|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Meneq o takie miedzy innymi tłumaczenia mi chodziło.
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: czyli wy plecaczka nie używacie?
U nas działa to samo co u Meneq, tak samo robimy, aczkolwiek kiedy np jest bardzo zmęczona itp to wiadome jest, że jest emocjonalna bardziej i mniej współpracująca, raz tak było jak musieliśmy do sklepu iść jeszcze, nie ogarnęła już bodźców i biegła przed siebie z głośnym protestem więc czasem się nie da.Znów mi mama wczoraj Ami okłamała, zanim zdążyłam zareagować ;/ bosz, jak mnie to denerwuje. Chcesz osiągnąć to co chcesz a żeby dziecko nie płakało, że np trzeba już iść? powiedz, że musisz rozmienić pieniądze i wrócicie tu zaraz, wymyśl cokolwiek, okłam je, na pewno zadziała
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie, nie daleko mam, z 6-7 km, luksusuwa droga, 10 minut i jestem na miejscu. nie, nie denerwuje mnie to, niby czemu? wiele osob sie o to pyta mam etat wiec teoretycznie* nie moge miec dnia wolnego a skoro moge sobie wybrac czy miec codziennie po godzinie wiecej i piatek lajtowy to wole tak. skoro musze i tak byc to chyba lepiej byc krocej niz dluzej. ja tak to odbieram.*pisze teoretycznie bo praktycznie moge miec ten piatek wolny (tworzac plan taki byl pierwotny zamysl ale wtedy jeszcze nie mialam zlozonych papierow na studia). czyli mam prawo do dnia wolnego ale chyba nie bede korzystac. ta godzinka jest mi na reke troche to tylko godzinka a dzieki temu jestem ogarnieta (w sensie mejkap np.) bo wiem ze jakbym miala wolnego to nie chcialoby mi sie nic ze soba robic i wygladalabym jak dziad a tak wygladam jak czlowiek i o 9.40 mam juz weekend ![]() a Ty wolne masz dzis? jak ze studiami? udalo sie? Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-10-31 o 11:31 |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj wpadlam na pomysl ze moze jednak namowic mojego gina do porodu sn no takie skrajne emocje mna rzadza ze szok Na kiedy masz dokladnie termin? Mika tak duzo 18 kg a teraz leci 1 kg tyg a wcale duzo nie jem wtf???? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogole to moje dziecko ŚPI!!!!!!!!!!
SZOK, SZOK, SZOK! kilka ostatnich dni szlo na drzemke w okolicach godz 17-18 a dzis taka niespodziewanka!
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, tż kupił wagę do pracy, tzn ja mu kupiłam na allegro z aplikacji, żeby mieć ten kupon 20zł, skąd go wziąć? zapłaciłam właśnie i nie mam w nic w "moje kupony", a zawsze to grosz na coś, dla dziecia na przykład?
|
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
little - jak grzejniczek? dobrze grzeje? wystarczajaca moc? my w przyszlym tyg kupujemy bo u nas rano zimno po nocy
a na jakiej zasadzie on dziala? ta "plyta" sie nagrzewa czy jest jakis cieply podmuch?bo u nas w szkole babki w salach maja taki co wlasnie tworzy ciepl/goracy podmuch i sa fajne. musimy kupic tez sobie taki grzejniczek do pn bo u nas taka masakra jest ze szok! ciagle w kurtkach siedzimy mimo ze ze 20 osob w tym pokoju. o korytarzu nie wspomne... jejku, jak ja bym chciala miec cieplo w robocie
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Mojemu mężowi zepsuł się komputer i przez dwa dni pracował na moim. Na szczęście odzyskał swoje dane, a ja mojego laptopa. Ale źle mi jak ktoś "obcy" dotyka mojego laptopka częściej niż ja. Toż to prawie jak mycie zębów cudzą szczoteczką ![]() Deli współczuję przejść z piecem Silver pytałaś o której Ewa wstaje, najczęściej budzi się między 7 a 8 i czasem udaje nam się jeszcze na połśpiocha przetrzymać jakieś 40 minut ![]() Pstryniu świetnie się Ciebie czyta no i w takim razie brawa za odpieluchowanie ![]() ![]() Ewik to będziecie mieli pomikołajkowy prezent Debrah masakra z tym okłamywaniem, przecież to kompletnie bez sensu jest Iffonka głowa do góry, będziemy trzymać kciuki, żeby wszystko poszło sprawnie
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, Szklanko, notorycznie się ścieram z moją mamą o takie totalne pierdoły i jeszcze najgorsze, że z nią się nie da gadać, ucina temat jak jej przedstawiam argumenty. A nie mam w sobie zgody, żeby dziecku burzyła zaufanie pierdołowatymi kłamstwami! Jeszcze to podpierając tym, że i tak nie rozumie. Aha, czyli nie dość, że kłamstwo to jeszcze ma się dziecko za głupie ;/ Czy ja muszę być wredna, żeby po mojemu było?
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, NADROBIŁAM, ponad 25 stron miałam, ale moje dziecie od 8 godz siedzi w huśtawce, więc chuśtam i nadrabiałam
