|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Jak rogaliki nie wyglądają ale uczę się
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Lolcia trzymam kciuki!
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Suqub,
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
bimbunia_ ja jakiś czas temu pisałam tu o swoim problemie z pralka
przejrzałam wiele forów , stron apropo pralek jak czyscic i wszyscy pisali o dosmestosie. Zadzwoniłam na serwis Aristona i facet powietrdził jak mam to zrobic. To jedyna metoda zabicia wszystkich zyjątek bo środki do czyszczenia pralek tylko kamień zabijają ale nie zywe istoty. Zrobilam według instrukcji - wyprałam 1/2 butelki zielonego domestosa w 90 stopniach , kolejne pranie pusciłam na 90 stopni ale z octem goracym i pralka jak nowa , czysta i pachnąca wiec nie wiem skad u Ciebie wybuch
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
Suqub - Jadłabym!
![]()
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Inka wymasowana?
![]() Ja coś też gorzej się czuję dzisiaj..żebyśmy wszystkie nie zaczęły rodzić dziś :-D
|
#2047 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doczytalam ile dałas- może rzeczywiście za duzo , ja zazwyczaj mniej uzywałam: czyscilam gumy i pojemnik na proszek + dolewalam mniej wiecej tyle co proszku/plynu do praniaCytat:
![]() Cytat:
Moja znajoma co miała krązek, rozpakowała sie tydzień po terminie, a tez siedziała na bombie po zdjęciu![]() Cytat:
A o lososiu wędzonym to marzę
|
||||
|
|
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś rano i było cały czas miedzy 130 a 140..wiec chyba wtedy była ospała i tyle.
Termin cc mam 25.11 - do szpitala mam się stawić 24 rano już , porobią badania , ktg i na drugi dzien o 8.00 rano tną. Mąż ma byc ze mną na sali i potem 4 dni w pokoju. W sumie wole jego niz połozą pierwszą dobre do opieki nad małą Niestety pięknie mi nagadali ze to szpital polsko-niemiecki i sie dogadam ..G prawda..po polsku nie gadają , po angielsku tez nie - w kazdym razie nie położne. Lekarze może tak , ale nie bede ganiac lekarza po korytarzu zeby cos tam mi wyjasnił czy podał wiec ostro zaczełam sie uczyc..mam 3.5 tygodnia..wynajełam panią co przychodzi do mnie..nauczyła mnie proste zdania sklecać i od dzis siedze i rżnę słowka z medycyny,rozrodu,jedzenia itd.
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
no to juz wrocilam moja wizyta u poloznej byla planowana nie pojechalam tam tylko z okazji odejscia czopu ,poza tym ten czop byl duzy ale na pewno nie caly poniewaz u mnie to byla taka jakby bryla 1cmx1cm polprzezroczysty, gumowaty niczym nie podbarwiony , zreszta ja juz tutaj pare razy pisalam ze mam przeczucie ze urodze szybciej i wlasnie te 2 tygodnie by mi sie zgadzalo ,poza tym polozna mnie dzisiaj znow dokladnie obmacala pomierzyla posciskala,i dala skierowanie na dodatkowe usg w trybie przyspieszonym poniewaz wedlug niej maly ma juz 3,5 kg , wiec ja moge juz rodzic nawet dzisiaj bo ja nie wyobrazam sobie urodzic 4 lub 4,5 kg kloca ,tymbardziej ze corka wazyla skromne 3 kg
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Aż pytałam męża który się agd zajmuje od.lat na temat tego domestosu..i mówił ze absolutnie nie. Bo jak się.ma szczęście i w zależnosci od programu wybranego to może nie uszkodzić pralki ale ale to kwestia szczęścia bo domestos od tego nie jest a i generalnie bez sensu. Detergenty są specjalne do mycia i inne do odkamieniania i działają właśnie podczas prania zalaczonego (na pusto). No i generalnie nie wiadomo ile z domestosu później zostaje w pralce czy rozpuszcza się i splukuje tak jak preparaty które są do tego więc on by w życiu później dziecięcych prać nie radził.
Każdy jednak robi jak uważa zawsze i ja tam nie wnikam ja bym się bała i czyszcze środkami do pralek tzn Tz czyści ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#2058 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dobrze. 35 tc nie brzmi źle, chociaż trzymamy kciuki za późniejsze rozwiązanie. Nawet nie wiesz, jak bardzo mój brzuszek zaburczał na ich widok
|
||
|
|
|
#2059 |
|
Raczkowanie
|
