak się coś będzie działo to dzwonić. Godzin dokładnie nie pamiętam, ale skurcze były coraz dłuższe i silniejsze. W pewnym momencie już nie mogłam dać rady i chciałam coś przeciwbólowego to mi powiedzieli, że mam pochodzić, a potem pod prysznic, ale skurcze były tak silne, że nie mogłam ustać i dali mi dolargan i jeszcze coś domięśniowo. To była ostatnia szansa, bo już było 6 cm i pomiędzy skurczami nawet zasypiałam po tym dolarganie. Od tego czasu już wszystko poszło szybko najgorzej było przy pełnym rozwarciu jak czekaliśmy parę skurczy, żeby główka zeszła do kanału, a te skurcze były już strasznie nieprzyjemne i bolesne. Przyznam się, że darłam ryja na całą porodówkę. Samo parcie to chyba takie porządne 3-4 razy 2 żeby główka to wszystko rozwarła i za 3 czy 4 wyszedł maluch. Położna wredna, ale rady miała super, żeby nie krzyczeć, ale nabrać powietrze zgiąć mocno nogi i przestać przeć dopiero jak powie. Jak młody wyszedł o 6:39 to położyli go na mnie i to było najpiękniejsze uczucie i ulga od całego tego bólu. Potem do urodzenia było łożysko i tu 1 parciem poszło szybciutko i w całości. Potem było jeszcze zszywanie, ale to w znieczuleniu już nie boli. Prawdą jest, że ten ból się bardzo szybko zapomina, ale niestety nie mogę wam powiedzieć, że poród nie boli.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

2 do marynaty i nadziac a dwa wyluzowac z kosci
a co to jest to nie mam pojecia
23.06.2011
01.06.2013
u nas na watku wrzesien 2012 potwierdzilo się u wszystkich ;/

ok, ok wstawie cos potem