:brzy dal:Tak naprawdę nie mam nic ciekawego do powiedzenie. Mogę jedynie wspomnieć, że zrobiłam badania Marsi i oczywiście wszystko w normie. Więc albo to z policystycznych jajników, albo z zaniedbania. Raczej to drugie pewnie. Także koniec ze słodyczami , choć jadam je bardzo rzadko. I zaczynam ćwiczyć, ale chyba ściągne sobie jakąś zumbę albo aerobik. Chodakowska do mnie nie przemawia. Miałam się na fitnes zapisać, ale krucho z kasą, zima idzie, więc odpuszczam. Muszę jeszcze dziecie pochwalić. Jakiś czas temu wróciła do naszego łóżka, bo budziła się w nocy z płaczem. Od tyg mniej więcej dziecko samo z siebie idzie do łózeczka, bierze kubusia puchatka, pluszową gwiazdkę, kocyk, wskakuje pod kołdrę i zasypia. AAA apomniałam o tej lampce ledowej co kilka z Was też kupiło, u nas Paula sama wybierała i padło na kurczaka. Zasypia trzymając ją w łapce Przesypia całą noc sama. Cięzko mi było na początku, bo uwielbiałam z nią spać, ale skoro sama podjeła tą decyzję to oczywiście akceptuję ją i ja.No i remoncik u Paulinki w pokoju nas czeka i łazienka. Ciąglę siedzę i myślę jak go urządzić. Mniej więcej już wiem, ale nadal nie do końca ![]() Trzymajcie się |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się...
czy możecie mi podać link do tych naklejek dla dzieci o których ostatnio pisałyście ??
|
#2202 |
|
Zadomowienie
|
Debrah mój Tata kiedyś też miał takie zapędy, ale na szczęście zrozumiał jak powiedziałam, że bez sensu dziecku robić nadzieję na coś, czego nie będzie. A przecież dzieci są mądre, na każdym kroku się można przekonać jaką maja dobrą pamięć i wszystko rozumieją. U Was głupia sytuacja bo jeszcze jakiś czas musicie mieszkać razem, a ciężko "stawiać na swoim" jak się poniekąd nie jest u siebie.
Gojka dobrze, że wyniki dobre No i brawa dla Paulinki za przesypianie nocki! ![]() A jeszcze co do naklejek to kupiłam Ewie cenówki i to był strzał w dziesiątkę! Także Szaja dzięki za pomysł! Najśmieszniej jest jak Ewa przykleja te karteczki wszystkim na nos, sobie, mamie, potem zabawkom i zabiera się za książeczki
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4409598/Zona-...wila-to-w-domu
o matko! ![]() Cytat:
co zamierzasz robic w pokoju malej? jakie masz pomysly? Cytat:
tylko one ponoc male sa i juz nie wiem czy je brac czy nie
|
||
|
|
|
#2204 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Spelnia swoja role, dogrzewa fajnie i szybko. Pytalam sie dzis pani co w zwiazku z przenosinami do starszakow, powiedziala, ze krasnal jest juz na takim etapie rozwoju, ze mozna ja tam dac ![]() . Idzie z nia jeszcze 2 dzieciaczkow z jej grupy. Gdzie moj maly bobasek co tylko machal raczkami i robil eeee .Posprzatalam! Przychodza dzis kolezanki, nie wiem co mnie napadlo, zeby zapraszac ja nie cierpie gosci, zwlaszcza w tych godzinach ![]()
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tymi butami że nie ma rozmiaru 23/24? Ani u nich na stronie nie ma tego rozmiaru ani na allegro,przypadek,czy taki rozmiar w ogóle nie istnieje akurat w tym modelu?
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
poblogowałam dziś trochę, mama mnie natchnęła (;/) do posta o szacunku.
Dzieć śpi 2h już, szok |
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
sorry, że tak z buta ale u nas od początku historia - gorączka 38,5 z biegunką, w zasadzie z wodą z pupy.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! uspałam Anię i na szybko jadę podpisać umowę do pracy, a dziadek z nią zostaje na chwilę, mam nadzieję że ją kupa nie wybudzi
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze faktycznie jezdzcie na ip. bo to dziwne jednak... |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, jedźcie na ip
![]() MajulMi, ja sobie raz jeden jedyny załatwiłam zatoki nausznikami i NIGDY więcej, choćby nie wiem, jak moja fryzura miała fatalnie wyglądać, nawet teraz, przy 3st jak rano odprowadzam młodego do żłobka, zakładam czapkę, takie mam problemy z zatokami, tylko na chwilę łeb mi wyjdzie na zimno i jestem zalatwiona ;/ Nancy bardzo fajne te zimowe butki! dostałam skierowanie na staż
|
#2212 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lady, gdzie staż? |
||
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym szła do lekarza jeszcze dziś! Za długo to się u Was ciągnie Cytat:
:P
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka, jako podaj przynieś pozamiataj w jakiejś firmie, ale mi by to chyba pasowało, przynajmniej stale godz pracy, a i jak się stażysta sprawdzi to umowa o pracę, zobaczymy, w poniedzialek mam rozmowę, do szału mnie doprowadza z drugiej strony praca w domu
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
<3
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
o kurczaki!
![]() silver-slicznota! a powiedz, nie przeszkadzaja jej rekawiczki z jednym palcem? nie marudzi? |
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy te naklejki co jest 5 plansz wies dzikie zwierzeta morze dinozaury i rozmiarowa sa ok kilka malych typu motylek ale reszta ok
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

więc czasem się nie da.

mam etat wiec teoretycznie* nie moge miec dnia wolnego a skoro moge sobie wybrac czy miec codziennie po godzinie wiecej i piatek lajtowy to wole tak. skoro musze i tak byc to chyba lepiej byc krocej niz dluzej. ja tak to odbieram.
a na jakiej zasadzie on dziala? ta "plyta" sie nagrzewa czy jest jakis cieply podmuch?

Przesypia całą noc sama. Cięzko mi było na początku, bo uwielbiałam z nią spać, ale skoro sama podjeła tą decyzję to oczywiście akceptuję ją i ja.

dostałam skierowanie na staż