czekam na telefon ze szpitala bo beda mi robic na super wypasionym sprzecie ktore dokladnie okresla wage wiec prawdopodobnie w przyszlym tygodniu no i przy okazji plec potwierdze
jak przyjechalam do domu to mialam az lzy w oczach z przerazenia ze dziecko juz az tyle wazy a tz usmiech ma na ustach i wyglada na dumnego
|
|
#2060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane Inka nie wymasowana bo juz w domu jestem
i nie muszę juz leżeć bo jest całkiem przyzwoita jak na ten tydzień A wy się tu nie wyglupiajcie !! Zaciskamy nogi i jeszcze nie rodzimy
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
hej.
Ja wam powiem to jakiś pechowy czas dla nas. Bimbuni szlak trafił pralke, paulinkusowi łazienke a mi dziś auto ;( Wjeżdzam na skrzyżowanie, próbuje skręcić nagle nie moge ruszyc kierownicą, jakoś dokulałam sie na parking i utknełam ;( czekałam pól h w aucie az sie naprawinic z tego, dzowniłam do meża juz zapłakana przyjechał po pól h, czyli godzine siedziałam w aucie dał mi swoje auto a moje do naprawy, coś z silnikiem i otooooooooo jestem bez auta uziemiona!!! kiedy tyle wizyt u lekarza teraz i sr obowiazkowo we wt, nie wiem co zrobie ale taka zła jestem!!!!!W ogóle takie korki są wszedzie, wszyscy lecą na cmentarz, ja też sie wybrałam i po tej h jade..dojeżdzam na miasto i mi sie przypomina ze przeciez znicze zostawiłam w tym drugim aucie znów smuce ![]() aaa i ejszcze stary dziadek mnie tak wkur.wił wje.bał mi sie na pasy z nienacka i jeszcze zaczal wrzeszczec do mnie z krzywa gębą i amchac tymi siatami ze zniczami, myslalam ze rzuci mi w auto nimi! no to ja zaczelam wrzeszczec na niego.. po 17 znów jade na cmenatrz, teraz z męzem, musimy sie dopchać wyabczcie ze tak przydługawo to wszystko przez te halloween
|
|
|
|
#2063 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz niech tż ci dogadza i masaże robi ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
, no ale co zrobić jak ci się po mieście ciągnie 20 na godzinę, hamuje nie wiadomo czemu i zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych gdzie nikogo nie było
|
||
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że dziś nie tylko mnie pech się trzyma. Właśnie oddałam nowe okulary do reklamacji bo szkło mi wypadało, miesiąc je miałam
Inka fajnie że już w domu jesteś ![]() A te rogaliki tak apetycznie wyglądają że mam je ochotę zjeść
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis od SKRZATKI
siedzę i powstrzymuje się aby ich nie zjeść :-P
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
Suqub to pakuj je i wysylaj do mnie jakims expresem!
![]() dobrze, ze weekend się zaczyna, bo z tz mamy taką umowę, że w weekend słodycze nei tuczą i zawsze kupujemy sobie coś pysznego ale w tygodniu tez jem słodyczne tylko mniej
|
|
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Lolcia co tam jak tam
? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2069 |
|
Raczkowanie
|
hejka
ja te rogaliki szybko przewinęłam bo to niedozwolone dla mnie wpieprzyłabym blachę ciasta gdybym mogła, ehh..Maczuma pisałaś o pizzy na razowym spodzie, podasz przepis na ten spód, please
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

przejrzałam wiele forów , stron apropo pralek jak czyscic i wszyscy pisali o dosmestosie. Zadzwoniłam na serwis Aristona i facet powietrdził jak mam to zrobic. To jedyna metoda zabicia wszystkich zyjątek bo środki do czyszczenia pralek tylko kamień zabijają ale nie zywe istoty. Zrobilam według instrukcji - wyprałam 1/2 butelki zielonego domestosa w 90 stopniach , kolejne pranie pusciłam na 90 stopni ale z octem goracym i pralka jak nowa , czysta i pachnąca wiec nie wiem skad u Ciebie wybuch

, ja zazwyczaj mniej uzywałam: czyscilam gumy i pojemnik na proszek + dolewalam mniej wiecej tyle co proszku/plynu do prania
dziękuję za radę, ale chyba i tak zrobię po swojemu i kupię 

Moja znajoma co miała krązek, rozpakowała sie tydzień po terminie, a tez siedziała na bombie po zdjęciu

dał mi swoje auto a moje do naprawy, coś z silnikiem i otooooooooo jestem bez auta uziemiona!!! kiedy tyle wizyt u lekarza teraz i sr obowiazkowo we wt, nie wiem co zrobie ale taka zła jestem!!!!!
to wszystko przez te halloween